Calle halfvarsson

Halfvarsson bröt igen – Rickardsson tog in på slutet

PYEONGCHANG. Femmilen blev ingen snygg avslutning för det svenska herrlaget i längdskidåkning. Sverige bommade med vallan och Calle Halfvarsson bröt tidigt. – Vi fick till skidorna på slutet så det bådar gott inför damernas tremil, säger Daniel Rickardsson förhoppningsfullt efter vallabommen.

Finsk seger på femmilen – Halfvarsson bröt

Det blev finländsk seger på femmilen i OS. För Calle Halfvarsson slutade OS som det började – med besvikelse efter att ha brutit loppet.
Läs mer om Halfvarsson.
Calle Halfvarsson bryter femmilen
Calle Halfvarssons tunga OS fortsätter.Svensken fick bryta lördagens femmil, efter flera incidenter under inledningen av loppet.
Halfvarsson tar chansen när Kläbo nobbar
Pyeonchang. Calle Halfvarsson är missnöjd med sitt OS och hade tankar på att hoppa över lördagens avslutande femmil. Nu har han ändrat sig. – Jag är laddad och motiverad för uppgiften, meddelar Halfvarsson.
Läs mer om Halfvarsson och Kläbo.

Thorn ersätter Hellner på femmilen

Pyeongchang. Efter onsdagens sprintstafett tackade Marcus Hellner för sig och Calle Halfvarsson är fortfarande i valet och kvalet om han ska åka lördagens femmil. Då får 21-årige Viktor Thorn chansen.
Beskedet: Marcus Hellner bryter OS
PYEONGCHANG. Sverige har släppt laget till femmilen.Daniel Rickardsson, Jens Burman, Viktor Thorn och – eventuellt – Calle Halfvarsson kommer att stå på startlinjen.Marcus Hellner väljer dock att bryta OS.– Han vill hellre ge någon yngre åkare chansen, säger tränaren Lars Selin.
Halfvarsson tvekar om femmilen
Sveriges herrar har haft ett tungt OS hittills. Daniel Rickardsson, Jens Burman, Viktor Thorn och eventuellt Calle Halfvarsson får en sista chans att ta en medalj i Pyeongchang på femmilen på lördag.
Mål för pressat Sverige – jagar kvittering
Efter sprintstafetterna där Charlotte Kalla och Stina Nilsson tog silver och Marcus Hellner och Calle Halfvarsson blev fyra är det dags för kvartsfinalen Tre Kronor-Tyskland i ishockey. Se hela schemat här – och följ OS-tävlingarna i direktrapporten nedan.
Stoppas från att svara på frågor om svensken
PYEONGCHANG. Richard Jouve slog Calle Halfvarsson på upploppet.Men efteråt stoppades han från att svara på frågor om svensken.– Han svarar inte på dina frågor, säger den franska presschefen.
Läs mer om Calle Halfvarsson.
Jag klarar inte av att titta på det här
PYOENGCHANG/STOCKHOLM. Calle Halfvarsson kunde inte matcha konkurrenterna på lagsprinten och Sverige gick miste om medalj.Det blev till slut en målgång i krypfart för stjärnan.– Vad gör han? Jag klarar inte av att titta på det här. Åh herregud, säger forne elitåkaren Julia Svan i Expressen TV.– Jag står med styltor på upploppet, jag är alldeles för stum och kan inte accelerera. Det fanns ingenting att göra åt saken, säger Halfvarsson.
Svensk medaljmiss efter stor dramatik
De svenska längdherrarna har inte fått till det på OS så här långt.Under onsdagen såg det ut att kunna vända – men Calle Halfvarsson lyckades inte bärga medaljen på sista sträckan.I stället blev man fyra, sedan OAR och Frankrike slutat bakom Norge.
Hellner och Halfvarsson missade pallen – en sekund från medalj
De svenska längdherrarna är fortsatt utan medalj. Inför det sista varvet i sprintstafetten hade Sverige medaljläge men Calle Halfvarsson orkade inte hänga med Frankrike och OAR. Sverige slutade fyra och Norge tog guldet. – Vi är inte bättre än så här just nu, säger Hellner till DN.
Sverige till final efter uppvisning
Sverige är vidare till final i herrarnas lagsprint.Marcus Hellner och Calle Halfvarsson imponerade i sin åkning och tog en säker andraplats.
Läs mer om Calle Halfvarsson.
Hellner litar på vallateamet: Jag är inte orolig
Pyeonchang. Marcus Hellner hoppas att det svenska vallateamet hittat rätt bland burkarna i vallabodarna. – Jag är absolut inte orolig, de har koll på läget, säger Hellner inför onsdagens teamsprint där han går i par med Calle Halfvarsson.
Läs mer om Calle Halfvarsson och Hellner.
10 sekunder? Nej, Calle har noll chans
PYEONGCHANG. Sverige satsar på Calle Halfvarsson som avslutare i sprintstafetten, Norge på Johannes Hösflot Kläbo.Den norska expertisen är brutalt eniga om Halfvarssons möjligheter i den duellen.– Calle? Han har noll chans, säger skidreportern Per Angell Berntsen på TV2 Norge.
JUST NU: Här är lagen i lagsprinten
PYEONGCHANG. Rikard Grip har tagit ut de två lag som ska representera Sverige lagsprinten.På damsidan blir det Charlotte Kalla och Stina Nilsson, på herrsidan Marcus Hellner och Calle Halfvarsson.
Sprintåkarna petas från teamsprinten
Pyeonchang. Det blir Calle Halfvarsson och Marcus Hellner som kommer att åka onsdagens sprintstafett för herrar. Därmed petar förbundskapten Rikard Grip sprintåkarna Oskar Svensson och Teodor Peterson. På damsidan har det länge varit klart att Charlotte Kalla får chansen tillsammans med Stina Nilsson.
Okända svenska succn i stafetten
Sverige misslyckades i OS-stafetten under söndagsmorgonen, då man slutade mer än två minuter efter Norge.Men var det verkligen en genomusel insats?Statistiken visar nu att Marcus Hellner och Calle Halfvarsson åkte bland de bästa på sina respektive sträckor.
Herrarnas stafettlag klart – Burman inleder
PYEONGCHANG. Det blir Jens Burman som får åka den inledande sträckan av herrarnas stafett på söndag. Sedan följer, inte oväntat, Daniel Rickardsson, Marcus Hellner och Calle Halfvarsson. – Vi har ju goda medaljchanser om allt går som det ska, säger Rickardsson förhoppningsfullt.
Här är Sveriges lag till stafetten
PYEONGCHANG. Sverige har släppt laget till herrstafetten.Jens Burman får chansen tillsammans med Daniel Rickardsson, Marcus Hellner och Calle Halfvarsson.– Det känns som ett bra lag, säger förbundskapten Rikard Grip.
Halfvarsson lurad – av svenska ledarna
PYEONGCHANG/STOCKHOLM. Calle Halfvarsson skrattade till när bronsmedaljören Denis Spitsov gick i mål. Nu förklarar skidstjärnan varför. – De skrek åt mig, säger Halfvarsson.
Läs mer om Halfvarsson.
Tar hjälp efter tunga starten
PYEONGCHANG. Efter den tunga OS-starten har Calle Halfvarsson tagit hjälp av sin mentale tränare.Svensken medger att han varit rädd för att misslyckas – och vill nu ta revansch på 15 kilometer fritt.– Jag har ingen press på mig nu. Nu är det bara att köra, säger han.
Läs mer om Calle Halfvarsson och OS-starten.
Halfvarsson: Varit rädd för att misslyckas
Han bröt skiathlonen och misslyckades i sprinten. På 15 kilometer fristil får Calle Halfvarsson en ny chans till OS-revansch. Och han hoppas att pressen har släppt. – Jag har varit för rädd för att misslyckas hittills, säger han.
Jag har varit rädd för att misslyckas
PYEONGCHANG. Calle Halfvarsson har pratat med sin mentala coach och lagt upp en plan inför fredagens 15-kilometerslopp. – Jag har varit lite rädd för att misslyckas lite väl mycket under det här mästerskapet. Det kan vara en grund till att det gått lite sämre, säger Halfvarsson.
Läs mer om Halfvarsson.
Norska teorin – efter Sveriges OS-besked
PYEONGCHANG. I natt skulle Sverige släppt sitt lag till herrarnas 15 kilometer fristil.Men pressträffen ställdes in.Den norske krönikören Birger Löfaldi tror att det kan bero på osäkerheten kring Calle Halfvarsson.– Om man jämför harmonin i den svenska truppen jämfört med den norska truppen så är det en stor skillnad, säger Löfaldi.