Calle halfvarsson

Nilsson visade klass direkt – norskt fiasko premiären

Stina Nilsson visade vinnartakter direkt när hon vann sprinten i Ruka med tre tiondelar före Sadie Bjornsen från USA. Calle Halfvarsson tog tredjeplatsen i herrklassen där norrmannen Johannes Kläbo var helt suverän.
Läs mer om Ruka, Sadie Bjornsen och USA.
Halfvarsson ende svensk vidare
Om det gick bra för damerna så gick det desto sämre för herrarna i sprintkvalet i finska Ruka. Av sju åkare var det bara Calle Halfvarsson som tog sig vidare till kvartsfinal.
Läs mer om Calle Halfvarsson och Ruka.
Fiasko av svenska herrarna – en vidare
Svenska damerna gjorde storsucc i prologen i Ruka.För herrarna gick det desto sämre. Calle Halfvarsson gick vidare – men både Marcus Hellner och Teodor Peterson rök direkt.
Läs mer om Ruka.För och Teodor Peterson.

Northug försvaras – av svenskarna

RUKA. I ett inlägg på Instagram pikar Petter Northug några av sina lagkamrater.Det får landslagsledningen att rasa.Ett grovt övertramp, tycker norske herrtränaren Tor Arne Hetland.– De borde inte ta det så allvarligt. Jag hade då inte tagit åt mig som åkare, säger Marcus Hellner.– De måste ju se humorn i det, säger Calle Halfvarsson.
Halfvarsson hånas: Måste vara kris...
BEITOSTÖLEN Emil Iversen, 26, tittar nyfiket på resultatlistan från Gällivare.Noterar snabbt att Calle Halfvarsson är nära 40 sekunder efter segraren Alexander Bolshunov.– Oj! Det måste ju innebära kris för Calle, säger Iversen.– Det är bara bra att det räknar ut mig, kontrar Halfvarsson.
JUST NU: Rysk slakt i Gällivare
Fredagen i Gällivare kantades av rysk dominans.I lördagens 15-kilometerslopp blev det ingen förändring.Det blev ryskt på samtliga pallplatser - och bäst av alla var Alexander Bolshunov.Bäste svensk?Calle Halfvarsson, 38 sekunder efter Bolshunov.
Krossade stjärnorna – i det hemliga testet
GÄLLIVARE. Norge får se upp för Calle Halfvarsson i vinter.I ett hemligt testrace under förra veckan visade han superform – och slog landslagskompisarna med över en minut.– Resultaten i våra testtävlingar håller vi internt, säger förbundskapten Rikard Grip.
Svenska skidstjärnan hoppar av - timmar före skidpremiären
GÄLLIVARE. Calle Halfvarsson står med i startlistan inför dagens premiärlopp i Gällivare.Men han kommer inte till start.Enligt sajten längd.se har stjärnan lämnat återbud.
Läs mer om Gällivare.Men.
Attacken på Kalla: Tänker på sig själv
BEITOSTÖLEN. Calle Halfvarsson kallar allt pajaserier. Charlotte Kalla säger att Det var inte för att åka skicross jag började med det här.Men Vegard Ulvang, ordförande i Fis längdåkningskommitt, verkar vara rätt oberörd av kritiken från de svenska stjärnorna.– Jag vill inte göra narr av någon, men den reaktionen var väl rätt förutsägbar. De tänker ju på vad som är bäst för dem själva, säger Ulvang.
Läs mer om Det, Kalla och Ulvang.
Halfvarssons nyckel till ett lyckat OS: Bihålorna
Sjukdomar och strul har förstört tre raka mästerskap. Nu hoppas Calle Halfvarsson att bihåleoperationen i våras ska vända trenden. Skidåkaren ska hålla sig frisk inför OS. – Det får inte bli samma sak igen. Jag måste bli av med de här jobbiga förkylningarna, säger han.
Läs mer om Calle Halfvarsson.
Halfvarsson dissar Hellners diss av Hellner
Han har tagit tre OS-guld. Men Marcus Hellner säger själv att han inte håller samma toppklass som rivaler som Martin Johnsrud Sundby och Sergej Ustiugov. Struntprat, säger landslagskollegan Calle Halfvarsson. – När Marcus har sina bästa dagar, då finns det ingen som hänger med.
Oväntade stödet efter kritiken – mot Northug
VAL SENALES. Calle Halfvarsson fick ett beskt svar från Petter Northug när han ifrågasatt norrmannens förkärlek för sociala medier.Men nu får Halfvarsson medhåll – från oväntat håll.– Petter är ju ett litet nättroll, säger landslagsåkaren Emil Iversen, nära vän med Northug.
Halfvarsson: Det är fel - helt galet
FALUN. Biljettförsäljningen går uselt. Flera av anläggningarna långt i från färdigbyggda.Och åtta mil bort hotar Nordkorea med krig.Orosmolnen hopar sig inför vinterns OS i sydkoreanska Pyeongchang.– Det är fel att man lagt ett OS där borta. Det är helt galet - och det tror jag de flesta tycker, säger skidstjärnan Calle Halfvarsson, 28.
Sågningen: Han har förstört för sitt land
Calle Halfvarsson pikade Petter Northug för hans flitiga användande av sociala medier.Nu slår Northug tillbaka.– Jag tycker fruktansvärt synd om Calle som person, säger han till Dagbladet.
Hur kan en allsvensk spelare tjäna som mig?
FALUN. Han misstänker att Petter Northug bryr sig mer om sociala medier än skidåkning - och hyllar i stället en helt annan norrman.Möt Calle Halfvarsson, 28.Världsstjärnan i skidor som överdoserat biljard, köpt ett fartmonster - och funderar över varför anonyma bollsparkare tjänar lika bra som han själv.– Jag menar, hur bra egentligen en medioker allsvensk fotbollsspelare? Är han ens topp 10 000 i världen?
Läs mer om Petter Northug.
Ilskan: Inte seriöst – är bara pajaserier
FALUN. Internationella skidförbundet (Fis) överväger att drastiskt förändra distanserna på OS och VM i längdåkning. Bland annat genom att införa element av skicross i sprintloppen.Men nu kommer svidande kritik från åkarhåll.– Det är ju inte seriöst. Bara pajaserier. Jag fattar inte alls hur de tänker, säger Calle Halfvarsson, 28.
Läs mer om Calle Halfvarsson.
Northug kan blåsas på tävling mot svenskarna
Den norska superstjärnan Petter Northug förlägger sin säsongspremiär i Sverige.Men norrmannen kan bli blåst på duellen mot Calle Halfvarsson och de andra svenska landslagsåkarna.– Vi har inte tagit ställning till om vi kommer att vara med, säger Sveriges förbundskapten Rikard Grip.
Skidstjärnan hängs ut: Det är inget onormalt
Marcus Hellner och Calle Halfvarsson har en av sina största konkurrenter i fransmannen Maurice Manificat.Men Manificat har fått annat än skidor att tänka på den senaste tiden sedan en ekivok bild har läckt ut på nätet.
Anna Haag etta – ny svensksucc
Först Calle Halfvarsson och nu Anna Haag.Sverige fortsätter att skörda framgångar under Toppidrettsveka.Anna Haag vann dagens jaktstart framför Linn Sömskar som slutade trea.
Halfvarsson segrade i Norge – slog Northug
Calle Halfvarsson visar fin form inför nya säsongen och tog revansch efter hånen från Norge.Svensken tog hem 15 kilometersloppet i rullskidor i norska Trondheim – framför Petter Northug som slutade trea.
Krossen – efter Northugs pikar
Calle Halfvarsson blev sågad och hånad av norrmännen.Då slog han till – och krossade Petter Northug med över fem minuters marginal.
Läs mer om Petter Northug.
Halfvarsson hånad av Northug efter tabben
I fjol körde han fel.I år stod Calle Halfvarsson för en ny miss när han tog fel på tiden och missade starten.Därefter hånades han av norrmännen Petter Northug och Emil Iversen.– Han är en clown och det är tydligt att han lever upp till det namnet, säger Iversen till VG.
Nya Northug-hånet – inför stora duellen
De har redan haft försäsongens första ordkrig.Nu kan SportExpressen avslöja att Calle Halfvarsson och Petter Northug möts för en glödhet duell på svensk mark redan nästa vecka.– Jag måste ju visa att det inte var några tomma ord från min sida, säger Calle Halfvarsson, 28.