Calle persson

JUST NU: Man död i arbetsplatsolycka

En man i 60-årsåldern har dött efter en arbetsplatsolycka.Mannen ska ha klämts mellan en lastbil och en lastbrygga.– Det finns kameror i området som ska ha säkrat händelseförloppet, säger Calle Persson, informatör vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Calle Persson.

Stopp på E22 efter trafikolycka

Vid 11.54 larmades polisen om att en bil kört av vägen på E22.Det råder totalstopp i södergående riktning.– En person klipptes ut ur bilen och fördes till sjukhus, säger Calle Persson, presstalesperson vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Calle Persson och E22.
Misstänkt anlagd brand
Ett larm om en brinnande bil inkom klockan 00.08, natten mot fredagen.Bilen stod på en parkering på Prelatgatan i Svedala och branden misstänks vara anlagd.– Det kunde konstateras att fyra bilar hade skadats av den ursprungliga branden, säger Calle Persson, pressinformatör vid polisens regionledningscentral.
E22 avstängd under två veckor – stora störningar
De 40 000 fordon som dagligen kör mellan Gastelyckan och Lund Norra, E22, får sedan torsdagskvällen köra en annan väg.Sträckan är nu avstängd två veckor framåt med anledning av byggarbete.– Det kan vara trångt i trafiken, säger Calle Persson, pressinformatör vid polisens regionledningscentral.

Tågstopp vid Malmö central - obehöriga på spåren

Efter att kvinna synts på spåren stoppades all tågtrafik av säkerhetsskäl vid Malmö C.– En kvinna har påträffats och omhändertagits. Tågtrafiken ska börja gå som vanligt kl 14.50, säger Calle Persson vid polisens ledningscentral i Malmö.Trafikverket uppger att följdförseningar kommer att kvarstå på flera banor en tid framöver. Kvinnan är förd till sjukhus.
Två bilar i krock på E6
Två bilar ska ha krockat på E6 utanför Vellinge.Enligt polisen råder begränsad framkomlighet på platsen.– Vi har en patrull på plats, säger Calle Persson, informatör vid polisens ledningscentral.
Flicka skadad av bengal – brände sig i nacken
En flicka har skadats av en bengal vid fotbollsarenan Vångavallen i Trelleborg.Hon har själv sökt hjälp hos sjukvårdare på platsen.– Om hon plockat upp den, eller om någon annan skadat henne, det framgår inte, säger Calle Persson vid polisen.
Mystiskt föremål utanför tidningsredaktion var – en lampa
Polis larmades till Ystads Allehandas redaktion efter att man funnit ett mystiskt föremål.Men insatsen är redan nu avblåst.– Efter att ha bedömt situationen har vi kommit fram till att det var en lampa som trillat ner, säger Calle Persson vid polisens regionledningscentral syd.
Läs mer om Calle Persson.
Skottlossning i Malmö – stort område avspärrat
En man har skjutits skjuten i benet alternativt foten vid en skottlossning på Bennets väg på Rosengård i Malmö. Offret är känd av polisen.– En person ringde och berättade att han hört skott och att någon ropade på hjälp, säger Calle Persson vid polisens ledningscentral i Malmö.
Läs mer om Calle Persson, Malmö och Rosengård.
Man knivskars på linjebuss
En ung man vårdas på sjukhus efter att ha blivit knivskuren ombord på en linjebuss i Åstorp.Den misstänkte knivmannen flydde från platsen till fots när bussen stannade.– Vi söker efter honom med flera patruller, säger Calle Persson, presstalesman vid polisen i region Syd.
Läs mer om Calle Persson, Syd och Åstorp.Den.
Nioåring rånad av två äldre pojkar
En nioårig pojke utsattes på onsdagen för ett rånförsök i Arlöv.Två tonårspojkar misstänks för dådet.– De höll fast honom i armen och rotade igenom hans väska, säger Calle Persson, pressinformatör vid polisens regionledningscentral.
Läs mer om Arlöv.Två och Calle Persson.
Tre maskerade personer rånade butik – hotade med pistol och kniv
Tre maskerade personer tog sig in i en livsbutik i Helsingborg.Där hotade de personal med ett pistolliknande föremål, kniv och ett tillhygge och tvingade till sig kontanter.– Ingen ska vara skadad fysiskt men en ska eventuellt vara chockad, säger Calle Persson, pressinformatör vid polisen i region Syd.
Bil och lastbil krockade i centrala Malmö
Vid 11.56 larmades polisen om en trafikolycka på i industrihamnen i Malmö.Det är en personbil och en lastbil som har krockat.– Båda bilarna måste bärgas, säger Calle Persson, presstalesperson vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Calle Persson, Malmö och Malmö.Det.
Krasch på E6 – vägen avstängd
Två personbilar har på måndagsmorgonen kolliderat på E6 mellan trafikplats Flädie och trafikplats Lomma.Vägen har stängts av i samband med olyckan, enligt Trafikverket.–Olyckan har inträffat i södergående riktning, säger Calle Persson, pressinformatör vid polisens regionledningscentral.
Krasch med älg – bil måste bärgas
En personbil kolliderade på måndagsmorgonen med en älg.Olyckan skedde på Lindbyvägen i Gärdslösa, Borgholm.– Ingen ska ha kommit till skada, säger Calle Persson, pressinformatör vid polisens regionledningscentral.
Man hittad död i hus – kvinna gripen för mord
En kvinna har anhållits misstänkt för mord efter att en man hittats död utanför Växjö.Den avlidna mannen och kvinnan uppges ha haft en relation, enligt polisen. Kvinnan befann sig i samma bostad som mannen.– Vi har inte kunnat utesluta att någon annan än kvinnan har orsakat mannens skador, säger Calle Persson, informatör vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Calle Persson och Växjö.Den.
Blev förd till sjukhus efter krock med parkerade bilar
En person fördes till sjukhus efter att ha krockat med parkerade bilar i Sjöbo på tisdagen.Polis larmades om händelsen vid klockan 10.40.– Vi är kvar och väntar på bärgare, säger Calle Persson vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Calle Persson och Sjöbo.
Larm om brand i lägenhet var falsklarm
Polis och räddningstjänst har fått larm om en lägenhetsbrand i Malmö.Det var fråga om kraftig rökutveckling, enligt larmuppgifterna.– Brandkår är på väg, och vi har också skickat en bil, säger Calle Persson, kommunikatör vid polisen region syd.
Läs mer om Calle Persson och Malmö.Det.
Polisen rustar för för Malmö FF – IFK
Malmö FF och IFK Göteborg drabbat samman i en het kvartsfinal i svenska cupen.Då förbereder polisen sig för konfrontation mellan fansen.– Det finns högriskelement, det finns vissa supportar från båda lagen som bråkat förr och kan göra det igen, säger Calle Persson, presstalesperson vid polisen i Malmö.
Rusningstrafiken stannas upp – av en svan
En svan stoppar torsdagsmorgonens rusningstrafik på E20, avfart Vintrie, Malmö.Trafikanter kan räkna med vissa störningar i trafiken.– Vi är på plats för att se till att hastigheten sänks, säger Calle Persson, pressinformatör vid polisens regionledningscentral.
Bil kraschade skyltfönster
En bil körde in i ett skyltfönster på onsdagsförmiddagen.Föraren, en man född 1942, fick hjälpa hem av en polispatrull.– Patrullen körde både honom och hans fordon hem, säger Calle Persson, pressinformatör vid polisens regionledningscentral.
Läs mer om Calle Persson.
Lastbil och bil i krock – totalt stopp på E6
En bil har kört in i mitträcket på E6.Samtidigt har en lastbil ställt sig mitt över vägen.Ena körfältet mellan Malmö och Trelleborg är nu avspärrat.– Det kommer att ta tid, eftersom det är en lastbil som ska bärgas, säger Calle Persson vid regionledningscentralen syd.
Läs mer om Calle Persson, Malmö och Trelleborg.
Pojke påkörd av bilist – polis jobbar på platsen
En bilist har kört på en pojke i centrala Landskrona.Sammanstötningen ska ha gått bra.– Han är inte skadad, säger Calle Persson.
Kvinna i rullstol utsatt för rånförsök av två män
En rullstolsburen kvinna i 30-årsåldern utsattes på lördagskvällen för ett rånförsök.Två män gav sig på henne då hon var ute med hunden.När de inte fick hennes telefon – slog de henne i ansiktet.– Hon vägrade, och då blev hon misshandlad, säger Calle Persson, kommunikatör vid polisen region syd.
Läs mer om Calle Persson.
Inga fler misstänkta jagas för mordet i Oskarshamn
Utredningen kring det misstänkta mordet i Oskarshamn går vidare.En man i 35-årsåldern sitter fortfarande anhållen.– Vi gör teknisk undersökning och förhör andra personer som fanns i de här två personernas närhet, säger Calle Persson, informatör vid regionledningscentralen syd.
Läs mer om Calle Persson och Oskarshamn.