Calle persson

Han måste opereras – igen: 'Lider oerhört'

GÖTEBORG. Patrik Karlsson-Lagemyr, 21, är skadad igen.Nu tvingas Blåvitt-spelaren opereras på nytt.– Vi lider alla oerhört med Paka, som drabbats av en stressfraktur på liknande ställe som förra skadan, säger IFK Göteborgs fysioterapeut Calle Persson.21-åringen blir borta till sommaren.

Hög smäll hördes på Rosengård

En hög smäll har hörts på Rosengård i Malmö.Ett vittne beskriver smällen som mycket ljudlig.– Många ringer och säger att de hört en hög smäll på Rosengård, säger Calle Persson, pressinformatör vid polisens regionledningscentral.
En död efter gatubråk i Helsingborg
En person är död efter ett stort bråk utomhus i Helsingborg. Två andra har förts till sjukhus, uppger polisen.– Det är ett stort arbete med att samla in så mycket som möjligt för att ta reda på vad som har hänt, säger Calle Persson, polisens pressinformatör vid polisen i Skåne.
Läs mer om Calle Persson, Helsingborg och Skåne.
Pojke rånad i centrum
En ensam gärningsman tvingade till sig en pojkes väska.Rånet skedde på Norra Neptuniagatan i Malmö och larmet inkom klockan 06.08 på fredagsmorgonen.– Gärningsmannen ska ha haft på sig en luvtröja, keps och dunjacka, runt 170 centimeter lång, säger Calle Persson, pressinformatör vid polisens regionledningscentral.

Stal från byggarbetsplats – två på fri fot

Ett vittne i Brevik, Västervik, ringde klockan 03.30 in till polisen rörande ett inbrott på en byggarbetsplats.Tre män samlade in verktyg och kopparrör utan tillåtelse.– När polisen kommer dit är en kvar och grips, de två andra har stuckit till fots, säger Calle Persson, pressinformatör vid polisens regionledningscentral.
Läs mer om Brevik, Calle Persson och Västervik.
Trafikstörningar på E6 efter att bil havererade
På onsdagsmorgonen, mitt i morgontrafiken, fick en bil haveri på E6 vilket leder till trafikstörningar.– Bilen måste bärgas, säger Calle Persson, presstalesperson vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Calle Persson.
Guldsmedsbutik rammades med hjullastare
På söndagsmorgonen kördes en hjullastare in i en guldsmedsbutik i centrala Kristianstad. – Förmodligen är det flera gärningsmän som förmodligen tillgripit sig gods, säger Calle Persson vid Skånepolisen.
Tjuvarna satte fordonet i brand vid tågstationen
Personbilen sattes i brand av okända personer på pågatågsstationens parkering i Rydebäck på lördagsmorgonen.Bilen stals från en privatperson i Ängelholm på julafton.– Branden är ett sätt att ta bort spår på, säger Calle Persson på polisens ledningscentral.
Rattfull med baby i bilen
Ett ungt par med en baby i bilen stoppades på måndagskvällen av polisen i Karlskrona.Båda de vuxna omhändertogs som misstänkta för drograttfylleri respektive ringa narkotikabrott.– Anhöriga kontaktades för att ta hand om barnet, säger Calle Persson vid ledningscentralen för polisen i Region syd.
Brandlarm från Laxens hus
Räddningstjänsten ryckte på nyårsdagens kväll ut på ett brandlarm från Laxens hus i Mörrum.– Man ska ha sett rök men inga lågor, säger Calle Persson vid ledningscentralen för polisen i Region syd.
Läs mer om Calle Persson, Mörrum och Region.
Olycka på E4 – begränsad framkomlighet
En bil har kört av vägen på E4.Enligt Trafikverket påverkas trafiken i ett körfält av olyckan.– En polispatrull kom precis till platsen, säger Calle Persson, informatör vid polisens ledningscentral vid 15.50.
Läs mer om Calle Persson.
Två pojkar rånade – bestals på sina kläder
Två 15-åriga pojkar blev rånade på mobiltelefoner, bankkort och kläder i Stadsparken i Lund strax innan klockan 19.00 på onsdagskvällen.En förbipasserande bilist hjälpte dem att ringa polisen.– De hotades med kniv, och med hot om våld, innan de tvingades lämna ifrån sig sina kläder, säger Calle Persson på polisens ledningscentral.
Läs mer om Calle Persson, Lund och Stadsparken.
JUST NU: Brand har brutit ut på äldreboende
Polis och räddningstjänst har skickats till Åkarp efter larm om brand i ett äldreboende.– Det ska brinna i en av lägenheterna där, säger Calle Persson, polisens presstalesman i region syd.
Läs mer om Calle Persson och Åkarp.
Bilist beskjuten med raketer
Natten mot torsdagen blev flera personer beskjutna med fyrverkeripjäser i Växjö.Bland annat har bilister blivit beskjutna under pågående färd.– Det var bland annat en dam som ringde in till oss och påtalade det hänt på väg 25, berättar Calle Persson på polisens ledningscentral.
Läs mer om Calle Persson och Växjö.Bland.
Maskerade rånare angrep frisörsalong
Två maskerade män gick in i en frisörsalong i Kristianstad och hotade till sig kontanter.Lite senare inträffade ännu ett rån i närheten och polisen utesluter inte att det kan finnas ett samband.– Det har skett ett par kilometer därifrån, säger Calle Persson, informatör vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Calle Persson och Kristianstad.
Larm om explosion i pizzeria
Strax före 22.30 på torsdagskvällen kom ett larm om en explosion inne i en pizzeria i centrala Malmö.Räddningstjänst och polis skickades till platsen.– Vi är på väg till platsen. Vi har fått larmet både av SOS och av en uppringare, säger Calle Persson på ledningscentralen för polisen i Region syd.Texten uppdateras
Flera bilar i krock på motorväg – polis på väg till platsen
Polis och räddningstjänst har larmats till en flerbilskrock på E22 vid Åkarp.Det är oklart om någon person kommit till skada.– Vi är på väg till platsen, säger Calle Persson på polisens ledningscentral.
Läs mer om Calle Persson, E22 och Åkarp.Det.
Ryckte åt sig nycklarna och tog bilen
En 19-årig kvinna blev sent på onsdagskvällen bestulen på sin bil i Tomelilla.– Två män ryckte åt sig bilnycklarna och körde i väg med bilen, säger Calle Persson på polisens ledningscentral i Region syd.
Läs mer om Calle Persson, Region och Tomelilla.
Bil har kört av vägen – oklart skadeläge
Ambulans, räddningstjänst och polis har larmats till en olycka längs väg 696 utanför Växjö.Enligt larmet har en personbil kört av vägen. Det är oklart om någon person har kommit till skada.– Vi är på väg till platsen, säger Calle Persson på polisens ledningscentral.
Läs mer om Calle Persson och Växjö.Enligt.
Misstänkt föremål på Malmö Airport
Polisen kontrollerar just nu ett misstänkt föremål på Malmö Airport, Sturup.– Det är ett fraktbolag som bett oss om assistans, säger Calle Persson på polisens ledningscentral.Trafiken på flygplatsen ska inte vara berörd eftersom föremålet inte finns i någon av de publika delarna på flygplatsen.
Hot mot judar under demonstration i Malmö
Omkring 200 personer samlades och skanderade ilskna ramsor mot arabiska ledare – och uttryckte hot om våld mot judar i Malmö i går kväll. – Generellt ser vi allvarligt på det. Det kan vara en uppmaning till folk att begå brott, säger Calle Persson, informatör vid polisen.
Läs mer om Calle Persson och Malmö.
Två personer inblandade i krock med taxi
Två personer uppges vara inblandade i en krock mellan en taxi och en personbil på lördagsmorgonen.– Skadeläget är oklart men båda bilarna måste bärgas, säger Calle Persson, pressinformatör vid polisens ledningscentral i region Syd.
Läs mer om Calle Persson och Syd.
Hot mot judar under demonstration i Malmö
Omkring 200 personer samlades och skanderade ilskna ramsor mot arabiska ledare – och uttryckte hot om våld mot judar i Malmö i går kväll.–Generellt ser vi allvarligt på det. Det kan vara en uppmaning till folk att begå brott, säger Calle Persson, informatör vid polisen.
Läs mer om Calle Persson och Malmö.
Personbil i kollision med lastbil
En trafikolycka inträffade på torsdagseftermiddagen i Lund.En personbil krockade med en lastbil och en person fick föras till sjukhus.– Det är personbilisten som är förd till sjukhus, skadeläget är oklart, säger Calle Persson på polisens ledningscentral.
Läs mer om Calle Persson och Lund.En.
Vittne avbröt inbrottsförsök – jagade tjuven genom skog
En tjuv stoppades mitt under ett inbrottsförsök, av en privatperson som sedan larmade polis.Uppringaren tog upp jakten på brottslingen och sprang efter gärningsmannen i en skog.– Strax efter kunde inbrottstjuven gripas, tack vare uppringarens vittnesmål, säger Calle Persson.
Läs mer om Calle Persson.