Calle persson

Person påkörd av buss – förs till sjukhus

En person blev påkörd av en buss i Trelleborg på fredagen.– Personen är förd till sjukhus i ambulans, säger Calle Persson vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Calle Persson och Trelleborg.

15-årig mopedist i krock – bilförare smet från platsen

På fredagen krockade en bil och mopedist samman i en korsning. Mopedisten ska vara 15 år, enligt polisen.Bilen ska sedan ha lämnat platsen.– Bilföraren avvek från platsen, säger Calle Persson, presstalesperson vid polisens ledningscentral i region Syd.
Läs mer om Calle Persson och Syd.
Krock på E6 – trafiken påverkas
Två personbilar har krockat på E6 vid Rydebäck.Olyckan har inträffat i södergående riktning och trafiken påverkas.–Bilarna står stilla i vänsterfilen, södergående riktning, säger Calle Persson, pressinformatör vid polisens regionledningscentral.
Betonglastbil välte på vägen
En lastbil har vält ut på en åker utanför Lund.Skadeläget är okänt.– Det ska vara en lastbil med betong, säger Calle Persson, presstalesperson vid polisens ledningscentral.

Kvinna påkörd av bil

En kvinna blev på måndagen påkörd av en bil i Perstorp.Enligt larmet ska hon vara fastklämd mellan fordonet och en tegelvägg.– Jag vet inte om hon är fastklämd men en bil har rullat på henne, säger Calle Persson, presstalesperson vid polisens ledningscentral.
Polishund ryckte in – två män kunde gripas
Under morgonen blev en bil i centrala Malmö utsatt för ett inbrott.Men en polishund kunde snabbt spåra upp två misstänkta som kunde gripas.– Hunden gör ett viktigt arbete eftersom det blir ett starkt bevis att den spårar direkt till de här personerna, säger Calle Persson, presstalesperson vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Calle Persson och Malmö.
Får påkört i rondell
Ett får blev på måndagsmorgonen påkört i en rondell Sjöbo.Ingen människa skadades vid händelsen.– Det är oklart om fåret klarade sig, vi har kontaktat ägaren, säger Calle Persson på polisens ledningscentral presstalesperson vid polisens ledningscentral..
Läs mer om Calle Persson och Sjöbo.Ingen.
Larm om singelolycka – skadeläget okänt
En bil är inblandad i en singelolycka på väg 25 utanför Växjö.Skadeläget är okänt.– Vi har just kommit fram till platsen, säger Calle Persson, presstalesperson på polisens ledningscentral.
Man förd till sjukhus efter truckolycka
En man på ett företag i Ängelholm har förts till sjukhus efter en truckolycka.Hur det gått till är okänt.– Det får utredningen visa, säger Calle Persson, informatör vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Calle Persson och Ängelholm.
Störningar på E22 efter krock mellan tre bilar
Vid 14.15 fick polisen larm om att tre bilar kolliderat på E22, i höjd med västra Vram.Det är störningar på vägen och vägen ska även vara avstängd i södergående riktning.– Det kommer vara störningar till och med att bilarna är bärgade, säger Calle Persson, informatör vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Calle Persson, E22 och Vram.Det.
Flera bilar i olycka på E6
Flera bilar ska vara inblandade i en olycka på E6.– Vi är på väg dit, säger Calle Persson, informatör vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Calle Persson.
Man i permobil påkörd vid rondell
En man sittandes i en permobil blev under måndagen påkörd i Växjö.Mannen har förts till sjukhus.– Han blev påkörd vid en rondell, hur det har gått till får trafikutredningen visa, säger Calle Persson, informatör vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Calle Persson och Växjö.Mannen.
Kraftig detonation i närheten av förskola
Flera uppringare larmade polisen om en kraftig detonation på Vallmästarevägen i Växjö.När polisen kom till platsen upptäckte man ett stort hål.Nu ska hundpatruller genomsöka platsen.– Vi vet inte vad som har smällt, säger Calle Persson, informatör vid polisens ledningscentral.
Stor stöld från skola – 17 datorer borta
Under onsdagskvällen bröt sig ett okänt antal gärningsmän in på Eslövs folkhögskola och stal 17 datorer.Polisen har inga misstänkta.– Det är ingen som har sett någon gärningsman, säger Calle Persson, informatör vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Calle Persson.
Larm om skottlossning – polis har spärrat av
Polisen undersöker en misstänkt skottlossning i Malmö.–Det är en polis som uppfattar två smällar under rutinpatrullering. Han ser också en personbil köra därifrån, säger Calle Persson på polisens ledningscentral.En person har frihetsberövats i samband med händelsen.
Läs mer om Calle Persson och Malmö.Det.
Bil i mitträcket – väg avstängd efter olycka
Väg 108 är stängd efter en olycka söder om Svedala.Olyckan inträffade strax innan klockan 21.– Det är en singelolycka. Det är en bil som kört in i mitträcket, säger Calle Persson på polisens ledningscentral.
Slagsmål när världsstjärna uppträdde i natt i Malmö
Amerikanske rapstjärnan Ty Dolla $igns konsert i Malmö i natt slutade med tumult, skriver Aftonbladet.Han avbröt konserten efter att publik kastat flaskor på honom. Polis ingrep.– Två är misstänkta för våldsamt motstånd. En omhändertogs för fylla, säger Calle Persson vid polisregion syds ledningscentral till Kvällsposten.
Slagsmål när världstjärna uppträdde i natt i Malmö
Amerikanske rapstjärnan Ty Dolla $igns konsert i Malmö i natt slutade med tumult, skriver Aftonbladet.Han avbröt konserten efter att publik kastat flaskor på honom. Polis ingrep.– Två är misstänkta för våldsamt motstånd. En omhändertogs för fylla, säger Calle Persson vid polisregion syds ledningscentral till Kvällsposten.
Fylla, misshandel och mordförsök under fredagen
Polisen södra Sverige hade att göra under fredagen.Från flera städer larmades det om grova våldsbrott. I Limhamn i Malmö misshandlades en ung man av okända gärningsmän. Brottsoffret har dock inte kunnat höras.– Han var för onykter, säger Calle Persson på polisens ledningscentral.Efter en knivskärning i Trelleborg misstänks en man för mordförsök.
Larm om drunkning i Borgholm – polis på platsen
Polis och räddningstjänst är just nu på väg på en insats i Borgholm.Enligt larmuppgifterna handlar det om en drunkning.– Vi är på väg till platsen, säger Calle Persson vid regionledningscentralen hos polisen.
Cyklist förd till sjukhus efter bilolycka
En cyklist och en bil har krockat i Malmö.Skadeläget är inledningsvis okänt.– Cyklisten är förd till sjukhus, säger Calle Persson, informatör vid polisens ledningscentral.
Cyklist påkörd i centrala Landskrona
En personbil har kolliderat med en cyklist i centrala Landskrona.– Det ska vara en kvinna i 18-årsålder som har blivit påkörd, säger Calle Persson, informatör vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Calle Persson och Landskrona.
Personbil och hästsläp har krockat på E22:an
En personbil har kolliderat med ett hästsläp på E22 utanför Oskarshamn på fredagseftermiddagen.Olyckan inträffade i höjd med avfarten mot Fliseryd.– Det orsakar störningar i trafiken, säger Calle Persson, pressinformatör vid polisens regionledningscentral.
Fotgängare påkörd av lastbil – skadeläge oklart
En lastbil har kört på en fotgängare i Löddeköpinge.Skadeläget är oklart.– Vi arbetar på platsen, mer än så kan jag inte säga, säger Calle Persson, pressinformatör vid polisens regionledningscentral.
Två bilar i frontalkrock – ambulans på väg
På riksväg 11, mellan Kyrkheddinge och Staffanstorp, har två bilar kolliderat i en frontalkrock.Polis, ambulans och räddningstjänst är på väg till platsen.– Vi kan inte uttala oss om skadeläget än, eftersom vi inte kommit till platsen, säger Calle Persson, pressinformatör vid polisens regionledningscentral.