Calle persson

Väpnat rån – man hotades med kniv

En man knivhotades och rånades på halskedja och klocka i Pildammsparken i Malmö.Två män försvann från platsen.– Ingen är gripen, säger Calle Persson, pressinformatör vid polisens ledningscentral i region Syd, vid 23.50-tiden.

Man stoppad efter polisjakt

En bilist vägrade att stanna för polisen i Malmö.Efter en kortare biljakt kunde han stoppas.– Han är omhändertagen för provtagning och är misstänkt för grov vårdslöshet i trafik och narkotikabrott, säger Calle Persson, pressinformatör vid polisens ledningscentral i region Syd.
Läs mer om Calle Persson, Malmö.Efter och Syd.
Singelolycka påverkar trafiken på E4
På onsdagen inträffade en singelolycka på E4 i höjd med Helsingborg.En bil har kört in i mitträcket i norrgående färdriktning.– Trafiken påverkas i viss mån, säger Calle Persson, presstalesperson vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Calle Persson och Helsingborg.En.
Två inbrottstjuvar ertappades av polis
Polisen larmades vid 22.28 på tisdagskvällen om ett inbrottsförsök i Kristianstad centrum.Två män med ficklampor tros ha försökt ta sig in i ett hus, efter att ha klättrat upp på en byggnadsställning.– Både polis och väktare såg dem, säger Calle Persson, pressinformatör vid polisens regionledningscentral.
Läs mer om Calle Persson och Kristianstad.

En person påkörd – ambulans till platsen

En fotgängare har blivit påkörd av en personbil i Landskrona centrum.Larmet inkom till polisen 21.03 på tisdagskvällen.Polis och ambulans är på väg.– Om någon har kommit till skada är för tidigt att svara på, säger Calle Persson, pressinformatör vid polisens regionledningscentral.
Läs mer om Calle Persson och Landskrona.
Motorcyklist körde av vägen – åkte ambulans till sjukhus
En 50-årig motorcyklist körde av väg 669 i Tving, Karlskrona, under tisdagen.Mannen fick föras från platsen i ambulans.– Det var en marginell påverkan på vägen, säger Calle Persson, pressinformatör vid polisens regionledningscentral.
Läs mer om Calle Persson, Karlskrona och Tving.
Skåpbil körde av väg – oklart skadeläge
En skåpbil har kört av vägen och ut på en åker, på väg 625 norr om Ryssby, Ljungby.Polis och två ambulanser är på platsen.– Man vet ännu inte anledningen till varför bilen körde av vägen, säger Calle Persson, pressinformatör vid polisens regionledningscentral.
Läs mer om Calle Persson och Ryssby.
Man gripen efter skadegörelse – hade skarpladdad pistol
Polisen fick larm om ett bråk i centrala Skurup där en man ska ha slagit sönder en ruta.Strax därefter lämnade gärningsmannen platsen i en personbil.– När vi kommer fram till adressen och visiterar personen så hittar vi en pistol, säger Calle Persson på polisens ledningscentral.
Läs mer om Calle Persson och Skurup.
Man förd till sjukhus efter misshandel
En man ska ha blivit misshandlad på Mjällbyvägen i Sölve.– Den misshandlade har förts till sjukhus med ambulans, säger Calle Persson, informatör vid polisens ledningscentral.
JUST NU: Ny brand rasar på asylboende
En ny brand ska ha blossat upp på asylboendet i Snårestad utanför Ystad.SOS vid larmet strax efter klockan 19 på fredagskvällen.– Vi är på väg dit med patrull, säger Calle Persson på polisens ledningscentral.
Läs mer om Calle Persson och Snårestad.
En förd till sjukhus efter trafikolycka
Vid 15.45 fick polisen larm om en trafikolycka mellan på väg 122.Det rör sig om en personbil som kört av vägen.– En person fick föras till sjukhus i ambulans, säger Calle Persson, informatör vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Calle Persson.
Trafikolycka – kollision mellan två personbilar
Vid 15. 25 fick polisen larm om att två personbilar kolliderat på området Lussebäcken i Helsingborg– En patrull är på väg, säger Calle Persson, informatör på polisens ledningscentral.
JUST NU: Bilar i krock – väg helt avstängd
Två bilar ha krockat på väg 25.Skadeläget är okänt.– Båda bilarna ska bärgas, det är helt stopp till tidigast 18, säger Calle Persson, informatör vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Calle Persson.
Misshandlades på torget - polis söker uppgifter
En yngre man ska under söndagskvällen ha misshandlats på Stortorget i Trelleborg.Polisen fick larm om händelsen - men när patrullen kom fram var personen borta.– Det visade sig att målsäganden redan blivit körd i privatbil till akuten, säger Calle Persson på polisens ledningscentral.
Polisjakten slutade i en våldsam krock
Två män i 20-årsåldern greps sent på tisdagskvällen efter en polisjakt i utkanten av Malmö.– De ville inte stanna i en poliskontroll utan drog i väg. Det tog stopp när de krockade med en polisbil, säger Calle Persson vid ledningscentralen för polisen i Region syd.
Läs mer om Calle Persson, Malmö och Region.
Bombgruppen spränger upphittad granat
Nationella bombskyddet är just nu på östra Öland där en privatperson grävt upp vad som ser ut som en gammal granat i sin trädgård.– De har tagit den med sig ner till stranden för att spränga den, säger Calle Persson vid ledningscentralen för polisen i Region syd.
Läs mer om Calle Persson, Region och Öland.
Försökte lura polisen – med falsk penis
Planen var avancerad men allt föll när polisen fattade misstankar mot den 24-årige bilisten.Polisens närgångna visitation avslöjade obarmhärtigt hans falska penis och den fastmonterade blåsan med kamratens urin.– Ja, han fick kissa i burken på riktigt sätt, upplyser Calle Persson.
Läs mer om Calle Persson.
Falsk tv-kontrollant bestal 95-årig kvinna
En kvinna i 95-årsåldern blev på tisdagseftermiddagen bestulen på smycken i sitt hem.En stund före stölden ringde en man och sa att hennes tv skulle kontrolleras.– Vi uppmanar äldre att inte släppa in okända, säger Calle Persson, kommunikatör vid polisens regionledningscentral.
Läs mer om Calle Persson.
Fotgängare påkörd vid övergångsställe
En person skadades lindrigt efter att ha blivit påkörd av en personbil vid korsningen Bergsgatan-Spångatan i Malmö.– Målsäganden ska ha fått foten påkörd, säger Calle Persson vid polisens ledningscentral.
Polisen varnar: Svara inte på bluffsamtal
Misstänkta bluffsamtal från Somalien har de senaste dagarna drabbat privatpersoner över hela landet.Svarar man på samtalet kan det resultera i en saftig räkning efteråt. Nu har polisens Nationella operativa avdelning (NOA) kopplats in.– Väntar man inget samtal så ska man kanske inte svara om det ringer från det här landsnumret, säger Calle Persson, vid polisen i region syd - som själv väcktes av ett misstänkt bluffsamtal natten mot lördagen.
Man hittad skadad – förd till sjukhus
En man har anträffats skadad i Malmö.Mannen är förd till sjukhus.– Vi ska förhöra honom för att få klarhet i vad som hänt, säger Calle Persson, informatör vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Calle Persson och Malmö.Mannen.
Lastbil blockerar trafik på E6
En lastbil har kört in i ett mitträcke på E6.Lastbilen uppges stå i höger körfält.– Vi har fått in två uppgifter: en som säger att det är kö och en som säger att det inte är kö, säger Calle Persson, informatör vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Calle Persson.
Bil exploderade – polisen utreder hotbild
En bil exploderade under morgonen.Bilen stod parkerad utanför en villa – och nu utreder polisen om attacken var slumpmässig eller riktad mot ägaren till bilen.– Vi håller på att utreda det, det är långt i från klart, säger Calle Persson, informatör vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Calle Persson.
Tog sig in genom altandörr – slet smycke från kvinnas hals
Polisen är på plats i Dalby utanför Lund där en kvinna under söndagseftermiddagen utsattes för en grov stöld.– En för henne okänd man tog sig in genom altandörren och stal smycken. Han slet även ett smycke från kvinnans hals, säger Calle Persson på polisens ledningscentral.
Läs mer om Calle Persson, Dalby och Lund.
Rånare slet av kvinnas halsband
Två tonårskillar på moped slet av en kvinna hennes halsband vid ett rån på Fågelbacksgatan i Malmö på lördagskvällen.– Hon ska inte ha blivit skadad, säger Calle Persson vid polisens ledningscentral i Region syd.