Calle persson

Ny brand på stor hästgård – verkstad utsatt

Vid 03-tiden på fredagsmorgonen larmades räddningstjänsten till Flyinge kungsgård utanför Lund. En brand härjade i en av verkstäderna till den stora hästanläggningen.Det är andra gången på bara några dygn som det brinner på gården.– Vi kommer att spärra av och göra teknisk undersökning, säger Calle Persson, presstalesperson vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Calle Persson, Flyinge och Lund.

Punkterad lastbil på E4

En stillastående lastbil som står på E4an har fått flera personer att larma polisen.Lastbilen har fått punktering, enligt polisen.– En bärgare är beställd, säger Calle Persson, presstalesperson vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Calle Persson och E4an.
JUST NU: Fordon voltade av vägen
En bil hamnade i diket efter en singelolycka.Enligt tidiga uppgifter ska bilen ha voltat och hamnat i diket.– En man är misstänkt för trafikbrott, säger Calle Persson, pressinformatör vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Calle Persson.
Bilar i krasch – bärgas
Två bilar krockade på tisdagsförmiddagen på Yttre ringvägen i Malmö.Det är okänt om någon skadats.– En av bilarna bärgas, säger Calle Persson, presstalesperson vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Calle Persson, Malmö.Det och Yttre.

Bilist körde in i stolpe – skyller på mopedist

En bilist har kört in i en stolpe vid Sockerbitstorget i Arlöv.Bilisten själv menar att olyckan skedde efter att man väjt för en mopedist.– Vi får se om vi kan få fram fler uppgifter som pekar på att det var så, säger Calle Persson vid polisens regionledningscentral.
Bilist voltade av vägen – polis på väg
En bilist har voltat av länsväg 121 vid Uggletorp i skånska Osby.I alla fall en person har tagit sig ut ur bilen.– Vi är på väg till platsen, säger Calle Persson vid polisen region syd.
Läs mer om Calle Persson, Osby.I och Uggletorp.
En person fastklämde efter singelkrock
En bilist körde av väg 124 utanför Ljungby i Småland på lördagseftermiddagen.Föraren klämdes fast, men kunde slutligen räddas ut.– Föraren är förd till sjukhus med ambulans, säger Calle Persson vid polisens regionledningscentral.
Läs mer om Calle Persson, Ljungby och Småland.
Bilist försökte köra på två personer vid skola
En person har gripits misstänkt för att ha försökt köra på två personer utanför en skola i Helsingborg.Bilen kraschade in i en vägg.– Föraren misstänks ha kört mot två fortgängare med uppsåt, säger Calle Persson, pressinformatör vid polisens regionledningscentral.
Fräck kupp mot Ica-butik
När Ica-handlaren kom till jobbet på måndagsmorgonen upptäckte han att det varit inbrott.Ett okänt antal tjuvar hade då tagit sig in i butiken genom taket och stulit post och tobaksvaror.Värdet på stöldgodset är okänt.–Målsägaren kommer att inventera vad som saknas, säger Calle persson på polisens ledningscentral.
Läs mer om Calle och Ica-butik.
Två lastbilar i krock på E4
Två lastbilar har kolliderat på E4 vid Mörarp.Enligt polisen har olyckan inträffat vid ett vägarbete och den kan komma att orsaka trafikstörningar på platsen.–Vi har skickat en patrull som ska se om de kan gör något eller om Trafikverket ska åtgärda, säger Calle Persson på polisens ledningscentral.
En person skadad i bråk
Polis och ambulans larmades på fredagseftermiddagen till en adress i centrala Höllviken där en man ska ha blivit skadad i ett bråk.En person är gripen.– Det kan eventuellt ha använts någon form av tillhygge, säger Calle Persson, pressinformatör vid polisens regionledningscentral.
Läs mer om Calle Persson och Höllviken.
Man allvarligt skadad efter olycka med såg
En man i 30-årsåldern har skadat sig allvarligt under sitt arbete.Olyckan inträffade i samband med att mannen arbetade med en såg.– Han är förd med ambulans till sjukhus, säger Calle Persson, presstalesperson vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Calle Persson.
En man gripen efter misshandel av vakt
Under natten mot torsdagen misshandlades två personer på samma gata i Kalmar, med en timme mellanrum.En man är gripen.Polisen ser i nuläget ingen koppling mellan händelserna.– Nej, ärendena är inte sammankopplade, säger Calle Persson, presstalesperson vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Calle Persson och Kalmar.
Störningar i trafiken efter olycka på E22
Det råder begränsad framkomlighet i trafiken på E22 efter en olycka.– Vi vet inte hur många fordon som är inblandade. Vi har skickat patruller för att bringa ordning, säger Calle Persson vid polisens presstjänst till Sydsvenskan.
Läs mer om Calle Persson, E22 och Sydsvenskan.
Dubbla attacker mot polisstation inatt
En polisstation i Växjö attackerades vid dubbla tillfällen med smällare, fyrverkeripjäser och gatsten i natt.Ett flertal rutor krossades.– Hade någon gått förbi när de här laddningarna detonerade hade det funnits risk för den personens liv eller hälsa, säger Calle Persson vid polisen i region Syd.
Läs mer om Calle Persson, Syd och Växjö.
Dubbla attacker mot polisstation inatt
En polisstation i Växjö attackerades vid dubbla tillfällen med smällare, fyrverkeripjäser och gatsten i natt.Ett flertal rutor krossades.– Hade någon gått förbi när de här laddningarna detonerade hade det funnits risk för den personens liv och hälsa, säger Calle Persson vid polisen i region Syd.
Läs mer om Calle Persson, Syd och Växjö.
Två personbilar i krasch
På Inre Ringvägen har två personbilar kolliderat.Larmet inkom klockan 15.30 på fredagseftermiddagen och polis är på plats.– Olyckan kan påverka trafiken, säger Calle Persson, pressinformatör vid polisens regionledningscentral.
Läs mer om Calle Persson.
Bil började brinna söder om Tjörnarp
En danskregistrerad bil har under färd oförklarligt börjat brinna på väg 23 söder om Tjörnarp– En polispatrull kom först till platsen. Ingen tycks vara skadad, säger Calle Persson vid polisens ledningscentral i Malmö.
Seriekrock på motorväg – polis på väg
Fyra bilar uppges ha krockat på E6 utanför Lomma.– Vi är på väg till platsen, säger Calle Persson vid polisens presstjänst.
Läs mer om Calle Persson och Lomma.
JUST NU: Krock utanför Ica – flera bilar inblandade
Strax innan klockan 12.30 på torsdagen larmades SOS om en trafikolycka med flera inblandade fordon på Amiralsgatan i Malmö.– Vi har precis fått larmet och är på väg till platsen, säger Calle Persson, informatör vid polisens ledningscentral.Initiala uppgifter talar om att händelsen skett utanför Ica med tre personbilar inblandade. Övriga omständigheter är i nuläget oklara.
JUST NU: Bombgrupp slår till mot en adress
Polisen har på onsdagen gjort en husrannsakan i en lägenhet på Lantmannagatan i Malmö.I samband med insatsen har ett farligt föremål hittats.– Bombruppen är där nu och vi har spärrat av vägen så de kan arbeta, säger Calle Persson, pressinformatör hos polisen i syd.
Port till fastighet i Landskrona skadad vid explosion
En detonation i Landskrona på söndagskvällen ledde till att en port skadades.– Ingen människa är skadad, säger Calle Persson vid polisens regionledningscentral.Polisarbete på platsen pågår fortfarande vid midnatt.
Läs mer om Calle Persson och Landskrona.
Brand i byggnad – slår ut lågor genom fönstret
En byggnad på Sandbro i Växjö brinner.Enligt larmuppgifterna slår lågor ut genom fönstret.– Vi har en patrull på platsen för att biträda räddningstjänsten, säger Calle Persson vid polisens regionledningscentral.
Läs mer om Calle Persson, Sandbro och Växjö.
Polisen upptäckte avåkt bil – larmade ambulans
En polispatrull upptäckte vid 23.30 på fredagen en avåkt bil på Lockarpsvägen i Malmö.I bilen satt en skadad kvinna.– Ambulans skickades till platsen, säger Calle Persson vid regionledningscentralen polisen syd.
Larm om kraftig smäll – ytterdörr bortsprängd
Klockan 22.18 på fredagen fick polisen larm om en kraftig smäll i området Ramlösa i Helsingborg.Det visade sig att en ytterdörr och delar av fasaden på ett bostadshus sprängts sönder.– Vi har en patrull på plats där just nu, säger Calle Persson vid polisens regionledningscentral.