Calle persson

Polisen varnar: Svara inte på bluffsamtal

Misstänkta bluffsamtal från Somalien har de senaste dagarna drabbat privatpersoner över hela landet.Svarar man på samtalet kan det resultera i en saftig räkning efteråt. Nu har polisens Nationella operativa avdelning (NOA) kopplats in.– Väntar man inget samtal så ska man kanske inte svara om det ringer från det här landsnumret, säger Calle Persson, vid polisen i region syd - som själv väcktes av ett misstänkt bluffsamtal natten mot lördagen.

Man hittad skadad – förd till sjukhus

En man har anträffats skadad i Malmö.Mannen är förd till sjukhus.– Vi ska förhöra honom för att få klarhet i vad som hänt, säger Calle Persson, informatör vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Calle Persson och Malmö.Mannen.
Lastbil blockerar trafik på E6
En lastbil har kört in i ett mitträcke på E6.Lastbilen uppges stå i höger körfält.– Vi har fått in två uppgifter: en som säger att det är kö och en som säger att det inte är kö, säger Calle Persson, informatör vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Calle Persson.
Bil exploderade – polisen utreder hotbild
En bil exploderade under morgonen.Bilen stod parkerad utanför en villa – och nu utreder polisen om attacken var slumpmässig eller riktad mot ägaren till bilen.– Vi håller på att utreda det, det är långt i från klart, säger Calle Persson, informatör vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Calle Persson.

Tog sig in genom altandörr – slet smycke från kvinnas hals

Polisen är på plats i Dalby utanför Lund där en kvinna under söndagseftermiddagen utsattes för en grov stöld.– En för henne okänd man tog sig in genom altandörren och stal smycken. Han slet även ett smycke från kvinnans hals, säger Calle Persson på polisens ledningscentral.
Läs mer om Calle Persson, Dalby och Lund.
Rånare slet av kvinnas halsband
Två tonårskillar på moped slet av en kvinna hennes halsband vid ett rån på Fågelbacksgatan i Malmö på lördagskvällen.– Hon ska inte ha blivit skadad, säger Calle Persson vid polisens ledningscentral i Region syd.
Bilist körde av vägen – oklart skadeläge
En person har skadats efter en singelolycka.Polis, räddningstjänst och ambulanspersonal arbetar på platsen.– Jag vill inte gå ut med mer information förrän jag vet hur allvarligt skadad personen är, säger Calle Persson på polisens ledningscentral.
Läs mer om Calle Persson.
Tre bilar i kollision
Strax innan klockan 18 på lördagen kolliderade tre bilar.Skadeläget vid olycksplatsen är okänt.– Vi är på plats och dirigerar trafiken, säger Calle Persson vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Calle Persson.
Kvinna körde drogfull med barnen i bilen – fast efter polisjakt
Med barnen i bilen dundrade vinglade kvinnan fram på E22.En polisjakt tog sig fart – och kvinnans färd tog plötsligt stopp efter att ha kört på spikmattor utlagda av polisen.– Hon är misstänkt för drograttfylleri, säger Calle Persson, informatör vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Calle Persson.
En till sjukhus efter olycka på E65
En trafikolycka inträffade under måndagskvällen på E65 vid Oxie då en bil med släp krockade med en annan personbil.Föraren av den ena bilen fördes till sjukhus.– En patrull ska till sjukhuset för at höra den skadade personen, säger Calle Persson på polisens ledningscentral.
Läs mer om Calle Persson, E65 och Oxie.
Barnvagn började brinna i trapphus
En barnvagn sattes på måndagskvällen i brand, i ett trapphus i Helsingborg.En anmälan är upprättad och polis och räddningstjänst har varit på plats.– Det finns en stor risk att folk kommer till skada, kanske inte av elden i sig men av röken, säger Calle Persson hos polisen i Syd.
Läs mer om Calle Persson, Helsingborg.En och Syd.
Person påkörd på E65
En trafikolycka har inträffat på E65 vid Oxie.– Det händer 21.08. Minst en personbil är inblandad, säger Calle Persson på polisens ledningscentral.Enligt uppgifter till Sydsvenskan ska det handla om en person som blivit påkörd.
Läs mer om Calle Persson, E65, Oxie och Sydsvenskan.
En till sjukhus efter krock med flera fordon
Flera personer ska ha krockat i en korsning.Omständigheterna kring olyckan är oklara.– En person har förts till sjukhus, säger Calle Persson, informatör vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Calle Persson.
JUST NU: Kvinna påkörd av buss – förd till sjukhus
En buss har kolliderat med en fotgängare vid Triangeln i Malmö.– Vi har en patrull på platsen, säger Calle Persson, kommunikatör vid polisen region syd.
Läs mer om Calle Persson, Malmö och Triangeln.
Kvinna påkörd av buss – polispatrull är på plats
En buss har kolliderat med en fotgängare vid Triangeln i Malmö.– Vi har en patrull på platsen, säger Calle Persson, kommunikatör vid polisen region syd.Det är oklart om den påkörde är skadad.
Läs mer om Calle Persson, Malmö och Triangeln.
JUST NU: Lastbil välte – tappade grävmaskin
Lastbil i singelolycka tappade grävmaskin.Olyckan orsakar störningar i trafiken.– Det är en lastbil som vält i en rondell, säger Calle Persson, informatör på polisen.
Läs mer om Calle Persson.
Fem bilar förstörda i ny garagebrand
Fem bilar förstördes när det sent på lördagskvällen brann i ytterligare ett underjordiskt garage på Rosengård i Malmö.– Vi har rätt mycket resurser på plats, säger Calle Persson vid ledningscentralen för polisen i region syd.Garaget är inte samma som brann på långfredagen – men adressen är även denna gång von Lingens väg.
Läs mer om Calle Persson, Malmö och Rosengård.
Ännu ett underjordiskt garage brinner
Sent på lördagskvällen kom larm om ännu en brand i ett underjordiskt garage på Rosengård i Malmö.– Polis är på plats. Det ryker från garaget och räddningstjänsten håller på att undersöka, säger Calle Persson vid ledningscentralen för polisen i region syd.Det ska gälla ett annat garage än det som brann på långfredagen – men även denna gång på von Lingens väg.Texten uppdateras
Läs mer om Calle Persson, Malmö och Rosengård.
JUST NU: Buss krockade med älg
En buss uppges ha krockat med en älg på måndagskvällen.Enligt uppgift till polisen kan ett 20-tal personer ha befunnit sig på bussen.– Det talas om att en person kan vara skadad, säger Calle Persson, informatör på polisens ledningscentral.
Läs mer om Calle Persson.
Maskerade rånare slog till mot Systembolag
Ett systembolag i Alvesta har rånats.Enligt polisen slog två maskerade rånare till.– Det är två maskerade personer beväpnade med tillhyggen. De ska ha tilltvingat sig kontanter och lämnat platsen till fots, säger Calle Persson på polisens ledningscentral.
Kvinna till sjukhus efter påkörning – bilisten lämnade platsen
En medelålders kvinna har förts till sjukhus med ambulans efter en påkörning.Bilisten lämnade platsen efter olyckan.– Det är oklart om bilisten är medveten om påkörningen, säger Calle Persson, informatör vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Calle Persson.
Misstänkt rattfull hamnade i diket – fick upp bilen och körde vidare
Polisen larmades klockan 13.44 på måndagen till en singelolycka.En bil hade kört av vägen och ner i diket.– Vittnen såg två personer lämna platsen till fots, säger Calle Persson på polisens ledningscentral.
Läs mer om Calle Persson.
En till sjukhus efter krock
En trafikolycka mellan två bilar har inträffat i Landskrona.En person ska fortfarande vara kvar i sin bil.– Vi är på väg till platsen, säger Calle Persson på polisens ledningscentral.
Läs mer om Calle Persson och Landskrona.En.
Två bilar i trafikolycka
En trafikolycka mellan två bilar har inträffat i Landskrona.En person ska fortfarande vara kvar i sin bil.– Vi är på väg till platsen, säger Calle Persson på polisens ledningscentral.
Läs mer om Calle Persson och Landskrona.En.
Kropp hittad vid byggarbetsplats
Polisen har avspärrat ett stort område i Staffanstorp.En kropp har anträffats på platsen.– Det är en kropp som hittades nergrävd, vi har tekniker på plats, säger Calle Persson vid polisens ledningscentral.