Cambridge analytica

Så kan tredje part hämta Facebookanvändares data

Medan Facebook försöker hämta sig efter skandalen med Cambridge Analytica kommer rapporter om fler säkerhetsproblem.Nu gäller det funktionen Login With Facebook, som kan användas av tredje part för att få tillgång till Facebookanvändares personliga data.Det rapporterar Techcrunch.

Skandalföretaget Cambridge Analytica hade planer på egen kryptovaluta

Skulle göra det möjligt att tjäna en hacka på dina personliga data.
Steg för steg – här är Facebook-härvan
15–22 april. Skandalen kring Facebook och Cambridge Analytica bubblar vidare. Högt spel kring Syrien efter kemgasattacken för en vecka sedan. Och förre FBI-chefen James Comey släpper en bok med tung Trumpkritik. Det är en del av de utrikesnyheter vi kan vänta oss kommande vecka.
Vi bär alla ansvar för Cambridge Analytica-skandalen
Cambridge Analytica-skandalen avslöjade spridningen av miljontals Facebook-användares personliga information. Det väcker frågor om nätjättarnas ansvar. Men frågan är om skandalen kommer att förändra någonting.

Kolla själv: Här ser du om Cambridge Analytica fick tag på din Facebook-data

Facebook har satt upp en sida som ska informera användarna om deras information kan ha hamnat på villovägar i dataskandalen.
Kolla själv: Här ser du om Cambridge Analytica fick tag på din Facebook-data
Facebook har satt upp en sida som ska informera användarna om deras information kan ha hamnat på villovägar i dataskandalen.
Hårda kritiken: Google slipper undan ansvar
Mark Zuckerberg grillas i USA om Facebook och informationsskandalen med Cambridge Analytica.Samtidigt har det varit märkligt tyst kring den andra nätjätten - Google.Varför slipper Google undan, frågar sig den inflytelserike tech-skribenten Drew Harwell på Washington Post.
Zuckerbergs egna data hos analysföretag
Mark Zuckenberg är själv en av de 87 miljoner användare av nätverket vars data återfunnits hos Cambridge Analytica utan att användarna vetat om det.
Läs mer om Cambridge Analytica.
Detaljen i bilden som blivit en snackis efter förhöret
Under två dagar förhörs Mark Zuckerberg av den amerikanska senaten efter Cambridge analytica-skandalen.I går pågick utfrågningen i nästan fem timmar om den viktiga frågan.Men det var en detalj som i stal en hel del uppmärksamhet.
Läs mer om Cambridge och Mark Zuckerberg.
Mark Zuckerberg i nya förhör om dataläckan
I dag är det andra dagen i utfrågningarna av Facebooks grundare och vd Mark Zuckerberg om Cambridge Analytica-skandalen. 87 miljoner användares data har läckt och nu ska Zuckerberg svara på representanthusets frågor.
Här blir Mark Zuckerbergs förhör med kongressen en skrattfest
Mark Zuckerberg och Facebook har hamnat i trubbel efter Cambridge Analytica-skandalen där Facebookanvändares uppgifter sålts till andra parter. I natt hölls ett förhör i den amerikanska kongressen och det var...riktigt underhållande!
Mark Zuckerberg frågas ut i USA:s senat
Facebooks grundare Mark Zuckerberg vittnar i USA:s senat om Cambridge Analytica-skandalen.
Mark Zuckerberg: Det är mitt ansvar
Facebooks grundare Mark Zuckerberg har inställt sig i USA:s senat för att frågas ut om Cambridge Analytica-skandalen. – Det är mitt ansvar. Jag är ledsen, säger Zuckerberg och lovar att rätta till problemen med skadliga Facebookappar.
Nu ska storebror ut i ljuset
Cambridge Analytica-skandalen har återigen satt integritetsfrågan i fokus. Nu kommer EU:s nya dataskyddsregler som tvingar företag och myndigheter att bli mer transparenta - annars kan det bli miljonböter.
Mark Zuckerberg: Det är mitt ansvar
Facebooks grundare Mark Zuckerberg har inställt sig i USA:s senat för att frågas ut om Cambridge Analytica-skandalen. – Det är mitt ansvar. Jag är ledsen, säger Zuckerberg och lovar att rätta till problemen med skadliga Facebookappar.
Zuckerberg: Det är mittt ansvar
Facebooks grundare Mark Zuckerberg har inställt sig i USA:s senat för att frågas ut om Cambridge Analytica-skandalen. - Det är mitt ansvar. Jag är ledsen, säger Zuckerberg och lovar att rätta till problemen med skadliga Facebookappar.
Vittnar: Det var mitt ansvar – jag är ledsen
Efter Cambridge Analytica-skandalen är Facebooks Mark Zuckerberg kallad till kongressen. Han frågas ut om hur nästan 90 miljoner användares uppgifter kan ha hamnat i händerna på ett företag som försökte påverka det amerikanska valet. Texten uppdateras.
Här är kändisarna som lämnar Facebook i protest
Redan ifjol funderade var fjärde svensk på att överge Facebook. Och nu när skandalerna avlöser varandra efter Cambridge Analytica-avslöjandet har flera kändisar även de tagit beslut om att koppla ner. En av dem: en legendarisk Apple-profil.
Zuckerberg till förhör i senaten
I dag inställer sig Facebooks grundare Mark Zuckerberg i USA:s senat för att låta sig frågas ut. Förhöret följer en knapp månad efter att Cambridge Analytica-skandalen avslöjats.
Zuckerberg ber om ursäkt inför utfrågning
Facebook är under lupp sedan Cambridge Analytica-skandalen. Nu väntar hårda utfrågningar i USA:s kongress för grundaren Mark Zuckerberg om hur sociala medier-jätten hanterar människors personliga uppgifter.
Facebook ska informera drabbade i Cambridge Analytica-skandalen
Uppemot 55 000 svenskar kan ha fått personliga uppgifter spridda till skandalbolaget Cambridge Analytica. Denna vecka har Facebook lovat att man ska börja informera drabbade.
Klockan 18 får du reda på om du finns med i Facebook-läckan
Klockan 18 i kväll, svensk tid, kommer alla Facebook-användare att få veta om de finns med bland de 87 miljoner vars data delats med analysföretaget Cambridge Analytica.
Facebook: De som drabbats ska få information
Under måndagskvällen klockan 18.00, svensk tid, kommer alla Facebookanvändare informeras om huruvida de är en av de 87 miljoner personer vars data kan ha delats med företaget Cambridge Analytica, uppger BBC.
Cambridge Analytica-historien – vad har hänt?
Det brittiska dataanalysföretaget Cambridge Analytica har hamnat i blåsväder i Storbritannien och USA efter att det avslöjats att företaget inhämtat personliga uppgifter om Facebookanvändare sedan 2014. Men vad är det som har hänt och vad är det analysföretaget anklagas för?
Facebook blockerar ännu ett dataanalysföretag
Facebook har blockerat dataanalysföretaget Cubeyou vars verksamhet bär stora likheter med skandalomsusade Cambridge Analytica. USA:s kongress ska på tisdag och onsdag förhöra vd Mark Zuckerberg om hur Facebook hanterat användarnas personuppgifter.