Car

Li Shufu: Total transformation av fordonssektorn

DEBATT. För att hantera de nya tekniska förutsättningarna krävs andra samarbetsformer i fordonsindustrin. De som avstår från samarbete kommer att bli uppslukade av jätteföretagen. Traditionella fordonstillverkare behöver rannsaka sig själva, skriver Li Shufu, ordförande i Volvo Car Group.
Läs mer om Li Shufu och Volvo Car Group.

Så välkomnar Volvo den svenska våren

Volvo Car Sverige släpper i dag en ny marknadsföringskampanj och hälsar våren välkommen på temat "Made by Sweden". Bilarna som spelar huvudrollerna i kampanjen är Volvo XC60 och V90.
Läs mer om Made, Sweden, V90, Volvo och Volvo XC60.
Rekordstarten: Volvo XC40 sålde slut i Storbritannien
Volvo XC40 fortsätter sitt triumftåg över världen. Efter att ha vunnit prestigefulla Car of the Year – och därmed utsetts till Årets Bil i Europa – så har modellen nu stått för den mest lyckade försäljningsstarten för en Volvo i Storbritannien. Någonsin.De 1 000 bilarna i First Edition tog slut innan de rullats in i försäljningshallarna.
Minst 17 döda i våldsamheter i CAR
Utrikes. 17 personer har dödats i en sammandrabbning mellan en fredsbevarande FN-styrka och en väpnad grupp i Centralafrikanska republikens huvudstad Bangui, enligt nyhetsbyrån AFP:s utsända reporter.

Nissan öppnar återvinningsfabrik för gamla elbilsbatterier i Japan

Med elbilar minskar klimatpåverkan – men tillverkningen av batterierna tär samtidigt på jordens resurser. Nu öppnar biltillverkaren Nissan en ny återvinningsfabrik för gamla elbilsbatterier, skriver Green Car Reports.
Läs mer om Japan och Nissan.
Nissan Leafs globala pris – vald till Årets Gröna Bil
Nissan Leaf är världens bäst säljande elbil och nu syns det även i prisskåpet.Vid New York International Auto Show utnämndes nya Leaf, som första helt eldrivna bil, till World Green Car.
Läs mer om Leaf och World Green Car.
Brolle uppträder i Rättviksparken under Classic Car Week: "En av sommarens höjdpunkter"
Med ett nytt album i bagaget ger sig Brolle ut på folkparksturné i sommar. Den 1 augusti står han på Rättviksparkens scen, mitt under Classic Car Week. Ett kärt återseende.
Volvo XC 60 utsedd till årets bil i världen
Volvo Cars mellanstora suv med modellnamnet XC 60 har fått pris som World Car of the Year, årets bil i världen, vid bilmässan i New York.
Läs mer om New York, World Car och Year.
Däcken som talar med bilens elektronik
I samband med årets upplaga av Internationella bilsalongen i Genève presenterar Pirelli nu Cyber Car, en ny teknik som låter däcken interagera direkt med bilens inbyggda elektronik.
Grattis Volvo, Cevt och Sverige – XC40 bästa bilen
GENVE. Det var lite överraskande men väldigt välförtjänt.Volvo med vd Håkan Samuelsson fick ta emot Car of the Year 2018 för Volvo XC40.Det här var priset Volvo och Sverige väntat på.Och vilken tur att det inte hängde på mina poäng.
Audichef gläds åt Volvos XC40-seger
GENVE. Peter Mertens lämnade jobbet som utvecklingschef på Volvo för samma position på Audi.Men Mertens kunde ändå glädjas över segern för Volvo XC40 i Car of the Year.– Jag har hört av några personer från Volvo och visst känns det är som en liten seger för mig också, säger Peter Mertens.
Läs mer om Audi.Men, Car, Volvo, Volvo XC40 och Year.
Volvos vd: Det här är ett pris för alla som jobbar på Volvo
GENVE. Volvos vd Håkan Samuelsson vågade inte tro på en seger i Car of the Year 2018. Inte förrän XC40 var i ledningen med 50 poäng.– Det kändes väldigt bra att vinna så övertygande, så klart och så rättvist, kommenterade Håkan Samuelsson den överlägsna segern för Volvo XC40.
Skrällen: Volvo XC40 vann Car of the Year 2018
GENVE. Den allra bästa bilen är en Volvo.I alla fall om 60 av Europas främsta motorjournalister får bestämma.Volvo XC40 vann som första svenska bil någonsin det prestigefyllda priset Car of the Year.– Jag är extremt stolt, kommenterar Håkan Samuelsson.
Läs mer om Car, Håkan Samuelsson, Volvo.I och Year.
Våldtäkter mot män i CAR ignoreras
Beväpnade styrkor i Centralafrikanska republiken (CAR) har våldtagit män och pojkar i flera år, i ett framväxande mönster av sexuellt våld som "underrapporteras och i stor utsträckning ignoreras", enligt experter.(TT) Studien,
Läs mer om CAR och Centralafrikanska.
Våldtäkter mot män i CAR ignoreras
Beväpnade styrkor i Centralafrikanska republiken (CAR) har våldtagit män och pojkar i flera år, i ett framväxande mönster av sexuellt våld som underrapporteras och i stor utsträckning ignoreras, enligt experter.
Läs mer om CAR och Centralafrikanska.
Gapwaves inleder en förstudie med MobilityXlab kring antenner för bilradar
Gapwaves och MobilityXlab har inlett en förstudie i syfte att förstå krav och möjligheter med en gapvågledarbaserad antennlösning för bilradar. När förstudien är slutförd är ambitionen att utveckla en bilradarprototyp för tester och verifiering i verklig miljö. Bakom MobilityXlab står Autoliv, CEVT, Ericsson, Volvo Car Group, Volvo Group och Zenuity.
Hjälparbetare dödade i CAR
Läs mer om CAR.
Så här röstar jag i finalen av Car of the Year 2018
Nu ska Car of the Year 2018 utses.Volvo är i final för tredje året i rad men det blir svårt för Volvo att ta företagets allra första titel.Och så här röstade jag.
Läs mer om Car, Volvo och Year.
Drevs av allt som brann – president tankade tequila
George Huebner vigde sitt liv åt turbinmotorer. Men Chrysler Turbine Car fick inga efterföljare för det.
7 bilar som borde vunnit Årets bil
Det är lätt att med facit i hand utse de bilar som betytt mest i bilhistorien.Och det är lite för enkelt att peka finger åt tidigare vinnare av Car of the Year och ropa fiasko eller fel bil vann.Men här är sju modeller som borde fått större erkännande.
Läs mer om Car och Year.
Topp 10: Här bilarna som säljer allra bäst
Volvos nya suv XC40 har redan börjat synas i försäljningsstatistiken.Men det är S90 och V90 som tillsammans tar hand om förstaplatsen som Sveriges populäraste bil.– Vi kliver in i 2018 med en välfylld orderbok, vilket känns betryggande, säger Jessica Span, försäljningsdirektör på Volvo Car Sverige.
Peder: Varför drar min V90 dubbelt så mycket som Volvo säger?
Den är snygg men drar dubbelt så mycket som Volvos spec. Dessutom funkar varken Apple Car Play eller motorvärmare. Hade gärna köpt en XC90, men vill ha en fungerande bränslevärmare och vet inte om jag har råd med soppaförbrukningen, säger Peder.
Läs mer om Apple Car Play, Peder, V90 och Volvo.
Indy Car - Edmonton
Läs mer om Edmonton.
Indy Car - Kentucky
Läs mer om Kentucky.
Indy Car - Mid Ohio
Läs mer om Mid Ohio.