Car

Tesla vill inte ställa upp med Model 3 i amerikanska Årets Bil

Årets kanske mest hajpade elbil ställer inte upp i den amerikanska upplagan av Årets Bil. Tesla Model 3 har därmed ingen chans att vinna North American Car of the Year. Teslas officiella svar på varför Model 3 inte deltar i tävlingen är att företaget just nu fokuserar på att skala upp produktionen och därför inte har möjlighet att tillhandahålla en bil till juryn, skriver Detroit News. Tesla ska också ha andra event att planera inför. Det är svårt att tänka sig att Tesla inte skulle ha en enda bil att skicka till Detroit för bedömning i tävlingen, så förmodligen döljer

Nya detaljer avslöjade om Porsche Mission E – första nya elbilen ska kosta som en Panamera

Många är nyfikna på Porsches intåg på elbilsmarknaden. Hälften av alla bilar Porsche säljer 2023 ska vara eldrivna och vi har redan fått se den eldrivna konceptbilen Mission E som ska byggas helt koldioxidneutralt. Dessutom har Porsche öppnat märkets första snabbladdare med kapacitet på hela 350 kW. Porsche Mission E ska börja byggas mot slutet av 2019 och nu har märkeschefen Oliver Blume avslöjat en del nya detaljer om den hajpade elbilen för Car Magazine. Porsche Mission E blir helt eldriven och det kommer inte ens finnas någon laddhybrid. Det blir alltså inga förbränningsmotorer över
Fruktansvärda illdåd mot civila i CAR
Efter skakande vittnesmål om mord och systematiska våldtäkter kräver Amnesty International att FN förstärks i Centralafrikanska republiken. Civilbefolkningen måste skyddas, slår människorättsorganisationen fast i en ny rapport.
Välj Peugeot 5008 om det är utsidan som räknas
Peugeot har pumpat upp Car of The Year 2017, Peugeot 3008, till en större och ännu snyggare familjebil.Och framför allt är 5008 en designfullträff – i alla fall på utsidan.
Läs mer om Car, Peugeot och The Year.

Efter indragna körkortet – Moraeus på vägarna igen

I våras blev musikern och programledaren Kalle Moraeus av sitt körkort efter att ha kört för fort.Nu är han tillbaka på vägarna.Under måndagen sågs Moraeus köra raggarbil på Classic Car Week i Rättvik.– Det går två kilometer i timmen, säger Kalle Moraeus till Aftonbladet.
Fler detaljer om nya Indigo 3000R – svenska sportbilen har börjat tillverkas
På nationaldagen visades Sveriges nya sportbil upp. Företaget von Braun Sports Cars ska väcka liv i varumärket Indigo, och nu har tillverkningen av de första tio, numrerade exemplaren körts igång. Den versionen heter Indigo 3000R Signature Series. Indigo 3000 byggdes under 1990-talet av företaget Jösse Car och hade Volvoteknik under skalet. Modellen som börjar byggas nu är till 95 procent helt ny och det mesta har alltså uppdaterats. Bland nyheterna finns luftkonditionering, adaptiv elektrisk servostyrning och LED-belysning både fram och bak. Bilen har en 2,9-literssexa med turbo som är monterad i längsled på 307
Läs mer om Indigo, Jösse Car och Volvoteknik.
Första intrycket av Chevrolet Colorado ZH2 – militärens nya vätgasfavorit?
Det var nog många som höjde på ögonbrynen när General Motors visade upp Chevrolet Colorado ZH2. Det här är något så ovanligt som en vätgasdriven militärpickup med flera smarta lösningar som ska förenkla uppdragen ute på fältet. Chevrolet Colorado ZH2 är snart redo för tjänstgöring och Green Car Reports har fått en provtur redan nu.
Över 70 döda i trafikolycka i CAR
77 människor har omkommit i en trafikolycka i Centralafrikanska republiken, meddelar en sjukvårdstalesman i landet. Olyckan inträffade i tisdags mellan orterna Bambari och Ippy i landets centrala delar.
Läs mer om Bambari, CAR, Centralafrikanska och Ippy.
Volvo slåss om Car of The Year-titeln med två bilar
Efter andraplatsen med XC90 och finalplatsen för S/V90 utmanar Volvo igen om den prestigefyllda titeln Car of The Year.Både XC40 och XC60 finns med bland kandidaterna till Car of The Year 2018.
FN-soldater skickas hem efter sexanklagelser
Hela Kongo-Brazzavilles militära styrka, 600 man, skickas hem från Centralafrikanska republiken (CAR) efter misstankar om sexuella övergrepp.
Läs mer om Centralafrikanska.
Stonic – en ny liten suv från Kia
Jo - det är sant. Der kommer faktiskt ytterligare en ny Kia det här året. Efter GT-bilen Stinger, mellanklassbilen Rio, lilla Picanto och kombiversionen Optima PHEV är det dags för lill-suv:en Stonic.Stonic börjar att säljas i senare i höst och vi hoppas få testköra bilen i samband med Car of The Year-veckan i Danmark i oktober.
Allt klart för Sydsveriges största bilträff
På lördag är det dags för Sydsveriges största bilträff.3000 bilar väntas till Power Start of Summer Meet i Hässleholm.– Jag vet inte vad det är, men svenskar är galna i bilar, säger Kjell Gustafsson, ordförande i American Car Club Sweden.
Nu har bilsommaren börjat för veteranerna
Veteranmarknader, bilträffar, bil– och MC-utställningar, rally och cruising.Vill man ta ut bilen på en sväng i sommar finns det mycket att välja på i Sydsverige – Kvällsposten har listat bilträffar från resten av maj till september.–Man får mycket råd, har man problem finns det alltid någon som kan tala om vad man kan göra eller om man har testat det eller det, säger Viola Ryding, sekreterare på Emmaboda Us Car Club.
Nevs bekräftar: Nya elbilen ska säljas även i Europa
Det är full aktivitet hos Nevs i Trollhättan. I de tidigare Saablokalerna utvecklas flera nya elbilar, och målet är nu att visa upp två konceptbilar på teknikmässan CES i Shanghai i juni, skriver Sveriges Radio P4 Väst. Vi skrev tidigare om några mystiska bilder som publicerades på sajten Car News China. De skulle föreställa den eldrivna version av gamla Saab 9-3 som Nevs ska visa upp. Men enligt en entusiastsajt visar bilderna inte alls elbilen som Nevs ska presentera – den kommer se annorlunda ut. Den ena konceptbilen ska visa Nevs första elbil som alltså baseras på Saab 9-3, och som varit på gång l&
Nevs eldrivna Saab 9-3 närmar sig – är det så här den ser ut?
Det har dykt upp mystiska bilder på sajten Car News China som skulle kunna visa hur den eldrivna versionen av Saab 9-3 ser ut. Men det är inte bekräftat, och vi får vänta till i juni innan bilen blir helt officiell. Nevs har utvecklat den eldrivna versionen av gamla Saab 9-3 i flera år. Redan 2013 lanserade Nevs en bensindriven version av Saab 9-3 som såldes på nätet. Knappt ett år senare kom medieuppgifter om att Nevs kört igång tillverkningen av den eldrivna versionen i liten skala och ett halvår senare fick tidningen Elbilen i Sverige en första provkörning av bilen. Saab 9-3 EV har kommit långt i utvecklingen
Läs mer om Elbilen, Saab och Sverige.
Peugeot vässar populära 308
Peugeot snyggar till modellen 308 och lyfter inredningen med ny pekskärm och Apple Car Play.Och på utsidan flyttas en tydlig detalj – gissa vilken?
Läs mer om Apple Car Play.Och.
Rekord-Lamborghini har rullat 40 000 mil
Simon George från Storbritannien ville verkligen, verkligen ha en Lamborghini.Han belånade allt han ägde – och fick hyra ut bilen till ett upplevelseföretag för att ha råd.Nu, 40 000 mil senare, avslöjar Simon de galna ägarkostnaderna för Car and Driver.
Köp din nya Volvo från soffan
Care By Volvo kallas den, den digitala bilförsäljningen av Volvo-bilar som ska få svenskarna att handla hemma i soffan.– Vi vill göra livet enklare för våra kunder – möta dem där de är, säger Kristian Elvefors, vd för Volvo Car Sverige.
Volvo lanserar digital bilförsäljning – köp din bil hemma i soffan
Ni läsare har gett oss otaliga exempel på bilhandlare som inte gjort sitt jobb på det sätt man kan förvänta sig. Volvo Car Sverige lanserar nu en metod som gör att man kan slippa bilförsäljare – bilen utrustas och beställs på nätet, helt och hållet digitalt. Första steget för att kunna beställa sin bil digitalt på nätet infördes förra hösten, då Volvo lanserade Care By Volvo. Den tjänsten innebär att man kan beställa sin bil på Volvo Studio i Stockholm och sedan få den levererad på önskad ort. Men nu behöver man inte heller besöka St
BMW M4 CS med 460 hk och 600 Nm – nytt alternativ till M4 GTS
När BMW M4 GTS presenterades på hösten 2015 var den efterlängtad, då den föregåtts av både BMW Concept M4 GTS och BMW M4 MotorGP Safety Car. Endast 700 exemplar av BMW M4 GTS tillverkades och de sålde slut direkt. Men man ska aldrig ge upp hoppet. Nu finns det en ny chans att beställa en nästan M4 GTS i form av nya BMW M4 CS, där det anrika modellnamnet ska utläsas som Club Sport. Med vatteninsprutning höjdes toppeffekten på M4 GTS till 500 hk och 600 Nm i turbosexan. Nya modellen BMW M4 CS klarar sig utan vattnet men höjer ändå toppeffekten till 460 hk och 600 Nm. En standard M4:a ger 431 hk och 550 Nm
Läs mer om Club Sport och M4.a.
Opels nya stor-suv presenterad
Peugeot vann titeln Car of The Year med sin suv 3008 tidigare i år.Och nu visar Opel sin version av bilen – döpt till Opel Grandland X.Det blir premiär för Opels tredje nya suv i höst.
Tesla Model X kör om Volvo XC90 när bästa miljöbilen ska utses
Tesla lägger beslag på tre av topplaceringarna när bilklubben American Automobile Association utser de bästa miljöbilarna. Tesla Model X 75D vinner hela tävlingen och suv-kategorin medan Model S 60, som nu tas bort från modellprogrammet, vinner i kategorin Large Car. Tesla Model X fick 100,33 poäng och lyckas därmed smita före tvåan Volvo XC90 T8 Twin Engine med 93,03 poäng. Toyota Mirai är bästa bränslecellsbil men den hamnar först på 18:e plats och hybridbilen Toyota Prius hamnar på 19:e plats. I den här tävlingen tittar AAA inte bara på miljöprestanda utan också på komfo
Vd Håkan Samuelsson berättar om Volvos vision: Inga döda i en Volvo år 2020
Håkan Samuelsson är inte rädd för att utmana sina konkurrenter. Volvos vision är att ingen ska omkomma eller skadas allvarligt i en ny Volvo till år 2020. Jag tror det är få biltillverkare som vågar uttrycka en sådan stark vision, men för Volvo känns det väldigt naturligt, säger Håkan Samuelsson, vd för Volvo Car Group. I Volvos pågående reklamkampanj Omtanke berättar Volvo Cars om sina visioner. Nu kommer en fördjupande del där Håkan Samuelsson intervjuas i tre podcastavsnitt tillsammans med Kristoffer Triumf, mannen bakom Värvet - en av Sveriges mest populära poddar med &
Jaguar F-Pace är World Car of the Year 2017 – Volvo V90 utslagen
Att det skulle bli en suvmodell som vinner globala titeln World Car of the Year 2017 kom inte som en överraskning. De tre finalisterna bestod nämligen av Audi Q5, Jaguar F-Pace och Volkswagen Tiguan. Vinnaren av World Car of the Year 2017 blev Jaguar F-Pace och det är faktiskt den andra fullträffen, då Jaguar F-Pace även vann i kategorin Årets design. Från början var det 23 bilar med i bedömningen, vilket sedan vaskades ner till tre finalister. Volvo S90 och V90, som i det här fallet bedömdes som en bilmodell, hade chans till titeln World Luxury Car 2017, tillsammans med finalisterna Mercedes E-klass och BMW 5-serie. I det gäng