Car

Här är bilarna som kan vinna Car of The Year 2018

Volvo-modellerna XC40 och XC60.Eller någon av de 35 konkurrenterna.Nu är listan över Car of The Year-kandidaterna klar.

7 sämsta nya bilarna 2017

Snart ska Car of The Year 2018 utses. Den 24 november berättar jag vilka sju bilar jag vill se i finalen. Och tre dagar senare vet vi hur hela juryn röstat – vilka som är de sju bästa av alla nya bilar.Men det finns också nya bilar som inte är så bra, som rentav är rätt dåliga och usla bilköp.Här är de sju bilar av biljuryns totalt 40 bilar som jag tycker är de allra sämsta valen.De sju sämsta nya bilarna från 2017.
Läs mer om Car och The Year.
Läcka: Chevrolet Corvette ZR1 avslöjad med 750 hk
Då har det hänt igen. På sajten Corvette Blogger har omslaget på nästa nummer av Car and Driver lagts ut. Hela framsidan på tidningen pryds av Chevrolet Corvette ZR1 och rubriken berättar om A 750-horsepower Celebration. Den nya värstingen sägs vara ett sätt att fira Corvettes 65-årsjubileum, första årsmodellen kom ju 1953. En första VIP-visning ska ske för utvalda gäster i Dubai, på söndag. Den officiella världspremiären sker sedan på Los Angeles Auto Show i slutet av november. I materialet som läckt ut finns även en bild på den kompressormatade motorn, som av allt att d&#
Seat skakas av konflikten i Barcelona
BARCELONA. Protester och en stor strejk störde Seats stora presentation för Car of The Year juryn.När juryn skulle resa till fabriksområdet vid Martorell utanför Barcelona var motorvägarna blockerade.Hela den politiska situationen i Barcelona och Katalonien skakar om Seat.

Tre unika Saab-bilar säljs på svenska auktionen

Saab-fantaster kan fira jul tidigt i år.19 november ska nämligen tre unika Saab-klassiker auktioneras ut i Sandered och Olofström.Bilarna har sedan 1980-talet stått utställda på Saab Car Museum i Trollhättan.
Volvos Safety Car har blivit snabbare
367-hästars Volvo V60 Polestar WTCC Safety Car som kör längst fram i WTCC-fältet inför tävlingarna och under incidenter har fått aerodynamiska förbättringar med nya V60 Polestar WTCC Safety Car.
Fiasko för Land Rover Discovery i viktigt bromsprov
TANNIS. Land Rovers nya Discovery var utrustad med autobroms.Men klarade inte att bromsa alls.Efter Car of The Year-juryns stora autobromstest har Land Rover inlett en intern egen undersökning av sina bilar.Volvo klarade testet i 80 km/tim – snabbast av alla det här året.
Så klarade nya Volvo XC60 undanmanöverprovet
Volvo har fått massor av beröm för köregenskaperna i nya modellen XC60.Och när Car of The Year-juryn genomförde sin stora testvecka med det klassiska undanmanöverprovet fortsatte XC60 att glänsa.XC60 klarade konbanan i samma hastighet som den lägre V90.
Läs mer om Car, The Year-juryn, V90 och Volvo XC60.
Bilderna på Volvos nya bilmärke
Polestar heter Volvo Car Groups nya bilmärke som lanserade sin första modell: 1 i Shanghai, Kina under tisdagen. Det är en prestandabil i form av en laddhybrid med 600 hästkrafter.
Läs mer om Kina och Shanghai.
Bilderna på Volvos nya bilmärke
Polestar heter Volvo Car Groups nya bilmärke som lanserade sin första modell: 1 i Shanghai, Kina under tisdagen. Det är en prestandabil i form av en laddhybrid med 600 hästkrafter.
Läs mer om Kina och Shanghai.
Volvo V90 CC bäst i polisens tester
Polisen har testat och utvärderat fem bilar.Bäst i test blev Volvos kombi V90 CC.– Svenska polisens tester är oerhört tuffa. Vi ser därför de testresultat vi får som ett erkännande av att vi levererar både en konkurrenskraftig och ytterst kompetent bil, säger Stephan Green, marknadsdirektör på Volvo Car Special Vehicles.
Läs mer om Stephan Green.
GM-chef: Elon Musk snackar skit om Teslas teknik
Det är omöjligt för Tesla att bygga en helt självkörande bil med den teknik som finns i bilarna idag. Det anser i alla fall Scott Miller, chef för autonom integrering på General Motors, skriver Car Advice. Att tro att du kan se allt du behöver se för en autonom bil på nivå 5 med kameror och radar – jag vet inte hur det ska gå till, säger han, och tillägger att Teslachefen Elon Musk snackar skit när han pratar om vad bilarna ska kunna göra i framtiden. Teslas bilar är förberedda för att bli självkörande på det som brukar kallas nivå 5. Det innebär att bilar som tillver
Audi har avslöjat 3 intressanta detaljer om nya elsuven e-tron – och ger en tydlig hint till Tesla
Audis elbilar börjar närma sig produktion. Det har tagit många år från att de första ryktena om de kommande elsuvarna började dyka upp men sent 2018 är det premiärdags för Audi e-tron. Den slankare coupversionen e-tron Sportback följer senare. Båda modellerna hamnar mellan Q5 och Q7 storleksmässigt och interiören kommer inspireras av nya A8. Nu har amerikanska Car and Driver skrivit om nya tekniska detaljer om bilarna. Uppgifterna kommer från intervjuer med utvecklingschefen Peter Mertens, som tidigare jobbade på Volvo, och Siegfried Pint, teknisk chef för drivlineutveckling. Flera batteristorlekar Precis so
Kvinnor och flickor tas som sexslavar i CAR
Både muslimska gerillan Seleka och kristet dominerade Anti-balaka i Centralafrikanska republiken använder sexuellt våld och tar kvinnor och flickor som sexslavar som krigstaktik, rapporterar Human Rights Watch (HRW) i en ny rapport. – Det skapar sådan förödelse och är vitt spritt. Brutaliteten är väldigt omfattande, säger utredaren Hillary Margolis.
First North-bolag får order från Volvo
First North-noterade JLT Mobile Computers har tecknat avtal om att leverera stryktåliga datorer till Volvo Car Body Components produktionsanläggning.
Läs mer om Volvo.
Tesla vill inte ställa upp med Model 3 i amerikanska Årets Bil
Årets kanske mest hajpade elbil ställer inte upp i den amerikanska upplagan av Årets Bil. Tesla Model 3 har därmed ingen chans att vinna North American Car of the Year. Teslas officiella svar på varför Model 3 inte deltar i tävlingen är att företaget just nu fokuserar på att skala upp produktionen och därför inte har möjlighet att tillhandahålla en bil till juryn, skriver Detroit News. Tesla ska också ha andra event att planera inför. Det är svårt att tänka sig att Tesla inte skulle ha en enda bil att skicka till Detroit för bedömning i tävlingen, så förmodligen döljer
Nya detaljer avslöjade om Porsche Mission E – första nya elbilen ska kosta som en Panamera
Många är nyfikna på Porsches intåg på elbilsmarknaden. Hälften av alla bilar Porsche säljer 2023 ska vara eldrivna och vi har redan fått se den eldrivna konceptbilen Mission E som ska byggas helt koldioxidneutralt. Dessutom har Porsche öppnat märkets första snabbladdare med kapacitet på hela 350 kW. Porsche Mission E ska börja byggas mot slutet av 2019 och nu har märkeschefen Oliver Blume avslöjat en del nya detaljer om den hajpade elbilen för Car Magazine. Porsche Mission E blir helt eldriven och det kommer inte ens finnas någon laddhybrid. Det blir alltså inga förbränningsmotorer över
Fruktansvärda illdåd mot civila i CAR
Efter skakande vittnesmål om mord och systematiska våldtäkter kräver Amnesty International att FN förstärks i Centralafrikanska republiken. Civilbefolkningen måste skyddas, slår människorättsorganisationen fast i en ny rapport.
Välj Peugeot 5008 om det är utsidan som räknas
Peugeot har pumpat upp Car of The Year 2017, Peugeot 3008, till en större och ännu snyggare familjebil.Och framför allt är 5008 en designfullträff – i alla fall på utsidan.
Läs mer om Car, Peugeot och The Year.
Efter indragna körkortet – Moraeus på vägarna igen
I våras blev musikern och programledaren Kalle Moraeus av sitt körkort efter att ha kört för fort.Nu är han tillbaka på vägarna.Under måndagen sågs Moraeus köra raggarbil på Classic Car Week i Rättvik.– Det går två kilometer i timmen, säger Kalle Moraeus till Aftonbladet.
Fler detaljer om nya Indigo 3000R – svenska sportbilen har börjat tillverkas
På nationaldagen visades Sveriges nya sportbil upp. Företaget von Braun Sports Cars ska väcka liv i varumärket Indigo, och nu har tillverkningen av de första tio, numrerade exemplaren körts igång. Den versionen heter Indigo 3000R Signature Series. Indigo 3000 byggdes under 1990-talet av företaget Jösse Car och hade Volvoteknik under skalet. Modellen som börjar byggas nu är till 95 procent helt ny och det mesta har alltså uppdaterats. Bland nyheterna finns luftkonditionering, adaptiv elektrisk servostyrning och LED-belysning både fram och bak. Bilen har en 2,9-literssexa med turbo som är monterad i längsled på 307
Läs mer om Indigo, Jösse Car och Volvoteknik.
Första intrycket av Chevrolet Colorado ZH2 – militärens nya vätgasfavorit?
Det var nog många som höjde på ögonbrynen när General Motors visade upp Chevrolet Colorado ZH2. Det här är något så ovanligt som en vätgasdriven militärpickup med flera smarta lösningar som ska förenkla uppdragen ute på fältet. Chevrolet Colorado ZH2 är snart redo för tjänstgöring och Green Car Reports har fått en provtur redan nu.
Över 70 döda i trafikolycka i CAR
77 människor har omkommit i en trafikolycka i Centralafrikanska republiken, meddelar en sjukvårdstalesman i landet. Olyckan inträffade i tisdags mellan orterna Bambari och Ippy i landets centrala delar.
Läs mer om Bambari, CAR, Centralafrikanska och Ippy.
Volvo slåss om Car of The Year-titeln med två bilar
Efter andraplatsen med XC90 och finalplatsen för S/V90 utmanar Volvo igen om den prestigefyllda titeln Car of The Year.Både XC40 och XC60 finns med bland kandidaterna till Car of The Year 2018.