Car

Indy Car - Edmonton

Läs mer om Edmonton.

Indy Car - Kentucky

Läs mer om Kentucky.
Indy Car - Mid Ohio
Läs mer om Mid Ohio.

Här är Ferrarin som väntas kosta 80 miljoner kronor

Man börjar bli vänja sig vid att se Ferrari-bilar som går för skyhöga belopp.Men frågan är om detta tar priset.På Seven Car Lounge auktioneras en unik LaFerrari Aperta ut – och väntas gå för cirka 80 miljoner kronor.
Volvo XC60 utsedd till Årets Bil 2018 – i Japan
Just nu är det full fart när Årets Bil ska utses i olika länder, världsdelar och även globalt. På engelska används uttrycket Car of the Year, förkortat COTY. Som vi nämnde tidigare idag har Volvo XC40 tagit sig till final i både den europeiska COTY och den globala COTY. Det kan alltså bli dubbel vinst, men konkurrensen är förstås stenhård. En modell som inte tog sig till final i den europeiska Årets Bil 2018 var Volvo XC60. Men lite plåster på såren blir det idag då det meddelas att Volvo XC60 vinner den japanska utmärkelsen Årets Bil 2018 (Car of the Year Japan). Finalen blev t
Volvo XC40 i final till Årets Bil 2018 i Europa – sju finalister
Juryn, bestående av europeiska motorjournalister, har enats kring sju finalister till Årets Bil 2018, eller Car of the Year som det heter. De är: Alfa Romeo Stelvio Audi A8 BMW 5-serie Citroën C3 Aircross Kia Stinger Seat Ibiza Volvo XC40 Vinnaren av den prestigefyllda titeln Årets Bil 2018 meddelas i samband med att Genèvesalongen öppnar nästa vår. Av de bilmodeller som inte tog sig vidare till finalen hittar vi bland annat Volvo XC60, VW T-Roc, VW Polo, Skoda Karoq, Opel Insignia, Mazda CX-5, Kia Stonic, Honda Civic, BMW X3, Audi Q5 samt Opels två suvmodeller Crossland X och Grandland X. Med dessa modeller utslagna så förstår
Första testet i USA: Tesla Model 3 ställer BMW 3-serie i skamvrån
Det är inte så många bilsajter som lyckats lägga beslag på en Tesla Model 3 för ett riktigt test ännu. Men under tisdagen publicerade amerikanska Motor Trend en ganska utförlig text med en ingress som visar hur viktig den här bilen faktiskt är: We get the first instrumented test of the electric car that could change the world. Den som tänker lite kreativt kanske landar i att det inte är så konstigt att just Motor Trend får testa Model 3. Tidningen har flera gånger publicerat imponerande accelerationssiffror för olika Teslamodeller. Tyvärr är det här testet inte så heltäckande – Moto
Finalisterna: Volvo XC40 kan bli Årets bil 2018
Sju finalister är klara för Car of the Year 2018. Volvos nya suv XC40 finns bland kandidaterna.
Läs mer om Car och Year.
Här är hetaste nya bilarna på salongen i Los Angeles
En fräck BMW i8. Nya Jeep Wrangler och nya Mazda6.Bilsalongen i Los Angeles visar en rad bilnyheter.Volvo gör också en överraskande entr med nyblivna Car of the Year-finalisten XC40.Det blir XC40:s allra första bilsalong.
Volvo XC40 till final i viktiga Car of the Year 2018
Volvo är i final i Car of the Year för tredje året i rad.Det blev modellen XC40 – som testades så sent som förra veckan – som fick tillräckligt med röster för att bli en av sju bilar som gör upp om Car of the Year 2018.
Läs mer om Car och Year.
Nu ska finalisterna till Car of The Year 2018 utses
Nu ska 60 journalister från 23 länder rösta fram sina sju favoriter.På måndag är det klart vilka bilar som går till final i Car of the Year 2018.Jag tror att Volvo har en bra chans med XC40.Och så här har jag röstat:
Läs mer om Car, The Year, Volvo och Year.
Här är bilarna som kan vinna Car of The Year 2018
Volvo-modellerna XC40 och XC60.Eller någon av de 35 konkurrenterna.Nu är listan över Car of The Year-kandidaterna klar.
7 sämsta nya bilarna 2017
Snart ska Car of The Year 2018 utses. Den 24 november berättar jag vilka sju bilar jag vill se i finalen. Och tre dagar senare vet vi hur hela juryn röstat – vilka som är de sju bästa av alla nya bilar.Men det finns också nya bilar som inte är så bra, som rentav är rätt dåliga och usla bilköp.Här är de sju bilar av biljuryns totalt 40 bilar som jag tycker är de allra sämsta valen.De sju sämsta nya bilarna från 2017.
Läs mer om Car och The Year.
Läcka: Chevrolet Corvette ZR1 avslöjad med 750 hk
Då har det hänt igen. På sajten Corvette Blogger har omslaget på nästa nummer av Car and Driver lagts ut. Hela framsidan på tidningen pryds av Chevrolet Corvette ZR1 och rubriken berättar om A 750-horsepower Celebration. Den nya värstingen sägs vara ett sätt att fira Corvettes 65-årsjubileum, första årsmodellen kom ju 1953. En första VIP-visning ska ske för utvalda gäster i Dubai, på söndag. Den officiella världspremiären sker sedan på Los Angeles Auto Show i slutet av november. I materialet som läckt ut finns även en bild på den kompressormatade motorn, som av allt att d&#
Seat skakas av konflikten i Barcelona
BARCELONA. Protester och en stor strejk störde Seats stora presentation för Car of The Year juryn.När juryn skulle resa till fabriksområdet vid Martorell utanför Barcelona var motorvägarna blockerade.Hela den politiska situationen i Barcelona och Katalonien skakar om Seat.
Tre unika Saab-bilar säljs på svenska auktionen
Saab-fantaster kan fira jul tidigt i år.19 november ska nämligen tre unika Saab-klassiker auktioneras ut i Sandered och Olofström.Bilarna har sedan 1980-talet stått utställda på Saab Car Museum i Trollhättan.
Volvos Safety Car har blivit snabbare
367-hästars Volvo V60 Polestar WTCC Safety Car som kör längst fram i WTCC-fältet inför tävlingarna och under incidenter har fått aerodynamiska förbättringar med nya V60 Polestar WTCC Safety Car.
Fiasko för Land Rover Discovery i viktigt bromsprov
TANNIS. Land Rovers nya Discovery var utrustad med autobroms.Men klarade inte att bromsa alls.Efter Car of The Year-juryns stora autobromstest har Land Rover inlett en intern egen undersökning av sina bilar.Volvo klarade testet i 80 km/tim – snabbast av alla det här året.
Så klarade nya Volvo XC60 undanmanöverprovet
Volvo har fått massor av beröm för köregenskaperna i nya modellen XC60.Och när Car of The Year-juryn genomförde sin stora testvecka med det klassiska undanmanöverprovet fortsatte XC60 att glänsa.XC60 klarade konbanan i samma hastighet som den lägre V90.
Läs mer om Car, The Year-juryn, V90 och Volvo XC60.
Bilderna på Volvos nya bilmärke
Polestar heter Volvo Car Groups nya bilmärke som lanserade sin första modell: 1 i Shanghai, Kina under tisdagen. Det är en prestandabil i form av en laddhybrid med 600 hästkrafter.
Läs mer om Kina och Shanghai.
Bilderna på Volvos nya bilmärke
Polestar heter Volvo Car Groups nya bilmärke som lanserade sin första modell: 1 i Shanghai, Kina under tisdagen. Det är en prestandabil i form av en laddhybrid med 600 hästkrafter.
Läs mer om Kina och Shanghai.
Volvo V90 CC bäst i polisens tester
Polisen har testat och utvärderat fem bilar.Bäst i test blev Volvos kombi V90 CC.– Svenska polisens tester är oerhört tuffa. Vi ser därför de testresultat vi får som ett erkännande av att vi levererar både en konkurrenskraftig och ytterst kompetent bil, säger Stephan Green, marknadsdirektör på Volvo Car Special Vehicles.
Läs mer om Stephan Green.
GM-chef: Elon Musk snackar skit om Teslas teknik
Det är omöjligt för Tesla att bygga en helt självkörande bil med den teknik som finns i bilarna idag. Det anser i alla fall Scott Miller, chef för autonom integrering på General Motors, skriver Car Advice. Att tro att du kan se allt du behöver se för en autonom bil på nivå 5 med kameror och radar – jag vet inte hur det ska gå till, säger han, och tillägger att Teslachefen Elon Musk snackar skit när han pratar om vad bilarna ska kunna göra i framtiden. Teslas bilar är förberedda för att bli självkörande på det som brukar kallas nivå 5. Det innebär att bilar som tillver
Audi har avslöjat 3 intressanta detaljer om nya elsuven e-tron – och ger en tydlig hint till Tesla
Audis elbilar börjar närma sig produktion. Det har tagit många år från att de första ryktena om de kommande elsuvarna började dyka upp men sent 2018 är det premiärdags för Audi e-tron. Den slankare coupversionen e-tron Sportback följer senare. Båda modellerna hamnar mellan Q5 och Q7 storleksmässigt och interiören kommer inspireras av nya A8. Nu har amerikanska Car and Driver skrivit om nya tekniska detaljer om bilarna. Uppgifterna kommer från intervjuer med utvecklingschefen Peter Mertens, som tidigare jobbade på Volvo, och Siegfried Pint, teknisk chef för drivlineutveckling. Flera batteristorlekar Precis so