Carl gustaf

Silvias lyckogest – träffade barnbarnet med kungen

Kungaparet har fått ett sjunde barnbarn.Efter en blixtresa hem från Schweiz kom kung Carl Gustaf och drottning Silvia på fredagskvällen till Hovstallet.Där fick de träffa prinsessan Madeleine, Chris O'Neill –och deras nya dotter.

Kungafamiljen sörjer Dellert

Dagen efter beskedet om operasångerskan Kjerstin Dellerts död uttrycker kung Carl XVI Gustaf sin sorg i ett uttalande: "En stor kulturpersonlighet har gått ur tiden". Samtidigt sörjs Dellerts bortgång i sociala medier.
Läs mer om Carl XVI Gustaf och Dellert.
Kungafamiljen sörjer Dellert
Dagen efter beskedet om operasångerskan Kjerstin Dellerts död uttrycker kung Carl XVI Gustaf sin sorg i ett uttalande: En stor kulturpersonlighet har gått ur tiden. Samtidigt sörjs Dellerts bortgång i sociala medier.
Läs mer om Carl XVI Gustaf och Dellert.
Kjerstin Dellert var en kraftfull dam
O, Carl Gustaf, ljuva Carl Gustaf...Sjöng Kjerstin Dellert vid festkvällen på Operan.Carl-Gustaf, det var kungen, och detta var kvällen före hans bröllop.

Hade prins Bertil kunnat bli kung?

Det har spekulerats i att prins Bertil hade kunnat bli Bertil I av Sverige. Hur realistiskt är det påståendet? Är det inte troligare att Sverige hade blivit republik om Carl XVI Gustaf dött i unga år på 1970-talet, innan han hunnit få egna barn?
Kungen slår historiskt rekord – därför kommer han inte att fira
Kung Carl Gustaf går mot rekord – och kommer den 26 april att vara den regent som suttit längst på tronen i Sverige genom alla tider.Men det blir inget firande.– Kungen arbetar på, precis som vanligt, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.
Läs mer om Margareta Thorgren och Sverige.
Kungen om Sveriges rekord-OS: De är bäst, bäst bäst
GANGNEUNG. Sverige har tagit lika många OS-guld i Pyeongchang som vid rekordspelen i Turin 2006. Och sett till även silvermedalj gör blågult sitt bästa vinter-OS någonsin. Lag Hasselborgs triumf i damernas curling blev truppens sjunde guld. – De är bäst, bäst, bäst, säger kung Carl XVI Gustaf.
Kungens hyllning till OS-hjältarna: Iskalla
PYEONGCHANG/STOCKHOLM. Sveriges curlingdamer bärgade Sveriges sjunde OS-guld i Pyeongchang.Allt detta inför ögonen på kung Carl Gustaf som var imponerad av de svenska damernas nerver.– Iskalla. De var på hugget, säger hans majestät till SportExpressen.
Mystiken om kungens vigselring på resan
Var är kungens vigselring?Frågan återkommer titt som tätt och nu senast under hans resa till OS i Sydkorea.Expressen TV:s Kungafamiljen reder ut hur kung Carl Gustaf gör med sin vigselring – och svaret är att den alltid sitter på, men på ett speciellt sätt.
Kungen tröstade Näslund: Vad ska man säga... stackarn
PYEONGCHANG. Sandra Näslund var otröstlig efter den missade OS-medaljen i skicross. I målfållan stod kung Carl XVI Gustaf och försökte trösta stjärnan. – Man tycker ju att det är himla tråkigt för hennes del, säger kungen till DN.
Djupt besviken Näslund tröstades av kungen
– Helvete. Den försmädliga fjärdeplatsen alltså. Så tänkte Sandra Näslunds pappa när dottern gick i mål. Och besvikelsen var mycket stor i hela svensklägret efter det missade guldet. Efteråt tröstades Sandra Näslund av kung Carl Gustaf, som följde finalen på plats i Bokwang.
Vad är det som händer? – Nytt bragdlopp av Hanna Öberg
PYEONGCHANG. Efter Hanna Öbergs seger i det individuella 15-kilometersloppet gjorde kung Carl XVI Gustaf honnör. Efter silvret i stafetten fick hon en kram. – Han grattade så mycket och tyckte att vi var duktiga, säger Öberg med ett skratt.
Anja Pärson rörd till tårar efter Myhrers guld
Pyeongchang. På läktaren stod kung Carl Gustaf och hejade. I målfållan stod en gammal slalomdrottning och njöt. – Jag hade det på känn, men vågade ändå inte tro på det, sade Anja Pärson, som var rörd till tårar efter Andr Myhrers triumf.
Läs mer om Anja Pärson och Carl Gustaf.
Näslund vill bryta kungens freestylesvit
Sandra Näslund satte sig bredvid Carl XVI Gustaf och bjussade på skicrossens alla hemligheter. Sedan såg de herrarnas fiasko tillsammans. Knappast den bästa uppladdningen inför hennes egen jakt på medaljer på fredag morgon.
Läs mer om Carl XVI Gustaf.
Kungen på slopestyle: Svårförståeligt
PYEONGCHANG. Kung Carl XVI Gustaf har ett hektiskt schema på OS i Pyeongchang. På söndagsmorgonen gjorde han ett kort stopp på freeskiingåkarnas slopestylefinal. – Det är lite svårförståeligt, säger kungen om sporten.
Läs mer om Pyeongchang.
Här är kungens märkliga drag mitt under finalen
PYEONGCHANG. Kung Carl Gustaf var på plats för att följa Oscar Wester i slopestylefinalen.Men mitt i den svenska medaljjakten valde kungen att lämna.– Jag ska på herrstafetten nu, måste hinna med allt. Men jag är lugn, han har det här, säger kungen.
Läs mer om Oscar Wester.
Öberg siktar på stafettmedalj: Mycket vill ha mer
Surrealistiskt kallade Hanna Öberg sitt möte med kung Carl Gustaf. Hon kunde lika gärna ha syftat på sin resultatrad i de individuella starterna i OS: sjua, etta, femma. Mycket belåten, men ändå lite besviken var hon efter att ha varit nära en ny medalj i masstarten. – Mycket vill ha mer, sade landets nya skidskyttedrottning.
Läs mer om Carl Gustaf och Hanna Öberg.
Haag om kritiken: Jag lever i min bubbla
Alpensia. Det blev ingen guldfest med kung Carl XVI Gustaf på läktaren. Stina Nilsson hade inte krafter nog att match den norska skiddrottningen Marit Björgen på upploppet.
Kungen: Grattis till silvret
Svenska fans, Tre kronor och kung Carl Gustaf - alla fick uppleva ett nervöst drama när Sverige körde rysarstafetten mot Norge. - Jag klarar inte det här, tänk på nerverna! hördes en svensk röst ropa på läktaren i Alpensia Skidcenter.
Kungen: Grattis till silvret
Svenska fans, Tre kronor och kung Carl Gustaf – alla fick uppleva ett nervöst drama när Sverige körde rysarstafetten mot Norge.
Läs mer om Carl Gustaf, Norge, Sverige och Tre.
Kungens oro inför medaljdramatiken
PYEONGCHANG/STOCKHOLM. Kungen har landat i Sydkorea.Nu ska Carl XVI Gustaf heja fram Charlotte Kalla, Stina Nilsson, Anna Haag och Ebba Andersson till ett femte svenskt OS-guld.– Jag är jättenervös, säger kungen till SportExpressen.
Sydkoreas president talar till pressen
Pyeongchang. Det är inte bara kung Carl XVI Gustaf som besöker OS. Sydkoreas president Moon Jae-In kommer till spelen och under lördagseftermiddagen träffar han media i Main Press Center.
Läs mer om Carl XVI Gustaf och Moon Jae-In.
Kungen på plats för att heja fram stafettlaget
Alpensia. Kung Carl XVI Gustaf har landat och kommer till Sydkorea lagom för att se lördagens stafett för damer. Charlotte Kalla skiner upp när hon får höra att kungen kommer att sitta på läktaren. – Vi ska göra allt vi kan för att vara med och fajtas om medaljer, lovar Kalla.
Läs mer om Kalla och Sydkorea.
Kungen till OS – Silvia stannar hemma
Kung Carl Gustaf kommer till Pyeongchang under lördagen för att heja fram den svenska OS-truppen. Han planerar att se damernas skidstafett samma kväll, lokal tid.
Läs mer om OS-truppen och Pyeongchang.
Silvias blixtbesked – ställer in OS-besöket
Kung Carl Gustaf och drottning Silvia skulle under fredagen ha rest till vinter-OS i Sydkorea.Men i sista stund meddelar hovet att hon ställer in resa.–Drottningen är ledsen över att inte kunna följa med. Men med anledning av andra åtaganden har hon valt att inte åka, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.