Carl gustaf

Här kommer kungen – i en självkörande bil

Här kommer kung Carl Gustaf åkandes – i en självkörande bil.Åkturen skedde under ett besök på företaget Astazero, vilket var en 70-årspresent till kungen från Chalmers tekniska högskola, skriver Borås Tidning.– Det var en väldigt speciell upplevelse, säger kungen till tidningen.
Läs mer om Astazero och Carl Gustaf.

Kajsa, 41, är bjuden – på kungens fest

Nu börjar fredagsmyset på Slottet.Kung Carl Gustaf har bjudit in omkring 160 svenskar till middag –och travtränaren Kajsa Frick, 41, är en av dem.–Kungafamiljen vill uppmärksamma personer som har gjort betydande insatser i Sverige, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.
Kungen bjöd in president – nu skjuts besöket upp
I oktober skulle Kazakstans president Nursultan Nazarbajev besöka Sverige.Han var inbjuden av kung Carl Gustaf.Men hovet meddelar nu i ett pressmeddelande att statsbesöket skjuts upp.
Pappa kungen hejade på Carl Philip i loppet
Motorintresserade kung Carl Gustaf tog sig till Mantorp park för att se Carl Philip tävla.Prinsen fick bryta i sitt första heat, men på lördagen gick det bättre till kungens glädje.
Läs mer om Carl Gustaf, Carl Philip och Mantorp.

Ledins hemliga möte med kungaparet

Tomas Ledin fick kungligt besök under genrepet på Cirkus.Artisten poserar på en bild tillsammans med kung Carl Gustaf och drottning Silvia tagen efter repetitionen inför premiären av showen Skarpt läge på Cirkus.Fint besök! skriver Tomas Ledin i bildtexten på Facebook.
Här får prinsen sitt namn
Gabriel Carl Walther. Det är prins Gabriels alla namn. Kung Carl XVI Gustaf, lämnade beskedet om lillprinsens namn vid dagens konselj på slottet i Stockholm.
Läs mer om Stockholm.
Nya prinsen heter Gabriel
Jag tycker vi hittat ett bra namn, sade prins Carl Philip inför offentliggörandet. Han ska heta Gabriel Carl Valter berättade kung Carl XVI Gustaf vid en konselj för regeringsföreträdare.
Så får Sveriges nye prins sitt namn
Vittnesceremoni och tacksägelsegudstjänst.På måndag berättar kung Carl Gustaf även vad prins Carl Philips och Sofias nyfödde son ska heta.– Det är ett firande och den dagen firar vi vår lilla nya son, säger prins Carl Philip.
Läs mer om Carl Gustaf och Carl Philip.
Kungen om Carl Philips miss: Ville lite extra
Prins Carl Philip kom till start i Swedish GT i Anderstorp men körde av banan under lördagsracet.Kung Carl XVI Gustaf var på plats för att följa dramat.– Det händer att man vill lite extra, säger han.
Läs mer om Anderstorp och Swedish GT.
Kungens hyllning till Carl Philip och Sofias kärlek
Nyblivne pappan prins Carl Philip tävlar i helgen i STCC i Anderstorp.Kung Carl Gustaf berättar om kärleken mellan Sofia och Carl Philip.– Jag tycker att det är fint att se att de har ett sånt gott förhållande i familjen, han och Sofia.
Då presenteras namnet på prinsparets nya son
William, Gustaf – eller varför inte Folke?På måndag kommer svaret om vad prins Carl Philip och prinsessan Sofia har bestämt att deras andra barn – prins Alexanders lillebror – ska heta:– Vi har en rutin att det hålls hemligt ända in i det sista, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.
Seyde, 67, inbjuden till kungen – vet inte varför
Först trodde Seyde Aslan, 67, att kuvertet som kommit med posten var reklam och tänkte slänga det.Men tack vare hennes barnbarn blev hon snart varse om att det faktiskt var en inbjudan till en middag med kung Carl Gustaf och drottning Silvia.– Men jag vet inte varför de bjudit in just mig, säger hon.
Läs mer om Carl Gustaf, Seyde Aslan och Silvia.
Kungens festresa till Moskva får kritik
Sveriges statschef, kung Carl XVI Gustaf, åkte tillsammans med drottningen på en födelsedagsfest i Moskva. UD avrådde inte kungen från att åka och detta får nu kritik från Alliansföreträdare, skriver Svenska Dagbladet.
UD kritiseras – kungen åkte på inofficiell Moskvaresa
Kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia var i somras på ett inofficiellt besök i Moskva. Kungaparet fanns på gästlistan när EF-ägaren Bertil Hults hustru Lisbeth firade sin 70-årsdag i den ryska huvudstaden. UD avrådde från att använda statsflyget, men inte från själva resan. Nu kritiseras UD av Alliansföreträdare.
Drottningen Silvias fråga om barnbarnen
Kungaparet är åter vid familjeparadiset Solliden efter en semester som kung Carl Gustaf kallar jättetrevlig.Och snart får kungafamiljen tillskott – Carl Philip och Sofia väntar smått.– Hur många behöver man för att få ihop till ett fotbollslag? Det är på god väg! säger drottning Silvia.
Här får scouterna besök av kungen
Sveriges kung, Carl XVI Gustaf, besökte under fredagen Jamboreeveckan på Rinkabyfältet i Kristianstad.Kungen har besökt Rinkaby tre gånger tidigare, något som varit omtyckt av scouterna.– Det är väldigt roligt att kungen vill komma hit, scouterna uppskattar det mycket, säger Carolina Svensson, på Jamborees presscenter.
Kungaparets sköna semester på Rivieran
Äntligen! Kung Carl Gustaf och drottning Silvia pustar ut på Rivieran.Efter en händelserik sommar hemma i Sverige är det nu sköna, lata dagar i romantisk miljö som gäller för kungaparet.
Så ska änkan föra vidare Noppes arv
Noppe Bar Restaurang är Sveriges mest mytomspunna medlemsklubb – som även kung Carl Gustaf ofta besökt. Men efter ägaren och kungavännen Carl Adam Noppe Lewenhaupts plötsliga död i mars finns krav på att klubben måste genomgå förändringar för att överleva. Styvsonen Leonard uppfyller nu Noppes vilja och driver stället vidare. – Vad som behövs är en föryngring, och den står ju Leo för, säger Erik Lallerstedt, som sitter i Noppes styrelse.
Läs mer om Carl Gustaf, Erik Lallerstedt och Leo.
Kungen har fått en ny håvleverantör
Kung Carl Gustaf fick en insekthov i present av Årets ölänning Dave Karlsson, forskare och chef på Station Linn i Ölands Skogsby.Stolt viftade han med håven framför publiken innan han visade upp den för drottning Silvia.
Kungen har fått en ny hovleverantör
Kung Carl Gustaf fick en insekthov i present av Årets ölänning Dave Karlsson, forskare och chef på Station Linn i Ölands Skogsby.Stolt viftade han med hoven framför publiken innan han visade upp den för drottning Silvia.
Kungen delar ut priset till årets Ölänning
I dag prisas Årets Ölänning.Dave Karlsson, forskare och chef på Station Linn i Ölands Skogsby, får ta emot priset. Prisutdelare är kung Carl XVI Gustaf.Kvällsposten följer ceremonin på plats.
Kungens kärleksfulla tal till Victoria: Så duktig som hon har varit
BORGHOLM. I tre timmar gick kronprinsessan Victoria runt bland allmänheten och tog emot presenter –med hjälp av Estelle, 5, förstås.Och det märkes att pappa, kung Carl Gustaf, var stolt över sin 40-åriga dotter.– Vi kan sjunga för henne fler gånger, så duktig som hon har varit de senaste åren, sa han i ett tal.
Läs mer om Carl Gustaf, Estelle och Victoria.
Så lite jobbar de i det danska kungahuset
Drottning Margrethe håller fanan högt och framstår som rena arbetshästen i det danska kungahuset.Men jämfört med vår kung Carl Gustaf XVI ligger hon rejält i lä, visar en jämförelse av de båda kungahusens arbetstid.Drottningen blir slagen med flera dagar i månaden av sin svenska kusin.
Läs mer om Carl Gustaf XVI.
Kungen inviger storsatsning på Öland
Kung Carl XVI Gustaf är på plats i öländska Sandvik.Under torsdagen invigs det nya avsaltningsverket med kunglig glans.Avsaltningsverket ska rädda Öland från den akuta vattenbristen, skriver hovet.
Läs mer om Sandvik.Under och Öland.
Här tar Sting emot Polarpriset från kung Carl Gustafs hand
Gordon Matthew Thomas Sumner, mer känd som Sting, har tilldelats Polarpriset i Stockholm.Här tar musikern emot det prestigefulla priset av kung Carl Gustaf.