Carl philip

Carl Philips passning till kungen på bondgården

HUSKVARNA. Här hälsar prins Carl Philip på hemma hos lantbrukaren Samuel Forssmed, 48, och Lena Forssmed, 47.Samuel är den fjärde generationen som driver gården och lärdes upp av sin far.– Det är den bästa skolan, sa prins Carl Philip, som själv hämtat inspiration hos pappa kungen.

Carl Philips miss med Gabriel – syns på nya bilderna

När prinsessan Sofia åkte Tjejvasan stod prins Carl Philip med barnen och hejade.Lille prins Gabriel satt i sin sele på pappas mage.Men tittar man uppmärksamt syns det att Carl Philip bär lillprinsen lite fel...
Läs mer om Carl Philip, Gabriel, Sofia och Tjejvasan.
Prinsparet roade sig på Dannys show
Danny Saucedo har gjort succ med sin krogshow i Stockholm.Något som lockade till sig kunglig publik i helgen – inga mindre än prins Carl Philip och prinsessan Sofia.– Hon verkade glad och road av kvällen, säger en besökare.
Sofias stora förändring sen hon blev prinsessa
Det är knappt tre år sedan prins Carl Philip gifte sig med Älvdalstjejen Sofia Hellqvist. På den korta tiden har Sofia – utan att ändra på sig själv – lyckats förändra kungens och Silvias matvanor, kungahuset och synen på en prinsessa. Men det finns fortfarande kvinnor i överklassen som fnyser åt Sofia.

Prins Carl Philips racingkarriär osäker

Inför nästa säsong svävar prins Carl Philip i ovisshet.Än så länge är det ingen som vet om och hur han kommer att köra i nästa års STCC.–Vi håller på att definiera våra satsningar, säger Johan Meissner, presschef på Cyan Polestar Racing.
Sofias och Carl Philips privata bild av Gabriel
En ny bild av prins Gabriel – som föräldrarna har skickat ut till några få ur allmänheten.De som hörde av sig med lyckönskningar till lillprinsen har nämligen fått svar av Carl Philip och Sofia själva.Ett stort och varmt tack, stårt det på kortet som prinsparet signerat själva.
Läs mer om Carl Philip, Gabriel och Sofia.
Madeleine och Carl Philip missar familjefesten på Slottet
Under måndagen firas ätten Bernadottes 200-årsjubileum på Sveriges tron.Det blir ett högtidligt firande på Stockholms slott – med kungafamiljen som hedersgäster.Men Madeleine, Carl Philip och Sofia missar familjefesten.
Läs mer om Carl Philip, Slottet och Sofia.
Prinsessan Sofias syster och maken skiljer sig
Prinsessan Sofias syster Lina Frejd, 36, skiljer sig.Hon och maken Jonas Frejd, 37, har lämnat in en ansökan om skilsmässa efter drygt två års äktenskap.Paret gifte sig ombord på en båt i Stockholm med Carl Philip som gäst och Sofia som brudtärna.
Sofias beslut om Gabriel – reser med storebror
I fredags lyfte prins Carl Philip och prinsessan Sofia med ett flygplan till Sydafrika.Prins Alexander har varit där förr – men nu är det första gången som knappt fem månader gamla prins Gabriel får se mammas och pappas favoritdestination.Och det blir en lång resa med plats för både jobb och avkoppling.
Läs mer om Carl Philip, Gabriel och Sofia.
Prinsparet semestrar i Sydafrika – mötte svensk landslagstalang
Prins Carl Philip och prinsessan Sofia befinner sig på en privat resa i Sydafrika.Bland annat passade paret på att se det svenska landslagets träningsmatch mot Sydafrika.Men lite arbete blir det ändå, åtminstone för prinsessan Sofia.– Prinsessan Sofia har ju ett engagemang i Project Playground så det kommer även vara arbete kring den organisation, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.
Victoria stoppas av sjukdom – ställer in
I dag skulle kronprinsessan Victoria ha välkomnat Islands president på Arlanda och deltagit på flera programpunkter under statsbesöket.Men sjukdom tvingar Victoria att ställa in – igen.– Prins Carl Philip ersätter kronprinsessan vid välkomnandet på Arlanda flygplats, säger Johan Tegel, informationssekreterare
Läs mer om Arlanda, Johan Tegel och Victoria.
Stjärnornas klädsel på årets Idrottsgala
Kändisar och idrottshjältar samlades under måndagen i Globen i Stockholm för den årliga och storslagna Idrottsgalan.På röda mattan syntes bland andra prins Carl Philip arm i arm med prinsessan Sofia men också Sara Sjöström och Anja Pärson.Expressens modeexpert Emma Malmlöf har satt betyg på kvällens gäster.
Sofias besked förvirrar – går med prins Daniel
Snart vankas det festligheter i kungafamiljen – när våra sportstjärnor hyllas på Idrottsgalan.Vanligtvis går prins Carl Philip och prinsessan Sofia, men i år får de oväntat sällskap av ingen mindre än prins Daniel.
Läs mer om Carl Philip, Daniel och Sofia.
Därför kommer inte Sofia till lunchen med kungen
Islands president kommer till Sverige och bjuds på lunch med kungafamiljen i Stockholms stadshus.Kungen, drottningen, Victoria, Daniel och Carl Philip kommer – men prinsessan Sofia har tackat nej.
Ribbings möte med prinsen före sin död
Strax före sommaren träffade Magdalena Ribbing prins Carl Philip för att göra en intervju.Intervjun gjordes för boken Gastronomisk kalender som Ribbing var redaktör för i ett drygt decennium.– Boken var klar och bara dagar efter det gick hon bort, säger Karsten Thurfjell, som var redaktör för boken med Ribbing.
Så tvingades Carl Philip ändra på sig efter Sofia
Prinsessan Sofia tvingade prins Carl Philip att tänka om – och ändra på sig.I en intervju med framlidna Magdalena Ribbing som nu publiceras i boken Gastronomisk kalender 2018 berättar prinsen själv om sina matlagningsvanor.–Sedan jag träffade Sofia och började laga mat till oss ändrade jag mig, säger han.
Prins Carl Philip axlar rollen som statschef
Kungen och drottningen är i Japan.Kronprinsessan Victoria med familj är i Italien.Det lämnar lillebror Carl Philip ensam i landet – därmed är han också Sveriges biträdande statschef.
Prinsessan Sofia om Metoo: Kommer göra otrolig skillnad
Prins Carl Philip och prinsessan Sofia har påverkats starkt av höstens metoo-rörelse.I en intervju med SVT spår prinsparet en markant samhällsförändring efter kampanjen.– Jag tror verkligen att det kommer vara en förändring efter metoo-kampanjen som är otrolig, säger prinsessan Sofia.
Läs mer om Metoo, SVT och Sofia.
Carl Philip och Sofia berörda av Metoo
Prins Carl Philip och prinsessan Sofia har berörts starkt av Metoo-rörelsen, rapporterar Sveriges Television.
Läs mer om Metoo-rörelsen, Metoo och Sofia.
Sofias kärlekskänsla i nya huset: Känns i väggarna
Prins Carl Philip och prinsessan Sofia har haft ett händelserikt år med en ny familjemedlem – och ett nytt hus att flytta in i.I SVT:s Året med kungafamiljen, som sänds på nyårsdagen, berättar Sofia om hur flytten till huset där prins Bertil och prinsessan Lilian tidigare bodde påverkat henne och familjen.– Det kändes som ett väldigt kärleksfullt hem redan när vi kom in, säger hon.
Läs mer om Bertil, Lilian och Sofia.
Här börjar Carl Philip och Sofia julfirandet
Här kommer prins Carl Philip och prinsessan Sofia i julstämning ordentligt.På Fredrik Benedicts julkonsert var prinsparet för fjärde året i rad hedersgäster.– Jag är väldigt hedrad över att de vill komma, säger Benedict.
Läs mer om Benedict, Carl Philip och Sofia.
Carl Philips nya lyxbil – från kungen
Prins Carl Philip och prinsessan Sofia har inte bara blivit fler i familjen.De har också skaffat två nya bilar.Sofia har valt Volkswagen och Carl Philip har tagit över kungens gamla Porsche.
Läs mer om Carl Philip, Porsche, Sofia och Volkswagen.
Prins Carl Philip: Jobbigt att inte vara som andra
Även en prins kan ha det tufft. SvD Junior besökte slottet och fick prata med prins Carl Philip om hans läs-och skrivsvårigheter, dyslexi.
Läs mer om Carl Philip.
Carl Philip: Jag och Sofia är glada för att dopet blev fint
HONGKONG. Mellan barndop och Nobel klämde prins Carl Philip in ett officiellt besök till Hongkong – som redan gett resultat hos svenska företag.Expressens hovreporter var med på resan och tog båten över sundet med Carl Philip som berättade om just det, men också om familjens stöd inför resan, hur han och Sofia ser på sina roller i framtiden – och så förstås om dopet.–Både jag och Sofia är väldigt glada för att det blev så fint, säger prins Carl Philip.
Läs mer om Carl Philip, Hongkong, Nobel och Sofia.
Carl Philips ovanliga beslut: Hoppade på tunnelbanan
HONGKONG. Oftast brukar kungligheter transporteras i bil, i en särskild kabin på tåg eller längst fram på flyg.Men prins Carl Philip valde att – precis som lokalbefolkningen –ta tunnelbanan i Hongkong i stället.
Läs mer om Carl Philip och Hongkong.