Carl philip

Hampus, 27, är mannen – vid Blondinbellas sida

Isabella Löwengrip gick på välgörenhetsmiddag i Stockholm – med ett nytt sällskap.Killen, som hon presenterade som sin plus ett, heter Hampus och är 27 år gammal.På tillställningen var även prins Carl Philip och prinsessan Sofia.
Läs mer om Carl Philip, Sofia och Stockholm.

Personalens smeknamn på kungen – när han inte hör

Så gott som alla i kungafamiljen har smeknamn.Victoria fick sitt smeknamn för att syskonen Carl Philip och Madeleine inte kunde uttala hennes namn.Och medarbetarna på Slottet har ett namn på kungen – när han inte är med...
Läs mer om Carl Philip, Madeleine och Slottet.
Så mycket kostar middagen med Sofia och Carl Philip
Prins Carl Philip och prinsessan Sofia förbereder sig för fest.På fredag gästar de en välgörenhetsmiddag, dit gäster som HM:s Karl Johan Persson, Tomas Ledin och Isabella Löwengrip är bjudna.Prislappen för att få gå på middagen – 2 500 kronor – går direkt till välgörenhetsorganisationen Project Playground.
Sofias dolda budskap på mjölkpaketen
Nu får barn och föräldrar lära sig att hantera näthat – på mjölkpaketen.Men vad få vet är att det är prins Carl Philip och prinsessan Sofia som genom sin stiftelse ligger bakom satsningen.– Vi är väldigt glada över att kunna lyfta in dessa frågor till matbordet, säger prinsparet via Sofia Ewerlöf, verksamhetsansvarig på Prinsparets stiftelse.
Läs mer om Carl Philip, Sofia och Sofia Ewerlöf.

Carl Philip träffar prins Albert på besök i Monaco

I helgen deltar prins Carl Philip vid en svensk-monegaskisk havskonferens i Monaco.Där får Carl Philip tillfälle att umgås med prins Albert – som sannolikt är mer känd för sina kvinnoaffärer än för sitt miljöengagemang.
Här tvingar Carl Philip in reportern i bilen
KARLSKOGA. Här tar prins Carl Philip kontroll över intervjun.I stället för en stående intervju får Expressens hovreporter göra intervjun – i 200 kilometer i timmen.– Ju mer du skriker, desto fortare går det, utbrister Carl Philip.
Läs mer om Carl Philip.
Carl Philip lämnade på förskolan innan racingen
KARLSKOGA. Inför dagens racing i Karlskoga var det tidig uppgång som gällde för prins Carl Philip.Han slapp nämligen inte undan att lämna prins Alexander på förskolan.– Prins Carl Philip är en förebild i det här och gör stor skillnad för svensk motorsport, säger Wilhelm Douglas, generalsekreterare på Kungliga automobilklubben (KAK).
Sofias genomtänkta beslut om nya bilden
Carl Philip och Sofia vill, så ofta de bara kan, visa upp svenskt mode.Den nya familjebilden – som sprids världen över – är inget undantag.Så gott som hela familjen bär kläder från svenska modehus.
Läs mer om Sofia.
Prinsessans Sofias nya hälsning efter födseln
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip fick nyligen tillökning i familjen.Nu tackar de för allt stöd i samband med födseln av lille prins Gabriel.Vi uppskattar er omtänksamhet mycket, skriver paret på Instagram.
Läs mer om Carl Philip, Gabriel.Vi och Instagram.
Carl Philips festkväll på nya krogen – utan Sofia
Här festar Carl Philip på bästa vännen Jan-Åke Hanssons nya krog Tako i Stockholm.Han var en av många celebra gäster på den knökfulla restaurangen – men prinsessan Sofia syntes inte vid hans sida.– Prinsen såg ut att ha väldigt trevligt med sina vänner, säger en gäst på restaurangen.
Läs mer om Carl Philip, Sofia, Stockholm.Han och Tako.
Därför gör Sofia succ utomlands
Carl Philip och Sofia går på export.Vårt svenska prinspar får i alla fall stor uppmärksamhet utanför Sveriges gränser.
Läs mer om Sofia.
Detaljen med Sofias bebis som alla har missat
Prins Carl Philip och prinsessan Sofia överraskade alla när de valde namn på sin nyfödde son.Men förutom tilltalsnamnet Gabriel har han två andra namn – som få tycks ha lagt märke till.–Det finns en detalj i namnet som är lite egendomlig, säger Karin Lennmor, kunglig kommentator, i nypremiären av Expressen TV:s Kungafamiljen.
Läs mer om Gabriel, Karin Lennmor och Sofia.
Prins Carl Philip besökte Aurora för andra gången
Kungen och prins Carl Philip får inte nog av Aurora 17.På tisdagen besökte de försvarsövningen för andra gången.– Då får man verkligen grepp kring det, har kungen sagt om mötet med soldaterna.
Läs mer om Aurora och Carl Philip.
Sofia väljer Madeleines favorit framför Victorias
Prins Carl Philip och prinsessan Sofia har köpt en ny barnvagn.De bryter nu ut den svenska trenden som kronprinsessparet startade – och väljer Madeleines och Chris favoritmärke, holländska Bugaboo, i stället.– Det är en perfekt syskonvagn, säger Anna Lavfors, barnvagnsexpert som grundat ombarnvagnar.com.
Läs mer om Bugaboo och Sofia.
Sofias mysiga utflykt med familjen: Väldigt trevligt
Här går prins Carl Philip och prinsessan Sofia på söndagspromenad med barnen.De passade på att stanna till på Försvarsdagen på Gärdet.–Vi bor ju nästgårds och för oss blev det här en väldigt trevlig söndagspromenad, säger Sofia till Försvarsmakten.
Beslutet: Då kommer lillprins Gabriel döpas
Nu har prins Carl Philip och prinsessan Sofia bestämt sig.Prins Gabriel får ett historiskt vinterdop i Drottningholms slottskyrka.På måndagsmorgonen offentliggjorde hovet att dopet blir den 1 december.
Läs mer om Carl Philip, Gabriel och Sofia.
Hultqvist om kungens närvaro: En markering
VISBY. Försvarsminister Peter Hultqvist har bevakat militärövningen Aurora på nära håll.Att kungen och prins Carl Philip gör samma sak är han glad över.– Det här är en markering att den yttersta ledningen i landet tycker att det här är viktigt.
Läs mer om Aurora och Carl Philip.
Håll för öronen, för nu smäller det!
KAPPELSHAMN. Kalops och potatis till lunch –och kaffe direkt ur termos. Kungen och Carl Philip bytte slottsbubblan mot en dag ute på fältet med de soldater som deltar i militärövningen Aurora. –Håll för öronen, för nu smäller det, ropade kungen.
Läs mer om Aurora och Carl Philip.
Pappa kungen hejade på Carl Philip i loppet
Motorintresserade kung Carl Gustaf tog sig till Mantorp park för att se Carl Philip tävla.Prinsen fick bryta i sitt första heat, men på lördagen gick det bättre till kungens glädje.
Läs mer om Carl Gustaf, Carl Philip och Mantorp.
Därför vägrar Måns att bjuda prins Carl Philip
Måns Zelmerlöw träffade prins Carl Philip på Summer On-festivalen i Båstad i somras – och de båda verkade komma väl överens tillsammans. Men då artisten gifter sig med fästmön Ciara Janson får prinsen nobben och står inte med på gästlistan. – Jag fick ju heller ingen inbjudan till hans bröllop, säger Måns Zelmerlöw.
Därför saknas Chris och Sofia
Prins Carl Philip och prinsessan Madeleine får representera på egen hand när riksmötet öppnas.Deras respektive – Sofia och Chris – saknas på det som beskrivits som kungafamiljens kickoff.– De har inte möjlighet, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.
Madeleine tjänar mest av syskonen
Prinsessan Madeleine är vinnaren bland kungabarnen med kapitalinkomster på mer än 2,2 miljoner kronor förra året.Därmed slår hon sina två syskon – Victoria och Carl Philip.Samtidigt ligger prinsessan Sofia på noll kronor i deklarerad inkomst för hela 2016.
Första bilden på prins Gabriel
Hovet har nu lagt ut den första bilden på prins Gabriel, prins Carl Philip och prinsessan Sofias andra barn. Bilden är tagen av pappa Carl Philip som är fotointresserad, uppger hovet.
Läs mer om Carl Philip och Gabriel.
Sofias mammastil – bar H&M på bilden
I fredags fick prins Carl Philip och prinsessan Sofia lämna förlossningen.Då visade Sofia upp sin lediga mammastil – med kläder från bland andra HM, skriver bloggen Princess Sofia of Sweden.
Läs mer om Carl Philip, Sofia och Sweden.