Casper

JUST NU - PÅ FD: Pekar ut Djurgårdens viktigaste förstärkning - "Bäst av alla"

Djurgården har värvat in fem nya spelare i vinter. FotbollDirekts Casper Nordqvist anser dock att ett annat namn, som nästan får räknas som ett nyförvärv, är Stockholmsklubbens viktigaste förstärkning inför årets säsong: Haris Radetinac.
Läs mer om Bäst.

FD LISTAR: AIK-namnen som glänste mest i Dubai

AIK reste i går hem från Dubai efter ett elva dagars långt läger. FD:s reporter Casper Nordqvist, som bevakade laget under en veckas tid på plats i Förenade Arabemiraten, listar spelarna som utmärkte sig mest borta i värmen.
TRÄNINGSRAPPORT: "Nu spänner AIK musklerna - urstarka elvan mot Shakhtar Donetsk"
DUBAI. AIK genomförde under tisdagen sista träningen före morgondagens rafflande möte med storlaget Shakhtar Donetsk. FD:s utsände i Förenade Arabemiraten, Casper Nordqvist, rapporterar om en urstark AIK-elva som kommer till spel.
BLOGG: "Har samma värde som Bahoui - AIK kan ha gjort årets affär"
DUBAI. Nabil Bahoui gjorde under måndagen sin första träning i AIK-tröjan sedan avskedet sommaren 2015. FD:s utsände i Dubai, Casper Nordqvist, imponerades dock av ett annat stjärnförvärv.
Läs mer om AIK, Bahoui, Casper Nordqvist och Dubai.

FEM SNABBA: "Nya stjärnan kanon för Häcken - glödhet á la Yasin"

Häcken besegrade Astana med 2-0 under söndagseftermiddagen. FD:s utsände i Dubai, Casper Nordqvist, ger nedan sina intryck från matchen. FEM SNABBA MED CASPER NORDQVIST EFTER HÄCKEN - ASTANA 2-0 Din bild av första halvlek?
JUST NU - PÅ FD: Startelvan som förvånar - AIK-stjärnan vill inte intervjuas
BLOGG FRÅN DUBAI - MED REPORTER CASPER NORDQVIST DUBAI. 08.00 svensk tid spelar AIK träningsmatch mot Midtjylland under lördagen och av träningen att döma mönstrar tränaren Rikard Norling mer eller mindre ett helt b-lag.
Läs mer om AIK, Midtjylland och Rikard Norling.
TRÄNINGSRAPPORT: "Stefanelli, vilka lårstockar! - Hussein fortsätter imponera i AIK"
DUBAI. FotbollDirekt bevakar AIK i Dubai med start i dag och en vecka framåt. FD:s utsände Casper Nordqvist har just bevittnat torsdagens träning och han fortsätter att imponeras av Bilal Hussein.
Tjänar 17 milj – Nordea fryser ledningens löner
Nordeas goodwill har skadats av flyttplanerna till Finland.Det medger vd:n Casper von Koskull i en intervju med Dina Pengar.– Och jag gillar det inte, för vi flyttar ingenstans, säger Koskull.På torsdagens avslöjade även vd:n att man fryser lönerna för bolagets ledning.
Snålblåst på rapportdagen – Nordea måste banta
Kostnaderna i Nordea måste ner. Vd Casper von Koskull står fast vid att 6 000 tjänster ska bort på banken, och personalneddragningarna har redan börjat. Samtidigt tonade han ner riskerna på svensk fastighetsmarknad.
Läs mer om Koskull och Nordea.
Nordeas vd sågar bitcoin: En absurd konstruktion
Nordeas vd Casper von Koskull verkar inte alltför förtjust i bitcoin. Det framgår av en intervju.
Läs mer om Casper och Koskull.
Nordeas vd sågar bitcoin: En absurd konstruktion
Nordeas vd Casper von Koskull verkar inte alltför förtjust i bitcoin. Det framgår av en intervju.
Läs mer om Casper och Koskull.
Nordeas vd backar – lovar mer info om flytt innan jul
Efter kritiken backar Nordeas vd Casper von Koskull och utlovar mer information om den planerade flytten till Helsingfors redan innan jul. Det var en något spak bank-vd som under Aktiespararnas sparkväll på Rival i Stockholm försökte förklara varför banken vill överge Sverige och hur han ser på kundflykten.
Läs mer om Casper, Koskull, Rival, Stockholm och Sverige.
Nordeas vd: Jag vill vara bäst i klassen
Det blåser kring Nordea, tusentals anställda ska sägas upp, banken är under attack för flyttplanena till Finland och kunderna är missnöjda.Mitt i snålblåsten står koncernchefen Casper von Koskull och försöker vända vinden.– Jag vill vara bäst i klassen, säger han.
Läs mer om Casper, Finland, Koskull och Nordea.
Nordeas vd: Vi ska anställa samtidigt
Casper von Koskull vill lugna de som är kritiska till flytten av huvudkontoret till Helsingfors. – Vi lämnar inte Sverige. Vi är fullt ut engagerade med våra kunder här och vi kommer att fortsätta att betala skatt i Sverige, sa han på presskonferensen.
Läs mer om Koskull och Sverige.
Nordea: 6.000 jobb ska bort
Bankkoncernen Nordea gör sig av med 6.000 anställda och konsulter, meddelar banken i samband med en delårsrapport. Syftet är att stärka konkurrenskraften, enligt vd Casper von Koskull.
Läs mer om Casper och Koskull.
Nordea: 6.000 jobb ska bort
Bankkoncernen Nordea gör sig av med 6.000 anställda och konsulter, meddelar banken i samband med en delårsrapport. Syftet är att stärka konkurrenskraften, enligt vd Casper von Koskull.
Läs mer om Casper och Koskull.
Nordeas vd: Flytten skulle inte märkas om vi inte sa något
Nordea har pratat med 10 000 kunder efter flyttbeskedet. Det berättar vd Casper von Koskull i en exklusiv intervju med SvD. Det är en överraskande lugn bank-vd som tar emot, trots hård kritik och hot om kundflykt.
Läs mer om Casper, Koskull och SvD.
Nordea kallade till hemligt ägarmöte om flyttbeslut
Nordeas vd Casper von Koskull kallade i tisdags till hemligt möte med flera svenska minoritetsägare, bland andra AMF, Swedbank Robur och AP-fonder, kan SvD Näringsliv avslöja. Några av de större minoritetsägarna är skeptiska till planerna på att flytta bankens huvudkontor till Helsingfors.
Nordeas vd: Har inte varit kohandel med regeringen
Upp till 100 anställda får byta Stockholm mot Helsingfors när Nordea flyttar sitt huvudkontor. I Finland får storbanken lägre avgifter och skattefördelar. Men vd:n vill tona ned de skillnaderna. – Den svenska regeringen har agerat professionellt, säger vd Casper von Koskull till SvD.
Läs mer om Casper, Koskull, Nordea, Stockholm och SvD.
Casper von Koskull: Lätt beslut att flytta Nordea
Ett 18 månader långt drama är över. Nordea har till slut bestämt sig: bankens huvudkontor kommer att överge Stockholm, och flytta till Finland och Helsingfors.
Läs mer om Finland, Koskull, Nordea och Stockholm.
Flytten till Finland löser inte Nordeas problem
Beslutet att Nordea flyttar huvudkontoret till vd:n och ordförandens hemland gör att flyttfrågan till slut fått ett svar. Men långsiktigt finns det en hel del problem kvar att lösa för Casper von Koskull och Björn Wahlroos, där de infekterade diskussionerna kring flytten skapat ytterligare bekymmer.
Läs mer om Casper, Finland, Koskull och Nordea.
Cecilias handikappsilska mot kommunbilen: Fruktansvärt
När Cecilia Casper, 33, var på väg hem från jobbet en morgon skulle hon få se en annorlunda syn.En kommunbil kom infarandes och parkerade på handikappsparkeringen utanför Ica – utan något tillstånd.– Jag tycker att det är så fruktansvärt illa, säger hon.
Läs mer om Ica.
Försvunna hunden Casper är hemma hos matte igen
Blandrashunden Caper från Karlskrona som varit försvunnen i nästan en vecka har kommit till rätta.Han var lite avmagrad och trött men verkade annars må bra, skriver Blekinge Läns Tidning.
Läs mer om Casper och Karlskrona.
Hunden Casper försvann i tisdags - ännu försvunnen
När Rakel Ntt var ute och rastade sin hund Casper i Karlskrona i tisdags förmiddag blev Casper skrämd av en man som ska ha skrikit och sparkat mot honom.Casper sprang snabbt i väg, och har sedan dess varit försvunnen.Nu har Caspers matte fått in tips om att han synts till området, skriver BLT.
Läs mer om BLT, Casper och Karlskrona.
Familjen Harnungs motor blev ett råttbo
Aldrig tidigare har så många råttsaneringar gjorts i Stockholm. Familjen Harnung i Mälarhöjden fick nog när de upptäckte att råttor byggt bo i deras bilmotor. Det tog tre månader innan tomten blev råttfri. – En råtta stor som en säl lyckades fly, säger Casper Harnung.