Casper

Försvunna hunden Casper är hemma hos matte igen

Blandrashunden Caper från Karlskrona som varit försvunnen i nästan en vecka har kommit till rätta.Han var lite avmagrad och trött men verkade annars må bra, skriver Blekinge Läns Tidning.
Läs mer om Casper och Karlskrona.

Hunden Casper försvann i tisdags - ännu försvunnen

När Rakel Ntt var ute och rastade sin hund Casper i Karlskrona i tisdags förmiddag blev Casper skrämd av en man som ska ha skrikit och sparkat mot honom.Casper sprang snabbt i väg, och har sedan dess varit försvunnen.Nu har Caspers matte fått in tips om att han synts till området, skriver BLT.
Läs mer om BLT, Casper och Karlskrona.
Familjen Harnungs motor blev ett råttbo
Aldrig tidigare har så många råttsaneringar gjorts i Stockholm. Familjen Harnung i Mälarhöjden fick nog när de upptäckte att råttor byggt bo i deras bilmotor. Det tog tre månader innan tomten blev råttfri. – En råtta stor som en säl lyckades fly, säger Casper Harnung.
Nordeas vd oroas över kundernas starka reaktioner
Nordea flyttar inte huvudkontoret utomlands, inte än i alla fall. Vd Casper von Koskull säger att man behöver utreda mer. Ett beslut kommer i september. Han är orolig över de starka reaktioner som kommit från några kunder.
Läs mer om Koskull.

Danska banker vill inte se Nordea i Köpenhamn

Danska banker bävar för att storbanken Nordea flyttar huvudkontoret till Köpenhamn. Med Nordeachefen Casper von Koskull och hans stab följer nämligen en balansräkning på 6 340 miljarder kronor, som kan blåsa upp myndighetskraven på hela sektorn.
Läs mer om Koskull, Köpenhamn och Nordea.
Finansministern ryter till mot Danmark: Fel väg att gå
Finansminister Magdalena Andersson sågar den danska regeringens inviter att attrahera Nordea. Hon skickar samtidigt en känga till storbanken med vd Casper von Koskull: – Många skattebetalare, som räddade banken på 90-talet, är trötta på Nordeas spel att lämna landet.
Läs mer om Casper, Danmark, Koskull och Nordea.
Nordeas första rapport: Bättre siffror än väntat
Nordea slår förväntningarna när man på morgonen redovisar sin första kvartalsrapport strax före att SEB redovisade sin.Storbanken visar ett rörelseresultat på 1 102 miljoner euro, medan kreditförlusterna blev något mindre än förväntat.– Sedan 2009 har vi sett en lågintensiv men stabil tillväxtmiljö med stadigt sjunkande räntor. Det globala uppsvinget tar nu fart och blir allt mer synkroniserat. Trots detta kvarstår de betydande geopolitiska riskerna, skriver Nordeas vd vd Casper Koskull i rapporten.SEB med nya vd:n Johan Torgeby ökade vinsten.
Läs mer om Casper Koskull och SEB.
Nordea första rapport: Bättre siffror än väntat
Nordea slår förväntningarna när man på morgonen redovisar sin första kvartalsrapport. Storbanken visar ett rörelseresultat på 1 102 miljoner euro, medan kreditförlusterna blev något mindre än förväntat. – Sedan 2009 har vi sett en lågintensiv men stabil tillväxtmiljö med stadigt sjunkande räntor. Det globala uppsvinget tar nu fart och blir allt mer synkroniserat. Trots detta kvarstår de betydande geopolitiska riskerna, skriver Nordeas vd vd Casper Koskull i rapporten.
Läs mer om Casper Koskull.
Casper, 4, gav blomma till polisen: De är bäst!
Casper Bruna-Rojas, 4, blev ledsen när han tittade på nyheterna. Tillsammans med sin familj åkte han i dag till Sergels torg för att ge blommor till poliserna som arbetade under terrordådet. –De är bäst! säger han.
Storbanken håller stämma – efter hotet om Sverigeflytt
Som första storbank ska nu Nordea hålla stämma. Fokus på stämman lär bli hur ordförande Björn Wahlroos ställer sig till vd:n Casper von Koskulls hot om att flytta huvudkontoret från Sverige. SvD:s reportrar rapporterar direkt.
Läs mer om Nordea, Sverige och Sverigeflytt.
Nordea hotar att flytta utomlands vid höjda bankavgifter
Sannolikheten är mycket, mycket stor att Nordea flyttar huvudkontoret från Sverige om regeringens senaste förslag om höjda bankavgifter blir verklighet. Det säger bankens vd Casper von Koskull i en intervju med Dagens Industri.
Läs mer om Casper, Koskull, Nordea och Sverige.
Regeringens förslag kan tvinga Nordea utomlands
Om regeringens förslag om höjda bankavgifter går igenom flyttar Nordea med mycket, mycket stor sannolikhet från Sverige. Det säger storbankens vd Casper von Koskull till Dagens industri.
Läs mer om Casper, Koskull, Nordea och Sverige.
Nordeas vd hotar med flytt utomlands
Nordeas vd Casper von Koskull hotar med att flytta bankens huvudkontor utomlands om regeringens förslag om höjda bankavgifter skulle bli verklighet. Det säger han i en intervju med Dagens Industri.
Läs mer om Casper och Koskull.
Det fick storbankernas vd:ar i lön under 2016
Nordeas Casper von Koskull tjänade mest av de fyra storbankernas vd:ar. Det visar en sammanställningen som Dagens Industri gjort.
Läs mer om Koskull.
Nordea-vd:n: Det är en bobubbla i Stockholm
Det är en bostadsbubbla, men den behöver inte spricka. Nordeas vd Casper von Koskull vill se ett större utbud på bostadsmarknaden och han är inte orolig för bankens räkning.
Läs mer om Casper, Koskull och Stockholm.
Så vill vd:n för Nordea vinna förtroendet åter
Panamadokumenten, FI-granskning och rasande kundnöjdhet – 2016 var ett turbulent år för Nordea. Vd Casper von Koskull berättar att banken nu kommer fortsätta arbeta för att höja förtroendet igen. – Det ska inte vara: Jag ska inte snacka om det, och tro att det blir bra. Utan vi ska verkligen visa att vi är den banken som våra kunder vill, säger han.
Läs mer om FI-granskning, Koskull och Nordea.
Räddade medvetslös man – mitt under direktsända galan
Han vann pris för årets målgest vid helgens direktsända idrottsgala i Herning. Men den danske handbollsstjärnan Casper U. Mortensen dök inte upp på scenen för att ta emot utmärkelsen.I stället hamnade han mitt i ett drama där en medvetslös man undsattes.
Läs mer om Casper U och Herning.
Man kan inte snacka upp sin kundnöjdhet
Han ligger sämst till i klassen. Casper von Koskull, Nordeas koncernchef, tror inte på någon PR-kampanj utan hårt arbetet för att få tillbaka bankkundernas förtroende. – Man kan inte snacka upp sin kundnöjdhet, säger han.
Läs mer om Koskull och PR-kampanj.
Stora talangen hjälte i rivalmöte
Casper Backby sköt matchvinnande målet
J Lo dumpar kärleken efter otroheten
Världsstjärnan Jennifer Lopez dumpar pojkvännen Beau Casper Smart. Enligt People Magazine kom hon på honom när han var otrogen med en annan kvinna. – Han var otrogen och nu ber han om att få tillbaka henne, säger en uppgiftslämnare till sajten.
Läs mer om Beau Casper Smart.
Rikspolischefen viftar bort poliskritiken
Annette, Casper och Elias i Tidaholm känner sig övergivna av rättsväsendet. Men rikspolischefen Dan Eliasson vill inte ta del deras berättelser. – Ni kommer se skillnad på vår service till medborgarna efter november och framåt, säger han.
Läs mer om Casper, Dan Eliasson och Tidaholm.
Nordea-aktien lyfter efter kapitalbesked
Det är på håret att Nordea når upp till Finansinspektionens (FI) kapitalkrav. Men de åtgärder som krävs påverkar inte framtida utdelningar, enligt Nordeachefen Casper von Koskull. Nordea-aktien stiger med över två procent på börsen.
Nervös höst väntar – FI kan straffa storbankerna
Både Nordeas vd Casper von Koskull och Swedbanks vd Birgitte Bonnesen har anledning att vara nervösa. Hösten kan bli en nagelbitare. Finansinspektionen är i slutskedet av flera brännheta utredningar. Det handlar om Panama-affären, Swedbankskandalen och eventuella miljardhål i balansräkningen.
Kvällen blev ett minne för livet för Casper, 17
17-årige Casper Olsson har Downs syndrom och kan ibland uppleva svårigheter i sociala sammanhang.Men besöket på en musikfestival i Dalarna nyligen blev ett minne för livet – då han bjöds in och skapade ett dansgolv ihop med flera främlingar.– Han ler fortfarande när jag visar korten från den kvällen. Det var härligt att se att de kunde ta emot honom så, som den han är, säger mamma Marie-Louise.
Jennifer Lopez är singel igen
En av världens mest eftertraktade sångerskor är nu singel. Jennifer Lopez och Casper Smart har gått skilda vägar. – Det var inte dramatiskt och de är vänner. Förhållandet kom till ett naturligt slut, säger en uppgiftslämnare till People.
Läs mer om Casper Smart och People.