Casper

Nordeas vd sågar bitcoin: En absurd konstruktion

Nordeas vd Casper von Koskull verkar inte alltför förtjust i bitcoin. Det framgår av en intervju.
Läs mer om Casper och Koskull.

Nordeas vd sågar bitcoin: En absurd konstruktion

Nordeas vd Casper von Koskull verkar inte alltför förtjust i bitcoin. Det framgår av en intervju.
Läs mer om Casper och Koskull.
Nordeas vd backar – lovar mer info om flytt innan jul
Efter kritiken backar Nordeas vd Casper von Koskull och utlovar mer information om den planerade flytten till Helsingfors redan innan jul. Det var en något spak bank-vd som under Aktiespararnas sparkväll på Rival i Stockholm försökte förklara varför banken vill överge Sverige och hur han ser på kundflykten.
Läs mer om Casper, Koskull, Rival, Stockholm och Sverige.
Nordeas vd: Jag vill vara bäst i klassen
Det blåser kring Nordea, tusentals anställda ska sägas upp, banken är under attack för flyttplanena till Finland och kunderna är missnöjda.Mitt i snålblåsten står koncernchefen Casper von Koskull och försöker vända vinden.– Jag vill vara bäst i klassen, säger han.
Läs mer om Casper, Finland, Koskull och Nordea.

Nordeas vd: Vi ska anställa samtidigt

Casper von Koskull vill lugna de som är kritiska till flytten av huvudkontoret till Helsingfors. – Vi lämnar inte Sverige. Vi är fullt ut engagerade med våra kunder här och vi kommer att fortsätta att betala skatt i Sverige, sa han på presskonferensen.
Läs mer om Koskull och Sverige.
Nordea: 6.000 jobb ska bort
Bankkoncernen Nordea gör sig av med 6.000 anställda och konsulter, meddelar banken i samband med en delårsrapport. Syftet är att stärka konkurrenskraften, enligt vd Casper von Koskull.
Läs mer om Casper och Koskull.
Nordea: 6.000 jobb ska bort
Bankkoncernen Nordea gör sig av med 6.000 anställda och konsulter, meddelar banken i samband med en delårsrapport. Syftet är att stärka konkurrenskraften, enligt vd Casper von Koskull.
Läs mer om Casper och Koskull.
Nordeas vd: Flytten skulle inte märkas om vi inte sa något
Nordea har pratat med 10 000 kunder efter flyttbeskedet. Det berättar vd Casper von Koskull i en exklusiv intervju med SvD. Det är en överraskande lugn bank-vd som tar emot, trots hård kritik och hot om kundflykt.
Läs mer om Casper, Koskull och SvD.
Nordea kallade till hemligt ägarmöte om flyttbeslut
Nordeas vd Casper von Koskull kallade i tisdags till hemligt möte med flera svenska minoritetsägare, bland andra AMF, Swedbank Robur och AP-fonder, kan SvD Näringsliv avslöja. Några av de större minoritetsägarna är skeptiska till planerna på att flytta bankens huvudkontor till Helsingfors.
Nordeas vd: Har inte varit kohandel med regeringen
Upp till 100 anställda får byta Stockholm mot Helsingfors när Nordea flyttar sitt huvudkontor. I Finland får storbanken lägre avgifter och skattefördelar. Men vd:n vill tona ned de skillnaderna. – Den svenska regeringen har agerat professionellt, säger vd Casper von Koskull till SvD.
Läs mer om Casper, Koskull, Nordea, Stockholm och SvD.
Casper von Koskull: Lätt beslut att flytta Nordea
Ett 18 månader långt drama är över. Nordea har till slut bestämt sig: bankens huvudkontor kommer att överge Stockholm, och flytta till Finland och Helsingfors.
Läs mer om Finland, Koskull, Nordea och Stockholm.
Flytten till Finland löser inte Nordeas problem
Beslutet att Nordea flyttar huvudkontoret till vd:n och ordförandens hemland gör att flyttfrågan till slut fått ett svar. Men långsiktigt finns det en hel del problem kvar att lösa för Casper von Koskull och Björn Wahlroos, där de infekterade diskussionerna kring flytten skapat ytterligare bekymmer.
Läs mer om Casper, Finland, Koskull och Nordea.
Cecilias handikappsilska mot kommunbilen: Fruktansvärt
När Cecilia Casper, 33, var på väg hem från jobbet en morgon skulle hon få se en annorlunda syn.En kommunbil kom infarandes och parkerade på handikappsparkeringen utanför Ica – utan något tillstånd.– Jag tycker att det är så fruktansvärt illa, säger hon.
Läs mer om Ica.
Försvunna hunden Casper är hemma hos matte igen
Blandrashunden Caper från Karlskrona som varit försvunnen i nästan en vecka har kommit till rätta.Han var lite avmagrad och trött men verkade annars må bra, skriver Blekinge Läns Tidning.
Läs mer om Casper och Karlskrona.
Hunden Casper försvann i tisdags - ännu försvunnen
När Rakel Ntt var ute och rastade sin hund Casper i Karlskrona i tisdags förmiddag blev Casper skrämd av en man som ska ha skrikit och sparkat mot honom.Casper sprang snabbt i väg, och har sedan dess varit försvunnen.Nu har Caspers matte fått in tips om att han synts till området, skriver BLT.
Läs mer om BLT, Casper och Karlskrona.
Familjen Harnungs motor blev ett råttbo
Aldrig tidigare har så många råttsaneringar gjorts i Stockholm. Familjen Harnung i Mälarhöjden fick nog när de upptäckte att råttor byggt bo i deras bilmotor. Det tog tre månader innan tomten blev råttfri. – En råtta stor som en säl lyckades fly, säger Casper Harnung.
Nordeas vd oroas över kundernas starka reaktioner
Nordea flyttar inte huvudkontoret utomlands, inte än i alla fall. Vd Casper von Koskull säger att man behöver utreda mer. Ett beslut kommer i september. Han är orolig över de starka reaktioner som kommit från några kunder.
Läs mer om Koskull.
Danska banker vill inte se Nordea i Köpenhamn
Danska banker bävar för att storbanken Nordea flyttar huvudkontoret till Köpenhamn. Med Nordeachefen Casper von Koskull och hans stab följer nämligen en balansräkning på 6 340 miljarder kronor, som kan blåsa upp myndighetskraven på hela sektorn.
Läs mer om Koskull, Köpenhamn och Nordea.
Finansministern ryter till mot Danmark: Fel väg att gå
Finansminister Magdalena Andersson sågar den danska regeringens inviter att attrahera Nordea. Hon skickar samtidigt en känga till storbanken med vd Casper von Koskull: – Många skattebetalare, som räddade banken på 90-talet, är trötta på Nordeas spel att lämna landet.
Läs mer om Casper, Danmark, Koskull och Nordea.
Nordeas första rapport: Bättre siffror än väntat
Nordea slår förväntningarna när man på morgonen redovisar sin första kvartalsrapport strax före att SEB redovisade sin.Storbanken visar ett rörelseresultat på 1 102 miljoner euro, medan kreditförlusterna blev något mindre än förväntat.– Sedan 2009 har vi sett en lågintensiv men stabil tillväxtmiljö med stadigt sjunkande räntor. Det globala uppsvinget tar nu fart och blir allt mer synkroniserat. Trots detta kvarstår de betydande geopolitiska riskerna, skriver Nordeas vd vd Casper Koskull i rapporten.SEB med nya vd:n Johan Torgeby ökade vinsten.
Läs mer om Casper Koskull och SEB.
Nordea första rapport: Bättre siffror än väntat
Nordea slår förväntningarna när man på morgonen redovisar sin första kvartalsrapport. Storbanken visar ett rörelseresultat på 1 102 miljoner euro, medan kreditförlusterna blev något mindre än förväntat. – Sedan 2009 har vi sett en lågintensiv men stabil tillväxtmiljö med stadigt sjunkande räntor. Det globala uppsvinget tar nu fart och blir allt mer synkroniserat. Trots detta kvarstår de betydande geopolitiska riskerna, skriver Nordeas vd vd Casper Koskull i rapporten.
Läs mer om Casper Koskull.
Casper, 4, gav blomma till polisen: De är bäst!
Casper Bruna-Rojas, 4, blev ledsen när han tittade på nyheterna. Tillsammans med sin familj åkte han i dag till Sergels torg för att ge blommor till poliserna som arbetade under terrordådet. –De är bäst! säger han.
Storbanken håller stämma – efter hotet om Sverigeflytt
Som första storbank ska nu Nordea hålla stämma. Fokus på stämman lär bli hur ordförande Björn Wahlroos ställer sig till vd:n Casper von Koskulls hot om att flytta huvudkontoret från Sverige. SvD:s reportrar rapporterar direkt.
Läs mer om Nordea, Sverige och Sverigeflytt.
Nordea hotar att flytta utomlands vid höjda bankavgifter
Sannolikheten är mycket, mycket stor att Nordea flyttar huvudkontoret från Sverige om regeringens senaste förslag om höjda bankavgifter blir verklighet. Det säger bankens vd Casper von Koskull i en intervju med Dagens Industri.
Läs mer om Casper, Koskull, Nordea och Sverige.
Regeringens förslag kan tvinga Nordea utomlands
Om regeringens förslag om höjda bankavgifter går igenom flyttar Nordea med mycket, mycket stor sannolikhet från Sverige. Det säger storbankens vd Casper von Koskull till Dagens industri.
Läs mer om Casper, Koskull, Nordea och Sverige.