Cdu

Vem sjutton vill regera med Angela Merkel?

Det går illa för de partier som ger sig in i en koalitionsregering med Angela Merkel och hennes CDU. Det har vi sett två val i rad. Den tyska förbundskanslern har en förmåga att krossa sina samarbetspartners.
Läs mer om Angela Merkel och CDU.

CDU-politiker vill göra islam till en tysk valfråga

BERLIN. Flera tongivande företrädare för Angela Merkels Kristdemokrater, CDU, vill göra diskussionen om islam till en valfråga. Dit hör krav om att införa språktest för imamer och förbud mot utländsk finansiering av mosker. På måndag klubbar partiet sin valplattform.
Läs mer om CDU.
Merkels parti går framåt i lokalval
Det tyska regeringspartiet CDU går framåt i lokalvalet i Nordrhein-Westfalen. Samtidigt tappar koalitionspartnern, socialdemokratiska SDP, närmare en fjärdedel av stödet. Det visar en uppskattning av rösterna som tv-kanalerna ARD och ZDF har gjort efter dagens val, enligt The Guardian.
Prognos: Maktskifte i Tysklands folkrikaste delstat
Det går mot maktskifte i Tysklands folkrikaste delstat Nordrhein-Westfalen med Angela Merkels parti CDU som vinnare. Vallokalsundersökningar pekar på tillbakagång för socialdemokraterna.
Läs mer om CDU och Nordrhein-Westfalen.

Undersökning: Merkels CDU går mot seger i Nordhein-Westfalen

Angela Merkels kristdemokratiska CDU går mot en övertygande vinst i delstatsvalet i Nordrhein-Westfalen, enligt de första vallokalsundersökningarna.
Söndagens val – ett eldprov för Martin Schulz
Söndagens delstatsval i tyska Nordrhein-Westfalen blir ett eldprov för socialdemokratiska SPD. Ska förbundslandets starka kvinna Hannelore Kraft bestå prövningen – eller förlora makten till kristdemokratiska CDU? På partihögkvarteren i Berlin inväntar man med spänning resultatet.
Merkels utmanare lovar kväsa högerpopulismen
Sitt sista stora valmöte håller Martin Schulz i stål- och industristaden Duisburg. En röd högborg som ska försvaras med alla medel. I slutspurten av kampanjen väger det jämt mellan SPD och Angela Merkels kristdemokratiska CDU.
Läs mer om CDU, Duisburg, Martin Schulz och SPD.
Temperaturmätare i Tyskland när delstat går till val
Söndagens delstatsval i Schleswig-Holstein är en temperaturmätare inför förbundsdagsvalet i september. De tyska socialdemokraterna (SPD) får allt svårare att hålla jämna steg med förbundskansler Angela Merkels Kristdemokrater (CDU) – och har all anledning att oroa sig såväl på riksplanet som i delstaten.
Läs mer om Schleswig-Holstein och Tyskland.
Seger för Merkels parti i Saarland
Den tyska förbundskanslern Angela Merkel och hennes kristdemokratiska CDU vann valet i delstaten Saarland på söndagen, ett av testen inför parlamentsvalet den 24 september. Det rapporterar Bloomberg News.
Läs mer om Angela Merkel, CDU och Saarland.
Merkels CDU mot seger i Saarland
Förbundskansler Angela Merkels kristdemokratiska CDU vinner med bred marginal delstatsvalet i Saarland, enligt tidiga resultat.
Läs mer om CDU och Saarland.
Lina Lund: Merkel ser ut att kunna andas ut
Angela Merkel ser ut att kunna andas ut efter att det preliminära resultatet i delstatsvalet i Saarland visar på överlägsen ledning för hennes parti CDU. DN:s Berlinkorrespondent Lina Lund svarar på tre frågor om vad segern betyder.
Läs mer om CDU och Saarland.
Tyskarna har tröttnat på Merkel – när vaknar hon upp?
I mätningarna har de tyska socialdemokraterna gått om borgerliga CDU/CSU för första gången på tio år. Men Angela Merkel låtsas som om inget hade hänt. Har hon nerver av stål? Eller är hon trött och utsliten? I det borgerliga lägret växer nervositeten inför höstens val.
Läs mer om Merkel.
Socialdemokraterna är större än CDU/CSU för första gången på tio år
Med Martin Schulz som toppnamn får de tyska Socialdemokraterna för första gången på tio år större stöd än Angela Merkels Kristdemokrater. Samtidigt anklagas Martin Schulz för korruption under sin tid som talman i EU-parlamentet.
Merkel nominerad till kanslersposten
Tysklands kristdemokratiska partier ställer sig bakom Angel Merkel som förbundskansler även i fortsättningen. Systerpartierna CDU och CSU enades i dag om att nominera henne inför förbundsdagsvalet den 24 september.
Läs mer om Angel Merkel och CSU.
Merkel överkörd om dubbla medborgarskap
Tysklands förbundskansler Angela Merkel och hennes parti CDU ville att tyskar även i fortsättningen skulle ha rätt till dubbelt medborgarskap. Vid partiets kongress i veckan fick dock ungdomsförbundet igenom sin motion som förbjuder dubbelt medborgarskap – mot partiledningens vilja.
Läs mer om Angela Merkel och CDU.
Angela Merkel vill införa burkaförbud
Efter Nederländerna och Frankrike kan Tyskland bli nästa EU-land att införa ett burkaförbud. Det lovar Tysklands förbundskansler Angela Merkel inför nästa års avgörande valrörelse. – Den (burkan) ska förbjudas överallt där det är juridiskt möjligt, sade hon under CDU:s partidagar. Under rubriken Våra
Flyktingarna i fokus när CDU väljer om Merkel
Flyktingfrågan kastar sin skugga över tyska regeringspartiet CDU:s partikongress. – Inte alla de 98.0000 som kom hit får stanna, förklarade förbundskansler Angela Merkel när hon talade till partivännerna på tisdagen.
Läs mer om Angela Merkel, CDU och Merkel.
Merkel: Otroligt år
– Jag inleder mitt tal med att titta tillbaka på ett otroligt år 2016, säger Tysklands förbundskansler Angela Merkel i sitt tal på sitt CDU:s partikongress i Essen.
Läs mer om Angela Merkel och Essen.
Merkel tar sats inför knepigt val
Tysklands förbundskansler Angela Merkel har samlat sitt kristdemokratiska CDU i Essen för partiets...
Läs mer om Angela Merkel, CDU och Essen.
Tyska medier: Angela Merkel ställer upp för omval
På ett internt partimöte har Tysklands förbundskansler Angela Merkel nu sagt till CDU:s ledning att hon ställer upp för omval nästa år. Det rapporterar tyska medier enligt nyhetsbyrån AFP.
Läs mer om AFP och Angela Merkel.
Merkel håller tyskarna på halster om framtiden
Tysklands förbundskansler Angela Merkel kommer på söndag att tillkännage om hon avser att ställa upp för en fjärde mandatperiod i nästa års val, enligt källor inom hennes partis, CDU:s, verkställande utskott.
Läs mer om Angela Merkel.
CDU stödjer Steinmeier som president
Det konservativa tyska regeringspartiet CDU stödjer Frank-Walter Steinmeier (SPD) som ny tysk förbundspresident, rapporterar Süddeutsche Zeitung.
CDU stödjer Steinmeier som president
Det konservativa tyska regeringspartiet CDU stödjer Frank-Walter Steinmeier som ny tysk...
Fiaskoval för storpartierna i Berlin
De stora folkpartiernas tid tycks vara förbi – åtminstone i Berlin, där både SPD och CDU gjorde...
Läs mer om Berlin, CDU och SPD.
Merkel backar kraftigt i regionvalet i Berlin
Förbundskansler Angela merkels parti CDU backar kraftigt i regionvalet i Berlin, enligt vallokalsundersökningar.
Läs mer om Berlin och CDU.