Cecilia

EU-samarbete viktigt i arbetet mot terrorism

De senaste årens terrordåd visar att terroristerna inte känner några landsgränser. Därför har EU tagit ansvar för att leda arbetet mot terrorism. Det skriver europaparlamentarikern Cecilia Wikström (L). Debatt 20/3.
Läs mer om Cecilia Wikström.

Malmström träffar Ross om USA:s tullar

EU:s handelskommissionär Cecilia Malmström och USA:s handelsminister Wilbur Ross ska träffas tisdag och onsdag i Washington för att diskutera om EU får undantag från USA:s ståltullar.
Mikaela Laurn har klart med en ny titelmatch
Mikaela Laurn har klart med en titelmatch.Efter förlusten mot Cecilia Braekhus i oktober möter den 42-åriga tyskan Verena Kaiser i Sundsvall i april.– Det betyder allt för mig att få gå upp och slåss om titeln igen, säger Laurn.
Läs mer om Laurn, Sundsvall och Verena Kaiser.
Briljant skildring av barndom i Burundi
Gaël Fayes debut Litet land gestaltar en pojkes kamp för rätten att vara barn trots vuxenvärldens vanvett. Cecilia Nelson har läst en roman som skapar en stark direktkontakt med läsaren.
Läs mer om Burundi och Litet.

Minnesord: Nils-Olof Berggren

Förutvarande justitieombudsmannen Nils-Olof Berggren, Stockholm, har avlidit vid 77 års ålder. Närmast anhöriga är barnen Lotta, Cecilia och Henrik.
Två nya styrelseledamöter föreslås till HMS Networks
Teknikföretaget HMS Networks valberedning föreslår att Ulf Södergren, tidigare teknisk chef på Assa Abloy och numera styrelseledamot i First North-listade Mantex, och Ericssons inköpschef Cecilia Wachtmeister väljs in i styrelsen vid årsstämman den 25 april.
Läsarnas minnen från Wahlquists Conditori
Att anrika Wahlquists Conditori har en särskild plats i många Kristianstadsbors hjärtan märks. På vår Facebook-sida berättar flera läsare om sina minnen från fiket. Cecilia Cilla Nilsson: Inte oväntat..
Läs mer om Facebook-sida.
Cecilia Högberg slutar som produktionschef
I mitten av april slutar Cecilia Högberg som produktionschef i Trosa kommun. Efterträdare blir måltidschef Kerstin Tibbling. Posten som VD för Trobo ska tillsättas under styrelsemötet i mars.
Malmström om Trump: Vi ska stå upp mot mobbare
EU:s handelskommissionär Cecilia Malmström förstår inte varför Donald Trump hotar med tullar på bilar. Och enligt Malmström tänker inte EU ge efter på Trumps hot om nya avgifter och tullar.– Vi är inte rädda, vi kommer att stå upp mot mobbare, säger Malmström enligt affärssajten Bloomberg.
EU-topp: Sätt stopp för delegationsresor
EU-toppen Cecilia Wikström (L) vill förbjuda resor för EU-parlamentets personal. Inga mer studieresor till Karibien – annars blir inte lagstiftningen klar i tid. Hon bryr sig inte om kritik från kollegorna. – Jag är inte där för att bli populär, jag är där för att vara effektiv.
Läs mer om Karibien.
Föreställningar ifrågasätter normer
Cecilia Tomasdotter och Johan Fält blev båda tilldelade kommunens kulturstipendium 2017 och de enskilda projekten resulterade i en gemensam föreställning, uppdelad i två olika akter.
Läs mer om Johan Fält.
Inget besked om EU-undantag för USA:s ståltullar
Under lördagen möttes USA, EU och Japan i Bryssel för att diskutera handeln med Kina. Men mötet överskuggades av USA:s införande av tullar på stål och aluminium. Amerikanerna gav ingen klarhet i om EU kommer undantas från tullarna, enligt EU:s handelskommissionär Cecilia Malmström.
Löfven vill balansera EU:s svar på ståltullar
EU hoppades få klara besked om undantag från USA:s ståltullar när handelskommissionär Cecilia Malmström träffade sina amerikanska motparter i Bryssel – men så blev det inte och samtalen fortsätter. Statsminister Stefan Löfven (S) säger samtidigt att EU måste svara på USA:s åtgärd.
Läs mer om Bryssel och Cecilia Malmström.
Löfven: EU måste svara på Trumps tullar
EU hoppas på lördagen få klarare besked om USA:s planerade ståltullar, när handelskommissionär Cecilia Malmström träffar sina amerikanska motparter i Bryssel – och hon räknar med ett undantag för EU. Statsminister Stefan Löfven säger samtidigt att EU måste svara på USA:s åtgärd.
Läs mer om Bryssel och Cecilia Malmström.
Malmström träffar USA om ståltullar
EU hoppas på lördagen få klarare besked om USA:s planerade ståltullar, när handelskommissionär Cecilia Malmström träffar sina amerikanska motparter i Bryssel. Malmström räknar med ett undantag för EU.
Läs mer om Bryssel, Cecilia Malmström och USA.
EU räknar med undantag från USA-tullar
EU:s handelskommissionär Cecilia Malmström räknar med att EU får undantag från de ståltullar som USA inför om två veckor. Hon hoppas kunna reda ut frågan på ett möte på lördag.
Läs mer om Cecilia Malmström och USA.
Malmström: EU bör exkluderas från tullarna
EU är nära allierad till USA och bör därmed exkluderas från importtullarna på stål och aluminium. Det skriver EU:s handelskommissionär Cecilia Malmström på Twitter.
Läs mer om Cecilia Malmström, Twitter och USA.
Tulla inte på jordnötssmöret, Cecilia Malmström
DN 9/3 2018. EU kan inte lägga sig platt när Donald Trump går till frontalangrepp mot frihandelns normer. Men att rikta motangreppet mot amerikanska nationalsymboler riskerar att spela presidenten i händerna.
Malmström: USA:s ståltullar en oerhörd politisk förolämpning
USA:s beslut att införa ståltullar är en oerhörd politisk förolämpning mot EU som kan slå hårt mot europeiska jobb. Det säger EU:s handelskommissionär Cecilia Malmström i en intervju med DN. Hon ser inga signaler om att EU kommer få undantag från tullarna.
Läs mer om Cecilia Malmström.
Minnesord: Anders Mjönes
Anders Mjönes, Sköndal, har avlidit 72 år gammal efter en längre tids sjukdom. Hans närmaste är hustrun Kerstin och barnen Henrik, Per och Cecilia.
Läs mer om Cecilia, Henrik, Kerstin, Per och Sköndal.
Konstrecension: Upptäcktsresor med förförisk apokalyps
Upptäcktsresan är temat för Johan Bergström Hyldahls tredje soloutställning på Cecilia Hillström gallery. Sara Meidell ser en intelligent, dystopisk kommentar till samtiden.
Läs mer om Cecilia Hillström.
Marianne Björklund: Risken för ett handelskrig har ökat
EU:s handelskommissionär Cecilia Malmström bekräftar att EU kommer slå tillbaka mot USA om landet inför ståltullar. Amerikansk whisky, jordnötssmör och apelsinjuice hör till de produkter som kan bli dyrare framöver. DN:s Marianne Björklund svarar på tre frågor om Malmströms besked.
Läs mer om Cecilia Malmström och USA.
Klart: Så ska EU slå tillbaka mot Trumps tullar
EU-kommissionen antog på onsdagen ett förslag till lista på amerikanska produkter som får strafftullar som repressalie. Det sade EU:s handelskommissionär Cecilia Malmström vid en presskonferens på onsdagen.
Läs mer om Cecilia Malmström.
EU-kommissionen antog strafftullar mot USA
EU-kommissionen antog på onsdagen ett förslag till lista på amerikanska produkter som får strafftullar som repressalie. Det sade EU:s handelskommissionär Cecilia Malmström vid en presskonferens på onsdagen.
Läs mer om Cecilia Malmström och USA.
EU kommer att svara med strafftullar på bourbon och jordnötssmör
Strafftullar på typiska amerikanska varor som bourbon och jordnötssmör är det svar EU kommer att ge om Donald Trumps hot om tullar på stål och aluminium sätts i verket. Det berättade EU:s handelskommissionär Cecilia Malmström på onsdagen.
Läs mer om Cecilia Malmström.