Central

Svanberg central i Malmös cupsegern

Inkastad i sista stund och hyllad av tränaren. Mattias Svanberg var spelare som ...

Hela kroppen ljuder i Alma Söderbergs dans

Såväl rörelsen som den egna rösten och framför allt rytmen är central i de två solon Alma Söderberg presenterar på turn med Riksteatern. Cosas och det helt nya verket Deep Etude speglar och kompletterar varandra fint i ett lika fysiskt som konstnärligt imponerande dubbelprogram.
Pojken som blev en symbol för krigets vanvett
ALEPPO. Den lille pojken i Aleppo blev en symbol för Syriens tragedi. Omran Daqneesh var täckt av blod och damm när han grävdes upp ur rasmassorna – och bilden skakade om världen. Han blev också en symbol för det propagandakrig som från början varit en central del av det syriska inbördeskriget. I en exklusiv rapport inifrån Syrien berättar Expressens Kassem Hamad om hur det nu sju år långa kriget påverkat människorna. De som överlevt, och de som fortfarande lever mitt i bombregnet.
Läs mer om Aleppo och Syrien.
Rättvisan kan inte överlåtas till en kår av mandariner
Att de politiska partierna är inblandade i hur nämndemännen utses är förvisso säreget, men tanken att allmänheten finns representerad i rättsprocessen är central. Man ställs till svars inför och döms av sina likar - inte ett statligt expertstyre.

Tåg över Öresundsbron ställdes in

Tågtrafiken från Malmö central mot Danmark var inställd i en timmes tid på söndagskvällen.– Vi begärde trafikstopp eftersom tre personer hade setts springa på spåren i Hyllie, säger Fredrik Bratt vid polisens ledningscentral i Region syd.
Örebro kommun försöker lösa ljudgåta
Örebro kommun försöker reda ut vad det är för skärande ljud som i en vecka plågat folk i en central gatukorsning. En teori är att det kommer från något aggregat. Fastighetsägarna har uppmanats att kontrollera sina installationer.
Två skottskadade vid skola i USA
Skottlossning har brutit ut på campusområdet i Central Michigan University i staden East Lansing i USA, rapporterar flera lokala amerikanska medier.
Misstänkt skjutning på universitet i USA
Amerikanska polisen har fått larm om en misstänkt skjutning på Central Michigan University i USA, rapporterar CNN.
Är oändligheten bara ett uttryckssätt?
Den matematiska oändlighetens svindlande egenskaper gör det frestande att betrakta den enbart som en matematisk kuriositet. Men likafullt intar den en central position i den moderna fysikens teorier. Hur den egentligen ska förstås är något som fortfarande gäckar fysikerna.
Tåg spårade ur – vid Malmö C
Ett Öresundståg spårade natten mot tisdagen ur inne på bangården på Malmö Central.Olyckan ägde rum på exakt samma plats där ett X2000-tåg körde på en personbil för en vecka sedan, uppger Skånska Dagbladet.
Korvgubbe central i Muellers utredning - Flera svenska OS-hopp kvar
Tretton ryska medborgare och tre ryska organisationer åtalas i den särskilde åklagaren Robert Muellers utredning för att ha försökt påverka det amerikanska presidentvalet. De misstänks för internetbedrägerier, bankbedrägerier och grova id-stölder. Enligt åtalet ska påverkansförsöken ha börjat redan 2014. Det ryska utrikesdepartementets talesperson Maria Zakharova kallar anklagelserna för absurda, enligt Interfax. President Trump skriver på Twitter efter att åtalet offentliggjorts: Om det var Rysslands MÅL att skapa splittring, störningar och kaos i USA och med alla utskottsförh
Städa bland skatterna
Lika inkomster ska beskattas lika. Det var en central tanke i den stora skattereformen 1990-1991, genomförd av Socialdemokraterna och Folkpartiet.
Branddrabbade Arket-butiken kommer att öppna i vår
En av H&M-gruppens viktigaste satsningar för framtiden är de nya varumärkena som ingår i affärsområdet New business. Under kapitalmarknadsdagen hade bolagen en central roll, och nya uppgifter kring några av dem presenterades.
Läs mer om New.
Motkravet på Bolt – efter OS-guldet
Johannes Hösflot Kläbo är världens snabbaste skidåkare.Norrmannen tog OS-guld i överlägsen stil under tisdagen – men Kläbo blickar redan mot nya utmaningar.Nu vill han utmana Usain Bolt på 100 meter i Central Park, New York.
Tågstopp vid Göteborgs central
En brand i ett kabelskåp har stoppat all tågtrafik från och till Göteborg på banorna mot Uddevalla och Trollhättan. Felet uppstod vid 14-tiden. Flera timmar senare hade Trafikverket ingen prognos om när trafiken kan starta igen.
Elitbasketlag lägger ner på grund av lokalbrist
Basketföreningen KFUM Central lägger ner sina två elitlag i den näst högsta divisionen eftersom Stockholms stad inte lyckats med att tillhandahålla några matchlokaler.
Tågstopp vid Göteborgs central
En brand i ett kabelskåp har stoppat all tågtrafik från och till Göteborg på banorna mot Uddevalla och Trollhättan. Felet uppstod vid 14-tiden. Flera timmar senare hade Trafikverket ingen prognos om när trafiken kan starta igen.
Annika Ström Melin: Frankrike hade hoppats på mer
EU har en central plats i den gångna veckans regeringsuppgörelse i Berlin. Bryssel och Paris applåderar, men Frankrike hade hoppats på mer. En del av den franske presidentens långtgående EU-planer har också stött på ordentligt motstånd i EU-parlamentet.
Urspårat godståg orsakar stora störningar på pendeltågen
Ett akut spårfel försenar samtliga tåg mellan Södertälje och Stockholm, meddelar Trafikverket. Förseningarna väntas pågå hela kvällen och vissa avgångar ställs in. Enligt SL är det stora störningar på pendeltågen söderifrån in mot Stockholms central.
Finansministerns krav: Granska Nya Karolinska
Efter skandalerna kring Nya Karolinska vill finansminister Magdalena Andersson se en statlig granskning av sjukhuset.– Eftersom ingenting händer anser jag att det är dags för oss från regeringens sida att se över möjligheterna till att granska och utvärdera Nya Karolinska från central nivå, säger hon till Dagens Nyheter.
Finansministern föreslår statlig granskning av Nya Karolinska
Finansminister Magdalena Andersson (S) anser att Moderaterna inte tar ansvar för vad som hänt kring Nya Karolinska. Nu föreslår hon en statlig utredning. – Vi ser över möjligheterna från regeringens sida att tillsätta en granskning från central nivå, säger hon till DN.
Läs mer om Moderaterna och Nya Karolinska.
Kamp mot könsstympning börjar ge resultat
Nakapiripirit, Uganda. Sakta börjar kampen mot könsstympning bära frukt. När flickorna får gå i skola ökar chansen att de undkommer övergreppet. Samtidigt är det svårt för de kvinnor som utför ritualen att förkasta en central del av sin världsbild, och de har själva varit offer.
Läs mer om Uganda.
Det här kan du göra för en vän som sörjer
Döden är central i två av veckans stora filmpremiärer – Coco och Euphoria och i nästa veckas Happy end. Vi som har varit anhöriga lite för många gånger vet att omvärldens agerande ofta är lika svårhanterligt som sorgen. Här är några förslag till dig som vän.
Läs mer om Coco, Euphoria och Happy.
Ordning och reda ger bättre säkerhet på statliga forskningsinstitutet
Utbilda folk, begränsa åtkomst och skaffa en central säkerhetslösning. Det är strategin för att förbättra it-säkerheten på Rise, berättar Astrit Morina som är ansvarig.
Läs mer om Astrit Morina och Rise.