Central

Volvo-ägaren Geely investerar i Mercedes

2010 köpte kinesiska Geely svenska Volvo från Ford.Och nu kan det vara dags för nästa stora bilinvestering.Enligt China Central Television vill Geely köpa mellan tre och fem procent av aktierna i Daimler. Priset: cirka 40 miljarder kronor.
Läs mer om Daimler, Ford.Och, Geely och Volvo.

Löfven sågar EU-toppen inför kvällens Brysselmöte

BRYSSEL. EU:s ledare samlas nu i Bryssel för årets sista toppmöte – där Brexitagendan överskuggar det mesta.Detta kommer att bli en vild kamp mot klockan där vår enighet åter kommer att vara av central betydelse, skriver Europeiska rådets ordförande Donald Tusk.Samtidigt planerar Stefan Löfven att såga värden för hans slutsatser om migrationspolitiken.
Polisen ökar bevakningen – Säpo kopplas in centralt
Efter Trumps erkännande av Jerusalem som Israels huvudstad och brandbombsattacken mot synagogan i Göteborg – nu skärper svenska polisen bevakningen av specifika grupper och objekt.Säpo har kopplats in i en central del.– Vi följer noga utvecklingen i Mellanöstern och i Sverige för att kunna utföra vårt uppdrag att bekämpa brott, säger Stefan Hector, chef på NOA, till Expressen
Klart: Så ersätts damveckan i Båstad
WTA-turneringen i Båstad las ner.Nu är det klart att tävlingen fortsätter i mindre format i form av en ITF-tävling med 25 000 dollar i prissumma.– Båstad är en central plats för tennisen i Sverige, säger generalsekreteraren Christer Sjöö till Helsingborgs Dagblad.
Läs mer om Båstad, Christer Sjöö och Sverige.

Signalfel i Stockholm ger tågförseningar

Ett elfel under natten strax norr om Stockholms central har lett till förseningar i tågtrafiken.
Läs mer om Stockholm.
Stort elfel i Stockholm ger tågförseningar
Ett omfattande elfel strax norr om Stockholms central leder till stora förseningar och inställda tåg.
Läs mer om Stockholm.
Film om chassidisk slacker en ren kulturgärning
Menashe är en chassidisk slacker och änkling som förlorat vårdnaden om sin son. Religionen är en central faktor men i slutänden är filmen en högst allmängiltig historia om kärlek, tillhörighet och förlust.
Häcklöparen gör succ på travbanan: Är fantastiskt
Löparbanorna är utbytta mot travbanor.Men erfarenheterna från friidrotten spelar en central roll i hans träningsupplägg.Forne häcklöparen Magnus Träff har hittat vägen till vinnarcirkeln och på onsdagen kan framgångarna fortsätta.
Meghan Markle intervjuade Ivanka Trump för sin blogg
För tre år sedan intervjuade prins Harrys fästmö Meghan Markle presidentdottern Ivanka Trump.I livsstilsbloggen The Tig svarar Ivanka Trump på frågan om vad hon skulle göra om hon enbart ägde tio dollar:Hade jag haft pengar över skulle jag köpa en ballong till min dotter i Central Park, svarar Ivanka Trump.
Ta er samman, miljöpartister
DN 2/12 2017. Mycket tyder på att MP även efter nästa val kommer att kastas in i en central roll i svensk politik. Ta er samman, maskrosor.
Kräver snabba åtgärder mot libysk slavhandel
Migrationsfrågan är central under toppmötet mellan Afrikanska unionen och EU. Värdlandets president, Elfenbenskustens Alassane Ouattara, kräver snabba åtgärder för att sätta stopp för övergrepp mot migranter, där ingår slavhandeln i Libyen.
Läs mer om Afrikanska och Libyen.
Film: auto motor & sport på Stockholms central
auto motor & sports redaktion var på plats tillsammans med ett gäng spännande bilnyheter. Var du där? Se filmen.
SD till val med välfylld valkassa
Sverigedemokraterna räknar med en central kampanjkassa på nära 45 miljoner kronor i riksdagsvalet. Vi har aldrig haft så mycket pengar inför ett val, säger partisekreteraren Richard Jomshof.
Läs mer om Richard Jomshof.
SD till val med välfylld valkassa
Sverigedemokraterna räknar med en central kampanjkassa på nära 45 miljoner kronor i riksdagsvalet. – Vi har aldrig haft så mycket pengar inför ett val, säger partisekreteraren Richard Jomshof.
Läs mer om Richard Jomshof.
Sex scandal shakes the Swedish Academy
18 women accuse a central figure in the Swedish cultural sphere of sexual assault and harassment. He is artistic director of a literary club in central Stockholm, and has close ties to the Swedish Academy, which every year choses the laureate for the Nobel Prize in literature. Several of the described incidents have happened in flats belonging to the Swedish Academy.
Apples andra rymdskepp snart färdigt
Just som Apple Park har öppnat håller entreprenörerna på att färdigställa företagets nästa stora kontorskomplex: Central height=1 width=1 alt=/>
Läs mer om Apple Park.
18 kvinnor: Kulturprofil har utsatt oss för övergrepp
Arton kvinnor anklagar en central person i svenskt kulturliv för sexuella trakasserier och övergrepp. Mannen har nära band till Svenska Akademien, och flera av händelserna ska ha ägt rum i lägenheter som ägs av Akademien: en i Stockholm, en i Paris. Mannens beteende har varit känt bland många i kulturvärlden sedan 1980-talet.
Sorg stoppar firandet av drottningens bröllopsdag
LONDON. Drottning Elizabeth, 91, och prins Philip, 96, slår återigen rekord när de firar 70-årig bröllopsdag. Men högtiden firas lågmält efter att flera vänner gått bort. I stället uppmärksammas högtidsdagen inom familjen. – Jag vet att både hennes majestät och prins Philip är tacksamma för det långa liv de har haft tillsammans, säger Charlie Proctor, chefredaktör för Royal Central.
Ingves: Kronans utveckling central fråga för penningpolitiken
Eftersom den påverkar inflationen är kronans utveckling en central fråga för penningpolitiken i Sverige. Det är viktigt att växelkursen verkligen stärks långsamt de närmaste åren. Det sade riksbankschefen Stefan Ingves vid det penningpolitiska mötet den 25 oktober, enligt protokollet från mötet.
Läs mer om Sverige.
Nattlig EU-uppgörelse om klimatpolitiken ska minska utsläppen
Sent i natt och efter utdragna klimatförhandlingar har EU:s lagstiftare kommit överens om nya, tuffare regler för handeln med utsläppsrätter, vilket är en helt central del av klimatpolitiken. EU visar att Parisavtalet om klimatet är mer än vackra ord, säger EU-parlamentarikern Jytte Guteland (S) som var med under nattens förhandlingar till DN.
Evelyn Jones: Ungefär där går brandlarmet
Stockholm central 07.55.
Så kan blockkedjor revolutionera internet of things
Tekniken bakom bitcoin kan få enorm betydelse för internet of things. Förhoppningen är att kunna skapa autonoma nätverk av uppkopplade enheter utan en central server.
Pierogi
Det här är, trots namnet, inte piroger, utan just ett slags dumplingar. Pierogi finns i Polen och Ryssland men också i stora delar av Central- och Östeuropa samt Baltikum. Fyllningen kan variera rätt mycket: kvarg, spenat, ost, morot och potatis i olika kombinationer. Fyllningen kan lagas en dag i förväg, och degen likaså.
Gud vet vad en central fråga i Boliden-rättegången
Gud vet vad är ett centralt dokument i 102-miljonersmålet mot Boliden. I rätten tvistar parterna om vad det egentligen betyder. Det är Boliden som ligger bakom formuleringen Gud vet vad.
Asllani trivs i ny roll: En position jag skulle ha velat ha hela min karriär
Hon har spelat på nästintill varenda offensiv position. Men i Peter Gerhardssons landslag är rollen given: Kosovare Asllani är central mittfältare. – Det känns som en position jag skulle ha velat ha hela min karriär, säger Linköpingsstjärnan.