Ceremonin

Kjerstin Dellerts sista önskan – till maken

Kjerstin Dellerts begravning sker den 28 mars i Jacobs kyrka i Stockholm.Det blir prästen Caroline Krook, tidigare biskop av Stockholm, som förrättar ceremonin.– Jag vet att Kjerstin inte vill ha en massa dumt prat, därför är Caroline Krook jättebra. Det ska vara en respekt inför döden och det kommer hon att få, säger maken Nils-Åke Häggbom.

Sista hindret ur vägen – nu kan de gifta sig

Det brittiska hovet har välkomnat henne – nu har även kyrkan öppnat sin famn för Meghan Markle.Hennes blivande make, prins Harry, fanns vid hennes sida under ceremonin – vid konfirmationen och dopet.Men Meghan Markles mamma och pappa syntes inte till.
Läs mer om Harry.
Bröllopet hotas – ceremonin i fara
Attacker från terrorister, psykiskt sjuka eller högerextremister.Hoten mot Meghan Markles och prins Harrys bröllop i maj är många, larmar brittisk polis.Nu behövs ett stort säkerhetsarrangemangen tillsättas för att skydda prinsen och den blivande hertiginnan, skriver E!Online.
Läs mer om E.Online.
Gift er i Las Vegas – och ta ceremonin till oanade höjder
Att gifta sig kan vara en riktig höjdare.I alla fall om ni gör det i Las Vegas - högst upp i kasinostadens berömda pariserhjul.

Guldhjältens tårar – under ceremonin

PYEONGCHANG/STOCKHOLM. Sverige är olympiska mästare i skidskyttestafett.På lördagen fick laget ta emot sina medaljer på Medal Plaza i Pyeongchang.Den svenska ikonen Stefan Holm delade ut gulden. Då brast det för Peppe Femling.– Jag brukar vara en som inte visar så mycket känslor, men det var en ny sida som kom upp där uppe, säger Femling.
Prins Henriks vänner samlades i Christiansborg
Cirka 200 inbjudna gäster kom till Christiansborgs Slotskirke på måndagen strax efter lunchtid för att ta farväl av prins Henrik. Danska hovet meddelade även sina planer för ceremonin på tisdag.
Läs mer om Christiansborg och Henrik.
Schumer och Fischer har sagt ja
Komikern Amy Schumer och kocken Chris Fischer gifte sig på tisdagen i Malibu, skriver E! News. Schumer delar med sig av flera bilder från ceremonin på Instagram tillsammans med den korfattade kommentaren: "Yup".
Läs mer om Fischer, Instagram och Malibu.
"Homeland"-stjärna lyfte flyktingfrågan
Skådespelaren Mandy Patinkin - mest känd som Saul i tv-serien "Homeland" - har belönats med en stjärna på Hollywood Walk of Fame i Los Angeles. Vid ceremonin höll han ett brandtal och krävde respekt och värdighet för flyktingar.
Läs mer om Fame, Hollywood Walk, Homeland och Saul.
Avslöjat: Nya detaljer om kungliga bröllopet
Länge har uppgifterna om Meghan Markle och prins Harrys bröllop varit få.Men nu börjar detaljerna om ceremonin och festen att släppas.Efter vigseln kommer en parad att gå genom Windsor med det nygifta kärleksparet, skriver Daily Mail.
Läs mer om Daily Mail, Meghan Markle och Windsor.
Anjas tårar efter mötet med Kalla
Charlotte Kalla blev blågul hjälte i dag med sitt mäktiga guldlopp.Och när hon träffade Anja Pärson inför prisceremonin så blev det känslosamt.Det när Anja Pärson föll i tårar efter att Kalla lämnat för ceremonin.– Det är så jävla kul. Man förstår inte hur mycket hon har kämpat för att vinna, säger hon i ett inslag i Kanal 5.
Läs mer om Anja Pärson, Kalla och Kanal.
Kim Jong-Uns syster kommer till OS-invigningen
Nordkorea kommer att representeras på OS-invigningen av diktatorn Kim Jong-Uns syster, Kim Yo-Jong, rapporterar regimen. Samtidigt planerar USA att använda ceremonin för att markera mot Nordkorea.
Vändningen: Skandalfastern får komma
Enligt källor till Daily Mail har prins Harry kämpat för att hans faster Sarah Ferguson ska få en kunglig inbjudan till bröllopet.Nu verkar han ha lyckats, skandalfastern och kungahusets bad girl kommer att få närvara vid ceremonin.Men hovet är fortfarande oroligt för vilka upptåg hon kan tänka sig ställa till med.
Läs mer om Daily Mail, Harry och Sarah Ferguson.
Ivanka Trump besöker OS
Ivanka Trump kommer är den som kommer att leda representationen från det amerikanska presidenthuset på OS i Pyeongchang.Hon kommer att delta vid den avslutande ceremonin, skriver CNN.
Läs mer om CNN och Pyeongchang.Hon.
Kenyansk politiker förhörd om presidentceremoni
Ytterligare en kenyansk parlamentsledamot har gripits och förhörts om sitt deltagande vid ceremonin då oppositionsledaren Raila Odinga svors in som "folkets president".
Läs mer om Raila Odinga.
Ebba Busch Thor om Malmös antisemitism: Stort problem
Förintelsens minnesdag uppmärksammades på söndagen i Malmö synagoga.Ebba Busch Thor (KD) talade på ceremonin och underströk vikten av att inte glömma det massmord som Förintelsen innebar.– Vi har ett ansvar att fortsätta bära vittne om Förintelsen för att den inte ska kunna återupprepas, säger Busch Thor till Kvällsposten.
Brodern: Saknaden dyker upp givetvis
Familjen Falkholt som förolyckades i en våldsam bilolycka på annandagen begravdes i natt svensk tid i Australien.Lars-Göran Falkholts svåger Paul Ponticello talade under ceremonin och konstaterade det paradoxala i olyckan.– Lars var en så försiktig bilförare, berättade han för de hundratals sörjande som samlats i kyrkan.
Alexander glänste i pappas barnkläder
Förutom den gråtande prins Gabriel föll uppmärksamheten under fredagens prinsdop även på hans bror. Detta inte bara för att han tog en löprunda mellan bänkraderna när ceremonin blev för långrandig, utan för att han bar samma kläder som prins Carl Philip hade på sig 1981.– Det känns kärleksfullt att ta fram det man själv har haft på sig, säger barnmodeexperten Johanna Engberg.
Nu anländer gästerna till prinsens dop
Nu drar det ihop sig till kungligt dop i Slottskyrkan på Drottningholm. De första gästerna började anlända strax efter 11.00.Klockan 12 ska alla kungligheter ha anlänt och ärkebiskop emeritus Anders Wejryd kan inleda ceremonin.Sist av alla anländer Sofia, Carl Philip och lille prins Gabriel.Ärkebiskopen Anders Wejryd avslöjar för Expressen att Gabriel var lite stökig under genrepet.– Han var lite arg eftersom han var hungrig då.
Ingen gripen för mordet på regeringskritisk journalist
Drygt tre veckor efter mordet på Maltas mest kända journalist har ännu ingen misstänkt gripits för bombattacken. På lördagen fördes Daphne Caruana Galizia till sin sista vila. – Malta behöver fria journalister utan bojor, sa ärkebiskop Charles Scicluna vid ceremonin i landets största kyrka.
Live: Nu tänds OS-elden
Det är 108 dagar kvar till vinter-OS i Pyeongchang – men i dag inleder OS-elden sin resa från Olympia i Grekland till Sydkorea. Ceremonin inleddes klockan 11.00 (svensk tid) och längdskidåkaren Apostolos Angelis tar hand om resans första sträcka till värdlandet.
Artisternas hyllning till Hasse Alfredsson
Filmskaparen, komikern och författaren Hans Hasse Alfredson begravdes på Skogskyrkogården i Stockholm på fredagsförmiddagen. Ceremonin fick ett känslosamt slut när kända artister som Tommy Körberg, Peter Dalle och Monica Dominique kom ut från kapellet, sjungandes Hasse Alfredssons sång Hur glad får man va?
Vännernas farväl till Hasse Alfredson
Hasse Alfredson begravs på fredagsförmiddagen i Stockholm, och hyllas av sina vänner och familj.Under den borgerliga ceremonin kommer kända artister som Svante Thuresson och Tommy Körberg uppträda med alster från Hasse och Tages låtkatalog.– Vi försöker så klart göra det så mycket som möjligt i hans anda, säger dottern Sofi Landström.
Beskedet: Drabbad av akut hjärtflimmer
Nichlas Falk föll ihop under hyllningarna på Hovet.Hustrun Gunella följde med Dif-ikonen till sjukhuset – där de blev kvar länge under torsdagskvällen.– Det är ganska bra med oss, men jag är fortfarande i chock, säger hon till Länstidningen.I natt lämnade också Djurgården besked om Falk på sin hemsida.Man har med hjälp av EKG konstaterat att Nichlas har drabbats av ett akut hjärtflimmer. Detta medför att hjärtat inte förmår att hålla blodtrycket uppe vilket resulterade i att han svimmade under ceremonin. Medicinering är insatt och vidare utredning påbörjas i mor
Renberg rörd på isen: Frun övertalade mig
En märkbart rörd Mikael Renberg var tillbaka på isen i Luleå.Men det var långt ifrån självklart att han skulle delta under ceremonin – med tanke på förhållandet med flera av supportrarna.– Frugan övertalade mig, säger han till SVT.
Läs mer om Luleå.Men, Mikael Renberg och SVT.