Ceremonin

Alexander glänste i pappas barnkläder

Förutom den gråtande prins Gabriel föll uppmärksamheten under fredagens prinsdop även på hans bror. Detta inte bara för att han tog en löprunda mellan bänkraderna när ceremonin blev för långrandig, utan för att han bar samma kläder som prins Carl Philip hade på sig 1981.– Det känns kärleksfullt att ta fram det man själv har haft på sig, säger barnmodeexperten Johanna Engberg.

Nu anländer gästerna till prinsens dop

Nu drar det ihop sig till kungligt dop i Slottskyrkan på Drottningholm. De första gästerna började anlända strax efter 11.00.Klockan 12 ska alla kungligheter ha anlänt och ärkebiskop emeritus Anders Wejryd kan inleda ceremonin.Sist av alla anländer Sofia, Carl Philip och lille prins Gabriel.Ärkebiskopen Anders Wejryd avslöjar för Expressen att Gabriel var lite stökig under genrepet.– Han var lite arg eftersom han var hungrig då.
Ingen gripen för mordet på regeringskritisk journalist
Drygt tre veckor efter mordet på Maltas mest kända journalist har ännu ingen misstänkt gripits för bombattacken. På lördagen fördes Daphne Caruana Galizia till sin sista vila. – Malta behöver fria journalister utan bojor, sa ärkebiskop Charles Scicluna vid ceremonin i landets största kyrka.
Live: Nu tänds OS-elden
Det är 108 dagar kvar till vinter-OS i Pyeongchang – men i dag inleder OS-elden sin resa från Olympia i Grekland till Sydkorea. Ceremonin inleddes klockan 11.00 (svensk tid) och längdskidåkaren Apostolos Angelis tar hand om resans första sträcka till värdlandet.

Artisternas hyllning till Hasse Alfredsson

Filmskaparen, komikern och författaren Hans Hasse Alfredson begravdes på Skogskyrkogården i Stockholm på fredagsförmiddagen. Ceremonin fick ett känslosamt slut när kända artister som Tommy Körberg, Peter Dalle och Monica Dominique kom ut från kapellet, sjungandes Hasse Alfredssons sång Hur glad får man va?
Vännernas farväl till Hasse Alfredson
Hasse Alfredson begravs på fredagsförmiddagen i Stockholm, och hyllas av sina vänner och familj.Under den borgerliga ceremonin kommer kända artister som Svante Thuresson och Tommy Körberg uppträda med alster från Hasse och Tages låtkatalog.– Vi försöker så klart göra det så mycket som möjligt i hans anda, säger dottern Sofi Landström.
Beskedet: Drabbad av akut hjärtflimmer
Nichlas Falk föll ihop under hyllningarna på Hovet.Hustrun Gunella följde med Dif-ikonen till sjukhuset – där de blev kvar länge under torsdagskvällen.– Det är ganska bra med oss, men jag är fortfarande i chock, säger hon till Länstidningen.I natt lämnade också Djurgården besked om Falk på sin hemsida.Man har med hjälp av EKG konstaterat att Nichlas har drabbats av ett akut hjärtflimmer. Detta medför att hjärtat inte förmår att hålla blodtrycket uppe vilket resulterade i att han svimmade under ceremonin. Medicinering är insatt och vidare utredning påbörjas i mor
Renberg rörd på isen: Frun övertalade mig
En märkbart rörd Mikael Renberg var tillbaka på isen i Luleå.Men det var långt ifrån självklart att han skulle delta under ceremonin – med tanke på förhållandet med flera av supportrarna.– Frugan övertalade mig, säger han till SVT.
Läs mer om Luleå.Men, Mikael Renberg och SVT.
Dramat: Föll ihop under ceremonin
Stor dramatik på Hovet.När Djurgårdens ikon Nichlas Falk skulle hyllas för sina tjänster i laget föll han ihop på isen – mitt under sitt tacktal.Falk mår efter omständigheterna bra – men har förts med ambulans till sjukhus för att ta reda på vad som orsakade kollapsen.– Det finns absolut ingen anledning till oro, säger Djurgårdens lagläkare Bengt Gustafsson.
Läs mer om Bengt Gustafsson och Hovet.När.
Mats Sundins nobb när han skulle hyllas
När Mats Sundin prisades som en av NHL:s främsta spelare någonsin kunde han inte närvara av familjeskäl.Nu berättar den svenska hockeylegendaren om orsaken till varför han nobbade ceremonin.– Det var väldigt dålig tajmning. Vi väntade vårt tredje barn i samma veva, säger Sundin i P4 Extra.
Läs mer om Sundin.
Victorias modesucc – inför gudstjänsten
LONDON. Så klädde sig politiker och kungligheter under riksmötets öppnande på tisdagen.Expressens modeexpert Magda Omerspahic har satt getingbetyg på klädvalen under den traditionella ceremonin.
Läs mer om Magda Omerspahic.
Hundratals i fackeltåg för att hedra Kim Wall
En tyst minut hölls för Kim Wall på torsdagskvällen.Sedan följde en minnesstund, för att hedra minnet av den svenska journalisten.Ceremonin hölls på stranden i Ishöj, med utsikt över Køgebukten – där Peter Madsen sänkte sin ubåt.– Det som har hänt är fruktansvärt, jag blir illa berörd av att något så våldsamt kunde hända, säger Ulla Mikkelsen.
Bellmandagen firades traditionsenligt för 189:e gången i rad
För 189:e året i rad firades Bellmandagen ute vid Bellmansro den 26 juli av ordenssällskapet Par Bricole och stormästaren Henrik Mickos lade ned en krans och Den bachanaliska kören sjöng bland Djurgårdens ekar och förevigades och ceremonin avslutades med allsång av Fredmans epistel N:o 82.
Därför missade Berghagen vännens begravning
Palma.Michael Nyqvist övertygade Malin Berghagen om att han mådde bra - trots att han var döende i cancer.I veckan tog hon avsked av vännen när skådespelaren begravdes – men planet blev försenat och hon missade ceremonin.– Jag ångrar att jag inte dubbelkollade hur sjuk Micke var, säger Malin Berghagen i en intervju i sin hemstad Palma.
Därför missade Malin Michael Nyqvist begravning
Palma. Michael Nyqvist övertygade Malin Berghagen om att han mådde bra - trots att han var döende i cancer. I veckan tog hon avsked av vännen när skådespelaren begravdes – men planet blev försenat och hon missade ceremonin. – Jag ångrar att jag inte dubbelkollade hur sjuk Micke var, säger Malin Berghagen i en intervju i sin hemstad Palma.
Nu tar familjen farväl av Michael Nyqvist
I dag tar familj och vänner farväl av Michael Nyqvist under en begravning i Katarina kyrka. Begravningsprogrammet hålls hemligt till ceremonin - inför det tunga avskedet väljer vännerna att gå tillsammans till kyrkan. – Vi är ett gäng som kommer att gå, som har jobbat med honom från Norn-tiden, säger nära vännen och skådespelaren Göran Ragnerstam. Vännen och kollegan Pernilla August skriver själv om sorgen i DN – där kallar hon Nyqvist för den modigaste skådespelaren.
Olle Jönsson hotar bojkotta Guldklaven
Lasse Stefanz är Sveriges mest framgångsrika dansband - men förlorade kategorin Årets dansband på galan Guldklaven i söndags.Nu rasar sångaren Olle Jönsson - och lovar bojkotta nästa års gala.– Vi vill inte ha med det där att göra. Vi ska hålla oss ifrån det där, säger han om ceremonin.
Läs mer om Guldklaven och Olle Jönsson.
Kungen delar ut priset till årets Ölänning
I dag prisas Årets Ölänning.Dave Karlsson, forskare och chef på Station Linn i Ölands Skogsby, får ta emot priset. Prisutdelare är kung Carl XVI Gustaf.Kvällsposten följer ceremonin på plats.
Fransmännen hedrar terrorns offer
Här hedrar fransmännen de 86 personer som dog i terrorattentatet.Ett år efter att en lastbil mejade ner nationaldagsfirare längs strandpromenaden i Nice samlades tusentals människor för att minnas dem.Presidentparet Emmanuel och Brigitte Macron deltar i ceremonin.
Läs mer om Brigitte Macron och Nice.
Stjärnan dök upp efter stora bråket
Lionel Messi, 30, har gift sig.Natten till lördag, svensk tid, gifte sig Barcelonastjärnan med sin ungdomskärlek Antonella Roccuzzo i parets hemstad, Rosario.Ceremonin var stjärnspäckad, bland annat närvarade Messis lagkamrat Gerard Pique tillsamans med partnern Shakira, trots ett påstått bråk med Roccuzzo.
Genom detta kommer svenska katoliker lite närmare centrum
I dag, onsdag, installeras biskop Anders Arborelius som Sveriges förste kardinal någonsin. Den högtidliga ceremonin i Peterskyrkan i Rom leds av påve Franciskus som återigen gjort en rad högst otippade val när det gäller katolska kyrkans fem nya kardinaler.
Läs mer om Peterskyrkan och Rom.
Jag skiter i ceremonin – är det som betyder någonting
1989 vann Mr Magic Guldpucken.En stor svensk hockeyhjälte som gjort 23 raka säsonger som NHL-scout.Fram till förra året då Kenta Nilsson fick sparken i Florida.Tiden efteråt har han tagit vara på väl.Ett helt nytt knä och runt 200 golfrundor.– Det har varit ett grymt år för mig. Jag har fått lite distans till allting. Kör man scoutjobbet fullt ut har man inget socialt liv, säger Nilsson.
Kändisfesten i natt – efter hemliga bröllopet
Jenny och Niklas Strömstedt, Nanne Grönvall, Richard Herrey, Anja Pärson och Filippa Rådin samt Robert Wells.Efter den hemliga ceremonin firades det nygifta paret in på småtimmarna av kändiseliten på den påkostade bröllopsfesten.– Det hade precis den klass man hade förväntat sig av Simon och Camilla, säger Let's dance-profilen Tony Irving.
Hyllas efter bilden: Grymmaste fotot
Den svenska hockeymålvakten Linus Ullmark har gift sig.Det gjorde han iklädd målvaktsmask – och även fru Ullmark bar en sådan under ceremonin.Paret la upp en bild på sig själva på Instagram, och fick mängder av glada tillrop för utstyrseln.
Läs mer om Instagram och Ullmark.