Charlotte kalla

Stipendium i Kallas namn ska ge nya stjärnor

Charlotte Kalla vill se fler talanger från Norrland och instiftar tillsammans med Pajala kommun ett stipendium till förmån för lovande idrottsutövare i Norrlands glesbygdskommuner. – Jag minns själv hur betydelsefulla stipendier var för mig som ung idrottare, säger Charlotte Kalla.
Läs mer om Charlotte Kalla, Norrland och Pajala.
Jag har sagt vad jag tycker – jag var tydlig
Charlotte Kalla återvänder till svenska skidlandslaget.Supertalangen Ebba Andersson har varit med och försökt influera stjärnan.– Charlotte har inte bollat det här med oss i landslaget, men jag har ändå sagt vad jag tycker till henne personligen, säger Andersson till SVT.
Läs mer om Andersson och SVT.
En perfekt lösning för alla inblandade
Om någon undrar vilken status Charlotte Kalla har inom skidförbundet har vi nu fått det definitiva svaret.Hon regerar.
Läs mer om Charlotte Kalla.

Kalla får betalt – efter återkomsten

Charlotte Kalla återvänder till landslaget.Svenskan får därmed inte bara tillbaka sina lagkamrater under träningssäsongen – det innebär också ett litet klirr i kassan.– Hon får bonus för det här året, säger skidförbundets längdchef Johan Sares.
Johan Esk: Ett plus ett blir tre i Kallas comeback
Charlotte Kalla kliver in i landslagets träningsgrupper för att vinna nya guld. Det är redan en seger för Sares och landslaget.
Uppgifter: Kalla tillbaka i landslaget
Sporttelegram. Charlotte Kalla återvänder till skidlandslaget, och hon får personliga tränaren Magnus Ingesson med sig, uppger Dagens Nyheter.
Kalla till landslaget – tar med sig Ingesson
Charlotte Kalla återvänder till skidlandslaget. Och hon får med sig sin personliga tränare Magnus Ingesson. Han tar över som ny damtränare, samtidigt som Rikard Grip byter titel från förbundskapten till landslagschef.
Läs mer om Ingesson och Rikard Grip.
Charlotte Kalla återvänder till landslaget
Efter två säsonger på egen hand kommer Charlotte Kalla och hennes tränare Magnus Ingesson återvända till landslagsorganisationen, enligt uppgifter till DN.
Läs mer om Charlotte Kalla.
Efter omtalade beslutet - Charlotte Kalla fortsätter med succékonceptet: "Han kommer vara min tränare"
Charlotte Kalla har valt att träna utanför landslaget och kör på egen hand i stället.
Läs mer om Charlotte Kalla.
Frågan som Kalla inte vill svara på
Flera tunga profiler i skidlandslaget har valt att lämna ledningen inför nästa säsong.Framtiden är också oklar för förbundskaptenen RIkard Grip – och Charlotte Kalla vill varken säga bu eller bä om saken.– Det är inget som jag vill diskutera så här, säger Kalla till Aftonbladet.
Kalla om Björgens karriärslut: Blir konstigt
Charlotte Kalla mot Marit Björgen en sista gång. Då var den norska, snart pensionerade längdskidlegendaren återigen starkast i uppvisningstävlingen i Trondheim. – Det kommer bli väldigt konstigt, säger Charlotte Kalla till NRK.
Kalla glad - trots Bjørgenförlust
Sporttelegram. Charlotte Kalla mot Marit Bjørgen en sista gång. Image-text: Charlotte Kalla och Marit Bjørgen i Trondheim. Ned Alley/NTB scanpix/TT
Kalla glad trots förlust mot Bjørgen
Charlotte Kalla mot Marit Bjørgen en sista gång. Då var den norska, snart pensionerade längdskidlegendaren återigen starkast i uppvisningstävlingen i Trondheim. – Det var otroligt härligt att köra inför en sådan fantastisk publik, sade Charlotte Kalla enligt Adresseavisen.
Kallas svar efter Johaug-inviten
Marit Björgen och Charlotte Kalla har tävlat mot varandra för sista gången.Men nu öppnar norskan för ett nytt upplägg tillsammans med Kalla – och Therese Johaug.
Björgen slog Kalla i den sista duellen
Det blev en sista duell mellan Marit Björgen och Charlotte Kalla.Det slutade med norsk seger.I Trondheim Skishow gjorde Björgen ett tidigt ryck och slog Kalla.
Kalla möter Bjørgen en sista gång
Charlotte Kalla, 30, förlänger sin längdskidsäsong för att möta Marit Bjørgen, 38, innan norskan avslutar karriären.
Läs mer om Bjørgen och Marit Bjørgen.
Kallas vändning - ställs mot Björgen en sista gång
Marit Björgen meddelade förra veckan att Trondheim Ski Show blir hennes sista tävling karriären. Nu förlänger Charlotte Kalla säsongen för att möta den norska storstjärnan i en sista duell. "Då ändrade jag mig!", skriver Kalla på Instagram.
Kallas vändning – efter Marit Björgens besked
Marit Björgen lägger ner karriären.Nu berättar Charlotte Kalla att beslutet fick henne att göra om i upplägget för sin egen säsong.Då ändrade jag mig, skriver Kalla på Instagram.
Läs mer om Charlotte Kalla, Instagram och Kalla.
Charlotte Kalla kan nobba landslaget igen: "Finns saker vi kan skruva lite på"
Charlotte Kalla har två år i rad nobbat landslaget under försäsongen. Nu kan hon göra samma sak igen. - Det har varit roligt - så jag skulle tro att vi fortsätter på något sätt, säger tränaren Magnus Ingesson till SportExpressen.
Läs mer om SportExpressen.
På väg att nobba landslaget – igen
De senaste två åren har Charlotte Kalla valt att stå utanför landslaget under försäsongen.Nu talar mycket för att det blir samma upplägg även nästa säsong.– Det känns som det finns saker vi kan skruva lite till på. Så jag skulle tro vi fortsätter på något sätt, säger personlige tränaren Magnus Ingesson.
Läs mer om Charlotte Kalla.
Charlotte Kalla om beskedet: Märkligt
Marit Björgen har åkt sitt sista skidlopp i karriären.Nu berättar den svenska skidstjärnan Charlotte Kalla om känslorna efter beskedet att historiens bästa åkare till slut valt att lägga skidorna på hyllan.– Ett väntat men ändå ett märkligt besked att ta in, säger Charlotte Kalla.
Läs mer om Charlotte Kalla.
Kallas oro inför Johaugs comeback
Sporttelegram. Therese Johaugs 18 månader långa dopningsavstängning hävs den 17 april. Image-text: Charlotte Kalla gratulerar Therese Johaug efter målgång i Falun 2016. Arkivbild. Maja Suslin/TT
Läs mer om Falun och Therese Johaug.
Det kommer bli ett stort tomrum
SKELLEFTEÅ. Kompisen som hjälpte henne att utmana världen är borta. Förebilden som hon jagat i tolv år kan vara detsamma om bara ett par dagar.Det är en omtumlande tid för Charlotte Kalla.SportExpressen hängde med skiddrottningen på en udda boksignering för ett samtal om nästa kapitel i 30-åringens skidliv. Då en nygammal huvudperson åter kliver in i handlingen.Och Therese Johaug gör det med fullt stöd.– Therese har varit saknad. Nu har hon avtjänat sitt straff - och då ska hon få lämna det bakom sig, säger Kalla.