Charlotte

Slog rekord när hon spurtade ner Kalla

FALUN/STOCKHOLM. Ebba Andersson spurtade förbi Charlotte Kalla.Och tog hem karriärens bästa placering i världscupen.– Så kul! Jag gjorde ett väldigt bra lopp, säger hon efter fjärdeplatsen.
Läs mer om Charlotte Kalla.Och och Kalla.

Just nu: Pärmäkoski knäckte Marit Björgen i spurten

Charlotte Kalla slutade sexa i det klassiska milloppet i världscuptävlingarna i Falun. I dag körs också herrarnas 15 kilometer. Följ direktrapporteringen här.
Läs mer om Falun och Marit Björgen.
Just nu: Kalla kör för vinst i klassiska loppet i Falun
Charlotte Kalla är med och slåss i det klassiska milloppet i världscuptävlingarna i Falun. I dag körs också herrarnas 15 kilometer. Följ direktrapporteringen här.
Läs mer om Falun.
Kallas nya samarbete: Är allt jag kan säga
FALUN. Kort efter sprinten i Falun kom beskedet att Charlotte Kalla fått en ny samarbetspartner.Hon ska börja jobba med barnrättsorganisationen Bris.– Det är ett spännande samarbete på gång, säger hennes pressansvarige Torbjörn Nordvall.

Frågan som Kalla inte vill svara på

FALUN. Två år i rad har Charlotte Kalla valt att bryta sig ur landslaget efter säsongen.Hur gör hon i år?Kalla vill inte lämna något besked än.– Just nu har jag fokus på att göra riktigt bra ifrån mig här i Falun, säger 30-åringen inför världscupsavslutningen.
Läs mer om Charlotte Kalla, Falun och Kalla.
Kalla söker rätta känslan
Sporttelegram. Charlotte Kalla sprudlar av energi inför världscupavslutningen i Falun. Trots att hon inte har något att åka för i sammandraget. Men hon vet att en bra avslutning kan få stor betydelse för nästa säsong.
Läs mer om Falun.
Kalla: Som företagare är aldrig riktigt ledig
FALUN. Hur är Charlotte Kalla som chef? Det senaste året har hon fått lära sig det. – Precis som andra egna företagare så är man liksom aldrig riktigt ledig, säger hon.
Läs mer om Charlotte Kalla.
Kalla söker rätta känslan
Charlotte Kalla sprudlar av energi inför världscupavslutningen i Falun. Trots att hon inte har något att åka för i sammandraget. Men hon vet att en bra avslutning kan få stor betydelse för nästa säsong. – Det är viktigt att kunna prestera sitt bästa och sedan få med den känslan till försäsongsträningen, säger hon.
Läs mer om Falun.
Är rakt igenom diskriminerande
FALUN. Charlotte Kalla fick ta emot Holmenkollen-medaljen förra helgen – efter att Martin Johnsrud Sundby nobbats.Nu rasar Norges landslagschef Vidar Löfshus.– Det är rakt igenom diskriminerande, säger Löfshus till VG.
Minnesord: Tage Nordlund
Tage Nordlund, Stockholm, har som tidigare meddelats avlidit nästan 92 år gammal. Närmast anhöriga är Torbjörn och Ann-Charlotte med familjer.
Du ska naturligtvis vända dem ryggen
En sista helg återstår av världscupsäsongen för Charlotte Kalla.Direkt efter kommer landslagsledningen med Johan Sares i spetsen att stå uppradade och göra allt för att locka tillbaka sin superstjärna.Ett råd:Du ska naturligtvis vända dem ryggen, Kalla.
Läs mer om Charlotte Kalla.Direkt och Kalla.
Perrellis drastiska beslut efter livshotande dramat
En traumatisk händelse har fått artisten Charlotte Perrelli att fatta ett viktigt familjebeslut.Eter att ha bevittnat en man ombord på ett flygplan få hjärtstillestånd, har hela familjen gått på livräddningskurs.
Läs mer om Charlotte Perrelli.
Kallas mediechef: Fyllbultarna pissade på arrangören
Fyllbultarna pissade på arrangören och volontärernas insats genom att uppföra sig som svin och respektlöst förstöra för tryggheten och säkerheten. I sin blogg på norska Nettavisen skriver Charlotte Kallas mediechef Torbjörn Nordvall ett upprört inlägg efter rubrikerna om fylla och slagsmål i samband med helgens skidtävlingar i Holmenkollen.
OS-hjältarna hyllas på Stora torget i Falun
Stina Nilsson, Charlotte Kalla, Ebba Andersson och Anna Haag, som tillsammans tog hem ett OS-silver i damernas skidstafett i Pyeongchang, kommer firas på Stora torget i Falun på onsdag.
OS-hjältarna hyllas på Stora torget i Falun
Stina Nilsson, Charlotte Kalla, Ebba Andersson och Anna Haag, som tillsammans tog hem ett OS-silver i damernas skidstafett i Pyeongchang, kommer firas på Stora torget i Falun på onsdag.
Charlotte Kalla prisad - fick ta emot ärofylld norsk medalj: "Sträcker på mig lite extra"
Charlotte Kalla blev fyra på tremilen i Holmenkollen. Efteråt prisades hon med Holmenkollenmedaljen för att hon utmärkt sig särskilt inom skidsporten. - Jag är otroligt stolt över det. Jag sträcker på mig lite extra i dag, säger Kalla i SVT.
Kalla prisas med norsk(!) medalj
Efter den snöpliga fjärdeplatsen på 30 km prisades Charlotte Kalla i Holmenkollen ändå.Svenskan tilldelades den unika Holmenkollen-medaljen som för att hon utmärkt sig särskilt inom skidsporten, enligt SVT.Senast en svensk prisades med medaljen var Gunde Svan år 1985.– Jag är otroligt stolt, säger Kalla till SVT.
Snöpligt tremilsslut för Kalla
Sporttelegram. Den senaste gången Charlotte Kalla slutade på pallen i Holmenkollens tremil var 2008, när hon slutade tvåa bakom Valentina Sjevtjenko från Ukraina.
Snöpligt tremilsslut för Charlotte Kalla
Senaste, och enda, pallplatsen i Holmenkollen för Charlotte Kalla kom för ett decennium sedan. Den andra såg in i det sista ut att komma i år. Men man ska aldrig räkna bort, eller väcka, den Bjørgen som sover. – Det är surt att komma fyra, jag gillar inte det säger Kalla till SVT efter en snöplig fjärdeplats.
JUST NU: Knäckte Kalla i superrysare
Marit Björgen tog hem tremilen i Holmenkollen efter en riktig rysare.Norskan svarade för en mäktig upphämtning efter en vild jakt på Charlotte Kalla, som slutade fyra.Segern var Björgens sjunde på 30 km i Holmenkollen.
Läs mer om Charlotte Kalla och Holmenkollen.
Kalla missade pallen i Holmenkollen: Surt
Charlotte Kalla gick mot segern – men fick nöja sig med en fjärdeplats i Holmenkollens femmil. – Det är så surt att komma fyra. Jag gillar inte det, säger hon till SVT.
Läs mer om Holmenkollen och SVT.
Live: Följ Kalla i Holmenkollens tremil
Charlotte Kalla, fyrfaldig OS-medaljör i Pyeongchang, är tillbaka i världscupen. Svenska skidstjärnan utmanar de norska hemmaåkarna i Holmenkollens tremil. Följ direktrapporteringen här!
Läs mer om OS-medaljör och Pyeongchang.
Kalla: Blir tagen när jag får se det
I OS var Charlotte Kalla, 30, chanslös mot Marit Björgen på tremilen.I dag får svenskan chans till en snabb revansch i Holmenkollens klassiska tremil.–Jag hoppas kunna vara med och kriga lite längre än i OS, säger Kalla till SVT.
Avslöjar missen på prispallen: Oj då!
Kikkan Randall vann OS-guld på sprintstafetten i Pyeongchang.Nu berättar hon om upplevelserna i Sydkorea och om medaljceremonin med Charlotte Kalla och Stina Nilsson.Jag höll på att ramla på grund av medaljen, skriver 35-åringen på outsideonline.com
Varning för ickegodkända laddboxar och felköp
Att installera en laddbox är rent tekniskt inte svårt.Med Charlotte Eisner på Defa e-mobility varnar för oseriösa aktörer och för tydliga fällor.– Att få med en laddbox vid köpet av en ny elbil kan verka smart men bli dyrt i längden, säger Charlotte Eisner.
Läs mer om Charlotte Eisner och Defa.