Charlotte

Kallas svar på norska kritiken

TOBLACH. Förra veckan kritiserade Vegard Ulvang stjärnornas avhopp från Tour de Ski.Nu biter Charlotte Kalla tillbaka:– De kanske ska fundera på var de ska lägga den i tid. För man vill att de bästa ska vara med, säger den svenska världscupsledaren.

Stora brister i arbete mot våld mot närstående

Bara var tredje kommun arbetar aktivt för att upptäcka våld mot närstående och mindre än hälften har särskilda rutiner vid misstanke om hedersvåld. Att fånga upp och erbjuda insatser till våldsutövarna är nödvändigt för att få stopp på våldet, skriver Nils Öberg, generaldirektör för Kriminalvården och regeringens särskilde utredare, och utredningssekreterare Charlotte Eklund Rimsten.
Norska kuppen stoppade Kalla
STOCKHOLM/TOBLACH. Charlotte Kalla har visat de högsta topparna under årets världscupsäsong.Men det norska skidlandslaget har den största bredden.Det utnyttjade norskorna när det hängde av Kalla i dagens lopp – efter att ha pratat ihop sig på hotellet kvällen innan.– Vi snackade igår om att vi skulle jobba ihop, säger Flugstad Östberg.
Läs mer om Flugstad Östberg och Kalla.
Kallas kritik: Jag är inte nöjd med det
TOBLACH/STOCKHOLM. Efter en mindre lyckad jaktstart kunde Charlotte Kalla inte följa upp gårdagens succ i det individuella loppet.Då var Charlotte Kalla inte nöjd med skidorna.– Jag fick fokusera väldigt mycket på att få fast dem, det kostar energi, säger Charlotte Kalla.
Läs mer om Charlotte Kalla.

Kalla blåst på tid redan före start

TOBLACH. Charlotte Kalla har blivit blåst på åttio hundradelar.Inför jaktstarten har Ragnhild Hagas resultat avrundats nedåt.– Det är de spelreglerna vi får köra efter, säger den svenska landslagstränaren Johan Granath.
Läs mer om Johan Granath.
Den lätta går inte Kalla på
Charlotte Kalla är i superform. Men norska konkurrenten Heidi Weng ställer sig frågande kring hur Kalla ska orka.En solklar psykning menar SVT:s expert Mathias Fredriksson.– De försöker väl att hitta på någonting men det hjälper nog inte. Hon är alldeles för rutinerad, Charlotte, för att gå på den lätta, säger experten i Vinterstudion.
Jag blev provocerad, irriterad – ge dig nu!
Hon har slagit sig in i den absoluta världstoppen denna vinter.I dag blir Ragnhild Haga en av fem norskor som ska jaga ikapp Charlotte Kalla i jaktstarten i Toblach.– Flera gånger har jag känt att det har gått för bra för att vara sant och jag har varit tvungen att nypa mig själv i armen, säger Haga till norska TV2.
Jagad Kalla siktar på ny seger
Hon höll de jagande norskorna ifrån sig på världscuppremiären i Ruka. I Toblach är Charlotte Kalla återigen jagad. – Jag har inte taktiken helt klar för mig, men jag hoppas att det inte blir ett allt för stort tåg, säger Charlotte Kalla inför dagens jaktstart.
Läs mer om Charlotte Kalla och Ruka.
Jagad Kalla siktar på ny seger
Hon höll de jagande norskorna ifrån sig på världscuppremiären i Ruka. I Toblach är Charlotte Kalla återigen jagad. – Jag har inte taktiken helt klar för mig, men jag hoppas att det inte blir ett allt för stort tåg, säger Charlotte Kalla inför dagens jaktstart.
Läs mer om Charlotte Kalla och Ruka.
Kalla passerade Elofsson – här är svenskarna som tagit flest världscupsegrar
Med lördagens seger på 10 kilometer fri stil i Toblach drygade Charlotte Kalla inte bara ut sin ledning i totala världscupen. Längdstjärnan passerade även Per Elofsson på listan över flest svenska världscupsegrar, och är nu femma i en statistik som toppas av Gunde Svan.
Kallas makalösa lön efter succn
TOBLACH/STOCKHOLM. Dominans i skidspåret sedan den 17 november.Och det syns också i lönekuveret. På en månad har Charlotte Kalla kört ihop en helt bisarr månadslön.En viktig inkomst för den fortsatta OS-satsningen.– Ja verkligen, men det är inte det som motiverar mig, säger Charlotte Kalla.
Norska varningen: Sov gott i natt...
STOCKHOLM/TOBLACH. Charlotte Kalla tog tredje världscupsegern för säsongen över 10 kilometer fritt i Toblach.I morgon går hon ut i tät – och då varnar norskorna för en intensiv jakt.– Det kommer bli en jakt och vi hoppas krossa henne i spurten, säger Ragnhild Haga.
Läs mer om Ragnhild Haga och Toblach.I.
JUST NU: Kalla tar ny seger!!!!!
TOBLACH/STOCKHOLM. Charlotte Kalla har gjort det - igen.På favoritdistansen över 10 kilometer fritt i italienska Toblach tog hon säsongens tredje världscupseger med minsta möjliga marginal mot norskan Ragnhild Haga.– Hon disponerar krafterna på ett perfekt sätt, säger Mathias Fredriksson i SVT.
Läs mer om Ragnhild Haga, SVT och Toblach.
Kalla jagar ny pallplats på 10 kilometer
Förra helgen hamnade Charlotte Kalla utanför pallen efter två raka segrar i världscupen. Får hon revansch i det klassiska loppet 10 km i Toblach? Följ direktrapporteringen från världscupen i längdskidor.
Läs mer om Charlotte Kalla och Toblach.
Ingen norska ska starta med gul väst på Touren
TOBLACH. De norska åkarna har en tydlig plan inför helgens världscupstävling: De ska peta ned Charlotte Kalla från tronen.Huvudpersonen själv tar utspelet med ro. Men Rikard Grip ryter ifrån:– Den gula västen ska vara i svensk ägo när Tour de Ski startar, säger förbundskaptenen.
Läs mer om Charlotte Kalla, Ski, Tour och Touren.
TV: Skjut inte Stina i huvudet nu bara...
Längdlandslaget firar Charlotte Kallas och Stina Nilssons triumfer i världscupen med champagne. Men det går inte riktigt som skidstjärnorna har tänkt sig i senaste avsnittet av FollowUs Längdlandslaget på Sportlib.– Hur öppnar man den här, under Charlotte Kalla.– Skjut inte Stina i huvudet nu med korken, ropar Emil Jönsson när han ser att sprintdrottningen går in i skottlinjen.
Legendarens kritik mot skidstjärnorna
Vinnaren av Tour de Ski får drygt 455 000 kronor. Men det frestar inte längdskidåkarna.Flera stjärnor väljer att nobba Tour de Ski även i år. Bland annat Marit Björgen och Charlotte Kalla. Dessutom har både Stina Nilsson och Heidi Weng öppnat för att stå över.– Jag är inte glad över det, säger Vegard Ulvang, ordförande för längdåkningskommittn i FIS, till VG.
Minnesord: Torsten Weimarck
Torsten Weimarck, professor emeritus i konsthistoria och visuella studier vid Lunds universitet, har avlidit i en ålder av 74 år. Närmast anhöriga är hustrun Ann-Charlotte och barnen Måns, Jöns och Amanda med familjer.
Läs mer om Amanda och Ann-Charlotte.
Norska utspelet – vill knäcka Kalla
Här kommer ett kaxigt utspel från Norge - riktat mot Charlotte Kalla.– När vi är färdig med världscuptävlingarna före jul hoppas vi ha båda de gula tröjorna som visar att vi leder världscupen både för män och kvinnor, säger norske landslagschefen Vidar Löfshus.
Läs mer om Charlotte Kalla, Kalla och Norge.
Landslagets svar: SVT:s teori är fel
DAVOS. Ingen av svenskarna tog sig upp på pallen i Davos.Då spekulerade experterna i SVT om att Charlotte Kalla och gänget hade dåligt glid.Men det stämmer inte, enligt förbundskapten Rikard Grip.
Kallas julklapp: Det var tre gravida honor
Charlotte Kalla har gett svenskarna många positiva överraskningar. Nu berättar hon om den stora överraskningen hennes familj fick på julafton.– Det var mina yngre systrar som önskade sig det i julklapp, säger Charlotte Kalla till Sveriges Radio.– Det var tre gravida honor!
Läs mer om Charlotte Kalla.
Tar mig för pannan – så klart ren galenskap
DAVOS. Det är inget problem att Charlotte Kalla slutade åtta i Davos.Egentligen betyder det ingenting alls.Kalla har två segrar på tre helger och är exakt där hon vill vara – med åtta veckor kvar till OS.Vi borde jubla.
Johan Esk: Tur att OS inte går på hög höjd
DAVOS. Charlotte Kalla kom med segrar i ryggen och var i toppen av världscupen. På hög höjd rasade hon i resultatlistan. Tur att OS går på lågland.
Kalla sattes på plats av Norge
Charlotte Kalla har inlett världscupssäsongen strålande.Så när hon hade en sämre dag i Davos - samtidigt som norskorna gick starkt - så njöt de norska medierna.Norskorna satte Kalla på plats, skriver TV2.
Läs mer om Kalla, Norge och TV2.