Charlotte

Buss och lastbil i kollision

En buss och en lastbil har kolliderat på Bistagatan i Örebro.Polisen är på väg till platsen.– Busschaffören klagar över smärtor, säger Ann-Charlotte Israelsson, vakthavande befäl vid Örebropolisen.

Charlotte Kalla hyllar Anna Holmlund

Anna Holmlund gjorde sitt första framträdande i offentligheten efter kraschen i december. Skicrosstjärnan hyllades i ett känslosamt tal av skidstjärnan Charlotte Kalla.
Anna, din kämpaglöd ger oss perspektiv på livet
I ett strålande väder invigdes Alnö skidklubbs nya handikappanpassade anläggning av Anna Holmlund och Charlotte Kalla under lördagen. Under jubel gjorde Anna Holmlund sitt första offentliga framträdande och vinkade glatt till de ca 1.000 åskådarna.
Anna, din kämparglöd ger oss perspektiv på livet
I ett strålande väder invigdes Alnö skidklubbs nya handikappanpassade anläggning av Anna Holmlund och Charlotte Kalla under lördagen. Under jubel gjorde Anna Holmlund sitt första offentliga framträdande och vinkade glatt till de ca 1.000 åskådarna.

Charlotte Kallas ord till Holmlund

SUNDSVALL. Anna Holmlund stod på scenen tillsammans med Charlotte Kalla.Då berättade Kalla om sina känslor för vännen Holmlund.– Anna, du är en fighter, säger Charlotte Kalla.
Här gör Anna Holmlund sitt första framträdande
SUNDSVALL. Anna Holmlund gör i dag sitt första publika framträdande efter fjolårets allvarliga krasch.Under invigningen av Alnö Skidklubbs nya handikappanpassade anläggning finns den tidigare skicrosstjärnan på plats för att klippa bandet tillsammans med Charlotte Kalla.
Kallas ord efter Holmlund-mötet
På lördag ska de inviga en rullskidbana på Alnö tillsammans.Men tidigare i veckan åkte Charlotte Kalla hem till Anna Holmlund för en fika innan framträdandet.Annas vilja gör starkt intryck på mig, säger Kalla till Dagens Nyheter.
Hälsningen från Kalla: Anna är en inspiration
Charlotte Kalla och Anna Holmlund träffades och fikade. Annas vilja gör starkt intryck på mig, skriver Kalla till DN efter mötet.
Läs mer om Anna Holmlund och Kalla.
Indierna är främmande som rymdvarelser
Kvinnodöd och kolonialism ingår i den romantiska operan Lakm.Charlotte Wiberg ser en problematisk uppsättning –som klingar vackert.
Läs mer om Lakm.Charlotte.
Tommy Körbergs kärleks- bekännelser med hustrun
För 15 år sedan träffade Tommy Körberg sin blivande fru.I Ebbots ark på SVT berättar sångaren om när han såg Anne-Charlotte Nilsson för första gången – och hur det blev kärlek vid första ögonkastet.– Jag blev upprymd bara av att titta på henne, säger han i programmet.
Svårt göra lönekarriär som socionom
Det går att förhandla upp sin lön som offentligt anställd socionom, men endast ett fåtal lyckas göra lönekarriär. I Nynäshamn har socionomerna varit framgångsrika. – Vi har lyckats hålla en bra löneutveckling för våra socionomer, säger Nynäshamns socialchef Charlotte Dahlbom.
Läs mer om Charlotte Dahlbom.
Stjärnornas hemliga hus mitt i Stockholm
Huset är en grå koloss. Dörren in till våningsplanet är av anonym, grönfärgad, institutionsmodell.Där bakom pågår i det tysta en satsning som involverar flera av svensk idrotts allra största stjärnor.Charlotte Kalla är en. Peder Fredricson en annan.– Men jag kan inte berätta namnen på alla. Det råder ju sekretess, säger idrottsläkaren Per Andersson.
Läs mer om Per Andersson och Stockholm.
Svaret på svenska stjärnornas rädsla
PYEONGCHANG. Två maktgalna ledare i var sin ringhörna.Hätsk krigsretorik och en orolig värld som tittar på.Frågan är var hamnar OS i den ekvationen?Just nu: Ett par länder hotar med bojkott - och svenska stjärnorna Charlotte Kalla och Stina Nilsson utrycker oro.– Att man känner oro är helt naturligt och helt förståeligt. Det är viktigt att vi ger de aktiva de fakta som finns, säger SOK:s verksamhetschef Peter Reinebo.
Kalla kan träna igen: Har skurit hål i pjäxan
Charlotte Kalla har problem med både luftrör och häl. Men nu tränar han på riktigt igen. Med en speciallösning.
Kalla gör tidsomställningen i Europa
Charlotte Kalla väljer ju att OS-ladda på hög höjd i Europa. Skidstjärnan kommer där att göra tidsomställningen till Sydkorea. – Det kommer att bli några tidiga morgnar. Och tidiga kvällar, säger tränaren Magnus Ingesson till Expressen.
Läs mer om Europa, Expressen, OS-ladda och Sydkorea.
Kallas hemliga plan ska knäcka rivalerna
Skidstjärnan Charlotte Kalla har snart fått alla bitar på plats i sin OS-plan.En udda detalj:Att under några dygn leva efter koreansk tid på europeisk mark.– Det kommer att bli några tidiga mornar, säger Kallas personlige tränare Magnus Ingesson.
Läs mer om OS-plan.En.
Affecto om att slukas av konsultjätten: Vi behöver mer muskler
CGI:s köp av Affecto är snart i hamn, och för Affectos Sverigechef Charlotte Darth är det tredje gången i rad det bolag hon leder slukas av en nordamerikansk jätte.
Läs mer om Affecto.
Affecto om att slukas av konsultjätten: Vi behöver mer muskler
CGI:s köp av Affecto är snart i hamn, och för Affectos Sverigechef Charlotte Darth är det tredje gången i rad det bolag hon leder slukas av en nordamerikansk jätte.
Läs mer om Affecto.
Noelia blev bara tre år – föräldrarnas stora sorg
Noelia Ölander blev bara tre år. Cancern tog hennes liv – nu uppmärksammas hon i Barncancergalan – det svenska humorpriset i Kanal 5. – Det känns som att någon har tagit bort en bit ur mig, säger hennes mamma Charlotte Thygesen i en minidokumentär som producerats i samband med galan.
Så fångar du kunden år 2025
Charlotte Mattfolk från Cartina kom till Webbdagarna Göteborg 2017 för att berätta om vilka krav som kommer att ställas på ditt företag år 2025. Digitaliseringen, ökade hållbarhetskrav och många andra faktorer kommer leda till stora förändringar av konsumtionsmönstret.
Veckans sportsnackisar: Hockeykrisen och Kalla
Östersunds framfart i Europa League, publikkrisen i SHL, Charlotte Kallas oroväckande problem inför OS samt dramatiken i Formel 1 är veckans sportsnackisar, enligt SvD:s sportkrönikör Anders Lindblad.
Läs mer om Europa League, Formel, Kalla och SHL.
Charlotte Kallas oro – inför OS
Nordkorea fortsätter att testa sina missiler.Samtidigt närmar sig OS som kommer att äga rum bara 80 kilometer från gränsen till det isolerade landet.Flera nationer och idrottsstjärnor har uttryckt sin oro inför det stundande mästerkapet – nu även Charlotte Kalla.– Frågan är - kommer det att bli OS? Det är inte jag person att bedöma, säger hon till Dagens Nyheter.
Läs mer om Charlotte Kalla.
Kalla osäker: Kommer det att bli OS?
Norges stjärnor känner oro och Frankrike stannar hemma om inte säkerheten garanteras. -Frågan är - kommer det att bli OS? Det är inte jag person att bedöma, säger Charlotte Kalla om att tävla i Nordkoreas skugga.
Läs mer om Charlotte Kalla och Frankrike.
Beskedet: Hon får inte använda skor
Charlotte Kalla har tvingats bryta träningslägret i Italien på grund av en lättare förkylning.Men mer oroande är den svenska skidstjärnans hälskada.Kalla har inte kunnat springa på över en månad. Faktum är att hon inte ens får använda vanliga skor.– Nej, hon får gå i tofflor, säger tränaren Magnus Ingesson.
Läs mer om Italien.
Sjuk Charlotte Kalla avbröt läger
Charlotte Kalla har tvingats avbryta ett träningsläger i Italien i förtid, rapporterar SVT. Skidstjärnan har drabbats av luftrörsproblem.
Läs mer om Italien och SVT.