Charlotte

Hon visade att dressyr inte är en rikemanssport

GÖTEBORG. Dressyrdrottningen Charlotte Dujardin har lämnat den stora scenen. Brittiskan, som på många sätt förändrade bilden av dressyr, finns inte med när lagtävlingen i EM avgörs i Göteborg på onsdag kväll och hon är saknad. – Charlotte visade att man som ung stalltjej kan jobba sig upp till världstoppen, säger den svenska EM-ryttaren Patrik Kittel.

Kalla: Jag lider med Johaug

Charlotte Kalla är överraskad över domen mot vännen och kollegan Therese Johaug. Det är svårt att sätta ord på den fruktansvärda situation Therese måste befinna sig i just nu, skriver hon i ett uttalande.
Läs mer om Johaug, Therese och Therese Johaug.
Kalla lider med Johaug: Överraskad
Therese Johaug stoppas från OS. Då lider Charlotte Kalla med sin norska konkurrent. Beskedet om en förlängning av avstängningen överraskade mig i dag, säger hon i ett uttalande.
Läs mer om Charlotte Kalla och Johaug.
Svårt att sätta ord på det – lider med henne
Therese Johaug stängs av i 18 månader och missar OS i Pyeongchang.Charlotte Kalla lider med sin vän.Det är svårt att sätta ord på den fruktansvärda situation Therese måste befinna sig i just nu, skriver hon i ett sms till SportExpressen.

Utspelet: Kalla på Johaug-nivå

Charlotte Kalla har varit i rasande form under försäsongen.I Norge är man mäkta förvånade – och drar paralleller till dopingavstängda Therese Johaug.
Läs mer om Johaug-nivå och Therese Johaug.
Stenson avslutade med tredje 70-ronden
Svenskarna var aldrig riktigt med och slogs om de främsta placeringarna i PGA-mästerskapen i golf, som spelades på Quail Hollow Club utanför Charlotte.
Läs mer om Charlotte och Quail Hollow Club.
Kalla: Det känns som mitt sista OS
VÅLÅDALEN. Här ligger Charlotte Kalla på en klippa mitt i den jämtländska fjällvärlden och myser.Hon mår rätt bra.Formen är bättre än på fyra år. Kroppen helt skadefri. 30-årskrisen helt obefintlig.Sedan har hon ju en ytterst speciell sak att se fram emot.– Det känns ju som att det här blir mitt sista OS, säger Charlotte Kalla.
Läs mer om Charlotte Kalla.
Jag tror att jag har fått tålamodet härifrån
KÄYMÄJÄRVI/TÄRENDÖ. Charlotte Kalla nådde stjärnorna och det är här, nedanför alla trädtoppar, hon har sina rötter. Följ med till platserna som var Kallas uppväxt. Följ med till en by hon aldrig visat upp.
Svenska nobben – Kalla får 0 kronor
VÅLÅDALEN. De svenska skidstjärnorna kan tjäna hundratusentals kronor i bonus om de tar medaljer under OS i Pyeongchang.Alla utom Charlotte Kalla.Trots kritik från Kalla vägrar Svenska skidförbundet ändra på sina regler.– Nej, vi har inga tankar på att ändra det systemet, säger längdchefen Johan Sares.
Läs mer om Kalla, Pyeongchang.Alla och Svenska.
Sanningen bakom bilden på Kalla: Första gången
VÅLÅDALENBilden har gillats av nästan 19 000 personer på Instagram.Men frågan är förstås:Vad är det där du har på kinden, Charlotte Kalla?Och varför?
Diggiloostjärnora på plats i Båstad
Diggiloo-turnn gör på söndagskvällen sitt stopp i Båstad.Till Tennisstadion kommer stjärnor som Charlotte Perrelli, Tommy Nilsson och Jessica Andersson.
Filmen Euphoria med Alicia Vikander tävlar på Toronto filmfestival
Lisa Langseths existentiella systerdrama Euphoria med Alicia Vikander, Eva Green och Charlotte Rampling tävlar i Toronto. Nordamerikas största festival invigs av Borg och visar också nya filmer av Björn Runge och Joachim Trier.
Perrelli måste hitta ny hyresgäst till lyxhuset
Artisten Charlotte Perrelli äger flera lyxhus tillsammans med maken Anders Jensen. På sin blogg visar hon upp bilder från ett av husen som nu ska helrenoveras innan det ska hyras ut. Dags att kavla upp ärmarna, skriver hon på sin blogg.
Expert: Utvisningarna påverkar Sveriges rykte
Det ökade antalet utvisningar av arbetstagare inom it- och teknikbranschen påverkar Sveriges rykte. – En naturlig konsekvens av utvisningarna, säger Charlotte Olsson, näringspolitisk expert på Stockholms Handelskammare.
Läs mer om Charlotte Olsson.
Perrelli slår tillbaka mot hårda kritiken
Charlotte Perelli slår nu tillbaka efter kommentarerna på sociala medier.Sångerskan fick kritik efter att hon stod på scenen så snabbt efter sin förlossning.– Min barnmorska sa Det är ingen sjukdom att föda barn, mår du bra så varför inte, säger hon under onsdagen i en intervju i TV4.s Nyhetsmorgon.
Läs mer om Det.
Björgens revansch på Kalla: Inte ens nära
Charlotte Kalla fick se sig besegrad av Marit Björgen på Blinkfestivalen i Sandnes.Kalla hade länge ledningen på det sista varvet - men fick se sig besegrad av Björgen som spurtade och vann på slutet.– Jag var inte ens nära att slå Björgen i dag, säger Kalla till Dagbladet.
Kalla utklassade Björgen
På sommaren får längdåkarna mäta sig på rullskidor. Och Charlotte Kalla ger ett tidigt formbesked. Svenskan utklassade de norska konkurrenterna i Lysebotn. Fjolårsvinnaren Heidi Weng distanserades med 40 sekunder och Marit Björgen med en minut och 50 sekunder.
Läs mer om Björgen, Lysebotn och Marit Björgen.
Kallas monsterlopp – krossade norskorna
Charlotte Kalla verkar vara i storslag inför skidsäsongen.Svenskan slog både Marit Björgen och Heidi Weng och rullskideloppet Lysebotn Opp – med 40 sekunders marginal till tvåan.– Det var länge sedan jag var i så bra form, säger Kalla till NRK.
Fynda bland 10 000-tals föremål på antikmässan
Nu öppnar Helsingborgs Konst- och antikmässa.Antikexperterna Jan Ribbhagen, Charlotte Strömstedt och Bo Knutsson finns på plats på mässan.–Det finns något för alla plånböcker och smaker, säger projektledaren Ann-Christin Pettersson.
Kalla: Jag är bara irriterad över det
Den 14 februari 2016 lämnade Charlotte Kalla en intervju med TV4.Enligt dig så borde jag lägga ner, så det är lika bra att ta semester sa hon då.Nu berättar hon om händelsen i veckans avsnitt av podcasten Värvet.– Det kan kännas onödigt, hon gör ju bara sitt jobb det vet jag ju men just där när man precis har gått i mål och ska svara på frågor då är det ju sånt som kan bubbla i skallen.
Läs mer om Charlotte Kalla och Värvet.
Laxkris kan hota hela Mörrumsån
Laxen i Mörrum hotas av svampangrepp och är i kris.Vad som ligger bakom sjukdomssituationen är däremot inte klarlagt.– På sikt kan det hota beståndet i Mörrumsån, säger Charlotte Axn, biträdande statsveterinär på SVA.
Tv-profilen skamsen efter sexgrodan
När OS-ikonen Michael Phelps kom på tal slant tungan för tv-profilen Charlotte Hawkins.En sexgroda slapp ur hennes mun – och hon kände sig genast manad att be om ursäkt till amerikanen.
Det var lärorikt – men frustrerande
En av Sveriges mest framgångsrika idrottskvinnor fyller 30 år.I en längre intervju med SportExpressen minns Charlotte Kalla tillbaka på tiden som varit, berättar om hur hon förändrats som människa och blickar framåt mot ett OS som kan vara hennes sista.– Det känns som tiden gått väldigt, väldigt fort, säger hon.
Räkna med stora flygförseningar
Tusentals svenskar befinner sig för närvarande på semesteröarna Rhodos och Kos. Många ska resa hem till Sverige i dag. Flygplatsen på Kos har varit stängd för inspektion, men har precis öppnat igen. – Dessväre blir det sannolikt stora förseningar, säger Charlotte Hallencreutz, pressinformatör på Ving.