Charlottesville

Trump om borttagningen av sydstatsmonument: Sorgligt

Trump skapar nya Twitter-rubriker, knappt två dagar efter sin starkt kritiserade presskonferens där han kommenterade händelserna i Charlottesville.Nu uttalar han sig om den utbredda avlägsningen av sydstatsmonument i landet.–Sorgligt att se historien och kulturen av vårt stora land bli rivet itu, skriver han på Twitter.

Johnny Cashs familj tar avstånd från demonstrant i fantröja: Vi äcklas av associationen

En av demonstranterna i Charlottesville i USA bar en t-shirt med namnet Johnny Cash på. Det har fått familjen till den avlidne artisten att reagera. Vi äcklas av associationen, skriver de i ett uttalande.
Läs mer om Charlottesville, Johnny Cash och USA.
Teknikjättarna slänger ut nynazister – och riktar hård kritik mot Trump
Facebook, Apple och Cloudflare är några av de stora teknikföretagen som har kastat ut nynazistiska och högerextrema grupper från sina tjänster efter händelserna i Charlottesville.
Linus Larsson: Nazistsajten har mer eller mindre jagats bort från nätet
Efter den dödliga attacken i Charlottesville har nazisajten Daily Stormer mer eller mindre jagats bort från nätet. Stora internetföretag, som traditionellt drar sig för att ta ställning, verkar ha nått neutralitetens gräns.

Hatstorm mot Fox-ankare efter hennes skarpa Trumpkritik

Flera ankare på Fox News, tv-kanalen som oftast är lojala mot Donald Trump, har försvarat presidentens uttalanden om våldsamheterna i Charlottesville. Men Eboni K Williams kritiserade presidenten och kallade hans kommenterar för fega och farliga.
Källor: Medarbetare äcklad efter Trumps tal
Tjänstemän inom Vita huset vittnar om upprörda känslor inom Vita husets stab efter president Donald Trumps presskonferens i tisdags där han upprepade ställningstagandet att båda sidor bar skuld i Charlottesville. Enligt Politico och New York Times vittnar tjänstemän om hur seniora personer inom administrationen blivit djupt upprörda och äcklade.
Läs mer om Charlottesville och Vita.
Hård kritik mot Trump – från de egna leden
Donald Trump är inte rädd för att uppröra – men hans kommentarer om de högerextrema demonstranterna i Charlottesville, Virginia verkar ha gått för långt för vissa i hans närmaste krets.Den ekonomiske rådgivaren Gary Cohn blev äcklad av presidentens kommentarer efter helgens kravaller, uppger personer i hans närhet till New York Times.Flera republikaner och tidigare bundsförvanter till Trump går nu till hård kritik mot presidenten.
Hundratals samlade mot hat och våld
Hundratals människor samlades under onsdagskvällen för en fredlig ljusmanifestation i Charlottesville, rapporterar Washington Post. Ett hav av ljus och glowsticks lös upp universitetsområdet.Tidigare under kvällen hölls en minnesstund för motdemonstranten Heather Heyer, 32, som blev ihjälkörd av en bilist med nazistsympatier i samband med helgens oroligheter.
Nazister hyllar Trump
President Donald Trumps senaste utspel då han hävdade att båda sidor gjorde sig skyldiga till våldet i Charlottesville i Virginia hyllas av nazister och högerextremister i USA.
Läs mer om Charlottesville, Trump, USA och Virginia.
Detta har hänt efter våldsamheterna i Virginia
USA:s president Donald Trump har kritiserats för att både vara långsam och vag i sina fördömanden av vit-makt-rörelsen och våldsamheterna i Charlottesville, Virginia, då en kvinna, som deltog i en antirasistisk demonstration, dödades och 19 skadades
Far och son Bush fördömer hatet i Charlottesville
Amerika måste alltid avvisa rasmässig trångsynthet, antisemitism och hat i alla former. Det skriver tidigare USA-presidenterna George W Bush och George HW Bush i ett gemensamt uttalande på onsdagen.
Ku Klux Klan ledaren prisar dådet i Charlottesville
Efter dådet vid lördagens Vit makt-demonstration i Charlottesville har ett par högt uppsatta personer inom Ku Klux Klan uttalat sig.Senast KKK-ledaren Justin Moore som är glad över att den unga kvinnan dog.– Om några av dem dör, så gör det inte oss någonting, säger Moore till WBTV.
Far och son Bush uttalar sig om Charlottesville
De tidigare presidenterna George H.W. Bush and George W. Bush har gått ute med ett gemensamt uttalande där de starkt fördömer händelserna i Charlottesville.Det rapporterar CNN.
Milisledaren i Charlottesville: Vi kan skydda Black Lives Matter också
Under protesterna i Charlottesville i helgen fanns flera beväpnade milisgrupper med. Enligt Christian Yingling, kommendör för Pennsylvania Light Foot Militia, var det för att skydda det fria ordet.
5 gånger Trump var snabb med fördömanden
Donald Trump dröjde 48 timmar innan han fördömde det högerextrema våldet i Charlottesville – detta trots att en högerextrem man körde rakt in i en grupp motdemonstranter, varav en dog. Men Trump vill inte gå med på att det tog lång tid. Här är andra tillfällen då Trump varit snabbare med fördömanden.
Läs mer om Charlottesville och Trump.
Far och son Bush vänder sig mot hatet i Charlottesville
Amerika måste alltid avvisa rasmässig trångsynthet, antisemitism och hat i alla former. Det skriver tidigare USA-presidenterna George W Bush och George HW Bush i ett gemensamt uttalande på onsdagen.
Stark intern kritik mot Trump efter Charlottesville
Donald Trump har fått en hel det kritik efter sina uttalanden efter lördagens dåd i Charlottesville, där en kvinna avled.Kritiken kommer från många framträdande republikaner som anser att Trump inte tar tillräckligt tydligt avstånd från Vit makt-rörelsen.Det här är en tid för moralisk tydlighet, inte ambivalens; skriver John McCain på Twitter.
Se Trumps uppmärksammade presskonferens
Donald Trump möter massiv kritik efter sina uttalanden om helgens demonstrationer i Charlottesville. Här ser du några minuter ur den uppmärksammade presskonferens som hölls under tisdagen.
Läs mer om Charlottesville.
Trump gör hatet modernt igen – reaktioner på Trumps tal
Kritiken mot Trumps senaste uttalanden efter demonstrationerna i Charlottesville, och hans ovilja att tydligt ta avstånd från vit makt-rörelsen, lät inte vänta på sig. Här har SvD samlat några av reaktionerna.
Läs mer om Charlottesville och SvD.
Barack Obamas ord mot högerextremt våld hyllas – sätter rekord på Twitter
I kölvattnet av det högerextrema våldet i Charlottesville skrev USA:s förra president Barack Obama flera inlägg på Twitter.Över tre miljoner personer har gillat budskapet där Obama citerar Nelson Mandela.
Allt fler överger Trump – kan stå honom dyrt
Näringslivsledare och partikolleger distanserar sig nu från Trump efter hans senaste uttalanden om Charlottesville. Nu frågar man sig hur många samarbetspartners som presidenten har råd har stöta ifrån sig.
Läs mer om Charlottesville och Trump.
Trumps presskonferens – ord för ord
På tisdagen höll Donald Trump en uppmärksammad presskonferens i Trump Tower i New York där han upprepade budskapet att det fanns skuld för händelserna i Charlottesville på flera sidor. Följ presskonferensen ord för ord.
Intern kritik mot Trump efter Charlottesville
Många framträdande republikaner i kongressen har kritiserat Trump för hans uttalanden om lördagens rasistiska terrordåd i Charlottesville. Inte tillräckligt tydligt, lyder invändningarna, men ingen tar heller helt avstånd från presidenten.
Läs mer om Charlottesville och Trump.
Barack Obama sätter Twitterrekord med sin reaktion på högerextremt våld
Obamas reaktion på det högerextrema våldet i Charlottesville har blivit det mest uppskattade inlägget i Twitters historia. Över tre miljoner användare har gillat hans budskap hämtat från Nelson Mandela.
Kulturvärlden fördömer Trumps uttalanden. Hur är det möjligt att han är president?
Kulturpersonligheter reagerar med avsky på president Donald Trumps presskonferens där han återigen hävdade att båda sidor bar skulden för lördagens dödliga våld i Charlottesville, Viriginia.
Läs mer om Charlottesville och Viriginia.