Christer larsson

Vraket läckte ut 25 000 liter olja – nu sanerat

Fartyget Thetis sjönk utanför Smögen för mer än 30 år sedan.Nu har fartyget sanerats och tömts på 730 liter olja.Men under åren på botten har 20 000–25 000 liter diesel läckt rakt ut i havet.– Det visade sig att de stora tankarna var tomma, det hade läckt ut under åren, säger Christer Larsson, projektledare för saneringen.
Läs mer om Christer Larsson och Smögen.

Sjögren, får bara kristna studera kristendomen?

Får bara sjuka studera en sjukdom? Det vetenskapliga studiet av religion är inte något som är förbehållet människor som är troende. Det skriver Göran Larsson, professor i religionsvetenskap, i en replik på John Sjögrens recension av Christer Hedins bok Kristendomens historia i Sverige.
Läs mer om Göran Larsson och Sverige.
Motorväg stängs av efter halkolycka
En singelolycka har inträffat på riksväg 40 i Ulricehamns kommun.– Vi är precis på plats och spärrar av vägen i riktning mot Göteborg.– Det är mycket halt på platsen, säger Christer Larsson, inte befäl vid räddningstjänsten.
Läs mer om Christer Larsson och Göteborg.
Flera personer till sjukhus efter singelolycka
En singelolycka har inträffat på riksväg 42, i höjd med Frufällan.– Två personer har förts med ambulans till sjukhus. En person har tagits med av polis, säger Christer Larsson, inre befäl vid räddningstjänsten i Södra Älvsborg.Skadeläget för personerna är okänt.

Brand på Volvo – 400 personer evakuerade

Volvo Bussar i Borås fick utrymma efter en brand i ett kök under tisdagsmorgonen.Enligt räddningstjänsten har 400 personer utrymts från byggnaden.– Det var en brand på ett stekbord, som personalen släckt med en brandfilt. Vi ventilerar ut röken, säger Christer Larsson, inre befäl vid räddningstjänsten.
Läs mer om Christer Larsson och Volvo.
JUST NU: Bil med hästsläp i krasch
Två bilar, en med hästtransport, har kolliderat i Marks kommun. Hästtransporten välte, men hästen ska ha klarat sig utan allvarliga skador. Enligt räddningstjänsten är vägen avstängd.– Den kör in i bilen framför och hästtransporten välter, säger Christer Larsson, inre befäl vid räddningstjänsten.
Läs mer om Christer Larsson.
Kvinna klipptes loss efter att bil voltat – vägen avstängd
En singelolycka har inträffat på riskväg 40.En kvinna har fått klippas loss och under tiden som räddningsarbetet pågår har man valt att stänga av vägen.– Hon har förts till sjukhus med ambulans, säger Christer Larsson, inre befäl vid Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund.
Läs mer om Christer Larsson.
Bygg inte nya städer – bygg bort segregationen
Sedan 1980-talet har många svenska städer börjat växa inifrån genom förtätning. Det är en läkningsprocess och en naturlig stadsutveckling av industrimark och överstora trafikytor. Det är en riktig urbanisering, skriver debattörerna Christer Larsson och Alexander Ståhle.
Körde av vägen och voltade upp på den igen – man till sjukhus
En personbil har kört av vägen och voltat tillbaks på den igen utanför Horred.En man har förts till sjukhus med ambulans.– Vi har fått stänga av vägen under en stund men kunnat öppna ett körfält igen, säger Christer Larsson, inre befäl vid räddningstjänsten i Södra Älvsborg.
Två bilar i frontalkrock – tre personer till sjukhus
En trafikolycka har inträffat i Borås.– Det handlar om en frontalkrock mellan två bilar. Tre personer är inblandade i olyckan och alla tre förs i väg med ambulans, berättar Christer Larsson, inre befäl vid Räddningstjänsten i Södra Älvsborg.
Jet ski driver till sjöss – räddningstjänsten på väg
Tre kilar ska ha gett sig ut på en sjö i Borås kommun för att titta till en drivande jet ski.Enligt en inringare på platsen ska killarna inte ha kommit tillbaka till land.– Vår räddningstjänst har åkt dit för att göra en bedömning, säger Christer Larsson på räddningstjänsten.
Läs mer om Christer Larsson.
Äldre man brännskadad – hans kläder började brinna
Ett äldre par har förts till sjukhus efter en villabrand i Marks kommun.Mannens kläder började av oklar anledning att brinna och han slänge av sig dem på golvet i fastigheten, där elden sedan tog fart.– Mannen är brännskadad och tas med ambulansen till sjukhus. Kvinnan är rökskadad och tas också med, säger Christer Larsson, inre befäl på Södra Älvsborgsräddningstjänstförbund.
Felen svenskar inte vet att de gör i skriven engelska
Svenskar får utmärkt muntligt betyg i engelska, men skriftligen brister vi. Det är det allmänna omdömet. Svenskar har bra flyt i språket, men har en tendens att överskatta sin förmåga och märker inte felen, säger Lektor Christer Larsson ger några exempel.
Mc-förare körde av vägen – förd till sjukhus i helikopter
En motorcykelförare körde av vägen i Marks kommun under lördagskvällen.– Föraren hamnade utanför vägbanan och befann sig 15 meter från vägen, säger Christer Larsson, inre befäl vid Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund till BT.Polisen uppger att mannen fördes till sjukhus i ambulanshelikopter.
Läs mer om Christer Larsson.
Mc-förare körde av vägen – förd till sjukhus
En motorcykelförare körde av vägen i Marks kommun under lördagskvällen.– Föraren hamnade utanför vägbanan och befann sig 15 meter från vägen, säger Christer Larsson, inre befäl vid Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund till BT.Personen har förts till sjukhus för kontroll, skriver tidningen.
Läs mer om Christer Larsson.
Lektorns snabbtest: Kan du skriva korrekt engelska?
Hur väl kan du skriven engelska? Med hjälp av universitetslektor Christer Larsson vid Uppsala universitet har SvD tagit fram ett minitest med fem frågor som ger dig en indikation. Ready? Go.
Läs mer om Christer Larsson, SvD och Uppsala.
Felet både McDonalds och svenskar gör på engelska
Svenskar talar och förstår engelska utmärkt. Tester blottlägger däremot brister i skriven engelska. Det är det allmänna omdömet. Svenskar har bra flyt i språket, men har en tendens att överskatta sin förmåga och märker inte felen, säger Christer Larsson, universitetslektor vid Uppsala universitet, och ger några exempel.
Läs mer om Christer Larsson och Uppsala.
Här hänger lastbilen – upp och ner i luften
En ovanlig olycka inträffade vid Mark kraftvärme i Kinna utanför Borås på onsdagseftermiddagen.En lastbil fastnade och blev hängande upp och ned.– Värmeverket har en jättestor klo som greppar flis och den här gången greppade klon lastbilen, säger Christer Larsson, inre befäl vid Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund.
Läs mer om Christer Larsson, Kinna och Mark.
Motorvägen avstängd efter olycka – bil voltade
Riksväg 40 är avstängd efter en olycka, rapporterar Borås Tidning.Det var en bil som voltade och den ligger nu utanför viltstängslet, uppger Christer Larsson, inre befäl vid Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund.
Läs mer om Christer Larsson.
Motorvägen avstängd efter olycka
Riksväg 40 är avstängd efter en olycka, rapporterar Borås Tidning.Det var en bil som voltade och den ligger nu utanför viltstängslet, uppger Christer Larsson, inre befäl vid Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund.
Läs mer om Christer Larsson.
Man svårt skadad – fick träd över sig
En man har förts till sjukhus efter att han fått ett fallande träd över sig.– Det var ett träd som hängde, som den här personen skulle ta ned, säger Christer Larsson, inre befäl vid Södra älvsborgs räddningstjänst.Enligt sjukhuset har mannen svåra skador, skriver Borås Tidning.
Läs mer om Christer Larsson och Södra.
Man till sjukhus – fick träd över sig i skogen
En man har förts till sjukhus efter att han fått ett fallande träd över sig.– Det var ett träd som hängde, som den här personen skulle ta ned, säger Christer Larsson, inre befäl vid Södra älvsborgs räddningstjänst.
Läs mer om Christer Larsson och Södra.
Man fick träd över sig
En man har förts till sjukhus efter att han fått ett fallande träd över sig.– Det var ett träd som hängde, som den här personen skulle ta ned, säger Christer Larsson, inre befäl vid Södra älvsborgs räddningstjänst.
Läs mer om Christer Larsson och Södra.
Bastubrand i villa – rökspridning
En bastu började brinna i en villa i Borås.– Branden begränsades till bastun med röken spreds i hela huset, säger Christer Larsson, inre befäl vid Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund.
Läs mer om Christer Larsson.
Ladugård brinner – räddningstjänst på plats
En ladugård och ett vedskjul har börjat brinna i Bollebygd.– Branden är under kontroll men det brinner fortfarande i en vedhög. Räddningstjänsten kommer vara på plats i en timma till, säger Christer Larsson på räddningstjänsten.
Läs mer om Bollebygd och Christer Larsson.