Christian

De säljer andras kroppar – i Sverige

Vilka är de som säljer andras kroppar i Sverige idag? Ekot och P1-programmet Kaliber har granskat alla domar om koppleri och människohandel de senaste tre åren. I samarbete med Sveriges Radio publicerar Expressen nu en del av den granskning som reportrarna Maria Ridderstedt och Christian Ströberg gjort.

Christian Gabel om 1900: Det är brusigt, svajigt och vemodigt

Multimusikern och Bob Hund-trumslagaren Christian Gabel konsertdebuterar med sitt band 1900 på Orionteatern i maj.
Spred stjärnans privata bilder – stäms på miljoner
LEIPZIG. Nora Mörk var krossad efter att några hackat sig in i hennes telefon och spridit hennes privata bilder.Nu stämmer handbollsstjärnan gärningsmännen – på över två miljoner kronor.– Hon vill försäkra sig om att andra inte ska råka ut för samma sak genom att markera, säger Mörks advokat John Christian Elden till Dagbladet.
Först som vuxen fick jag veta att mamma var sjuk
Han har skrivit en uppmärksammad bok om sin egen och sin mammas psykiska ohälsa och driver den populära podden Sinnessjukt. Christian Dahlström är mycket kritisk till hur den svenska psykvården fungerar.
Läs mer om Sinnessjukt.

Draget mot kritiserade polisen i Kevin-fallet

Snart kommer den nya utredningsgruppen med sitt besked i Kevin-fallet – men först återstår ett viktigt förhör:Med spaningsledaren Rolf Sandberg, som för 19 år sedan pekade ut bröderna Christian och Robin som skyldiga till deras lekkamrats död.– Vi vill ta det i slutändan, när vi har hela bilden, säger åklagaren Niclas Wargren.
Bokrecension: Vad har egentligen Putin för hållhakar på Trump?
Luke Hardings grundliga reportage om Donald Trumps ryska kontakter är ett långsamt pussel av indicier. Jens Christian Brandt saknar de stora avslöjandena bland de många hypoteserna.
Läs mer om Putin och Trump.
Femte raka segern - med svensk hjälp
LOS ANGELES. Femte raka segern.Och den här gången med svensk hjälp.Christian Folin, 26, visade vägen med sitt 1-0-mål när LA Kings besegrade Chicago borta med 3-1 i natt, svensk tid.- Jag har spelat bättre matcher, men kul att få med sig ett mål. Alltid skönt när man får med sig några studsar, säger Folin.
Läs mer om Chicago och Folin.
Lastbil har kört av vägen och vält
En singelolycka med en lastbil har inträffat i Tidaholm på måndagsmorgonen.– Lastbilen ligger på sidan, delvis ut i vägbanan, säger Christian Velander, stabsbrandmästare vid Samhällsskydd mellersta Skaraborg.
Larm om brand i byggnad: Brinner med öppna lågor
En byggnad har fattat eld, drygt tre mil söder om Bengtsfors.– Det är grannar som har larmat. Man ser öppna lågor från byggnaden. Vi är på väg fram med fyra enheter från två stationer, säger Christian Rådn, räddningschef vid räddningstjänsten i Bengtsfors.
Läs mer om Christian Rådn.
Bokrecension: Hjalmar Söderberg var ingen stjärna som kritiker
Hjalmar Söderberg skrev i både DN och SvD. Men som kritiker var han oväntat anonym. Det är ändå omtumlande att läsa hans samlade artiklar, skriver Jens Christian Brandt.
Läs mer om SvD.
Efter terrorn: Sverige kan lära av Frankrikes misstag
SVT-journalisten Christian Catomeris granskar i en ny bok hur Frankrike mår efter terrordåden i Paris. Tvåårigt undantagstillstånd, upptrappad krigföring och burkiniförbud. Landet förändrades i grunden, säger han.
Läs mer om Frankrike.
Försvaret till hård attack mot åklagaren
Att Ola Rollns försvarsadvokater anser att han är oskyldig kom inte som en överraskning när insiderrättegången mot honom avslutades, en dag tidigare än beräknat. Ola Rollns advokater Christian Hjort och Knut Bergo angrep också norska Økokrim för att de överhuvudtaget åtalat Rolln.
Rollns försvarare: Fundamentalt missförstånd bakom åtalet
OSLO. Åtalet mot Ola Rolln är grundlöst och han ska frikännas, är budskapet från försvarsadvokat Christian B Hjort. Hela rättsfallet bygger på ett fundamentalt missförstånd, enligt honom.
Läs mer om Christian B Hjort och Ola Rolln.
Tankbil läcker slaktavfall: Det sprutar ut från taket
En lastbil med med en tank som innehåller slaktavfall har sprungit läck intill riksväg 47 i närheten av Falköping.Förbipasserande fordon ska ha blivit nedsprutade innan området spärrades av.– Det har skett en jäsningsprocess i själva tanken, och det sprutar ut från taket, säger Christian Velander, stabsbrandmästare i Falköping.
E-sporten har liknande utveckling som apparna
EKONOMISTUDION | Den just nu hajpade e-sporten växer kraftigt och väntas omsätta 6 miljarder kronor 2017. Sporten lockar både mediebolag och techjättar som Amazon, och intresset bland ungdomar att göra karriär inom dataspelande ökar lavinartat. Christian Lord, business director på Stenbecksägda Dreamhack pratar i Ekonomistudion om en ljus framtid för en sport omgiven av fördomar.
Just nu: Livsmedelsjätten om hotet från Amazon
Den just nu hajpade e-sporten växer kraftigt och väntas omsätta 6 miljarder kronor 2017. Sporten lockar både mediebolag och techjättar som Amazon och intresset bland ungdomar att göra karriär inom dataspelande ökar lavinartat. I Ekonomistudion pratar vi mer om fenomenet med Christian Lord från MTG Dreamhack. Medverkar gör också livsmedelsjätten Axfoods vd Klas Balkow om att växa snabbare än konkurrenterna och vad hotet från Amazon kommer att betyda för branschen.
Läs mer om Amazon och Christian Lord.
Christian fick stopp på vansinnesföraren
Christian Ohnesorge, 36, såg hur en bil kom körandes mot trafiken på Hisingen.När den vingliga färden fortsatte mot de centrala delarna av Göteborg bestämde han sig för att följa efter.Bilföraren var på väg att köra på både en fotgängare och en cyklist – när bilen stannade vid Lilla Bommen höll Christian kvar honom till polisen kom.– Det var ren och skär tur att inget hände, säger han.
Förre HIF-tränaren till konkurrent i superettan
Öster lockade till sig Christian Järdler från IFK Värnamo.Nu är Roar Hansen klar som Järdlers ersättare.–Det känns super, säger den förre HIF-tränaren.
Bokrecension: Pessimisten Joseph Roth visste vad timmen var slagen
Joseph Roth löste enkel biljett till Paris när Hitler tog makten i Berlin. I sitt skrivande sökte han svaret på varför det gamla Wiens undergång var oundviklig. Jens Christian Brandt läser en tidsskildrare som var lika briljant som romanförfattare och reporter.
Läs mer om Berlin och Hitler.
Bokrecension: Gripande öden som skildras omständligt av Astrid Seeberger
Författaren och njurläkaren Astrid Seeberger skildrar gripande öden i Goodbye, Bukarest. Men på ett omständligt vis, tycker Jens Christian Brandt.
Spott, bajs och en kniv i ryggen – Sveriges finaste yrke
Polisen Ted Eriksson knivhöggs i ryggen. Han överlevde – och trots attacken har han inga tankar på att lämna polisyrket. Det har inte heller Christian, trots allt han varit med om i Botkyrka. De får utstå spott, hot och attacker. Varför vill någon ens vara polis i dag?
Läs mer om Botkyrka och Christian.
Köpt sju bilar i år – kan tvingas sälja sina katter
Noraparet Christian, 23, och Frida, 20, går back med 77 000 kronor i månaden och betalar inte hyran.Samtidigt har de fyra katter, har köpt sju bilar under året och gjort av med drygt 5 500 liter bensin.– Det är okynneskörning runt era rondeller mer eller mindre, säger programledaren Patrick Grimlund i veckans avsnitt av Lyxfällan.
Ny roll för 1994-hjälten efter infekterade bråket
Christian Järdler har, efter en segdragen process och bråk mellan klubbarna, skrivit på för Öster.Då får Jonas Thern en större roll i IFK Värnamo.– Han kommer ha ett spelsätt bland ungdomarna och det ska gå vidare som en röd tråd upp till A-laget. Det här är en långsiktighet för oss, säger IFK Värnamos ordförande Kaj Larsson till vn.se.
Läs mer om A-laget, Kaj Larsson och Öster.Då.
Tränaren klar för Öster – efter infekterat bråk
Christan Järdler från Värnamo till Öster har varit en infekterad intrig.– Vi anser att det är en fientlig handling mot IFK Värnamo, sa sportchefen Thomas Lundqvist i oktober.Men nu är det klart. Öster har presenterat Christian Järdler.– Jag har i mitt eget huvud sett mig själv som Öster-tränare ett tag, så det är skönt att allt är på plats nu.
Tottenhams tystlåtne dansk tar plats i rampljuset
Det brukar vara Dele Alli och Harry Kane som får rubrikerna. Men ett hattrick som tog Danmark till VM har skapat Christian Eriksen-hajp. När Tottenham möter Dortmund i Champions League är det dags för den tyste dansken att stå i centrum.