Christian

Bokrecension: Javier Marias kammar spionromanen mothårs

Genrelek. Hos Javier Maras kammas spionromanen mothårs, skriver Jens Christian Brandt om spanjorens trilogi som är översatt till svenska.

Tågade med nynazister – nu kan han hamna i regeringen

På söndagen går Österrike till val.Högerpopulisten Heinz-Christian Strache och hans FPÖ är näst största parti i opinionsmätningarna.Strache blev en gång gripen för att han deltog i en marsch med en Hitler Jugend-inspirerad organisation.Enligt en granskning i tyska Süddeutsche Zeitung har Strache ett förflutet i den nynazistiska rörelsen. Själv förnekar han att han varit nazist.
TV: Spurs–Bournemouth 1-0 – se highlights här
Tottenham vann väntat mot Bournemouth - men med mindre siffror än vad man hade kunnat tro. Christian Eriksen gjorde matchens enda mål i 1-0-segern. Harry Kane lämnade än en gång Wembley mållös.
Läs mer om Bournemouth och Wembley.
Nu invigs landet första bro – för hasselmöss
På fredagen invigdes Sveriges första bro åt hasselmöss.Med en ny bro får de nu ro och slipper hård trafik.– I Danmark finns några stycken som vi tjuvtittat på så vi vet att det finns en funktion, har Christian Björnsson, projektledare på Trafikverket, tidigare sagt till till Sveriges Radio.

Hörnqvist tillbaka i Pittsburgh – målskytt direkt

Patric Hörnqvist är tillbaka från skadan. Han gjorde ett mål och noterades för en assist när hans Pittsburgh besegrade Washington. I Washington gjorde Christian Djoos en lyckad NHL-debut.
Läs mer om Pittsburgh och Washington.
Bokrecension: Ebba Witt-Brattström galghumoristisk och övertygande i Kulturkvinnan
De litterära avrättningarnas rike. Ebba Witt-Brattströms nya textsamling är en galghumoristisk uppgörelse med kulturpatriarkatet. Jens Christian Brandt sveps med av de övertygande nytolkningarna av klassiker.
Läs mer om Kulturkvinnan.
Uppgifter: Järdler tar över i Öster
Östers IF byter huvudtränare nästa år.Enligt P4 Kronoberg tar IFK Värnamos nuvarande tränare Christian Järdler över Växjöklubben.
VM-hoppet lever för Danmark
Danmark var piskat att vinna på svårflörtad bortamark. Christian Eriksens mål räckte för att hålla den rödvita VM-drömmen vid liv. För Tyskland och England besannades den redan under torsdagen.
Läs mer om Danmark, England och VM-drömmen.
Kommunerna har gett upp – vill själva ha hand om polisen
Kommunpolitiker ute i landet har inte sett några poliser på länge – och vill nu få sköta det själva.– Vi ser inte i dag att polisen eller organisationen har förmågan att uppfylla den ambition som Dan Eliasson säger att han har, säger Christian Ottosson (C), gruppledare och kommunalråd i Huddinge kommun.
Jalvanti ersätter Jaros i Luleå
Luleå ersätter hockeybacken Christian Jaros, som stannar i Nordamerika, med finländaren Joonas Jalvanti som närmast kommer från Jokerit.
Läs mer om Jokerit, Luleå och Nordamerika.
Luleå ersätter Jaros med finländare
Christian Jaros blir kvar i Nordamerika – här är ersättaren
Läs mer om Nordamerika.
Storklubbar slåss om supertalangen
Arsenal har gett sig in i kampen om vem som kommer lyckas värva Borussia Dortmunds stjärnskott Christian Pulisic.Men de är inte ensamma och att försöka locka över amerikanen – enligt The Sun har fyra storklubbar visat intresse.
Johaugs advokat ska försvara Ola Rolln
Vad har den norska skidstjärnan Therese Johaug och Hexagons koncernchef Ola Rolln gemensamt? De anlitade bägge samma advokat för att bevisa sin oskuld: Christian B. Hjort. I Johaugs fall vet vi hur det gick. Återstår att se hur Ola Rolln klarar sig.
Läs mer om Ola Rolln och Therese Johaug.
Så lamslås Göteborg av demonstrationerna
Demonstrationer och motdemonstrationer, författare vid Domkyrkan och en påpassad nazistmarsch som avslutas ett stenkast från centrum.Inte sedan EU-toppmötesdagarna sommaren 2001 har Göteborgs centrala delar lamslagits i den utsträckning som väntas på lördag.–Det kommer bli stor påverkan stor del av dagen, säger Christian Lans, pressinformatör på Västtrafik som väntar sig stora störningar i trafiken.
Janne Loffe Carlsson till sista vilan
Barbro Lill-Babs Svensson, Svante Grundberg, Per Ragnar och Christian Kicken Lundqvist var några av de många personer som kom för att ta farväl av den folkkäre skådespelaren och musikern.
Jens Christian Brandt: Skäl att se ljust på utvecklingen i Tyskland
Jens Christian Brandt om en valkväll i Tyskland då alla hämningar släppte och hur man kan vända ett missnöje.
Läs mer om Tyskland.
Här slår ägaren ner tv-kommentatorn
Sion hade precis vunnit mot Lugano i Schweiz högstaliga när ordföranden Christian Constantin skämde ut sig.Han klev fram till tv-kommentatorn Rolf Fringer – och sänkte honom.– Jag är fortfarande i chock, säger Fringer.
Svenske Unicef-chefen i Mexiko: Många fler kunde dött
Hundratals människor har dött efter tisdagens jordskalv i centrala Mexiko. Att det ändå inte krävts fler dödsoffer beror till stor del på erfarenheten från 1985, då 10.000 omkom efter liknande skalv. – Efter det såg regeringen till att skaffa all möjlig beredskap. I går ljöd larmet direkt, och det bidrog till att färre drabbades i år, säger Christian Skoog, chef för Unicef i Mexiko.
Läs mer om Christian Skoog, Mexiko och Unicef.
Polisen: Ensamkommande barn utsätts för rekryteringsförsök
Ensamkommande som pressas att delta i radikala aktiviteter eller som själva ser jihad som en sista utväg när alla andra dörrar stängts i Europa är en realitet i dag. Det är inte så konstigt att de är måltavlor. De som rekryterar är skickliga på att utnyttja unga kringflackande killars utsatthet. De två poliserna Christian Frödn och Mikael Lins i Stockholm har sett flera exempel på det.
DIF:s tunga smäll i guldjakten – Mrabti borta resten av säsongen
Djurgården har drabbats av en tung smäll i guldjakten.Kerim Mrabtis skada är så svår att han missar resten av säsongen.– Han har en skada i låret, säger Djurgårdens napraprat Christian Andersson till klubbens hemsida.
Läs mer om Christian Andersson och Mrabti.
KDU-ledaren vill att M och KD lägger gemensam budget
I väntan på att Annie Lööf och Jan Björklund ska bli mogna att ta ansvar för Sverige bör Moderaterna och Kristdemokraterna lägga fram en gemensam budget, skriver KDU:s ordförande Christian Carlsson i en debattartikel i SvD.
KD och M bör lägga fram gemensam budget
Kristdemokraterna och Moderaterna borde lägga fram ett gemensamt budgetalternativ och låta Sveriges riksdag ta ställning, skriver Christian Carlsson, förbundsordförande för Kristdemokratiska Ungdomsförbundet (KDU).
Svensken målskytt i debuten för Kings
LOS ANGELES. Ett mål i debuten.Och en biljett till Kina.Lördagen var en glädjens dag för Oscar Fantenberg, 25.Tillsammans med LA Kings andre svenske nykomling i backuppsättningen, Christian Folin, fick han beskedet att det blir en plats i truppen när laget under söndagen flyger till Kina för två träningsmatcher mot Vancouver Canucks i nästa vecka.– Jättekul att vi båda kom med på resan, säger de i omklädningsrummet efter uddamålsförlusten (3-4) mot Vancouver i natt, svensk tid.
Fel när borgerliga sysslar med skatteväxling
En snabb sökning ger vid handen att Centerpartiet i sin höstbudget 2017 föreslog en skatteväxling på 33 miljarder kronor över en fyraårsperiod. Varför Centerpartiet väljer att höja skatter i stället för att jobba med morötter såsom skatterabatter och bonusar om man vill påverka beteenden är svårt att förstå, skriver Christian Ekström, Skattebetalarna, i en slutreplik.
Fansens oro efter bilden på stjärnan: Herregud
Christian Bale är oigenkännlig – och vissa fans är oroliga för hans hälsa. Inför filmen Backseat har han ännu en gång gått igenom stora utseendeförändringar. – Jag har bara ätit jättemycket paj, säger han om sin viktökning.
Läs mer om Backseat.