Christina

När barn måste ta ansvar för de vuxna

Christina Herrström står stark på barnets sida och stannar inte på tröskeln till smärtan. Ingrid Bosseldal läser en bok som sprakar.

Underhållning är en del av SVT:s uppdrag

Självklart är nyheter och granskning en viktig del av vårt uppdrag. Men vi ska också leverera nöjesprogram. Visst är realitytävlingen "Salongen" en ovanlig satsning, men också extra intressant, skriver Christina Hill, SVT Göteborg.
Läs mer om Christina Hill och Salongen.
Vilket drama i Stockholm vill du veta mer om?
I en nyproducerad kortdokumentär beskrevs Christina Nilsson-tragedin 1885 då 18 kvinnor trampades ihjäl. Vilken händelse i historien vill ni läsare att nästa film ska handla om?
Guiden
Eva-Christina Wiel-Hagberg tipsar om saker att göra den närmaste veckan i Herrljunga.
Läs mer om Herrljunga.

Minnesord: Sven Björving

Civilingenjören Sven Björving, Katrineholm, har avlidit i en ålder av 78 år. Närmast anhöriga är hustrun Marie och barnen Christina och Anders med familjer.
Läs mer om Christina, Katrineholm och Marie.
Jan Svensson föreslås bli ny ordförande i Alimak
Aktieägarna i hissbolaget Alimak Group kallas till årsstämma onsdagen den 16 maj i Stockholm. Styrelsen föreslår en utdelning på 2,30 kronor per aktie för räkenskapsåret 2017. Valberedningen föreslår omval av Anders Jonsson, Helena Nordman-Knutson, Joakim Rosengren och Jan Svensson samt nyval av Tomas Carlsson och Christina Hallin som styrelseledamöter.
Sexuella trakasserier på Göteborgsoperan
Enligt en medarbetarenkät på Göteborgsoperan har det inträffat sexton fall av sexuella trakasserier det senaste året, skriver Göteborgs-Posten.– Jag vill ha varenda incident och varenda case på mitt bord, säger operans vd Christina Björklund till tidningen.
Minnesord: Per-Åke Nilsson
Teknologie doktor Per-Åke Nilsson, Mölnlycke, har avlidit i en ålder av 53 år. Närmast anhöriga är hustrun Christina, barnen Johan och Elsa, föräldrar, samt syster med familj.
Kändiskvinnornas fest – för att hylla Lill-Babs
I halva sitt liv var Barbro Lill-Babs Svenssons engagerad i Stadsbrudskåren.På onsdagskvällen samlas ett 25-tal kvinnliga vänner för att hylla artisten – genom att höja sina glas och skåla i champagne.– Vi kommer skåla i champagne till hennes ära, säger skådespelerskan Christina Schollin.– Det är Barbro i ett nötskal, säger gruppens talesperson, PR-kvinnan Marianne Djudic.
Fler kallas till mönstring – här är frågorna som avgör
SKÖVDE. Ett hundratal ungdomar som inte kommit till mönstringen kommer att åtalsanmälas, men de 6 191 som struntade i att svara på mönstringsunderlaget förra året slipper straff.– Vi hann inte, säger Christina Malm, generaldirektör för Rekryteringsmyndigheten.I år kommer 2 000 fler 18-åringar att kallas till mönstring - och här är frågorna som avgör vilka som tas ut.
Lill-Babs liv i solen – på ålderns höst
Barbro Lill-Babs Svensson tyckte om att resa och se världen – Spanien hade en särskild plats i hennes hjärta.Den folkkära artisten hälsade ofta på hos dottern Malin Berghagen på Mallorca, och varje år hade hon sin bejublade show på Gran Canaria.– Barbro älskade solen. Hon hade så otroligt mycket mer att ge, säger vännen Christina Schollin.
"Batgirl" är tillbaka på banan igen
I februari kom beskedet att Joss Whedon hade lämnat "Batgirl" och sökandet efter ny regissör och manusförfattare inleddes omedelbums. Nu rapporterar THR att man har anlitat Christina Hodson till att skriva filmens manus.
Läs mer om Batgirl, Christina Hodson och THR.
Efter Bonusfamiljen – läs Christina Herrströms roman
Christina Herrström är mästare på att skildra föräldrar som sviker.Gunnar Ardelius läser en ny roman om familjelivets mysterier.
Aktietorget: Vi anmäler falsk information
Aktietorget gör vad man kan för att stävja anonyma nätskribenters påverkan på aktiekurser, uppger Christina Ploom, chef marknadsövervakning. Det ska inte vara möjligt att komma undan med att manipulera på det här sättet, säger hon.
Läs mer om Christina Ploom.
Minnesord: Chester Mistander
Chester Mistander, Länna, har avlidit 86 år gammal. Han efterlämnar hustrun Christina och döttrarna Carolina och Cecilia samt från tidigare förhållanden döttrarna Lena, Catrine, Gunilla och Eva med familjer.
Minnesord: Sven Björving
Civilingenjören Sven Björving, Katrineholm, har avlidit i en ålder av 78 år. Närmast anhöriga är hustrun Marie och barnen Christina och Anders med familjer.
Läs mer om Christina, Katrineholm och Marie.
TV: Här blir Umeåkändisen först - hoppar från stratosfären!
Umeå. Umeåkändisen Christina Rickardsson blev första svenska kvinna att hoppa fallskärm från stratosfären! Hon filmade själv det galna hoppet. Kolla in det här!
Läs mer om Umeåkändisen.
Var kom sandstranden ifrån?
Christina Borglund menar i ett svar till mig (29/3) att det är onödig lyx i det nya badhuset och nämner sandstrand som ett exempel på det.
Christina Busck minns Lill-Babs - ambassadören från Järvsö som inte pratade jarsemål
Krönika: Det känns smått overkligt att höra att Barbro "Lill-Babs" Svensson är död. Hon är ju en av de hälsingeprofiler som bara ska finnas. Hon var generös med sin tid, som när kulturredaktionen träffade henne för att prata jarsemål.
Läs mer om Järvsö.
En bättre lösning finns för de ensamkommande
Efter Lagrådets nedgörande kritik torde regeringens förslag om uppehållstillstånd för ensamkommande ha små utsikter att nå riksdagen. Men det finns en bättre och enklare lösning, skriver Christina Rogestam och Lennart Widing.
Usel del af hufvudstadens pöbel bakom traumat
Råstarka arbetare hyllades som hjältar – polisen sågades utan pardon. Här får ni en inblick i vilka personer som hamnade i fokus dagarna efter Christina Nilsson-tragedin 1885 då minst 18 kvinnor trampades ihjäl.
Många statligt anställda mobbar sina chefer
Staten har många mobbade chefer, särskilt på universitet och högskolor. Nya på chefsposter och normbrytare ligger sämst till. Liksom höga kvinnliga chefer. För den mobbade slutar det ofta i sjukskrivning, utköp och ibland en avbruten karriär, visar forskaren Christina Björklund.
Minnesord: Stig Franck
Stig Franck, Jönköping, har som tidigare meddelats, avlidit i en ålder av 84 år. Närmast anhöriga är hustrun Ann-Christina, dottern Charlotte och barnbarnet Alexander.
Märkligt att traumat i City är så bortglömt
Synen fick blodet att stelna i sina ådror. Så beskriver SvD stämningen dagen efter Christina Nilsson-tragedin 1885 då minst 18 kvinnor trängdes och trampades ihjäl i centrala Stockholm. – Det är en av tidernas värsta olyckor i Stockholm och jag har funderat på varför händelsen är så bortglömd. Det är lite märkligt med tanke på att det var en sådan stor tragedi, säger Stadsarkivets Ann-Sofi Forsmark.
Christina Aguileras osminkade plåtning - se de uppmärksammade bilderna!
Sångerskan Christina Aguilera är känd för sin hårdmejkade look och sitt blonda hårsvall, men på nya bilder i tidningen Paper poserar hon utan makeup - och är nästintill oigenkännlig.
Läs mer om Paper.