Christine schürrer

Experten anklagade Jangestig för att hitta på

Psykologiprofessorn Sven Åke Christianson kritiseras för sin roll i Kevinfallet. Nu berättar Emma Jangestig, vars barn Saga och Max mördades av tyskan Christine Schürrer 2008, att Christianson beskyllde henne för att ha hittat på sina minnesbilder av attacken. – Jag blev jätteledsen och upprörd, säger Emma Jangestig till Aftonbladet.

Sambon berättar om Arbogamorden

Han kom hem till kedjehuset – och på golvet låg hans älskade sambo Emma Jangestig och hennes två barn sönderslagna, i pölar av blod. Nu berättar Torgny Hellberg för första gången i P3 Dokumentär om Arbogamorden 2008 och relationen han tidigare haft med den senare dömda dubbelmördaren Christine Schürrer, 40. – Hur kan en person som fått min närhet, och min uppmärksamhet, göra något sådant mot mig? säger han i programmet.
Del 5: Dagar som skakade Sverige
43 slag med en hammare skakade om Sverige och förändrade livet för en liten familj i Arboga. På mindre än 10 minuter mördades Max, 3, och Saga, 1. Deras mamma överlevde – men lever varje dag med mardrömmen: att Christine Schürrer, 37, ska släppas ut: – Vill hon döda mig när hon kommer ut så får hon väl göra det. Jag tänker leva till dess, säger Emma Jangestig, 30.
Schürrer fick en hel avdelning för sig själv
Morddömda Christine Schürrer, 37, disponerade en hel avdelning med fem rum för sig själv när hon satt inlåst på kvinnofängelset i Ystad. Hon åt inte i matsalen utan fick all mat serverad i cellen. - Många av de andra intagna var ganska upprörda och tyckte att hon särbehandlades, säger en person med insyn i Kriminalvården.
Läs mer om Kriminalvården och Ystad.

Pappan får skadestånd av staten

Pappan till Max och Saga som mördades i Arboga i mars 2008 får skadestånd av staten för dagarna han satt anhållen. Det var den 17 mars 2008 som Max och Saga mördades av Christine Schürrer.
Läs mer om Arboga, Christine Schürrer, Max och Saga.
Christine Schürrers nya frihet i fängelset
Hon avskydde livet på anstalten Hinseberg. Här, i kvinnofängelset i tyska Vechta, får Arbogamördaren Christine Schürrer, 36, baka tårtor - och jobba som bibliotekarie. Samtidigt arbetar hon med en ny resningsansökan. - Hennes mål är fortfarande att bli fri, säger en källa med insyn i den tyska kriminalvården.
Schürrer erbjuder hjälp till Assange
Christine Schürrer, 35, sträcker ut en hjälpande hand - till den sexbrottsanklagade Julian Assange. Arbogamördaren har kontaktat Australiens ambassadör i Stockholm för att berätta om sina erfarenheter av det svenska rättsväsendet. Ärendet är känsligt. - Ambassadören vill inte lämna några kommenterar, hälsar Therese Ryde, ambassadörens assistent.
Schürrer är på väg till Tyskland
Christine Schürrer, som mördade två barn i Arboga, lämnade anstalten Hinseberg vid lunchtid på torsdagenUtvisas till Tyskland.
Läs mer om Arboga, Hinseberg och Tyskland.
Christine Schürrer utvisad till Tyskland
Christine Schürrer – som mördade två barn i Arboga – är på väg att utvisas till Tyskland. Hon lämnade anstalten Hinseberg vid lunchtid på torsdagen, skriver den lokala nyhetssajten Magazin 24.
Läs mer om Arboga, Hinseberg, Magazin och Tyskland.
Schürrer lämnar Sverige
- 14:15 Schürrer lämnar Sverige Christine Schürrer, som är dömd för mordet på Max och Saga Jangestig och mordförsöket på Emma Jangestig, är på väg att utvisas.
Christine Schürrer utvisas i vår
- 11:12 Christine Schürrer utvisas i vår Foto: KRIMINALVÅRDEN Utvisningen av Christine Schürrer är på gång, uppger Kriminalvårdens säkerhetschef till TT.
Läs mer om Christine Schürrer och Foto.
Christine Schürrer utvisas under våren
Christine Schürrer som mördade två barn i Arboga kommer att utvisas till sitt hemland Tyskland under våren uppger Kriminalvården.
Läs mer om Arboga, Kriminalvården och Tyskland.
Arbogamördare på väg utvisas
Christine Schürrer dömd för mord på två barn i Arboga.
Läs mer om Arboga.
HD avslår Schürrers resningsansökan
Foto: Scanpix Högsta domstolen (HD) avslår resningsansökan från Christine Schürrer som 2008 och 2009 dömdes för mord på två barn i Arboga samt mordförsök på barnens mamma, uppger flera
Läs mer om Arboga och Christine Schürrer.
HD avslår Schürrers resningsansökan
Stockholm/TT Högsta domstolen (HD) avslår resningsansökan från Christine Schürrer som 2008 och 2009 dömdes för mord på två barn i Arboga samt mordförsök på barnens mamma, uppger flera
Läs mer om Arboga och Christine Schürrer.
HD avslår Schürrers resningsansökan
Högsta domstolen (HD) avslår resningsansökan från Christine Schürrer som 2008 och 2009 dömdes för mord på två barn i Arboga samt mordförsök på barnens mamma, uppger flera medier.
Läs mer om Arboga och Christine Schürrer.
Ingen resning för Arbogamörderskan
Det blir ingen resning för tyskan Christine Schürrer, som 2008 dömdes för morden på två barn i Arboga. Högsta domstolen har avslagit resningsansökan, säger justitiesekreterare Cecilia Tallkvist till DN.se.
Högsta domstolen avslår Schürrers resningsansökan
Högsta domstolen (HD) avslår resningsansökan från Christine Schürrer som 2008 och 2009 dömdes för mord på två barn i Arboga samt mordförsök på barnens mamma, uppger flera medier. Christine Schürrer har inte visat någon omständighet som kan föranleda resning i målet. Högsta domstolen avslår därför resningsansökningen, skriver HD. Christine Schürrer avtjänar ett livstidsstraff på kvinnoanstalten Hinseberg.
Christine Schürrer får inte resning i HD
resning i målet. Högsta domstolen avslår därför resningsansökningen, står det i beslutet.
Schürrers resningsansökan under behandling
- 07:17 Schürrers resningsansökan under behandling I går tog Högsta domstolen upp Christine Schürrers resningsansökan. I början av januari lämnade livstidsdömde Christine Schürrer in
Läs mer om Christine Schürrer och Högsta.
Schürrer JO-anmäler igen
- 07:41 Schürrer JO-anmäler igen Christine Schürrer, livstidsdömd för barnmorden i Arboga har lämnat in ännu en JO-anmälan.
Arbogamördaren anmäler anstalten
Larger image Christine Schürrer anmäler anstalten till justitieombudsmannen.(Bertil Ericson SCANPIX) Livstidsdömda Christine Schürrer anmäler chefen för Hinsebergsanstalten till justitieombudsmannen.
Arbogamördaren anmäler anstalten
Livstidsdömda Christine Schürrer anmäler chefen för Hinsebergsanstalten till justitieombudsmannen. Dömd till livstids fängelse Christine Schürrer dömdes den 16 februari 2009 till livstids
Tyskans brev till Beatrice Ask
Nu skriver tyskan brev till justitieministern. Om olyckan hon drabbats av sedan hon dömts för Arbogamorden. Trots den ofattbara olyckan som jag drabbades av jag tur att jag har stöd från min omgivning. Hon avslutar brevet till Beatrice Ask: Med de bästa hälsningar, Christine Schürrer.
Schürrer i storbråk på kvinnofängelset
Christine Schürrer har hamnat i ett storbråk med personalen på kvinnofängelset Hinseberg. Hon gör nu uppror - och hotar med polisanmälan. - Hon är en speciell personlighet, hon skaffar sig antagonister, säger en källa.
Läs mer om Hinseberg.