Cla

Mercedes Concept A Sedan – smakprov på nya generationen av åtta kompaktbilar

Mercedes nuvarande generation kompaktbilar har blivit mycket framgångsrik. 2016 blev ett rekordår för Mercedes och en stor del av ökningen finns hos A-klass, CLA, GLA och de andra kompaktbilarna. Men Mercedes tänker inte vila på lagrarna utan lanserar snart nästa generation kompaktbilar. Första smakprovet på vad som komma skall är Mercedes Concept A Sedan, en försmak på en helt ny sedanmodell och lillebror till C-klass. Räkna med att Mercedes A-klass Sedan dyker upp hos handlarna under slutet av 2018. Mercedes A-klass Sedan blir alltså ett komplement i kompaktklassen, en mera praktisk karosstyp än CLA. Sedanmodellen p
Läs mer om CLA och GLA.

EXKLUSIVT: Här bygger Mercedes sina nya storsäljare

KECSKEMET, UNGERN. Det tar fabriksarbetarna i ungerska Kecskemet, tio mil från Budapest, cirka sex och en halv timme att bygga en Mercedes B-klass, CLA eller CLA Shootingbrake. Och varannan minut rullar det ut en ny bil från den stora fabriken.– Vi kan stolt avslöja att nästa år börjar vi bygga ytterligare en fabrik här på området, säger fabrikschefen Christian Wolff.
7/2016: Volvo S90 provkörd – Vi testar suv mot kombi
Första provkörningen av Volvo S90. Vi tar plats bakom ratten på en förseriebil. De första intrycken imponerar. Vi testar suv mot kombi i fyra dueller. Volvo V70 mot XC60. BMW 3-serie mot X1. Mercedes CLA mot GLA. Mazda 6 mot CX-5. Provkörning: Audi A6 Avant quattro, Hyundai Ionic hybrid, Mini Cooper S Cabrio, Skoda Octavia RS 4x4, och Volvo V40 T5 Polestar. Alrik kollar in det bästa och mest intressanta, både bilar och människorna bakom bilarna, på bilsalongen i Genève. 4WD-duell. Tesla vs BMW. Så bra är Teslas fyrhjulsdrift jämfört med BMW xDrive. Begagnat. Vilket är bästa BMW 3-serie-valet. Vi ställ
BMW ger en försmak på 1-serie Sedan med nytt koncept
Nya modellen ska utmana Mercedes CLA, men visas upp med läskiga bilder.
Läs mer om Sedan.

BMW 2-serie Gran Coup på gång – snyggare än Mercedes CLA?

Frågan är om den blir bakhjulsdriven eller framhjulsdriven?
Läs mer om Gran Coup.
Mercedes uppdaterar CLA och GLA 45 4Matic – 21 hk extra
Det är en dags för en varsam uppgradering av AMG:s minsta modeller men det är inget smått över motorstyrkan – här pratar vi om världens starkaste, fyrcylindriga motor. CLA och GLA 45 4Matic får 21 hk extra, vilket ger 381 hk och 475 Nm i toppeffekt.
Läs mer om CLA och GLA.
BMW 2-serie Gran Coup – ny utmanare till Mercedes CLA?
Med läckert designspråk som främsta försäljningsargument ska BMW 2-serie Gran Coup locka köpare från Mercedes CLA, och kanske också Audi A3 Sedan. Men det är oklart om den sätts i produktion.
Läs mer om Audi A3 Sedan, BMW och Gran Coup.
Tajt körkänsla i onödig kombi
Med nya CLA 220 CDI Shooting Brake vill Mercedes ta mark hos yngre köpare med en högst opraktisk och onödig liten kombi som mer känns som en BMW att köra. Det går bra. Men slarvar Mercedes bort sin själ på köpet?
Läs mer om BMW och CLA.
Mercedes CLA Shooting Brake – test
FRANKFURT. Kompakt, snygg och rolig att köra - med rätt motor. Mercedes kör in i framtiden med nya CLA Shooting Brake. Jag tror aldrig att jag kört en så tajt och välbalanserad Mercedes med ett så lågt pris.
Vi kör folk-Mercan CLA Shooting Break
Direktrapport från provkörningen
Tesla Model S är bästa bilen totalt – Mercedes CLA floppar
Nya Mercedes CLA får verkligen inget toppbetyg av amerikanska Consumer Reports – det är främsta anledningen till att Mercedes nu rasar tolv placeringar i senaste undersökningen. Desto bättre går det för Tesla.
Läs mer om Tesla.
CLA Shooting Brake premiärvisas i helgen | Bilsport
Artikel CLS får en lillebror - det är CLA som lanseras i sportigt kombiutförande. Ett sätt för Mercedes att hitta nya köpare i kompaktklassen. Den visas just nu i Älvsjö, där Stockholm Lifestyle Motor Show pågår helgen ut.
Så ska Mercedes gå om Audi och BMW
Mercedes nya Sverigechef Marc Boderke har ambitiösa planer. I fjol ökade Mercedes med 25 procent i Sverige och den resan ska fortsätta. En del av planen är nya CLA Shooting Brake – en kombi särskilt anpassad för tjänstebilsmarknaden till ett attraktivt pris.
Mercas nya sportiga kombi
Här är Mercedes senaste tillskott på den lilla plattformen - kombin Mercedes CLA Shooting Brake. Med en ny modell ska Mercedes försöka jaga ifatt konkurrenterna Audi och BMW.
Läs mer om Audi och BMW.
CLA som sportkombi | Bilsport
Artikel Egentligen var det bara en tidsfråga innan flerdörrarscoupén Mercedes-Benz CLA skulle komma med stor lastlucka, långt bagage och måhända tillräckligt mycket extra takhöjd för baksätespassagerare.
Läs mer om Bilsport och Mercedes-Benz CLA.
Nya Mercedes CLA Shooting Brake – kombi för fåfänga
Fåfänga och praktiska hänsyn brukar inte gå att förena men Mercedes gör ett försök med nya CLA Shooting Brake. Bagageutrymmet växer något och de som vill blanda in en rejäl dos sportighet väljer Mercedes CLA 45 AMG Shooting Brake med fyrhjulsdrift och 360 hk. Leveranserna startar i mars 2015.
6 månader med en CLA 45 AMG
Artikel Långtest med Mercedes lilla turboladdade fyra CLA 45 AMG, 355 hästar och läckert stuk - men med alla options lika dyr som en Porsche Cayman. Obekvämt stötig, hör Auto Express
Läs mer om AMG, CLA och Porsche Cayman.
Coupkampen: Mercedes CLA attackerar Audi A5 och Volkswagen CC
Merceces har upptäckt en lucka mellan coupmodellerna CLA och CLS. Snart kommer en helt ny modell – samtidigt som nya Audi A5 Sportback och Volkswagen CC lanseras.
Mercedes GLA: Gör föraren glad på vägen
GLEMMINGEBRO. Först B, sedan A och CLA. Nu är det dags för GLA, men det kommer mera på Mercedes minsta plattform.
Läs mer om CLA och GLA.
Volkswagen NMC visar kommande Jetta CC
Volkswagen går till attack mot Mercedes CLA med en riktigt läcker coupmodell. Här är de första detaljerna om bilen som förmodligen får heta Jetta CC.
Läs mer om Jetta CC.
8/2014: Årets roligaste familjebilar - och bästa Golfen
Test av världens roligaste familjebilar - Audi S3, BMW M235i och Mercedes CLA 45 AMG. Tre bilar som har potential att vara bättre än Golf - Nissan Qashqai, Peugeot 308 eller Mazda 3. Test av 11 sommardäck. Huldt försöker hitta meningen med livet. Och mycket mer.
Volkswagen Jetta CC – så kan den se ut
Volkswagen planerar en snygg coupversion av Golf – som ska utmana Mercedes CLA med läcker design och lägre pris. Här är första illustrationen.
Läs mer om Golf.
8/2014: Årets roligaste familjebilar - och bästa Golfen
Test av världens roligaste familjebilar - Audi S3, BMW M235i och Mercedes CLA 45 AMG. Tre bilar som har potential att vara bättre än Golf - Nissan Qashqai, Peugeot 308 eller Mazda 3. Test av 11 sommardäck. Huldt försöker hitta meningen med livet. Och mycket mer.
Brabus fixar 400 hk i CLA 45 AMG
360 hk och fyrhjulsdrift hittar vi original i rappa Mercedes CLA 45 AMG, men tyska tunern Brabus har programvaran `PowerXtra B45 som ökar denna till 400 jämnt.
Läs mer om AMG, B45 och CLA.
Spion: Mercedes CLA Shooting Brake vintertestas
Vår spionfotograf har lyckats komma riktigt nära Mercedes nya sportkombi under pågående vintertester. Den ser ut att bli riktigt opraktisk men mycket läcker!