Clinton

Evangelisten Billy Graham död

Den kände evangelisten Billy Graham är död, uppger en talesperson för Graham. Han var bland annat budbärare mellan den nordkoreanske ledaren Kim Il-Sung och USA:s president Bill Clinton i mitten av 1990-talet.

Mattias Karlsson: Fejknyheter kan avgöra val

Forskare i USA har visat att falska nyheter hade en direkt påverkan när Trump vann över Clinton.
Läs mer om Clinton, Trump och USA.
Han var en drömprins – men han ljög om allt
Han var den världskände superkirurgen. Snygg, charmig och världsvan. Journalisten Benita Alexander blev blixtförälskad. Paolo Macchiarini lovade henne ett sagobröllop med påven som vigselförrättare och högdjur som paren Obama och Clinton som gäster. Men allt, precis allt, var en lögn. Inte ens diamanterna var äkta. Det berättar Paolo Macchiarinis ex-flickvän i en ny dokumentär.– Det var som en saga. Han var en drömprins. Men han var för bra för att vara sann, säger hon till Expressen.
Läs mer om Clinton, Expressen och Obama.
FBI-agenter snackade skit om Tim Cook
Textmeddelanden mellan olika FBI-agenter har offentliggjorts som en del i utredningen av FBI:s hantering av Hillary Clinton-mejlskandalen.

FBI-agenter snackade skit om Tim Cook

Textmeddelanden mellan olika FBI-agenter har offentliggjorts som en del i utredningen av FBI:s hantering av Hillary Clinton-mejlskandalen.
Kändisarna som blev ihop med ungdomskärleken
Hillary Clinton är en av många kändisar som fann sin livskamrat som ung. Men allt har inte varit guld och gröna skogar för kändisparen. Här är relationerna som i vissa fall varat en halv livstid – men också kantats av skilsmässor, otrohet och misshandel.
Melania Trumps kostym – slående lik Hillary Clintons
Hillary Clinton må ha varit Donald Trumps stora motståndare i det amerikanska valet.Men nu verkar det som att den före detta presidentkandidaten ger modeinspiration till hans hustru Melania Trump.Under presidentens första State of the union-tal bar hon ett klädesplagg som för tankarna till Clinton, skriver Us magazine.
Melania Trumps klänning – slående lik Hillary Clintons
Hillary Clinton må ha varit Donald Trumps stora motståndare i det amerikanska valet.Men nu verkar det som att den före detta presidentkandidaten ger modeinspiration till hans hustru Melania Trump.Under presidentens första State of the union-tal bar hon ett klädesplagg som för tankarna till Clinton, skriver Us magazine.
Bruno Mars stor Grammyvinnare
Grammygalans stora vinnare i natt blev Bruno Mars med sex utmärkelser. Men galan var politisk. Artister på scen och röda mattan gav sitt stöd till metookampanjen. Men största överraskningen stod Hillary Clinton för.
Hillary Clinton pikade Donald Trump under Grammygalan
Hillary Clinton var en av flera välkända profiler som drev med presidenten under Grammygalan. I en sketch läste hon utdrag från den kontroversiella boken Fire and fury, om Vita huset under Donald Trump.
Läs mer om Donald Trump, Fire, Grammygalan och Vita.
Clintons känga mot Trump på nattens gala
Söndagens Grammygala var full av överraskningar – men en av kvällens största stod demokraternas tidigare presidentkandidat Hillary Clinton för.I en inspelad sketch på galan passade hon på att ge en känga till president Trump – och presidentens familj och administration var snabba med att reagera på sociala medier, skriver CNN.
Läs mer om CNN, Hillary Clinton och Trump.
Clintonåklagare: Trump kan ställas inför riksrätt
USA:s president Donald Trump förnekar att han velat sparka den särskilde åklagaren Robert Mueller. Trots flera uppgifter om att en advokat stoppat honom. – Att ljuga för det amerikanska folket är något jag tar mycket allvarligt, säger Ken Starr som en gång ställde president Bill Clinton inför riksrätt.
Trump retweetad tio gånger så mycket som Clinton av ryska konton
Ryska Twitter-konton retweetade Donald Trumps tweets tio gånger så mycket som de retweetade Hillary Clintons tweets veckorna inför det amerikanska presidentvalet 2016.Uppgifterna kommer från Twitter själva.
Läs mer om Clinton och Twitter.
Chanel Silva drabbades av depression efter Clintons förlust
72 miljoner amerikaner röstade inte på Donald Trump i presidentvalet. Många av dem har engagerat sig politiskt i protest mot Trump under året, men andra har förlorat tron på politiken. En av dem är Chanel Silva, en ung student från Texas som var en hängiven Hillary Clinton-anhängare i valet. Hon drabbades av en depression efter Trumps seger och hoppade av sin collegeutbildning.
Stjärnjournalisten: Allt är annorlunda med Trump
Han har bevakat Barack Obama, George W Bush och Bill Clinton. Men inget liknar Trumps administration, säger New York Times Vita huset-korrespondent, Peter Baker. – Vi är väldigt medvetna om konsekvenserna av misstag.
Clinton är fri, muren saknas – men detta har Trump uträttat
USA:s president hävdar att han haft ett framgångsrikt första år vid makten, sett till hur mycket han fått gjort. Men vad har han egentligen uträttat? SvD har granskat de viktigaste besluten – och listar även en del andra.
Läs mer om Trump.
Konståkningsstjärnan bytte liv – från VM-guld till presidentkampanj
Amerikanska konståkerskan Michelle Kwan, femfaldig världsmästare, charmade en hel värld på isen. Sedan började hon arbeta politiskt för presidentkandidaten Hillary Clinton. Men det största felskäret var hennes och makens äktenskap. Och inte blev det bättre av att Michelle först fick läsa om mannens skilsmässoansökan på Twitter.
Clintons angrepp mot Trump: Rasist
Hillary Clinton kallar Trump ignorant och rasistisk efter hans påstådda uttalande om skithålsländer.Flera andra amerikanska politiker har uttryckt sin bestörtning över presidentens syn på Haiti, El Salvador och afrikanska länder.– Det här är inte hur en president ska prata. Det är inte hur en president ska bete sig. Men framför allt, det är inte så en president ska tänka. Vi är bättre än detta, säger Joe Biden, tidigare Obamas vice president.
Läs mer om El Salvador, Haiti, Joe Biden och Trump.
Hillary Clintons stiftelse utreds för brott – igen
The Clinton foundation, Hillary och Bill Clintons stiftelse, utreds återigen av FBI.Utredningen gäller donationer stiftelsen mottog när Hillary Clinton var utrikesminister.Kritikerna menar att utredningen bara är en rökridå för Donald Trumps Rysslandsrelationer.
Läs mer om Hillary och Hillary Clinton.
Clintonstiftelse granskas på nytt
USA:s justitiedepartement har inlett en ny granskning av familjen Clintons stiftelse. Utredningen rör frågor om huruvida paret Clinton utlovat eller givit några politiska favörer i utbyte mot bidrag till deras stiftelse under Hillary Clintons tid som utrikesminister, rapporterar The Hill.
Läs mer om Clinton och The Hill.
Donald Trump lägger ner utredningen om valfusk
Donald Trump tillsatte en kommission för att utreda eventuellt valfusk när han blev president i USA.Anledningen var att Trump vann flest delstater medan Clinton fick flest väljarröster – något som Vita huset hävdade berodde på fusk.Nu lägger Trump ner utredningen.
Läs mer om Clinton, Trump och Vita.
Brand hos Bill och Hillary Clinton
En brand har utbrutit hos Bill och Hillary Clinton, skriver CNN.Ingen person ska ha skadats, enligt polisen.
Läs mer om Bill och Hillary Clinton.