Clinton

Clinton kritiserar Trumps FN-tal: Mörkt och farligt

Mörkt och farligt.Så beskriver Hillary Clinton talet Donald Trump höll i FN:s generalförsamling i går.– Det är inte den typen av budskap som ledaren för världens mäktigaste land borde sända ut, sa hon i The Late Show,

Björn af Kleen: Trumps förhållande till mediesamhället liknar wrestling

I söndags morse roade sig USA:s president med att skicka runt ett filmklipp på Twitter där han till synes stenhårt träffar Hillary Clinton med en golfboll i ryggen. Clinton faller handlöst framåt.
Läs mer om Hillary Clinton, Kleen och Twitter.
Kändes som jag hade en tvångströja på mig
NEW YORK. Hon skulle bli USA:s första kvinnliga president.Ett år senare gör Hillary Clinton upp med förlusten, syndabockarna och chocken.– Bill tog min hand och sen låg vi bara där, skriver hon om natten när hon förlorade valet.
Läs mer om Hillary Clinton.
Clinton vet fortfarande inte vad hon ville göra
Vad hände egentligen när Trump vann det amerikanska presidentvalet?Johan Anderberg letar efter svar i Hillary Clintons nya bok What happened.
Läs mer om Trump och What.

Clinton: Valde jag fel metod mot krypet Trump?

Granskningen av kvinnliga politiker är förnedrande, Trumps valseger var som att ge en pyroman en tändsticka och att läsa nyheterna på morgonen är som att riva av en sårskorpa – Hillary Clintons nya bok är full med intressanta citat. Här är några av de mest avslöjande.
Läs mer om Trump.
En rak rekapitulering av Clintons misslyckande – Niklas Ekdal om What happened
Hillary Clinton lyckas inte besvara sin egen fråga om vad det var som hände under förra årets presidentval. Niklas Ekdal läser ett mea culpa som är rätt halvhjärtat vad gäller culpa.
Läs mer om What.
Clinton övertygad att Trump och Putin samarbetade
Tidigare presidentkandidaten Hillary Clinton är övertygad om att Donald Trumps medarbetare hjälpte Ryssland att manipulera det amerikanska valet.– Det förekom definitivt kommunikation och fanns någon typ av samförstånd, säger Hillary Clinton i en intervju med USA Today.I sin nya memoarbok jämför hon Trumps krig mot sanningen med Orwells bok 1984.
Läs mer om Hillary Clinton, Putin, Ryssland och Trump.
Clinton: Säker på att Trump var i maskopi med ryssarna
Hillary Clinton säger nu att hon är övertygad om att Donald Trumps medarbetare hjälpte Ryssland att manipulera det amerikanska valet 2016. Det förekom med säkerhet kommunikation och det fanns med säkerhet en överenskommelse av något slag säger hon till USA Today.
Läs mer om Ryssland och Trump.
Martin Gelin: Clintons bok lär förlänga demokraternas inbördeskrig
Hillary Clinton är tillbaka i rampljuset med en ny bok där hon skriver personligt om fjolårets valkampanj. Hennes skarpa kritik mot Bernie Sanders och hans kampanjarbetare har på nytt öppnat såren i demokraternas två falanger.
Hillary Clinton tar på sig skuld i ny bok
Giftiga beskrivningar av dåvarande motståndaren Donald Trump, Rysslands president Vladimir Putin och demokraten Bernie Sanders är att vänta. På tisdag kommer den tidigare presidentkandidaten Hillary Clintons nya bok ut.
Läs mer om Donald Trump och Vladimir Putin.
Folket vill ha frihandel – tvärtemot Trump och Clinton
Valet av Donald Trump som president har inte rubbat amerikanernas i grunden positiva attityd till frihandel. Men tankesmedjan Pew Research varnar för att politikerna som just nu har makten i Washington inte kommer att lyssna till den opinionen.
Hillary Clinton sökte tröst i böner, yoga – och vin
Hillary Clinton led en svidande förlust mot Donald Trump i det amerikanska presidentvalet.Nu berättar hon vad som fick henne att klara sig igenom den tuffa tid som följde efter nederlaget.Det var böner, yoga – och vin.– Ja, jag drack min beskärda del av Chardonnay, säger Hillary Clinton enligt CNN.
Trumps son: Jag fascinerades av ryskt erbjudande – men inget var användbart
Donald Trump Junior, president Donald Trumps son, berättade på torsdagen för utredare knutna till USA-senaten att han i juni 2016 hade ett möte med en rysk advokat, eftersom han fascinerades av möjligheten att genom henne få tillgång till information som var skadlig för Hillary Clinton.
Läs mer om Hillary Clinton.
Trumps son till utredare: Jag fascinerades av rysk advokat
Donald Trump Junior, president Donald Trumps son, berättade på torsdagen för utredare knutna till USA-senaten att han i juni 2016 hade ett möte med en rysk advokat, eftersom han fascinerades av möjligheten att genom henne få tillgång till information som var skadlig för Hillary Clinton.
Läs mer om Hillary Clinton.
Trumps son i ryssmöte – för att få info om Clinton
President Trumps son – Donald Trump Jr – ordnade ett möte med en rysk advokat för att få fram skadlig information om Hillary Clinton, skriver New York Times.Presidentsonen ville se om Clinton var lämplig som president.– Jag samarbetade inte med någon utländsk regering och känner inte till någon som gjorde det, säger han till nyhetsbyrån AP.
Clinton om Sanders: Rubbad liftare
Hilary Clinton har inte många snälla ord att säga om president Donald Trump i sina memoarer som släpps nästa vecka.Hon ger sig även på Bernie Sanders.Primärvalsrivalen jämförs med en rubbad liftare och beskylls ha ställt upp för att splittra det demokratiska partiet, rapporterar Fox News.
Saudiskt gåvoregn över Trump – antisaudisk retorik kom av sig
Under sistlidna presidentvalskampanj i USA attackerade Donald Trump sin motkandidat Hillary Clinton och anklagade henne för att ha tagit emot pengar från Saudiarabien. När Trump som president besökte Saudiarabien överöstes han med gåvor, i efterhand noga dokumenterade av utrikesdepartementet.
Saudiskt gåvoregn över Trump – efter antisaudisk retorik
Under sistlidna presidentvalskampanj i USA attackerade Donald Trump sin motkandidat Hillary Clinton och anklagade henne för att ha tagit emot pengar från Saudiarabien. När Trump som president besökte Saudiarabien överöstes han med gåvor, i efterhand noga dokumenterade av utrikesdepartementet.
Uppgifter: Wikileaks har tackat nej till dokument som kan vara skadliga för Ryssland
Wikileaks sa nej till dokument som innehöll detaljer om Rysslands militära inblandning i Ukraina.I stället fokuserade de på att publicera information som kunde skada Hillary Clinton under presidentvalet förra hösten.Detta skriver Foreign Policy.
Uppgift: Wikileaks valde bort läckor om Ryssland
Wikileaks tackade nej till en stor mängd dokument med detaljer om Rysslands militära inblandning i Ukraina, enligt Foreign Policy. I stället fokuserade organisationen på att publicera information som kunde skada Hillary Clinton under presidentvalet.
Hillary Clinton utmålar Trump som ett äckel
I utdrag ur Hillary Clintons kommande memoarer kan man läsa vad hon skulle gjort annorlunda i sin presidentkampanj, men också om hur det var att stå sida vid sida med Trump.–Han andades bokstavligen ner i min nacke. Mitt skin kröp, säger hon enligt The Guardian.
Läs mer om The Guardian, Trump och Trump.Han.