Cnn

CNN: FBI-chefen kände till falsk rysk info

Den förre FBI-chefen James Comey kände till att viktig information i utredningen av Hillary Clintons e-post var falskeligen fabricerad av rysk underrättelsetjänst. Men om det blev känt var han rädd att utredningen och justitiedepartementet skulle undergrävas, uppger flera källor för CNN.
Läs mer om CNN.

USA tar på sig ansvaret för läckor från utredningen

Den amerikanske utrikesministern Rex Tillerson och den brittiska motparten Boris Johnson har träffats på ett möte i London.Tillerson meddelar att USA tar på sig skulden för underrättelseläckorna från utredningen kring Manchesterdådet.– Vi tar fullt ansvar för det här och ångrar verkligen det som inträffat, säger Tillerson enligt CNN.
Salman Abedi ringde brodern 15 minuter innan terrordådet
Manchester-bombaren Salman Abedi pratade med sin bror i Libyen bara 15 minuter innan dådet. Det rapporterar CNN.Brodern nekar däremot till att han ska ha känt till något om attacken.Brittiska myndigheter misstänker att Abedi var del av ett större nätverk som planerar ytterligare dåd.
Läs mer om Abedi och Libyen.
75-åring avrättad i Alabama
En 75-årig man har avrättats i Alabama i USA, rapporterar CNN. Mannen dömdes för mordet på sin flickväns make 1982, enligt delstatens guvernör.
Läs mer om Alabama, CNN och USA.

CNN: Misstänkte terroristen troligen tränad av IS i Syrien

Den misstänkte självmordsbombaren Salman Abedi fick sannolikt utbildning i terror hos Islamiska staten (IS) under ett besök i Syrien månaderna innan attentatet i Manchester. Det uppger nyhets-tv-kanalen CNN, med hänvisning till uppgifter från en hög USA-tjänsteman.
CNN: Misstänkte terroristen tränades av IS i Syrien
Den misstänkte självmordsbombaren Salman Abedi fick sannolikt utbildning i terror hos Islamiska staten (IS) under ett besök i Syrien månaderna innan attentatet i Manchester. Det uppger nyhets-tv-kanalen CNN, med hänvisning till uppgifter från en hög USA-tjänsteman.
Rysk ursäkt till USA efter flygplansroll
Ett ryskt stridsflygplan gensköt ett amerikanskt tankflygplan över Syrien och gjorde en roll över planet. En oprofessionell manöver enligt Pentagon – som ryssarna nu bett om ursäkt för, rapporterar CNN.
Läs mer om CNN, Pentagon, Syrien och USA.
Ny FBI-chef kan dröja
En vecka efter det att USA:s president Donald Trump sade att han var nära att utse en ny FBI-chef har Vita huset beslutat att börja om sitt sökande, rapporterar CNN.
Läs mer om CNN, Donald Trump och Vita.
Trumps order: Kasta journalister i fängelse
NEW YORK. Trumps order till FBI-chefen: Kasta journalister i fängelse. James Comey blev tillsagd att lägga ner utredningen mot Michael Flynn strax innan han fick sparken. Men det var inte det enda önskemålet från presidentens sida, avslöjar CNN.
Läs mer om CNN och Michael Flynn.
Här dansar president Trump svärddansen
Det svänger ju!Här får president Donald Trump visa vad han går för på dansgolvet under sitt besök i Saudiarabien.Tillsammans med utikesminister Rex Tillerson och handelsminister Wilbur Ross deltog han i den traditionella svärddansen utanför kungapalatset Murabba, rapporterar CNN.
Klart: Då ska Chris Cornell begravas
Chris Cornell blev bara 52 år gammal.Enligt uppgift kommer rockstjärnan, som bland annat sjöng i Soundgarden och Temple of the Dog, att begravas på fredag.– Familjen funderar på att ha en offentlig minnesstund för fansen men just nu försöker de hantera sorgen och begravningsceremonin, säger en uppgiftslämnare till CNN.
Läs mer om CNN, Dog, Soundgarden och Temple.
Trump sparkade James Comey för att han var livrädd för honom
J. Brien Comey, pappan till den förre FBI-chefen James Comey, säger att hans son blev sparkad för att – Donald Trump var livrädd för honom.– Jim säger sanningen medan Trump springer runt och ljuger mest hela dagen, säger pappa Comey, 86, till CNN.
Läs mer om CNN, Comey, Donald Trump och Trump.
Anthony Weiner erkänner ofredande av minderårig
Före detta politikern Anthony Weiner, ex-man till Hillary Clintons högra hand Huma Abedin, har varit i blåsväder för att ha skickat sex-sms till minst fem olika kvinnor.I dag erkände han sig skyldig till de meddelanden han skickat till en 15-årig flicka, skriver CNN.– Jag har en sjukdom, säger Anthony Weiner i ett uttalande.
Läs mer om Anthony Weiner, CNN och Huma Abedin.
Kingston, 6, hittades mördad i stulen bil
Tre tonåringar misstänks ha mördat en sexårig pojke i samband med en bilkapning i USA.Pojken, Kingston Frazier, låg och sov i baksätet i sin mammas Toyota utanför ett snabbköp när gärningsmännen stal bilen.Sexåringen hittades senare död i fordonet, skjuten i huvudet, uppger CNN.
Läs mer om CNN, Kingston Frazier och Toyota.
Så nära är Trump att ställas inför riksrätt
Donald Trump ska ha bett dåvarande FBI-chefen James Comey att lägga ner utredningen av säkerhetsrådgivaren Michael Flynn – men han vägrade och fick senare sparken.Den oberoende senatorn Angus King tror nu att presidenten tagit ett steg närmare riksrätt.– Motvilligt måste jag säga ja. Obstruktion av rättvisan är ett så pass allvarligt brott, säger han till CNN.
Läs mer om CNN, Michael Flynn och Trump.
Skyddade Snowden – hotas av fängelse och utvisning
Tre familjer som gömde världens mest kända flykting – visselblåsaren Edward Snowden – i Hongkong 2013 hotas av fängelse och utvisning, uppger CNN. Hongkong nekar att ge dem asyl.
Läs mer om CNN, Edward Snowden och Hongkong.
Underrättelsehöjdaren till hårt Trump-angrepp
Före detta topptjänstemannen James Clapper går till hårt angrepp mot Donald Trump. Clapper uppger i en intervju med CNN att USA:s institutioner står under attack från både ryska intressen – och den amerikanske presidenten.
Läs mer om CNN, Donald Trump och Trump-angrepp.
Nordkorea har testskjutit ny missil
Nordkorea har testskjutit en ny missil, rapporterar CNBC. Det amerikanska försvarshögkvarteret Pentagon bekräftade sent på lördagskvällen testskjutningen, skriver Fox News. Enligt Sydkorea ska det röra sig om en ballistisk robot som färdats 700 kilometer, skriver CNN.
Läs mer om CNN och Pentagon.
Michelle Obama ratar Trumps nya policy: Stanna upp och tänk
Trump har infört en ny policy för skolmaten. Det har fått Michelle Obama att reagerar starkt. – Vad är det för fel på dig? frågar Michelle Obama i ett tv-klipp, enligt CNN.
Läs mer om CNN och Michelle Obama.
Brigitte slår tillbaka mot sexismen
Frankrikes nya presidenthustru Brigitte Macron har förlöjligats efter maken Emmanuel Macrons valseger förra helgen. Nu slår hon och andra tillbaka mot sexismen, rapporterar CNN. – Detta är attacker som aldrig hade riktats mot en manlig politiker eller mot en man som är tillsammans med en kvinnlig politiker, säger presidenthustruns dotter Tiphaine Auzière.
Läs mer om Brigitte Macron och CNN.
Trumps rådgivare pressades om sparkade FBI-chefen
VIDEO | CNN:s politiske reporter Anderson Cooper intervjuade Trumps rådgivare Kellyanne Conway om Trumps val att sparka FBI-chefen James Comey. Han frågade hur det kom sig att president Trump sparkade Comey för hur han hanterade Hillary Clintons email-skandal – när Trump tidigare under presidentvalskampanjen hyllat hans arbete.
Massgripande av gängmedlemmar i USA
Under de senaste veckorna har polisen i USA gripit över tusen personer runtom i landet, i syfte att identifiera och åtala misstänkta kriminella gängmedlemmar. – Jag vill vara tydlig: vi är inte färdiga, säger Thomas Holden, på Migrations- och tullmyndigheten enligt CNN.
Läs mer om CNN, Migrationsoch och USA.
Bilderna visar den fasansfulla attacken
Gasattacken i Khan Sheikoun tog 92 människors liv. 33 av dem var barn. CNN:s reportage inifrån den drabbade staden i Syrien visar rörliga bilder från helvetet på jorden, men är ett dokument över den fruktansvärda attacken som Assad-regimen anklagas för att utfört.
Så körde Ryssland över Donald Trump
Donald Trump har blivit överkörd av Ryssland. Bilderna som togs av presidenten och den ryske utrikesministern Sergej Lavrov vid onsdagens möte skulle inte publiceras – men ryska statliga medier gjorde det i alla fall. – De lurade oss, säger en anställd vid Vita huset enligt CNN.
Svensk krog bland världens bästa år 2017
En svensk krog ligger i toppskiktet när CNN utser världens bästa nya restauranger 2017. Den hyllade svenska pärlar ligger bara ett stenkast från Stockholms central – på Torsgatan 10.
Läs mer om CNN och Torsgatan.