Cnn

Kvinnans varning om Cruz: Han kommer att explodera

Nikolas Cruz har en hel arsenal med knivar och skjutvapen och han kommer att explodera och skjuta sönder hela stället.Det var vad kvinnan berättade för FBI redan i januari år.Jag vill bara lätta mitt hjärta i fall något skulle hända och jag tror att något kommer att hända, fortsätter kvinnan i samtalet enligt CNN.
Läs mer om CNN, Cruz och FBI.

Ingen vet vem han är – nu söker läkarna efter pojkens familj

Här är bilden som ger bomboffren i Ghouta, Syrien, ett ansikte.Men ingen vet vem den lille pojken är.– Han andas men är medvetslös, säger läkaren Hamza Hassan till CNN – och efterlyser barnets familj.
Läs mer om CNN, Ghouta, Hamza Hassan och Syrien.
Ivanka Trump till OS: Bästa ansiktet utåt
Nordkorea skickade diktatorns gravida lillasyster Kim Yo-Jong – och vann. Nu skickar USA presidentdottern Ivanka Trump som en charmoffensiv – för att bättra på relationen till Sydkorea, enligt analytiker. – Rent symboliskt är hon förmodligen det bästa ansiktet utåt för administrationen, säger en analytiker till CNN.
Donald Trump: Bonus till lärare som genomgår vapenträning
Donald Trump vill inte bara beväpna landets lärare.Presidenten vill även att de lärare som genomgår vapenträning får extra betalt.– Det jag rekommenderar är att de som bär vapen får en bonus, säger han enligt CNN.
Läs mer om CNN.

8 flickors liv i världen: Så var min första skoldag

I flera publiceringar kommer kvinnor och flickor i några av världens minst utvecklade länder att berätta om betydelsefulla milstolpar i sina liv – första skoldagen, första menstruationen och första jobbet. FN:s befolkningsfond (UNFPA) och UN Women, ett FN-organ som arbetar för kvinnors och flickors rättigheter, har samlat in berättelserna. Denna berättelse är en del av reportageprojektet #AsEquals, ett unikt samarbete mellan CNN och Expressen TV för att granska kvinnors rättigheter.
Läs mer om CNN, Expressen TV och FN-organ.
Beväpnad polis utanför skolan gjorde ingenting
När Nikolas Cruz, 19, sköt mot elever och lärare inne på skolan stod en beväpnad polis utanför – utan att ingripa.Nu säger han upp sig.– Han skulle ha gått in, säger den lokale sheriffen Scott Israel enligt CNN.
Läs mer om CNN och Scott Israel.
Lindsey Vonn om singellivet
Lindsey Vonn har varit singel ett tag samtidigt som tävlingarna tar upp mycket tid.Nu berättar alpinstjärnan själv om tomheten i vardagen.– Om du inte har någon så kan det bli väldigt ensamt, säger Vonn till CNN.
Läs mer om CNN och Vonn.
Trump hade fusklapp om empati under möte med offer
Den 14 februari sköt en elev 17 av sina skolkamrater till döds i Parkland, Florida.Under onsdagen hölls ett möte mellan Donald Trump och människor som på olika sätt drabbades av skjutningen.För att komma ihåg hur han skulle bete sig empatiskt hade presidenten med sig en fusklapp, skriver CNN.
Myrsteg mot en ny vapenkultur i USA när offer mötte makthavare
I en högljudd debatt på CNN i natt möttes skolelever som överlevt massakern i Florida med republikanska politiker och talespersoner från NRA. Debatten blev en framgång för de unga politiska aktivisterna.
Läs mer om CNN, Florida, NRA och USA.
Trump: Lärare med vapen kan stoppa skolskjutningar
Donald Trump lovar hårdare kontroller av personer som köper vapen.Samtidigt öppnar han för att lärare ska kunna bära vapen – för att kunna stoppa skolskjutningar.– En lärare skulle i så fall bära ett dolt vapen. De skulle få speciell utbildning, säger Trump enligt CNN.
Läs mer om CNN och Trump.
USA på väg mot sitt sämsta OS sedan 1998
USA skickade en rekordstor trupp till Sydkorea. Men hittills har medaljskörden varit skral. – Jag tror inte det beror så mycket på att de aktiva inte pallar trycket, utan på att andra länder blivit bättre, säger sportpsykologen Eric Margenau till CNN.
Läs mer om CNN, Eric Margenau och Sydkorea.
Indien placerar militärbas på Seychellerna – balanserar Kinas framfart
Den lilla ögruppen Seychellerna blir platsen för en ny indisk militärbas. Projektet är ett svar på Kinas snabba expansion i regionen. – Detta är det enda sättet för Indien att bibehålla sina intressen, säger Gurpret Kurana, chef för National Maritime-stiftelsen, till CNN.
Unga låg på marken – i protest mot vapenlagar
Allt fler röster höjs mot vapenlagarna i USA efter skolmassakern i Florida – nu senast utanför Vita huset. Sida vid sida låg mer än hundra människor på marken i tre minuter för att protestera mot hur lätt det är att få tag på vapen i USA, skriver CNN.
Läs mer om CNN, Florida, USA och Vita.
Trump öppnar för bättre bakgrundskontroller vid vapenköp
Förra veckan drabbades USA återigen av en dödlig skolskjutning.17 personer miste livet på Marjory Stoneman Douglas High school i den lilla staden Parkland i Florida.Nu säger en talesperson att Donald Trump är positiv till att att utveckla och förbättra det federala systemet för bakgrundskontroller vid vapenköp, skriver CNN.
Läs mer om CNN, Donald Trump, Florida.Nu, Parkland och USA.
Bill Gates: Jag behöver betala högre skatt
Microsoftgrundaren Bill Gates har skänkt stora delar av sin förmögenhet till välgörenhet och säger sig ha betalat runt 80 miljarder kronor i skatt – mer än någon annan amerikan.Nu uppmanar han president Donald Trump att beskatta honom hårdare.– Regeringen borde begära betydligt högre skatter från personer i min position, säger Bill Gates till CNN.
Läs mer om CNN och Donald Trump.
Bill Gates: Jag borde betala mer i skatt
Microsoftgrundaren Bill Gates tycker att han borde betala mer i skatt, och uppmanar USA:s regering att kräva betydligt högre summor från landets superrika. Det säger han till CNN.
Läs mer om CNN.
Massmördarens mamma slog larm för flera år sedan
Nikolas Cruz, 19, öppnade eld på Marjory Stoneman Douglas High School i Parkland i norra Miami.Totalt 17 personer dog i skolmassakern på alla hjärtans dag.Nu kommer nya uppgifter, från skyttens mamma.Enligt CNN larmade hon polisen första gången för flera år sedan om sonens våldsamma, mentalt instabila, beteende i hemmet.
Läs mer om Miami.Totalt och Parkland.
Borgmästare: Trump är inte välkommen hit
Vice borgmästaren i den kommun där onsdagens dödsskjutningar av 17 elever och anställda på en skola i Florida ägde rum, säger att president Trumps planerade besök inte är önskvärt. – Hur kan han komma hit när han ger sitt stöd till dessa lagar, säger Mark Bogen till CNN.
Läs mer om CNN, Florida och Mark Bogen.
Christiane Amanpour om fake news: "Farligt för demokratin"
I fredagens avsnitt av Skavlan gästas studion av Christiane Amanpour. Christiane är CNN:s internationella korrespondent och leder sin egen intervjubaserade show Amanpour på samma kanal.
Senatorns krav på kongressen efter skolskjutningen: Res er från era arslen
Det är kongressen som är skyldig till epidemin av masskjutningar i USA.Det hårda uttalandet kommer från den demokratiske senatorn Chris Murphy efter skolskjutningen på Marjory Stoneman Douglas High School i Florida.– Kongressen måste resa sig från sina arslen och göra något, säger han enligt CNN.Samtidigt har det visat sig att det vapen Nikolas Cruz använde sig av använts vid sammanlagt 13 masskjutningar USA de senaste 35 åren, skriver USA Today.
Läs mer om Florida och USA.
Skytten hade hotat med massmord på sociala medier
Den misstänkte 19-åringen som överlämnade sig till polisen efter skolskjutningen i Florida på onsdagskvällen hade flera gånger på sociala medier poserat med vapen och hotat att använda dem, bland annat på Youtube. Jag vill dö i strid medan jag skjuter massor av människor skrev han bland annat, enligt CNN.
Läs mer om CNN, Florida och Youtube.
CIA uppmanar amerikaner: Köp inte kinesiska telefoner
Amerikanska underrättelsetjänster varnar USA:s invånare från att köpa smartphones tillverkade av de kinesiska techbolagen Huawei och ZTE. Det rapporterar CNN Money.
Läs mer om Huawei och ZTE.
Ikea anställer flyktingar – för att knyta mattor
Ikeas vill hjälpa – genom att ge jobb till 200 syriska flyktingar. Flyktingarna, övervägande kvinnor, ska tillverka mattor och textilier som senare kommer att säljas i butiker i Mellanöstern 2019, skriver CNN.
Läs mer om CNN och Mellanöstern.
Bryter pressträffen efter anklagelserna
PYEONGCHANG. Shaun White mötte pressen efter OS-guldet i halfpipe.Då utspelade sig dramatiska scener i lokalen.När snowboardstjärnan fick frågor om de sexuella trakasserier han anklagats för kallade han det för skvaller innan presschefen avbröt presskonferensen.– Att avfärda det och dessutom inte låta någon kvinnlig journalist ställa frågor var väldigt skamligt gjort och mycket bekymrande, säger CNN-kommentatorn Christine Brennan.
Läs mer om OS-guldet.
Trumps advokat betalade porrstjärnan med egna pengar
Donald Trumps personliga advokat Michael Cohen säger att han betalat ut drygt en miljon kronor till Stormy Daniels för att porrstjärnan skulle hålla tyst om den påstådda relationen med presidenten.Pengarna betalade han ur sin egen ficka, rapporterar CNN.
Läs mer om CNN och Michael Cohen.