Cnn

USA överväger att skjuta ned nordkoreansk missil

Skjuta eller inte skjuta? Uppgifterna om hur USA ska agera om Nordkorea fortsätter att avfyra missiler varierar. På tisdagen skriver CNN att USA kan tänka sig att skjuta ned en nordkoreansk missil även om den inte hotar USA. I tisdags sa landets försvarsminister James Mattis tvärtom.
Läs mer om CNN, Nordkorea och USA.

USA: Kan skjuta ner nordkoreanska missiler

Spänningen mellan USA och Nordkorea ökar.USA överväger nu att skjuta ner nordkoreanska missiler – även om de inte innebär något direkt hot, uppger CNN.
Läs mer om CNN, Nordkorea och USA.
FBI avlyssnade Trumps kampanjchef under valet
FBI avlyssnade Donald Trumps tidigare kampanjchef Paul Manafort – både före och efter det amerikanska presidentvalet.Det uppger källor för CNN.De uppgifter som framkommit under avlyssningen har väckt misstankar om att Manafort uppmuntrat Ryssland att hjälpa till med presidentvalskampanjen.
Läs mer om Manafort, Paul Manafort och Ryssland.
Burmas ledare fördömer våldet i landet
Burmas ledare Aung San Suu Kyi, som kritiserats för sin passivitet i rohingyakrisen, har har uttalat sig i ett tv-tal.– Vi fördömer alla övergrepp mot mänskliga rättigheter och olagligt våld, säger hon enligt CNN.
Läs mer om Aung San Suu Kyi och CNN.

Wallström: Ordkrig löser inte krisen

Utrikesminister Margot Wallström tror inte att ett ordkrig kommer lösa krisen med Nordkorea, säger hon till CNN.Samtidigt menar hon att vägen framåt för Sverige – givet den mer alarmerande situationen kring Östersjön – är militärt samarbete.
Läs mer om Nordkorea, Sverige och Östersjön.
Wallström oroas över minskade bidrag till FN
Sveriges utrikesminister Margot Wallström sa att hon var orad över att USA kan komma att skära ned sintt bidrag till FN ytterligare när hon intervjuades av CNN:s Christiane Amanour utanför FN-skrapan i New York på måndagen.
President Trump på plats i FN-skrapan
På måndagsförmiddagen, lokal tid, deltar USA:s president Donald Trump vid sitt första FN-möte någonsin.Han har tidigare kallat organisationen för svag och inkompetent – men väntas inta en mer konstruktiv hållning under FN-veckan.– Jag uppmanar alla medlemsländer att göra djärva ställningstaganden i FN, säger Donald Trump i sitt första FN-möte, skriver CNN.
Över 80 gripna efter våldsamma protester
Över 80 personer har gripits efter en tredje natt med våldsamma protester i St. Louis i USA, rapporterar CNN.Oroligheterna bröt ut efter att den före detta polismannen Jason Stockley, 36, friades från dödsskjutningen av 24-åringen Anthony Lamar Smith 2011.
USA: Nordkorea kommer förgöras
Donald Trumps uttalande om att slå till mot Nordkorea med eld och vrede om robotuppskjutningarna inte upphör var inget tomt hot.Det säger USA:s FN-ambassadör Nikki Haley till CNN. – Om USA måste försvara sig eller våra allierade kommer Nordkorea att förgöras.
Läs mer om CNN och Nordkorea.
Pressat läge på sjukhus i Bangladesh av skadade rohingyer
Sjukhus i Bangladesh är överfulla av rohingyer som har skadats när de flytt från sina hem i Burma. Nu larmar vårdpersonal om att mediciner och vårdplatser håller på att ta slut, rapporterar CNN.
Läs mer om Bangladesh, Burma och CNN.
CNN: Justitiedepartementet hindrar utredning om Comey
Amerikanska justitiedepartementet sätter käppar i hjulen för utredare, knutna till USA-senaten, som vill höra två höga FBI-tjänstemän som antas ha förstahandsinformation om hur det gick till när tidigare FBI-chefen James Comey fick sparken, rapporterar nyhets-tv-kanalen CNN.
Läs mer om CNN och Comey.
Efter Irma – nu kan Jos drabba USA:s östkust
Dödssiffran efter orkanen Irma stiger nu till 55 personer, enligt News.com.Men än är faran inte över.Orkanen Jos rapporteras röra sig in mot USA:s sydostkust, rapporterar CNN.
Läs mer om CNN, Irma och News.com.Men.
Lady Gaga om svåra sjukdomen
Lady Gaga har lidit av svåra smärtor i flera år.Nu har stjärnan berättat på Twitter vad hon lider av:Den kroniska sjukdom som jag lever med är fibromyalgi, skriver Lady Gaga enligt CNN.
Läs mer om CNN, Lady Gaga och Twitter.
Nödrop från öarna: Vi får ingen hjälp!
Sex dagar efter orkanen Irma svepte över området är situationen allt mer desperat på flera av de värst drabbade öarna i Karibien. – Butikerna är plundrade och det lilla som finns kvar kostar dubbelt så mycket som före orkanen. Vi behöver hjälp nu, säger Kennedy Banda till CNN.
Läs mer om CNN, Irma, Karibien och Kennedy Banda.
McCain uppmanar: Utplåna Nordkorea vid aggressiv handling
USA måste klargöra för diktatorn Kim Jong Un att aggressiva handlingar kommer att leda till Nordkoreas förintelse, menar senatorn John McCain. – Om han agerar på ett aggressivt sätt så blir priset utplåning, säger han till CNN.
Läs mer om CNN, John McCain och Kim Jong Un.
Nu slår Irmas första vindar mot USA:s kust
Nu slår den dödliga orkanen Irma mot Key West i södra Florida.Nära sju miljoner människor har sedan tidigare tvingats evakuera sina hem och minst 24 personer dött.Nu befarar amerikanska myndigheter det värsta och varnar alla personer i riskområden.– Alla måste lyssna och fly nu, säger Floridas guvernör Rick Scott, enligt CNN.
Hånade Irma-varningar – flyr nu själv från orkanen
Den konservativa radioprataren Rush Limbaugh hånade de som varnade för Irma, och påstod att orkanhotet var ett svepskäl för att lyfta fram agendan om klimatförändringar.Nu väljer han själv att fly från Florida. Det rapporterar CNN.
Läs mer om CNN, Florida, Irma och Rush Limbaugh.
USA:s krav: Vill se skärpta sanktioner
Donald Trump kräver tuffare sanktioner mot Nordkorea efter det senaste kärnvapentestet och vänder sig till FN igen.Förbjud all handel med olja och textilier – och frysa dikatorn Kim Jong-Uns tillgångar, står det i den formella begäran till FN:s säkerhetsråd.USA kräver en omröstning om förslaget redan på måndag, rapporterar AP.– Vi anser att vi måste skära av Nordkorea ekonomiskt, säger USA:s finansminister Steve Mnuchin enligt CNN.
Läs mer om CNN, Nordkorea och Steve Mnuchin.
Matcher i spanska ligan kan spelas utomlands
Flera matcher i den spanska högstaligan La Liga kan i framtiden spelas utanför Spanien. Det meddelar en talesperson för ligan för CNN.
Läs mer om CNN, La Liga och Spanien.
Hillary Clinton sökte tröst i böner, yoga – och vin
Hillary Clinton led en svidande förlust mot Donald Trump i det amerikanska presidentvalet.Nu berättar hon vad som fick henne att klara sig igenom den tuffa tid som följde efter nederlaget.Det var böner, yoga – och vin.– Ja, jag drack min beskärda del av Chardonnay, säger Hillary Clinton enligt CNN.
Trump: Militära medel mot Nordkorea inte mitt första val
USA:s president Donald Trump har sagt att USA kan komma att agera militärt mot Nordkorea efter deras kärnvapenupptrappning.Det är inte presidentens första val – men:– Vi kommer inte stå ut med det som händer i Nordkorea, säger Trump enligt CNN.
Läs mer om CNN, Donald Trump, Nordkorea, Trump och USA.
Delstater stämmer Trump efter skrotandet av Daca
Daca-programmet för att skydda papperslösa migranter som kommit till USA som barn ska skrotas.Hundratusentals ungdomar hotas med utvisning.Obama har själv sågat Trumps beslut – och nu hotar flera delstatsåklagare att stämma presidenten, rapporterar CNN.
Läs mer om CNN, Daca, Trump och USA.
90 000 flyr undan våldet i Burma
Antalet rohingyas som tvingas fly från Burma fortsätter att öka.På knappt två veckor har 90 000 personer lämnat landet för att undgå ett upptrappat våld.Förföljelsen av rohingyas har av FN kallats för medveten etnisk resning.–De slår oss, skjuter oss, hackar oss till döds. Många dödades, många kvinnor blev våldtagna och mördade, säger flyktingen Hamida Begum, till CNN.
Läs mer om Burma, CNN och Hamida Begum.
Erdogan: Tyskland viker sig för populism
Angela Merkel och hennes politiska motståndare Martin Schulz är eniga - Turkiet ska inte släppas in i EU.Men nu slår Turkiets president Erdogan tillbaka och anklagar Tyskland för att vika sig för populism och fördomar, skriver CNN.Relationerna mellan länderna har hårdnat och den politiska linjen mot Turkiet ses som en av de viktigaste frågorna när Tyskland går till val.
Jättebrand rasar i Los Angeles – flera skadade
Över 1000 brandmän kämpar mot den största skogsbranden i Los Angeles historia, rapporterar CNN.Flera personer har skadats och hundratals har fått evakuera sina hem.Guvernören Jerry Brown har nu utfärdat ett undantagstillstånd i delstaten.