Cnn

Minnesmonument byggdes utanför politikers hem

En kopia av det stora minnesmonumentet för Förintelsen, vars original står i hjärtat av Berlin, fördes upp bredvid en tysk politikers bostad, enligt CNN. Politikern är medlem av det främlingsfientliga partiet AfD och har flertal gånger riktat riktik mot Tysklands sätt att hantera minnet av Förintelsen.
Läs mer om AfD, Berlin, CNN och Förintelsen.

Khalil, 14, rymde hemifrån för att kriga för IS

För ett och ett halvt år sedan rymde Khalil som då var 13 år gammal, hemifrån för att strida för terrororganisationen IS.Nu är han på ett rehabiliteringscenter i Syriens huvudstad Aleppo.Med sina 14 år är han nu yngst i sin klass, skriver CNN.
Läs mer om Aleppo.Med, CNN och Khalil.
Explosion hörd vid ubåtens sista kända plats
Ljudavvikelser har upptäckts bara kilometer ifrån ubåtens sista kända position.På torsdagen bekräftade den argentinska flottan att ljudet består av en explosion, rapporterar CNN.– En avvikelse, ensamstående, kort, våldsam, men inte innehållandes kärnvapen, överrensstämmande med en explosion har registrerats, sa en talesman för flottan på torsdagen.
Läs mer om CNN.
Läkaren slår larm om upptäckten i soldaten
Den 27 centimeter långa inälvsmask och den kroniska leverskada som upptäcktes i den nordkoreanska soldat som skottskadades när han flydde över gränsen till Sydkorea har gett läkare en unik ny insyn i det nordkoreanska folkets hälsotillstånd.Nordkorea gödslar sina grödor med mänsklig avföring och omkring hälften av befolkningen tros lida av allvarliga parasitinfektioner.– Under mina 20 år som kirurg har jag bara sett sådana här saker i böcker, säger Lee Cook-Jong som opererade soldaten enligt CNN.
Läs mer om CNN, Lee Cook-Jong och Sydkorea.

Frankrike kräver FN-möte om slavhandel

Frankrike vill att FN:s säkerhetsråd samlas till ett krismöte med anledning av de rapporter om slavhandel som kommer från Libyen. I ett videoklipp som CNN visat säljs bland annat en ung pojke till högstbjudande för gårdsarbete.
Läs mer om CNN, FN-möte och Libyen.
Se galna trafikkaoset i USA inför Thanksgiving
På torsdag firar amerikanarna Thanksgiving.Tiotalsmiljoner ger sig ut på vägarna för att ta sig till vänner och släktingar.CNN har släppt bilder på det galna trafikkaoset som rådde i Los Angeles under tisdagen.
Senator anklagas för sexuella trakasserier – igen
Den demokratiska toppolitikern Al Franken anklagas för andra gången för sexuella trakasserier.Lindsay Menz, 33, uppger till CNN att Franken klämde henne på rumpan 2010.Tafsandet ska ha ägt rum i samband med att de två poserade för en bild som Menz man tog.– Jag kände mig äcklad, säger Lindsay Menz till CNN.
Läs mer om Al Franken, CNN, Franken, Lindsay Menz och Menz.
Klimatstudie skjuts upp – på grund av klimatet
En påkostad studie av klimatförändringar har blivit uppskjuten – på grund av klimatförändringar.Studien skulle dokumentera hur området runt Hudson bay påverkas av klimatförändringar. Men uppdraget blev för farligt på grund av smältande sjöis.– Vårt forskningsuppdrag kunde inte nås på ett säkert sätt, säger forskningsledare David Barber till CNN.
Läs mer om CNN, David Barber och Hudson.
Klimatstudie skjuts upp – på grund av klimatet
En påkostad studie av klimatförändringar har blivit uppskjuten – på grund av klimatförändringar.Studien skulle dokumentera hur området runt Hudson bay påverkas av klimatförändringar. Men uppdraget blev för farligt på grund av smältande sjöis.– Vårt forskningsuppdrag kunde inte nås på ett säkert sätt, säger forskningsledare David Barber till CNN.
Läs mer om CNN, David Barber och Hudson.
CNN: Mugabe godtar villkor för avgång
Robert Mugabe har accepterat villkoren för att avgå från presidentposten, uppger en källa med insyn i förhandlingarna för CNN.
Läs mer om CNN.
Källa: Mugabe går med på att avgå
Zimbabwes förre president Robert Mugabe uppges gått med på att avgå.Generalerna ska ha gått med på hans krav om full immunitet för honom och frun Grace samt att Mugabe får behålla sin egendom, uppger en källa för CNN.
Läs mer om CNN, Grace, Mugabe och Robert Mugabe.
Källor till CNN: Mugabe avgår trots allt
Zimbabwes president Robert Mugabe kommer att lämna sitt ämbete. Men han kommer att meddela sin avgång i ett brev i stället för ett tv-tal. Det hävdar tv-kanalen CNN på måndagen.
Läs mer om CNN och Robert Mugabe.
Ditt morgonkaffe hotas av klimatförändringar
Klimatförändringarna kan förändra vårt sätt att leva.Allt eftersom efterfrågan på kaffe ökar minskar de områden där kaffet kan odlas.Något så självklart som en kopp morgonkaffe kan bli ett minne blott på grund av miljöförstörelse, enligt en ny studie som CNN skriver om.
Läs mer om CNN.
USA hotar med att stänga PLO:s kontor i Washington
President Donald Trumps administration sätter press på palestinska befrielseorganisationen PLO, genom att hota med att stänga dess kontor i Washington, om inte palestinierna går in seriöst för fredssamtal med Israel, rapporterar nyhets-tv-kanalen CNN.
Läs mer om CNN, Israel, PLO och Washington.
Kushner minns inga kontakter med Wikileaks
Den amerikanska presidentens närmaste rådgivare Jared Kushner sade i sommarens kongressförhör att han inte minns några kontakter mellan Trumpkampanjen och Wikileaks, enligt källor till CNN. Det stämmer inte, skriver ledarna för senatens justitieutskott.
Läs mer om CNN, Jared Kushner och Trumpkampanjen.
Kvinnorna vittnar om militärens sexövergrepp
Burmas arm använder våldtäkt som terrorvapen för att fördriva rohingyierna ut ur landet.Det hävdar Human Rights Watch i en ny rapport.CNN:s Clarissa Ward har träffat några av offren.
Jesse Jackson drabbad av Parkinsons sjukdom
Medborgarrättsaktivisten och före detta presidentkandidaten Jesse Jackson har drabbats av Parkinsons sjukdom, rapporterar CNN.Min familj och jag började märka förändringar för tre år sedan. Efter många tester kunde mina läkare identifiera parkinson som problemet, en sjukdom som besegrade min pappa, skrev 76-årige Jackson i ett pressmeddelande.
Läs mer om Jackson och Jesse Jackson.
Michelle Obamas känga: Twittra inte elaka saker
USA:s tidigare första dam delar nu med sig av sina Twitter-tips.Och hon gör det utan att nämna Donald Trump.– Du kan inte twittra allt du tänker. Och dina första reaktioner på något som inträffat tål ofta inte dagsljus, säger Michelle Obama enligt CNN.
800 000 liter olja läckte från pipeline
Det har läckt ut 800 000 liter olja från en pipeline i South Dakota i USA, enligt CNN.
Läs mer om CNN, South Dakota och USA.
CNN:s status i Ryssland fortfarande oklar
CNN kommer av allt att döma än så länge inte att förklaras utländsk agent i Ryssland, eftersom de inte producerar nyhetsmaterial på ryska. Men ryska beslutsfattare varnar för att den nya lagen gäller även dem.
Läs mer om Ryssland.
Förutsättningar för liv på nyfunna planeten
En jordliknande planet har upptäckts utanför vårt eget solsystem. Planeten Ross 128 b beräknas ha en massa och temperatur som liknar jordens och kan därmed ha förutsättningar för liv, skriver CNN.
Läs mer om CNN.
Sex valar räddades efter strandning
Under måndagen kom uppgifter om att tio kaskelotter strandat i Indonesien. Lokalbor och indonesiska flottan lyckades rädda sex av djuren. De andra fyra dog på stranden, det uppger CNN.
Läs mer om CNN och Indonesien.
CNN blir utländsk agent i Ryssland
Ryska duman godkände nyss ett lagförslag som högst sannolikt innebär att bland annat CNN och Deutsche Welle tvingas registrera sig som utländska agenter i Ryssland.
Läs mer om CNN, Deutsche Welle och Ryssland.
Här säljs unga männen som slavar för några tusenlappar
På en okänd plats i Libyen i augusti i år ropar en auktionsutropare ut:800, 900, 1 000, 1 100... Såld. För 1 200 libyska dinar, ungefär 6 700 kronor.Det som sålts är dock ingen tavla, bil eller soffa – det är två unga män.CNN har besökt landet i Nordafrika, ett land där liv auktioneras ut för bara några tusenlapparDär flyktingar som drömmer om ett bättre liv i Europa i stället blir slavar.
Läs mer om Europa, Libyen och Nordafrika.