Cnn

Mueller begär ut information om ryssmötet

Robert Mueller, särskild åklagare med ansvar för Rysslandsutredningen, har begärt att Vita huset bevarar samtliga dokument med anknytning till mötet i Trump Tower i juni förra året, då presidentens son Donald Trump jr, svärsonen Jared Kushner samt presidentens tidigare kampanjchef Paul Manafort träffade en rysk advokat, uppger en insatt källa som sett brevet till CNN.

Han var åttonde personen på Trump Juniors ryssmöte

Den ryska affärsmannen Ike Kaveladze är den åttonde personen som deltog i mötet i Trump Tower i juni förra året. Det berättar Ike Kaveladzes advokat för CNN.
Läs mer om CNN, Ike Kaveladze och Trump Tower.
Trump försvarar sin son – igen
NEW YORK. Donald Trump försvarar återigen sin son och kallar mötet med den ryska advokaten för politik. Samtidigt väcks nya frågor efter att Trumps advokat sagt att Secret Service godkänt mötesdeltagarna. – Vi undersökte inte någon Donald Trump Jr träffade, säger Secret Service till CNN.
Video visar Trump i samtal med ryssar
CNN släppte under onsdagen videomaterial som visar USA:s president Donald Trump i samtal med ryssar som uppges vara nyckelpersoner i härvan kring presidentvalet. Trump säger samtidigt att Rysslands president Vladimir Putin hellre hade sett att demokraten Hillary Clinton suttit vid makten.

JK Rowling skrev ny bok på sin festklänning

JK Rowling, författaren som gav världen Harry Potter, övertalades att kalla sig JK Rowling när hon debuterade.Förelaget ville dölja att hon är kvinna.– Jag var så tacksam att bli publicerad, om de sa till mig att kalla mig Rupert så hade jag troligtvis ha gjort det, säger hon till CNN:s Christiane Amanpour.
Läs mer om Harry Potter och Rupert.
Här är Donald Trumps vänskapliga gest
Donald Trump skulle kliva ombord på ett flygplan – men fick viktigare saker att tänka på.En av officerarnas hatt hade blåst av och presidenten stannar till för att plocka upp den, visar ett klipp från CNN.
Läs mer om CNN.
Simmare attackerad av haj i Florida
En simmare har blivit attackerad av en haj stranden Haulover Beach i Florida, enligt uppgifter från lokal räddningspersonal, rapporterar CNN.
Läs mer om CNN, Florida och Haulover Beach.
Polis skjuten till döds i New York
En polis har blivit skjuten till döds i Theresa i delstaten New York, USA, skriver CNN.Polisen åkte ut på ett larm om bråk med skottlossning och blev skjuten när han närmade sig.En kvinna hittades också död på mordplatsen.
Läs mer om New York, Theresa och USA.
USA och Japan markerar mot Kina
Två amerikanska stridsflyg flög över de omtvistade Öst- och Sydkinesiska haven, i en gemensam militärövning med Japan.Övningen pågick trots de ökade spänningarna med Nordkorea och USA:s allt sämre relation med Kina, skriver CNN.
Ryska medier jublar över Putins möte med Trump
MOSKVA. Ryska medier lyfter fram mötet mellan Vladimir Putin och Donald Trump som en klar och tydlig framgång – i kontrast till exempel mot amerikanska CNN, som skriver att länderna är oense om vad presidenterna egentligen kom fram till.
Mamma misstänkts ha knivmördat sina fyra barn
En 33-årig kvinna i USA misstänks ha mördat sina fyra barn och deras pappa. Ett femte barn hittades skadat. Kvinnan högg ihjäl sina offer med kniv, rapporterar CNN.
Läs mer om CNN och USA.
Nytt datum för Cosby-rättegång
Det blir en ny rättegång i Bill Cosby-fallet, rapporterar CNN. Den 6 november i år ska komikern på nytt prövas gällande sexuella övergrepp.
Trump om CNN-filmen: Tagit det på för stort allvar
President Trump har landat i Polen. På en presskonferens under torsdagen berömde han det polska folket och det fina mottagandet, men talade också om det omtalade filmklippet där han ses brotta ner en fiktiv CNN-reporter.
Läs mer om Polen.
Haley: Beredda att använda hela vår militära styrka
USA:s FN-ambassadör Nikki Haley spär inte på orden efter Nordkoreas senaste missiltest.Hon kallar det en klar och tydlig militär eskalering – och varnade även andra länder från att stödja Kim Jong-Un.– Vi är beredda att använda hela vår militära styrka för att försvara oss själva och våra allierade, säger Haley, rapporterar CNN.
Läs mer om CNN, Haley och Kim Jong-Un.
Fler amerikaner litar på CNN än på Trump
Vid det här laget har nog nästan alla sett klippet där Donald Trump på en fribrottningsgala vräker omkull en person med CNN:s logotyp som huvud.
Läs mer om CNN, Donald Trump och Trump.
Signatur bakom Trump-video ber om ursäkt
Den Reddit-användare som har påstått sig ligga bakom videon där Trump brottar ned en person med en CNN-logga som huvud, ber nu om ursäkt för sitt trollbeteende. Jag respekterar alla människor, skriver signaturen.
Läs mer om Trump och Trump-video.
Vita huset uttalar sig om CNN-videon
En användare på forumet Reddit påstår att det omtalade CNN-klippet som president Trump twittrade är hans video. Nu hävdar Vita huset att så inte är fallet.
Läs mer om Reddit, Trump och Vita.
Wrestlingen lärde Trump hantera medierna
Donald Trump drar in CNN i brottningsringen.Victoria Greve om en wrestlingmatch som passar presidenten.
Läs mer om CNN och Trump.
Rykten om ett Trumpbesök i Storbritannien
Med kort varsel förbereds demonstrationer efter ryktet om ett statsbesök av USA:s president. Senast i helgen var Trump i blåsväder när han i en arrangerad video brottar ner en person som har en monterad CNN logotyp över ansiktet.
Läs mer om CNN, Storbritannien, Trump och Trumpbesök.
Trump trappar upp ordkriget mot nyhetsmedierna
Donald Trump twittrade på söndagen en arrangerad filmsekvens där han brottar ner och slår mot en person på vars ansikte CNN:s logotyp monterats. I ett tal under ett rally i Washington på lördagen fortsatte presidenten att kritisera nyhetsmedierna för att vara fejk.
Läs mer om Washington.
Trumps CNN-video ett direkt hot
President Trump trappar upp ordkriget mot nyhetsmedierna ytterligare. I synnerhet mot det amerikanske tv-bolaget CNN.
Läs mer om CNN.
Just nu: Tåg har spårat ur i Washington
Ett tåg har spårat ut i USA. Urspårningen har skett nära Chambers bay golf-bana i Washington, skriver CNN.
Läs mer om CNN, USA och Washington.
Trump angriper CNN i riggat slagsmål – sprider filmen på Twitter
Donald Trump trappar upp kriget mot CNN på sitt Twitterkonto – och tar nu till nävarna.I en film, som visar ett riggat slagsmål från en wrestlinggala år 2007, går Trump till attack mot en man med CNN:s logga i ansiktet, rapporterar CNN.Nu går CNN till motattack.Det är en sorglig dag när USA:s president utför våld på reportrar. /.../ Vi kommer att fortsätta gör vårt jobb. Han borde börja göra sitt., srkiver de i ett uttalande.
Läs mer om CNN, Trump, Twitter och Twitterkonto.
Trump brottar ner CNN på Twitter
Donald Trump twittrade på söndagen en filmsekvens där han brottar ner och slår mot en person på vars ansikte CNN:s logotyp monterats. Så sent som i torsdags hävdade hans pressavdelning felaktigt att han aldrig uppmuntrat till våld.
Läs mer om CNN och Twitter.