Corriere

Ikonen sågar Italien – och hånar Sverige

Det italienska landslaget har fått utstå skarp kritik i medier efter 1-0-förlusten på Friends arena.Nu har före detta landslagsspelaren Gianluca Vialli uttalat sig, och han var inte direkt imponerad av sättet spelarna tog sig an den första play off-matchen.– Det är ofattbart att man blev överraskade av ett lag som har spelat likadant sedan efterkrigstiden, säger han till Corriere della Sera.

Så rädda – håller på att skita på oss

APPIANO GENTILE Stämningen dagen innan ödesmatchen var spänd på träningsanläggningen i Appiano Gentile.Italien kan missa sitt första VM sedan 1958 och även om hoppet fortfarande lever börjar italienarna redan så sakteliga förbereda sig på det värsta.– Om det inte är jordens undergång så är det i alla fall en enorm katastrof för hela landet, säger Andrea Santoni på Corriere dello Sport.
Vi var tillsammans med samma kvinna
Filmen Borg sprider sig över Europa.Nyligen såg Björn Borgs gamla baneman Adriano Panatta filmen i Italien - och berättade då om sin relation till den svenske tennislegendaren.– Vi är fortfarande vänner, säger han till Corriere della sera.
Lufthansa på väg att ta över Alitalia
Lufthansa har lagt bud på krisdrabbade flygbolaget Alitalia.Budet är på en halv miljard och gäller flygplansflottan och kabinpersonalen, skriver italienska Corriere della Sera.

Utbuat senast – nu vinner Italien

Italien har säkrat andraplatsen i sin VM-kvalgrupp och är klara för playoff.Efter 1-1-matchen mot Makedonien senast fick förbundskaptenen Giampiero Ventura dock utstå hård kritik.Landslaget blev dessutom utbuat av sina egna supportrar.Efter matchen försvarade lagkaptenen Gianluigi Buffon sin förbundskapten.– Jag tycker inte det är lämpligt, säger han till Corriere dello sport, och syftar på den hårda kritiken.
Okända kvinnan: Zlatan är en vän
Zlatan Ibrahimovic och Michol Del Signore äger en häst tillsammans. Nu har den 27-åriga italienskan avslöjat hur det oväntade projektet blev realiserat. – Han är en vän till familjen, säger Del Signore till Corriere dello Sport.
Uppgift: världsstjärnan har åkt fast för doping
En allvarlig dopinganklagelse skakar tennisvärlden.Världsstjärnan Sara Errani, 30, har enligt Corriere della Sera testats positivt för ett dopingklassificerat preparat.Internationella tennisförbundet har ännu inte bekräftat eller dementerat nyheten.
Läs mer om Corriere och Sera.
Ett perfekt tillfälle till ingen kostnad
Det råder Zlatanfeber i Italien.Svensken pryder Corriere dello Sports förstasida under fredagen.Sex gånger om – i sex olika italienska klubbars tröja.
Roma visar intresse för MFF-talangen
Teddy Bergqvist har bara gjort ett allsvenskt inhopp för Malmö FF.Nu är en sensationell övergång till Roma aktuell.Det uppger italienska Corriere dello Sport.
Läs mer om Corriere, Malmö FF.Nu, Roma och Sport.
Uppgifter: Spelletti överens med Juve
Roma har en tung vecka bakom sig. Och det ser ur att bli ännu värre. Enligt Corriere della Sera är tränaren Luciano Spalletti muntligt överens med rivalen Juventus om att ta över mästarklubben i sommar.
Läs mer om Juve, Luciano Spalletti och Sera.
Peter Loewe: I en packad metrovagn är romarna rena konstnärer
Rom. Varje land har sitt kösystem. Det brittiska har kollapsat konstaterar Corriere della Sera. Engelsmännen har slutat att snällt stå i kö och har börjat knuffas och skuffas på sydländskt maner för att vara först att äntra en buss eller ett tåg, skriver den italienska tidningen.
Läs mer om Corriere och Sera.
I en packad metrovagn är romarna rena konstnärer
Rom. Varje land har sitt kösystem. Det brittiska har kollapsat konstaterar Corriere della Sera. Engelsmännen har slutat att snällt stå i kö och har börjat knuffas och skuffas på sydländskt maner för att vara först att äntra en buss eller ett tåg, skriver den italienska tidningen.
Läs mer om Corriere och Sera.
Segers önskan – flytta till Italien: Älskar det
Mino Raiola öppnar för att Zlatan Ibrahimovic kan gå till Napoli nästa säsong. Och Monica Colombo, journalist på Corriere della Sera, tror att hans familj skulle vilja det. – Hans flickvän, Helena Seger, älskar Italien, säger hon.
Köldknäpp kräver liv i Italien
Snö och kyla, med iskalla vindar och halka, har de senaste dagarna skapat prövningar i Italien, från norr till söder. Enligt tidningen Corriere della Sera kan minst tre dödsfall kopplas till kylan.
Läs mer om Corriere, Italien och Sera.
Andersson: Gjorde kanske bort mig
Kennet Andersson är fortfarande en ikon i Bologna. I går blev 49-åringen hyllad på plats av supportrarna på Stadio Renato Dall'Ara. – Jag kanske gjorde bort mig, för jag visste inte vad jag skulle säga, säger Andersson till Corriere di Bologna.
Läs mer om Andersson, Bologna och Corriere.
Han åtalas efter sjuka attacken mitt i loppet
Förra årets upplaga av hästkapplöpningen Palio i Sienna drabbades av en stor skandal då jockeyn Massimo Columbu tog livtag om en konkurrent och kastade honom i marken. Jockeyn stängdes av i tio lopp för händelsen. Men nu åtalas han dessutom, något som orsakat ilska i Sienna. – Han har redan straffats av sporten för ojustheten. Att skicka honom till rättegång är helt sjukt, säger en lokalinvånare till Corriere.it
Utspelet: United var inte Zlatans förstaval
Zlatan Ibrahimovic hamnade i Manchester United – men ville egentligen till Milan. Det hävdar dokumentärfilmarna Magnus och Fredrik Gertten. – Han ville komma tillbaka i somras, säger Gertten-bröderna till Corriere della Sera.
Hiljemark sågas av den egna klubben
Oscar Hiljemark har jobbat sig in i landslaget, men klubbtillvaron går desto tyngre. Nu har svensken blivit sågad ganska så skoningslöst av Palermos president Maurizio Zamparini. – Att en spelare av hans kaliber levererar så här undermåligt är mycket märkligt, säger han till Corriere dello Sport.
Bråk när sjärnans pojkvän stoppades
RIO DE JANEIRO. Federica Pellegrini var förkrossad efter fjärdeplatsen på 200 meter frisim. Då ville pojkvännen Filippo Magnini trösta henne i intervjuzonen. Det fick han inte för funktionärerna – och ett stort bråk uppstod, skriver Corriere della Sera.
Läs mer om Corriere, Filippo Magnini och Sera.
Flygplan missade landningsbana i Italien
Ett flygplan landade under fredagsmorgonen på en motorväg i Bergamo, Italien. Planet ska ha missat landningsbanan och kört rakt in på motorvägen. Enligt Corriere della Sera har flera flighter under morgonen blivit försenade på grund av missödet.
Läs mer om Bergamo, Italien och Sera.
Här är bilderna som avslöjar cykelfusket
Femke van den Driessche ställde till med stor skandal när det visade sig att hennes cykel hade en motor installerad. I ett nytt reportage av Corriere della Sera och franska tv-kanalen Tlvisions Stade 2 har journalisterna med hjälp av värmekameror hittat bevis på att ytterligare sju tävlingscyklister har använt liknande metoder.
Läs mer om Corriere, Driessche och Sera.
Uppgifter: Zlatan blir erbjuden monsterlön
Zlatan Ibrahimovic närmar sig Premier League.Svenskstjärnan har inlett samtal med Manchester United, uppger BBC, som hänvisar till Corriere dello Sport.Lönen: Närmare sju miljoner kronor – i veckan.Det är mer än dubbelt så mycket som ligans bäst betalde spelare, Wayne Rooney, tjänar.
Raseri – efter Bayern Münchens hetsbild
Bayern München skickade ut en hånfull Twitter-bild med en tågräls inför kvällens Champions League-möte med Juventus. I Italien såg man bilden som en oavsiktlig referens till Förintelsen. – Det här är en miss som är helt oacceptabel för en klubb som Bayern, säger Ruben Della Roca, vice ordförande i Roms judiska förening, till Corriere dello Sport.
Därför kan Helena avgöra Zlatans framtid
Milan planerar ett nytt försök att värva in Zlatan Ibrahimovic i sommar. Och enligt Corriere dello Sport har den italienska storklubben ett trumfkort: Helena Seger.
17-årig pojke död – i Schumacher-backen
Det har snart gått två år sedan den svåra skidolycka som Michael Schumacher fortfarande kämpar med att återhämta sig från. I går skedde ytterligare en olycka i samma backe. Enligt Corriere Dello Sport avled en 17-årig brittisk pojke tragiskt efter att ha slagit huvudet i marken.