Cykellopp


Tävling: Vinn en start i Malmös nya cykellopp

Kvällsposten ger dig möjligheten att tävla om att få vara med om Malmös nya cykellopp Malmögirot. Ett stadslopp som går genom hela Malmö och ut på Skånska landsbygden. Tiomilsloppet är för proffs och elitmotionärer. Femmilsloppet är för dig som vill motionera och utmana dig själv att var en del av den folkfest Malmögirot ska bli. Fem läsare kan vinna två starter till antingen fem- eller tiomilsloppet. Fem läsare kan vinna en start till antingen fem- eller tiomilsloppet.

Läs mer om Malmö, Malmögirot och Skånska.

Storstjärnan om Malmögirots mål

Med tiden har staden vuxit till en del av den forne skyttekungens hjärta. Nu vill han med Malmögirot visa stadens pärlor i ett cykellopp där integration är en viktig grundsten.

Läs mer om Malmögirot.
Stockholm får nytt cykellopp - start och mål vid Friends Arena

Cykel Stockholm får nytt cykellopp - start och mål vid Friends Arena En ny cykeltävling startas i Stockholm från och med nästa år. Stockholms Gran Fondo får start och mål på Friends

Läs mer om Stockholm.
MFF-bossens löfte: Vi måste fan röra på oss

Lovar ställa upp i Malmös eget giro Foto: Bildbyrån Malmö FF kommer nästa år arrangera ett cykellopp med namnet Malmö-girot. Och nu lovar ordföranden Håkan Jeppsson att själv ställa

Skyskrapsbolaget blir Frölundas sponsor

Tidigare i dag stod det klart att Frölunda går in som delägare i GT:s och Gais cykellopp Göteborgsgirot. Nu kommer nästa Indiansklingande affärsnyhet. Klubben har hittat en ny storsponsor – höghussatsande byggkoncernen Sefa. – Frölunda Indians är med sin stora publik en av Västsveriges mest omtyckta klubbar, säger Sefas vd Ola Serneke till Frölundas hemsida.

Göteborgsgirot växer - Frölunda ny delägare

Förra året startade GT och Gais Göteborgsgirot, Västsveriges cykellopp. Över 3 000 personer cyklade girots första upplaga. Nu växer Göteborgsgirot ytterligare – med Frölunda Indians som ny delägare. – Det känns förstås väldigt bra att vi nu får med oss Frölunda som partner i Göteborgsgirot. Frölunda är ett av Sveriges starkaste sportvarumärken, säger Frida Boisen, GT:s chefredaktör och ledamot i Göteborgsgirots styrgrupp.

Cyklar 100 mil för barncancer

För första gången startade Ride of Hope i Umeå. Första etappen gick till Örnsköldsvik för att på tisdagen fortsätta till Härnösand. - Det här är Sveriges viktigaste cykellopp, säger

Hett cykellopp runt Båven

Redan vid halv nio på morgonen var det svettigt i solgasset. Men drygt 200 cyklister trotsade värmeböljan och stod startklara vid kiosken i Sparreholm för att delta i Båven runt i lördags.

Läs mer om Båven och Sparreholm.
Cykellopp lockade trots regn och rusk

Innehåll Annat innehåll Mest läst Mest lästa Vägförfallet. Den avgående ordförande i Skummeslövsstrand vägsamfällighet, Per Selldn, får ingen efterträdare. Ingen vill bära ansvaret

Årligt cykellopp passerade Bjäre

Laholmscyklisternas årliga motionslopp passerade Bjäre på torsdagen och fredagen.

Läs mer om Bjäre.
Fler sorters kritik av Cavendish

Mark Cavendish har kastats ut ur ett cykellopp i Nederländerna, en tävling som avgörs efter Tour de France. Detta på grund av en trängning i tisdagens etapp. Samma anledning som fick

Läs mer om Cavendish, France, Nederländerna och Tour.
Vätternrundan på väg att bli bilfritt

På väg att bli ett helt bilfritt cykellopp

Cykellopp ger själslig vila i sorgen

Allt fler söker fysiska utmaningar för att lindra själslig smärta. För Pernilla Hollander blev träningen en väg genom sorgen efter sonen Axels död.

Snö stoppar Girot

Häftigt snöfall i Dolomiterna tvingar Giro d'Italia att ställa in fredagens 19:e etapp. Etappen skulle ha gått över Gavia- och Stelviopassen och passerat den högsta bergstoppen i årets cykellopp, 2.758 meter.

Snö stoppar Girot

Häftigt snöfall i Dolomiterna tvingar Giro d'Italia att ställa in fredagens 19:e etapp. Etappen skulle ha gått över Gavia- och Stelviopassen och passerat den högsta bergstoppen i årets cykellopp, 2 758 meter. Redan på torsdagskvällen beslöt arrangören att ändra sträckningen av etappen. Men på fredagsmorgonen kom beskedet att även den nya sträckningen, över bergen Tonale och Castrin, var snötäckt.

Cykellopp i Skånes Värsjö

På lördag pumpas däcken på tvåhjulingarna för den femtonde upplagan av Värsjön runt.

Läs mer om Värsjön.
Girot en härlig fest - för hela Göteborg

GÖTEBORG. Tramparfesten ska få hela Göteborg att skratta och le. Det blir cyklister runt hela Göteborg, åskådare i massor längs vägarna och - inte att förglömma - en massa festligheter i Eventbyn och inne på självaste Nya Ullevi. - Tänk att få trampa i mål på världspremiären för cykellopp i den pampiga arenan där annars Springsteen är i centrum. Nu blir det i stället Göteborgsgirots cyklister som tar över, säger ansvarige Fredrik Lundgren.

Cykellopp som också jubilerar

På söndag den 19 maj är det dags för Landskronabygden runt. I år ett jubileumslopp därför att Landskrona Cykelklubb fyller 90 och Landskrona stad fyller 600 år.I år körs Landskronabygden runt för 27:e året i följd. Det finns några som kört alla gångerna men i år hoppas man också på många noviser då det är ett jubileumslopp.

Kvällsposten och MFF startar nytt cykellopp

Nu ska Kvällsposten och MFF få hjulen att rulla! Tillsammans arrangerar vi Malmögirot - ett cykellopp med folkhälsan i fokus. - Vi vill bjuda på en folkfest för alla cykelentusiaster, säger Kvällsposten chefredaktör Martin Kroon. MFF:s vd Per Nilsson instämmer: - Deltagarna ska få njuta av ett vackert lopp i Malmös gröna stadsmiljö.

Malmögiro ska rädda Gais

Gais vill rädda ekonomin genom att sälja ett cykellopp till MFF.

Läs mer om MFF.
Kändisar cyklar för hjärtebarn

Lars Erlman, Leksand arrangerar i maj ett cykellopp för hjärtsjuka barn. Han har redan fått ja från flera kändisar som lovat att cykla en sträcka. De är bland andra Markoolio, Martin

Läs mer om Leksand, Markoolio och Martin.
Ladda upp för årets cykelfest i Göteborg!

GÖTEBORG. Nu är det bara 125 dagar kvar till GöteborgsGirot så det dags att hoppa upp i sadeln! Efter jul och nyårsfrossandet är det hög tid att aktivera sig och vad är då bättre än ett konkret mål? Göteborgs nya cykellopp är vårens perfekta slutdestination för träningen - oavsett om du är proffs eller amatör vid styret...

Läs mer om Göteborg och GöteborgsGirot.
Nu kan du anmäla dig till Göteborgsgirot

GÖTEBORG. Dags för årets bästa hjulklapp! I dag öppnar anmälan till nästa års stora cykellopp - Göteborgsgirot. - Där finns lopp för alla, säger projektledaren Fredrik Lundgren.

Zazzi trampar för Barncancerfonden

GÖTEBORG. Kocken Alexandra Zazzi, 46, kör just nu stenhård träning på gymmet. I sommar ska hon nämligen cykla till Paris med Barncancerfonden. - Tänk att kunna säga när man är gammal att man åkt cykellopp i Paris, säger Alexandra Zazzi.

Gais får leta ny ordförande

Gais ordförande Christer Wallin ställer inte upp för omval nästa år. I tolv år har han lett klubben, nu känner han att han nått vägs ände. I stället ska han ägna sig åt det cykellopp Göteborgsgirot som klubben ska arrangera nästa år och som ska hjälpa upp den bekymmersamma ekonomin, framgår det av klubbens hemsida. Gais har gått från div 2 till allsvenskan under Wallins år. Nästa säsong spelar man i superettan.
Senaste nyheternaNyhetsdatabasen - Nyheter på ett ställe
Nyhetsdatabasen är en nyhetsagent och sökmotor som samlar nyheter från svenska tidningar. Här kan du snabbt läsa aktuella nyheter eller göra sök flera år tilbaka.
Kontakt
post@nyhetsdatabasen.se

Senaste 24t
02 01 00 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 09 08 07 06 05 04 03