Cypern

TRÄNINGSRAPPORT: "Valentic räds inte hårtorkar - tufft pass för Dalkurd i dag"

AYIA NAPA, CYPERN. På lördagens träning var det hög intensitet i Dalkurdlägret. FD:s utsände rapporterar.
Läs mer om Dalkurd och Dalkurdlägret.

LÅNGLÄSNING - Adil Kizil: "Var Dalkurds sportchef, målvaktstränare och materialare samtidigt"

AYIA NAPA, CYPERN. Usla förutsättningar tvingade fram en kontroversiell flytt. Med miljardärpengar har Dalkurd nu förutsättningar att etablera sig i allsvenskan. Men det är en bra bit kvar.
Läs mer om Adil Kizil och Dalkurd.
TRÄNINGSRAPPORT: Sevärde japanen bäst, Tranberg i mössa och högt i tak
AYIA NAPA, CYPERN. Dalkurd agerade snabbt efter uttåget i svenska cupen och bokade med kort varsel in ett träningsläger på Cypern. FotbollDirekt är på plats för att bevaka den allsvenska nykomlingen inför klubbens första säsong i högstaligan.
Läs mer om Cypern och Tranberg.
FD på plats på Cypern - Så ska Dalkurd fixa ett allsvenskt mirakel
Dalkurd genomför just nu en utlandscamp på Cypern och FotbollDirekt är plats. Med start i dag börjar utsände Lennart Sandahls rapportering om den allsvenska skrällen. Dalkurd gick upp i allsvenskan och en saga som AFC United året innan.
Läs mer om Cypern, Dalkurd och FotbollDirekt.

Bakslag för Peking-talangen - tvingas lämna återbud till U21

Tidigare i veckan tog U21-landslagets förbundskapten Roland Nilsson ut sin trupp till EM-kvalmötena med Turkiet och Cypern senare i mars. En av de som belönats med en plats i truppen var Pekings Eric Smith.
Tre nya får chansen Sveriges U21-trupp
Tre nya spelare finns med i Roland Nilssons U21-trupp till EM-kvalmatcherna mot Turkiet och Cypern den 23 respektive den 27 mars.Det är Trelleborgs mittback Dennis Hadzakadunic, Rosenborgsmittfältaren Jonathan Levi och Djurgårdens vänsterförsvarare Jonathan Augustinsson.– Dennis är en spelare som jag haft tidigare i P98 och som fortsatt att utvecklas både i Malmö och i Trelleborg, säger Nilsson i en videointervju på Svenska fotbollförbundets webbplats.
Cypern har fått nog – stoppar turister av låg kvalitet
Nu trappas kriget upp mot ungdomsgäng som åker till semestermålen runt Medelhavet för att festa och supa.Populära turistorten Aiya Napa på Cypern förklarar nu all lågkvalitetsungdom ovälkommen.
Läs mer om Aiya Napa, Cypern och Medelhavet.
Knappt någon antibiotika att sätta in
En undersökning av förekomsten av antibiotikaresistenta tarmbakterier hos fjäderfän oroar EU-myndigheterna. Bakterier med resistens mot antibiotika i form av ESBL Carba har påvisats i djur i Cypern och Rumänien.
13 härliga tips och måsten på Cypern
Svenskarna verkar aldrig tröttna på charterklassikern Cypern. År efter år finns ön med på listan över våra mest populära resmål. Och det är helt logiskt. Vem vill inte bada i Europas finaste badvatten på förmiddagen och vandra i storslagna berg på eftermiddagen? Här är Allt om Resors favoriter på Cypern.
Läs mer om Allt och Cypern.
Jämnt när Cypern går till val
Söndagens presidentval i Cypern ser ut att bli en jämn historia. Den sittande konservative presidenten Nicos Anastasiades och vänsterutmanaren Stavros Malas kämpar om makten i EU:s östligaste medlemsland, och mycket tyder på en rysare.
Läs mer om Cypern.
Jag är inte feg, siktar nu på VM
John Alvbåge, 35, ville aldrig komma hem och konkurrera med Pontus Dahlberg, 18.I en intervju med GT berättar målvaktsveteranen om uppbrottet från Blåvitt och det nya livet på Cypern.– Jag hade varit dum om jag inte hade tagit den här chansen, säger han.
Läs mer om Blåvitt och Cypern.
Alvbåge flyttar till Cypern
John Alvbåge lämnar IFK Göteborg för en flytt till Cypern.
Läs mer om Cypern.
Ola Rolln får både äta kakan och ha den kvar
Ola Rolln klev visserligen ut genom träporten i Oslos vita tingshus som en rentvådd man, men han har blandat ihop sina privata affärer med Hexagons, spelat ut tre skattemyndigheter mot varandra, själv investerat via sitt privata bolag fast han sagt att extern personal skulle sköta det och mot reglerna kört över sin egen skattestruktur på Cypern.
Läs mer om Cypern.
FBI undersöker rysskopplingar till bank i Cypern
FBI har begärt att få finansiell information från en bank i Cypern som misstänks för pengatvätt, rapporterar The Guardian. Begäran kan ha att göra med misstankar om en eventuell konspiration mellan Donald Trump och Kremlin.
Finanstoppens stenhårda skattesmäll: 107 miljoner
Svenska staten utdelar en rejäl skattesmäll mot en av Västsveriges finanstoppar.Skatteverket kräver 107 miljoner kronor extra skatt från finanstoppen, rapporterar nyhetsbyrån Siren.Stora utdelningar från bolag på Cypern har inte deklarerats enligt Skatteverket som förklarar honom fullt ut skattskyldig i Sverige.
Vår pappa bor på Cypern – ärver vi hans skulder?
Juristen Britt-Marie Svensson, affärsområdeschef på Verahill, svarar på läsarnas frågor om familjejuridik. Du kan till exempel fråga om arv, testamente, bodelning och samboavtal. Mejla din fråga till juristen@dn.se.
Läs mer om Cypern och Verahill.
Fartyg på grund utanför Oxelösund
Ett lastfartyg från Cypern gick på lördagskvällen på grund på Rödgrunden utanför Nyköping.Fartygen ska dras loss under söndagen.– Det finns ingen olja ombord och personalen svävar inte i någon fara, säger Johnny Åberg, kommunikatör på kustbevakningen.
Nordiska djur får minst antibiotika i Europa
Det är stor skillnad på hur mycket antibiotika som går till djuruppfödningen i Europas länder. I värstinglandet Cypern används 434 milligram per kilo djur medan 2,9 milligram används i Norge. Även i Spanien och Italien handlar det om stora mängder.
Läs mer om Cypern, Europa, Italien, Norge och Spanien.
Mariel, 25, behöver vård dygnet runt efter semestern på Cypern
Mariel Golott Tamblay var bara 22 år när hon var med om en fruktansvärd trafikolycka på Cypern som tog hennes fästmans liv.I dag behöver hon assistens dygnet runt – samtidigt som hon lider av svåra smärtor.Nu får familjen hjälp i Sofias änglar, som sänds på Kanal 5.– De frågade till och med om jag kunde tänka mig att donera delar av hennes kropp, berättar Mariels mamma Juana Golott Tamblay.
Linköping vann på Cypern
Linköping vann med 1–0 borta mot Apollon Limassol i 16-delsfinalen i Champions League.
Läs mer om Apollon Limassol och Cypern.
Svårtscoutat CL-motstånd för Linköping
Från guldvittring i damallsvenskan till svårscoutat motstånd i Champions League. – En blank sida, beskrivs Apollon från Cypern av Linköpings målvakt Cajsa Andersson.
Hundratals svenskar strandade på Cypern
Eva Rice är en av runt 300 resenärer som sitter strandade på Cypern sedan drygt nio timmar tillbaka.Flygplanet som man skulle åka med gick sönder.– Det är hemskt. Vi har inte fått någon information alls, säger hon.Flygbolaget TUI, tidigare Fritidsresor, har ingen prognos för när Eva och de andra kan få åka hem.
Läs mer om Cypern, Eva och Fritidsresor.
Nilsson tog ut identisk U21-trupp
U21-landslagets nye förbundskapten Roland Nilsson var nöjd med det han såg i den första EM-kvalmatchen mot Cypern. Därför får exakt samma trupp förtroendet när kvalet fortsätter mot Belgien och Malta.