Död

Mannerströms sorg efter Moores död: Jag blir verkligen ledsen

Stjärnkocken Leif Mannerström träffade Roger Moore vid flera tillfällen, och lagade också mat åt honom.Han blir mycket nedstämd när han får höra att stjärnskådespelare har gått bort.– Nej nej, vad tråkigt. Jag blir verkligen ledsen när jag får höra det här, säger Leif Mannerström.

Roger Moore är död

Skådespelaren Roger Moore har avlidit, 89 år gammal. Han slog igenom som Simon Templar i tv-serien Helgonet, men det var som agenten James Bond han blev en världskändis. Ett kändisskap han sedan använde i sitt arbete för världens barn.
Läs mer om Helgonet och Simon Templar.
Lill-Babs sjöng på Roger Moores 80-årsfirande
Artisten Barbro Lill-Babs Svensson sjöng på Roger Moores 80-årsdagsfirande i Los Angeles för nio år sedan.Det var sista gången de träffades - och nu sörjer hon hans död.– Han var en fantastisk människa. Han var så omtänksam, rolig och hade en fantastisk engelsk humor, säger Barbro Svensson.
Läs mer om Barbro Svensson.
Roger Moores karriär i bilder
Här är Roger Moores framgångsrika karriär, från födseln i England, via Helgonet, Snobbar som jobbar och James Bond, fram till hans död 23 maj 2017.
Läs mer om England, Helgonet och Snobbar.

Roger Moores liv i bilder

Här är Roger Moores framgångsrika karriär, från födseln i England, via Helgonet, Snobbar som jobbar och James Bond, fram till hans död 23 maj 2017.
Läs mer om England, Helgonet och Snobbar.
De föll offer för terrorbombaren
En 8-årig flicka, en 18-årig kvinna och en 26-årig man är de första tre identifierade dödsoffren efter terrorattacken i Manchester. Även gärningsmannen är död.
Läs mer om Manchester.
Just nu: Roger Moore är död
Bondskådespelaren Sir Roger Moore är död. Han blev 89 år, uppger The Independent.
Läs mer om The Independent.
Roger Moore är död – blev 89 år gammal
Skådespelaren Roger Moore har avlidit. Han blev 89 år.Detta uppger tidningen The Independent.
Läs mer om The Independent.
Polis i Kevinfallet utsatt för hot
Rolf Sandberg, poliskommissarien som ledde utredningen kring fyraårige Kevins död i Arvika, har efter den senaste tidens rapportering i media blivit hotad. Hot har riktats mot honom i sociala medier.
Läs mer om Arvika och Kevinfallet.
NHL-legendaren död: Han var en ledare
NHL-världen är i sorg.Före detta allstarspelaren Bill White har avlidit, bekräftar Sports Illustrated.
Läs mer om Bill White.
Hayden död – efter den otäcka kraschen
Motorvärlden är i sorg.MotoGP-stjärnan Nicky Hayden kraschade i onsdags – och har nu dött av sina skador, skriver Sky Sports.Världsmästaren blev 35 år gammal.
En död i krock med lastbil
En man i 55-årsåldern omkom i en frontalkrock på E20 strax söder om Mariestad i förmiddags. Mannens bil krockade av oklar anledning med en lastbil och mannen fick så svåra skador att han avled på plats.
Läs mer om E20 och Mariestad.
FN kritiseras efter Zaida Catalns död
Svenska FN-arbetaren Zaida Cataln och hennes amerikanske kollega mördades i Kongo.Nu kritiseras FN för att deras personal på plats inte hade något skydd samt för lite utbildning, rapporterar New York Times.Nu kräver flera parter att FN tar ansvar och utför en ordentlig utredning efter morden.
Läs mer om Kongo.Nu och New York Times.Nu.
TV4-profilens sorg efter hundens död
Anna Lindmarker är i sorg.TV4-profilens hund Bina har gått bort.Jag är förtvivlad, skriver Lindmarker på Instagram.
Läs mer om Bina, Instagram och Lindmarker.
Svensk OS-medaljör död – blev 65 år gammal
Svensk brottning har sorg.Lars-Erik Skiöld, bronsmedaljör på OS i Moskva 1980, har gått bort efter en tids sjukdom.– Det är oerhört tragiskt, väldigt ledsamt. Jag kommer sakna honom, säger Frank Andersson.
Läs mer om Frank Andersson och Moskva.
Ännu en död i protesterna
I helgen sköts en ung demonstrant till döds i Venezuela. Dödssiffran är nu uppe i 48 människor sedan protesterna mot president Nicols Maduro inleddes. En person försökte en folkmassa i helgen elda upp. VARNING för starka bilder.
Läs mer om Venezuela.
Zaida Cataln saknade säkerhetsutrustning
Den svenska FN-medarbetaren Zaida Catalns död i Kongo-Kinshasa väcker frågan om FN:s ansvar för sina anställda i osäkra områden. Kritik riktas mot att Cataln saknade försäkring och inte hade tränats för uppdraget.
Läs mer om Cataln och Kongo-Kinshasa.
Elev gick till knivattack – sex personer skadades
Eleven på Bergsjöskolan Göteborg tog fram kniven och högg sitt offer fyra gånger i ryggen.Nu döms han till fem års fängelse och utvisning efter storbråket som slutade med att sex personer fick föras till sjukhus.– Det var på liv och död. Det var det verkligen, säger en lärare som blev vittne i förhör.Enligt svenska myndigheter var eleven 14 år vid brottstillfället –men rätten menar att han var 21.
Kvinna död i trafikolycka
En kvinna i 50-årsåldern har avlidit efter en trafikolycka.Olyckan inträffade på söndagskvällen E20 i höjd med Marieberg, rapporterar SVT Nyheter Örebro.
Läs mer om E20 och Marieberg.
Nu möts Arbogakvinnan och Mohammad Rajabi igen
Den 42-åriga Arbogakvinnans före detta pojkvän Mohammad Rajabi ska i dag medverka i rätten för första gången.Under tiden i häktet har de gjort slut på relationen – och i rätten i dag möts de för första gången sedan de greps tillsammans förra sommaren.Dessutom ska flera läkare vittna om omständigheter kring Aki Paasilas mystiska död i Arbogafallet.
Advokatens nya bevisning till Arbogakvinnans fördel
Den 42-åriga Arbogakvinnan står åtalad för att ha mördat sin make Aki Paasila. Han hittades död i sjön Hjälmaren. Spår av alger i hans lungor och från vattenprover ska visa att han dränkts på en annan plats, enligt åklagaren. Men enligt ny bevisning från advokat Amanda Hikes var makens död inte ett mord.