Död

Stjärnan död – nu har ex-frun gripits

NBA-stjärnan Lorenzen Wright mördades 2010 - och än så länge har ingen dömts för mordet.Nu har polisen gripit Wrights exfru misstänkt för inblandning i mordet.–Hon måste begravas, säger Lorenzen Wrights mamma enligt USA Today.
Stjärncyklist död – blev bara 43 år
Cykelvärlden är i sorg.Den brittiska stjärncyklisten Sharon Laws, 43, har avlidit efter en längre tids cancersjukdom.Världen har förlorat en mästare och vän, skriver familjen i ett uttalande enligt The Guardian.
Läs mer om The Guardian.
Nio unga döda av livsfarlig nässpray – man misstänkt
Minst nio unga svenskar har dött av överdoser av fentanyl – bara under hösten.Den gemensamma nämnaren: De hade alla köpt nässpray från samma person.Mannen i 20-årsåldern från Motala som bedrivit försäljningen på internet misstänks för grovt vållande till annans död i de nio fallen, vilket Corren först rapporterade om.Nu varnar åklagaren om farorna – för att inte fler ska dö
Läs mer om Corren och Motala.

Svensk död i skärmflygolycka i Sydafrika

En man i 40-årsåldern från norra Sverige har omkommit i en skärmflygolycka vid en tävling i sydafrikanska Porterville. Han har länge varit ett föredöme för många inom vår idrott, meddelar hans vänner i Skärmflygförbundet.
Kvinna död i singelolycka
En kvinna i 50-årsåldern har omkommit i en trafikolycka utanför Eskilstuna.
Läs mer om Eskilstuna.
Kvinna död – kraschade in i träd
En kvinna i 50-årsåldern har omkommit i en trafikolycka i Eskilstuna efter att ha krockat med träd, skriver Aftonbladet.Olyckan ska ha skett under lördagsmorgonen.Plats: länsväg 230.– Anhöriga är underrättade, säger Anette Wilhelmsson vid polisen, till tidningen.
Svensk död i skärmflygolycka
En svensk man i 40-årsåldern har omkommit i en skärmflygolycka i Sydafrika.
Läs mer om Sydafrika.
Johanna Möller i tårar – kräver att få berätta
– Jag är helt blodig och jag har sår överallt.– Och jag tror att min man är död i sängen.När mammans SOS-samtal spelas upp i rättssalen faller Johanna Möller i gråt.Nu kräver hon att få bryta tystnaden och lämna nya uppgifter i den pågående rättegången.
Läs mer om Johanna Möller.
Nej, de har inte alls någon koll på din musiksmak
Ryktet om musikens död är betydligt överdrivet. Men medan vi stirrar oss blinda på Spotifys sammanställning över årets musiklyssning finns verklighetens siffror därute någonstans och kämpar för att bli upptäckta.
En brandman död i Kalifornien
Läs mer om Kalifornien.
Knivöverfall i Nederländerna – en död
Två personer har dödats och flera har skadats i samband med ett knivöverfall i Maastricht i Nederländerna på torsdagskvällen.
Läs mer om Maastricht och Nederländerna.
En person död efter knivskärning i Nederländerna
En person har dödats efter en knivskärning i Maastricht i Nederländerna, enligt nederländska nyhetsbyrån ANP.Flera personer ska ha skadats.
Läs mer om Maastricht och Nederländerna.
17-åringens dröm före knivmordet
Han hade en dröm att alla ensamkommande skulle få stanna i Sverige.En annan var att få hit sina nära och kära, från Iran.Nu är 17-årigen död – knivmördad på en skola i Enskede.– Jag började skrika rakt ut när jag fick veta, säger Fatemeh Khavari från organisationen Ung i Sverige.
OS-hjälten död: Hade det tufft
En av svensk brottnings stora har avlidit.OS-mästaren Karl-Erik Nilsson somnade in 95 år gammal.– Saknaden kommer att bli stor, säger sonen Per-Axel Nilsson.
Läs mer om Per-Axel Nilsson.
Sorg på skolan efter 17-åringens död
Flaggan vajar på halv stång utanför Enskede gårds gymnasium där en 17-årig elev knivhöggs till döds i går av en annan elev. Dörrarna till skolan är låsta och polis och Röda Kors-medarbetare finns på plats för att skapa trygghet och trösta.
Sorg på skolan efter 17-åringens död
Flaggan vajar på halv stång utanför Enskede gårds gymnasium där en 17-årig elev knivhöggs till döds i går av en annan elev. Dörrarna till skolan är låsta och polis och Röda kors-medarbetare finns på plats för att skapa trygghet och trösta.
Läs mer om Enskede och Röda.
Kvinna hittad död – polisen misstänker mord
En kvinna har hittats avliden i en lägenhet i Kolbäck.Polisen har anhållit en man i 60-årsåldern misstänkt för mord alternativt dråp, skriver VLT.– Det var vissa konstigheter som gjorde att vi inte direkt kunde avskriva det som ett naturligt dödsfall, säger Ivan Åslund, LKC-befäl vid polisen i Västmanland till tidningen.
Därför eskalerar antisemitismen i Malmö – Vi känner oss rädda
Hitler borde ha utrotat er alla och varför släcktes gaskamrarna?. Det är bara några av de hotfulla meddelanden som Judiska Ungdomsförbundet i Sverige dagligen möter på nätet. När deras ungdomar själva möter hatet i skolan eller på gatorna hittar de stöd hos varandra genom samtal och gruppmöten. – Nyligen hade vi en tjej som kom fram och visade vad hon hade fått för meddelande på Facebook, det stod död åt alla judar, säger Daniel.