Död

GW varnade polisen om Arbogakvinnan

Polisprofessorn och Brottscentralens expert Leif GW Persson uppmanade polisen i Västerås att utreda Aki Paasilas död – ett år innan Arbogakvinnan blev mordmisstänkt.– Hade de tagit det ärendet på allvar så är jag fullkomligt övertygad om att varken pappan eller mamman hade blivit utsatta för sin dotters mindre ömma omsorg på det sätt som de blev, säger han.
En person död när bil voltade
En person avled på torsdagskvällen när en bil voltade på Nynäsvägen i höjd med Berga. Nu hoppas polisen att passageraren, som överlevde kraschen, ska ge svar på vad som orsakade dödsolyckan.
Läs mer om Berga och Nynäsvägen.
Knarkkrig kan ha krävt 200.000 liv sedan 2006
Under maj mötte över 2.000 människor en våldsam död i Mexiko – den högsta månadssiffran sedan man började föra statistik över antalet mord. Sammanlagt har över 200.000 människor dödats eller rapporterats saknade sedan knarket mot kriget inleddes 2006.
Läs mer om Mexiko.

Fitness-stjärnan död efter gräddexplosion

Den franska fitnessprofilen Rebecca Burger dog när hon använde ett köksredskap.En gräddsifon exploderat rakt in i hennes bröst, rapporterar BBC.Hennes familj varnar nu andra för produkten.
Läs mer om Rebecca Burger.
IS drivs av en nihilistisk dödslängtan
För IS är våld inte ett medel utan ett mål i sig. I en ny omdebatterad bok beskrivs terroristernas systematiska strävan efter död. Författaren menar att IS är en nihilistisk rörelse snarare än en muslimsk eller salafistisk.
Legendarisk sovjetisk spionchef död
Han har mer eller mindre direkt inspirerat både Vladimir Putin och Steven Spielberg. Nu har den legendariske sovjetiske spionchefen Jurij Drozdov avlidit, i en ålder av 91 år.
Rymde med barnen – hittad efter fem år
Kvinnan reste från sin man i Kanada 2012 och tog sönerna med sig. Fem år senare uppdagas det att frun fått asyl i Sverige som änka. Barnen har trott att deras pappa var död.Nu har mamman häktats och åtalats.– Det är ett grovt brott, säger kammaråklagare Andreas Bergman i Halmstad.
Läs mer om Halmstad, Kanada och Sverige.
Prins Harrys svåra tid – efter Dianas dödsolycka
Prins Harry drabbades av panikattacker efter prinsessan Dianas död.I en ny intervju berättar han om den svåra tiden efter mammans bilolycka.– Jag kände typ Herregud, ta mig härifrån. Men så insåg jag Eller vänta, jag kan inte ta mig härifrån, jag var tvungen att gömma det, berättar han i intervjun, skriver People.
Läs mer om Eller, Herregud och People.
Mattias Dahlström: Prodigy hör hemma på samma nivå som Biggie och Tupac
Hiphoppen är fruktansvärt grym att följa ibland. Ingen annan genres fans har fått se så många av de allra mest talangfulla utövarna ryckas ifrån oss lika tidigt, lika förkrossande onödigt tidigt. Mattias Dahlström skriver om Prodigys död.
Läs mer om Biggie och Tupac.
Italienska modepionjären Carla Fendi död
Carla Fendi, filantrop och arvtagare till modehuset Fendi och dess chef fram till 1999, har gått bort.
Läs mer om Carla Fendi och Fendi.
Hockeylegendar död – blev 58 år gammal
Rysk ishockey har sorg.OS-hjälten och målvaktslegendaren Sergej Mylnikov har dött, 58 år gammal, rapporterar AP.Ryssens sista klubb i karriären blev svenska division 2-klubben Säters IF.
Läs mer om Sergej Mylnikov.
Hade vi vetat hade vi hållit honom i handen
UPPLANDS VÄSBY. Anders Lettström, 69, var en av Carl Adam Noppe Lewenhaupts bästa vänner.I en stor intervju med Expressen berättar han om sitt sista foto av Noppe, om lunchgänget som sågs dagar innan Noppes död och om drottning Silvias motstånd till kungens umgänge.– Det innebär att vi inte träffas officiellt, säger Anders Lettström.
Läs mer om Expressen och Noppe.
USA bekräftar hög IS-ledares död
Turki al-Binali, från Bahrain, var den som teologiskt rättfärdigade att tusentals yazidiska kvinnor hölls som slavar av IS och hjälpte till att etablera IS i Libyen.
Läs mer om Bahrain och Libyen.
Mobb Deep-rapparen Prodigy är död
Rapparen Prodigy, ena halvan av hip-hopduon Mobb Deep, är död. Rapparen har vårdats efter en tids sjukdom och avled på sjukhus i Las Vegas. Dödsorsaken är oklar.
Läs mer om Mobb Deep.
Rapparen död – blev bara 42 år gammal
Den amerikanska rapparen Prodigy är död, skriver TMZ. Stjärnan lades in på ett sjukhus i Los Angeles för några dagar sedan och dog kort senare.Prodigy blev 42 år gammal.
Läs mer om Prodigy och TMZ.
Fotbollsprofilen är död – vann guld i OS och VM
Tony DiCicco är död.Den amerikanske fotbollstränaren ledde USA:s damlandslag i fotboll till guld i både OS och VM på 90-talet.DiCicco blev 68 år gammal, skriver Fox Sports.
Svensk kvinna död på Seychellerna
I helgen dog en svensk kvinna i misstänkt drunkningsolycka under sin semester på Seychellerna. Det rapporterar Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet och Seychellerna.
Var överdrivet att säga att börsen är död
Inför midsommar råder högtryck på aktiefronten. På onsdagen ska fem nya bolag noteras samtidigt på Stockholmsbörsen.
Läs mer om Stockholmsbörsen.
Inget yttre våld bakom död man i källare
Obduktionen av den unge man som hittades död i en källare i Göteborg i torsdag visar inga tecken på yttre våld. Polisen tror att han dött av missbruk.
Läs mer om Göteborg.