Död

Demon-Ferrari från förr säljs för 60 miljoner

Ferrari 121 LM Spider lämnade konkurrenterna långt efter sig på raksträckorna. Men i kurvorna hade den det svårare och det ledde bland annat till en förares död 1956.Nu säljs bilen som nådde över 290 km/h. Beräknat pris: omkring 60 miljoner kronor!

Anna dog gåtfullt – polis- utredningen öppnas inte

Överåklagaren har beslutat om att inte återuppta den kritiserade utredningen kring Anna Spång-Lyngs död, skriver Hallands Nyheter.Hon hittades död på en gård i Falkenberg i fjol, men polisen lade ner utredningen då man kom fram till att det var en olycka – vilket upprört anhöriga.– Jag är fullt övertygad om att någon har vållat Annas död, har Annas mamma Git Spång tidigare sagt till GT.
Läs mer om Falkenberg och Git Spång.
Mycket fortfarande oklart om Catalns död
Enligt en FN-utredning av morden på svenskan Zaida Cataln, hennes amerikanske FN-kollega Michael Sharp och deras kongolesiske tolk Betu Shintela låg kongoleser som troligen är medlemmar i en milis från de centrala delarna av Kongo-Kinshasa bakom dådet.
Priscillas svek mot Elvis – efter hans död
Under onsdagen var det 40 år sedan Elvis Presley dog.Priscilla Presley har efter stjärnans död berättat att hon inte var imponerad första gången hon såg sin blivande make.–Det var äckligt, säger hon till Female First.
Läs mer om Female First.

Raketsprickan som knäckte ubåtsägaren Peter Madsen

KÖPENHAMN. Sprickan knäckte Peter Madsen.Bara dagar innan häktningen var forskaren som nu misstänks ha vållat den försvunna svenskan Kim Walls död inblandad i en ny tvist med sitt tidigare företag.– Hans prioritet var raketer och jag kan inte se honom låta något annat komma i vägen för det, säger arbetskamraten Gwaino Razz.
Brottsrubriceringen mot Madsen skärps
Tingsrätten ändrar brottsrubriceringen för ubåtsägaren Peter Madsen som misstänks för att ha orsakat svenska journalisten Kim Walls död, skriver Ekstrabladet.Han misstänks nu för den danska motsvarigheten till grovt vållande till annans död.
Brottsrubriceringen mot Madsen skärps
Tingsrätten skärper brottsrubriceringen för ubåtsägaren Peter Madsen som misstänks för att ha orsakat svenska journalisten Kim Walls död, skriver Ekstrabladet.Han misstänks nu för på det som på danska heter oaktsamt mansdråp under särskilt försvårande omständigheter, enligt dokument som tidningen fått ta del av från Köpenhamns tingsrätt.
Så dog Ensam hemma- skådespelaren John Heard
Skådespelaren John Heard hittades i juli död på ett hotellrum i Kalifornien endast 72 år gammal.Nu har dödsorsaken fastställts.Enligt uppgifter till TMZ dog han av plötsligt hjärtstillestånd till följd av en hjärtsjukdom.
Läs mer om Ensam, John Heard, Kalifornien och TMZ.
Kärlekens ord: Så dog Elvis Presley
Elvis Presley levde ett förtrollat liv, men han dog inte en död i skönhet. The King hittades livlös, liggande i sina egna spyor på golvet framför toalettstolen, i dag för 40 år sedan. Månaderna före sin död fick han nära 10 000 tabletter utskrivna – men den officiella dödsorsaken är hjärtattack. Elvis sköterska och hans flickvän berättar om förfallet de sista dagarna av hans liv.
Kroppen kan ha förts flera mil bort i Östersjön
Oceanografen Anders Stigebrandt ser stora svårigheter för dansk polis. Om den skånske journalisten Kim Wall är död och kroppen hamnat i Öresund är risken stor att den förts flera mil bort längs havsbotten.– Jag är inte säker på att de som söker är klara över detta, säger han.
Läs mer om Kim Wall, Öresund och Östersjön.
Arbetare död efter fall i börshus
En statsarbetare har dött i en fallolycka i börshuset London Stock Exchange, skriver Sky News.Det ska handla om en glasgång inuti den historiska byggnaden som mannen föll från.
Kändisarnas sorg efter SVT-hästen Oscars död
Stjärnorna från SVT-programmet Stjärnhoppningen är i sorg.Carolina Gynning och Dogge Doggelito sörjer hästen Oscar – som gått bort.Känner mig ledsen för ägarens skull, skriver Gynning på Instagram.
OS-mästaren hittad död – blev bara 39 år
Stephen Wooldridge tog ett OS-guld och fyra VM-guld.Nu har han avlidit vid endast 39 års ålder, rapporter Sydney Morning Herald.
Fina hyllningen efter hunden Biancas död
För drygt två månader sedan tvingades Joacim Eriksson ta ett hjärtekrossande beslut.Det när hans fyrbenta vän insjuknade hastigt och avlivades kort därpå.Nu har Djurgårdsmålvakten valt att dedicera sin målvaktsmask till Bianca.– Det var nog några av de jobbigaste dagarna i mitt liv. Hon har ju varit med i stort sett varje dag de senaste åren, säger han till SportExpressen.
Malmöpolisen om ubåtsfallet
Polisen håller presskonferens med anledning av det uppmärksammade ubåtsfallet där den svenska journalisten Kim Wall har försvunnit. Den danske ubåtsägaren och uppfinnaren Peter Madsen sitter häktad, misstänkt för att ha orsakat journalistens död.
Läs mer om Kim Wall och Peter Madsen.
Vad vet du om Elvis Presleys liv och död?
Den 16 augusti är det 40 år sedan Elvis Presley avled i sitt hem i Graceland. Vad vet du om denna legendariska artist – testa dig i DN:s quiz.
Läs mer om Graceland.
Madsens plan: Skicka ut sig själv i rymden
I över ett decennium har Peter Madsen jobbat mot sitt mål: att skjuta ut sig själv i rymden med en hemmabyggd raket.Enligt honom själv var planen att skicka ut sig själv i rymden i juni 2019.–Det är möjligt att bygga sitt eget rymdskepp om man bara vill, berättade Peter Madsen för Kvällsposten redan 2010.Nu misstänks Peter Madsen ha orsakat den svenska journalisten Kim Wall död i samband med en tur i sin egenkonstruerade ubåt - dagen innan ett avgörande steg i Madsens rymdplan.
Både hans vänner och fiender är chockade
I Danmark är Raket-Madsen superkändis. En passionerad arbetsmyra, närmast besatt av sin vision: att åka ut i rymden i en egenbyggd raket. Att han nu sitter häktad som misstänkt för att ha orsakat en kvinnas död har chockat Danmark.
Läs mer om Danmark och Raket-Madsen.
Rausings ord efter hustrun Evas död
LONDON. I den nya boken Mayhem: A Memoir, skriven av Hans K Rausings syster Sigrid, framkommer nya uppgifter om tiden efter Eva Rausings död.I samband med polisutredningen gjorde Hans K Rausing ett uttalande till rätten via sin advokatfirma, där han berättar att han varken visste när Eva Rausing dött eller hur länge kroppen legat i parets sovrum. Jag förstod att hon var död, men jag kunde inte förmå mig att berätta för hennes föräldrar eller våra barn, ska Hans K Rausing ha sagt.
Läs mer om Eva Rausing, Mayhem och Sigrid.
Ung man död efter svår mc-olycka
En man i 25-årsåldern har avlidit efter mc-olycka i Örebro, skriver Nerikes Allehanda.
Läs mer om Örebro.
Man död efter svår mc-olycka
En man i 25-årsåldern har avlidit efter mc-olycka i Örebro, skriver Nerikes Allehanda.
Läs mer om Örebro.
Kvinnlig stuntman död – under inspelning av film
En kvinnlig stuntman har dött under inspelningen av storfilmen Deadpool 2 i Kanada.Den tragiska olyckan inträffade när kvinnan skulle göra ett stunt på en motorcykel – men något gick fel.
Läs mer om Deadpool och Kanada.Den.