Döda

Gunnar Jonsson: Pax Putin på dödens fält i Syrien

Freden är nära, en politisk lösning i Syrien är på väg, meddelar den ryske presidenten Vladimir Putin. Så kan man förstås se det. När alla diktatorn al-Assads motståndare är döda, inspärrade, i exil eller skrämda till tystnad blir det lättare att göra upp.
Läs mer om Syrien och Vladimir Putin.

När Jim mötte Andy – och hur Kaufman helt tog över honom

I den bisarrt fängslande dokumentären Jim berättar Jim Carrey om hur den döda kultkomikern Andy Kaufman tog över inspelningen av Man on the moon.
Läs mer om Andy, Andy Kaufman, Jim, Jim Carrey, Kaufman och Man.
Då: Fängslad av Mladi Nu: Upprättelse i Haag
I dag stod klart att Ratko Mladi döms till livstids fängelse för folkmord och etnisk rensning i balkan på 90-talet.På plats vid domstolen i Haag fanns Fikret Alic, som blev ansiktet utåt för bosniskt lidande i och med ett omslag i Time magazine.– De försökte döda mig, men jag har överlevt och sanningen likaså, säger han, enligt kroatiska Tportal.
Många döda i explosion i Irak
Läs mer om Irak.

Uppgifter om 50 döda i bombdåd i Nigeria

Läs mer om Nigeria.
Minst 20 döda i självmordsbombning i Nigeria
Minst 50 personer uppges ha dödats i en självmordsbombning i Nigeria.En tonårspojke utlöste bomben inne i mosk, rapporterar nyhetsbyrån AFP.
Läs mer om AFP, Nigeria och Nigeria.En.
Många döda i bombdåd i Nigeria
Läs mer om Nigeria.
Flera döda i självmordsdåd i Nigeria
En självmordsbombare har dödat omkring 15 personer i en mosk i Mubi i nordöstra Nigeria, uppger lokala myndigheter.
Läs mer om Mubi och Nigeria.
Fyra höns döda efter brand i hönshus
Under måndagsmorgonen brann det i ett hönshus i Molkom.Fyra höns ska ha dött i lågorna.– Hetaste tipset just nu är att branden berodde på någon form av elfel, säger Björn Johansson, räddningschef i beredskap vid räddningstjänsten i Karlstadsregionen.
Minst 17 döda i trafikolycka i Pakistan
Minst sjutton personer omkom och sex skadades i närheten av Khaipur södra Pakistan när en minibuss och en lastbil frontalkrockade.
Läs mer om Khaipur och Pakistan.
Femton döda i trängsel i matkö
Minst 15 människor dog när det uppstod panik i en folkmassa i en stad i Marocko.
Läs mer om Marocko.
Nitton döda i brand i Peking
Nitton människor har omkommit och åtta skadats i en brand i Peking under lördagen, rapporterar den statliga kinesiska nyhetsbyrån Nya Kina.
Läs mer om Nya Kina och Peking.
Två döda efter olycka på riksväg 86
En bil körde av vägen på lördagseftermiddagen.Två personer har dött efter olyckan.
Dödssiffran stiger efter störtfloden i Grekland
Grekisk räddningspersonal har hittat ytterligare tre döda människor efter det kraftiga regnoväder som drabbade landet. Totalt 19 personer har bekräftats döda.
Läs mer om Grekland.
Misstänkt för Upplands Väsby-mord häktad
Två personer hittades döda i Upplands Väsby. Nu har en man häktats som på sannolika skäl, den högre misstankegraden, misstänkt för ett mord. – Han var anhållen i sin frånvaro och utredningen hade pågått under en tid, säger Robin Simonsson vid Åklagarmyndighetens presstjänst till TT.
Läs mer om Robin Simonsson.
Vittne: Han hotade att döda mig om jag inte kom
Över 1 000 svenska kvinnliga politiker har skrivit på uppropet mot sexuella övergrepp inom politiken. SvD publicerar här ett urval av 250 berättelser och vittnesmål.
En soldat kastade in ett barn i elden, jag kommer aldrig att glömma skriken
En ny rapport från Rädda Barnen bekräftar bilden av den burmesiska armn mycket grova övergrepp mot folkgruppen rohingya. De barn som hjälporganisationen har intervjuat i Bangladesh vittnar om människor som bränts levande, förstörda byar, gängvåldtäkter och och en damm full med döda kroppar.
Läs mer om Bangladesh och Rädda Barnen.
Minst 14 döda i busskrasch i Ryssland
Minst 14 människor omkom och fem skadades när en buss kolliderade med en timmerbil i centrala Ryssland under torsdagskvällen, rapporterar nyhetsbyrån AP.
Läs mer om Ryssland.
Hizbollah vill att al-Hariri återvänder till Libanon
BEIRUT. Medan den avgående premiärminister Saad al-Hariri väntas åka till Frankrike växer mysteriet i Libanon. Varför kommer han inte till Beirut? Finns det en hotbild från den shiamuslimska rörelsen Hizbollah? – Varför skulle Hizbollah döda honom, vi röstade ju på honom? säger Abu-Elias, aktiv Hizbollahanhängare.
Flera döda i översvämning i Grekland
Greklands huvudstad har hamnat under vatten.16 personer ska ha mist livet i översvämningarna.Minst 20 har skadats.Katastrofen beskrivs som biblisk i sina proportioner.
Läs mer om Grekland.
Polisen: 71 döda i Grenfell Tower
De sista offren i branden i Grenfell Tower har hittats och identifierats.Nu bekräftar brittisk polis att totalt 71 personer omkom i lågorna – den yngsta en dödfödd pojke och den äldsta en 84-årig kvinna.– Jag kan inte ens föreställa mig den smärta och osäkerhet en del familjer tvingats gå igenom medan vi arbetat med identifieringsprocessen, säger Stuart Cundy vid Metropolitanpolisen till The Guardian.
Experter oense: Oklart om döda kroppar kan låsa upp Iphone
Efter masskjutningen i en kyrka i Texas, USA har frågan om Touch ID eller Face ID kan användas för att låsa upp en död persons Iphone återigen aktualiserats.
Läs mer om Face ID, Iphone, Touch ID och USA.
Personal på skolan stängde ute mördaren – räddade eleverna
Polisen vet ännu inte varför 43-årige Kevin Janson Neal sköt en granne till döds och sedan gav sig ut för att döda ännu fler i det lilla samhället Rancho Tehama i USA på tisdagen. Och på onsdagen stod det klart att han också mördat sin fru som hittades under golvet till parets bostad.
Mysteriet med döda babyn nära lösning
I mitten av oktober hittades kvarlevorna efter en bebis i Köpenhamn.Kort därefter släppte polisen bilder på en kvinna som man tror lämnat barnet på platsen.Nu tror polisen att de har hittat henne.– Det är tal om en rumänsk kvinna som har uppehållit sig i Danmark vid tidpunkten för barnets död, säger Ole Nielsen vid Köpenhamnspolisen till danska TV2.