Dödade

24 dödade av missil i Damaskus

24 personer har dödats av en missil som avfyrats mor regeringskontrollerat kvarter i Syriens huvudstad Damaskus.15 personer har skadats, uppger syrisk tv enligt AP.
Läs mer om Damaskus.15.

Uppgift: Flera dödade i IS-attack i Damaskus

36 soldater tillhörande den syriska armén och allierade grupper har dödats i samband med att IS tagit kontroll över distriktet Qadam i Syriens huvudstad Damaskus,
Läs mer om IS-attack och Qadam.
Två skadade i ny explosion i Austin
Två män har skadats i en explosion i Austin i USA. FBI kallades till platsen i delstaten Texas huvudstad, där tre brevbomber nyligen dödade två personer.
Läs mer om Austin och USA.

Två skadade i explosion i Austin

Två män har skadats i en explosion i Austin i USA. FBI kallades till platsen i delstaten Texas huvudstad, där tre brevbomber nyligen dödade två personer.
Läs mer om Austin och USA.
Krigsbarnens återhämtning från trauma ger hopp
En stulen barndom. Dödade och skadade släktingar och vänner. Bomber, våld och en ständig stress. Kriget sätter djupa spår hos Syriens barn. Men det finns hopp. – Barn har av naturen bra återhämtningsförmåga. Vad de behöver är en känsla av trygghet och rutin, säger psykologen May Aoun till SvD.
Läs mer om May Aoun och SvD.
Monalisa sköt sin pojkvän i Youtube-video - nu har hon dömts
Moralisa Perez var bara 19 - och gravid med parets gemensamma barn - när hon av misstag dödade sin egen pojkvän, Pedro Ruiz, 22. Det började som en oskyldig önskan att få fler följare till deras gemensamma Youtube-konto.
Uppgift: 18 civila dödade i Afrin
Läs mer om Afrin.
Etiopisk militär dödade civila av misstag
Etiopiska soldater har dödat nio civila och skadat ytterligare sedan militären misstagit dem för att vara rebeller. Händelsen inträffade vid gränsområdet mot Kenya, rapporterar statliga medier.
Läs mer om Kenya.
Stenen krossade familjens framtid
Ett och ett halvt år efter stenkastningen som dödade en 33-årig tysk kvinna vid en motorvägsbro i danska Odense är fallet olöst.Kvinnans man blev blind och så svårt invalidiserad att han kräver passning dygnet runt. Parets nu sexårige son får växa upp hos sina farföräldrar.Polisen har fått in nära 1200 tips. Och det finns DNA från gärningsmannen.
Läs mer om DNA och Odense.
Mamman: Därför dödade vi min son
En svårt cancersjuk 68-årig kvinna kvinna har erkänt att hon mördat och grävt ner sin 29-årige son i en gödselhög.Mamman själv menar att mordet skett efter ett infekterat familjebråk där sonen ska ha varit våldsam mot henne.Kvinnans dotter och svärson har också gripits efter mordet som nu skakar USA.
Läs mer om USA.
FN: Ryssland bakom krigsbrott i Syrien
För första gången anklagas nu Ryssland direkt för att ha begått krigsbrott i Syrien. FN går ut hårt i en rapport som publiceras på tisdagen. – Attacken i Atarib som dödade 84 människor kan klassas som krigsbrott, slår FN:s utredningskommission fast.
Läs mer om Atarib, Ryssland och Syrien.
Hjälmvideo visar IS-attack mot soldater
Terrorgruppen IS har via en av sina propagandakanaler publicerat ett filmklipp från attacken i Niger förra året där fyra amerikanska och fem nigeriska soldater dödades. Filmen kommer från en kamera som satt i en av de dödade soldaternas hjälm.
Läs mer om IS-attack och Niger.
Misstänkte skytten gripen i Michigan
Den misstänkte skytten som dödade två personer på ett universitetsområde i Michigan på fredagen är gripen, enligt tv-kanalen WLNS. Han misstänks för att ha dödat sina föräldrar.
Läs mer om Michigan.
FN: Fyra hjälparbetare dödade i attack
Fyra hjälparbetare har dödats av den extremistiska islamiströrelsen Boko Haram i Nigeria, enligt FN.
Läs mer om Boko Haram och Nigeria.
24-åringen: Två män var med i Mantorp
Den 24-årige man som misstänks för dubbelmordet i Mantorp fortsätter förneka att han dödade paret. Han lämnar också en stor mängd ny information om händelsen i tingsrättsförhören – bland annat att två andra män var med i villan. Osannolika kallar målsägarbiträdet uppgifterna.
Läs mer om Mantorp.
24-åringen i Mantorp: Jag dödade dem inte
Den 24-årige man som misstänks för dubbelmordet i Mantorp förnekar att han dödade paret. Men han var på plats. I dagens förhör i Linköpings tingsrätt står mannen fast vid sin version.
Läs mer om Mantorp.
Småbarnspappan skyller dubbelmordet på andra
Småbarnspappan är åtalad för dubbelmordet på Tor och Ann-Christine Lekander i Mantorp.I rätten skyller han de brutala morden på andra:– Jag dödade dem inte, säger han i rätten enligt TT.
Hjälparbetare dödade i CAR
Läs mer om CAR.
Biståndsarbetare dödade i Centralafrikanska republiken
Sex Unicef-medarbetare, en funktionär och fem utbildare, dödades i en attack nyligen i Centralafrikanska republiken, uppger FN-organisationen i ett uttalande på onsdagen. Inget sägs om nationaliteten på de dödade.