Dödade

Flera döda efter jordbävning i Indonesien – varnar för tsunami

Under torsdagen drabbades Indonesiens huvudstad Jakarta på ön Java av en kraftig jordbävning som dödade ett okänt antal människor, skriver nyhetsbyrån AP.Myndigheterna har utfärdat en tsunamivarning för Java efter jordbävningen.
Läs mer om Indonesien, Jakarta och Java.

Nära 7.000 rohingyer dödade under en enda månad

Minst 6.700 invånare från den muslimska minoriteten rohingya dödades under en enda månad efter att den burmesiska militären startat sina våldsamma räder i provinsen Rakhine i slutet av augusti.
Läs mer om Rakhine.
Elever på Enskede gårds gymnasium: Många var rädda för honom
Pojken som misstänks för mordet på en annan elev på Enskede gårds gymnasium har mått psykiskt dåligt under lång tid. Många elever på skolan var rädda för honom, men de upplever att skolledningen inte tog tag i problemet. Det berättar flera kompisar till den dödade eleven för DN.
Läs mer om Enskede.
30-åring erkänner att han dödade Therese Palmkvist
Therese Palmkvist, 31, hittades mördad i sitt hus i Långshyttan.Sedan i april har en 30-årig man suttit häktad på sannolika skäl misstänkt för mordet.Nu har han erkänt att han bragt henne om livet, enligt polisen.
23 civila dödade i flyganfall i Syrien
Minst 23 människor har dödats i ett flyganfall i den syriska provinsen Deir Ezzor, enligt det oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR).
Läs mer om Deir Ezzor, Syrien och Syriska.
FN-soldater dödade i Kongo-Kinshasa
Minst fjorton FN-soldater har dödats och runt 40 har skadats en attack i Kongo-Kinshasa, rapporterar bland annat Sky News.
Läs mer om FN-soldater och Kongo-Kinshasa.
Stort antal FN-soldater dödade i Kongo-Kinshasa
Ett stort antal FN-soldater har dödats och sårats i en attack i östra Kongo-Kinshasa, rapporterar Reuters och AP, med hänvisning till FN-tjänstemän.
Man körde på flicka – sålde hennes organ
Den 33-årige kinesiske mannen körde på den nioåriga flickan av misstag med sin skåpbil.Eftersom han inte ville betala de eventuella vårdkostnaderna dödade han henne, tog ut hennes inre organ och sålde dem, skriver The Mirror.
Läs mer om The Mirror.
Mördade finska vikingar Sveriges andre ärkebiskop?
I Finland har jag hört att finska vikingar härjade vid Mälaren och dödade Sveriges andre ärkebiskop. Det låter som en skröna, men man har försäkrat mig om att det är sant. Vad säger de historiska källorna?
Läs mer om Mälaren.
Granskning: Attacken i Manchester kunde ha förhindrats
Terrorattacken i Manchester dödade 22 personer – bland dem sju barn – och över hundra skadades. Men den det är möjligt att attacken hade kunnat stoppas, det visar en ny granskning, skriver Reuters.
Läs mer om Manchester.
Att överleva sitt dödade barn
Fyra familjer har mist sina barn. Paul Hansen skildrar de fyra mammornas kamp efter att deras söner har dödats.
Barnmördare dömd efter 50 år gammal bild på Facebook
När Peter Booth var fyra år gammal blev han vittne till hur styvfadern David Dearlove dödade hans lillebror Paul, som var knapp två år. Men ingen brydde sig om fyraåringens berättelse. Femtio år senare skipades det rättvisa, efter att en bild på styvfadern och lillebrodern lagts upp på Facebook.
Läs mer om David Dearlove, Facebook och Paul.
Att överleva sitt dödade barn
Fyra familjer har mist sina barn. Valter, Marley, Marcus och Robin. Hur lever man vidare när det värsta har hänt? DN:s Paul Hansen skildrar familjernas väg efter skotten, sparkarna och knivhuggen.
Läs mer om Marley och Robin.
Byggarbetare skulle hämnas död hund – misstänks för dubbelmord
Beväpnad med kinesiskt svärd gick byggarbetaren till attack.Två fick sätta livet till innan mannen tände eld på lägenheten, enligt polis.Flickvännens sms avslöjar ett möjligt motiv: Du dödade (...) för en HUNDS skull.Nu åtalas mannen för dubbelmord.
Sara Lundblad gråter och skyller på andra
Sara Lundblad, 29, avtjänar 18 års fängelse. Hon och pojkvännen Martin Törnblad, 26, är dömda för mordet på hennes pappa Göran Lundblad, 63, i Förlösa utanför Kalmar 2012.I podcasten Spår hävdar Sara nu att hon är oskyldig – och pekar ut en ny gärningsman.– Jag är rädd att den som dödade min pappa finns kvar där ute, säger hon.
Mannen dödade sin egen mamma
En kvinna hittades nedgrävd vid en sommarstuga utanför Strömstad och det är hennes son som misstänks för mordet.Nu slår rättsläkaren fast att han saknade förmåga att inse innebörden av det han ska ha gjort i början av september.– Jag kan inte bedöma om han fullt ut i dag inser konsekvenserna av det här, säger advokaten Peter Ekelund.
Läs mer om Peter Ekelund och Strömstad.
Barn uppges dödade i ryskt flyganfall i Syrien
I ett ryskt flyganfall har 34 civila dödats, varav 15 barn, enligt det oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR).
Läs mer om Syrien och Syriska.
FN meddelar: Tre döda i Mali
FN meddelar att minst tre FN-soldater har blivit dödade i Mali. I nuläget finns det än så länge inga uppgifter om några svenskar ska ha blivit dödade.
Läs mer om FN-soldater och Mali.
FN meddelar: Tre döda i Mali
FN meddelar att minst tre FN-soldater har blivit dödade i Mali. I nuläget finns det än så länge inga uppgifter om några svenskar ska ha blivit dödade.
Läs mer om FN-soldater och Mali.
Fem soldater dödade i Ukraina
Fem ukrainska soldater har dödats i en attack utförd av proryska rebeller i Luhansk-området i den östra delen av landet, uppger Ukrainas militär. Trots det nästan tre år gamla fredsavtalet pågår fortfarande strider på en daglig basis.
Läs mer om Luhansk-området och Ukraina.
Seriemördaren Charles Manson är död – här är allt du behöver veta om hans liv
Sektledaren och seriemördaren Charles Manson är död.Han ledde Mansonfamiljen till det bestialiska mordet på Sharon Tate och hennes vänner i en villa i Hollywood.Hans mål var att starta ett raskrig och han spelade in musik med Beach boys.Här är berättelsen mördaren som dödade hippierörelsen.
Läs mer om Beach, Mansonfamiljen och Sharon Tate.