Dödssiffran

Dödssiffran stiger i dåd mot Kabulhotell

Minst 40 personer dödades i attacken mot hotellet Intercontinental i Afghanistans huvudstad Kabul, enligt officiella siffror. Det är nästan dubbelt så många som tidigare har rapporterats.
10 döda efter broras i Colombia – andra raset på en vecka
En bro har kollapsat utanför Colombias huvudstad Bogota. Bron höll på att renoveras och minst tio byggarbetare har dött till följd av broraset. Dödssiffran befaras dock att stiga. – Vi håller på att fastställa hur många som har drabbats, sa en presstalesperson vid Colombias civilförsvar rapporterar CNN.
Läs mer om Bogota, CNN och Colombia.
Jordskreden i Kalifornien skördar fler liv
Ytterligare två människor har hittats döda efter jordskreden i Montecito, nordväst om Los Angeles i USA, vilket höjer dödssiffran till 17 personer.
Läs mer om Kalifornien, Montecito och USA.
Dödssiffran stiger efter jordskredet i Kalifornien
Ytterligare två kroppar har hittats i lermassorna efter jordskredet som drabbat Kaliforniens sydkust. Katastrofen har hittills krävt 17 människoliv och många personer saknas fortfarande, uppger lokal polis enligt Reuters.
Läs mer om Kalifornien.
Dödliga lerskred i Kalfornien
Minst 13 människor omkom sedan en regnstorm utlöst kraftiga lerskred i området runt Montecito i Kalifornien. Flera personer saknas också efter skreden och dödssiffran väntas stiga.
Läs mer om Kalfornien, Kalifornien och Montecito.
Det sista dödsoffret i busskraschen hittad
Nu har dödssiffran stigit till 52 omkomna i bussolyckan i den så kallade Djävulens kurva i Lima, Peru. I torsdags så hittade räddningspersonalen det sista offret, en 21- årig studenten, och hennes mamma är lättad trots omständigheterna.
Läs mer om Lima och Peru.
Stigande dödstal efter busskrasch
Räddningsarbetare i Peru har hittat ytterligare två kroppar efter den svåra olyckan då en buss störtade rakt ned i en djup ravin vid havet. Dödssiffran har därmed stigit till 52 omkomna.
Läs mer om Peru.
Vietnam förbereder miljonevakuering inför storm
Stormen Tembin väntas nå turisttäta Vietnam under måndagskvällen, lokal tid. Drygt en miljon människor i riskområdet kan tvingas lämna sina hem. I Filippinerna stiger dödssiffran efter stormens framfart.
Läs mer om Vietnam.
37 döda vid brand i köpcentrum i Filippinerna
Dödssiffran efter den svåra branden i ett köpcentrum i Davao City i Filippinerna på lördagen har stigit till 37. Landets president Rodrigo Duterte besökte brandplatsen senare under lördagen.
Trump får kritik för tweet om tågkrasch
President Trump valde att twittra ut politik framför en bön och en tanke till de drabbade i tågolyckan i delstaten Washington.Olyckan har kostat sex människor livet och dödssiffran befaras stiga.Tio minuter efter att kritiska röster höjts över presidentens kyla kom så tankar till de drabbade.
Läs mer om Washington.Olyckan.
Stigande dödssiffra efter jordskred i Chile
Dödssiffran efter ett jordskred i en by i södra Chile har stigit. Elva personer har omkommit, enligt lokala myndigheter. Dessutom saknas fortfarande 15 personer.
Läs mer om Chile.
Elva personer döda efter jordskred
Dödssiffran efter ett jordskred i en by i södra Chile har stigit. Elva personer har omkommit, enligt lokala myndigheter. Dessutom saknas fortfarande 15 personer.
Läs mer om Chile.
Sex barn döda efter krock mellan buss och tåg
Dödssiffran har stigit till sex efter att en skolbuss i går kolliderade med ett tåg i tätorten Millas, i södra Frankrike, enligt franska myndigheter.
Läs mer om Frankrike.
Dödssiffran stiger efter ryskt flyganfall i Syrien
Minst 53 civila, bland dem 21 barn, dödades i ett ryskt flyganfall i byn al-Shafah vid floden Eufrat i Syrien, som hålls av terrorgruppen IS.
Läs mer om Eufrat och Syrien.
Moskdådet i Egypten det dödligaste sedan 90-talet
Dödssiffran efter massmordet på moskbesökare i Egypten har stigit till över 300. Terroristerna som slog till med terrängbilar och raketgevär lyckades fly efter dådet.
Läs mer om Egypten.
Dödssiffran stiger efter moskattack – 305 döda
Dödssiffran i attacken mot moskbesökare i egyptiska Sinai stiger nu till 305.Gärningsmännen lyckades fly – och flygräder har sedan dess slagit till mot terroristtillhåll och fordon, enligt CNN.Ingen grupp har tagit på sig dådet men lokala IS-grupper pekas ut som skyldiga.
Läs mer om IS-grupper och Sinai.
Dödssiffran stiger efter störtfloden i Grekland
Grekisk räddningspersonal har hittat ytterligare tre döda människor efter det kraftiga regnoväder som drabbade landet. Totalt 19 personer har bekräftats döda.
Läs mer om Grekland.
Över 40 döda i Vietnam
Dödssiffran stiger i Vietnam efter den kraftiga tyfonen Damrey. Minst 44 människor har bekräftats döda.
Läs mer om Damrey och Vietnam.
Dödssiffran stiger efter dåd mot mosker
Två attentat mot mosker i Afghanistan har krävt minst 72 liv sammanlagt. Det ena dådet inträffade i en shiamuslimsk mosk i huvudstaden Kabul och det andra i en sunnimosk i provinsen Ghor, i centrala Afghanistan.
Läs mer om Afghanistan, Ghor och Kabul.
Minst 27 döda i skogsbränder i Portugal
I Portugal har omfattande skogsbränder hittills krävt 27 människors liv, och dödssiffran väntas kunna stiga.
Läs mer om Portugal.
Bränderna rasar vidare i Kalifornien
De våldsamma skogsbränderna i Kalifornien rasar vidare – på måndagen är dödssiffran uppe i 40.Omkring 250 personer saknas fortfarande, rapporterar Los Angeles Times.
Läs mer om Kalifornien.