Dödssiffran

Dödssiffran stiger efter störtfloden i Grekland

Grekisk räddningspersonal har hittat ytterligare tre döda människor efter det kraftiga regnoväder som drabbade landet. Totalt 19 personer har bekräftats döda.
Läs mer om Grekland.

Över 40 döda i Vietnam

Dödssiffran stiger i Vietnam efter den kraftiga tyfonen Damrey. Minst 44 människor har bekräftats döda.
Läs mer om Damrey och Vietnam.
Dödssiffran stiger efter dåd mot mosker
Två attentat mot mosker i Afghanistan har krävt minst 72 liv sammanlagt. Det ena dådet inträffade i en shiamuslimsk mosk i huvudstaden Kabul och det andra i en sunnimosk i provinsen Ghor, i centrala Afghanistan.
Läs mer om Afghanistan, Ghor och Kabul.
Minst 27 döda i skogsbränder i Portugal
I Portugal har omfattande skogsbränder hittills krävt 27 människors liv, och dödssiffran väntas kunna stiga.
Läs mer om Portugal.

Bränderna rasar vidare i Kalifornien

De våldsamma skogsbränderna i Kalifornien rasar vidare – på måndagen är dödssiffran uppe i 40.Omkring 250 personer saknas fortfarande, rapporterar Los Angeles Times.
Läs mer om Kalifornien.
Dödssiffran stiger – minst 189 avlidna i bombdådet
Antalet döda i gårdagens bombdåd i Mogadishu har enligt polisen stigit till 189, rapporterar AP.
Läs mer om Mogadishu.
Över 50 döda efter bombdåd i Mogadishu
Dödssiffran efter gårdagens bombdåd i Somalias huvudstad Mogadishu har stigit till 53, uppger sjukhus- och säkerhetskällor.
Läs mer om Mogadishu.
Dödssiffran stiger i Vietnam
Läs mer om Vietnam.
Dödssiffran stiger i Kalifornien
17 personer har nu bekräftats döda efter de svåra bränderna i Kalifornien, USA. Omkring 150 personer saknas och 2 000 hus, vingårdar och andra byggnader har förstörts. 180 människor har skadats och tiotusentals har tvingats fly elden.
Läs mer om Kalifornien och USA.
Tusentals hus slukade i eldhav
Elva personer har dött efter skogsbränderna i norra Kalifornien. Dödssiffran väntas stiga. Femton olika bränder härjar i norra Kalifornien sedan söndagskvällen lokal tid.
Läs mer om Kalifornien.
Åtta saknade efter skalvet i Mexiko
Dödssiffran efter det kraftiga skalvet i Mexiko den 19 september steg till 361 under söndagen, sedan ännu ett offer hittats i Mexico City.
Läs mer om Mexico City och Mexiko.
Dödssiffran kan sjunka i Grenfell tower-branden
Dödssiffran vid höghusbranden i Grenfell Tower i London kan vara lägre än man tidigare trott, uppger brittisk polis. Den uppskattade siffran har tidigare varit 80 dödsoffer, men förväntas nu bli något lägre.
Läs mer om Grenfell, Grenfell Tower och London.
Efter Irma – nu kan Jos drabba USA:s östkust
Dödssiffran efter orkanen Irma stiger nu till 55 personer, enligt News.com.Men än är faran inte över.Orkanen Jos rapporteras röra sig in mot USA:s sydostkust, rapporterar CNN.
Läs mer om CNN, Irma och News.com.Men.
Dödssiffran stiger i orkanen Irmas framfart
Hittills har sex människor bekräftats döda på den franska ön Saint-Martin, sedan orkanen Irma dragit in över området. 95 procent av ön rapporteras vara förstörd. Även stora delar av korallön Barbuda har förstörts.
Läs mer om Barbuda, Irma och Saint-Martin.
Människor saknas än – tropiska stormen förbi
Dödssiffran efter stormen Harvey i USA stiger – över 30 tros ha omkommit. Harvey har nu nedgraderats och räknas inte längre som en storm. Men de katastrofala översvämningarna är kvar och fortfarande saknas människor.
Läs mer om Harvey och USA.
Dödssiffran stiger efter stormen Harveys framfart
Minst 24 personer har dödats i stormen Harvey och 50 000 hus har förstörts. En hel familj – ett äldre par och fyra barnbarn – dog när deras bil sveptes med i vattnet. Svenska Maj-Britt, 91, tros ha försvunnit i ovädret i Texas. Hela vår stad är under vatten, larmar borgmästaren i staden Port Arthur.
Läs mer om Harvey och Port Arthur.
Bilderna visar förödelsen i Texas
Stormen Harvey har orsakat stor förödelse i Texas.50 000 har redan tvingats lämna sina hem i delstaten, och många är ännu inte evakuerade. Minst 24 personer har dött i den tropiska stormen och översvämningarna den skapat – och dödssiffran tros stiga. Skador på hus och annan egendom är alltför stora för att kunna sammanfattas i ett tidigt skede. Här är åtta bilder som visar hur det såg ut före – och hur det ser ut efter – Harvey.
Läs mer om Harvey och Texas.50.
Cece förlorade allt i Katrina – nu är mardrömmen tillbaka
HOUSTON. Tiotusentals människor har flytt.Men fortfarande är människor fast i sina hus och dödssiffran stiger.President Trump besökte i går Texas – mån om att inte göra om president Bushs misstag efter orkanen Katrina.– Vi vill att folk ser tillbaka om fem, tio år och säger det är så här man ska göra, säger Trump.
Läs mer om Katrina och Trump.
100 poliser dödade i Rio i år
Hittills i år har 100 poliser dödats i delstaten Rio de Janeiro i Brasilien – 2017 är nu på väg att nå den högsta dödssiffran för poliser på ett årtionde.
Läs mer om Brasilien, Janeiro och Rio.
Dödssiffran stiger i Spanien efter förra veckans dåd
Dödssiffran efter terrordåden i Spanien stiger. Den katalanska polisen bekräftar koppling mellan en bilkapning och terrordådet i Barcelona.
Läs mer om Barcelona och Spanien.
Dödssiffran efter ras passerar 400
Mer än 400 personer har konstaterats döda efter raskatastrofen utanför Sierra Leones huvudstad Freetown i måndags, och ytterligare omkring 600 rapporteras fortfarande vara saknade, säger Elhadj As Sy, generalsekreterare för Internationella rödakorsfederationen.
Läs mer om Freetown och Internationella.