Dödssiffran

Dödssiffran kan sjunka i Grenfell tower-branden

Dödssiffran vid höghusbranden i Grenfell Tower i London kan vara lägre än man tidigare trott, uppger brittisk polis. Den uppskattade siffran har tidigare varit 80 dödsoffer, men förväntas nu bli något lägre.
Läs mer om Grenfell, Grenfell Tower och London.

Efter Irma – nu kan Jos drabba USA:s östkust

Dödssiffran efter orkanen Irma stiger nu till 55 personer, enligt News.com.Men än är faran inte över.Orkanen Jos rapporteras röra sig in mot USA:s sydostkust, rapporterar CNN.
Läs mer om CNN, Irma och News.com.Men.
Dödssiffran stiger i orkanen Irmas framfart
Hittills har sex människor bekräftats döda på den franska ön Saint-Martin, sedan orkanen Irma dragit in över området. 95 procent av ön rapporteras vara förstörd. Även stora delar av korallön Barbuda har förstörts.
Läs mer om Barbuda, Irma och Saint-Martin.
Människor saknas än – tropiska stormen förbi
Dödssiffran efter stormen Harvey i USA stiger – över 30 tros ha omkommit. Harvey har nu nedgraderats och räknas inte längre som en storm. Men de katastrofala översvämningarna är kvar och fortfarande saknas människor.
Läs mer om Harvey och USA.

Dödssiffran stiger efter stormen Harveys framfart

Minst 24 personer har dödats i stormen Harvey och 50 000 hus har förstörts. En hel familj – ett äldre par och fyra barnbarn – dog när deras bil sveptes med i vattnet. Svenska Maj-Britt, 91, tros ha försvunnit i ovädret i Texas. Hela vår stad är under vatten, larmar borgmästaren i staden Port Arthur.
Läs mer om Harvey och Port Arthur.
Bilderna visar förödelsen i Texas
Stormen Harvey har orsakat stor förödelse i Texas.50 000 har redan tvingats lämna sina hem i delstaten, och många är ännu inte evakuerade. Minst 24 personer har dött i den tropiska stormen och översvämningarna den skapat – och dödssiffran tros stiga. Skador på hus och annan egendom är alltför stora för att kunna sammanfattas i ett tidigt skede. Här är åtta bilder som visar hur det såg ut före – och hur det ser ut efter – Harvey.
Läs mer om Harvey och Texas.50.
Cece förlorade allt i Katrina – nu är mardrömmen tillbaka
HOUSTON. Tiotusentals människor har flytt.Men fortfarande är människor fast i sina hus och dödssiffran stiger.President Trump besökte i går Texas – mån om att inte göra om president Bushs misstag efter orkanen Katrina.– Vi vill att folk ser tillbaka om fem, tio år och säger det är så här man ska göra, säger Trump.
Läs mer om Katrina och Trump.
100 poliser dödade i Rio i år
Hittills i år har 100 poliser dödats i delstaten Rio de Janeiro i Brasilien – 2017 är nu på väg att nå den högsta dödssiffran för poliser på ett årtionde.
Läs mer om Brasilien, Janeiro och Rio.
Dödssiffran stiger i Spanien efter förra veckans dåd
Dödssiffran efter terrordåden i Spanien stiger. Den katalanska polisen bekräftar koppling mellan en bilkapning och terrordådet i Barcelona.
Läs mer om Barcelona och Spanien.
Dödssiffran efter ras passerar 400
Mer än 400 personer har konstaterats döda efter raskatastrofen utanför Sierra Leones huvudstad Freetown i måndags, och ytterligare omkring 600 rapporteras fortfarande vara saknade, säger Elhadj As Sy, generalsekreterare för Internationella rödakorsfederationen.
Läs mer om Freetown och Internationella.
Över 400 döda – nu hotar nya jordskred och koleraepidemi
Över 400 människor har dött och 600 saknas efter översvämningar och jordskred i Sierra Leone.Dödssiffran kan fördubblas inom de närmaste dagarna, skriver USA Today.Nu hotas invånarna av nya jordskred – och en koleraepidemi, enligt Guardian.
45 döda när jordskred drog med sig bussar
Jordskredet kom plötsligt – och svepte med sig två bussar från en bergig väg ner i en ravin. Minst 45 människor har mist livet i olyckan i delstaten Himachal Pradesh, norra Indien, och dödssiffran befaras stiga ytterligare.
Läs mer om Himachal Pradesh och Indien.
Kina trappar upp räddningsinsats efter skalv
Dödssiffran efter det kraftiga jordskalvet i Kina skrivs upp, samtidigt som myndigheterna intensifierar sina sök- och räddningsinsatser.
Läs mer om Kina.
Kina trappar upp räddningsinsats efter skalv
Dödssiffran efter det kraftiga jordskalvet i Kina skrivs upp, samtidigt som myndigheterna intensifierar sina sök- och räddningsinsatser. Minst 20 människor uppges nu ha mist livet och totalt 431 skadats. Sex turister och två lokalbor finns bland de döda.
Läs mer om Kina.
Minst 24 döda i bombdåd i Kabul
Minst 24 människor har dödats och 42 har skadats när en bilbomb detonerade i västra Kabul i Afghanistan, meddelar en talesperson för landets inrikesdepartement, som tillägger att dödssiffran kan stiga.
Läs mer om Afghanistan och Kabul.
Minst tolv dödade av bilbomb i Kabul
Minst tolv människor har dödats och tio skadats när en bilbomb detonerade i västra Kabul i Afghanistan, meddelar en talesperson för landets inrikesdepartement, som tillägger att dödssiffran kan stiga.
Läs mer om Afghanistan och Kabul.
Minst tre döda i höghusbrand i Honolulu
Minst tre människor har bekräftats döda i branden som rasar i 36-våningshuset i Honolulu, Hawaii. Dödssiffran kan komma att stiga enligt myndigheterna. Flera människor kan vara instängda i sina lägenheter, uppger räddningstjänsten.
Läs mer om Hawaii och Honolulu.
Dödssiffran stiger i Indien efter översvämningarna
Dödsiffran fortsätter att stiga i Indien efter de kraftiga översvämningarna som drabbat den i nordöstra delen av landet.
Läs mer om Indien.
Dödssiffran stiger i Indien
Läs mer om Indien.
Lastbilsbrand i Pakistan krävde 205 liv
Dödssiffran har stigit till 205 människor efter den svåra tankbilsolyckan i Multan i centrala Pakistan för en vecka sedan.
Läs mer om Multan och Pakistan.
Inga överlevande i 23 av lägenheterna
LONDON. Först vid årsskiftet väntas den totala omfattning av brandkatastrofen i Grenfell Tower bli klar. Myndigheterna höjde på onsdagen dödssiffran till 80, men räknar med att den kommer att stiga.
Läs mer om Grenfell Tower.
Politiker: Myndigheterna döljer Grenfells verkliga dödssiffra
London. En brittisk parlamentsledamot anklagar myndigheterna för att dölja den verkliga dödssiffran för brandkatstrofen i Grenfell Tower för att undvika våldsamma protestaktioner. Labours David Lammy säger att det finns en stort gap mellan den officiella dödssiffran som presenterats hittills och den som boende i området talar om.
Läs mer om Grenfell Tower.