Dömd

Man från Växjö dömd för ddos-attacker mot storbanker

Det blir en fällande dom för den nu 18-årige man från Växjö som stod åtalad för att ha genomfört en serie överbelastningsattacker mot två svenska storbanker under hösten 2015.
Läs mer om Växjö.

Lärare dömd för våldtäkt av elev – fick jobba kvar

I spåren av Metoo-uppropen – nu avslöjar P2 Dokumentär och Ekot graverande uppgifter om Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.Lärare som tidigare har tvingats sluta, efter larm om sexuella trakasserier, har fått komma tillbaka.En av dem var dömd för våldtäkt – av en student på skolan.
Dubbelmördaren tvingas flytta efter narkotikafynd
Martina Kveldstad, 40, är dömd för två mord: på sin egen mamma och en väninna.Hennes fängelsevistelse har kantats av konflikter. Nu har hon ertappats med missbruk av narkotikaklassade tabletter –ett missbruk som bedöms som så allvarligt att hon har fått byta anstalt.
Sektledare dömd till fem års fängelse
Den tidigare sektledaren Lyle Jeffs dömdes på onsdagen till fem års fängelse efter att ha planerat en omfattande förfalskning av matkuponger. Jeffs är bror till sektledaren Warren Steed Jeffs som tidigare dömts till livstids fängelse för sexuella övergrepp.

Ola Rolln tar strid om sina miljoner - anklagar domstolen för felaktigheter

Näringslivets stjärndirektör Ola Rolln befinner sig i tvåfrontskrig.I Sverige tar Hexagon-chefen nu strid om de 35 miljoner han är dömd att betala i skatt. Han anklagar domstolen för att ha begått rena felaktigheter och begär att Högsta förvaltningsdomstolen ska ta upp fans fall.I Norge riskerar Rolln samtidigt fängelse för grovt insiderbrott.
Just nu: John Ausonius i rätten i Tyskland
John Ausonius, känd som lasermannen, ställs inför rätta i Tyskland för ett mord som skedde 1992. Ausonius, dömd till livstids fängelse för sina brott i Sverige, har erkänt att han bråkat med kvinnan men nekar till mord. Rättegången inleds i dag. Följ vår direktrapportering här.
Läs mer om Sverige och Tyskland.
Fortnox storägare dömd för grovt insiderbrott
Affärssystemsföretaget Fortnox storägare och styrelseledamot Olof Hallrup har av Stockholms tingsrätt dömts för grovt insiderbrott.Det framgår av en dom som Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av.
Calle Jonssons nya liv som dömd och jagad
Efter förra misshandelsdomen packade han lådor på Myrorna.Tiden på flykt från svensk polis tillbringade han på Casino Cosmopol – som framgångsrik pokerspelare.Nu lever Calle Jonsson, 34, ett nytt liv som vd – men krogvåldsdomen och den europeiska arresteringsordern för mordförsök begränsar hans frihet.– Man har det utdömda fängelsestraffet hängande över sig, säger Annika Jonsson, kriminalvårdschef.
Dömd för evigt – av Facebook
För 8 år sedan dömdes Nemo Hedn för sexuellt utnyttjande av barn efter att ha haft sex med en 14-åring. För 8 dagar sedan portades han av Facebook – för evigt. Orsak: han är en dömd sexbrottsling. – Facebook är på väg att utvecklas till en stat i staten. Deras agerande står helt i kontrast till det rättssystem som gäller i demokratiska länder, säger Britt Stakson, mediestrateg.
Läs mer om Britt Stakson, Facebook och Nemo Hedn.
SVT-medarbetare dömd för rattfylleri
En medarbetare på SVT blev av med körkortet efter att ha druckit julöl och sedan tagit bilen.Nu döms han för rattfylleri, skriver Aftonbladet.– Jag trodde inte att det skulle vara över gränsen, har han sagt enligt tidningen.
Läs mer om Aftonbladet och SVT.
Landslagsläkaren dömd till 60 års fängelse för barnporr
TAMPA. USA:s gymnastiklandslags läkare dömdes på torsdagen till 60 års fängelse. Men inte för de anklagelser som riktats mot honom om ofredanden från bland annat OS-mästarinnan McKayla Maroney. Han dömdes nu för innehav av barnporr.
Man dömd till vård efter yxattack
En man döms för mordförsök till rättspsykiatrisk vård efter en våldsam yxattack i Luleå i september, skriver Norrländska Socialdemokraten.
Storbedragarens vädjan från häktet
Vincent Carlsson, 70, har kallats Sveriges värsta sol-och-vårare.Han är dömd till fängelse i fem och ett halvt år för över 30 bedrägerier och stölder mot äldre.Från häktescellen vädjar nu storbedragaren till Högsta domstolen om att få straffet sänkt.
Läs mer om Högsta.
Maffialedarens hemliga koder inifrån fängelset
Södertäljenätverkets ledare Bernard Khouri, 37, är dömd till livstids fängelse för att ha beställt tre gängmord.Trots det misstänker Kriminalvården att han fortfarande styr det kriminella nätverket inifrån Kumla anstalten.Genom kodord ska gängledaren gett sin pappa order om olika affärer och uppgifter att utföra.
Lyxbilstjuv rymde från häkte – nu åtalas han
Han var den första att rymma från ett svenskt häkte på fyra år.Nu har 19-åringen åtalats för att ha stulit två lyxbilar, för vapenbrott och för skadegörelse.– Skulle han bli dömd för två grova häleribrott kan det ge fängelse i nio månader, säger kammaråklagare Klas Lundgren till Hallandsposten.
Läs mer om Hallandsposten.
Barnmördare dömd efter 50 år gammal bild på Facebook
När Peter Booth var fyra år gammal blev han vittne till hur styvfadern David Dearlove dödade hans lillebror Paul, som var knapp två år. Men ingen brydde sig om fyraåringens berättelse. Femtio år senare skipades det rättvisa, efter att en bild på styvfadern och lillebrodern lagts upp på Facebook.
Läs mer om David Dearlove, Facebook och Paul.
I dag faller domen mot Kent Ekeroth
SD-toppen Kent Ekeroth är dömd i tingsrätten för ringa misshandel.En rättsskandal, tycker Ekeroth som överklagat – nu kommer hovrättens bedömning.
Läs mer om Ekeroth och Kent Ekeroth.
Kleptoman dömd för 479 stölder
En kvinna i 45-årsåldern i Malmö har dömts i hovrätten till rättspsykiatrisk vård för att ha stulit prylar, främst klädesplagg, för över 700.000 kronor, något som Sydsvenskan var först med att rapportera.
Läs mer om Malmö och Sydsvenskan.
Kvinna hittad sönderslagen – företagare dömd till fängelse
En företagare i Göteborg har dömts till fyra års fängelse för grov misshandel av sin sambo, skriver GP.Kvinnan hittades sönderslagen av polis som larmats till platsen av en granne.– Jag har inte under min tid som åklagare haft en utredning med en så omfattande skadebild, säger kammaråklagare Frida Johansson, till GP.
Läs mer om Frida Johansson och Göteborg.
Markus Pihlström dömd i tingsrätten
Hösten 2015 blev Markus Pihlström-tränade O.P.'s Futurum svårt skadad under träning.I samband med olyckan ramlade kusken ur vagnen – något som dock aldrig anmäldes.Nu döms Pihlström i tingsrätten för brott mot arbetsmiljölagen.– Jag trodde inte vi skulle bli fällda, säger Marcus Pihlström.
Läs mer om Pihlström.
Travtränare dömd för arbetsmiljöbrott
Markus Pihlström, tränare vid Bergsåkers travbana, dömdes av Sundsvalls tingsrätt på tisdagen till 25.000 kronor i böter för brott mot arbetsmiljölagen, skriver Travronden.
Läs mer om Travronden.
Väcktes i bunkern – gick till hotattack
Ahmed Warsame, dömd för inblandning i massakern på Vår krog och bar i Göteborg, har placerats i avskildhet inne på Kumlabunkern.När personalen väckte honom ilsknade han till ordentligt.Nästa gång det sker kan det sluta riktigt illa, hotar den livstidsdömde fången.
Läs mer om Göteborg, Kumlabunkern.När och Vår.
Patrik Anderssons ord om hånade klädmissen
I vårens Europa League-lottning hamnade Patrik Andersson – och hans kostym – ofrivilligt i rampljuset.Patrik Anderssons kostym utkämpar en strid den är dömd att förlora, skrev Christopher Davies på Twitter.– Jag var riktigt slimmad, säger Patrik Andersson nu.
Jag har helt tappat förtroendet för rättsväsendet
Amanda polisanmälde en professor för våldtäkt. Det som hände därefter fick henne att tvivla på det svenska rättsväsendet. Efter över ett år lades förundersökningen ned. – Hade han inte haft sin position så hade han varit dömd i dag, säger hon.