Dömd

Dömd för våldtäkt mot barn får ny chans av HD

En 18-årig pojke som dömts för våldtäkt mot barn får en ny rättslig prövning efter ett beslut i Högsta domstolen.
Läs mer om Högsta.

Dömd för våldtäkt mot barn får ny chans av HD

En 18-årig pojke som dömts för våldtäkt mot barn får en ny rättslig prövning efter ett beslut i Högsta domstolen. Samtidigt inleder åklagaren en förundersökning om mened i fallet efter uppgifter om att vittnen har uppmanats att ljuga.
Läs mer om Högsta.
Strippklubbskung dömd till fängelse
Strippsklubbskungen Dragan Bratic från Jönköping har dömts till två års fängelse för grovt skattebrott och grovt bokföringsbrott.Han får heller inte driva företag under fem år.Dragan själv nekar bestämt till att han begått något brott och menar att tingsrättens dom helt saknar grund.– Det är klart att jag kommer att överklaga och det är klart att jag kommer vinna till slut, säger han.
Läs mer om Jönköping.

Kampen mot sårande ord dömd att misslyckas

Kan en nyliberal ordlista befria oss från uttjatade ord som utanförskap, win-win och valfrihet i välfärden? Håkan Lindgren läser ett ideologiskt tunglastat försök – som tyvärr varken är befriande argt eller subversivt.
Dömd för judehets – finns kvar på Youtube
Judendomen är en psykisk sjukdom.Antisemitiska Radio Islam stoppades redan på 1980-talet efter domar om hets mot folkgrupp.Nu hjälper Youtube till att sprida grundaren Ahmed Ramis budskap om judar som maffia och tjuvar.–Det är ett extremt kontroversiellt uttalande och väcker frågan om det inte är hets mot folkgrupp, säger Svante Weyler på Svenska kommittn mot antisemitism.
Läs mer om Svante Weyler, Svenska och Youtube.
Dömd dansk får livstid två gånger om
En dansk man som dömts i Sydafrika för att ha beställt mordet på sin exfru och för att ha våldtagit ett barn får ett dubbelt livstidsstraff.
Läs mer om Sydafrika.
Får man hylla en dömd mördares bok? - morddömd författare skriver om livet i fängelse
Kristian Ekenberg läser den livstidsdömda författaren Curtis Dawkins noveller om kampen mot tomheten innanför murarna.
Dömdes för massakern på krogen – därför flyttas han
Ahmed Warsame är dömd till livstids fängelse för inblandning i massakern på Vår krog och bar.Nu flyttats han från Kumlafängelset till säkerhetsavdelningen på anstalten Hall.Senast i höstas placerades Warsame i avskildhet i Kumlabunkern efter att han skulle ha hotat med att slå sönder personalen.
Bussförare dömd efter attack mot passagerare
Den busschaufför som i juli 2016 slog en passagerare på en buss på Öland har nu dömts för misshandel, uppger lokala medier.(TT) Den busschaufför som i juli 2016 slog en passagerare på en buss på Öland har nu dömts för misshandel,
Läs mer om Öland.
Dömd för pyroteknik på match
Mönsteråsbon nekade till brott men tingsrätten anser att det är klarlagt att det var han som slängde in en fyrverkeripjäs på planen under en fotbollsmatch i Västsverige.
Läs mer om Västsverige.
Dömd man slog glasflaska i huvudet på sitt ex - hällde även yoghurt över kvinnan
En man från Malung-Sälens kommun har dömts för flera brott, begångna i hemkommunen samt i Vansbro kommun. Det handlar bland annat om misshandel samt grov fridskränkning mot mannens tidigare flickvän. Mannen erkänner delvis brotten.
Läs mer om Vansbro.
Linns, 37, möte med våldtäktsmannen i rättssalen
När Linn Marie Carlehed var 23 år gammal blev hon misshandlad och våldtagen av en främmande man.Samma år blev förövaren dömd – nu berättar hon om sina upplevelser:– Jag gick tillbaka till brottsplatsen för jag ville inte låta det stackars kräket beröva mig min personliga frihet, säger hon.
Fängslade Kamrans fru: "Jag vet inte om jag får se honom igen"
Hennes make blev dömd i iransk domstol på måndagen, utan tillgång till advokat. "Jag är i chock. I dag har jag inte gråtit något, men går forsade tårarna" säger Kamran Ghaderis hustru till Fagersta-Posten.
Läs mer om Fagersta-Posten.
Dömd mördare ställer in spelningar
Den franske artisten Bertrand Cantat ställer in alla sina planerade festivalspelningar i sommar efter en massiv proteststorm som har samlat tiotusentals namn.
Läs mer om Bertrand Cantat.
Man dömd till tio års fängelse för mordförsök
I somras greps en man i 30-årsåldern i Brastad efter en skottlossning, misstänkt mordförsök, grovt vapenbrott och narkotikabrott.I dag dömdes han av Uddevalla tingsrätt till tio års fängelse för mordförsök.
Läs mer om Brastad och Uddevalla.
Åldring dömd för slag och ofredande
En man i 80-årsåldern har dömts för att ha slagit en väktare på ett äldreboende i Skellefteå.
Läs mer om Skellefteå.
Rånmördaren dömd för stekpanneattack
Rånmördaren Reza Almasi Bardemili, 29, kom ihop sig med dubbelmördaren Doudou Ahoka, 38, om maten i Kumlafängelset.Det slutade i en våldsam attack:– Jag kände att jag var trött på honom. Så han fick en stekpanna i huvudet.Under fredagen dömdes Bardemili – till ett nytt fängelsestraff.
Ökände finansmannen Martin Shkreli dömd till sju års fängelse
Den kontroversielle före detta vd:n för läkemedelsbolaget Turing, Martin Shkreli, har dömts till sju års fängelse för bedrägeri i en federal domstol i Brooklyn, USA.
Läs mer om Brooklyn, Martin Shkreli, Turing och USA.