Dömd

Häpnadsväckande – rannsaka er, Norge

Ett land där svaret på en dopingdom blir anklagelser om att det handlar om ett politiskt spel från omvärlden.Ett land vars högste ledare rycker ut till offentligt stöd för en dopad och dömd idrottare.Ryssland?Nej, Norge.Eh...vad var det nu Björn Rosengren sa den där gången?

Två mördades för att dölja Arlandarånet

Arlandarånet kan kallas ett av de mest lyckade rånen i svensk kriminalhistoria – inte en krona av det rekordstora rånbytet på 44 miljoner kronor har återfunnits och ingen har dömts för brottet. Två personer som misstänks har varit inblandade i rånet har mördats.Nu, när brottet är preskriberat, erkänner Leo Kinesen Carmona, som är dömd för att ha beställt mordet på en av döda männen, att han planerade och genomförde rånet.– Jag ångrar det djupt, det har förstört mitt liv, säger Carmona till ETC.
Möllers advokat: Min klient oskyldigt dömd
Johanna Möller får livstid och Mohammad Rajabi döms till 14 års fängelse för sommarstugemorden i Arboga.
Läs mer om Arboga och Mohammad Rajabi.
Wong dömd till fängelse för protesterna i Hongkong
För fem år sedan var han studentledaren som blev ansiktet utåt för demokratirörelsen i Hongkong. På torsdagen dömde en domstol i Hongkong den 20-årige Joshua Wong till sex månaders fängelse för att ha organiserat protester mot landets styrande. Två andra protestledare dömdes till sju respektive åtta månaders fängelse.
Läs mer om Hongkong och Joshua Wong.
Dömd för Facebook-våldtäkt – åtalas igen
Den 21-årige man som i juni dömdes till två år och åtta månaders fängelse för våldtäkt och medhjälp till våldtäkt står åtalad på nytt, rapporterar SVT Uppsala.
Läs mer om Facebook-våldtäkt.
Tv-profilen dömd för misshandel - sparkas
Peter Beagrie har dömts för misshandel av sin flickvän.Nu får han sparken från sin roll som fotbollsexpert på brittiska tv-kanalen Sky Sports.– Efter utfallet har vi valt att säga upp kontraktet med omedelbar verkan, säger en talesperson för Sky Sports i ett uttalande, enligt Daily Mirror.
Läs mer om Daily Mirror.
Storsvindlare dömd till fängelse
Miljardsvindlaren La Reinemannen döms nu återigen till fängelse, efter att ha deltagit i en skenförsäljning av Liberias gamla diplomatvilla i Djursholm. Han döms till åtta månaders fängelse.
Läs mer om Djursholm.
Miljardsvindlaren dömd till fängelse
Dom har fallit i det uppmärksammade fallet mot den 63-åriga miljardsvindlaren Carl Vennung, även känd som La Reinemannen.Han döms till åtta månaders fängelse för grovt penningtvättsbrott, uppger Nyhetsbyrån Siren.
Leif GW Persson: Kan bli svårt att få Madsen dömd
Den tekniska undersökningen visade att ubåten, där Kim Wall senast setts, sänkts med vilje. Det är inget som överraskar kriminologprofessorn Leif GW Persson. Men det kan ändå bli svårt att fälla Madsen, enligt honom. –c.
Läs mer om Kim Wall, Leif GW Persson och Madsen.
Kvinnan som körde ihjäl Liam, 1, dömd
Ett år har gått sen rattfylleristen dödade ettårige Liam.Nu har den 72-åriga kvinnan fått sin dom.Den svenske MMA-profilen Marcus Kowal, pappa till Liam, rörde åhörarna till tårar under rättegången i USA.–Min fru gråter sig till sömns varje natt på grund av det den här kvinnan gjorde, sa han i rättssalen.
Läs mer om Liam och Liam.Nu.
Fatima nekad kontaktförbud mot en man hon var rädd för
Fatima Berggren försvann i maj och polisen misstänker att hon är mördad.De anhöriga har vädjat om tips från allmänheten.Den 57-åriga kvinnan har tidigare polisanmält en man för misshandel. Han frikändes dock och Fatima nekades senare kontaktförbud för att skyddas mot honom.Mannen är tidigare dömd för grov kvinnofridskränkning mot en annan kvinna.
Läs mer om Fatima.
Dömd 16-åring vill bli frikänd för våldtäkt
Flickan våldtogs i ett skogsparti i Vårberg i södra Stockholm – samtidigt som hon hotades med ett järnrör.Två 16-åriga pojkar dömdes för övergreppen.Nu vill en av dem bli frikänd från grov våldtäkt och övergrepp i rättssak.
Läs mer om Stockholm och Vårberg.
Dömd mördare åtalas för mordet på Gert, 43
En 29-årig småbarnsmamma och en man i 35-årsåldern åtalas för mordet på Gert Lindgren, 43, i ställdalen.Den åtalade mannen är dömd mördare sedan tidigare: 2008 dömdes han till tio års fängelse för att ha huggit ihjäl en granne.– Jag högg honom med en kniv i magen för att han fittade, sa mannen då enligt polisutredningen.
Läs mer om Gert och Gert Lindgren.
Disney-stjärnan dömd till fängelse
Mighty Ducks-stjärnan Shaun Weiss har dömts till 150 dagars fängelse för stöld.– Förhoppningsvis så kommer han åka in på rehab när han kommer ut, så att han kan förbli nykter, säger en representant till nöjessajten Page Six.
Läs mer om Page Six.
Dömd för rattfylla – nu får han ny chans
För åtta månader sedan åkte han fast för rattfylla och lämnade Västervik med buller och bång.Nu har Alexander Pettersson värvats av Vita Hästen.Vita Hästen är av uppfattningen att Alexander förtjänar en andra chans i sin hockeykarriär och kommer ge Alexander den stöttning och hjälp som behövs, skriver Vita Hästen i pressmeddelande.
Nytt fynd från likhund gör att 53-åring åtalas för mord
Den 51-årige sjubarnspappan som försvann från sin bostad den 22 juni förra året, har varit försvunnen sedan dess.Nu har nya fynd – från en likhund – gjort att en 53-årig man åtalas för mord, skriver Sydsvenskan.Mannen är sedan tidigare dömd för grov misshandel, i samma fall.
Läs mer om Sydsvenskan.Mannen.
Elva år efter brutala mordet på Solveig har polisen nya spår
Med uppdragna nattkläder hittades 60-åriga Solveig Hertzberg död på sitt köksgolv den 15 juni 2006.En person har misstänkts för mordet, men ännu är ingen dömd.Nu, elva år senare, har polisen ringat in ett antal intressanta personer i utredningen – och med hjälp av ny telefonanalys ska en mördare knytas till mordet.– Omständigheterna kring hennes död indikerar en viss typ av person, säger Bo Lundqvist, utredare vid polisens specialgrupp för Kalla fall i Malmö.
Anders Eklund intressant i Jasminas försvinnande
Jasmina, 6, har varit försvunnen i över tjugo år.Anders Eklund – som är dömd till mord på Pernilla Hellgren och Engla Höglund – avskrevs formellt som misstänkt för Jasminas försvinnande.– Men avförd i någon mening är han inte utan han är intressant som många andra, säger Johan Frisk, förundersökningsledare, till Värnamo Nyheter.
Man avrättad i Texas
En 46-årig man har avrättats med en giftinjektion i den amerikanska delstaten Texas. Han var dömd för att ha huggit ihjäl en 24-årig kvinna efter att ha brutit sig in i hennes hem i San Antonio 2004.
Läs mer om San Antonio.
Dömd serievåldtäktsman överklagar tingsrättsdomen
Den man i 50-årsåldern som dömts till fyra och ett halvt års fängelse för två våldtäkter nära Varberg överklagar domen till hovrätten.
Läs mer om Varberg.
Idrottslöftet dömd till 25 års fängelse
Boxaren Trevis Hall slog ihjäl sin flickvän med ett järnrör.Nu har han fällts i domstol för dådet, rapporterar New York Daily News.
Familjesprickan: Philip förlorade allt – Gustaf en av Sveriges rikaste
De är bröder och båda är grevar. Men där upphör likheterna. Philip Douglas, 71, har förlorat sin förmögenhet på börsen, är dömd för ekobrott och har skulder hos Kronofogden. Storebror Gustaf Douglas, 79, är en av Sverige rikaste personer och storägare i bolagen Securitas, Assa Abloy och Sweco. – Jag har ingen relation med honom, säger Gustaf Douglas.
Liu Xiaobos änka tros vara bortförd mot sin vilja
I sju år satt Liu Xia i husarrest tillsammans med sin man, utan att vara misstänkt eller dömd för något brott. Efter hans död i juli säger den kinesiska regeringen att hon är en fri person - men ingen får tag på Liu Xia. Många misstänker att hon blivit bortförd.
Läs mer om Liu Xia.