Dömd

Bockbrännaren dömd – ska betala 100 000 kr

En 21-årig man döms för grov skadegörelse efter att ha tänt eld på Gävlebocken, det skriver Gefle dagblad. Branden utbröt bara timmar efter att Gävlebocken invigdes den 27 december. 21-åringen sågs hälla ut en vätska och tända på. Längs bockbrännarens flyktväg hittades en mössa med DNA-spår som blev polisens hetaste spår i jakten på gärningsmannen.
Läs mer om Gefle och Gävlebocken.

Två dömda för ambulansrån

En man som rånade en ambuland på en akutväska har blivit dömd.Det skriver Sverige Radio P4 Örebro.
Stopp för avrättning av indier dömd för spioneri
Internationella domstolen (ICJ) i Haag har beordrat Pakistan att tillfälligt stoppa avrättningen av en indisk medborgare dömd för spioneri.
Läs mer om Haag och Pakistan.

Han dömdes för hoten mot Elin, 21: Ville skrämmas lite

Elin Walstad, 21, våldtäktshotades från ett anonymt konto på Snapchat. Efter flera månader av hot och hat lyckades hon avslöja mannen – och fick honom dömd. I Expressens granskning Kvinnohatarna berättar mannen om hoten och domen. – Jag ville få henne att bli rädd, säger han.
Läs mer om Elin, Kvinnohatarna och Snapchat.
Facebook dömd till böter för brott mot känslig data
En myndighet i Frankrike har dömt Facebook till 150.000 euro i böter för brott mot lagar till skydd för känslig data. Det skriver Financial Times nätupplaga.
Läs mer om Facebook och Frankrike.
Två av de anhållna är tidigare dömda
De tre unga männen misstänks för inblandning i 19-åriga Tovas försvinnande. En har tidigare dömts för att ha burit kniv på allmän plats. En annan är dömd för narkotikabrott.
Tv-profil dömd till livstid för våldtäkt
Tidigare Sons of Guns-stjärnan Will Hayden har dömts till livstids fängelse för två fall av våldtäkt på minderåriga flickor, skriver The Wrap.
Dömd till ett års fängelse för grovt vapenbrott
49-åringen ska ha beställt fjärrstyrda handgranater för att mörda en ledande gängman i Malmö, enligt åklagaren.Mannen är åtalad för för stämpling till mord och för att ha beställt handgranaterna.Av polisen kallas 49-åringen för en av Malmös mest kriminella personer.Nu döms han för grovt vapenbrott men frikänns för stämpling till mord i Malmö tingsrätt.
Läs mer om Malmö.
Dömd för Pokmon i rysk kyrka
En 22-årig man i Ryssland har dömts till 3,5 års villkorligt fängelsestraff för att ha spelat Pokmon Go i en kyrka. Mannen publicerade en video på sitt spelande på internet.
Läs mer om Pokmon, Pokmon Go och Ryssland.
Dömd nazistledare höll olaglig träff i Göteborg
Jimmy Andersson, nästeschef för Nordiska motståndsrörelsen i Västra Götalands och Hallands län, åtalas efter ett möte på Järntorget tidigare i år.Flera personer valde att anmäla misshandelsfall vid händelsen.Det är inget brott som har begåtts såvida de inte har ändrat i grundlagen och gjort opinionsbildning olagligt, säger han i förhör i förhör.
Läs mer om Göteborg, Järntorget och Nordiska.
Dömd för hot mot journalister på Aftonbladet
Hon hotade två journalister på Aftonbladet med att döda dem och med sexuellt våld. Nu har den 55-åriga kvinnan dömts till villkorlig dom och dagsböter för olaga hot, rapporterar tidningen.
Läs mer om Aftonbladet.
Dömd för hot mot journalister
Hon hotade två journalister på Aftonbladet med att döda dem och med sexuellt våld. Nu har den 55-åriga kvinnan dömts till villkorlig dom och dagsböter för olaga hot, rapporterar tidningen.
Läs mer om Aftonbladet.
Kvinna dömd för olaga hot mot Aftonbladetjournalister
Hon dödshotade två kvinnliga Aftonbladet-journalister. I mejl skrev hon hur hon skulle döda dem, hur hon gärna knivskurit och halshuggit dem. Stockholms tingsrätt dömer nu den 54-åriga kvinnan till villkorlig dom och dagsböter för olaga hot.
Martin Jonsson tvångsförflyttas
Martin Jonsson, 33, är dömd till 18 års fängelse för dödsmisshandeln av Lotta Rudholm, 41. Mördaren vill avtjäna straffet på anstalten Hall i Södertälje – men nu tvångsplaceras han i stället i Norrtälje: Risken för att den intagne använder sig av hot och våld bedöms vara hög, framgår i dokument från Kriminalvården.
Kvinna dömd för att ha skrattat åt Jeff Sessions
En amerikansk kvinna hotas av fängelse för att hon skrattade på Jeff Sessions utfrågning i senaten som Trumps tilltänkta justitieminister. Det stod klart efter rättegången i högsta domstolen i Washington, skriver New York Times.
Läs mer om Washington.
Från folkkär hjälte – till fängslad mördare
Från folkkär målvaktshjälte i Brasiliens största fotbollsklubb till dömd mördare. 2014 skulle Bruno Fernandes de Souza vakta målet för Brasilien i VM på hemmaplan. Men i stället satt han fängslad - dömd till 22 års fängelse för delaktighet i det makabra mordet på sin älskarinna Eliza Sumadio.
Läs mer om Brasilien, Eliza Sumadio och Souza.
Dömd rattfyllerist misstänks för dödskrock i Märsta
I onsdags inträffade en svår dödsolycka med flera bilar i Märsta norr om Stockholm. Bakom ratten i en av bilarna satt en man som bara sju timmar tidigare hade suttit i rättegång, misstänkt för grov olovlig körning – ett brott han ska ha begått i januari förra året – även det i Märsta.
Läs mer om Märsta och Stockholm.
Dom i dag för sexbrott mot över 100 barn
Mannen är dömd för sexbrott mot över 100 flickor via nätet. Nu kommer domen i hovrätten, dit mannen överklagat för att få sänkt straff.
Storbedragare skrev sig hos Bert Karlsson
En dömd bedragare, som just nu utreds för nya bedrägeribrott, har folkbokförts på Bert Karlssons adress.Polisen ställer sig frågande till varför.– Det var klart som fan att man undrar vad det är som håller på att hända, säger Bert Karlsson.– Jag tror att det är ett skämt från hans sida, säger mannens advokat Björn Breitfeld.
GW: Arbogakvinnan blir dömd till livstid
Arbogakvinnan kommer att dömas till livstid för mordet på sin pappa och mordförsöket på mamman. Det menar polisprofessorn Leif GW Persson efter att ha tagit del av bevisningen i den 7 000 sidor långa förundersökningen mot kvinnan. – Det kan det bara handla om livstid i hennes fall, säger han.
Läs mer om Leif GW Persson.
SM-vinnaren dömd till fängelse i 1,5 år
SM-vinnaren i kampsport ströp, band och tryckte ner en kvinna i ett badkar. Själv hävdar han att det handlade om frivilligt sex - men han har nu dömts till fängelse. Fyra timmar efter att kampsportaren tagit sig hem till kvinnan så lyckades hon fly.
Mordutpekade bröderna uttalar sig för första gången
Under onsdagskvällen sänds den första delen av SVT:s Dokument inifrån och reportern Dan Josefssons granskning om mordet på Kevin, 4, i Arvika. Två unga bröder pekades av polisen ut som Kevins mördare. Nu uttalar de sig för första gången någonsin i media om fallet. – Om man har blivit dömd så är man dömd. Men senare, när jag har läst om själva fallet, så uppstår mer och mer frågetecken, säger en av bröderna i dokumentären.
Läs mer om Arvika och Kevin.
Mordutpekade bröderna uttalar sig för första gången
Under onsdagskvällen sänds den första delen av SVT:s Dokument inifrån och reportern Dan Josefssons granskning om mordet på Kevin, 4, i Arvika.Två unga bröder pekades av polisen ut som Kevins mördare.Nu uttalar de sig för första gången någonsin i media om fallet.– Om man har blivit dömd så är man dömd. Men senare, när jag har läst om själva fallet, så uppstår mer och mer frågetecken, säger en av bröderna i dokumentären.
Läs mer om Arvika.Två och Kevin.