Dömd

Just nu: Tortyrtränare dömd till sex års fängelse

Tränaren och idrottsprofilen som använt tortyrliknande träningsmetoder mot tolv ungdomar dömdes i dag till sex års fängelse, rapporterar SVT Blekinge.

Mammans sms till 12-åriga Stephanie: Jag är dömd till fängelse

Stefanie, 12, var i skolan när hon fick ett sms från sin mamma. Där stod att mamma hade blivit dömd till fängelse. – De flesta slutade vara med mig när jag berättade för dem att min mamma satt i fängelse. De reagerade som att det var mitt fel, säger hon. Just nu finns 30 000 barn i Sverige som har en förälder som sitter i fängelse eller vårdas i frivården, enligt den ideella organisationen Bufff.
Läs mer om Bufff, Stephanie och Sverige.
Hetsade pojkvän till självmord – dömd för dråp
När den 18-årige pojkvännen tvekade, uppmanade flickvännen honom att fullfölja självmordet. Tre år senare efter hans död döms nu den i dag 20-åriga kvinnan för dråp i ett unikt rättsfall i Massachusetts, USA.
Läs mer om USA.
Dömd pedofil har rymt från sjukhus
En man som dömts för flera allvarliga sexualbrott mot barn har rymt för Karsuddens sjukhus i Katrineholm.Polisen har fått in en efterlysning, skriver Katrineholms-Kuriren.

Våldtäktsman dömd efter smyginspelning

En man i Malmö har dömts för en våldtäkt mot en kvinna.Ett av bevisen är en smyginspelning där kvinnan konfronterar mannen, skriver Sydsvenskan.Tingsrätten dömer honom till över två års fängelse.
Våldtäktsman dömd efter smyginspelning
En man i Malmö har dömts för våldtäkt sedan den drabbade kvinnan spelat in ett telefonsamtal där hon konfronterar honom, skriver Sydsvenskan.
Läs mer om Malmö och Sydsvenskan.
Just nu: Linna frias från rånmord
Kaj Linna frias helt från rånmordet i Kalamark av hovrätten. Han har därmed suttit oskyldigt dömd i nära 13 år.
Läs mer om Kalamark.
42-åringen dömd till nio fängelsestraff
Den 42-årige mannen är skriven på ett stödboende och har haft ett liv kantat av missbruk och brott. Totalt är han dömd till fängelse nio gånger. På 2010-talet har han avtjänat fyra fängelsestraff. När han i dag greps stod han redan åtalad för knarkbrott – i förhör har han kallat sig själv för blandmissbrukare.
Putinkritikern Aleksej Navalnyj dömd till fängelse
Massgripanden sedan oppositionsledaren Aleksej Navalnyj manat till protester mot korruption över hela Ryssland. Navalnyj har nu dömts till en månads fängelse. Protesterna genomfördes i omkring 180 ryska städer, enligt Reuters.
Läs mer om Aleksej Navalnyj och Ryssland.
Gunnar Jonsson: Nödvändigt brott med Halla-aho
När Sannfinländarna i helgen valde Jussi Halla-aho till ny ordförande var det kört. På måndagen stod det klart att Finlands regering spricker. Sannfinnländarna leddes i 20 år av Timo Soini, blev näst störst i valet 2015 och gjorde debut i regeringen. Efterträdaren Halla-aho är dömd för hets mot folkgrupp och är en djupt obehaglig islamofob, som nu tänker göra invandringsmotstånd till partiets allt överskuggande fråga.
Dömd för över 200 sexövergrepp på syster
En 17-årig pojke har dömts i Helsingborgs tingsrätt för mer än 200 sexuella övergrepp på sin syster. Under två års tid, när systern var 14–15 år gammal, smög pojken in till henne flera gånger i veckan och utsatte henne för sexuella handlingar, rapporterar Kvällsposten.
Läs mer om Kvällsposten.
Dömd för fler än 200 övergrepp på syster
En 17-åring i nordvästra Skåne döms för över 200 sexuella övergrepp på sin lillasyster.Hon var i åldern 14–15 år när hon utnyttjades.Brodern har erkänt och ska nu få sex månaders vård på ett behandlingshem.
Läs mer om Skåne.
Mordoffret dömd för dödshot mot hel familj
Den 30-årige man som sköts ihjäl på lördagskvällen vid stadsdelen Seved var dömd för att hotat döda flera personer.Vittnen har berättat att han lovat använda en Kalasjnikov eller anlita andra för att genomföra sina hot.
Läs mer om Kalasjnikov och Seved.
Kvinna dömd för dödshot efter skolmassaker
En amerikansk kvinna har dömts till fem månaders fängelse för att ha hotat pappan till ett av offren för skolmassakern på grundskolan Sandy Hook i Newtown, Connecticut.
Läs mer om Connecticut, Newtown och Sandy Hook.
Fotbollsspelare dömd till fängelse
En spelare i superettan i fotboll har dömts till två års fängelse för misshandel och våldtäkt av sin dåvarande hustru.
Knarkkurir dömd till långt fängelsestraff
I förhör berättade 27-åringen om hur han spelade bort 2000 euro och lurades att transportera knark.Sanningen är en helt annan.Svensken, med sydamerikanska rötter, var knarkkuriren i det uppmärksammade fallet med knarkplanet som landade i Landskrona förra året.
Läs mer om Landskrona.
15 år istället för livstid för Lisa Holms mördare
Nerijus Bilevicius, som är dömd till livstids fängelse för mordet på Lisa Holm, väntar nu på att få avtjäna sitt straff i sitt hemland Litauen.I samband med överföringen har Nerijus Bilevicius fått straffet sänkt till 15 års fängelse, enligt Sveriges radio.Beslutet från en distriktsdomstol i Litauen har överklagats.
Läs mer om Lisa Holm, Litauen och Litauen.I.
19-årig kvinna dömd för dödskörningen
En 19-årig kvinna som kört ihjäl en ung man i en Ubertaxi fick i dag sitt straff i Köpenhamns tingsrätt.Hon grät öppet under förhandlingen, rapporterar Ekstrabladet.Kvinnan nekar till att ha kört olycksbilen, men dna motbevisar hennes version, menar rätten.
Hon dödade Gert, 43 – fick oskyldig man dömd för yxdåd
Den 29-åriga kvinnan har erkänt att hon dödat Gert Lindgren, 43. Två veckor innan det misstänkta mordet var hon inblandad i ett gisslandrama med yxa. Nu visar det sig att hon ljugit för polisen och rätten – och fått en oskyldig man dömd till fängelse. Vad kvinnan fick: 22 400 kronor.
Läs mer om Gert och Gert Lindgren.
Polisskjutning i Australien utreds som terrordåd
Måndagens gisslandrama i badorten Brighton, en förort till Melbourne, utreds som en terrorattack. Gisslantagaren är en dömd brottsling och tidigare terrormisstänkt, vilket väckt frågor i Australien.
Läs mer om Australien, Brighton och Melbourne.