Dömd

Förbundskaptenen dömd efter rattfyllan - erkänner

Nordirlands förbundskapten Michael O'Neill erkänner att han kört rattfull. Han greps den 10 september utanför Edinburgh och har nu blivit av med sitt kört kort och döms till böter i rätten.
Läs mer om Edinburgh.

Dömd för skott mot vaktmästare nekas HD-prövning

Den 16-åring som fällts för att ha skjutit en vaktmästare i Malmö överklagade till Högsta domstolen - men får inte sitt fall prövat där.Högsta domstolen ger inget prövningstillstånd.
Läs mer om HD-prövning, Högsta och Malmö.
Tv-mammornas kritik mot TV3
Ensam mamma söker får kritik av tv-mammorna – eftersom de inte får välja sina killar själva.En av mammorna tvingades att dejta en man som tidigare varit dömd i programmet.– Jag var nog väldigt negativt inställd till killarna, säger mamman Jenny Edlund, 34, till Hänt.
Läs mer om Hänt, Jenny Edlund och TV3.
Fotbollsprofil dömd för våldtäkt av exfru
En spelare med allsvenska meriter har nekat prövningstillstånd efter att ha fällts för misshandel och våldtäkt.Det innebär att mannens tvååriga fängelsestraff står kvar.

Bachelor-tjejernas ilska mot TV4 – efter kanalens mörkande

Under måndagen var det säsongspremiär för Bachelor i Sjuan.Men vad varken tittarna eller de kvinnliga deltagarna vet är att huvudpersonen i realityserien, 32-årige Niclas Lij, är dömd för misshandel.Nu växer kritiken mot att TV4 mörkat hans bakgrund.– Jag tycker att det är dåligt av produktionen, säger Nadia Dagelin, 28.
Läs mer om Bachelor, Nadia Dagelin, Sjuan.Men och TV4.
Svärdman dömd till skyddstillsyn
En drogpåverkad man sprang en lördagskväll i september runt med ett samurajsvärd i centrala Örebro. För att stoppa honom sköt polisen varningsskott. Nu har mannen dömts för bland annat grovt olaga hot, skriver Norrköpings Tidningar.
Läs mer om Örebro.
Mördaren Nenad Misovics larm inifrån fängelsecellen
Yrkesmördaren Nenad Misovic, 45, är dömd till livstids fängelse för mordet på Ratko Gudfadern Djokic.Nu larmar han inifrån sin fängelsecell – om att anstalten förstör bevis som ska fria honom.Kriminalvarden Saltvik har med avsikt forstört huvudbevis i detta arande, skriver Misovic i en JO-anmälan.
Hårda kritiken mot TV4 – mörkade misshandelsdomen i Bachelor
TV4 mörkade att årets Bachelor, 32-årige Niclas Lij, är dömd för misshandel.Nu får kanalen hård kritik från de kvinnliga deltagarna, som inte fick veta något.– Jag tror vi allihop blev chockade, säger Alexandra Nord, 25.
Läs mer om Alexandra Nord, Bachelor och TV4.
Bachelor-Niclas mörka förflutna – dömd för misshandel
Årets Bachelor, Niclas Lij, 32, är dömd för misshandel.Nu berättar realityprofilen själv om bråket på krogen Cliff Barnes som slutade med samhällstjänst och skadestånd. Samtidigt kommenterar TV4 domen.– Jag ångrar det så klart, säger han.
Läs mer om TV4.
Konfirmandledare dömd för sexuellt ofredande
Mannen pussade den 14-åriga konfirmanden och tog henne på brösten och rumpan mot hennes vilja.Nu döms han för sexuellt ofredande.Mannen är representant för en förening i migrationsfrågor och har tidigare lyft frågan om kvinnors rättigheter.
WSJ-journalist dömd till fängelse i Turkiet
En reporter vid den ansedda amerikanska tidningen The Wall Street Journal har dömts till två års fängelse av en turkisk domstol. Hon anklagas för att ha medverkat till terroristpropaganda och för att ha stöttat en förbjuden separatistorganisation.
Roman Polanski misstänks för våldtäkt för fjärde gången
Regissören Roman Polanski, anklagas för våldtäkt av en 15-årig flicka.Nu ska schweiziska åklagare utreda anklagelserna, skriver France24.Polanski har tidigare erkänt att han haft sex med en 13-åring, men kom undan att bli dömd för brottet.
Läs mer om France24.Polanski.
Svensk dömd för spansk vansinnesfärd har släppts
En svensk man som i februari skadade tre personer under en vansinnesfärd i en stulen lastbil genom Barcelona har släppts ur fängelset och återvänt till Sverige, skriver spanska medier.
Läs mer om Barcelona och Sverige.
51-årig mor till jihadist dömd till tio års fängelse
I fransk press har hon kallats Mamie jihad. I dag dömdes hon, Christine Rivière, mamma till en ung man som radikaliserats och flyttat till Syrien, till tio års fängelse för förberedelse till terrorhandlingar. Enligt domstolen gjorde hon sin son till ett vapen.
Läs mer om Mamie och Syrien.
Dömd man släpptes fri – åtalas för mord
En 33-årig man dömdes till 15 års fängelse för mord.Hovrätten sänkte straffet till två år – och mannen släpptes senare fri.Nu åtalas samma man för mordet på en 44-årig man i Malmö.
Läs mer om Malmö.
Svenskstjärna dömd – får fängelsestraff
En känd svensk idrottare är i blåsväder.Boxaren, som har flera SM-guld och deltagande i OS på meritlistan, döms till en månads fängelse för olovlig körning och grovt rattfylleri.– Han har erkänt och vill lägga det här bakom sig, säger försvarsadvokaten.
Läs mer om SM-guld.
Navalnyj dömd till 20 dagars fängelse
Den ryske oppositionsprofilen Aleksej Navalnyj har dömts till 20 dagars fängelse för att ha uppmanat till protester som regeringen i landet ogillar.
Läs mer om Aleksej Navalnyj.
Mördaren Onur Corap kräver 250 000 kronor
Onur Corap, 22, är dömd till 14 års fängelse för skjutningarna på Vår krog och bar 2015 samt för mordet på en 53-årig man en månad senare.Nu vill han ha 250 000 kronor i skadestånd.Han menar att hovrätten i Vår krog och bar-domen hänvisade till ett vittne som aldrig hörts och att han därför aldrig fick en rättvis rättegång.
Läs mer om Vår.
Blir vansinniga – efter Djurgårdens 4–0-mål
Djurgården maler ner Gif Sundsvall.I inledningen av den andra halvleken gjorde Stockholmslaget sitt fjärde mål – efter en tveksamt dömd straff.– Han tar ju bollen, säger kommentatorn Daniel Kristiansson i C More.
OJ Simpson kan släppas fri på måndag
OJ Simpson kan komma att bli villkorligt frigiven så snart som på måndag.Simpson, som många tror är skyldig till mordet på sin fru Nicole Brown Simpson, har suttit i fängelse sedan 2008, dömd för rån.– Vi försöker hålla det så normalt som möjligt, säger fängelsets presstalesperson till The Guardian.
Misstänks ha tvingat barn utföra sexuella övergrepp på sig själva
I dag inleds rättegången mot mannen som via chattprogram förmått barn – de flesta under femton år – att skicka filmer med grovt sexuellt innehåll på sig själva. Han har åtalats för brott mot totalt 27 barn i USA, Skottland och Kanada. Målet är principiellt intressant då åklagarna bland annat vill få mannen dömd för våldtäkt – något ingen hittills har blivit då övergreppet skett över nätet.
Läs mer om Kanada, Skottland och USA.
Våldsman misstänks ha mördat Fatima, 57
Polisen misstänker att Fatima Berggren har mördats – och anhöll under tisdagen två män, varav en är misstänkt för mord.Den mordmisstänkte är sedan tidigare dömd för grov kvinnofridskränkning – efter att under två års tid misshandlat sin dåvarande partner.Fatima har också ansökt om kontaktförbud mot mannen – men fått avslag.–Det är ett känsligt utredningsläge, säger Jenny Alriksson, åklagare.