Dömd

Storbedragare lurade till sig miljoner – med en kändisapp

Den nya appen skulle revolutionera kommunikationen på nätet. Och en försäljning av appen till Google skulle ge vinster på tiotals miljoner.Företagare misstänks ha lurats att investera miljonbelopp – mot löfte om en vinst på 65 miljoner kronor.Men allt var en bluff. Appen fanns inte och de investerade pengarna ska ha slussats till personer med kopplingar till tung gängkriminalitet i Göteborg.En 53-årig flera gånger dömd storbedragare misstänks ligga bakom bluffen.
Läs mer om Google och Göteborg.En.

Ferry, 47, är dömd till hängning i Malaysia

SIMPANG RENGGAM. Han kommer klädd i vit skjorta med röda ärmar. De dödsdömdas uniform. Svensken Ferry Linnbark, 47, är dömd till döden i Malaysia för narkotikabrott. – Antingen hämtar de mig en dag för galgen, eller så dör jag härinne av hjärtattack, säger han. Expressen träffade honom i fängelset i Simpang Renggam.
Läs mer om Malaysia och Simpang Renggam.
Gripen man var vittne i Kalamark-rättegången
Mannen som misstänks för medhjälp till mordet i Kalamark – som Kaj Linna är dömd för – är nyckelvittnet Nils, vars uppgifter var en stor anledning till att Kaj Linna fälldes 2004.
Skolanställd dömd för sexofredande av elev
Resurspersonalen på skolan smekte den 12-åriga eleven på innerlåret, försökte dra upp hennes tröja och lyfte upp henne i sin famn.Nu har mannen i 40-årsåldern dömts till vilkorlig dom för sexofredande, enligt Helsingborgs Dagblad.Den skolanställde har nu lämnat sin tjänst.

Skolanställd dömd för sexofredande på elev

Resurspersonalen på skolan smekte den 12-åriga eleven på innerlåret, försökte dra upp hennes tröja och lyfte upp henne i sin famn.Nu har mannen i 40-årsåldern dömts till vilkorlig dom för sexofredande, enligt Helsingborgs Dagblad.Den skolanställde har nu lämnat sin tjänst.
Skollanställd dömd för sexofredande på elev
Resurspersonalen på skolan smekte den 12-åriga eleven på innerlåret, försökte dra upp hennes tröja och lyfte upp henne i sin famn.Nu har mannen i 40-årsåldern dömts till vilkorlig dom för sexofredande, enligt Helsingborgs Dagblad.Den skolanställde har nu lämnat sin tjänst.
Kriminell planerade hämnd mot åklagare
En 21-årig kriminell man har åtalats som misstänkt för allvarliga hot mot två åklagare. Han är dömd för sprängningen på julafton i Malmö för två år sedan.Hoten kom efter att han häktats.En av åklagarna fick senare höra på omvägar att hon kunde bli sprängd i luften.
Läs mer om Malmö.
Baywatch-stjärnan dömd till fängelse
Baywatch-stjärnan Jeremy Jackson, 36, döms till fängelse efter att ha knivhuggit en kvinna. Enligt uppgifter till TMZ ska Jackson dessutom ha försökt stjäla kvinnans bil under ett bråk 2015. Nu får han 270 dagars fängelse och fem års skyddstillsyn.
Läs mer om Jackson och TMZ.
Dömd åtalas igen för sms-trakasserier
I höstas dömdes mannen till fyra månaders fängelse för olaga förföljelse efter att ha skickat över 10.000 sms till en kvinna han har haft en relation med tidigare.
Misstänkte mördaren ringde till Gerts mamma efter mordet
Utredningen kring mordet på Gert Lindgren, 43, fortsätter att växa. Tre personer sitter nu häktade, misstänkta för inblandning. En 29-årig fyrbarnsmamma som häktades i samband med mordet - men också en sedan tidigare dömd mördare och en kvinna som dömts för att ha hotat Gerts mamma, Aleidy Dahlberg. Och efter mordet har de båda kontaktat mamman upprepade gånger. – Jag har väntat på att de skulle gripas, säger Aleidy Dahlberg.
Drogboss dömd till livstids fängelse
Alfredo Beltrn Leyva, ledare av den mexikanska drogkartellen Beltrn Leyva, har dömts till livstids fängelse i USA.
Läs mer om Beltrn Leyva och USA.
Dömd mördare fortsatt på rymmen
Den dömde mördare som rymt från rättspsykiatrin i Sala har ännu inte gripits, enligt Västeråspolisen.
Läs mer om Sala och Västeråspolisen.
Ahmeds familj rädd - vill få mördare dömd
I snart tre månader har familjen väntat på att någon skulle ställas till ansvar för mordet på deras 16-årige son vid en busshållplats i Malmö.Nu har två bröder i 20-årsåldern gripits och anhållits - misstänkta för det brutala mordet.– Familjen önskar förstås att få ett avslut på det hela. Man känner fortfarande stor rädsla, säger kusinen Housam Abbas.
Läs mer om Malmö.Nu.
Dömd bloggare åtalas för 20 nya bedrägerier
För mindre än ett år sedan dömdes hon till skyddstillsyn för 17 bedrägerier. Men den populära bloggerskan fortsatta lura människor med falska resor och konsertbiljetter, enligt åklagare. Nu åtalas hon igen – för 20 nya bedrägerier. – Hon är superprofessionell, säger Jenny Angleby, som lurats av bloggerskan.
Läs mer om Jenny Angleby.
Sjubarnspappa höggs ihjäl i bil
En 52-årig tidigare dömd bedragare åtalas i dag för att ha kidnappat och sedan utsatt en sjubarnspappa från Malmöbo för en dödlig misshandel.Den grova misshandeln skedde i en Volvo när den 51-åringe sjubarnspappan satt i passagerarsätet. I bilen fanns stora mängder blod från honom.– Jag kan inte åtala för mord eftersom vi inte hittat kroppen, säger chefsåklagare Pär Andersson.
Läs mer om Malmöbo, Pär Andersson och Volvo.
Onykter pilot dömd till fängelse
En pilot som var onykter i cockpit när han skulle flyga en Boeing 737 har dömts till fängelse i nästan sju månader.
Läs mer om Boeing.
Tidigare dömd till utvisning för gruppvåldtäkt – nu frias han
Två män dömdes i januari till fängelse och utvisning för grov våldtäkt. Nu frias den ena mannen av hovrätten – de anser inte att bevisningen håller.– Min klient är snudd på förkrossad, säger Björn Benschiöld, den utsatta kvinnans advokat.
Läs mer om Björn Benschiöld.
VD dömd till fängelse för mutbrott
En tidigare vd i Stockholmsområdet döms till ett års fängelse för inblandning i en muthärva. Mannen var chef för en fackföreningsägd kursgård när han tog emot en bubbelpool och möbler från två byggföretag.
Läs mer om Stockholmsområdet.
Blocketbedragaren dömd på 42 punkter
Den skånske Blocketbedragaren döms till tre års fängelse efter att ha lurat minst 43 personer.Sammanlagt ska mannen ha kommit över mångmiljonbelopp.I rättssalen valde storbedragaren att erkänna allt.
Läs mer om Blocketbedragaren.
Fängelse för man som misshandlade biltjuv
Den uppmärksammade fängelsedomen mot en 39-årig man som ingrep mot en biltjuv står fast. Högsta domstolen tar inte upp fallet. 39-åringen är dömd till fem års fängelse och ska betala miljonskadestånd till tjuven.
Efterlyst rymling tros vara morddömd
En polisinsats pågår på måndagsförmiddagen norr om Västerås för att hitta en förrymd fånge från rättspsykiatrin, som enligt medieuppgifter är en dömd mördare. Mannen avvek under en permission på söndagen.