Dag

Nilssons uppvisning – vann finalen enkelt

Det blev en späckad premiärhelg i Gällivare med ett spännande avslut i sprinten.Och när damernas sprint var avslutad stod Stina Nilsson överst på pallen.– En brutal kross. Hon gjorde som hon ville i dag, säger Anders Blomquist.
Läs mer om Gällivare och Stina Nilsson.

Nytt tryck på Robert Mugabe att avgå

Zimbabwes styrande parti Zanu-PF håller i dag möte där man väntas kasta ut president Robert Mugabe efter 37 års styre. Många skyller oredan i den högsta makten på hustrun Grace Mugabe.
Benny Guldfot säker: Trelleborgs FF går upp
Vem skulle vara större tipsexpert inför rysaren i kvalreturen Jönköping-Trelleborg än Benny Guldfot Mårtensson!Benny är Trelleborgs FF:s främste spelare genom tiderna, han har gjort flest matcher och flest mål för föreningen som i dag hoppas säkra en allsvensk comeback.– Jag tippade faktiskt rätt i första matchen, alltså 2-0, och säger nu att Jönköping vinner returen hemma med 1-0. Men det gör ju inget, TFF går upp, säger legendaren Mårtensson som nyligen fyllde 60.
Hur firar du världstoalettdagen?
Malmö är sämst bland storstäderna. Och i Laholm är det inte mycket bättre.När det gäller vad man spolar ner i toan.– Hushållspapper, våtservetter och annat substitut till toapapper är tyvärr en vanlig fulspolning, säger John Lindberg, gruppledare på Laholmsbuktens VA, till SVT.I dag uppmärksammas FN:s världstoalettdag, och nu vill myndigheterna få toalettspolarna att skärpa sig.
Läs mer om John Lindberg och Laholm.

Inget där att göra – gräver min grav

GÄLLIVARE. Sofia Henriksson står och pustar ut i målområdet.45:a i går, 39:a i dag.Hon åker inte världscuppremiären nästa helg.– Jag har ingenting där att göra. Det skulle bara vara att gräva sin grav djupare, säger 23-åringen.
Nya samtal med Robert Mugabe i dag
Även om han i praktiken har förlorat makten håller Zimbabwes president Robert Mugabe fast vid sin post. Men i dag hålls två möten som kan avgöra hans öde.
Läs mer om Robert Mugabe.
De kommer styra spelet – hörnlir?
Uppdrag: Att förvalta 1 000 kronor på spel.Start: 10 november 2017.Regler: Expressens spelexperter lägger varje dag ett spel på mellan 1 till 5 procentenheter av sin spelkassa på sitt favoritobjekt till rekommenderat odds.
Så rasade Mia Parnevik 15 kilo: I dag orkar jag mer
I januari började Mia Parnevik sin hälsoresa. Kilona har rasat och i dag kommer tv-profilen i sina gamla jeans. Orken är tillbaka och nu hänger hon med maken Jesper på dubbla träningspass.Nyligen var hon ute på En resa för livet för TV3. Minnena därifrån är det sista hon ser innan hon somnar.
Läs mer om Jesper, Mia Parnevik och TV3.
Paula Bielers mål: Ta över efter Åkesson
SD-toppen Paula Bieler jagar LO-kvinnornas röster och siktar högt, kanske mot den absoluta partitoppen, om Jimmie Åkesson lämnar.– Den dag han kliver av så beror det helt på hur läget är då, vilka personer som finns.Expressen träffade SD-ledamoten för en längre intervju om SD:s egna #metoo-skandal, utbrändheten, de interna maktstriderna, hatet från nazisterna och aborthotet: Man borde göra en abort i efterhand på dig.
Nya samtal mellan Mugabe och militären
Zimbabwes president Robert Mugabe håller hittills fast vid sin post, men i dag hålls nya samtal med militären som har satt honom under husarrest.
Läs mer om Mugabe och Robert Mugabe.
Här är Zlatan nära drömmål – direkt
Zlatan Ibrahimovic är tillbaka. Med besked.I Newcastles 4-1-seger mot Newcastle fick Zlatan hoppa in med femton minuter kvar att spela.Den svenska superstjärnan var nära att göra mål direkt i sin comeback.– En annorlunda dag men samma kvalitet på mig, säger Zlatan Ibrahimovic.
Zlatan på bänken – men VNL startar
Zlatan Ibrahimovic finns sensationellt med i Manchester Uniteds trupp i hemmamatchen mot Newcastle United i dag.Efter den svåra knäskadan som hållit honom borta från spel sedan i april tar han i dag plats på bänken.Glädjebesked dock för den svenske VM-kvalhjälten Victor Nilsson Lindelöf som startar.
Säsongens snabbaste mål – när Brynäs vann
Rejäl islossning i första perioden och säsongens snabbaste mål. Brynäs kom tillbaka rejält mot Malmö Redhawks efter formsvackan och Malmös tränare var besviken – på domarna.– Den här regelboken vi har haft i dag har vi inte haft i de andra 16 matcherna, säger Peter Andersson till C More.
Läs mer om C More och Peter Andersson.
Skånsk företagare häktad för sexbrott mot barn
En skånsk företagare i 30-årsåldern häktades i dag för grovt utnyttjande av barn för sexuell posering.Han nekar till brott.
Mystiskt skadad – nu är Nylander tillbaka
William Nylander gjorde sitt första mål på elva matcher och hyllades.Då ville inte lillebror vara sämre.Natten till i dag gjorde Alexander Nylander comeback och poäng för sitt Rochester.
Zlatan gör comeback på bänken
Zlatan Ibrahimovic är uttagen till truppen i Manchester Uniteds hemmamatch mot Newcastle i dag. Men enligt tränaren Jos Mourinho är det mest troligt att anfallsstjärnan tillbringar matchen på bänken.
Läs mer om Newcastle.
Stjärnornas besked: De tävlar inte i dag
Marit Björgen och Heidi Weng kom på första och andra plats på det inledande klassiska tiokilometersloppet i den norska längdskidpremiären i Beitostölen.
Läs mer om Beitostölen och Heidi Weng.
United vinner – och spikar igen
Uppdrag: Att förvalta 1 000 kronor på spel.Start: 10 november 2017.Regler: Expressens spelexperter lägger varje dag ett spel på mellan 1 till 5 procentenheter av sin spelkassa på sitt favoritobjekt till rekommenderat odds.
Sverige är ett skatteparadis – för de rika
Det är svårt att bli rik på arbete i Sverige, men det är gratis att vara rik. Jag tror inte att någon karibisk ö i dag kan konkurrera med Sverige när det gäller förmånliga villkor för rika människor, skriver nationalekonomen Stefan de Vylder.
Läs mer om Stefan, Sverige och Vylder.
Där ser jag Zlatan i dag
Zlatan Ibrahimovic är uttagen till truppen i Manchester Uniteds hemmamatch mot Newcastle i dag.Och till Manchester Uniteds hemsida meddelar Jos Mourinho hur han tänker använda svensken.– Det är där jag ser honom, säger United-tränaren.
Schibsted-toppen: Journalister bör vara föredömen
Som barn hade han två intressen: att skriva och affärer. I dag är han chef för Schibsteds nya mediedivision och därmed några av Skandinaviens största tidningar. Vem är Raoul Grünthal? Och hur ser han på de påstådda sexuella trakasserier som försatt Aftonbladet i djup kris?
Läs mer om Aftonbladet och Raoul Grünthal.
Mona Sahlins sorg: Som han kämpade
Sverige är i chock efter Rikard Wolffs död.Jonas Gardell, Lena Endre, Colin Nutley, Lotta Brom och Mona Sahlin är bara några som nu uttrycker sin sorg.– Som han kämpade för att leva. Så tufft han hade det. Men han visste om hur älskad han var. Kommer att sakna honom varje dag resten av mitt liv. Älskade Rikard, säger Mona Sahlin.
L kan trotsa partistyrelsen – vill förbjuda slöja i skolan
På söndag väntas hård debatt kring integrationsfrågan på Liberalernas landsmöte.Partiet kan bland annat driva igenom ett förbud för slöja på förskola och lågstadium samt ett förbud för religiösa friskolor, vilket går emot partistyrelsens linje.– Det ramar in hela problematiken om utanförskap och kvinnoförtryck och den otrygghet som många kvinnor och flickor lever med i dag, säger Gulan Avci som ställer sig bakom förslaget.
Läs mer om Gulan Avci.
Legendaren ser slutet: Bilen död om 20 år
Härom veckan publicerades den viktigaste texten om bilindustrin det senaste decenniet – av Bob Lutz. Den nu 85-årige före detta vice ordföranden i GM förutspår att bilen som vi ser den i dag är död om 20 år och ersatt med standardiserade moduler. Utan även att stora bilbolag är borta.
Läs mer om Bob Lutz.
Bilden som får alla att hylla Nylander
Efter en lång måltorka stod William Nylander inatt åter som matchvinnare för sitt Toronto Maple Leafs.Efter matchen hyllades Nylander stort – men kanske framför allt för sin fina gest till en ung supporter.Han gjorde barnets dag, skriver en användare på Instagram.