Dag

Ta rygg på det här hörnspelet

Uppdrag: Att förvalta 1 000 kronor på spel.Start: 10 november 2017.Regler: Expressens spelexperter lägger varje dag ett spel på mellan 1 till 5 procentenheter av sin spelkassa på sitt favoritobjekt till rekommenderat odds.

I dag avgörs Tysklands framtid

BONN. Tyskland håller andan inför att de tyska Socialdemokraterna i dag, söndag, röstar om partiet ska ingå ett nytt äktenskap med förbundskansler Angela Merkels Kristdemokrater – eller öppna upp för nyval. Det ser ut att bli en jämn kamp.
Läs mer om Socialdemokraterna.
Blondinbellas hårda krav på nya mannen
Isabella Blondinbella Löwengrip, 27, gifte sig som 22-åring och hade två barn vid 24 – men i dag lever hon som ensamstående mamma.I SvD Perfect Guide berättar hon om självständigheten som en styrka – men också om ensamheten och saknaden efter någon speciell.– Jag har inte någon att ringa och berätta allt för. Jag är ganska instängd i mig själv.
Fruktansvärt besviken, det blir nog tårar då...
PLANICA. Hon var med i det stafettlag som vann det bragdartade OS-guldet i Sotji för fyra år sedan.I dag avgörs om Emma Wikn överhuvudtaget får åka med till Pyeongchang.– Jag blir fruktansvärt besviken om jag missar OS. Då blir det nog tårar, säger 28-åringen.

Tyska socialdemokrater röstar om ny koalition

I dag samlas 600 socialdemokratiska delegater i Bonn för att rösta ja eller nej till ett nytt regeringssamarbete med Tysklands förbundskansler Angela Merkels kristdemokrater.
Läs mer om Bonn.
Ritas sista ord till kärleken – innan han dog i katastrofen
När Rita Cordenius vaknade upp en morgon var hon och dottern Emma, 1,5 år, ensamma i huset i Ellös på Orust.Maken Sune hade inte kommit hem – men där och då visste hon inte att han aldrig skulle göra det.Det har gått 38 år sedan Rita förlorade sitt livs kärlek Sune i det iskalla djupet under Tjörnbron.– Jag tänker på honom nästan varje dag och saknaden går aldrig över, säger Rita.
Läs mer om Emma, Orust.Maken, Rita, Sune och Tjörnbron.
Der Bombers svåra tid efter framgångsåren
Det är en ödets ironi att den fotbollsspelare som lämnat några av de mest bestående minnena på planen själv har glidit in glömskans mörker.Västtyske måltjuven Gerd Müller var målvakternas stora skräck.I dag lider Der Bomber av Alzheimers sjukdom och bor sedan en tid på ett demensboende.
Läs mer om Der Bomber och Gerd Müller.
Svensk frustration över målmissarna
Jim Gottfridsson slog näven i dörren och vrålade fan med hög röst på väg in i omklädningsrummet efter förlustmatchen. – Jag är så jävla frustrerad. I dag var en riktigt bra möjlighet att slå Frankrike, säger spelmotorn som var en av de största målsumparna i det svenska laget.
Läs mer om Frankrike.
Lotta bröt ryggen – nu har hon tvillingar
Smällen från vågen gjorde ont, men Lotta Engman tänkte inte så mycket på vad smärtan innebar – tills hon fick beskedet att flera kotor förstörts och hon var en hårsmån från att hamna i rullstol.Hon valde att möta motgångarna med styrka och i dag är hon nybliven tvillingmamma, trots att en graviditet innebar en risk för ryggen.– Det tog många år att kunna landa i allt och inse att jag inte är värdelös, säger hon.
Läs mer om Lotta Engman.
Får en känsla av att hennes karriär i dag är underskattad
Efter tre eländiga barndomar blev det lite lättsammare.Ann-Louise Hansons liv var nästan fritt från tårar och bubblade av skratt.
Fadime hedrades: Vi får inte ge oss
På söndag är det 16 år sedan Fadime Sahindal föll offer för hedersförtrycket – och mödades av sin far.I dag hölls åter Fadimegalan för att hedra hennes minnen.– Det bästa sättet att hedra Fadime är att rädda en flicka eller pojke från hedersförtryck. Vi får inte ge oss, säger Liberalernas partiledare, Jan Björklund.
Annie Lööfs lunch – med Blondinbella
I veckan åt centerledaren Annie Lööf och bloggaren och entreprenören Isabella Blondinbella Löwengrip lunch ihop.Lunch med Annie Lööf i dag. Vi är peppade på året - bygga bolag internationellt och valår, heja oss! skriver Isabella Löwengrip på Twitter.
Jag kommer aldrig att förstå det – det är idioti
PLANICA. Stina Nilsson vinner, Anna Dyvik spurtar rakt in i OS-truppen och Teodor Peterson är på pallen första gången på ett år.Jo, det var en svensk superdag.Men också en dag av idioti.Jag kommer aldrig att förstår varför en plågas Emil Jönsson behövde ge sig ut och riskera precis allt.
Blåvitt föll tungt i säsongspremiären
GÖTEBORG. Målskytt direkt i premiären.Och massor av offensiva löpningar under första halvleken.Emil Salomonsson fick bekänna färg direkt i en ny roll i ett nytt spelsystem.– Om vi hade vunnit i dag hade jag blivit mer förvånad, för fotboll ska inte vara så enkelt, säger IFK-veteranen efter premiärförlusten med 1–3 mot Ålborg.
Läs mer om Ålborg.
Kommunens fina gåva: Bjuder på gratis bröllop
Sölvesborg kommun bjuder på vigsel, blommor och lokal till den som vill gifta sig på alla hjärtans dag.– Kom som du är. Vill man viga sig i hemlighet går det bra, vill man ha sina vänner och familj där går det också bra, säger kommunikatören Charlotte Pettersson.
Gjorde sent besök på hotellet vid midnatt
Alexis Sanchez gör inte debut för Manchester United i dag.Men efter ett sent möte på Arsenals hotell i natt kan chilenaren bli presenterad under dagen.
Läs mer om Manchester United.
Lill-Babs dåliga samvete – inför Kristin Kaspersen
Barbro Lill-Babs Svensson, 79, har levt nästan hela sitt liv på scen.I dag är hon en av Sveriges mest älskade artister. Men hon har också dåligt samvete för att hon var borta från barnen så mycket.– Jag tror att alla föräldrar har det när de inte kan vara hemma, säger hon.
Läs mer om Kristin Kaspersen.
Upplagt för skräll i London-derbyt
Uppdrag: Att förvalta 1 000 kronor på spel.Start: 10 november 2017.Regler: Expressens spelexperter lägger varje dag ett spel på mellan 1 till 5 procentenheter av sin spelkassa på sitt favoritobjekt till rekommenderat odds.
Läs mer om London-derbyt.
Kvinnliga kjolpoliserna mötte starkt motstånd
Just i dag för 60 år sedan fick Sverige sina första kvinnliga poliser.Kvällsposten var på plats när konstapel Asta Ohlsson klev ut på gatan från Klara polisstation i Stockholm, 20 januari 1958.Ett tufft distrikt, som skulle bli en bra test på vad hon gick för, enligt manliga kolleger.
Läs mer om Asta Ohlsson, Klara, Stockholm och Sverige.
USA:s statsapparat stängs ned
Huvudförslaget röstades ner, då en majoritet i den amerikanska senaten sa nej till en uppgörelse som skulle förhindra att federala myndigheter står utan finansiering.Ett enda stort kaos väntar nu i Trumps Vita huset – och viktiga myndigheter stängs ner – på obestämd tid.Stängningen kommer högst olägligt – samma dag som Donald Trump firar ett år som president.
Läs mer om Donald Trump.
Viktors val: Det är smart att vara ovetande
...i alla fall fram till en viss punkt. Se fjärde delen i Viktors vals Debattskola – i dag om strategiskt ovetande.
Läs mer om Debattskola.
Esther, 8, fick stå upp på bussresan – var för snöig
Esther Thomas, 8, skulle ta bussen hem efter en dag i skolan.Då blev hon tillsagd av busschauffören att stå hela vägen – hon var för snöig.– Det är inte säkert att mitt barn ska stå. Hade bussen fått sladd hade kanske mer än hennes känslor sårats, säger mamma Candice Thomas.
Herr B: Ska man mejla fel kan man lika gärna göra det rejält
Kåseri. I dag tar hela Sveriges favoritkåsör (nåja) en tripp längs minnets boulevard på jakt efter ungdomens friska vansinne – och finner, bland annat, en fimp, en flakmoppe och ett förlupet mejl.