Dag

Klart: Novak Djokovic avbryter hela säsongen

Nu är det definitivt klart.Det blir inget mer tennisspel för herrarnas världsfyra Novak Djokovic i år.Armbågsskadan han dragits med sätter stopp för fortsatt spel, meddelade han på en presskonferens i dag.
Läs mer om Novak Djokovic.

Övergreppsanklagad kardinal i rätten

I dag framträdde Vatikanens ekonomichef, kardinal George Pell i domstolen i Melbourne för att försvara sig för anklagelser om flera fall av sexuella övergrepp i Australien på 1970-talet. Pell förklarade sig icke skyldig till anklagelserna.
Läs mer om Australien, George Pell och Melbourne.
Detta blir en målrik match
Oddset-duellen är kampen mellan SportExpressens Eskil Hellberg och Johan Videll.Varje dag väljer de två spelexperterna ut sitt bästa spel i en ärofylld tävling om av vara den främsta tipparen.De redovisar dessutom alla sina spel, så välj en favorit – eller rygga båda två!
Läs mer om Johan Videll.Varje.
Live: Pressträff med Alliansens partiledare
Alliansen ska hålla en pressträff i Stockholm i dag klockan 9.00. Samtliga allianspartiledarna kommer att närvara: Anna Kinberg Batra (M), Annie Lööf (C), Jan Björklund (L) och Ebba Busch Thor (KD). DN rapporterar live.

En våldtäkt anmäld på Emmabodafestivalen

Redan på Emmabodafestivalens första dag anmäldes en misstänkt våldtäkt.Detta trots polisens ökade närvaro på området.– Vi ser dåligt på det som hänt, säger Håkan Karlsson, arrangör vid Emmabodafestivalen, till SVT Nyheter.
Oväntade utspelet: Är fortfarande med i laget
Manchester United befinner sig i USA på en försäsongsturn.I dag kom Paul Pogba och Jose Mourinho att ställa upp på en presskonferens.Och där kom den franska stjärnan med ett oväntat Zlatan-besked.Zlatan är en stor ledare för han är fortfarande med i laget. Han är fortfarande en ledare även när han inte är med på planen. Jag kom hit för att också vara en ledare.
Svenska löparen: Dags att lägga av
KARLSTAD. 2012 slutade han femma på EM.I dag är Nil de Oliveira, 30, uppgiven och frustrerad – och överväger att lägga av.– Det är helt sinnessjukt, säger han efter loppet i Folksam GP.
Läs mer om Folksam GP, Nil och Oliveira.
Cancersjuke John McCain flygs in för att rädda Trump
I dag röstar den amerikanska senaten om att skrota Obamacare.Det krävs 50 röster för att Donald Trump kan driva igenom sitt vallöfte.Nu flygs den svårt cancersjuke senatorn John McCain till Washington för att driva igenom Donald Trumps vallöfte.
Judisk regissör sätter upp verk om Wagners narcissism på Festspelen i Bayreuth
1933 sattes Richard Wagners opera Mästersångarna i Nürnberg upp på Berlins statsopera för att fira Tredje rikets grundande. När Festspelen i Bayreuth invigdes i dag, inför bland annat svenska kungaparet, sattes den för första gången upp av en judisk regissör. Stycket handlar framför allt om Wagners narcissism, säger Barrie Kosky till Berliner Morgenpost.
Inbrottstjuvar jagas med hundpatrull
En person greps av polisen i dag i Nacka efter ett inbrott på Värmdö. Två av gärningsmännen är fortfarande på fri fot och eftersöks i området.
Läs mer om Nacka och Värmdö.
Nya sanktioner mot Kreml markering mot Trump
Donald Trump får allt svårare att göra verklighet av planen att närma sig Ryssland. I dag väntas nya sanktioner mot Kreml röstas igenom med stor majoritet i representanthuset. Om presidenten lägger in sitt veto riskerar han en förnedrande reprimand.
Läs mer om Kreml, Ryssland och Trump.
Dodge gör comeback i Sverige
En glädjens dag för alla som har saknat Dodge. Nu kommer den klassiska amerikanska muskelbilen tillbaka till Sverige.
Läs mer om Dodge och Sverige.
Sverige kommer att pressa Italien
Oddset-duellen är kampen mellan SportExpressens Eskil Hellberg och Johan Videll.Varje dag väljer de två spelexperterna ut sitt bästa spel i en ärofylld tävling om av vara den främsta tipparen.De redovisar dessutom alla sina spel, så välj en favorit – eller rygga båda två!
Läs mer om Italien och Johan Videll.Varje.
Människor måste själva få välja den metod som passar dem
REPLIK DN DEBATT 23/7. Det är vare sig möjligt eller önskvärt att juridiskt begränsa vem som får bedöma, behandla eller ge rekommendationer till människor som lider av psykisk ohälsa. Däremot är det nödvändigt att de personer som lider av psykiatriska tillstånd och har diagnoser snabbt och professionellt får adekvat behandling i högre grad än de får i dag, skriver Lena Bergquist, metod- och verksamhetsutvecklare, Västerås
Läs mer om Lena Bergquist.
Hultqvist och Ygeman frågas ut om it-affären
I dag möter försvarsminister Peter Hultqvist (S) riksdagens försvarsutskott och inrikesminister Anders Ygeman (S) möter justitieutskottet för att svara på frågor om IT-skandalen på Transportstyrelsen.
Nytt teknikstrul – passystem ligger nere
Teknikproblem med polisens passystem gör att långa väntetider kan uppstå vid passansökan i dag, rapporterar Sydsvenskan. I går förmiddags var det också strul med systemet och det drabbade region Syd, men i dag ska hela landets passystem påverkas.
Läs mer om Syd och Sydsvenskan.
En av de bästa idrottarna i hela världen - någonsin
Hon är en av de mest framgångsrika och folkkära i svensk idrottshistoria.I dag fyller Magdalena Forsberg 50 år. Det här är berättelsen om skidskytten som blev bäst i världen. – Hon var min stora idol, säger Helena Ekholm, trefaldig VM-guldmedaljör.
Beskedet om Johanna Möller
Led Arbogakvinnan Johanna Möller eller ex-pojkvännen Mohammad Rajabi av en allvarlig psykisk störning vid mordet på pappan Göran och mordförsöket på mamman?I dag kommer resultatet av den rättspsykiatriska undersökningen av de, enligt Västmanlands tingsrätt, skyldiga mördarna.Beskedet kommer att avgöra om de kommer kunna dömas till vård eller inte.
Svenska VM-hjälten nobbade tv-jobben
För 15 år sedan var Malin Moström en av världens bästa fotbollsspelare.I dag har hon knappt någon kontakt alls med sporten hon en gång satsade allt på, trots att det ramlat in flera erbjudanden både från tv och olika klubbar. – Jag har haft några förfrågningar, men eftersom jag fått två barn och lite så Det har inte riktigt varit bra tajming, säger Moström i en längre intervju med SportExpressen.
Superhyllningen: Paulsen är Neymar
För en vecka sedan blev Hammarby utspelade av Elfsborg, och förlorade med 3-0.I dag kom revanschen när Bajen vann med 2-1 och tog sin tredje raka seger på hemmaplan.Det efter två mål av Björn Paulsen - som jämfördes med FC Barcelonas forwardsstjärna.Vad är det som händer på Tele2?!? Björn Paulsen är Neymar skriver Jonas Dahlquist på Twitter.
Flera problem med trygghetslarm i landet
Under dagen har det varit stora problem med trygghetslarm runtom i landet.Orsaken kan vara ett tekniskt fel i larmservern i Malmö.I Karlshamn ser man allvarligt på situationen.– Vi fick information om att en tredjedel av larmen inte nådde fram vid 12-tiden i dag, säger Marika Kosekela, undersköterska i hemtjänsten i Karlshamn till BLT.
Cruise har inte träffat dottern på 1397 dagar
Tom Cruise har inte träffat sin dotter Suri på 1397 dagar – nästan fyra år.Enligt In Touch fick han inte ens träffa sin dotter på fars dag tidigare i år.– Han vill ha tillbaka Suri i sitt liv. Han saknar att ha en familj, har en person tidigare berättat för sajten.
Läs mer om Suri.
Svårt att tro att oppositionen blir nöjd med dagens besked
Statsministern beskriver skandalen i Transportstyrelsen som ett haveri. Efter hans presskonferens i dag kan man lika gärna beskriva det som skett som ett informationshaveri i regeringskansliet.
Läs mer om Transportstyrelsen.
Statsministern visar svagt ledarskap
Efter pressträffen på Rosenbad med anledning av Transportstyrelsens it-affär är flera av de andra partiledarna kritiska till statsministerns agerande. – Presskonferensen i dag ställde fler frågor än den gav svar, säger Annie Lööf (C).
Läs mer om Annie Lööf och Rosenbad.