Dag

Satsningen: Så ska Sverige producera mer ekologisk mat

Svenskarna väljer allt oftare ekologiskt i mataffären. Men den produktion Sverige har i dag räcker inte, enligt landsbygdsminister Sven-Erik Bucht (S).Regeringen vill därför skjuta till 50 miljoner kronor för att öka produktionen, skriver Dagens Nyheter.
Läs mer om Sven-Erik Bucht och Sverige.

Regeringen tillsätter 50 miljoner till produktion av ekomat

Regeringen skjuter till 50 miljoner kronor för att öka produktionen av ekomat. – Den produktion vi har i dag räcker inte, säger landsbygdsminister Sven-Erik Bucht (S).
Läs mer om Sven-Erik Bucht.
En splittrad världsbild på DN:s utrikeskväll
Världen krymper och kryper närmare – å ena sidan hotfull, falsk och nationalistisk, å andra sidan hoppfull, mer transparent och upplyst. När DN:s läsare fick träffa tidningens utrikeskorrespondenter fanns alla perspektiv på agendan. – Att se på världen i dag är att slitas mellan optimism och pessimism, inledde Peter Wolodarski, DN:s chefredaktör.
Läs mer om Peter Wolodarski.
Kritiken – anklagas för att ha utnyttjat Aviciis namn
Samma dag som Tim Avicii Bergling gick bort publicerades ett tidigare osläppt album.Producenten Starkillers, som gjort albumet tillsammans med Bergling, möttes då av hård kritik från producenter som menar att han utnyttjat Tim Berglings namn för sin egen vinning.Men nu slår Starkillers tillbaka:– Jag har inte släppt något album. Jag gjorde ett album, som Tim var en medproducent på. Det är inte ett Starkillers och Avicii-album. Tim var en medproducent, säger producenten i en video på Twitter.

Efter modelljobbet: Så ser Romeo Beckham ut i dag

Storebrorsan har elva miljoner följare på Instagram.Romeo Beckham har bara 1,4 miljoner.14-åringen, son till David och Victoria Beckham, håller på Manchester Uniteds rivaler, har tjänat monstersummor på modelljobb och satsar på en helt annan sport än sin pappa.
Klart i dag: 130 ensamkommande ungdomar får fortsätta studer...
Kommunen ska erbjuda ensamkommande flyktingar som hunnit fylla 18 år under Migra...
Läs mer om Migra.
Wivi dog i väntrummet – nu får personalen kritik
Wivi Goderyd, 74, dog av hjärtstopp i väntrummet på sjukhuset.Nu kritiserar IVO ambulanspersonalen som undersökte henne natten innan – och som uppmanade henne att ta en Alvedon och gå till vårdcentralen nästa dag.– Hon hade levt i dag om hon kommit in direkt, säger maken Björn Goderyd.
Läs mer om Alvedon, Björn Goderyd och IVO.
Schottenius om Nobelpriset: "Klokt beslut om man inte delar ut i år"
5:41 Spela Nobelpriset i litteratur kan stoppas klipp i dag kl 17:15 längd 5:41 Det har varit stormigt kring Svenska Akademien senaste tiden.
Våldtog 12-årig flicka vid järnvägsstation
En 17-åring våldtog en 12-årig flicka två gånger under samma dag i juni förra året.Han menade själv att han inte kände till att det var olagligt att ha samlag med någon under 15 år.Tingsrätten menar att det är något som han varit skyldig att känna till och dömer honom till sluten ungdomsvård.Utredningen har tidigare fått skarp kritik – något som också tas upp i rättens dom.
Ingrid, 2, gjorde familjen komplett: Vårt solsken
Lina Boqvist, 43, fick en chock när hennes dotter föddes med Downs syndrom.I dag, två år senare, har hon insett att rädslan och oron endast grundade sig i okunskap och fördomar.– Det är inte så farligt som det kan verka, Ingrid är verkligen solskenet i våra liv, säger Lina.
Läs mer om Ingrid och Lina.
Östersund måste spara - sjukhusets personal i protest
Hundra tjänster ska bort, anställningsstopp införs och vårdpersonalen ska jobba varannan helg. Det är några av sparförslagen som regionstyrelsen i Jämtland Härjedalen ska besluta om i dag, onsdag.
Stålindustrin: Så mycket förnybar energi behövs
I dag lämnar de första nio branscherna sina klimatfärdplaner till regeringen. För stålindustrins innebär klimatfärdplanen fossilfrihet till 2045.
Beslut i dag: Sjukhus-huliganer ska avvisas
Sjukhushuliganer ska lättare kunna avvisas.Det beslutar riksdagen i eftermiddag och uppmanar regeringen att göra en översyn för att stärka tryggheten för patienter och personal på sjukhus.
KHK gör klart med ung duo: "Stor utvecklingspotential"
August Nilsson. Foto: Bildbyrån/Jonas Ljungdahl Karlskrona HK fortsätter att satsa ungt efter degraderingen till Hockeyallsvenskan. I dag presenterade klubben två nya backar, Josef Ingman och August Nilsson.
Kindreds vd har köpt depåbevis för en dryg miljon
Kindreds vd Henrik Tjärnström har köpt 9.000 svenska depåbevis i Kindred i dag, onsdag. Sett till dagens snittkurs är köpet värt drygt 1 miljon kronor.
Läs mer om Henrik Tjärnström och Kindred.
Magnus Dagel: Köp aktien i dag – och glöm börsen i tio år
När Warren Buffett investerar kan börsen lika gärna vara stängd i fem år. Det spelar ingen roll. Vi följer rådet, låtsas att börsen stänger i tio år och ser vad som händer med värdet på ett av börsens fastighetsbolag.
INSÄNDARE: Gör centralstationen till ett musikpalats
Musik i Dalarna har i dag sin verksamhet i en före detta skolbyggnad i Falun - gamla Östra folkskolan. Då den lösningen är mycket illa anpassad till MiD:s behov, söker dess ledning efter bättre lokaler.
Läs mer om Dalarna, Falun och Östra.
Ny statistik: äldre män äter allt nyttigare
Allt fler äldre äter nyttigare i dag än de gjorde för fem år sedan, det visar en ny undersökning.Och framför allt är det männen som ändrat sina kostvanor på äldre dagar.– Historiskt sett har generationen som är seniorer i dag inte behövt bry sig, för de har alltid haft fruar som har lagat mat och tagit hand om familjen, säger forskaren Yvonne Freund-Levi vid Karolinska institutet.
:74-åriga modellen Lauren Hutton: Hemligheten bakom mitt yttre
Den amerikanska modellen och skådespelerskan Lauren Hutton har genom hela sin karriär hyllats för sin tidlösa stil. 74 år gammal är hon än i dag en stilikon. I en intervju med Harper s Bazaar delar hon med sig av sina bästa stilråd.
Läs mer om Bazaar, Harper och Lauren Hutton.
Insändare: Vi för kampen för ett jämställt och jämlikt samhälle varje dag!
Metoo och S-kvinnor Äntligen har tystnaden brutits kring sexuella trakasserier, sexism och kränkande behandling som kvinnor utsätts för. S-kvinnor är socialdemokratiska feminister som jobbar med dessa frågor varje dag!
Läs mer om S-kvinnor Äntligen.
"UD måste sätta hårt mot hårt"
En av de tidigare manifestationerna för Gui Minhai. FOTO: Helena Giertta "UD måste sätta hårt mot hårt" Gui Minhai På Pressfrihetens dag ordnas en stödmanifestation för fängslade Gui Minhai.
Läs mer om Gui Minhai.
Magnus Uggla om reklampremiären: "Tjänstepension är en bra grej"
Magnus Ugglas klassiker Kung för en dag har sedan den släpptes 1997 varit ett lönens ledmotiv. Ingen annan svensk låt är lika starkt associerad till vad som för många är en av månadens höjdpunkter- löningen, skriver AMF i ett pressmeddelande.
Läs mer om AMF och Kung.
Hustrun: En enorm förlust
Hustrun till den 41-årige britt som miste livet i attacken beskrev en gränslös sorg och smärta som drabbat familjen när förhören i förhandlingen om lastbilsdådet på Drottninggatan i dag gick in på sin sista dag.
Läs mer om Drottninggatan.
Hennes make dödades i dådet: Var mitt allt
Hustrun till den 41-årige britt som miste livet i attacken beskrev en gränslös sorg och smärta som drabbat familjen när förhören i förhandlingen om lastbilsdådet på Drottninggatan i dag gick in på sin sista dag.
Läs mer om Drottninggatan.
16 superfina förnamn som är riktigt ovanliga i Sverige
Behöver ni inspiration till barnnamnet? Många vill i dag ge sin bebis ett unikt och annorlunda namn. Därför listar vi här 16 namn, både flicknamn och pojknamn, som är ovanliga i Sverige.
Läs mer om Sverige.