Dags

Lisa Magnusson: Elle-Qaida påminner om västerländska tjejtidningar

Det är aldrig kul med en sur fru, särskilt inte när man är trött efter en lång dags mördande. Det lär oss al-Qaidas nya livsstilsmagasin för kvinnor.

Nu är det dags att sluta gnälla

Sluta gnäll.Anmäl till loppen i stället.Bra prispengar kan inte vara negativt.
Deltävling i högsta klassen
Det är dags för den sista deltävlingen i årets Melodifestival och den håller mycket hög klass. Det kommer bli en hård strid om finalplatserna den här veckan.
Läs mer om Melodifestival.
21 jeans som lyfter, formar och smickrar
Dags att köpa nya jeans? Hitta byxan som är snygg, bekväm och smickrar dina former.Söndag har valt ut 21 figurfixande favoriter som du hittar i bildspelet ovan.

Ryska hotet förblir ett påhitt

För ett tag sedan var det åter dags för Folk och Försvar (och Nato!) i Sälen.
Läs mer om Folk, Försvar, Nato och Sälen.
Dags att stänga försvarets svängdörrar
Det är bra att ministrar och statssekreterare inte längre kan skynda från Rosenbads korridorer till storbolagens ledningscentraler. Men reglerna borde även omfatta sjukvårdslandstingsråd som går till vårdbolaget Aleris och överbefälhavare som går till försvarskoncernen Saab.
Läs mer om Saab.
Live: Melodifestivalen deltävling 4 i Örnsköldsvik
Nu är det dags för den fjärde deltävlingen i Melodifestivalen 2018. Den här gången tävlas det i Örnsköldsvik. DN:s Hanna Fahl och Clas Svahn rapporterar direkt från klockan 19.40.
Björn Wiman: Kulturpolitiken allt viktigare – dags att skapa nya bildningsdepartementet
Tiden då man skämtade om kulturpolitik är förbi – nu är den ett slagfält för idstriden mellan populism och demokrati. Just därför är det dags att avskaffa kulturdepartementet, skriver Björn Wiman.
Läs mer om Björn Wiman.
Dags att tänka om – det här känns bisarrt
PYEONGCHANG. Sverige behöver framgångsrika störtloppsåkare – för att bli bäst i parallellslalom.Förvirrande, absolut.Nu måste det internationella skidförbundet tänka om. Det är dags att skriva om reglerna i den alpina lagtävlingen.
Hanna Fahl: SVT dödar sitt eget nöjesflaggskepp, och det är appens fel
Det är dags för SVT att erkänna att det står en gigantisk smartphoneformad elefant i rummet nu. Röstningssystemet håller på att förstöra Melodifestivalen.
Läs mer om Melodifestivalen och SVT.
Debutanten Emmi Christensson avslöjande innan tävlingen
I morgon är det dags för fjärde och sista deltävlingen i Melodifestivalen.En av de tävlande är debutanten Emmi Christensson.Nu berättar hon för Expressen om sin glammiga outfit – och ringen på fingret.
Viktors val: Dags att lägga ner minst ett parti
Det kanske finns underlag för åtta partier, men knappast för två som tycker alltmer lika om i stort sett allt. Viktor Barth-Kron lyfter frågan.
Fahl på festival: Häng med på Melodifestivalgenrep i Ö-vik
Har Felix Sandman blivit frisk och kan sjunga? Ska Rolandz pyro sätta eld på publiken? Vad betyder Mariettes pyramid och kommer den att hålla för Emmi Christenssons kristallspräckande slutton? Dags för genrep inför deltävling 4 i Melodifestivalen! Hanna Fahl rapporterar direkt från Örnsköldsvik.
Här är de vanligaste misstagen folk gör under uppkörningen
Att ta körkort är något många drömmer om. Men när det väl är dags för uppkörning så är det viktigt att man har koll och allt sitter. Det finns två områden där det är vanligt att många gör misstag.
Leo, 14: Det är dags att sluta kalla det särskola
Leo, 14, vill byta namn på särskolan.– Det känns pinsamt att säga att man går särskola, berättar han.Nu har 14-åringen skickat in ett medborgarförslag för att ändra namnet till utvecklingsskola.
Vägen till Sälen är alldeles för dålig
Det är dags för staten att ta ansvar för vägarnas standard. De håller inte måttet när vi samtidigt investerar miljarder i Sälenfjällen. Det skriver Anders Bjernulf, Destination Sälenfjällen, och Hans Unander (S).
Melodifestivalen 2018 i Örnsköldsvik – allt du vill veta
Mariette, Rolandz eller kanske en högoddsare?Dags för fjärde och sista deltävlingen i Melodifestivalen där två går direkt till final, två till andra chansen.Värd är David Lindgren som vanligt. Mariette är storfavorit att gå till final. Ska hon klara pressen och ta sig hela vägen till finalen i Lissabon i maj?
Familj smet från hotellnota – gav sig i väg mitt i natten
En familj bokade in sig två nätter på hotell Best Western.När det var dags för utcheckning dök ingen upp.Det visade sig att de hade smitit i väg – mitt i natten.
Läs mer om Best Western.När.
En svängig buskis – om fuldans och boogie woogie
Dags för årets fjärde och sista delfinal.Storfavoriten Mariette ställs mot bland andra Rolandz i Örnsköldsvik på lördag.Expressens musikredaktör Anders Nunstedt har lyssnat igenom veckans bidrag. Här är hans första intryck.
Läs mer om Rolandz och Örnsköldsvik.
Fahl på festival: Rapport från första genrepen i Örnsköldsvik
Dags att se årets sista sju bidrag på scenen för första gången! I Melodifestivalens deltävling 4 tävlar Emmi Christensson, Elias Abbas, Felicia Olsson, Rolandz, Olivia Eliasson, Felix Sandman och Mariette. Hanna Fahl rapporterar från torsdagsrepetitionerna.
Miljardslarv: Dags att dumpa ditt usla sparkonto
Svenska folket slarvar bort 6 miljarder kronor om året på storbankernas sparkonton. Genom att flytta sparpengarna till konton med bättre ränta skulle miljarderna istället hamna hos spararna.
DN tipsar: Fem spännande vernissager i Stockholm
I kväll den 22 februari är det dags för en ny vernissageomgång i gallerikvarteret runt Hudiksvallsgatan och på Östermalm i Stockholm. DN:s konstredaktör Birgitta Rubin tipsar om fem intressanta galleriutställningar, om allt från radiopratare och upptäcktsresor till fotboll.
En bortglömd pusselbit i skolan - dags att alla elever får garanti på läromedel
Skolan är den viktigaste av samhällets institutioner för att individer, företag och hela Härnösand ska växa och utvecklas. I skolan är professionella lärare viktigast. Det är de som gör att elever kan lära sig fakta, tänka kritiskt och förstå.
Läs mer om Härnösand.
Sverige vill rösta om vapenvila i Syrien
Sverige och Kuwait vill i dag ha en omröstning i FN-säkerhetsråd om en 30 dagars vapenvila i Syrien. USA:s FN-ambassadör Nikki Haley stödjer förslaget och säger att det är dags att vidta omedelbara åtgärder.
Läs mer om FN-säkerhetsråd, Kuwait och Syrien.