Dala demokraten


Debatt: SSAB värnar om miljön

Replik till Bo Perssons insändare i Dala-Demokraten 16 december 2014 SSAB har valt att fasa ut olja mot naturgas, det är bra för miljön och klimatet, utsläppen av kväveoxider minskar till 300 ton/år,

Läs mer om Dala-Demokraten.

Fansen lägger skulden på Kruse

Till syndabock utsåg de flesta Kjell Kruse, vd i LIF, vilken enligt uppgifter i Dala-Demokraten och på andra mediesajter, lagt sig i mycket av sportchef Salos jobb.

Det finns andra värden att försvara än de ekonomiska

Svensk Minks vd Johan Dalén skriver (Dala-Demokraten 28 november 2014) att Djurens Rätt sprider lögner när det gäller pälsdjursfarmning. Själv företräder Dalén ett vinstintresse som tjänar stora pengar på att stänga in minkar i små burar.

Läs mer om Daln och Johan Daln.
Nej till kvotering till bolagsstyrelser! Svenskt Näringsliv replikerar och Joakim Andersson svarar

I en krönika i Dala-Demokraten den 28 november 2014 kritiserar Joakim Andersson Svenskt Näringslivs negativa inställning till kvotering.

Debatt: För dyrt för naturreservat?

I Dala-Demokraten sade trafik- och fritidsnämndens ordförande Jonas Lennerthson 7 november att kommunen visserligen ändrat sig och inte genomför en nödslakt av fåren som gått och hållit hagmarkerna fina på Lugnet, men fåren ska ändå bort.

Läs mer om Lugnet.
Det här är Region Dalarna

I en insändare i Dala-Demokraten frågade signaturen "Undrande" vad Region Dalarna egentligen gör. När tidningen sedan beslutade sig för att göra en enkät i ämnet visade det sig att gemene man var osäker på vad Region Dalarna egentligen innebär.

Stridsflyg på skid-VM upprör

Under skid-VM i Falun nästa år kommer ett Jas-plan att placeras ut på VM-området, då Saab är en av sponsorerna. Upprörande, tycker Sofie Eriksson, SSU-ordförande för Dalarnas distriktsstyrelse. Hon vill att VM ska vara ett fredligt arrangemang. — I stället blir det ett skyltfönster för vapen, säger hon till Dala-Demokraten.

Åtalas för att ha rökt i sängen

En 56-årig kvinna i Borlänge åtalas för allmänfarlig vårdslöshet efter att ha rökt i sängen i sin lägenhet, och på så sätt orsakat en brand, skriver Dala-Demokraten.

Läs mer om Borlänge och Dala-Demokraten.
Sängrökande kvinna krävs på miljoner

En 56-årig kvinna i Borlänge åtalas för allmänfarlig vårdslöshet efter att ha rökt i sängen i sin lägenhet, och på så sätt orsakat en brand, skriver Dala-Demokraten.

Läs mer om Borlänge och Dala-Demokraten.
Sängrökande kvinna krävs på miljoner

En 56-årig kvinna i Borlänge åtalas för allmänfarlig vårdslöshet efter att ha rökt i sängen i sin lägenhet, och på så sätt orsakat en brand, skriver Dala-Demokraten.

Läs mer om Borlänge och Dala-Demokraten.
Sängrökande kvinna krävs på miljoner

En 56-årig kvinna i Borlänge åtalas för allmänfarlig vårdslöshet efter att ha rökt i sängen i sin lägenhet, och på så sätt orsakat en brand, skriver Dala-Demokraten. Kvinnan somnade ifrån cigaretten som sedan antände sängen och brandskadade ett flertal lägenheter i samma fastighet. Hon krävs nu på drygt två miljoner kronor av fastighetsägaren och försäkringsbolaget.

Läs mer om Borlänge och Dala-Demokraten.
Ännu ingen misstänkt för bränderna

Knappt 30 misstänkta mordbränder sedan årsskiftet. Så ser facit ut för polisen i Borlänge som i dag uppger att utredningen går trögt. I maj uttalade sig Joel Pclard i Dala-Demokraten

Insändare: Jag är en gammal Brunnsvikare

I Dala-Demokraten den 15 september hade Inga Britt Hagström en mycket bra insändare med rubriken: Tankar vid Brunnsviks gamla folkhögskola, som jag som gammal Brunnsvikare blev mycket

Tidigare toppnyhet hos Expressen:
Bil körde ner i vattnet – tre personer saknas

En bil hamnade i vattnet i närheten av Leksand under söndagen. Enligt Dala-Demokraten saknas tre personer, som befaras ha drunknat i olyckan.

Läs mer om Leksand.
Märkt björn fick skador

Linghed(JJ) En märkt björhanne som fälldes i området kring Linghed hade fått svåra sår av halsbandet. Björnen fälldes förra helgen och på halsen fanns inflammerade köttsår. Det här rapporterar Dala-Demokraten/dalademokraten.se.

Läs mer om Linghed.
Sommarbilder 2014

Ann-Christine Arnberg i Borlänge tycker att sommaren 2014 varit helt fantastiskt härlig. Med de här bilderna hon skickat till Dala-Demokraten kan vi läsare också ta del av hennes soliga

Läs mer om Borlänge och Dala-Demokraten.
Död man var från Dalarna

Den man som omkommit i branden var hemmahörande i Dalarna. Det bekräftar polisen för Dala-Demokraten. Enligt tidningen var han från en kommun i södra Dalarna. Han ska ha anmälts saknad

Läs mer om Dala-Demokraten och Dalarna.
Tidigare toppnyhet hos Dagens nyheter:
Aska från skogsbrand faller över Falun

Brandrök och aska väller in över Falun, uppger Dala-Demokraten på nätet.

Läs mer om Dala-Demokraten och Falun.
`Man törs inte lämna för att man är så nedtryckt`

I måndagens Dala-Demokraten gick att läsa om Kvinnojouren i Falun dit många misshandlade kvinnor söker sig.

Svar på Rullgårds frågor om djur

Detta är svar på Annika Rullgårds frågor till Länsstyrelsen Dalarna om djur i hennes inlägg i Dala-Demokraten 21 juli. Djurskyddslagen gäller för alla tama djur, inklusive vilda djur

Säter använder olaglig kroppsvisitering

Dala-Demokraten skrev i går en artikel om den anmälan som IVO, Inspektionen för vård och omsorg, har riktat mot Säter.

Läs mer om IVO, Inspektionen och Säter.
`Almedalen är som salemmarschen`

- Det är kul att få skriva i just Dala-Demokraten, med tanke på den status som DD har och har haft. Jag fick DD:s betydelse särskilt satt i ett sammanhang när jag i går intervjuade Helle Klein, säger Ida Ali-Lindqvist.

Greider: `En glad nyhet om körkortet`

Ibland blir man bara sådär enkelt glad över en nyhet att man nästan ler litet grann. I veckan hade Dala-Demokraten en artikel om den unga kvinnan Muna Abdi Sheik Ali. Hon går på förskollärarprogrammet.

Osanningar om vindkraften

Detta är en replik på en debattartikel som publicerades i Dala-Demokraten den 4 juni 2014.

Läs mer om Dala-Demokraten.
Läkare kritiseras för omild kontroll

En 66-årig kvinnlig patient fick vid en läkarundersökning en slang uppförd i ändtarmen utan smärtstillande medel, trots att en närvarande sjuksköterska ansåg att hon borde få det, och trots att det utlovats i kallelsen. Patienten beskriver i efterhand undersökningen, en så kallad koloskopi, som tortyr och misshandel, skriver Dala-Demokraten.

Läs mer om Dala-Demokraten.Senaste nyheternaNyhetsdatabasen - Nyheter på ett ställe
Nyhetsdatabasen är en nyhetsagent och sökmotor som samlar nyheter från svenska tidningar. Här kan du snabbt läsa aktuella nyheter eller göra sök flera år tilbaka.
Kontakt
post@nyhetsdatabasen.se

Senaste 24t
09 08 07 06 05 04 03 02 01 00 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10