Dala demokraten

Skola stängd efter påstått knivhot

En skola i Ludvika hålls stängd på onsdagen efter påstått knivhot, skriver Dala-Demokraten.
Läs mer om Dala-Demokraten och Ludvika.

Besökte elev – blev svårt hundbiten

En anställd vid en skola i Mora blev attackerad av en hund när hon skulle besöka en elev i bostaden, skriver Dala-Demokraten. Kvinnan fick lov att uppsöka sjukvård efter attacken.
Läs mer om Dala-Demokraten och Mora.
Polis utreds efter häxjakt på raggare
Polisen har anmält sin egen besiktningsman för urkundsförfalskning och grovt tjänstefel efter misstankar om rent felaktigt utfärdade böter och beslut om registreringsbesiktningar, protokoll som undertecknats felaktigt och har ändrats i efterhand, skriver Dala-Demokraten.
Läs mer om Dala-Demokraten.
Flög 50 meter med bil – en allvarligt skadad
En person är allvarligt skadad efter en olycka i Dalarna. Bilen ska ha kört av vägen och flugit 50 meter genom luften, skriver Dala-Demokraten.
Läs mer om Dala-Demokraten och Dalarna.

Misstänkt granat hittad i polishus i Falun

Polishuset i Falun har utrymts eftersom en granat påträffats i receptionen, skriver Dala-Demokraten.
Läs mer om Dala-Demokraten och Falun.
Skoterförare saknas efter tur på fjället
En man i 20-årsåldern är försvunnen efter en skotertur i Häggberget, mellan Dalarna och Jämtland, skriver Dala-Demokraten. Det finns inget spår som visar vilken riktning mannen har åkt –och anhöriga har inte hört av honom sedan i går. Nu har en stor räddningsinsats med fjällräddare och helikopter inletts.
Juholt om opinionsraset: Löfven driver fel politik
I en ledarspecial i Dala-demokraten intervjuas den tidigare partiledaren Håkan Juholt om Socialdemokraternas kris och sin efterträdare Stefan Löfven.
Håkan Juholts sågning av Löfven
Förra S-ledaren Håkan Juholt totalsågar sin efterträdare Stefan Löfven och hävdar att partiet nu ägnar sig åt självamputering. I en intervju för tidningen Dala-Demokraten hävdar han också att partiledningen lider brist på ideologiskt självförtroende. – Partiet har i väldigt stor utsträckning utvecklats till att bli en intresseorganisation för kommunalt förtroendevalda medan fackföreningarna har blivit till försäkringsbolag.
Två män gripna efter gruppvåldtäkt
Den 17 oktober begicks en grov våldtäkt mot en ung kvinna på Fredsgatan i Ludvika, Dalarna. Nu har två män gripits efter DNA-träff, skriver Dala-Demokraten. Nu jagas en tredje misstänkt person för gruppvåldtäkten.
Brevbärare somfick guldskivor
Evert Sandin, den sjungande lantbrevbäraren från Vikarbyn, är död, skriver Dala-Demokraten.
Läs mer om Dala-Demokraten och Vikarbyn.
Evert Sandin – är död
Evert Sandin, den sjungande lantbrevbäraren från Vikarbyn, är död, skriver Dala-Demokraten.
Läs mer om Dala-Demokraten och Vikarbyn.
Evert Sandin är död – han blev 83 år gammal
Evert Sandin, den sjungande lantbrevbäraren från Vikarbyn, är död, skriver Dala-Demokraten.
Läs mer om Dala-Demokraten och Vikarbyn.
Evert Sandin är död
Evert Sandin, den sjungande lantbrevbäraren från Vikarbyn, är död, skriver Dala-Demokraten. Sandin...
Läs mer om Dala-Demokraten och Vikarbyn.
Rättsläkare fällde släppt mördare
En 44-årig Borlängebo har dömts till 14 års fängelse för mord, rapporterar Dala-Demokraten. Mannen...
Läs mer om Borlängebo och Dala-Demokraten.
Ferm häktad men inte för mordförsök
Lars Ferm, tidigare Lars-Inge Svartenbrandt, har häktats misstänkt för grovt vapenbrott och hot mot tjänsteman, skriver Dala-Demokraten. Däremot finns inte tillräckliga bevis för att Ferm ska ha gjort sig skyldig till mordförsök eller dråpförsök när han greps i Ljusnarsberg med anledning av ett bråk i en lägenhet.
Säterpatient häktad för barnvåldtäkt
En patient på Säter, dömd till sluten psykiatrisk vård, har häktats misstänkt för våldtäkt mot barn. Brottet ska ha begåtts i måndags i Säter, skriver Dala-Demokraten.
Läs mer om Dala-Demokraten och Säter.
Säterpatient häktad för barnvåldtäkt
En patient på Säter, dömd till sluten psykiatrisk vård, har häktats misstänkt för våldtäkt mot barn. Brottet ska ha begåtts i måndags i Säter, skriver Dala-Demokraten.
Läs mer om Dala-Demokraten och Säter.
Mellanskog odlar myter - igen
I Dala-Demokraten den 20/1 skriver Skogsägareföreningen Mellanskogs ordförande Karin Perers, och tillika centerpolitiker, om att det är dags att vakna upp!
Två döms för fildelning
Två män, 24 och 25 år gamla, har av Falu tingsrätt dömts till 120 timmars samhällstjänst för brott mot upphovsrättslagen. De hotas dessutom av skadestånd. Upphovsrättsinnehavare, representerade av Nordisk Film, har krävt sammanlagt 18 miljoner kronor, skriver Dala-Demokraten.
"Du kan inte läsa innantill!"
Svar till Ronny Svensson angående recensionen av Min Oro . Tack, Ronny Svensson, för att du uppmärksammade min bok Min oro i Dala-Demokraten.
Högskolan Dalarna och idrotten
Undertecknad har läst den artikel som rektor Marita Hilliges och styrelseordförande Peter Samuelsson från Högskolan Dalarna skrivit i Dala-Demokraten gällande Högskolan Dalarnas framtidsvision (Dala-Demokraten 150105).
Debatt: Högskolan Dalarna och idrotten
Undertecknad har läst den artikel som rektor Marita Hilliges och styrelseordförande Peter Samuelsson från Högskolan Dalarna skrivit i Dala-Demokraten gällande Högskolan Dalarnas framtidsvision. Det förvånande är att idrotten ej nämns.
Pang och Camp Gagnsing
Dala-Demokraten var på plats vid genrepet av revyn som i år döpts till Camp Gagnsing-beyond Floá. Även om det är svårt att jämföra från år till år får årets upplaga av Björborevyn en topplacering.
Svensk blir legendar i Hall of Fame
En svensk bluesmusiker blir legendar i Blues Hall of Fame. Clas Yngström, känd från bland annat Sky High, tar plats bredvid stjärnor som Johnny Winter, Eric Clapton och Muddy Waters, skriver Dala-Demokraten.
Svensk blir legendar i Hall of Fame
En svensk bluesmusiker blir legendar i Blues Hall of Fame. Clas Yngström, känd från bland annat Sky High, tar plats bredvid stjärnor som Johnny Winter, Eric Clapton och Muddy Waters, skriver Dala-Demokraten. — Nu jäklar går gagerna upp! skojar Clas Yngström när tidningen når honom per telefon. Clas Yngström finns redan representerad i amerikanska Blues Hall of Fame, men då som Master blues artist.