Dala demokraten


Mellanskog odlar myter - igen

I Dala-Demokraten den 20/1 skriver Skogsägareföreningen Mellanskogs ordförande Karin Perers, och tillika centerpolitiker, om att det är dags att vakna upp!

Två döms för fildelning

Två män, 24 och 25 år gamla, har av Falu tingsrätt dömts till 120 timmars samhällstjänst för brott mot upphovsrättslagen. De hotas dessutom av skadestånd. Upphovsrättsinnehavare, representerade av Nordisk Film, har krävt sammanlagt 18 miljoner kronor, skriver Dala-Demokraten.

"Du kan inte läsa innantill!"

Svar till Ronny Svensson angående recensionen av Min Oro . Tack, Ronny Svensson, för att du uppmärksammade min bok Min oro i Dala-Demokraten.

Högskolan Dalarna och idrotten

Undertecknad har läst den artikel som rektor Marita Hilliges och styrelseordförande Peter Samuelsson från Högskolan Dalarna skrivit i Dala-Demokraten gällande Högskolan Dalarnas framtidsvision (Dala-Demokraten 150105).

Debatt: Högskolan Dalarna och idrotten

Undertecknad har läst den artikel som rektor Marita Hilliges och styrelseordförande Peter Samuelsson från Högskolan Dalarna skrivit i Dala-Demokraten gällande Högskolan Dalarnas framtidsvision. Det förvånande är att idrotten ej nämns.

Pang och Camp Gagnsing

Dala-Demokraten var på plats vid genrepet av revyn som i år döpts till Camp Gagnsing-beyond Floá. Även om det är svårt att jämföra från år till år får årets upplaga av Björborevyn en topplacering.

Svensk blir legendar i Hall of Fame

En svensk bluesmusiker blir legendar i Blues Hall of Fame. Clas Yngström, känd från bland annat Sky High, tar plats bredvid stjärnor som Johnny Winter, Eric Clapton och Muddy Waters, skriver Dala-Demokraten.

Svensk blir legendar i Hall of Fame

En svensk bluesmusiker blir legendar i Blues Hall of Fame. Clas Yngström, känd från bland annat Sky High, tar plats bredvid stjärnor som Johnny Winter, Eric Clapton och Muddy Waters, skriver Dala-Demokraten. — Nu jäklar går gagerna upp! skojar Clas Yngström när tidningen når honom per telefon. Clas Yngström finns redan representerad i amerikanska Blues Hall of Fame, men då som Master blues artist.

"Fint sällskap man hamnat i - extra roligt att få priset två år i rad"

I 69 år har Dala-Demokraten utsett årets idrottare. Förste var Nils "Mora-Nisse" Karlsson 1946. - Fint sällskap man hamnat i. Extra roligt att få priset två år i rad, säger Tove Alexandersson.

Debatt: SSAB värnar om miljön

Replik till Bo Perssons insändare i Dala-Demokraten 16 december 2014 SSAB har valt att fasa ut olja mot naturgas, det är bra för miljön och klimatet, utsläppen av kväveoxider minskar till 300 ton/år,

Läs mer om Dala-Demokraten.
Fansen lägger skulden på Kruse

Till syndabock utsåg de flesta Kjell Kruse, vd i LIF, vilken enligt uppgifter i Dala-Demokraten och på andra mediesajter, lagt sig i mycket av sportchef Salos jobb.

Det finns andra värden att försvara än de ekonomiska

Svensk Minks vd Johan Dalén skriver (Dala-Demokraten 28 november 2014) att Djurens Rätt sprider lögner när det gäller pälsdjursfarmning. Själv företräder Dalén ett vinstintresse som tjänar stora pengar på att stänga in minkar i små burar.

Läs mer om Daln och Johan Daln.
Nej till kvotering till bolagsstyrelser! Svenskt Näringsliv replikerar och Joakim Andersson svarar

I en krönika i Dala-Demokraten den 28 november 2014 kritiserar Joakim Andersson Svenskt Näringslivs negativa inställning till kvotering.

Debatt: För dyrt för naturreservat?

I Dala-Demokraten sade trafik- och fritidsnämndens ordförande Jonas Lennerthson 7 november att kommunen visserligen ändrat sig och inte genomför en nödslakt av fåren som gått och hållit hagmarkerna fina på Lugnet, men fåren ska ändå bort.

Läs mer om Lugnet.
Det här är Region Dalarna

I en insändare i Dala-Demokraten frågade signaturen "Undrande" vad Region Dalarna egentligen gör. När tidningen sedan beslutade sig för att göra en enkät i ämnet visade det sig att gemene man var osäker på vad Region Dalarna egentligen innebär.

Stridsflyg på skid-VM upprör

Under skid-VM i Falun nästa år kommer ett Jas-plan att placeras ut på VM-området, då Saab är en av sponsorerna. Upprörande, tycker Sofie Eriksson, SSU-ordförande för Dalarnas distriktsstyrelse. Hon vill att VM ska vara ett fredligt arrangemang. — I stället blir det ett skyltfönster för vapen, säger hon till Dala-Demokraten.

Åtalas för att ha rökt i sängen

En 56-årig kvinna i Borlänge åtalas för allmänfarlig vårdslöshet efter att ha rökt i sängen i sin lägenhet, och på så sätt orsakat en brand, skriver Dala-Demokraten.

Läs mer om Borlänge och Dala-Demokraten.
Sängrökande kvinna krävs på miljoner

En 56-årig kvinna i Borlänge åtalas för allmänfarlig vårdslöshet efter att ha rökt i sängen i sin lägenhet, och på så sätt orsakat en brand, skriver Dala-Demokraten.

Läs mer om Borlänge och Dala-Demokraten.
Sängrökande kvinna krävs på miljoner

En 56-årig kvinna i Borlänge åtalas för allmänfarlig vårdslöshet efter att ha rökt i sängen i sin lägenhet, och på så sätt orsakat en brand, skriver Dala-Demokraten.

Läs mer om Borlänge och Dala-Demokraten.
Sängrökande kvinna krävs på miljoner

En 56-årig kvinna i Borlänge åtalas för allmänfarlig vårdslöshet efter att ha rökt i sängen i sin lägenhet, och på så sätt orsakat en brand, skriver Dala-Demokraten. Kvinnan somnade ifrån cigaretten som sedan antände sängen och brandskadade ett flertal lägenheter i samma fastighet. Hon krävs nu på drygt två miljoner kronor av fastighetsägaren och försäkringsbolaget.

Läs mer om Borlänge och Dala-Demokraten.
Ännu ingen misstänkt för bränderna

Knappt 30 misstänkta mordbränder sedan årsskiftet. Så ser facit ut för polisen i Borlänge som i dag uppger att utredningen går trögt. I maj uttalade sig Joel Pclard i Dala-Demokraten

Insändare: Jag är en gammal Brunnsvikare

I Dala-Demokraten den 15 september hade Inga Britt Hagström en mycket bra insändare med rubriken: Tankar vid Brunnsviks gamla folkhögskola, som jag som gammal Brunnsvikare blev mycket

Tidigare toppnyhet hos Expressen:
Bil körde ner i vattnet – tre personer saknas

En bil hamnade i vattnet i närheten av Leksand under söndagen. Enligt Dala-Demokraten saknas tre personer, som befaras ha drunknat i olyckan.

Läs mer om Leksand.
Märkt björn fick skador

Linghed(JJ) En märkt björhanne som fälldes i området kring Linghed hade fått svåra sår av halsbandet. Björnen fälldes förra helgen och på halsen fanns inflammerade köttsår. Det här rapporterar Dala-Demokraten/dalademokraten.se.

Läs mer om Linghed.
Sommarbilder 2014

Ann-Christine Arnberg i Borlänge tycker att sommaren 2014 varit helt fantastiskt härlig. Med de här bilderna hon skickat till Dala-Demokraten kan vi läsare också ta del av hennes soliga

Läs mer om Borlänge och Dala-Demokraten.Senaste nyheternaNyhetsdatabasen - Nyheter på ett ställe
Nyhetsdatabasen är en nyhetsagent och sökmotor som samlar nyheter från svenska tidningar. Här kan du snabbt läsa aktuella nyheter eller göra sök flera år tilbaka.
Kontakt
post@nyhetsdatabasen.se

Senaste 24t
16 15 14 13 12 11 10 09 08 07 06 05 04 03 02 01 00 23 22 21 20 19 18 17