Dalarnas tidningar

Perra: Det ska vara stränga straff för det

I kväll stannar Dalarna för några timmar, igen. Slaget om Siljan går in i episod två och Leksand har mycket att bevisa efter onsdagens debacle. Man får dock klara sig utan nyckelbacken Markus Lauridsen som är avstängd i fem matcher efter huvudtacklingen senast - en tackling som lagets tränare fördömer. – Det ska vara stränga straff när det tar mot huvudet, säger Leksands tränare Perra Johnson till Dalarnas Tidningar.
Läs mer om Dalarna, Leksand, Perra Johnson och Siljan.

En person död i villabrand i Dalarna

En villa började brinna vid klockan 17 på torsdagen i Säters kommun och huset blev snabbt övertänt. Räddningstjänst från Säter, Stora Skedvi och Långhyttan jobbade med att få kontroll på lågorna, skriver Dalarnas Tidningar.
Skola håller stängd efter uppgifter om knivar
En högstadieskola i Ludvika är stängd på onsdagen, enligt Dalarnas tidningar. Orsaken: Det ska finnas knivar på skolan. – Man är orolig för att konflikter mellan elever ska gå över i att man skadar varandra, säger skolchefen Jonas Fors till Dalarnas tidningar. Polisen har en händelserapport om ärendet, men ingen brottsanmälan.
Läs mer om Ludvika.
Ytterligare en hoverboard började brinna
Två tonåringar i Lima i Dalarna rökskadades när en hoverboard som stod på laddning började brinna, skriver Dalarnas Tidningar.
Läs mer om Dalarna och Lima.

Kan lämna Bajen - för Dalkurd

Hammarbys juniortränare Andreas Brännström bekräftar för Dalarnas Tidningar att det förs diskussioner med hans gamla klubb Dalkurd. – Jag tror att det närmar sig någon form av lösning, säger Brännström till tidningen.
Läs mer om Bajen, Brännström och Dalkurd.
Kvinna stal bil när ägaren tvättade ruta
En minst sagt våghalsig tjuv knyckte en bil på en bensinmack i Borlänge – mitt framför näsan på ägaren som stod utanför och tvättade rutorna, skriver Dalarnas-Tidningar.
Läs mer om Borlänge och Dalarnas-Tidningar.
En skjuten i Säter
En kvinna ska ha blivit skjuten i benet i Säter, skriver Dalarnas Tidningar. Skjutningen ska ha skett vid 22-tiden.
Läs mer om Säter.
Man skjuten i benet i Säter
En person ska ha blivit skjuten i benet i Säter, skriver Dalarnas Tidningar. Skjutningen ska ha skett vid 22-tiden.
Läs mer om Säter.
Kvinna svårt skadad i olycka i blixthalkan
En kvinna har skadats svårt i en trafikolycka på riksväg 69 i Grycksbo i Falu kommun, skriver Dalarnas Tidningar.
Läs mer om Falu och Grycksbo.
Folkilsken älg sprang rakt emot skolelever
En folkilsken älg, som jagat elever på Grycksboskolan i Dalarna, har avlivats. Det skriver Dalarnas tidningar.
Läs mer om Dalarna och Grycksboskolan.
Brand på skola – elever evakueras
Mora gymnasium har utrymts efter en brand med omfattande rökutveckling på måndagsmorgonen, skriver Dalarnas tidningar. – Vi har haft kraftig rökutveckling. Vi har fortfarande inte kontroll på branden, säger Peter Bäcke, press- och stabschef vid Mora brandkår, till tidningen.
Läs mer om Mora och Peter Bäcke.
Brand på skola – elever utryms
Mora gymnasium har utrymts efter en brand på måndagsmorgonen, skriver Dalarnas tidningar. – Vi har haft kraftig rökutveckling. Vi har fortfarande inte kontroll på branden, säger Peter Bäcke, press- och stabschef vid Mora brandkår.
Läs mer om Mora och Peter Bäcke.
Persontåg har spårat ur i Borlänge
Det är helt stopp i tågtrafiken förbi Borlänge sedan ett persontåg spårat ur vid Borlänge station på sin väg mot Falun, rapporterar Dalarnas Tidningar.
Läs mer om Borlänge och Falun.
Persontåg har spårat ur i Borlänge
Det är helt stopp i tågtrafiken förbi Borlänge sedan ett persontåg spårat ur vid Borlänge station på sin väg mot Falun, rapporterar Dalarnas Tidningar.
Läs mer om Borlänge och Falun.
SD visade film från nazistsida på mötet
SD i Borlänge visade en film från en nazistsida på ett möte, skriver Dalarnas Tidningar. Mötet var upptakten till en kampanj för att försöka stoppa ett planerat islamiskt center i staden. – Vi tar starkt avstånd från rasism och nazism, säger kommunfullmäktigeledamoten Tony Nyberg, SD, till DT.
Läs mer om Borlänge och Tony Nyberg.
Hagwall bekräftar: SD vill utesluta mig
Riksdagsledamoten Anna Hagwall bekräftar nu att Sverigedemokraternas partiledning vill utesluta henne. – Partiledningen har delgivit mig ett uteslutningsärende, säger hon till Dalarnas Tidningar.
Kraftig brand i hyreshus i Ludvika
Ett flerfamiljshus står i brand i Ludvika. Branden ska ha startat i en bil och sedan spridit sig vidare till flerfamiljshuset intill. – Läget är fortfarande akut. Just nu är vi på taket och kontrollerar ytterligare spridning då det finns risk för det, säger räddningsledare Torbjörn Berg till Dalarnas tidningar.
Läs mer om Ludvika och Torbjörn Berg.
Uppgifter: Google planerar serverhall utanför Avesta
Den globala jätten Google planerar en serverhall i Horndal utanför Avesta, skriver Dalarnas Tidningar, och hänvisar till flera källor.
Läs mer om Avesta, Google och Horndal.
Då vill vi att han ska spela här i Leksand
Mattias Ritola har ett och ett halvt år kvar på sitt kontrakt med schweiziska Fribourg-Gottern. Nu berättar Leksands sportråd Mikael Karlberg att klubben har en nära kontakt med forwarden, och att man har ett stort intresse av att se honom tillbaka i klubben. – Den dagen han vänder hem efter sitt avtal vill vi att han ska spela i Leksand, säger han till Dalarnas Tidningar. Ladda ner SportExpressens populära app direkt här!
Bellemare: Man ska aldrig säga aldrig...
NHL-centern Pierre-douard Bellemare var med och stoppade Tre Kronor från en final mot Kanada i World Cup. Hans hockeykarriär tog fart i Leksand och det finns en liten chans att han återvänder dit. – Min fru är från Dalarna och Borlänge och Leksand är som sagt alltid Leksand för mig, säger Bellemare i en intervju med Dalarnas Tidningar.
500 evakuerade efter bombhot mot hotell
Cirka 500 personer har evakuerats efter att ett bombhot riktats mot hotell Galaxen i Borlänge, där en kurdisk bröllopsfest pågick. Det uppger bland annat Dalarnas Tidningar.
Läs mer om Borlänge och Galaxen.
Leksandsupportern går fem mil till match
Det såg under lång tid mörkt ut för Leksand förra säsongen och få trodde att laget skulle kunna ta sig upp till SHL. En av dessa var Peter Svedin, som lovade att han skulle gå hela vägen till premiärmatchen om laget lyckades ta sig vidare. Sedan totalvände Leksand sin negativa trend, och i morse inledde Peter Svedin den nästan fem mil långa vandringen till Leksands SHL-premiär mot Djurgården i kväll. – Det är bara att bita ihop och gå, säger han till Dalarnas Tidningar.
Läs mer om Djurgården, Leksand, Peter Svedin och SHL.
67-årig kvinna misstänkt för Ludvikamord
En 67-årig kvinna sitter sedan två veckor tillbaka häktad, misstänkt för mord på en kvinna i 50-årsåldern i Ludvika kommun, skriver Dalarnas Tidningar.
Läs mer om Ludvika och Ludvikamord.
En tonårig flicka fick fly undan brand
En tonårig flicka fick fly genom att hoppa ut ur ett fönster för att rädda sig undan elden när en fäbod fattade eld norr om Älvdalen, rapporterar Dalarnas tidningar. Flickan och hennes föräldrar klarade sig utan skador men huset totalförstördes i lågorna.
Läs mer om Älvdalen.
Misstänkt kidnappare greps efter polisjakt
Helikoptrar och polisbilar jagar en brun, eventuellt guldfärgad bil som kört i hög hastighet i Rättvik, skriver Dalarnas Tidningar. Polisregion Väst har tagit hjälp av dalapolisen för att få fast en person som misstänks för människorov. Jakten ska nu vara över och personen har gripits.
Läs mer om Rättvik.