Dalarnas tidningar

Man och kvinna grovt misshandlade – en var medvetslös

En kvinna i 30-årsåldern och en man i 35-årsåldern fördes på torsdagseftermiddagen till sjukhus efter att ha blivit misshandlade.Enligt polisen var båda två rejält misshandlade med ett tillhygge.– Kvinnan var medvetslös när hon fördes till lasarettet, säger Mats Öhman, presstalesperson för region Bergslagen till Dalarnas Tidningar.
Läs mer om Bergslagen.

Beskedet: Dalkurd flyttar till Uppsala

Nu är det klart, Dalkurd flyttar till Uppsala.Enligt Dalarnas Tidningar är beslutet taget och spelarna är informerade.Kommande säsongens matcher ska spelas i Västerås eller Gävle.
Uppgifter: Dalkurd flyttar till Uppsala
Dalkurd flyttar sin fotbollsverksamhet till Uppsala, enligt källor till Dalarnas Tidningar.
Läs mer om Uppsala.
Blev miljonärer på 48 år gammal stryktipsrad
De båda vännerna har lämnat in samma stryktipsrad sedan 1969.I helgen lyckades de äntligen pricka in 13 rätt – och blev 1 226 110 kronor rikare, skriver Dalarnas Tidningar.

Dumpades av Leksand – fick läsa det i tidningen

När Leksand åkte ur SHL säsongen 2014/15 bröt de kontraktet med Sebastian Fakt.Enda problemet? De meddelade aldrig Fakt.– Klart jag blev besviken och förvånad, säger han till Dalarnas tidningar.
Läs mer om Fakt, Leksand, SHL och Sebastian Fakt.Enda.
Två gripna för mordförsök i Mora
Två män har gripits för mordförsök på varandra i Mora, skriver Dalarnas Tidningar.
Läs mer om Mora.
Mystisk sjukdom i svenska landslaget
I helgen avgörs Supersprinten i Östersund.En tävling flera svenskar tvingats lämna återbud till - efter en mystisk åkomma.– De har fått någon slags magsjuka i Idre, säger herrarnas landslagstränare Lars Selin till Dalarnas Tidningar.
Läs mer om Idre, Supersprinten och Östersund.En.
Misstänkt härva i Leksands IF
Ishockeyklubben Leksands IF misstänks ha utsatts för en svinnhärva efter att egendom sålts vidare av två anställda i föreningen, utan föreningens vetskap. Det skriver Dalarnas tidningar.
Larm om brand hos ABB i Ludvika
Ett larm om en brand på företaget ABB i Ludvika har kommit in till Räddningstjänsten.Dalarnas Tidningar skriver att det, enligt SOS Alarm, ska det ha brunnit i ett ställverk.– Det kom in som brand i byggnad, säger Rolf Hellberg vid Räddningstjänsten i Ludvika.
Teorin: Döttrarna skakade hand med pojkar – pappan mördades
Mannen ska ha vägrat att mörda sina två tonårsdöttrar – och då blivit ihjälhuggen av en äldre släkting under en fisketur.Enligt både åklagaren och målsägandebiträdet är hedersmotiv bakgrunden till mordet.– Bråket ska ha handlat om en händelse för två år sedan där NN:s döttrar hälsat på två pojkar genom att skaka hand, säger åklagaren Gun-Britt Ström i sin sakframställan i rätten, enligt Dalarnas Tidningar.Rättegången mot mannen som är släkt med hedersmördade Fadime Sahindal inleddes på tisdagsmorgonen.
Nazist tar plats i Borlänges fullmäktige
Pär Sjögren, medlem i nazistiska Nordiska Motståndsrörelsen, får en plats i Borlänges fullmäktige.Detta efter att en SD-stol blivit ledig – och Sjögren är ersättare, skriver Dalarnas Tidningar.– Det är förfärligt, säger Madelene Vestin, ordförande för SD i Dalarna.
Leksands bakslag – stjärnan opererad
Leksand har drabbats av ett tungt bakslag.Mattias Ritola opererades under gårdagen efter att ha drabbats av blindtarmsinflammation.– Törs inte svara på hur länge han blir borta, säger Leksands tränare Markus Åkerblom till Dalarnas tidningar.
Två gripna efter rån mot krog i Dalarna
Polisen har gripit två män som misstänks för ett väpnat rån mot en restaurang i Hondal.– Vi har gripit två personer och i övrigt säger jag inget mer, säger Torbjörn Roos, vakthavande befäl vid polisen i Bergslagen till Dalarnas Tidningar.
Läs mer om Bergslagen, Dalarna och Hondal.
Rissveds avstår från VM efter avtalsbråk
OS-vinnaren Jenny Rissveds kommer inte till start i mountainbike-VM i september. Även Alexandra Engen och Ida Jansson stoppas från VM, enligt Dalarnas Tidningar.
Läs mer om Ida Jansson.
Polisen utreder björnattacken
Nu går polis och åklagare till botten med vad som hände när en 18-åring dödades av en brunbjörn i ett hägn inne på Orsa Rovdjurspark.– Både björnen och beslagtagna kläder ska undersökas och kommer att skickas i väg på analys. Sedan väntar obduktion av den avlidne, säger Johan Wallenius, vakthavande befäl på polisen, till Dalarnas tidningar.
Läs mer om Orsa Rovdjurspark.
Man svårt skadad – klämdes under fyrhjuling
Mannen hamnade av oklar anledning under fyrhjulingen.Han fördes med ambulanshelikopter till Falu lasarett och vårdas för svåra skador.– Han har lastat fyrhjulingen för mycket, fått sladd och åkt av vägen, säger Lars Eriksson, räddningsledare, till Dalarnas tidningar.
Läs mer om Falu.
Har ingen tanke på nåt annat än Leksand
Ett av Leksands största framtidslöften Rickard Hugg, 18, valde att lämna klubben för spel i en kanadensisk juniorliga.En väg backlöftet Filip Johansson, 17, utesluter.– Jag har ingen tanke på något annat än Leksand, säger han till Dalarnas Tidningar.
Julias kanin försvann – hittad med knäckt nacke
17-åriga Julia Tenln från Mora efterlyste i går sin saknade kanin Kola.Några timmar senare hittas han dränkt och med bruten nacke vid en badplats, skriver Dalarnas Tidningar.Nu har familjen gått ut med en rejäl hittelön till den som kan hjälpa till att hitta gärningspersonen.
Läs mer om Julia Tenln, Kola.Några och Mora.
Man påkommen i stall – misstänks för tidelag
Mannen upptäcktes av hästägaren inne i boxen i stallet i Rättsviks kommun.Och det är inte första gången som mannen påträffats i hästboxar.Nu misstänks han för tidelag, skriver Dalarnas Tidningar.
En person död i villabrand
En person har omkommit i en villabrand i Ludvika, rapporterar Dalarnas Tidningar och Dala-Demokraten.
Läs mer om Dala-Demokraten och Ludvika.
Spelare till sjukhus under guldfirandet
Det blöta guldfirandet fick ett abrupt slut för en av Faluns spelare. Plötsligt tvingades backen Nicola Bischofberger uppsöka sjukhus. - Som det lät på honom att det var någon som kastade i väg en klubba, säger sportchefen Patrik Bäck till Dalarnas Tidningar.
Leksands besked: Fyra importer lämnar
Leksands jobb med lagbygget fortsätter. I dag står det klart att fyra av lagets importer lämnar klubben efter nedflyttningen. – Vi vill se att spelarna brinner och vill vara kvar hos oss, säger Mikael Karlberg från Leksands sportråd till Dalarnas Tidningar.
Läs mer om Mikael Karlberg.
Janos Haris ilska mot Leksand: Dåligt
Leksands välmeriterade nyförvärv Fredrik Lindgren har fått tröjnumret 16. Något som får Janos Hari, som haft det tröjnumret de senaste två säsongerna, att rikta stark kritik mot Leksand - som inte haft någon dialog med honom. – Det har varit väldigt dålig kommunikation från klubben efter säsongen faktiskt, säger Hari till Dalarnas Tidningar.
Läs mer om Fredrik Lindgren, Hari och Leksand.
Misstänkt mordförsök i Falun
Polisen i Dalarna har inlett en förundersökning om misstänkt mordförsök sedan en man påträffats med skallskador i en fastighet i Falun, skriver Dalarnas Tidningar.
Läs mer om Dalarna och Falun.
Två hittade livlösa – misstänkt grovt brott
Två personer har påträffats livlösa av en anhörig i en bostad i Borlänge, skriver Dalarnas Tidningar. Enligt personen luktade det starkt inne i bostaden och denne vågade sedan inte vistas på platsen. Polisen misstänker grovt brott.
Läs mer om Borlänge.