Dalarnas tidningar


Lämnade miljonarv till hembygden

De två syskonens kärlek till hembygden Stora Skedvi i Dalarna visste inga gränser. Innan de gick bort testamenterades allt till socknen. Nu ska arvet på sex miljoner kronor fördelas mellan kyrka, hembygdsförening och äldreboende, skriver Dalarnas Tidningar på nätet.

Läs mer om Dalarna och Stora Skedvi.

Lämnade miljonarv till hembygden

De två syskonens kärlek till hembygden Stora Skedvi i Dalarna visste inga gränser. Innan de gick bort testamenterades allt till socknen. Nu ska arvet på sex miljoner kronor fördelas mellan kyrka, hembygdsförening och äldreboende, skriver Dalarnas Tidningar på nätet. — Det kom som ett skänk från ovan. Hembygdsgården kommer att få en renässans, säger hembygdsordföranden Per-Åke Roslund till tidningen.

Falu-åkare missar hemma-VM

Faluskidåkaren Hanna Erikson missar VM i hemstaden nästa år. Hon har fått en stressfraktur i ryggen och kan bli borta hela säsongen. — Det känns som en mardröm, säger hon till Dalarnas Tidningar. Landslagsläkaren Per Andersson säger att Erikson måste vila från träning tre till sex månader. Erikson, 24, var med i OS i Sotji och vann förra säsongen sprintloppet i Oberhof.

Läs mer om Det, Erikson, Oberhof och Sotji.
Efter överfallet: Nån skrev att han ska dö

Spelaren i Avesta som sänkte sin motståndare med ett knytnävsslag har mottagit flera hot sedan skandalscenerna i lördags. Det säger Avesta AIK:s lagkapten Victor Berg till Dalarnas Tidningar. – Någon skrev till och med att sådana som han ska dö. Han var tvungen att slå av sin telefon, säger han.

Läs mer om Avesta och Victor Berg.

Prinsessort ska lära av prinsort

För Älvdalens kommun är giftermålet mellan ortens dotter Sofia Hellqvist och prins Carl Philip stort. Firandet kräver särskilda förberedelser, rapporterar Dalarnas Tidningar.

Läs mer om Carl Philip och Sofia Hellqvist.
Prinsessort ska lära av prinsort

För Älvdalens kommun är giftermålet mellan ortens dotter Sofia Hellqvist och prins Carl Philip stort. Firandet kräver särskilda förberedelser, rapporterar Dalarnas Tidningar. Utöver den plan för hur bröllopet ska firas i Älvdalen, har pengar sökts från Region Dalarna. Dessutom har en åtta personer stark delegation utsetts.

Politiker på 16 kvadratmeter

Vänsterpartiets Daniel Riazat är riksdagspolitikern som bor allra minst. Han får nöja sig med 16 kvadratmeter när han tog över förre gruppledaren Hans Lindes rum. — Rummet är i och för sig litet, men i dagsläget gör det inte så mycket. Jag är knappt här annat än för att sova, säger Riazat till Dalarnas Tidningar.

Läs mer om Riazat och Rummet.
Raka av skägget och jobba röven av dig

Mattias Ritola sågades rejält inför comebacken i Leksandtröjan. Raka av det där jävla skägget!, utbrast av experten Niklas Wikegård i C More. – Sjukt att de inte har något bättre att prata om än det, svarar Ritola till Dalarnas Tidningar.

Läs mer om C More, Leksandtröjan och Ritola.
Domarens pudel: Han var väldigt ångerfull

Leksands Jonas Frögren fick matchstraff för en så kallad slow-footing i lördags. Efter matchen ändrade domare Mikael Nordh sitt domslut - och nu har han bett Frögren om ursäkt. – Han bad om ursäkt och var väldigt ångerfull. Jag tyckte att det var stort av honom, säger Frögren till Dalarnas Tidningar.

Läs mer om Frögren och Mikael Nordh.
Eric Himelfarb: Jag är verkligen nere just nu

Tidigare i dag kom beskedet att Eric Himelfarb tvingas lämna Leksand, som sjätte spelare på tio matcher. Och beskedet tog hårt på forwarden. – Jag är verkligen nere just nu, säger han till Dalarnas Tidningar.

Läs mer om Eric Himelfarb och Leksand.
Man hittad död i polisarrest

En man hittades på måndagsmorgonen död i polisarresten i Borlänge. Enligt polisuppgifter till Dalarnas tidningar fördes mannen, som var i 60-årsåldern, till arresten vid tvåtiden natten till måndag.

Läs mer om Borlänge.
Man hittad död i polisarrest

En man hittades på måndagsmorgonen död i polisarresten i Borlänge. Enligt polisuppgifter till Dalarnas tidningar fördes mannen, som var i 60-årsåldern, till arresten vid tvåtiden natten till måndag.

Läs mer om Borlänge.
Man hittad död i polisarrest

En man hittades på måndagsmorgonen död i polisarresten i Borlänge. Enligt polisuppgifter till Dalarnas tidningar fördes mannen, som var i 60-årsåldern, till arresten vid tvåtiden natten till måndag. När han skulle släppas ut vid åttatiden på morgonen låg han död. Vad mannen dött av är ännu oklart. Dödsfallet är det andra i arresten i Borlänge på kort tid.

Läs mer om Borlänge.
Man hittades livlös i arresten i Borlänge

En man har hittats livlös i arresten i Borlänge, skriver Dalarnas Tidningar.Enligt informationsansvarig på länskommunikationscentralen fördes han till sjukhus på morgonen.

Läs mer om Borlänge.
Man hittades död i arresten i Borlänge

En man har hittats död i arresten i Borlänge, skriver Dalarnas Tidningar. Dödsorsaken är i nuläget oklar.

Läs mer om Borlänge.
Andreas Appelgren kallad till ett krismöte

Säsongen har inletts rekorddåligt.Nu har Leksand-tränaren Andreas Appelgren därför kallats in till ett krismöte, skriver Dalarnas Tidningar. – Jag skulle inte kalla det för krismöte, säger styrelseordförande Anders Holst till SportExpressen.se.

Läs mer om SportExpressen.se.
Man brann inne trots larm

På julafton förra året omkom en man i en brand i sin servicelägenhet i Borlänge. Trots att mannen larmade via sitt trygghetslarm försenades hjälpinsatsen och han brann inne, skriver Dalarnas Tidningar på nätet.

Läs mer om Borlänge.
Man brann inne trots larm

På julafton förra året omkom en man i en brand i sin servicelägenhet i Borlänge. Trots att mannen larmade via sitt trygghetslarm försenades hjälpinsatsen och han brann inne, skriver Dalarnas Tidningar på nätet. Nu konstaterar Inspektionen för vård och omsorg att den främsta orsaken till den sena insatsen var att larmoperatören inte uppfattade att det rörde sig om en brand.

Läs mer om Borlänge och Inspektionen.
Uppgifter: Trion som kan få lämna Leksand

Leksands kris fortsätter. Efter noll poäng på sex matcher valde klubben att göra sig av med andremålvakten Joel Gistedt - och nu kan fler tvingas lämna klubben. – Några hänger lösare än andra. Jag lämnar det öppet vem som försvinner, säger sportchefen Tommy Salo till Dalarnas Tidningar.

Läs mer om Joel Gistedt, Leksand och Tommy Salo.
Salos kovändning - stannar i Leksand

Karusellen i krisklubben, poänglös jumbo efter fyra SHL-omgångar, började i måndags eftermiddag. Då avslöjade Dalarnas Tidningar att Salo sagt upp sig efter en konflikt med tillträdande

Läs mer om Leksand och Salo.
Salo flyttar på tränare från båset till läktaren

Leksands sportchef Tommy Salo har gjort en förändring på tränarsidan, enligt Dalarnas Tidningar. Den assisterande coachen Johan Rosn skickas ut ur båset och in kommer målvaktstränaren Jonas Levn.

Läs mer om Johan Rosn och Tommy Salo.
Klagar om stinkande älghudar

I Fredriksberg, södra Dalarna, står tre lastbilssläp parkerade sedan ett år tillbaka. I dem finns älghudar och stanken får folk att klaga, rapporterar Dalarnas Tidningar.

Läs mer om Dalarna.
Valpsumman ska ge vargjakt

När Mellersta rovdjursförvaltningsgruppen skulle sätta miniminivåerna för varg tog Dalarna beslut att föreslå sju föryngringar per år, rapporterar Dalarnas Tidningar.

Läs mer om Dalarna.
Rovdjuren gav SD röster

I Mora i Dalarna tappade Moderaterna nästan tre procent av rösterna i valet. Samtidigt ökade Sverigedemokraterna med över fyra procent, skriver Dalarnas Tidningar.

Tryckfriheten är en del av kulturarvet

Expressen portades från Sverigedemokraternas valvaka. Södermanlands Nyheter och P4 Sörmland portades från valvakan i Oxelösund. Norrländska Socialdemokraten nekades intervju med Sverigedemokraterna Norrbotten efter att ha avslöjat en kandidats kopplingar till Swedish Defence League. Dalarnas Tidningar förbjöds att livesända från Sverigedemokraternas valvaka. Sverigedemokraterna i Malmö förbjöd alla lokala medier att komma till valvakan där. Sverigedemokraterna i Lund stängde valvakan för alla journalister.
Senaste nyheternaNyhetsdatabasen - Nyheter på ett ställe
Nyhetsdatabasen är en nyhetsagent och sökmotor som samlar nyheter från svenska tidningar. Här kan du snabbt läsa aktuella nyheter eller göra sök flera år tilbaka.
Kontakt
post@nyhetsdatabasen.se

Senaste 24t
12 11 10 09 08 07 06 05 04 03 02 01 00 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13