Dalarnas tidningar

Julias kanin försvann – hittad med knäckt nacke

17-åriga Julia Tenln från Mora efterlyste i går sin saknade kanin Kola.Några timmar senare hittas han dränkt och med bruten nacke vid en badplats, skriver Dalarnas Tidningar.Nu har familjen gått ut med en rejäl hittelön till den som kan hjälpa till att hitta gärningspersonen.
Läs mer om Julia Tenln, Kola.Några och Mora.

Man påkommen i stall – misstänks för tidelag

Mannen upptäcktes av hästägaren inne i boxen i stallet i Rättsviks kommun.Och det är inte första gången som mannen påträffats i hästboxar.Nu misstänks han för tidelag, skriver Dalarnas Tidningar.
En person död i villabrand
En person har omkommit i en villabrand i Ludvika, rapporterar Dalarnas Tidningar och Dala-Demokraten.
Läs mer om Dala-Demokraten och Ludvika.
Spelare till sjukhus under guldfirandet
Det blöta guldfirandet fick ett abrupt slut för en av Faluns spelare. Plötsligt tvingades backen Nicola Bischofberger uppsöka sjukhus. - Som det lät på honom att det var någon som kastade i väg en klubba, säger sportchefen Patrik Bäck till Dalarnas Tidningar.

Leksands besked: Fyra importer lämnar

Leksands jobb med lagbygget fortsätter. I dag står det klart att fyra av lagets importer lämnar klubben efter nedflyttningen. – Vi vill se att spelarna brinner och vill vara kvar hos oss, säger Mikael Karlberg från Leksands sportråd till Dalarnas Tidningar.
Läs mer om Mikael Karlberg.
Janos Haris ilska mot Leksand: Dåligt
Leksands välmeriterade nyförvärv Fredrik Lindgren har fått tröjnumret 16. Något som får Janos Hari, som haft det tröjnumret de senaste två säsongerna, att rikta stark kritik mot Leksand - som inte haft någon dialog med honom. – Det har varit väldigt dålig kommunikation från klubben efter säsongen faktiskt, säger Hari till Dalarnas Tidningar.
Läs mer om Fredrik Lindgren, Hari och Leksand.
Misstänkt mordförsök i Falun
Polisen i Dalarna har inlett en förundersökning om misstänkt mordförsök sedan en man påträffats med skallskador i en fastighet i Falun, skriver Dalarnas Tidningar.
Läs mer om Dalarna och Falun.
Två hittade livlösa – misstänkt grovt brott
Två personer har påträffats livlösa av en anhörig i en bostad i Borlänge, skriver Dalarnas Tidningar. Enligt personen luktade det starkt inne i bostaden och denne vågade sedan inte vistas på platsen. Polisen misstänker grovt brott.
Läs mer om Borlänge.
Två hittade livlösa i Borlänge
Två personer har påträffats livlösa av en anhörig i en bostad i Borlänge, skriver Dalarnas Tidningar. Enligt personen luktade det starkt inne i bostaden och denne vågade sedan inte vistas på platsen.
Läs mer om Borlänge.
Två hittade livlösa i Borlänge
Två personer har påträffats livlösa av en anhörig i en bostad i Borlänge, skriver Dalarnas Tidningar. Enligt personen luktade det starkt inne i bostaden och denne vågade sedan inte vistas på platsen. Räddningstjänsten fick larmet strax efter klockan 14 och ska ha varit på plats med ambulans. Klockan 15.15 ska räddningstjänsten ha åkt därifrån och vill för tillfället inte gå ut med någon information. Enligt Dalarnas Tidningar är platsen avspärrad av polis.
Läs mer om Borlänge.
Jag vill spela på en så hög nivå som möjligt
För tre dagar sedan åkte Leksand ur SHL. Nu öppnar den assisterande lagkaptenen för att lämna Dalarna. – Jag vill spela på en så hög nivå som möjligt, säger Martin Karlsson till Dalarnas Tidningar.
Läs mer om Dalarna, Leksand, Martin Karlsson och SHL.
Uppgifter: Han kan bli ny tränare i Leksand
I går åkte Leksand ur SHL och nu jagar klubben ny huvudtränare. Enligt uppgifter till Dalarnas Tidningar har förre Leksandsspelaren Markus Åkerblom fått förfrågan att ta över till nästa säsong.
Läs mer om Leksand och SHL.
Ingen avstängning för Mora-spelare
Ishockeyns disciplinnämnd friar Moras Robin Johansson som får spela kvällens direktkvalmatch mot Leksand, skriver Dalarnas Tidningar.
Läs mer om Leksand och Mora-spelare.
Beskedet efter Leksands anmälan
Leksand anmälde Robin Johansson efter huvudtacklingen.Nu har domen kommit.Mora-spelaren stängs inte av och är spelklar i kväll.– Ja, det stämmer, säger Moras tränare Jeremy Colliton till Dalarnas Tidningar.
Flera situationer som var värre än den här
Leksand valde att bryta den så kallade hederkodexen och anmälde Moras Robin Johansson till disciplinnämnden. Nu försvaras Johansson av tränaren Jeremy Colliton. –Det var flera situationer som var värre än just den här i matchen, säger Colliton till Dalarnas Tidningar.
Perra: Det ska vara stränga straff för det
I kväll stannar Dalarna för några timmar, igen. Slaget om Siljan går in i episod två och Leksand har mycket att bevisa efter onsdagens debacle. Man får dock klara sig utan nyckelbacken Markus Lauridsen som är avstängd i fem matcher efter huvudtacklingen senast - en tackling som lagets tränare fördömer. – Det ska vara stränga straff när det tar mot huvudet, säger Leksands tränare Perra Johnson till Dalarnas Tidningar.
Läs mer om Dalarna, Leksand, Perra Johnson och Siljan.
En person död i villabrand i Dalarna
En villa började brinna vid klockan 17 på torsdagen i Säters kommun och huset blev snabbt övertänt. Räddningstjänst från Säter, Stora Skedvi och Långhyttan jobbade med att få kontroll på lågorna, skriver Dalarnas Tidningar.
Skola håller stängd efter uppgifter om knivar
En högstadieskola i Ludvika är stängd på onsdagen, enligt Dalarnas tidningar. Orsaken: Det ska finnas knivar på skolan. – Man är orolig för att konflikter mellan elever ska gå över i att man skadar varandra, säger skolchefen Jonas Fors till Dalarnas tidningar. Polisen har en händelserapport om ärendet, men ingen brottsanmälan.
Läs mer om Ludvika.
Ytterligare en hoverboard började brinna
Två tonåringar i Lima i Dalarna rökskadades när en hoverboard som stod på laddning började brinna, skriver Dalarnas Tidningar.
Läs mer om Dalarna och Lima.
Kan lämna Bajen - för Dalkurd
Hammarbys juniortränare Andreas Brännström bekräftar för Dalarnas Tidningar att det förs diskussioner med hans gamla klubb Dalkurd. – Jag tror att det närmar sig någon form av lösning, säger Brännström till tidningen.
Läs mer om Bajen, Brännström och Dalkurd.
Kvinna stal bil när ägaren tvättade ruta
En minst sagt våghalsig tjuv knyckte en bil på en bensinmack i Borlänge – mitt framför näsan på ägaren som stod utanför och tvättade rutorna, skriver Dalarnas-Tidningar.
Läs mer om Borlänge och Dalarnas-Tidningar.
En skjuten i Säter
En kvinna ska ha blivit skjuten i benet i Säter, skriver Dalarnas Tidningar. Skjutningen ska ha skett vid 22-tiden.
Läs mer om Säter.
Man skjuten i benet i Säter
En person ska ha blivit skjuten i benet i Säter, skriver Dalarnas Tidningar. Skjutningen ska ha skett vid 22-tiden.
Läs mer om Säter.
Kvinna svårt skadad i olycka i blixthalkan
En kvinna har skadats svårt i en trafikolycka på riksväg 69 i Grycksbo i Falu kommun, skriver Dalarnas Tidningar.
Läs mer om Falu och Grycksbo.
Folkilsken älg sprang rakt emot skolelever
En folkilsken älg, som jagat elever på Grycksboskolan i Dalarna, har avlivats. Det skriver Dalarnas tidningar.
Läs mer om Dalarna och Grycksboskolan.