Dalarnas tidningar

Schweiziska polisen upptäckte barnporren

Det var schweizisk polis som förra sommaren upptäckte att ett 30-tal filer med barnporr hade gjorts tillgängliga på nätet. IP-spåren ledde fram till den tilltalade skol- och vårdcentralläkaren, uppger Dalarnas Tidningar. Samtidigt kommer nu nya uppgifter om den misstänkte 52-åringen: Landstinget i Dalarna kände till hans intresse för barnporr.
Läs mer om Dalarna.

Vi har inte fått veta något från Leksand

En månad har gått sedan Brock Montpetit blev hela Leksands hjälte när han sköt klubben tillbaka till SHL. Men amerikanens framtid i klubben är fortfarande osäker. – Vi har inte fått veta någonting från Leksand ännu, säger Montpetits agent Niklas Granberg till Dalarnas Tidningar. Gillar du hockey? Ladda ned SportExpressens nya app och få alla hockeynyheter snabbast – här för iOS och här för Android.
Läs mer om Android, Brock Montpetit, Leksand och SHL.
Olofsson får inte förhandla med LIF
Johan Olofsson gjorde succ i Leksand och kan tänka sig en fortsättning i klubben. Leksand är också intresserade. Men det finns ett problem. Olofsson har sagt upp sin agent - och får därför inte förhandla med andra klubbar. – Det är lite olyckligt, säger Mikael Karlberg i Leksands sportråd till Dalarnas Tidningar. Gillar du hockey? Ladda ned SportExpressens nya app och få alla hockeynyheter snabbast – här för iOS och här för Android.
Läs mer om Android, LIF, Leksand och Mikael Karlberg.
Leksand är ute efter Skellefteås målvakt
Leksand har redan gjort klart med målvakten Henrik Haukeland till kommande säsong. Och nu kan han få sällskap av Erik Hanses - som sitter på utgående kontrakt med Skellefteå. – Det förstår väl alla att det är intressant. Men, det är inte så enkelt som det låter, säger Hanses till Dalarnas Tidningar.
Läs mer om Henrik Haukeland och Skellefteå.

Öldrickare på bibblan – Katarina slår larm

Höga ljudnivåer, öldrickare och mobilsurf.Människors respekt för biblioteksmiljön håller på att förfalla, menar bibliotekarien Katarina Björnestam, 37, som skrivit en uppmärksammad debattartikel i Dalarnas tidningar.– Vi får höra liknande historier över hela landet, säger hon.
Montpetit: Blir tårögd när jag ser honom
Brock Montpetit fullbordade Leksands resa från botten av Hockeyallsvenskan till SHL. Nu, bara dagar efter säsongen är slut, flyger han hem till USA. Om han spelar i Leksand nästa säsong vet han inte. – Jag skulle älska att få komma tillbaka och driva den här historien vidare med Leksand, säger Montpetit till Dalarnas Tidningar. Gillar du hockey? Ladda ned SportExpressens nya app och få alla hockeynyheter snabbast – här för iOS och här för Android.
Rasmus Enström åter: Känns så där
UPPSALA. Storstjärnan Rasmus Enström var tillbaka i Falun-tröjan. Men beskedet efteråt var inte det bästa från lagkaptenens sida: - Det känns så där faktiskt. Samtidigt fick Johannes Larsson lämna Fyrishov i ambulans då han, enligt Dalarnas Tidningar, ska ha fallit ihop med andningssvårigheter efter den fjärde semifinalen.
Läs mer om Falun-tröjan och Fyrishov.
Polisen prejade bil efter jakt i Dalarna
Polisen i Dalarna tvingades preja en bil efter en jakt genom Orsa under lördagen, skriver Dalarnas Tidningar. Föraren vägrade stanna vid en poliskontroll i samhället och polisen tog upp jakten. Under färden körde föraren bland annat ner några vägstolpar.
Läs mer om Dalarna och Orsa.
Stefan Löfven: I dag känns det bittert
Modo fick se sig besegrade i den avgörande matchen mot Leksand - och spelar nästa säsong i hockeyallsvenskan. En av alla supportrar som sörjer degraderingen är statsminister Stefan Löfven. – I dag känns det bittert och jag är ganska hes efter att ha hejat förgäves, säger Löfven till Dalarnas Tidningar.
Läs mer om Leksand, Löfven och Stefan Löfven.
Somnade i taxin – vaknade på akuten
Kvinnan somnade i taxin på väg till Arlanda - och vaknade flera timmar senare på akuten. Taxichauffören hade trott att kvinnan, som var fullt frisk, hade fått en stroke, skriver Dalarnas Tidningar.
Läs mer om Arlanda.
Kenth säljer hopp- backarna på Blocket
Har du alltid velat ha en gigantisk hoppbacke? Nu har du chansen att förverkliga din dröm –för endast en krona, skriver Dalarnas Tidningar. Eller ja, så vill Kenth Sandström få det att verka, i alla fall.
Läs mer om Blocket och Kenth Sandström.
Stora delar av Dalarna blev utan ström
Stora delar av Dalarna drabbades under natten av ett strömavbrott. Närmare 12000 hushåll i Gagnef, Leksand, Ludvika, Mora, Orsa, Rättvik, Vansbro och Älvdalen drabbade vid 03-tiden, rapporterar Dalarnas Tidningar. Även Falun och Borlänge låg i mörker.
Mora i ekonomisk kris - hotas av degradering
ISHOCKEY. Hockeyallsvenska Mora är i djup ekonomisk kris, skriver Dalarnas Tidningar. Klubben behöver få in minst en miljon kronor innan mars månads utgång – annars väntar förmodligen nedflyttning.
Mora hotas av degradering
Hockeyallsvenska Mora är i djup ekonomisk kris, skriver Dalarnas Tidningar. Klubben behöver få in minst en miljon kronor innan mars månads utgång – annars väntar förmodligen nedflyttning. –Worst case är betalningsinställelser och degradering, säger klubbens ordförande Arne Grahn till dt.se.
Läs mer om Arne Grahn.
Mora hotas av degradering
Hockeyallsvenska Mora är i djup ekonomisk kris, skriver Dalarnas Tidningar.Klubben behöver få in...
Mardrömmen: Släppte in tre mål på fyra skott
Frölundas målvaktstalang Fredrik Bergvik upplevde en sportslig mardröm i måndags. 20-åringen släppte in tre mål - på fyra skott - för Mora dit han är utlånad. Sedan byttes han ut. – Det är besvikelse så klart, han satte oss i en dålig sits, men vi bytte ut honom bara för situationen han var i, självförtroendemässigt är det inte schysst att lämna honom där inne, säger Moratränaren Jeremy Colliton till Dalarnas Tidningar.
Leksands lösning när Perra tar semester
Leksand har vunnit tre raka matcher med Per-Erik Perra Johnsson som huvudtränare och har klättrat fyra placeringar i tabellen. Men i de kommande fyra matcherna måste Leksand ändra om i tränarstaben igen. Johnsson ska på semester. – Utåt sett ser det kanske konstigt ut, men vi tycker ändå att det var värt det, säger Leksands sportchef Mikael Karlberg till Dalarnas Tidningar.
Tomas Jonsson fick inte ta över Leksand
Leksandshjälten Tomas Jonsson tillfrågades om att hjälpa klubben tidigare i höst. Svaret blev nej då han inte kunde kombinera det med sitt jobb i danska landslaget. – Om jag inte hade haft jobbet i Danmark? Du, jag hade cyklat upp till Leksand, säger Jonsson till Dalarnas Tidningar.
Läs mer om Danmark, Jonsson och Leksand.
Uppgifter: Leksand sparkar tränarduon
Leksand kommer att få en ny tränarstab, enligt Dalarnas Tidningar. Det skulle innebära att både Sjur Robert Nilsen och hans assisterande coach Johan Rosn lämnar krisklubben.
Han pekas ut som Leksands nye tränare
Leksands tränare Sjur Robert Nilsen uppges hänga löst. Enligt Dalarnas Tidningar är masarna nära en ny tränare – Skellefteås J20-tränare Lars Marklund.
Läs mer om Sjur Robert Nilsen.
Nya rykten: Leksand riskerar en konkurs
En mardrömsstart på hockeyallsvenskan. Nu cirkulerar rykten om att Leksand kan gå i konkurs i nästa månad. – Klart att vi har det tufft, men det är inget ord jag vill ta i min mun. År 2019 har Leksands IF funnits i 100 år, det vore väl själva den om vi inte ska ta oss dit, säger klubbens ordförande Åke Norström till Dalarnas Tidningar.
Läs mer om Leksand och Åke Norström.
Gustafsson: Den dagen slutar jag
Alexander The Mauler Gustafsson stängdes av i ett halvår efter förlusten mot Daniel Cormier. I en intervju som sändes av bland annat Dalarnas Tidningar på lördagen kommenterade svensken domen - och berättade också om hur han ser på sin framtid. – Om det kommer en dag där jag känner att jag inte kan bli bättre eller utvecklas mer, den dagen slutar jag. Då lägger jag handskarna på hyllan, säger Gustafsson.
Läs mer om Daniel Cormier och Gustafsson.
Jannicas varning till tjuven som stal cykeln
Jannica Nordins cykel blev stulen under fredagskvällen i Falun och nu varnar hon cykeltjuven för sitt byte. – Den här cykeln är livsfarlig och kommer troligen döda dig, skriver hon i ett inlägg på Facebook som Dalarnas Tidningar var först att berätta om.
Läs mer om Facebook och Falun.
Dalkurd klart för superettan
Fotbollsklubben Dalkurd är klar för spel i superettan kommande säsong. Seriesegern säkrades genom lördagens 2–0-seger borta mot Umeå.Det är helt sjukt. Jag är mållös, säger målskytten Erik Törnros till Dalarnas Tidningar.
Läs mer om Umeå.Det.
Alen Bibic tillbaka i Leksand
Tuffe backen Alen Bibic är tillbaka i Leksand. Klubben presenterade den 23-årige backen på måndagseftermiddagen. Och han kan spela redan i derbyt mot Mora på onsdag, skriver Dalarnas Tidningar.
Läs mer om Alen Bibic, Leksand och Mora.