Dalarnas tidningar

Mora i ekonomisk kris - hotas av degradering

ISHOCKEY. Hockeyallsvenska Mora är i djup ekonomisk kris, skriver Dalarnas Tidningar. Klubben behöver få in minst en miljon kronor innan mars månads utgång – annars väntar förmodligen nedflyttning.

Mora hotas av degradering

Hockeyallsvenska Mora är i djup ekonomisk kris, skriver Dalarnas Tidningar. Klubben behöver få in minst en miljon kronor innan mars månads utgång – annars väntar förmodligen nedflyttning. –Worst case är betalningsinställelser och degradering, säger klubbens ordförande Arne Grahn till dt.se.
Läs mer om Arne Grahn.
Mora hotas av degradering
Hockeyallsvenska Mora är i djup ekonomisk kris, skriver Dalarnas Tidningar.Klubben behöver få in...
Mardrömmen: Släppte in tre mål på fyra skott
Frölundas målvaktstalang Fredrik Bergvik upplevde en sportslig mardröm i måndags. 20-åringen släppte in tre mål - på fyra skott - för Mora dit han är utlånad. Sedan byttes han ut. – Det är besvikelse så klart, han satte oss i en dålig sits, men vi bytte ut honom bara för situationen han var i, självförtroendemässigt är det inte schysst att lämna honom där inne, säger Moratränaren Jeremy Colliton till Dalarnas Tidningar.

Leksands lösning när Perra tar semester

Leksand har vunnit tre raka matcher med Per-Erik Perra Johnsson som huvudtränare och har klättrat fyra placeringar i tabellen. Men i de kommande fyra matcherna måste Leksand ändra om i tränarstaben igen. Johnsson ska på semester. – Utåt sett ser det kanske konstigt ut, men vi tycker ändå att det var värt det, säger Leksands sportchef Mikael Karlberg till Dalarnas Tidningar.
Tomas Jonsson fick inte ta över Leksand
Leksandshjälten Tomas Jonsson tillfrågades om att hjälpa klubben tidigare i höst. Svaret blev nej då han inte kunde kombinera det med sitt jobb i danska landslaget. – Om jag inte hade haft jobbet i Danmark? Du, jag hade cyklat upp till Leksand, säger Jonsson till Dalarnas Tidningar.
Läs mer om Danmark, Jonsson och Leksand.
Uppgifter: Leksand sparkar tränarduon
Leksand kommer att få en ny tränarstab, enligt Dalarnas Tidningar. Det skulle innebära att både Sjur Robert Nilsen och hans assisterande coach Johan Rosn lämnar krisklubben.
Han pekas ut som Leksands nye tränare
Leksands tränare Sjur Robert Nilsen uppges hänga löst. Enligt Dalarnas Tidningar är masarna nära en ny tränare – Skellefteås J20-tränare Lars Marklund.
Läs mer om Sjur Robert Nilsen.
Nya rykten: Leksand riskerar en konkurs
En mardrömsstart på hockeyallsvenskan. Nu cirkulerar rykten om att Leksand kan gå i konkurs i nästa månad. – Klart att vi har det tufft, men det är inget ord jag vill ta i min mun. År 2019 har Leksands IF funnits i 100 år, det vore väl själva den om vi inte ska ta oss dit, säger klubbens ordförande Åke Norström till Dalarnas Tidningar.
Läs mer om Leksand och Åke Norström.
Gustafsson: Den dagen slutar jag
Alexander The Mauler Gustafsson stängdes av i ett halvår efter förlusten mot Daniel Cormier. I en intervju som sändes av bland annat Dalarnas Tidningar på lördagen kommenterade svensken domen - och berättade också om hur han ser på sin framtid. – Om det kommer en dag där jag känner att jag inte kan bli bättre eller utvecklas mer, den dagen slutar jag. Då lägger jag handskarna på hyllan, säger Gustafsson.
Läs mer om Daniel Cormier och Gustafsson.
Jannicas varning till tjuven som stal cykeln
Jannica Nordins cykel blev stulen under fredagskvällen i Falun och nu varnar hon cykeltjuven för sitt byte. – Den här cykeln är livsfarlig och kommer troligen döda dig, skriver hon i ett inlägg på Facebook som Dalarnas Tidningar var först att berätta om.
Läs mer om Facebook och Falun.
Dalkurd klart för superettan
Fotbollsklubben Dalkurd är klar för spel i superettan kommande säsong. Seriesegern säkrades genom lördagens 2–0-seger borta mot Umeå.Det är helt sjukt. Jag är mållös, säger målskytten Erik Törnros till Dalarnas Tidningar.
Läs mer om Umeå.Det.
Alen Bibic tillbaka i Leksand
Tuffe backen Alen Bibic är tillbaka i Leksand. Klubben presenterade den 23-årige backen på måndagseftermiddagen. Och han kan spela redan i derbyt mot Mora på onsdag, skriver Dalarnas Tidningar.
Läs mer om Alen Bibic, Leksand och Mora.
Leksands tränare är säker – trots starten
Leksand har fått en tung start på sitt återtåg med fem raka förluster. Nu lämnar klubbens styrelse besked om framtiden för lagets tränare och sportchef. – Vi har full förtroende för Tore och Sjur, säger Per-Ragnar Bergkvist, sportsligt ansvarig i Leksands styrelse till Dalarnas Tidningar.
Läs mer om Per-Ragnar Bergkvist, Sjur och Tore.
Hotade bränna ner asylboende
Två män hotade att bränna ner ett asylboende i Gylle i Borlänge, skriver Dalarnas Tidningar. De sitter nu anhållna misstänka för förberedelse till grov mordbrand.
Läs mer om Borlänge och Gylle.
Leksands ilska: Hör inte hemma på isen
Tommi Paakolanvaara åkte på en elak bentackling i träningsmatchen mot Mora. Det fick Leksands sportchef Tore Jobs att se rött. – Det hör inte hemma på en hockeyis, säger han till Dalarnas Tidningar.
Läs mer om Mora.
Världscupen kommer till Idre
Världscupen i skicross kommer till Idre fjäll i februari. Därmed blir det ingen tävling i Åre under säsongen, som tidigare år. Detta skriver Dalarnas Tidningar på nätet.
Läs mer om Idre och Åre.
Explosion i fabrik i Mockfjärd
Strax före 17.30 ska en explosion ha inträffat vid Mockfjärd biobränsles anläggning i Mockfjärd i Dalarna, enligt Dalarnas Tidningar.
Läs mer om Dalarna och Mockfjärd.
Kjell Kruse: Lönerna i SHL var helt sjuka
Leksand storsatsar på sina juniorer för att försöka komma tillbaka till SHL. Klubbens vd, Kjell Kruse, menar att lönekostnaderna är för stora. – Lönerna i SHL förra året var helt sjuka, säger han till Dalarnas Tidningar.
Läs mer om Kjell Kruse och SHL.
Marcus Ericsson: Ska vara med i ett toppstall
Förra veckan skrev Marcus Ericsson på nytt kontrakt med Sauber. Nu berättar F1-föraren om det nya kontraktet och en eventuell flytt till annat stall. – Det är inte min uppgift heller att snacka med andra stall, säger han till Dalarnas Tidningar. Samtidigt öppnar svensken för att lämna Sauber.
Läs mer om F1-föraren och Sauber.
Sanna Kallurs nya bakslag – tvingas vila
Nytt bakslag för Sanna Kallur. Enligt Dalarnas Tidningar slog häckstjärnan i en häck på träning, blev tvungen attsy och kan nu inte löpträna den närmaste veckan. – En olycka i arbetet, säger tränaren Torbjörn Eriksson till tidningen.
Inget firande av Patrik Carlgren på Falu torg
Patrik Carlgren blev stor hjälte med två straffräddningar i EM-finalen mot Portugal. Han hade själv förhoppningar på att hyllas på torget hemma i Falun - men så blir inte fallet. – Sådana större evenemang blir det när det är ett helt lag som har gjort något, säger Emma Norman, kommunikatör hos Falu kommun till Dalarnas Tidningar.
Falun stoppar U21-hjältens drömfirande
U21- och AIK-målvakten Patrik Carlgren hade hoppats på ett varmt mottagande på torget i hemstaden Falun. Men den drömmen sätter kommunen stopp för, skriver Dalarnas Tidningar.
Läs mer om Falun.
Träningen hotad för Somalia bandy
Sommarträningen för Borlänges bandylag Somalia bandy är hotad, skriver Dalarnas tidningar. Laget...
Läs mer om Somalia.
30 små grisar spårlöst försvunna från gård
30 små grisar är spårlöst försvunna från en gård i Dalarna. Den troligaste förklaringen är att de har stulits - men omständigheterna är mystiska. – Värdet är cirka 50 000 kronor, så det är en ansenlig summa, säger Anders Engvall som arbetar på gården till Dalarnas Tidningar.
Läs mer om Dalarna.