Dalarnas tidningar


Volvos vd hotades efter Zlatan-reklam

Volvos vd, Anders Gustafsson, har levt under hot under en längre tid. Enligt Dalarnas Tidningar har företagsledaren omgärdats med livvaktsskydd – sedan den mycket spridda Zlatan-reklamen. – I dag är det första gången som jag kan stå så här och hålla ett föredrag utan livvaktsskydd, sa han under Stjärngalan i Borlänge.

Faluns damer förlorar sin tränare

Faluns damlag i innebandy förlorar sin huvudtränare Harri Lind. Anledningen är att han inte fått något arbete sedan han kom till Sverige, skriver Dalarnas Tidningar.

Läs mer om Harri Lind och Sverige.
Uppgifter: Leksand vill dumpa Brunnström

Leksand har 16 forwards i truppen. Det är för många, tycker klubben. Enligt Dalarnas Tidningar vill man dumpa forwarden Fabian Brunnström till Malmö. – Vi är intresserade, säger Malmös sportchef Patrik Sylvegård.

Stordriftsdrömmar härjar i Dalarna

Dalarnas Tidningar (DT) har av någon oklar anledning startat en debatt om nödvändigheten - inte möjligheten eller det eventuella behovet av - att skapa större kommuner i Dalarna.

Läs mer om Dalarna.

Marcel Hossa jagas av både Leksand & Modo

NHL-meriterade Marcel Hossa kan vara på väg till SHL. Enligt Dalarnas Tidningar jagar både Modo och Leksand 33-åringen. – Det hade väl varit en riktig tillgång om det stämmer, säger Per-Erik Johnsson till tidningen.

Läs mer om Leksand, Modo, Per-Erik Johnsson och SHL.
Leksands vd hotad efter konflikten

För lite mer än en vecka sedan gick ishockeylaget Leksand och sportchefen Tommy Salo skilda vägar. Anledningen var en långtgående konflikt mellan Salo och vd:n Kjell Kruse, som fick Salo att först hoppa av i säsongsinledningen och sedan komma tillbaka igen. Nu är Salos avhopp permanent. För Dalarnas Tidningar säger Kjell Kruse att han har fått mottaga hot, både via sms och mejl.

Läs mer om Kjell Kruse, Leksand, Salo och Tommy Salo.
Salos ilskna svar på Hedbergs kritik: "Vad har han egentligen vunnit?"

Tommy Salo. Foto: Bildbyrån/Nils Jakobsson Johan Hedbergs uttalanden till hockeysverige.se retade upp Tommy Salo. Nu går Leksands avgående sportchef till attack mot sin tidigare vän och målvaktskollega i en intervju med Dalarnas Tidningar.

Läs mer om Tommy Salo.
Tommy Salos påhopp – på Johan Hedberg

Ett storbråk har blossat upp i Leksand veckan före jul. Den petade sportchefen Tommy Salo bemöter styrelseledamoten Johan Hedbergs kritik och svingar vilt. – Johan Hedberg har hela karriären varit tvåa efter mig. Vad har han egentligen vunnit? säger Salo till Dalarnas Tidningar.

Leksand vill behålla Andreas Appelgren

Leksand har blivit av med sportchefen Tommy Salo mitt under säsongen. Men SHL-jumbon vill behålla huvudtränaren Andreas Appelgren. – Från styrelsehåll ser vi gärna att han är kvar, säger Leksands ordförande Anders Holst till Dalarnas Tidningar.

Läs mer om Tommy Salo.
Leksand sparkar Salo

Ishockeylaget Leksands IF har brutit med sportchefen Tommy Salo, skriver Dalarnas Tidningar på nätet. SHL-jumbon tog beslutet på söndagseftermiddagen.

Läs mer om Salo och Tommy Salo.
Leksand sparkar Salo

Ishockeylaget Leksands IF har brutit med sportchefen Tommy Salo, skriver Dalarnas Tidningar på...

Läs mer om Salo och Tommy Salo.
Leksand sparkar Salo

Ishockeylaget Leksands IF har brutit med sportchefen Tommy Salo, skriver Dalarnas Tidningar på nätet. SHL-jumbon tog beslutet på söndagseftermiddagen.

Läs mer om Salo och Tommy Salo.
Leksand sparkar Salo

Ishockeylaget Leksands IF har brutit med sportchefen Tommy Salo, skriver Dalarnas Tidningar på nätet. SHL-jumbon tog beslutet på söndagseftermiddagen. — Jag fick beskedet av styrelseordföranden Anders Holst, säger Salo till dt.se. Enligt tidningen ska det vara fortsatta samarbetsproblem mellan Salo och Leksands vd Kjell Kruse som är den bakomliggande anledningen.

Läs mer om Jag, Kjell Kruse, Salo och Tommy Salo.
Tidigare toppnyhet hos Dagens nyheter:
Leksands sportchef får sparken

Leksands sportchef Tommy Salo får sparken. Det skriver Dalarnas tidningar på nätet.

Läs mer om Tommy Salo.
Dalkurd frias för manifestation

I samband med fotbollsderbyt mot Brage i division ett i höstas gjorde Dalkurd en manifestation för den krigsdrabbade staden Kobane i Syrien. Då politiska aktioner i samband med matcher är förbjudna av Svenska fotbollförbundet anmäldes manifestationen av en matchdelegat. Nu står det klart att disciplinnämnden friar Dalkurd som därmed slipper betala böter, skriver Dalarnas Tidningar på nätet.

Läs mer om Brage, Dalkurd, Kobane, Svenska och Syrien.
Dalkurd frias för manifestation

I samband med fotbollsderbyt mot Brage i division ett i höstas gjorde Dalkurd en manifestation för den krigsdrabbade staden Kobane i Syrien. Då politiska aktioner i samband med matcher är förbjudna av Svenska fotbollförbundet anmäldes manifestationen av en matchdelegat. Nu står det klart att disciplinnämnden friar Dalkurd som därmed slipper betala böter, skriver Dalarnas Tidningar på nätet.

Läs mer om Brage, Dalkurd, Kobane, Svenska och Syrien.
Kritiserad VM-mössa kan bli blågul

Skid-VM i Falun har kritiserats hårt de senaste dagarna, sedan det uppmärksammats att den officiella VM-mössan bär samma färger som den norska flaggan. Därför har man nu kontaktat det finländska företaget bakom mössan, för att se om man kan byta till svenska färger, skriver Dalarnas Tidningar på nätet. — De skulle undersöka möjligheterna att få fram en blågul mössa.

Läs mer om Falun och VM-mössan.
Leksand tvingas att dra in på julbordet

Julen närmar sig, då är det många arbetsgivare som bjuder sina anställda på julbord. Men hos SHL-klubben Leksands IF är det andra tongångar. – Var och en får betala sitt eget julbord, säger Leksands vd Kjell Kruse till Dalarnas Tidningar.

Läs mer om Kjell Kruse.
101-åring får kulturpris

Mer än 80 år skiljer årets kulturpristagare i Säter, Dalarna, åt. 101-årige Port-Sven Johansson kommer att belönas för sin biografi 101-åringen som stannade kvar, skriver Dalarnas tidningar på nätet.

Skidvallningsföretag lurade 86-åring

Ett skidvallaföretag från Mellansverige ville komma åt en bra plats vid Vasaloppsstarten. Därför sökte de upp en 86-årig kvinna vars hus låg på den önskade platsen och fick henne att skriva på ett hyresavtal - i 21 år. Nu har tingsrätten rivit upp beslutet, skriver Dalarnas tidningar på nätet.

Skidvallningsföretag lurade 86-åring

Ett skidvallaföretag från Mellansverige ville komma åt en bra plats vid Vasaloppsstarten. Därför sökte de upp en 86-årig kvinna vars hus låg på den önskade platsen och fick henne att skriva på ett hyresavtal – i 21 år. Nu har tingsrätten rivit upp beslutet, skriver Dalarnas tidningar på nätet.

101-åring får kulturpris

Mer än 80 år skiljer årets kulturpristagare i Säter, Dalarna, åt. 101-årige Port-Sven Johansson kommer att belönas för sin biografi 101-åringen som stannade kvar, skriver Dalarnas tidningar på nätet. Boken, som skrivits tillsammans med sonen Hans, handlar om Port-Sven Johanssons uppväxt på sjukhusområdet och enligt juryn ger beskrivningarna av sjukhusets förändringar lokalhistorisk kunskap.

Lämnade miljonarv till hembygden

De två syskonens kärlek till hembygden Stora Skedvi i Dalarna visste inga gränser. Innan de gick bort testamenterades allt till socknen. Nu ska arvet på sex miljoner kronor fördelas mellan kyrka, hembygdsförening och äldreboende, skriver Dalarnas Tidningar på nätet.

Läs mer om Dalarna och Stora Skedvi.
Lämnade miljonarv till hembygden

De två syskonens kärlek till hembygden Stora Skedvi i Dalarna visste inga gränser. Innan de gick bort testamenterades allt till socknen. Nu ska arvet på sex miljoner kronor fördelas mellan kyrka, hembygdsförening och äldreboende, skriver Dalarnas Tidningar på nätet. — Det kom som ett skänk från ovan. Hembygdsgården kommer att få en renässans, säger hembygdsordföranden Per-Åke Roslund till tidningen.

Falu-åkare missar hemma-VM

Faluskidåkaren Hanna Erikson missar VM i hemstaden nästa år. Hon har fått en stressfraktur i ryggen och kan bli borta hela säsongen. — Det känns som en mardröm, säger hon till Dalarnas Tidningar. Landslagsläkaren Per Andersson säger att Erikson måste vila från träning tre till sex månader. Erikson, 24, var med i OS i Sotji och vann förra säsongen sprintloppet i Oberhof.

Läs mer om Det, Erikson, Oberhof och Sotji.


Mest läst senaste veckan
1.  Danska muslimer i fredsvaka mot hat


2.  Egyptier flyr från Libyen


3.  Egyptier flyr från Libyen


4.  Klent stöd för teori om Iran-bomb


5.  Danska muslimer i fredsvaka mot hat


6.  Marinkårssoldat rymde till Libanon


7.  Charlie Hebdo kommer ut igen


8.  Bukowskis ägare försenade utredning om falsk konst


9.  Singapores rika får bidra mer


10. Maskerade män rånade apotek



Senaste nyheterna



Nyhetsdatabasen - Nyheter på ett ställe
Nyhetsdatabasen är en nyhetsagent och sökmotor som samlar nyheter från svenska tidningar. Här kan du snabbt läsa aktuella nyheter eller göra sök flera år tilbaka.
Kontakt
post@nyhetsdatabasen.se

Senaste 24t
08 07 06 05 04 03 02 01 00 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 09