Dalkurd

Utredning om matchfixning läggs ner

Polisen har lagt ner sin utredning om misstänkt matchfixning i samband med superettanmatchen mellan Norrby och Dalkurd i augusti.– Vi hittar inga gärningspersoner, säger Fredrik Gårdare, som leder polisens grupp mot kriminella inom idrotten, till Borås Tidning.
Läs mer om Dalkurd, Fredrik Gårdare och Norrby.

Utredning om matchfixning läggs ner

Polisen har lagt ner sin utredning om misstänkt matchfixning i samband med superettanmatchen mellan Norrby och Dalkurd i augusti.
Läs mer om Dalkurd och Norrby.
Vändningen: Han tar över IFK Göteborg
IFK Göteborgs förhandlingar med Dalkurd om Andreas Brännström har strandat. Nu tar Blåvitts tränarjakt en tvärvändning.Enligt GT:s uppgifter blir Poya Asbaghi klubbens nya tränare.Alla parter är överens och det är bara en tidsfråga innan kontraktet kritas på.
Läs mer om Dalkurd och Poya Asbaghi.

Vi krävde långt ifrån en miljon

Förhandlingarna mellan IFK Göteborg och Dalkurd brakade samman.Något som förvånar sportchefen Adil Kizil.– Vi krävde långtifrån en miljon och trodde att vi skulle hitta en lösning, säger han.
Läs mer om Adil Kizil och Dalkurd.
Kravet kan få Blåvitts tränaraffär att spricka
Andreas Brännström är överens med IFK Göteborg.Problemet?Brännström har kontrakt med Dalkurd – och Blåvitt lyckas inte komma överens med den allsvenska nykomlingen om att köpa loss Brännström.Parterna står så långt från varandra att affären riskerar att spricka, uppger GP.
Brännström bekräftar: Överens med Blåvitt
Andreas Brännström, 41, är helt överens med IFK Göteborg.Det bekräftar Dalkurd-tränaren för GP.– Ja, där finns inget mer att diskutera, säger han till tidningen.
Läs mer om Blåvitt och Dalkurd-tränaren.
Ilskan efter Dalkurds besked: Sorgligt
Det har länge varit en konflikt om vart Dalkurd ska flytta någonstans, och på måndagen blev det klart att det blir till Uppsala.Det här är Sirius tränare Kim Bergstrand allt annat än nöjd med.– Jag har lust att lägga av, säger han till UNT.
Klart: Dalkurd till Uppsala
Nu är det klart. Allsvenska nykomlingen Dalkurd flyttar till Uppsala. Det bekräftar fotbollsklubben på sin hemsida. Hemvist från januari 2018 blir i Uppsala. Grunden för beslutet är att skapa förutsättningar för föreningen som inte finns i Borlänge, skriver klubben.
Läs mer om Borlänge, Dalkurd och Uppsala.
Beskedet: Dalkurd flyttar till Uppsala
Nu är det klart, Dalkurd flyttar till Uppsala.Enligt Dalarnas Tidningar är beslutet taget och spelarna är informerade.Kommande säsongens matcher ska spelas i Västerås eller Gävle.
Uppgifter: Dalkurd flyttar till Uppsala
Dalkurd flyttar sin fotbollsverksamhet till Uppsala, enligt källor till Dalarnas Tidningar.
Läs mer om Uppsala.
Dalkurd flyttar till Uppsala
Läs mer om Uppsala.
Inget Uppsala för Dalkurd – nobbar
Det har länge ryktats om att Dalkurd ska flytta från Borlänge till Uppsala. Men nu skriver Upsala Nya Tidning att så inte blir fallet.– Nästa år kommer vi inte att spela i Uppsala. I mars finns ingen arena i Uppsala som håller allsvensk nivå, säger Dalkurds ordförande Ramazan Kizil till Upsala Nya Tidning.
Dalkurd flyttar inte till Uppsala
Det är ännu inte klart var den allsvenska nykomlingen Dalkurd ska spela sina hemmamatcher nästa år. Men det är i alla fall klart att det inte blir på Studenternas i Uppsala.
Läs mer om Dalkurd och Uppsala.
Affären i praktiken i hamn – så långt blir kontraktet
Intensiva förhandlingar pågår mellan IFK Göteborg och Dalkurd.Enligt GT:s uppgifter är parterna i princip överens.Tränaren Andreas Brännström, 41, väntas inom kort skriva på ett tvåårskontrakt.
Läs mer om Dalkurd.Enligt.
Dalkurd-utrymme ritas in på Studenternas
Det ser allt mer ut som om det nya allsvenska laget Dalkurd flyttar till Uppsala. Enligt Upsala Nya Tidning har ritningarna för nya Studenterna ritats om så att ett tredje lag har fått ett eget utrymme på arenan efter Sirius (allsvenskan) och Uppsala Fotboll (elitettan). Enligt de nya ritningarna har rehabgymmet, som varit en prioriterad fråga för Sirius, skrotats för att ge plats åt ett tredje lags hemvist.
Drömmen: Värva rivalernas stjärnor
Dalkurd är klart för allsvenskan.Nu drömmer man om att snuva Hammarby och Östersund på de kurdiska stjärnspelarna Jiloan Hamad och Brwa Nouri.– Jag respekterar att de är under kontrakt med andra klubbar, men det är klart att det är drömvärvningar för oss, säger sportchefen Adil Kizil.
Ilskan: Vi kommer aldrig att göra det
Var ska Dalkurd spela nästa år?Direkt efter att den allsvenska platsen säkrats fick klubbens grundare och ordförande Ramazan Kizil ett raseriutbrott riktat mot Borlänge kommun:–Vi kommer aldrig att skriva ett avtal med Leif Lindström (kommunalråd i Borlänge) om hur många år vi ska vara kvar i kommunen, säger han.
Upprört i Dalkurd efter avancemanget
Var ska Dalkurd spela nästa år? Direkt efter att den allsvenska platsen säkrats fick klubbens grundare och ordförande Ramazan Kizil ett raseriutbrott riktat mot Borlänge kommun: – Vi kommer aldrig att skriva ett avtal med Leif Lindström (kommunalråd i Borlänge) om hur många år vi ska vara kvar i kommunen, säger han.
Lars Grimlund: Nu behövs en bättre arena, mer publik och bättre spelare
Dalkurd blir klubb nummer 65 i allsvenskan. AFC gick upp som nummer 64 inför den här säsongen men åker ut direkt och man kan se flera likheter mellan Dalkurd och AFC Eskilstuna.
Läs mer om Dalkurd.