Dalkurd

Dalkurd håller undan för HIF

Dalkurd tog tredje raka segern när superettanfotbollen drog igång igen efter uppehållet.
Läs mer om HIF.
Dalkurd rivstartade – knappade in på BP
De tre topplagen i superettan i fotboll var samtliga i spel när den 14:e omgången slutfördes på måndagen. Mest imponerade tabelltvåan Dalkurd som inledde med tre mål på en kvart när Norrby besegrades med 4–1. Ahmed Awad och Richard Yarsuvat gjorde två mål var på Domnarsvallen.
HIF-tränaren Per-Ola Ljung: Herrejesus
Helsingborg åkte på en förkrossande förlust i toppmatchen mot Dalkurd.Fem mål i baken och inte ett enda avslut. – En dålig match och en dålig prestation. Det är obefintligt med kvalitet där framme, säger en besviken tränare Per-Ola Ljung till C more.
Läs mer om Dalkurd.Fem och Per-Ola Ljung.
Mellbergs Brommapojkarna leder nu med elva poäng
Nykomlingen Brommapojkarna besegrade GAIS med 3-2 och kommer att gå till sommaruppehållet som serieledare i Superettan. Med en match mer spelad skiljer elva poäng till tabelltvåan Dalkurd. Inget mindre än en succ för laget och för tränaren Olof Mellberg.
Läs mer om Dalkurd, Olof Mellberg och Superettan.
Klart: Dalkurd tilldöms segern
Dalkurd tilldöms segern med 3–0 i bortamatchen mot Syrianska i superettan.
Läs mer om Syrianska.
Dalkurd tilldöms segern – efter skandalscenerna
Knallskott och bråk avbröt matchen mellan Syrianska och Dalkurd i början av juni.Nu står det klart att Dalkurd tilldöms segern med 3-0 efter ett beslut av Disciplinnämnden.
Syrianska bryter med supporterklubben
Helgens fotbollsmatch i superettan mellan Syrianska och Dalkurd i lördags avbröts efter att en person i hemmaklacken kastat in ett knallskott på planen. Efter händelsen avbryter Syrianska sitt samarbete med sin officiella supporterklubb
Läs mer om Dalkurd och Syrianska.
Vill inte uttala mig om det som hänt
Dalkurds Richard Yarsuvat fick föras till sjukhus med hörselskador efter att ett knallskott kastats in under superettan-mötet mellan Syrianska och Dalkurd.25-åringen har lämnat sjukhuset och mår efter omständigheterna bra.– Jag mår bra men jag vill inte uttala mig om det som har hänt, säger han.
Superettanmatch avbruten efter knallskott
Fotbollsmatchen i Superettan mellan Syrianska FC och Dalkurd FF har avbrutits efter att en person i publiken kastat ett knallskott mot en spelare, skriver Aftonbladet. Efter ett möte med klubbarna, domarna och matchdelegaten togs beslutet att matchen inte spelas klart ikväll.
Skandalscener i superettan – knallskott mot spelaren
Skandalscener i superettan.Ett knallskott kastades in från Syrianskas klack mot Richard Yarsuvat i Dalkurd.Efteråt hoppade en maskerad supporter på en vakt.
Gefle agerar – väljer att sparka tränaren
Krisklubben Gefle sparkar tränaren Thomas Andersson. Poya Asbaghi, som nyligen fick lämna superettankonkurrenten Dalkurd, tar över.
Läs mer om Dalkurd.
Gefle sparkar tränaren
Krisklubben Gefle sparkar tränaren Thomas Andersson. Poya Asbaghi, som nyligen fick lämna superettankonkurrenten Dalkurd, tar över.
Läs mer om Dalkurd.
Förlust för tabelltvåan
Falkenberg, i fjol i allsvenskan, tog sin tredje trepoängare i superettan i år när laget besegrade serietvåan Dalkurd hemma med 2–0.
Läs mer om Dalkurd.
Kickar tränaren - trots att de är tvåa i serien
Dalkurd ligger tvåa i superettan och på uppflyttningsplats till allsvenskan efter sju spelade omgångar.Ändå är det oroligt i klubben.Nu bryter klubben med Poya Asbaghi, en av de två huvudtränarna, och Andreas Brännström får ensam ansvaret.
Läs mer om Poya Asbaghi.
Nyförvärvet bröt måltorkan i segern
Efter en tung höst i Dalkurd och en trög start i Helsingborg har Oke Akpoveta hittat målet igen.HIF-nyförvärvet gjorde båda målen när Helsingborg slog Åtvidaberg 2–1 – och avancerade till andra plats i superettan.
Ännu en seger för Brommapojkarna
Mot tabelltrean Öster kom säsongens femte seger – 4–1 – efter mål av Erik Figueroa från egen planhalva, Markus Gustafsson, Gustav Sandberg Magnusson och Christopher Brandeborn. Fredagens resultat betyder att BP är fem poäng före andraplacerade Dalkurd, som emellertid har en match mindre spelad. I fredagens andra match vann Gais mot Värnamo med 2–1.
Östers segersvit bruten – föll hemma
Tre raka segrar, men i toppmötet med Dalkurd tog det stopp för Öster i superettan.Både Isaac Shaze och Sebastian Crona träffade målställningen – innan Mario Vasilj reducerade sent.