Dalkurd

Experterna överens – Dalkurd går upp i år

UPPLANDS VÄSBY. Dalkurd slutade fyra i fjol. Men när superettan 2017 slår upp portarna får man bära det tunga favoritskapet när experterna på superettans upptaktsträff säger sitt. Hela 65,6 procent tippar Dalkurd som slutsegrare i superettan. Helsingborg fick bara 9,4 procent av rösterna.
Läs mer om Dalkurd.

Klart: Kebba Ceesay lämnar Djurgården

Kebba Ceesay är klar för Dalkurd FF. Efter sex och en halv säsong i Djurgården lämnar Ceesay klubben för superettan och Dalarna. – Nu börjar ett nytt kapitel i mitt liv, säger Ceesay till Djurgårdens hemsida.
Kebba Ceesay lämnar Djurgården för Dalkurd
Kebba Ceesay lämnar Djurgården för spel med Dalkurd. – Det känns jätteroligt och inspirerande, säger han själv till Dalkurds hemsida.
Läs mer om Dalkurd och Djurgården.
AIK vidare i cupen – får möta Häcken
AIK är vidare i Svenska cupen. Söndagens hemmamatch mot Dalkurd slutade visserligen mållös men en poäng räckte för att AIK skulle vinna gruppen och säkra avancemang. I kvartsfinalen får AIK möta Häcken.
Läs mer om AIK, Dalkurd, Häcken och Svenska.

AIK vidare i cupen: För dåliga framåt

På söndagen spelade AIK 0-0 hemma mot Dalkurd - vilket betyder att man vinner gruppen och avancerar vidare till kvartsfinal i svenska cupen. – Vi är glada över att vi är vidare men inte nöjda med andra halvlek, säger Stefan Ishizaki till C More. – Jag tycker att vi är alldeles för dåliga framåt, det smärtar mig, säger Rikard Norling till C More
Gais fixade poäng på tilläggstid
En bra halvlek mot AIK senast.En bra andra halvlek mot Dalkurd på lördagen gav 2–2 och första poängen för Gais i svenska cupen, där det dock är slutspelat.– Det ska inte behöva ta en halvlek för oss att komma i gång, säger poängräddaren Alxander Leksell, 20.
Läs mer om AIK, Alxander Leksell och Dalkurd.
HIF vill värva skyttekungen
Han imponerade under sitt provspel.Nu vill Helsingborgs IF värva anfallaren Oke Akpoveta från superettan-konkurrenten Dalkurd.– Han är inte klar än. Men vi har haft en dialog med Dalkurd om hans situation, säger HIF-tränare Per-Ola Ljung till Helsingborgs Dagblad.
Läs mer om Dalkurd och Oke Akpoveta.
Gais värvar Djuric
Gais värvar den tidigare landslagsmannen Dusan Djuric, meddelar superettanklubben på sin webbplats. Den 32-årige mittfältaren, som förra säsongen spelade för Dalkurd, har skrivit under ett avtal på ett plus ett år.
Läs mer om Dalkurd, Djuric och Dusan Djuric.
Kan lämna Bajen - för Dalkurd
Hammarbys juniortränare Andreas Brännström bekräftar för Dalarnas Tidningar att det förs diskussioner med hans gamla klubb Dalkurd. – Jag tror att det närmar sig någon form av lösning, säger Brännström till tidningen.
Läs mer om Bajen, Brännström och Dalkurd.
Målskytten provspelar med HIF
Han öste in mål i superettan i våras.Nu testas Dalkurd-anfallaren Oke Akpoveta med Helsingborgs IF – som även har Victor Wernersson på provspel.– De kommer att vara här hela veckan och vi siktar nu på att de kommer att vara med och spela på lördag, säger tränaren Peo Ljung till Helsingborgs Dagblad.
Förre MFF-löftet provspelar med HIF
Den tidigare Malmö FF-talangen Victor Wernersson testar lyckan i Helsingborg.HIF har även Dalkurd-anfallaren Oke Akpoveta på provspel den här veckan.– De kommer att vara här hela veckan och vi siktar nu på att de kommer att vara med och spela på lördag, säger tränaren Peo Ljung till Helsingborgs Dagblad.
Bomben: Bangura till Dalkurd
Läs mer om Dalkurd.
Uppsalaflytt fortfarande aktuell för Dalkurd
Fotbollsklubben Dalkurd kommer att spela i superettan även nästa säsong. Men frågan är: i vilken stad?
Läs mer om Dalkurd.
Bara en alternativ stad klar för Dalkurd
Inget beslut kunde tas på mötet
Läs mer om Dalkurd.
Borlänge eller Uppsala för Dalkurd?
Fotbollsklubben Dalkurd kommer att spela i superettan även nästa säsong. Men frågan är: i vilken...
Läs mer om Dalkurd och Uppsala.
Gais-profilen tackade för sig efter matchen
0–1 mot Dalkurd. Ändå blev det en bra kväll för Björn Andersson, 34, som tackade för sig efter sju säsonger med Gais i superettan och allsvenskan. – Det var skönt att få säga tack till alla som var där, säger Andersson, som nu lägger av med fotbollen.
Dalkurd flyttar till Upplands Väsby
Borlänge-klubben Dalkurd har sedan en tid tillbaka bestämt sig för att flytta klubben till en ny stad. Det har talats om Uppsala - men nu kan SportExpressen avslöja att Dalkurd flyttar verksamheten till Upplands Väsby i Stockholm. – Det är en av platserna som vi har tittat på, säger Dalkurds sportchef Adil Kizil. Dessutom har klubben börjat fundera på en framtid utan tränaren Poya Asbaghi – enligt SportExpressens uppgifter toppar HIF-tränaren Henrik Larsson Dalkurds önskelista.
Delad pott gav två förlorare
1–1, men två förlorare.Varken Dalkurd eller Assyriska kunde glädjas över det oavgjorda resultatet i...
Läs mer om Assyriska.
Dalkurd tog inte chansen
Dalkurd hade chansen att skaffa sig närkontakt med topplagen i superettan i fotboll. Då lyckades Borlängelaget inte spräcka Degerfors nolla och det blev bara en poäng i bortamötet med bottenlaget, 0–0.
Läs mer om Borlängelaget.
Dalkurd tog inte chansen
Dalkurd hade chansen att skaffa sig närkontakt med topplagen i superettan i fotboll. Då lyckades...
Klubbar som flyttar kan förlora sin själ
Eskilstuna kan få ett allsvenskt lag nästa säsong. Från Solna. Och Dalkurd i Borlänge överväger att flytta hela sin verksamhet till Uppsala. Det är en ny trend vi ser där klubbens själ riskerar att gå förlorad i kamp med ekonomiska och kommunala intressen.
Läs mer om Borlänge och Uppsala.
Örgrytes trippelsmäll: Blev värre och värre
Trippelsmäll för Örgryte. Förlust mot Dalkurd borta – och två nyckelspelare skadade. – Det blev bara värre och värre, säger målvakten Abbas Hassan.
Läs mer om Dalkurd och Örgryte.
Dalkurd föll tungt mot Frej
Superettans tabellfyra Dalkurd råkade ut för en rejäl missräkning i jakten på en allsvensk plats. Borta mot Frej – inför matchen på elfte plats – blev det förlust med 1–2.
Läs mer om Dalkurd och Frej.