Dalkurd

JUST NU: MFF-stjärnan starka besked - "Vad bra han är när han är hel"

Malmö FF går in i säsongen som favoriter som det var länge sedan några allsvenskar var. Men det kostar på också, bara 1-0 i helgen mot Dalkurd - men det fanns glädjebesked också som en Behrang Safari som imponerade. HÄR SVENSKA FANS.
Läs mer om Behrang Safari, Dalkurd och Vad.

MFF behöver en innermitt – ju snarare desto bättre

Dalkurd var riktigt bra, Fouad Bachirou ännu en gång eminent och Franz Brorsson kvällens utropstecken.När allt var över?Då hade Markus Rosenberg ändå avgjort igen.
JUST NU - ANALYS: "Svanberg är värd många chanser i MFF"
Malmö FF fick bekänna färg direkt i den första tävlingsmatchen för året i Svenska cupenpremiären. Nykomlingarna i allsvenskan, Dalkurd, stod upp riktigt bra i en riktigt tuff match. Och avslutningen blev minst sagt dramatisk. 1-0.
Läs mer om Dalkurd, MFF och Svenska.

Rosenberg hjälte efter de märkliga scenerna

Dalkurd var på väg mot ett bragdkryss i Malmö.Då fick man målvakten skadad, straff emot sig och en utespelare var på väg in i målet.Sedan avgjorde Markus Rosenberg för MFF.
Läs mer om MFF och Malmö.Då.
JUST NU - PÅ FD: Från Dalkurd till AIK - men har inte glömt: "Ständig kontakt"
Dalkurd spelar i allsvenskan i år och möter AIK i premiären. Ett minst sagt speciellt möte för Jesper Nyholm som gjorde två år i Dalkurd innan han värvades till Gnaget inför fjolårssäsongen.
Läs mer om AIK, Dalkurd, Gnaget och Jesper Nyholm.
Dyra köpet petas i Svenska cupen
Han värvades in för 10 miljoner kronor.Nu petas Bonke Innocent helt ur Malmö FF:s trupp inför Svenska cupen-premiären mot Dalkurd – av lärlingen Samuel Adrian.– De har presterat ganska jämnt den här försäsongen, men Samuel kan ju både spela som box till box-mittfältare och i den lite mer defensiva rollen, säger Magnus Pehrsson till Sydsvenskan.
Dalkurd går inte vidare med provspelaren: "Valde att inte ta in fler på den positionen"
Norrköping-födde Kristijan Miljevic, som lämnade Sylvia för Grekland som 15-åring 2005, dök något oväntat upp hos Dalkurd på träningslägret i Portugal. Det blev två inhopp och en start för 25-åringen i Atlantic Cup.
Malmö FF:s glädjebesked inför cup-premiären
Tre spelare drogs med skadebekymmer under lägret i Florida.Samtliga är tillgängliga för spel i Malmö FF:s Svenska Cupen-premiär mot Dalkurd på söndag.– Får vi en bra vecka på alla, så ska nog alla kunna vara uttagningsbara till matchen, säger Magnus Pehrsson till Sydsvenskan.
Så mycket bättre är MFF i år än i fjol
Fyra matcher, fyra segrar och 8-1 i målskillnad.Malmö FF har träningsspelat färdigt och om en vecka inleds tävlingssäsongen med en cupmatch mot Dalkurd.– Vi är betydligt längre fram nu än vad vi var förra året, säger Markus Rosenberg innan han lämnar lägret i Florida.
Läs mer om Dalkurd, Florida och MFF.
Officiellt: Bröt med Lyngby - nu är tidigare Öster-backen klar för Dalkurd
Fotbollskanalen har tidigare rapporterat om att den danska Superliga-klubben Lyngby riskerar konkurs. Spelarna i truppen har inte fått någon lön under 2018 - och i dagarna valde Simon Strand att bryta sitt avtal med klubben.
AIK varnar för falska biljetter
AIK möter Dalkurd i den allsvenska premiären och biljettförsäljningen drar i gång inom kort har klubben meddelat. Men nu utfärdar AIK en varning för bluff-företaget Viagogo.Anledningen är att de uppger sig för att sälja falska biljetter.Vi vill utfärda en varning för bluff-företaget viagogo som uppger sig ha biljetter till den Allsvenska premiären, skriver AIK på Twitter.
AVSLÖJAR: Missade Blåvitt - nu slåss Brännström för sina pengar
Den 18 januari gick Dalkurd ut med att klubben beslutat att sparka Anderas Brännström. Nu kan FD avslöja att det föreligger en tvist om den ekonomiska kompensationen - som snart kan leda till Svenska Fotbollförbundets skiljenämnd.
Läs mer om Brännström och Dalkurd.
JUST NU: Var Dif-aktuell - skriver på för Dalkurd i stället
Danska Lyngby dras med svåra ekonomiska problem och ser ut att släppa nyförvärvet Simon Strand - innan vårsäsongen ens börjat. Ny klubbadress har spekulerats bli Djurgården, men nu verkar det som att Dalkurd drar längsta strået.
Läs mer om Dalkurd, Djurgården och Simon Strand.
Uppgifter: Lyngby-svensken närmast klar för Dalkurd
Den svenske försvararen Simon Strand lämnade i januari Öster för ett ekonomiskt pressat Lyngby, men hann inte ens debutera för klubben i danska ligan förrän han nu uppges lämna föreningen.
Läs mer om Dalkurd, Lyngby, Simon Strand och Öster.
Möt Poya Asbaghi - allsvenskans yngste tränare: "Känner mig inte som 32"
Förra säsongen lämnade Poya Asbaghi Dalkurd och tog över ett Gefle som var på väg att braka ur superettan, men lyckades rädda kontraktet med sitt nya lag.
Läs mer om Gefle och Poya Asbaghi Dalkurd.
TV: Shamrocks nya tilltag - delar ut rallarsving i huvudet på Smith
Dalkurd riktade skarp kritik mot irländska Shamrock Rovers efter träningsmatchen lagen emellan. I matchen hade en Shamrock-spelare dragit Kebba Ceesay i håret, och matchen urartade senare i ett storbråk efter att just Ceesay hämnats.
TV: Lär känna Dalkurds japanske dribbler: "Vill vinna SM-guld"
Yuikya Sugita har tidigare spelat hemma i Japan, men även i Spanien och Thailand. Nu håller den offensive mittfältaren till i Dalkurd, där han spelat i en säsong.
Läs mer om Dalkurd, Japan, SM-guld, Spanien och Thailand.
Nu avslöjar Lawan - har förlängt: "Hittat mitt syfte i min fotbollskarriär"
Dalkurd-mittfältaren Rawez Lawan var under den förra säsongen en starkt bidragande orsak till att laget kom tvåa i superettan och tog sig upp till allsvenskan.
Läs mer om Lawan.
TV: Valentic helnöjd: "Jag tror att killarna börjar fatta"
Efter två raka strafförluster övertygade Dalkurd i den sista matchen i Atlantic Cup. Mot Beijing Guoan bjöd laget på ett strålande spel - särskilt i första halvlek - och vann med 3-1, vilket även var resultatet i halvtid.
Läs mer om Atlantic Cup och Dalkurd.
TV: Dalkurds provspelare efter lägret: "Positiv känsla"
Efter två inhopp, mot Shamrock Rovers och Jablonec, fick Kristijan Miljevic starta för Dalkurd i den avslutande Atlantic Cup-matchen mot Beijing Guoan.
TV: Möt Dalkurds succémittfältare: "Många klubbar har ringt min agent"
Mittfältaren Rewan Amin, med ungdomslandskamper för Holland på meritlistan, var en viktig pjäs i Dalkurd när laget förra året tog steget upp från superettan till allsvenskan.
Läs mer om Dalkurd och Holland.
JUST NU - PÅ FD: Svarar inte på frågor om AIK - "Jag har sagt ifrån - avslutat kapitel"
Mikael Ahlerup är ny vd i Dalkurd. Där har han en tuff utmaning framför sig: Att etablera en allsvensk standard på organisationen, sträva mot toppen och först och främst hitta en fysisk arbetsplats att jobba ifrån.
Läs mer om AIK, Dalkurd och Jag.
AIK:s förre vd till Dalkurd
För två månader sedan slutade Mikael Ahlerup som vd för fjolårets allsvenska tvåa AIK. Nu är det klart att han blir vd för nykomlingen i fotbollsallsvenskan, Dalkurd.
Läs mer om AIK, Dalkurd och Mikael Ahlerup.
Officiellt: Mikael Ahlerup ny vd för Dalkurd
Under gårdagen kunde Fotbollskanalen berätta att Mikael Ahlerup var klar som ny vd i den allsvenska nykomlingen Dalkurd. På onsdagen bekräftades nyheten då Ahlerup presenterades på en presskonferens i Uppsala.