Dalkurd

HIF vill värva skyttekungen

Han imponerade under sitt provspel.Nu vill Helsingborgs IF värva anfallaren Oke Akpoveta från superettan-konkurrenten Dalkurd.– Han är inte klar än. Men vi har haft en dialog med Dalkurd om hans situation, säger HIF-tränare Per-Ola Ljung till Helsingborgs Dagblad.
Läs mer om Dalkurd och Oke Akpoveta.

Gais värvar Djuric

Gais värvar den tidigare landslagsmannen Dusan Djuric, meddelar superettanklubben på sin webbplats. Den 32-årige mittfältaren, som förra säsongen spelade för Dalkurd, har skrivit under ett avtal på ett plus ett år.
Läs mer om Dalkurd, Djuric och Dusan Djuric.
Kan lämna Bajen - för Dalkurd
Hammarbys juniortränare Andreas Brännström bekräftar för Dalarnas Tidningar att det förs diskussioner med hans gamla klubb Dalkurd. – Jag tror att det närmar sig någon form av lösning, säger Brännström till tidningen.
Läs mer om Bajen, Brännström och Dalkurd.
Målskytten provspelar med HIF
Han öste in mål i superettan i våras.Nu testas Dalkurd-anfallaren Oke Akpoveta med Helsingborgs IF – som även har Victor Wernersson på provspel.– De kommer att vara här hela veckan och vi siktar nu på att de kommer att vara med och spela på lördag, säger tränaren Peo Ljung till Helsingborgs Dagblad.

Förre MFF-löftet provspelar med HIF

Den tidigare Malmö FF-talangen Victor Wernersson testar lyckan i Helsingborg.HIF har även Dalkurd-anfallaren Oke Akpoveta på provspel den här veckan.– De kommer att vara här hela veckan och vi siktar nu på att de kommer att vara med och spela på lördag, säger tränaren Peo Ljung till Helsingborgs Dagblad.
Bomben: Bangura till Dalkurd
Läs mer om Dalkurd.
Uppsalaflytt fortfarande aktuell för Dalkurd
Fotbollsklubben Dalkurd kommer att spela i superettan även nästa säsong. Men frågan är: i vilken stad?
Läs mer om Dalkurd.
Bara en alternativ stad klar för Dalkurd
Inget beslut kunde tas på mötet
Läs mer om Dalkurd.
Borlänge eller Uppsala för Dalkurd?
Fotbollsklubben Dalkurd kommer att spela i superettan även nästa säsong. Men frågan är: i vilken...
Läs mer om Dalkurd och Uppsala.
Gais-profilen tackade för sig efter matchen
0–1 mot Dalkurd. Ändå blev det en bra kväll för Björn Andersson, 34, som tackade för sig efter sju säsonger med Gais i superettan och allsvenskan. – Det var skönt att få säga tack till alla som var där, säger Andersson, som nu lägger av med fotbollen.
Dalkurd flyttar till Upplands Väsby
Borlänge-klubben Dalkurd har sedan en tid tillbaka bestämt sig för att flytta klubben till en ny stad. Det har talats om Uppsala - men nu kan SportExpressen avslöja att Dalkurd flyttar verksamheten till Upplands Väsby i Stockholm. – Det är en av platserna som vi har tittat på, säger Dalkurds sportchef Adil Kizil. Dessutom har klubben börjat fundera på en framtid utan tränaren Poya Asbaghi – enligt SportExpressens uppgifter toppar HIF-tränaren Henrik Larsson Dalkurds önskelista.
Delad pott gav två förlorare
1–1, men två förlorare.Varken Dalkurd eller Assyriska kunde glädjas över det oavgjorda resultatet i...
Läs mer om Assyriska.
Dalkurd tog inte chansen
Dalkurd hade chansen att skaffa sig närkontakt med topplagen i superettan i fotboll. Då lyckades Borlängelaget inte spräcka Degerfors nolla och det blev bara en poäng i bortamötet med bottenlaget, 0–0.
Läs mer om Borlängelaget.
Dalkurd tog inte chansen
Dalkurd hade chansen att skaffa sig närkontakt med topplagen i superettan i fotboll. Då lyckades...
Klubbar som flyttar kan förlora sin själ
Eskilstuna kan få ett allsvenskt lag nästa säsong. Från Solna. Och Dalkurd i Borlänge överväger att flytta hela sin verksamhet till Uppsala. Det är en ny trend vi ser där klubbens själ riskerar att gå förlorad i kamp med ekonomiska och kommunala intressen.
Läs mer om Borlänge och Uppsala.
Örgrytes trippelsmäll: Blev värre och värre
Trippelsmäll för Örgryte. Förlust mot Dalkurd borta – och två nyckelspelare skadade. – Det blev bara värre och värre, säger målvakten Abbas Hassan.
Läs mer om Dalkurd och Örgryte.
Dalkurd föll tungt mot Frej
Superettans tabellfyra Dalkurd råkade ut för en rejäl missräkning i jakten på en allsvensk plats. Borta mot Frej – inför matchen på elfte plats – blev det förlust med 1–2.
Läs mer om Dalkurd och Frej.
Dalkurd föll tungt mot Frej
Superettans tabellfyra Dalkurd råkade ut för en rejäl missräkning i jakten på en allsvensk plats....
Läs mer om Dalkurd och Frej.
De har störst chans att gå upp i allsvenskan
Sportbladets Göran Bolin går igenom fyra toppklubbarna: Sirius, Halmstad, AFC och Dalkurd
Läs mer om AFC, Dalkurd och Halmstad.
Ställer in matcher – efter hot mot barn
I helgen skulle barn- och ungdomaslagen i IK Brage och Dalkurd FF ha mött varandra. Nu ställer IK Brage in matcherna, efter att ledare och ett barn i laget ska ha blivit utsatta för hot under en match förra veckan. – Vi kommer att polisanmäla de här händelserna, säger Lars Ivarsson, ordförande för IK Brage.
Läs mer om Dalkurd FF.
Borlänge kan snuvas på allsvenskt fotbollslag
Nykomlingen Dalkurd går en kamp på fotbollsplanen om ett avancemang till allsvenskan. Vid sidan om pågår en konflikt med Borlänge kommun. På tisdag, håller klubben ett extra årsmöte om det ska bli en flytt till en annan ort. Det här ligger helt i medlemmarnas händer, säger ordföranden Ramazan Kizil.
Läs mer om Borlänge och Ramazan Kizil.
Förbundet: Vi har inga synpunkter på klubbar som flyttar
Nästa säsong kan superettan-lagen AFC United och Dalkurd spela på andra orter än Solna och Borlänge. Varje förening får spela var de vill bara de anmäler till förbundet var det är, säger Svenska fotbollförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson.
Poliser angreps med flaskor
Det blev mycket stökigt i Borlänge i samband med matchen i superettan mellan Dalkurd och Syrianska....
Läs mer om Borlänge, Dalkurd och Syrianska.