Dan eliasson

Har blivit överraskad över hur illa det är

Rikspolischefen Dan Eliasson kan inte garantera säkerheten i utsatta förorter runtom i landet. – Jag har blivit överraskad sen jag blev rikspolischef över hur illa det är i vissa områden på kvällarna, säger han och varnar: – Om vi inte bromsar den utvecklingen så är jag helt övertygad att inte bara traditionell brottslighet utan också radikalisering och terror kommer att öka i vårt samhälle.

Eliasson: Jag lider djupt med familjen

Nu tar rikspolischefen Dan Eliasson bladet från munnen och uttrycker tydligt sin sorg för den mördade Alexandra Mezher på ett HVB-hem i Mölndal. – Jag lider djupt med hennes familj, känner med dem och jag hoppas verkligen att de får det stöd de kan få och de behöver från alla berörda parter, inklusive polisen, säger Dan Eliasson.
Karlsson öga mot öga med rikspolischefen
En knapp halvtimme fick göteborgspolisen Anders Karlsson för att föra fram sin hårda kritik - öga mot öga mot rikspolischefen Dan Eliasson. –Jag frågade honom vilken sida han står på, säger den oppositionelle polismannen efter mötet på onsdagsmorgonen. Och han uppfattar själv att rikspolischefen backade i delar av det han kritiserade i sin uppmärksammade debattartikel i GT för precis en vecka sedan.
Läs mer om Dan Eliasson.
Här träffar Kungen rikspolischefen
Här är kungen hos polisen. Statschefen träffade på tisdagen rikspolischefen Dan Eliasson och han var förväntansfull: – Det är alltid lika intressant och jag ser väldigt mycket fram emot att få höra om den nya organisationen, berättade kungen.
Läs mer om Dan Eliasson och Kungen.

De möts – efter hårda kritiken

Rikspolischef Dan Eliasson vill fortsatt inte kommentera den kritik mot honom som framförs i göteborgspolisen Anders Karlssons uppmärksammade debattartikel. Men i morgon ska de två mötas i Göteborg, med anledning av debattartikeln. – Jag kommer att framföra vad jag tycker, säger Anders Karlsson.
Läs mer om Göteborg.
Ygeman om Eliasson-kritiken: Naturligt
Inrikesminister Anders Ygeman har inte pratat med Dan Eliasson om den stenhårda interna kritiken inom polisen mot rikspolischefen. Den senaste tiden har både enskilda polismän och polisfacket starkt ifrågasatt Dan Eliasson. – Jag tycker det är ganska naturligt när vi gör den största omorganisationen av polisen på 50 år, säger Anders Ygeman.
Stenhårda kritiken mot rikspolischefen
I sitt uppmärksammade debattinlägg tidigare i veckan krävde Göteborgspolisen Anders Karlsson rikspolischef Dan Eliassons avgång. Nu kliver facket in i debatten – också de med skarp kritik mot Sveriges högste polischef. I en kort mejlkommentar svarar nu Eliasson att han ska träffa facket och diskutera dessa frågor, men han vill i övrigt inte ge några kommentarer.
Läs mer om Eliasson.
Polisen hyllas efter kritiken mot chefen
Polisinspektör Anders Karlssons svidande kritik mot rikspolischef Dan Eliasson blev på onsdagen en av de mest lästa och delade texterna i landet. Nu översköljs den frispråkige polisen av hyllningar. –Det har ringt kollegor från hela Sverige. Stationen har svämmat över av blommor och presenter. Detta otroliga engagemang vill jag tillägna alla brottsoffer i hela landet, oavsett bakgrund, säger Anders Karlsson.
Läs mer om Dan Eliasson och Sverige.
DEBATT: Rikspolischefen förminskar misstänkt mördares handlingar
Rikspolischef Dan Eliasson sitter i SVT:s Gomorron Sverige den 26 januari och har möjlighet att på ett ärligt sätt beklaga den oerhörda sorg som drabbat anhöriga och vänner efter mordet på Alexandra Mezher på ett HVB-hem i Mölndal. Dan Eliasson ägnar sina tankar åt brottsoffret och hennes anhöriga endast några få sekunder.
Läs mer om Alexandra Mezher och Mölndal.
Rikspolischefen om flyktingboenden: Kan bli ännu mer bråk
Tusentals incidenter har rapporterats internt av polisen i ärenden som rör flyktingar eller flyktingboenden runtom i Sverige. Nu säger rikspolischefen att situationen kan förvärras. – Om vi ska analysera det här noggrant så finns det ett ökande problem, säger Dan Eliasson till SvD.
Läs mer om Dan Eliasson, SvD och Sverige.
Eliasson efterlyser fler poliser i Sverige
Det behövs upp till 2500 fler poliser i Sverige för att klara det förhöjda terrorhot och det ökade flyktingmottagandet, menar rikspolischefen Dan Eliasson, enligt Sveriges radio Ekot.
Läs mer om Dan Eliasson, Ekot och Sverige.
Rikspolischef efterlyser fler poliser
Polisen behöver förstärkas med upp till 2 500 poliser och 1 600 civilanställda med anledning av migrantströmmarna till Sverige och det förhöjda terrorhotet, enligt rikspolischef Dan Eliasson.
Läs mer om Dan Eliasson och Sverige.
Dan Eliasson ringde ÖB för att be om hjälp
När den då terrormisstänkte Moder Mothanna Magid jagades för förberedelse till terrorbrott ringde rikspolischef Dan Eliasson till överbefälhavaren Micael Bydn för att be om hjälp. Det avslöjade Dan Eliasson på Folk och försvar i Sälen. –Jag tror att det var ett historiskt samtal, säger rikspolischefen.
Polisen bad ÖB om antiterrorstöd
Rikspolischefen Dan Eliasson ringde i höstas ÖB för att undersöka om militära specialförband fanns redo för att hjälpa till vid eventuella terrorattacker i Sverige.— Det kändes som ett historiskt samtal, säger han.
Polisen bad ÖB om antiterrorstöd
Rikspolischefen Dan Eliasson ringde i höstas ÖB för att undersöka om militära specialförband fanns...
Rikspolischefen vill kartlägga ofredanden
Efter uppgifterna om ett stort antal sexuella övergrepp i samband med Stockholmsfestivalen We are Sthlm, och i Kalmar på nyårsafton, vill rikspolischefen Dan Eliasson nu kartlägga problemet i hela landet.
Karlsson (SD) vill att Dan Eliasson sparkas
Sverigedemokraternas gruppledare i riksdagen, Mattias Karlsson, vill att regeringen sparkar rikspolischefen Dan Eliasson och tillsätter se en oberoende granskningskommission. – Rikspolischefen saknar fullständigt trovärdighet, säger han.
Läs mer om Dan Eliasson.
Just nu: Måste gå till botten med det här
Rikspolischef Dan Eliasson talar på Folk och försvar i Sälen. Där kommenterar han polisens agerande i samband med övergreppen på festivalen We Are Sthlm i somras. Följ SvD:s livesändning.
Läs mer om Folk, Sälen och We Are Sthlm.
Ygeman: Ska gå till botten med det här
Stockholmspolisen ska ha undvikit att rapportera om övergrepp mot flickor under festivalen We are Sthlm. Rikspolischef Dan Eliasson har meddelat att händelserna ska utredas, något som inrikesminister Anders Ygeman (S) välkomnar.
Läs mer om Sthlm.
Rikspolischefen: Ska se till att det här utreds
Rikspolischef Dan Eliasson säger till Expressen att uppgifterna om att Stockholmspolisen mörkat övergrepp mot flickor under en festival kommer att utredas.
Läs mer om Expressen och Stockholmspolisen.
Eliasson: Kommer se till att det utreds
Efter uppgifterna i Dagens Nyheter om att polisen mörkat flera sexövergrepp på unga flickor under ungdomsfestivalen We are Sthlm reagerar rikspolischefen Dan Eliasson. – Jag kommer att se till att det här utreds, säger han.
Läs mer om Dan Eliasson och Sthlm.
Eliasson: Jag Kommer se till att det utreds
Efter uppgifterna i Dagens Nyheter om att polisen mörkat flera sexövergrepp på unga flickor under ungdomsfestivalen We are Sthlm reagerar rikspolischefen Dan Eliasson. – Jag kommer att se till att det här utreds, säger han.
Läs mer om Dan Eliasson och Sthlm.
Eliasson: Kommer se till att det utreds
Efter uppgifterna i Dagens Nyheter om att polisen mörkat flera sexövergrepp på unga flickor under ungdomsfestivalen We are Sthlm reagerar rikspolischefen Dan Eliasson. – Jag kommer att se till att det här utreds, säger han.
Läs mer om Dan Eliasson och Sthlm.
Större folkmängd kräver fler poliser
En snabbt ökande befolkning i Sverige är huvudskälet till att polisen behöver mer resurser, säger rikspolischefen Dan Eliasson. Fler poliser behövs i utsatta områden och till gränskontroller, anser han.
Läs mer om Dan Eliasson och Sverige.
Polisen ber militären om flyktinghjälp
Polismyndigheten är överbelastad på grund av det stora antalet asylsökande och ber nu militären och civilförsvaret om hjälp, säger rikspolischef Dan Eliasson till Svenska Dagbladet.