Dan eliasson

Polisen kapitulerar för brottsligheten

Debattörerna: Dan Eliasson sviker oss och har tappat kontrollen

Du sexualiserar vår dotter, Dan Eliasson

Föräldrarnas öppna brev till rikspolischef Dan Eliasson och polisen i Skåne: Ni borde skämmas
Läs mer om Dan Eliasson och Skåne.
Rikspolischef Dan Eliasson får pris
Efter uttalandena om Sverigedemokraterna har det blåst orkan kring rikspolischefen Dan Eliasson. Nu får han pris för ett enastående ledarskap inom evidensbaserat polisarbete, som det heter i motiveringen.
SD:s svar på Morgan Johanssons uttalande
Morgan Johanssons stöd till rikspolischef Dan Eliasson har väckt ont blod hos Sverigedemokraterna. Nu ryter partisekreterare Richard Jomshof (SD) ifrån och menar att Sverige är på väg i fel riktning. – Det finns länder där polisen används som maktmedel mot medborgarna, är det dit vi är på väg? säger han.

Åklagarens besked om Dan Eliasson

Göteborgspolisen Anders Karlsson valde att anmäla rikspolischefen för tjänstefel efter Dan Eliassons uttalanden om Sverigedemokraterna i Almedalen. Chefsåklagare Jan Pernvi har under torsdagen valt att inte inleda en förundersökning mot Eliasson. – Man kan ha synpunkter på om det är lämpligt eller inte, men det är inget brott som begåtts. Det är vad jag har tagit ställning till, säger han.
Statsvetaren: Det är förstås orimligt
Justitieminister Morgan Johansson ger stöd till rikspolischef Dan Eliasson efter kritiken mot Sverigedemokraterna. Enligt statsvetaren Ulf Bjereld kan detta komma att förändra hur myndighetschefer i framtiden får uttala sig. – Att myndighetschefer ska sätta betyg på politiska partier är förstås orimligt.
Justitieministern försvarar Eliasson
Justitieminister Morgan Johansson (S) försvarar Rikspolischefen Dan Eliassons kontroversiella uttalanden om Sverigedemokraterna. –Det är bra när statstjänstemän markerar. SD är inget vanligt parti utan ett rasistiskt parti med nazistiska rötter, säger Johansson.
Justitieministern försvarar Eliasson: SD inget vanligt parti
Justitieminister Morgan Johansson (S) försvarar Rikspolischefen Dan Eliassons kontroversiella uttalanden om Sverigedemokraterna. – Det är bra när statstjänstemän markerar. SD är inget vanligt parti utan ett rasistiskt parti med nazistiska rötter, säger Johansson.
Polisinspektör anmäler rikspolischefen
En polisinspektör i Göteborg har anmält rikspolischef Dan Eliasson för tjänstefel efter dennes utspel mot Sverigedemokraterna under Almedalsveckan, skriver Expressen.
Polis anmäler rikspolischefen
En polisinspektör i Göteborg har anmält rikspolischef Dan Eliasson för tjänstefel efter dennes...
Läs mer om Dan Eliasson och Göteborg.
Dan Eliasson prisas för sitt ledarskap
Rikspolischef Dan Eliasson har fått hård kritik från delar av poliskåren för sitt ledarskap. Nu tilldelas han ett internationellt ledarskapspris.
Kritiken mot Eliasson: Olämpligt uttalande
Rikspolischef Dan Eliassons uttalande om att han skulle avgå om Jimmie Åkesson blir statsminister har kritiserats från flera håll. Nu ställer sig också Polisförbundets ordförande kritisk till uttalandet och kallar det direkt olämpligt. – Som polis vet man om att personliga känslor, behov och impulser måste underordnas den uppgift som polisen har att utföra. Och det gäller i synnerhet rikspolischefen, säger ordförande Lena Nitz.
M-topp: Dan Eliasson bör avgå
Bo Frank (M), kommunalråd i Växjö, sällar sig till kritiken mot Dan Eliasson efter att rikspolischefen sagt att han ogillar Sverigedemokraternas politik. Han bör avgå omgående, säger Bo Frank till SVT Nyheter.
Läs mer om Bo Frank, Dan Eliasson och Växjö.
Polischefens ilska mot Eliasson: Kokar i leden
Rikspolischefen Dan Eliassons utspel mot Sverigedemokraterna väcker reaktioner. Närpolischefen Anders Karlsson gick under fredagen till angrepp i ett öppet brev – och är nu besviken på repliken som han har fått från sin chef. – Det kokar i leden, säger Karlsson.
Polisen tar nya krafttag mot tafsande
Nu vill polisen ta krafttag mot tafsande. I sommar kommer man använda armband med budskapet tafsa inte för att prata med ungdomar om problemet. – Ingen ska acceptera sexuella ofredanden, säger rikspolischef Dan Eliasson i ett uttalande.
Läs mer om Dan Eliasson.
Eliasson klarar inte att lösa polisens problem
Förtroendeklyftan mellan Sveriges poliser och rikspolischef Dan Eliasson blir allt större. Eliasson saknar både mod och kompetens att lösa polisens problem, skriver Sara Skyttedal, KDU.
Läs mer om Dan Eliasson, KDU och Sara Skyttedal.
Rikspolischefen: Sverige har god beredskap
Sveriges terrorberedskap är god i storstäderna, men polisen skulle ha bekymmer med att hantera stora, samordnade attacker. Det säger rikspolischef Dan Eliasson i Ekots lördagsintervju. Liberalernas rättspolitiske talesperson, Roger Haddad, efterfrågar bättre beredskap i Sverige.
Polisen anställer för saknade pengar
Personalbristen är akut, anser rikspolischef Dan Eliasson som ger klartecken till hundratals nya...
Läs mer om Dan Eliasson.
Beatrice Ask: Regeringen ska lyssna på polisen
Personalbristen är akut, anser rikspolischef Dan Eliasson, som ger klartecken till hundratals nya anställningar ute i polisdistrikten. Detta trots att det saknas pengar för det, rapporterar SR Ekot. Beatrice Ask (M) säger till SvD att regeringen måste agera snarast.
Läs mer om Dan Eliasson och SvD.
Polisen anställer 700 personer utan budget
Efter larmen om terrorhot och flyktingströmmar ryter nu rikspolischefen Dan Eliasson ifrån om personalbristen. Nu ger han klartecken till hundratals nya anställningar –trots att det inte finns pengar för det, enligt Sveriges Radio Ekot. – Jag tror och hoppas att riksdag och regering inser allvaret, säger Eliasson till SR.
Läs mer om Dan Eliasson och Eliasson.
Polisen anställer men pengar saknas
Personalbristen är akut, anser rikspolischef Dan Eliasson som ger klartecken till hundratals nya...
Läs mer om Dan Eliasson.
Polis: Dan Eliasson är det största hotet mot säkerheten i Sverige
Den svenska poliskåren är i fritt fall och varken regeringen eller rikspolischef Dan Eliasson gör...
Läs mer om Dan Eliasson och Sverige.
Har blivit överraskad över hur illa det är
Rikspolischefen Dan Eliasson kan inte garantera säkerheten i utsatta förorter runtom i landet. – Jag har blivit överraskad sen jag blev rikspolischef över hur illa det är i vissa områden på kvällarna, säger han och varnar: – Om vi inte bromsar den utvecklingen så är jag helt övertygad att inte bara traditionell brottslighet utan också radikalisering och terror kommer att öka i vårt samhälle.
Eliasson: Jag lider djupt med familjen
Nu tar rikspolischefen Dan Eliasson bladet från munnen och uttrycker tydligt sin sorg för den mördade Alexandra Mezher på ett HVB-hem i Mölndal. – Jag lider djupt med hennes familj, känner med dem och jag hoppas verkligen att de får det stöd de kan få och de behöver från alla berörda parter, inklusive polisen, säger Dan Eliasson.