Dan eliasson


Minskat krångel för sjukskrivning

Det administrativa krånglet i sjukförsäkringen ska minska och läkarna ska avgöra arbetsförmågan vid kortare sjukfall. — Vi räknar med att de nya rutinerna ska kunna användas vid mellan 200 000 och 300 000 sjukskrivningsärenden om året, säger Försäkringskassans generaldirektör Dan Eliasson till Dagens Medicin. Omkring en halv miljon ansökningar om sjukpenning görs varje år.

Läs mer om Dan Eliasson.
Tidigare toppnyhet hos Dagens nyheter:

Kritiserade ledningen – då fick hon sparken

När generaldirektör Dan Eliasson besökte Försäkringskassans kundcenter i Sundbyberg i tisdags blev kritiska anställda tillsagda att spela bordtennis på sin friskvårdstimme för att visa högste chefen en bild av välmående och ostressade anställda. Dagen efter fick en 27-årig kvinna, som framfört kritik i mejl till Eliasson, sparken.

Läs mer om Dan Eliasson, Eliasson och Sundbyberg.
Bara 26 procent tror på Dan Eliasson

Förtroendet för Försäkringskassans generaldirektör Dan Eliasson rasar bland de anställda efter Expressens avslöjanden om jäv och missförhållanden på myndigheten. I en medarbetarenkät som genomfördes i april hade bara 26 procent av de anställda förtroende för generaldirektören. Motsvarande siffra förra året var 68 procent. – Resultatet av medarbetarundersökningen är en tydlig signal från medarbetarna, som jag tar på största allvar, säger generaldirektör Dan Eliasson i en skriftlig kommentar till Expressen.se.

Läs mer om Dan Eliasson och Expressen.se.
Förtroendefall för f-kassans Eliasson

De anställdas förtroende för Försäkringskassans generaldirektör Dan Eliasson faller kraftigt, enligt fackförbundet ST:s nättidning Publikt.

Läs mer om Dan Eliasson, Eliasson och Publikt.

Förtroendefall för Dan Eliasson

De anställdas förtroende för Försäkringskassans generaldirektör Dan Eliasson faller kraftigt, enligt fackförbundet ST:s nättidning Publikt.

Läs mer om Dan Eliasson och Publikt.
Förtroendefall för Dan Eliasson

De anställdas förtroende för Försäkringskassans generaldirektör Dan Eliasson faller kraftigt, enligt fackförbundet ST:s nättidning Publikt. I en medarbetarenkät som genomfördes inom Försäkringskassan i april hade bara 26 procent av de anställda förtroende för generaldirektören. I en motsvarande enkät som gjordes i november och december förra året var andelen 68 procent.

Tre av fyra saknar förtroende för Försäkringskassans chef

Personalens förtroende för Försäkringskassans chef Dan Eliasson har rasat. Endast var fjärde anställd har förtroende för sin generaldirektör, enligt en ny intern medarbetarundersökning.

Läs mer om Dan Eliasson.
Tidigare toppnyhet hos Expressen:
Mejlen som avslöjar Dan Eliasson

Försäkringskassans chef Dan Eliasson kom till riksdagen för att svara på frågor om jäviga chefer, höga konsulträkningar och jakten på Expressens källor. Bakom stängda dörrar anklagade han Expressen för att ha farit med osanning. Expressen kan nu publicera mejl som styrker tidigare uppgifter - och visar att Eliasson kan ha vilselett politikerna.

Läs mer om Dan Eliasson, Eliasson och Expressen.
Utrågning om kassans missförhållanden

Expressen har i en rad artiklar avslöjat uppgifter om jäv och mörkläggningar inom Försäkringskassan. Under tisdagen frågades myndighetens generaldirektör Dan Eliasson ut i Socialförsäkringsutskottet.

Efter avslöjandet – nu frågas Dan Eliasson ut

I morgon förmiddag ska Försäkringskassans generaldirektör Dan Eliasson svara på frågor från Socialförsäkringsutskottet. Anledningen: Expressens avslöjande för några veckor sedan om allvarliga missförhållanden på myndigheten. –Det kommer nog bli frågor om lite av varje, säger kanslichefen Kari Hasselberg.

Tidigare toppnyhet hos Expressen:
Det skulle vara fegt

Skyhöga konsulträkningar, frikostiga fallskärmar, chefer som fixat jobb åt närstående kvinnor och en brottsutredning kring jakten på Expressens källor. Situationen börjar bli mardrömslik för Försäkrings- kassans ledning. Dan Eliasson tycker ändå fortfarande att han är den bäste att styra myndigheten. - Det skulle vara lite fegt och dumt att sticka iväg, sa han i går kväll till Expressen.

Läs mer om Expressen.
Tidigare toppnyhet hos Expressen:
Eliasson: Låter väldigt allvarligt

Expressen har i en lång rad artiklar berättat om allvarliga jävsförhållanden i Försäkringskassans absoluta toppskikt. På söndagskvällen fick den hårt pressade generaldirektören Dan Eliasson ännu en gång förklara sig. – Det har inte varit en av mina bästa arbetsveckor, sa han till SVT:s Anna Hedenmo.

Läs mer om Dan Eliasson.
Utfrågning om Försäkringskassan

Socialdemokraterna vill att generaldirektör Dan Eliasson och socialförsäkringsminster Ulf Kristersson (M) kommer till riksdagen för att utfrågas om turer om jäv och oklar användning

Utfrågning om Försäkringskassan

Det har varit många turer om jäv och oklar användning av skattemedel på Försäkringskassan.Nu begär Tomas Eneroth (S), vice ordförande i riksdagens socialförsäkringsutskott, att generaldirektör Dan Eliasson – och socialförsäkringsminister Ulf Kristersson (M) – kommer till utskottet för att frågas ut, skriver expressen.se.

Utfrågning om Försäkringskassan

Stockholm Socialdemokraterna vill att generaldirektör Dan Eliasson och socialförsäkringsminster Ulf Kristersson (M) kommer till riksdagen för att utfrågas om turer om jäv och oklar användning av skattemedel på Försäkringskassan.(TT) Det

Utfrågning om Försäkringskassan

Stockholm Socialdemokraterna vill att generaldirektör Dan Eliasson och socialförsäkringsminster Ulf Kristersson (M) kommer till riksdagen för att utfrågas om turer om jäv och oklar användning av skattemedel på Försäkringskassan.(TT) Det

Utfrågning om Försäkringskassan

Det har varit många turer om jäv och oklar användning av skattemedel på Försäkringskassan. Nu begär Tomas Eneroth (S), vice ordförande i riksdagens socialförsäkringsutskott, att generaldirektör Dan Eliasson — och socialförsäkringsminister Ulf Kristersson (M) — kommer till utskottet för att frågas ut, skriver expressen.se.

Tidigare toppnyhet hos Expressen:
S-toppen kallar Dan Eliasson till utfrågning

S-toppen Tomas Eneroth har fått nog efter Expressens avslöjanden om Försäkringskassan. Han kräver raka besked om hur myndigheten hanterar skattemedlen. Han kallar därför generaldirektör Dan Eliasson och socialförsäkringsministern Ulf Kristersson (M) på en utfrågning.

Skandalkassan

Jag bläddrar i tidningen och känner en förlamande trötthet. Tittar på bilden av generaldirektör Dan Eliasson och tänker att det är så tydligt att det är skillnad på folk och folk. Särskilt

Läs mer om Dan Eliasson.
De köps ut av F-kassan

Försäkringskassan använder skattemiljoner för att köpa ut dem som inte gillas av ledningen. En hög chef, som opponerat sig mot generaldirektör Dan Eliasson, får den här månaden en fallskärm på 2 580 000 kronor. Andra har lockats med mellan en halv och en miljon kronor för att sluta. - Det är dåligt använda pengar och metoderna sprider rädsla inom organisationen, säger en före detta chef.

Läs mer om Dan Eliasson och F-kassan.
Generaldirektören: Grova misstag

Missförhållanden på Försäkringskassan - som Expressen i en rad artiklar har avslöjat - har fått personalen att må dåligt. I en intern tv-sändning talar den hårt pressade generaldirektören Dan Eliasson nu ut. – Allt grundar sig på att några centrala befattningshavare har gjort grova misstag. Det är inte skriverierna i Expressen, utan grova misstag som är grunden för den här situationen, säger han.

Här erkänner Dan Eliasson misstagen

Här erkänner Dan Eliasson ledningens misstag - inför sin personal. Nu ska Försäkringskassan, efter Expressens avslöjanden, riva upp utredningen av den tidigare kommunikationsdirektören Jonas Lindgrens agerande. - Vi har haft ett par riktigt jobbiga dagar, kanske till och med en vecka, säger Dan Eliasson.

Lindström: Parodin behöver en förklaring

I slutet av förra veckan skrev Försäkringskassans generaldirektör Dan Eliasson i sitt veckobrev till 13 400 anställda att skriverierna i Expressen var lätt parodiska. I måndags avgick hans kommunikationsdirektör Jonas Lindgren, i går togs hans säkerhetsdirektör Torgny Collin ur tjänst, och nu är frågan om hans personaldirektör Lars-Åke Brattlund som utrett kommunikationsdirektören är jävig. Nästa veckobrev kanske kan förklara den parodin.

Välkomnar att han har försatts ur tjänst

JK-anmäldes Försäkringskassan av Expressens chefredaktör Thomas Mattsson. Generaldirektör Dan Eliasson välkomnar att saken blir utredd. –Jag tror inte att en intern utredningen hade fått den legitimiteten som en JK-utredning får, säger han.

Läs mer om JK-utredning.
Ministern: Förutsätter att han sköter arbetet

I en vecka har Expressen radat upp avslöjanden om skandaler inom Försäkringskassan. Till följd av avslöjanden har kommunikationsdirektören Jonas Lindgren lämnat sin post och i dag har säkerhetschefen Torgny Collin tagits ur tjänst. Socialförsäkringsminister Ulf Kristersson försvarar generaldirektör Dan Eliasson som misstänks för att ljuga i hopp om att skydda nära anställda. –Jag förutsätter att generaldirektören sköter sitt arbete på rätt sätt och vidtar nödvändiga åtgärder om inget funkar som det ska, säger Ulf Kristersson.
Senaste nyheternaNyhetsdatabasen - Nyheter på ett ställe
Nyhetsdatabasen är en nyhetsagent och sökmotor som samlar nyheter från svenska tidningar. Här kan du snabbt läsa aktuella nyheter eller göra sök flera år tilbaka.
Kontakt
post@nyhetsdatabasen.se

Senaste 24t
10 09 08 07 06 05 04 03 02 01 00 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11