Dan eliasson

Rikspolischef öppnar för fler poliser till Skåne

Polisen i region Syd går på knäna - i Malmö är läget akut.En av de mordutredningar som polisen har svårt att bedriva är utredningen av mordet på 16-årige Ahmed i slutet av förra veckan.Nu öppnar rikspolischef Dan Eliasson för ytterligare resurser till Malmö.–Utredningarna ska ske med stor kraft. Vi måste se till att vi får stopp på gängkriminaliteten, säger han.
Lättad Eliasson begär mer pengar till polisen
Rikspolischef Dan Eliasson sitter kvar – trots usla resultat. Nu flaggar han för att skattebetalarna måste betala ännu mer till hans vacklande myndighet. – Vi behöver ytterligare pengar om vi inte ska minska vår ambitionsnivå, säger Eliasson till DN.
Läs mer om Eliasson.
Polisen i Malmö fick extra resurser – så länge journalisterna var kvar
Dan Eliasson får inte sparken som rikspolischef. Det var Anders Ygemans besked efter deras möte på fredagen
Läs mer om Malmö.

Dan Eliasson: Inte en popularitetstävling

Dan Eliasson klarade sig kvar efter fredagens ödesmöte med inrikesminister Anders Ygeman, S. Nu siktar han på fyra år till som rikspolischef. – Jag går inte omkring och är orolig för mitt jobb, säger han.
Dan Eliasson: Funderar inte så mycket på min egen person
Dan Eliasson sitter kvar som Rikspolischef. Och han är övertygad om att verksamheten kommer gå bättre.
Läs mer om Rikspolischef.
Leif GW Persson: Dan Eliasson har fel attityd
Leif GW Persson får behålla sina pengar. Han satte en slant på att rikspolischefen skulle sitta kvar. – Ja, det är klart. Eliasson har mycket stark politisk förankring, säger polisprofessorn.
Eliasson inställd på fyra år till
Det fanns misstankar om att rikspolischef Dan Eliassons avgång skulle aviseras i dag. Så blev inte fallet. – Jag sitter kvar och fokuserar på att vi nu ska höja vår förmåga att leverera resultat, säger Dan Eliasson.
Läs mer om Dan Eliasson.
Eliasson har redovisat en plan
Rikspolischefen Dan Eliasson sitter kvar, trots krisen inom polisen. Inrikesminister Anders Ygeman (S) anser samtidigt att polisens resultat är för dåligt. Han har redovisat en plan för att vända utvecklingen, svarar han på frågan varför Eliasson för sitta kvar.
Läs mer om Eliasson.
Eliasson inställd på att sitta kvar fyra år till
Det fanns misstankar om att rikspolischef Dan Eliassons avgång skulle aviseras i dag. Så blev inte fallet.
Just nu: Ygeman om träffen med rikspolischefen
Inrikesminister Anders Ygeman (S) höll i dag på morgonen ett möte med rikspolischefen Dan Eliasson om polisens kris. Kl. 11.00 håller Ygeman en pressträff om mötet. Vi rapporterar direkt.
Läs mer om Dan Eliasson och Ygeman.
Ygeman utesluter inte kraftfulla åtgärder
I morgon faller domen över Dan Eliasson. Inrikesministern utesluter inte kraftfulla åtgärder om fredagens möte med rikspolischefen inte levererar enligt förväntan. Men vad det betyder vill han inte gå in på. – Det får vänta till i morgon, säger Ygeman, S.
Läs mer om Dan Eliasson och Ygeman.
Vi måste bli bättre på att klara upp brott
DAVOS. Nu ökar pressen på rikspolischef Dan Eliasson inför ödesmötet med inrikesminister Anders Ygeman på fredag. Statsminister Stefan Löfven kräver en omedelbar handlingsplan: – Det måste finnas en tydlig riktning, naturligtvis. Vi måste bli bättre på att klara upp brott.
Läs mer om Dan Eliasson.
GW: Sätter pengarna på att Eliasson sitter kvar
Inrikesminister Anders Ygeman (S) ska träffa rikspolischefen Dan Eliasson på fredag efter nya besvikelsesiffror från polisen. Men polisprofessor Leif GW Persson skulle bli förvånad om Eliasson tvingas lämna sin post. – Jag skulle bli ytterst förvånad om han får lämna innan valet, säger Persson till SvD.
Dan Eliassons kritik mot politikerna i Sälen
SÄLEN. Hårt kritiserade rikspolischefen Dan Eliasson höll ett försvarstal under Folk och försvars rikskonferens. Samtidigt anklagar han politikerna för att inte agera i utsatta områden. – Jag ser inte de stora satsningarna som gör skillnad, säger han.
Läs mer om Dan Eliasson, Folk och Sälen.
Eliasson: Starkt stöd från inrikesministern
STOCKHOLM/SÄLEN. Kraven på hans avgång har höjts från flera håll och inrikesminister Anders Ygemans ultimatum löd: tydliga tecken på en vänding av poliskrisen innan årsskiftet, annars åtgärder. Nio dagar in på 2017 hävdar rikspolischefen Dan Eliasson att hans egen skuld i stormen är överskattad och att det redan syns förbättringar. – Det har till exempel blivit fler poliser i särskilt utsatta områden.
Läs mer om Dan Eliasson.
Polisen har inte lyckats vända trenden
Polisledningens åtgärdsplan har inte lyckats vända de negativa resultaten. Under november fortsatte myndigheten att producera allt färre brottsutredningar. Trycket ökar nu på den hårt kritiserade rikspolischefen Dan Eliasson.
Läs mer om Dan Eliasson.
Moderaternas krav: Byt ut Dan Eliasson
Moderaterna kräver att rikspolischefen Dan Eliasson byts ut. – Sverige behöver nystart och bättre styrning, därför behöver Sverige en ny rikspolischef, säger partiledaren Anna Kinberg Batra i sitt jultal.
M-ledaren kräver rikspolischefens avgång
Moderatledaren Anna Kinberg Batra kräver i sitt jultal att rikspolischefen Dan Eliasson avgår. Regeringen måste inse att rikspolischefen inte håller måttet, säger hon.
Läs mer om Dan Eliasson.
Dan Eliasson är ett värre bekymmer än tidigare
Det var både ett klassiskt moderatutspel och ett oväntat. Klassiskt så till vida att lag och ordning är en gammal moderat paradgren. Oväntat därför att det var mycket tufft att kräva rikspolischefens avgång. Och Anna Kinberg Batra har hittills mer känts som försiktig än djärv.
Anna Kinberg Batra vill byta ut Eliasson
M-ledaren Anna Kinberg Batra kom med ett tydligt krav i sitt jultal. Hon kräver att Stefan Löfven och regeringen byter ut rikspolischefen Dan Eliasson. - Sverige behöver en ny rikspolischef, säger M-ledaren.
Det kommer bli sämre och sämre hela tiden
Nära 900 poliser har lämnat myndigheten i år. I SVT:s Veckans brott sågar Leif GW Persson både rikspolischefen Dan Eliasson och Anders Ygeman (S) – mitt framför dem. – Det som ledde till att Eliasson sitter där han sitter, och jag avundas honom inte, var en ganska enig riksdag. Möjligtvis borde de rannsaka sig själva, säger polisprofessorn.
Polisfack kritiserar Eliasson: Inte kommit närmare folket
Rikspolischefen Dan Eliasson tycker att polisens tillgänglighet ökat sedan omorganisationen. Lena Nitz, ordförande för Polisförbundet, håller inte med. Både kommunpolitiker och våra medlemmar vittnar om att polisen inte har kommit närmare medborgarna, skriver hon till SvD.
Läs mer om Eliasson, Polisförbundet och SvD.