Daniel berlin

Johanna Pettersson och Daniel Berlin vann första Bandypuls-priset: "Hedrande"

På bandygalan som hölls efter finalerna delades Bandypuls egna pris, Bandypuls-priset, ut. Vinnarna, som röstats fram av Bandypuls läsare, blev Johanna Pettersson i Skutskär och Daniel Berlin i Sandviken.

Mästarna utmanas av laget som vunnit allt

Sandviken har redan vunnit Svenska cupen, World cup och elitserien. Nu jagar laget säsongens fjärde titel. – Årets sista match vill man alltid vinna, säger Sandvikens lagkapten Daniel Berlin inför lördagens SM-final mot Edsbyn i Uppsala.
Veteranerna viktigast i unga guldjagande Saik
En ikon som huvudtränardebutant och fem spelare som aldrig tidigare spelat SM-slutspel. Ska Sandvikens bandyherrar ta klubbens tionde SM-guld i finalen mot Edsbyn hänger mycket på veteranerna. – Vi har en otroligt vass spets, säger lagkaptenen Daniel Berlin.
Är inte överraskad att vi får möta dem i final
Ett klassikermöte på en klassisk anläggning. Sandviken möter Edsbyn i lördagens herrfinal på Studenternas IP.– De är ett komplett lag som skjuter på allt, säger Daniel Berlin i Sandviken.
Läs mer om Daniel Berlin, Edsbyn och Sandviken.

Sandviken till final – sänkte Bajen i förlängning

Oj, vilken rysare det blev när Sandviken tog sig till SM-finalen i bandy. I den fjärde förlängningsminuten avgjorde man på sin tionde hörna. Målskytt: lagkaptenen Daniel Berlin. – Jag såg den, hela vägen upp i nättaket, säger matchhjälten om hörnmålet.
Sandviken till SM-final efter förlängning
Sandviken fullbordade vändningen i semifinalserien mot Hammarby i bandyns SM-slutspel. Lagkaptenen Daniel Berlin hörnsköt avgörande 3–2 i förlängningen av den femte matchen och säkrade Saiks finalplats på Studenternas.
Läs mer om Hammarby, SM-final och SM-slutspel.
ÖFK-basen om lottningen: Vi kan vinna mot alla lag
MONTE CARLO. Athletic Bilbao, Hertha Berlin, Zorya Luhansk. Det blir härliga matcher på Jämtkraft Arena när Östersund går in i gruppspelet i Europa League i höst. – Det ju vara härligt för exempelvis ett spanskt lag att få möta oss i utslagsspelet i februari i Jämtland, säger Östersunds ordförande Daniel Kindberg.
Berlin tillbaka i Sandviken
Efter fem år i förskingringen – två säsonger i Dynamo Moskva och tre i Bollnäs – återvänder Daniel Berlin till Sandviken bandy, där han var med och tog SM-guld 2011 och 2012.
Stjärndirigenten Daniel Barenboim bygger musikaliska broar
Berlin. Daniel Barenboim vill skapa musikalisk dialog. Han har startat musikdagis, infört filosofi som ämne i sin musikakademi, och i Väst-östliga Divanorkestern spelar israeler och palestinier sida vid sida. På fredag dirigerar han orkestern i Stockholm.
Anton Bruckner: Bruckner: The complete symphonies (9 cd)
Många hade Daniel Barenboim som favorit till årets Polarpris. Och för mig hade det valet varit fullt förståeligt bara utifrån det jag hört honom prestera med sitt elektrifierande Staatskapelle i operahuset i Berlin, inte minst deras lyriskt passionerade Wagnerspel. Vid sidan om operarepertoaren har de även fått enorm uppmärksamhet för sin kompletta Brucknercykel.
Skånske Daniel Berlin är Sveriges bästa kock
Skånske Daniel Berlin har utsetts till Kockarnas kock - och kan därmed titulera sig Sveriges bästa kock när kockarna själva får välja. Det är andra året i rad som Daniel Berlin får priset, som i år delades ut vid en prisgala på Operakällaren i Stockholm, rapporterar Sydsvenskan.
Daniel: Varje gång vi läser ser jag glädjen
Berlin. En prins på vift! Här passar Daniel på att ta lite pappaledigt från prins Oscar - med en barnboksutställning. – Varje gång vi läser en bok ser jag glädjen i min dotters ögon, berättar han.
Läs mer om Daniel och Oscar.
Daniel tillbaka i jobb efter pappaledighet
Daniel är snart tillbaka igen efter sin pappaledighet med prins Oscar. Efter påsk rivstartar prinsen genom att åka till Tyskland i tre dagar med sitt prins Daniel Fellowship. Berlin och München står på schemat.
Prisregn över Skåne i White guides rankning
White guide har rankat Sveriges bästa krogar. Årets vinnare blev Stockholmsrestaurangen Esperanto – men i Sydsverige var det Daniel Berlin Krog i Skåne Tranås som drog det längsta strået. Restaurangen i Skåne Tranås tilldelades även årets terroir award.
Bollnäs fick en snabb revansch på Edsbyn
Bollnäs förlorade den första kvartsfinalen mot Edsbyn på hemmaplan. Men nu har de tagit revansch –laget tog hem den andra matchen med klara 7-3 på bortais. –Det känns bra att studsa tillbaka på det här sättet, säger Daniel Berlin.
Läs mer om Daniel Berlin och Edsbyn.
Sverige vann mot Lettland med 28–3
En kvartsfinal i bandy-VM skulle kunna sluta 100–0 om det vore full satsning. Sveriges 28–3 mot Lettland var därför en välgärning. –Vi har ett ansvar, och måste göra det vi kan för att hjälpa dem bli bättre, säger Daniel Berlin.
Läs mer om Daniel Berlin och Lettland.
Sverige tog andra raka segern i bandy-VM
Dåliga nyheter för det ryska landslaget:Nu har Per Hellmyrs och Daniel Berlin fått igång sina bandykroppar och VM-huvuden.De båda Bollnäs-stjärnorna låg bakom Sveriges 11–4-seger mot Kazakstan.
En halvlek räckte för Sverige
Dåliga nyheter för det ryska landslaget:Nu har Per Hellmyrs och Daniel Berlin fått igång sina...
Läs mer om Daniel Berlin och Sverige.
En halvlek räckte för Sverige
Dåliga nyheter för det ryska landslaget:Nu har Per Hellmyrs och Daniel Berlin fått igång sina bandykroppar och VM-huvuden.De båda Bollnäs-stjärnorna låg bakom 11—4-segern mot Kazakstan.
Blodvite och ispåse på VM-träningen
Förbundskapten Svenne Olsson har medvetet tagit ut ett stort, starkt och tufft landslag till bandy-VM. Beviset: Sista träningen inför avresan slutade med skador efter en sammanstötning mellan Daniel Berlin och Daniel Mossberg.
Blodvite och ispåse på VM-träningen
Förbundskapten Svenne Olsson har medvetet tagit ut ett stort, starkt och tufft landslag till bandy-VM.Beviset:Sista träningen inför avresan slutade med skador efter en sammanstötning mellan Daniel Berlin och Daniel Mossberg.
Stjärnkockarnas meny gör succ på nyår
Nyårsafton är den kvällen då vi låter god mat stå i fokus och gärna satsar lite extra - kanske till och dukar fram en trerättersmiddag. Kvällsposten har tagit hjälp av skånska stjärnkockar för att få de bästa menytipsen. - Det är djupt rotat i oss att äta oxfil eller hummer på nyår, ett vegetariskt alternativ kan ge en större aha-upplevelse, säger kocken Daniel Berlin.
Läs mer om Daniel Berlin.
Skånekocken är bäst i Sverige: Superfint
Restaurangen kom fyra i White guide och grundaren själv har korats till Kockarnas kock. Det går bra nu för Daniel Berlin i Skåne Tranås. – Vi är ju många som står bakom jobbet på krogen men det här priset är jättepersonligt. För mig är det ett superfint pris, säger Daniel Berlin.
Läs mer om Daniel Berlin, Sverige och White.
Daniels restaurang är hetast i Sydsverige
Enligt White Guide finns Sveriges näst bästa krog på Österlen. Närmre bestämt i byn Skåne Tranås. – Grönsakerna och viltköttet är en unik kombination för Österlen, säger Daniel Berlin.