Daniel lind

Ökad arbetsglädje kan ge höjt välstånd på köpet

Svenskt arbetsmiljöarbete måste fokusera mycket mer på vad som skapar välbefinnande i arbetet. Ett program för ökad arbetsglädje är också centralt för att öka välståndet, skriver Daniel Lind, samhällspolitisk chef på Jusek.
Läs mer om Daniel Lind och Jusek.

Unga kvinnor utan barn är mest stressade

En stor andel av kvinnor upp till 34 år upplever negativ stress i arbetet medan män i samma ålder är de minst stressade. Unga kvinnor utan barn är mest stressade i arbetslivet. Inte småbarnsföräldrar, som många tror. Det visar en ny rapport från Jusek, skriver Magnus Hedberg och Daniel Lind.
Läs mer om Daniel Lind och Jusek.
Läckberg om Daniel Lind Lagerlöfs död
Efter regissören Daniel Lind Lagerlöfs försvinnande 2011 kände Camilla Läckberg skuld. Nu öppnar författaren upp om de tuffa tankarna. Det var det enda jag kunde tänka på när jag såg hans familj, och det var länge det enda jag kunde tänka på, skriver Läckberg i sin blogg.
Läs mer om Camilla Läckberg och Läckberg.
Den rena sorgen ryms i Malin Lagerlöfs bok
2011 försvann regissören Daniel Lind Lagerlöf spårlöst. Nu har hans fru Malin Lagerlöf skrivit en bok om sorgen och saknaden.

Han regisserade, hon skrev manus – sedan försvann han spårlöst

När regissören Daniel Lind Lagerlöf försvann spårlöst från en klippa 2011 lämnade han tre små barn och sin hustru efter sig. Nu har Malin Lagerlöf, manusförfattare som hade ett intimt kreativt samarbete med sin man, skrivit en bok om såväl sorgen efter försvinnandet som parets 9 000 dagar tillsammans.
En berättelse om livet efter döden
En oktoberdag 2011 försvann filmaren Daniel Lind Lagerlöf och tre barn förlorade sin pappa. Nu har...
Det går att leva vad man kallar ett bra liv
Vem är jag när jag bara är jag?, frågade sig Malin Lagerlöf då maken, regissören Daniel Lind Lagerlöf, försvann då han skulle reka inspelningsmiljöer längs kusten i Bohuslän. Fem år senare släpper hon en bok om kärleken, chocken, sorgen och livet efteråt. – I dag är jag bättre på att bedöma vad som är värt något och vad som inte är det. Det är synd att Daniel inte fick lära känna mig såsom den jag är i dag, säger den 47-åriga manusförfattaren.
Känslan att vi var en defekt familj satt i länge
För fem år sedan försvann regissören Daniel Lind Lagerlöf spårlöst från en klippa i Bohuslän. Nu har hans fru, manusförfattaren Malin Lagerlöf, skrivit en bok som handlar om sorg, men samtidigt är ljus.
Malin Lagerlöf skrev dagbok om sin mans försvinnande
Hennes man, regissören Daniel Lind Lagerlöf, försvann lika oväntat som spårlöst för fem år sedan. Helena Lindblad har träffat Malin Lagerlöf som skrivit om sorgen och livet efteråt.
Malins man försvann: Finns mycket hopp
Regissören Daniel Lind Lagerlöf, försvann spårlöst hösten 2011 i Bohuslän. Hustrun Malin Lagerlöfs blev lämnad ensam med tre barn – nu har hon skrivit en bok om försvinnandet. Men det är inte bara en bok om sorg utan också om kärlek och hopp. – Jag tycker att det är en ganska ljus bok. Trots att den handlar om något som är så svårt, så finns det mycket hopp i den, säger Malin Lagerlöf till GT.
Läs mer om Bohuslän och Malin Lagerlöf.
Malin Lagerlöf skriver bok om makens försvinnande
För fem år sedan försvann regissören Daniel Lind-Lagerlöf när han letade miljöer till en film. Nu har Malin Lagerlöf skrivit en bok om tiden efter hennes mans försvinnande.
Ger ut bok om försvunnen regissör
Manusförfattaren Malin Lagerlöf, hustru till filmregissören Daniel Lind Lagerlöf, har skrivit en...
Fint inför avtalsrörelsen att göra ned industrin
Två av industriarbetsgivarnas chefsekonomer underskattar grovt industrins utveckling i Sverige. Det skriver Daniel Lind, Jusek, i en slutreplik.
Läs mer om Daniel Lind, Jusek och Sverige.
Tysk ekonomi är ingen förebild
Ny forskning visar att tysk industri inte är så konkurrenskraftig som det ofta påstås. Svensk industri har i stället utvecklats bättre än väntat. Industrins arbetsgivare bör i årets avtalsrörelse lyssna på vad IMF, WTO och OECD säger om konkurrenskraft i en världsekonomi dominerad av globala produktionsprocesser. Det skriver Daniel Lind, samhällspolitisk chef, Jusek.
Läs mer om Daniel Lind, IMF, Jusek och WTO.
Hur är vattnet?
Daniel Lind, en av brandmännen som sänks i kanalen från Kaptensbron i Sänk en brandman.
Läs mer om Kaptensbron och Sänk.
Brandman rädd för att bli magsjuk
Daniel Lind:Det är inte alls kallt. Men jättesmutsigt
Benfyndet i Fjällbacka – kan vara engelsman
Nu ska skelettfynden som gjordes i Fjällbacka förra veckan skickas till Göteborg för att undersökas av en rättsläkare. Teknikerna har nämligen inte kunnat konstatera om det rör sig om en människa eller inte. Och i sådana fall - om det verkligen är filmregissören Daniel Lind Lagerlöf som försvann vid platsen 2011. – När vi letade efter filmregissören så hittade vi delar av en engelsman. Det kan ju vara han också i sådana fall, säger Thord Haraldsson på länskriminalen.
Läckberg-regissören kan ha hittats i havet
GREBBESTAD. Här vid Tjurpannan i Bohuslän försvann filmregissören Daniel Lind Lagerlöf spårlöst i oktober 2011. I torsdags påträffades skelettdelar i området. Polisen utesluter inte att det kan vara kvarlevorna efter regissören.
Dykare hittade skelett där regissör försvann
GREBBESTAD. Här vid Tjurpannan i Bohuslän försvann filmregissören Daniel Lind Lagerlöf spårlöst i oktober 2011. I torsdags påträffades skelettdelar i området. Polisen utesluter inte att det kan vara kvarlevorna efter regissören.
Daniel Lind Lagerlöfs kvarlevor kan ha hittats
Benrester som misstänks vara regissörens har hittats i vattnet utanför Grebbestad.
Läs mer om Grebbestad.
Saknad regissör kan ha hittats
Två snorklare har hittat benbitar som kan komma från en människa. Fyndet gjordes i vattnet i Bohuslän, inte långt från den plats där filmregissören Daniel Lind Lagerlöf försvann i oktober
Benfynd där saknad man försvann
Två snorklare har hittat benbitar som kan komma från en människa. Fyndet gjordes i vattnet i Bohuslän, inte långt från den plats där filmregissören Daniel Lind Lagerlöf försvann i oktober 2011, skriver aftonbladet.se.
Lärare vill utbilda kockar i Högbo
SANDVIKEN Högbo kan komma att få en ny kockutbildning. Restaurangprogramlärarna Mikael Thyberg och Daniel Lind vill starta eget.
Läs mer om Daniel Lind och Högbo.
Hittade kroppsdelar tillhörde försvunnen engelsman
I höstas hittades kroppsdelar vid Tjurpannan i norra Bohuslän. De har nu visat sig tillhöra en försvunnen engelsman. I höstas försvann filmregissören Daniel Lind-Lagerlöf vid Tjurpannan
Daniel Alfredson gör Skumtimmen
Det blir Daniel Alfredson gör film av Johan Theorins Ölandsdeckare Skumtimmen, skriver Aftonbladet. Inspelningsstart är planerad på Öland i augusti och tänkt premiär blir det under hösten 2013. Tidigare var den i höstas avlidne Daniel Lind Lagerlöf aktuell som regissör.