Dansk folkeparti

Dansk folkepartis helskäggsförbud roar på sociala medier

Högerpopulistiska Dansk folkeparti lade i veckan ett förslag om att läkare med stort helskägg skulle förbjudas att arbeta, vilket lett till flera sarkastiska inlägg på sociala medier.

Förslag om burkaförbud i Danmark vållar debatt

Högerpopulistiska Dansk folkeparti vill införa ett förbud mot heltäckande klädsel på offentliga platser. Frågan splittrar den danska regeringen. Men en majoritet av befolkningen, 62 procent, anser att burka och niqab borde förbjudas, enligt en undersökning av Altinget.
Läs mer om Altinget och Danmark.
Ny lag kan göra det dyrt att köra i Danmark
Det kan komma att kosta att ta bilen till Danmark.Den danska regeringen och Dansk Folkeparti undersöker nu möjligheterna att införa vägtullar för utländska bilister, enligt en tysk modell, rapporterar TT.– Danskar som vill köra i Tyskland betalar utifrån hur länge de ska vara där. Så kommer det att bli här också, säger finansminister Kristian Jensen (Venstre), till TT.
Danmark kan införa avgift för bilturister
Funderar du på att köra bil i Danmark?Se upp – det kan bli nämligen bli dyrt.Den danska regeringen och Dansk Folkeparti är nämligen överens om att utreda möjligheterna att införa vägtullar för utländska turister, rapporterar TT.
Läs mer om Danmark.Se och Dansk Folkeparti.

Snart kan det kosta extra att köra bil i Danmark

Den danska regeringen och Dansk Folkeparti är överens om att undersöka möjligheterna att införa vägtullar för utländska bilister enligt omstridd tysk modell.
Läs mer om Danmark och Dansk Folkeparti.
Stefan Löfvens dubbla agenda
BERGEN. På hemmaplan vägrar Stefan Löfven att prata med Sverigedemokraterna – men i Norden har han inget emot samarbete med högerpopulistiska Dansk Folkeparti, Sannfinländarna och Fremskrittspartiet. – Det är ju länder som samarbetar med länder, det är inte partier som samarbetar med partier, hävdar statsministern.
Danska politikernas Ku Klux Klan-bråk
Politikern Henning Dyremose jämförde Dansk Folkeparti (DF) med den högerextrema organisationen Ku Klux Klan och utlöste ett storbråk.Nu krävs han på en offentlig ursäkt och hans eget parti uppmanas att överväga om han kan vara kvar som medlem.– Han är ju helt galen, kedjan har hoppat av för honom, dundrar partitoppen Martin Henriksen enligt Ekstrabladet.
Danska socialdemokraterna öppnar dörren för Dansk Folkeparti
Socialdemokraterna i Danmark och Dansk Folkeparti inleder ett tätare samarbete. De två partierna, som tidigare haft en frostig relation, utesluter inte att i framtiden sitta i samma regering.
Läs mer om Danmark och Dansk Folkeparti.
Nytt parti hotar Dansk Folkeparti från höger
Länge har Dansk Folkeparti haft högerflanken i dansk politik för sig själv. Med partiet Nye Borgerliges intåg på scenen skruvas både retorik och politik ett snäpp till höger i det som kommit att bli en succfråga i dansk politik: invandringen.
Läs mer om Dansk Folkeparti.
Ny regering stärker högerpopulister i Danmark
Danmarks statsminister Lars Løkke Rasmussen breddar sin regering med ytterligare två borgerliga partier. Men även den nya treklöverkoalitionen blir beroende av stöd från högerpopulistiska Dansk folkeparti.
Läs mer om Danmark och Dansk.
Motlut för Dansk Folkeparti
Populariteten för Dansk Folkeparti (DF) rasar, visar en ny opinionsmätning. Översatt till...
Läs mer om Dansk Folkeparti.
Vill ha slöjförbud i danska skolor
Dansk Folkeparti (DF) föreslår att religiösa huvudbeklädnader förbjuds i danska skolor. Men flera...
Danskt parti vill ha utegångsförbud
Dansk Folkeparti (DF) vill ge polisen och personal på asylboenden rätt att införa utegångsförbud...
Hyllar Åkesson – Sverige kommer kollapsa om 20 år
Dansk Folkeparti är Sverigedemokraternas enda vän i Norden. Partitoppen Kenneth Kristensen Berth hyllar Jimmie Åkesson och är övertygad om att SD kommer att få inflytande – men att den högerextrema historien bromsar upp. SvD möter ett parti som fått allt som Sverigedemokraterna drömmer om.
Danskt parti vill skärpa smyckeslag
Högerpopulistiska Dansk folkeparti (DF) vill skärpa den danska så kallade smyckeslagen, som ger...
DF krävs på miljoner av EU
Dansk Folkeparti (DF) krävs på miljonbelopp av EU-parlamentet för bidrag som mot reglerna använts...
Läs mer om EU-parlamentet.
Expolitiker hyllar förre statsministerns död
Carsten Horn, tidigare ordförande för Dansk folkeparti i Bröndby, hyllar forne statsministern Anker Jørgensens död. Och han gör det upprepade gånger. – En god socialdemokrat är en död socialdemokrat, skriver han på sin Facebook-profil.
Läs mer om Bröndby, Dansk och Facebook-profil.
Politiker vill diskutera kastrering av pedofiler
Efter en uppmärksammad rättegång, som kallats Danmarks största pedofilhärva, vill Dansk folkeparti ta i med hårdhandskarna. Minimistraff för pedofiler, kräver partiets rättpolitiska talesperson. Men det är inte nog. –Vi vill också gärna diskutera medicinsk kastrering av pedofiler för att säkerhetsställa att sådana här saker inte upprepar sig, säger Peter Kofod Poulsen till Ekstrabladet.
Politisk baksmälla för danska regeringen
Statsministern får sig en knäck när väljarna sade nej till ökat rättssamarbete i EU. Dansk Folkeparti-ledaren är återigen valets stora segerherre i grannlandet.
DF tydlig segrare i danskt EU-val
Från rejält övertag till förödande nederlag — för danska regeringen.Statsministern får sig en knäck när väljarna sade nej till ökat rättssamarbete i EU. Dansk Folkeparti-ledaren är återigen valets stora segerherre i grannlandet.
Läs mer om EU-val.
DF tydlig segrare i danskt EU-val
Från rejält övertag till förödande nederlag — för danska regeringen.Statsministern får sig en knäck när väljarna sade nej till ökat rättssamarbete i EU. Dansk Folkeparti-ledaren är återigen valets stora segerherre i grannlandet.
Läs mer om EU-val.
Danska politikern: Asylbränder väntade
Sveriges politiker borde ha förväntat sig brandattentat i asylboenden.Det skriver en politiker från Dansk Folkeparti i en tidningsinsändare.– Vad hade politikerna väntat sig? skriver hon bland annat enligt Danmarks radio.
Läs mer om Dansk Folkeparti.
Talmannens tabbe med danske prinsen
Oj, här blev det visst lite fel, Pia Kjærsgaard. Rojalisten och Dansk Folkeparti-grundaren råkade tränga sig före prins Henrik under sin första dag som talman. – Det var olyckligt, sa hon efteråt till Ekstrabladet.
Dansk man uppges ha spottat på flyktingar
En dansk man uppges ha skanderat åk hem och spottat på flyktingar från en bro i Danmark. Nu skapar bilden stor ilska på nätet och bland politiker. Jag äcklas djupt av den här bilden, skriver Mette Abildgaard, från Konservative Folkeparti i Danmark, på Facebook. Mannen på bilden förnekar dock att han har spottat på någon.