Dansk folkeparti

Dansk Folkeparti stöder S-utspel om asyl

Danska Socialdemokraternas utspel om hårdare regler för asyl och invandring får stöd av Dansk Folkeparti (DF). Partiledaren för DF Kristian Thulesen Dahl kan tänka sig att göra upp med S – utan regeringen.
Läs mer om Dansk Folkeparti och S-utspel.

Dansk Folkeparti: Jihad-danskar ska dödas

Danska medborgare som strider för extremistgruppen IS i utlandet ska identifieras, spåras och dödas.
När danska S avskaffar asylrätten måste Löfven bygga en politisk mur
DN 6/2 2018. De danska socialdemokraterna lägger fram en ny asylpolitik och får en gruppkram av Dansk Folkeparti. De finner varandra i välfärdsnationalismen.
Läs mer om Dansk Folkeparti och Löfven.

"De överträffar Dansk Folkeparti"

Slopad asylrätt, arbetskrav för att få bidrag och max 30 procent invandrare i bostadsområden och skolor. Idag presenterade de danska Socialdemokraterna sin nya utlänningspolitik.
Dansk Folkeparti: Inför utegångsförbud
Utegångsförbud för unga i förorten efter klockan åtta på kvällen – det är Dansk Folkepartis förslag till lösning på vad man själv kallar ghettoproblemen i Danmark.
Läs mer om Danmark.
Støjberg öppnar för placering på öde ö
Dansk Folkeparti har länge argumenterat för att personer som nekats asyl och ska utvisas från Danmark kan placeras på någon av landets 300 obebodda öar. Utlännings- och integrationsminister Inger Støjberg (borgerliga Venstre) ställer sig inte avvisande till förslaget.
Läs mer om Danmark, Inger Støjberg och Venstre.
Kontroversiella förslaget – spärra in utvisade barn
Martin Henriksen och Dansk Folkeparti kommer med ett kontroversiellt förslag.De menar att alla de utvisade personer som befinner sig på asylcentret vid Sjælsmarkbarackerna ska frihetsberövas – inklusive barn.– De ska frihetsberövas, och det gäller alla, säger Henriksen till danska TV2.
SD släpps in i värmen i Norden
På hemmaplan kämpar Sverigedemokraterna i motvind med att bryta isoleringen. Men i Norden släpps de slutligen in i värmen hos nationalistiska och populistiska Dansk folkeparti och Sannfinländarna. Nu försöker de tre partierna samla kraft tillsammans, med budskap om en särskild nordisk gemenskap. DN:s Karin Eriksson och Nicklas Thegerström har besökt ett möte i Helsingfors inför Sverigedemokraternas landsdagar.
Dansk folkepartis helskäggsförbud roar på sociala medier
Högerpopulistiska Dansk folkeparti lade i veckan ett förslag om att läkare med stort helskägg skulle förbjudas att arbeta, vilket lett till flera sarkastiska inlägg på sociala medier.
Förslag om burkaförbud i Danmark vållar debatt
Högerpopulistiska Dansk folkeparti vill införa ett förbud mot heltäckande klädsel på offentliga platser. Frågan splittrar den danska regeringen. Men en majoritet av befolkningen, 62 procent, anser att burka och niqab borde förbjudas, enligt en undersökning av Altinget.
Läs mer om Altinget och Danmark.
Ny lag kan göra det dyrt att köra i Danmark
Det kan komma att kosta att ta bilen till Danmark.Den danska regeringen och Dansk Folkeparti undersöker nu möjligheterna att införa vägtullar för utländska bilister, enligt en tysk modell, rapporterar TT.– Danskar som vill köra i Tyskland betalar utifrån hur länge de ska vara där. Så kommer det att bli här också, säger finansminister Kristian Jensen (Venstre), till TT.
Danmark kan införa avgift för bilturister
Funderar du på att köra bil i Danmark?Se upp – det kan bli nämligen bli dyrt.Den danska regeringen och Dansk Folkeparti är nämligen överens om att utreda möjligheterna att införa vägtullar för utländska turister, rapporterar TT.
Läs mer om Danmark.Se och Dansk Folkeparti.
Snart kan det kosta extra att köra bil i Danmark
Den danska regeringen och Dansk Folkeparti är överens om att undersöka möjligheterna att införa vägtullar för utländska bilister enligt omstridd tysk modell.
Läs mer om Danmark och Dansk Folkeparti.
Stefan Löfvens dubbla agenda
BERGEN. På hemmaplan vägrar Stefan Löfven att prata med Sverigedemokraterna – men i Norden har han inget emot samarbete med högerpopulistiska Dansk Folkeparti, Sannfinländarna och Fremskrittspartiet. – Det är ju länder som samarbetar med länder, det är inte partier som samarbetar med partier, hävdar statsministern.
Danska politikernas Ku Klux Klan-bråk
Politikern Henning Dyremose jämförde Dansk Folkeparti (DF) med den högerextrema organisationen Ku Klux Klan och utlöste ett storbråk.Nu krävs han på en offentlig ursäkt och hans eget parti uppmanas att överväga om han kan vara kvar som medlem.– Han är ju helt galen, kedjan har hoppat av för honom, dundrar partitoppen Martin Henriksen enligt Ekstrabladet.
Danska socialdemokraterna öppnar dörren för Dansk Folkeparti
Socialdemokraterna i Danmark och Dansk Folkeparti inleder ett tätare samarbete. De två partierna, som tidigare haft en frostig relation, utesluter inte att i framtiden sitta i samma regering.
Läs mer om Danmark och Dansk Folkeparti.
Nytt parti hotar Dansk Folkeparti från höger
Länge har Dansk Folkeparti haft högerflanken i dansk politik för sig själv. Med partiet Nye Borgerliges intåg på scenen skruvas både retorik och politik ett snäpp till höger i det som kommit att bli en succfråga i dansk politik: invandringen.
Läs mer om Dansk Folkeparti.
Ny regering stärker högerpopulister i Danmark
Danmarks statsminister Lars Løkke Rasmussen breddar sin regering med ytterligare två borgerliga partier. Men även den nya treklöverkoalitionen blir beroende av stöd från högerpopulistiska Dansk folkeparti.
Läs mer om Danmark och Dansk.
Motlut för Dansk Folkeparti
Populariteten för Dansk Folkeparti (DF) rasar, visar en ny opinionsmätning. Översatt till...
Läs mer om Dansk Folkeparti.
Vill ha slöjförbud i danska skolor
Dansk Folkeparti (DF) föreslår att religiösa huvudbeklädnader förbjuds i danska skolor. Men flera...
Danskt parti vill ha utegångsförbud
Dansk Folkeparti (DF) vill ge polisen och personal på asylboenden rätt att införa utegångsförbud...
Hyllar Åkesson – Sverige kommer kollapsa om 20 år
Dansk Folkeparti är Sverigedemokraternas enda vän i Norden. Partitoppen Kenneth Kristensen Berth hyllar Jimmie Åkesson och är övertygad om att SD kommer att få inflytande – men att den högerextrema historien bromsar upp. SvD möter ett parti som fått allt som Sverigedemokraterna drömmer om.
Danskt parti vill skärpa smyckeslag
Högerpopulistiska Dansk folkeparti (DF) vill skärpa den danska så kallade smyckeslagen, som ger...