David johnston

Börje om skämtet som fick kungen att skratta

För några veckor sedan var Kanadas generalguvernör David Johnston på plats i Stockholm. Han var då på en tillställning tillsammans med bland annat prinsessan Madeleine, kung Carl XVI Gustaf – och Börje Salming. På bilder från festen syns Salming hälsa på kungligheterna, samtidigt som alla i sällskapet bränner av ett rejält skratt. – När jag hälsade på Kungen så sa guvernören att Nu får du komma över och spela, vi har en backplats över, förklarar hockeyikonen.

Trump till attack efter läckta deklarationen

Offentliggörandet av Donald Trumps deklaration har blivit en stor nyhet i flera medier. Nu går presidenten till attack mot den prisbelönte journalisten David Cay Johnston som var den som fick deklarationen skickad till sig. – Vem tror egentligen på en reporter som ingen hört talas om, skriver Trump på Twitter.
Läs mer om David Cay Johnston, Trump och Twitter.
Kungaparet hyllas av de nya vännerna
LUND. Statsbesök innebär långa dagar och sena kvällar för kungen och drottningen. Men under Kanadas statsbesök tycks kungaparet också ha funnit nya vänner – i generalguvernören och hans fru. – Vi har blivit goda vänner. En vänskap som vi vill vårda. Vi är rörda, säger generalguvernör David Johnston.
Läs mer om David Johnston.
David Johnston hyllar Sverige inför kungen
På ett handelsseminarium på tisdagen hyllade Kanadas generalguvernör Sverige inför kungen. Och EU- och handelsminister Ann Linde varnade Norge – för svenska underkläder. – Se upp Norge, för här kommer våra underkläder, sa hon.
Läs mer om Ann Linde, Norge och Sverige.

Här välkomnar kungen Kanadas generalguvernör

Här välkomnar kungafamiljen Kanadas generalguvernör till Sverige. På måndagen inleddes ett fyra dagar långt statsbesök. – Jag ser väldigt mycket fram emot de här dagarna, sa talman Urban Ahlin till generalguvernör David Johnston när de hälsade.
Kungen låter Kanadagäst få gästrum på slottet
På måndagen inleds ett fyra dagar långt statsbesök från Kanada. Då låter kungen den kanadensiska generalguvernören David Johnston och hans hustru flytta in – på Stockholms slott. – Det finns gästvåningar med ett antal rum, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.
Familjen samlas för kungens festkväll
Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill flyger till Sverige när kungen ställer till med fest, erfar Expressen. På måndag avlägger Kanadas generalguvernör David Johnston statsbesök i Sverige – och i princip hela kungafamiljen kommer att vara med. – Kungen och drottningen deltar alltid i statsbesöken, och i möjligaste mån också övriga familjemedlemmar, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.
Kungafamiljen får finbesök av Kanada
Kungafamiljen får finbesök av Kanadas generalguvernör David Johnston. På prinsessan Leonores födelsedag börjar det fyra dagar långa besöket – som sker i Stockholm, Malmö, Lund och Göteborg.
Minister backar om kanotkommentar
Australiens försvarsminister David Johnston har tvingats be om ursäkt för en förflugen kommentar i en het parlamentsdebatt om landets planerade ubåtsköp. Utbrottet ledde till krav på hans avgång.
Läs mer om David Johnston.
Minister backar om kanotkommentar
Australiens försvarsminister David Johnston har tvingats be om ursäkt för en förflugen kommentar i...
Läs mer om David Johnston.
Minister backar om kanotkommentar
Australiens försvarsminister David Johnston har tvingats be om ursäkt för en förflugen kommentar i en het parlamentsdebatt om landets planerade ubåtsköp. Utbrottet ledde till krav på hans avgång.
Läs mer om David Johnston.
Australien ger hem åt afghantolkar
Australien har beviljat uppehållstillstånd för runt 500 afghaner, de flesta tolkar, som hjälpte landets trupper under deras tid i kriget i Afghanistan. — Många av dem riskerade att utsättas för hämndaktioner och våld i sitt hemland på grund av deras tidigare uppdrag, säger försvarsminister David Johnston.
Beach Boys har rett ut grollet
Los Angeles/TT Spektra Fakta Fakta/Beach Boys 2012 Brian Wilson, 69. Namn: Al Jardine, 69. Namn: Mike Love, 70. Namn: Bruce Johnston, 69. Namn: David Marks, 63.
Läs mer om Brian Wilson.
Beach Boys återförenas för att fira 50
Tre av Beach Boys grundare återförenas för att fira att det klassiska bandet fyller 50 år. Tillsammans med gitarristen David Marks ska Brian Wilson, Mike Love, Bruce Johnston och Al Jardin bjuda sina många fans på en stor show. Tillställningen blir sannolikt gratis och möjliga platser för konserten är Golden Gate-parken i San Francisco, den stora parken National Mall i Washington DC eller en stor strand i Chicago.