David lindgren

SVT:s plan – hålls hemlig för tittarna

David Lindgren är ensam programledare för Melodifestivalen 2018.Produktionen garderar sig med både hängslen och livrem för att han ska klara av pressen och inte gå in i väggen ännu en gång.– Vi bränner inte ut folk i produktionen bara för att vi kan, säger SVT:s projektledare.
Läs mer om Melodifestivalen.

SVT:s plan – för att hindra David Lindgrens återfall

David Lindgren drabbades av utbrändhet och kollapsade på scen 2015.Nästa år leder han Melodifestivalen – och SVT står förberedda mot ett återfall i sjukdomen.– Vi har alla förberedelser, säger Anette Helenius, projektledare för Melodifestivalen.
Läs mer om Melodifestivalen och SVT.
David Lindgren: Vi får se om pappakroppen blir superkroppen
2018 års programledare för Melodifestivalen hämtas från årets programledartrio. David Lindgren ska börja konditionsträna för att klara rollen ensam.
Läs mer om Melodifestivalen.

Hanna Fahl: Ett spännande programledarval, det är det inte

Till och med SVT själva tycktes nästan be om ursäkt på förhand, skriver Hanna Fahl om David Lindgren som valet av programledare.
Läs mer om David Lindgren, Hanna Fahl och SVT.
Tittarnas ilska mot SVT:s beslut
David Lindgren blir efter fjolårssuccn ensam programledare för Melodifestivalen 2018.Woho så himla bra!!, hyllar en person.Men trots att valet av David Lindgren hyllas sågas SVT för beslutet att låta honom leda programmet ensam.
David Lindgren leder Melodifestivalen även 2018
Artisten David Lindgren blir programledare för Melodifestivalen nästa år, meddelar SVT på en pressträff.
Läs mer om Melodifestivalen och SVT.
David Lindgren programledare för Melodifestivalen 2018
Nästa års programledare för Melodifestivalen hämtas från årets programledartrojka. Men nu blir David Lindgren ensam programledare.
LIVE-TV: De leder Melodifestivalen 2018
SVT presenterar vilka som blir programledare för Melodifestivalen 2018 på en direktsänd presskonferens under torsdagsförmiddagen.Förra året leddes Melodifestivalen av David Lindgren, Hasse Kvinnaböske Andersson och Clara Henry.
Uppgifter: David Lindgren klar för Melodifestivalen
David Lindgren återvänder som programledare för Melodifestivalen, skriver Aftonbladet.Samtidigt stoppas programmets andra programledarfavorit av SVT:s ledning.– Han fick frågan i somras och han vill göra det, säger en källa till tidningen.
Uppgifter: David Lindgren klar för Melodifestivalen
David Lindgren återvänder som programledare för Melodifestivalen, skriver Aftonbladet.Samtidigt stoppas programmets andra programledarfavorit av SVT:s ledning.– Han fick frågan i somras och han vill göra det, säger en källa till tidningen.
David Lindgren hyllade Marianne Rundström – gjorde succ
David Lindgren hyllade SVT-profilen Marianne Rundström under Kristallen-galan.Rundström sa upp sig från SVT tidigare i år – nu fick hon en hel sång tillägnad till sig.–Jag skulle vilja ta det här tillfället i akt och tacka en person som jag har sett upp till och som alltid funnits där för mig och alla andra. Den här sången den är till dig, Marianne, sa David Lindgren innan han började sjunga.
Mello-profilens bild får alla att skratta
Artisten David Lindgren hyllades stort för sin pappakropp under Melodifestivalen.När han uppträdde i Alvesta fick han en oväntad present från hotellet.Välkommen David. Vi älskar också chipstuttar! Äntligen coolt, står det intill två chipspåsar.Bilden får följarna att skratta gott.
David Lindgren åker med på Diggiloo-turn
David Lindgren hyllades för sin insats som Melodifestivalen-programledare.Nu ger han sig ut på vägarna igen – som artist i sommarturnn Diggiloo.Men det är inte det sista vi har sett av programledaren Lindgren – och hans pappakropp.– Det är många som önskar att jag gör Mello-medleyn igen, säger David Lindgren.
Robin Bengtsson: De kan mina gamla låtar och sjunger med i varje ord
På lördag åker Robin Bengtsson till Ukraina för att repetera inför Eurovision song contest som drar i gång den 9 maj. Sedan väntar Diggiloo-turn hela sommaren tillsammans med bland andra David Lindgren, Jessica Andersson och Charlotte Perrelli.
Hasses tuffa beslut efter Melodifestivalen
Både David Lindgren, 34, och Clara Henry, 22, längtar efter att få sätta tänderna i nya stora tv-format. Men för Hasse Kvinnaböske Andersson, 69, innebär Melodifestivalen 2017 slutet för stora program. – Jag kommer inte ge mig på sådana här stora grejer mer. Nu är jag klar, säger han.
Programledarna lämnar landet efter finalen
Clara Henry, 22, David Lindgren, 34, och Hasse Andersson, 69, tog farväl med en rejäl succ – på sociala medier storhyllas David Lindgrens medley med kärlekssånger till sig själv. Efter framgångarna lämnar trion nu landet – och Hasse Andersson stänger dörrarna för nya uppdrag. – Det blir inte i det här formatet men det har varit fantastiskt att få vara med om det här, säger Hasse Andersson.
David Lindgren hyllas för sin mellanakt
Här är David Lindgrens superframträdande under finalen i Melodifestivalen.Innan omröstningen bjöd han på ett riktigt popmedley - med några a världens mest kända låtar.– Älska mig Sverige, skrek han på slutet under publikens jubel, varpå Clara Henry svarade:– David, du är lika snygg och begåvad som du är ödmjuk.
David Lindgren om saknaden efter familjen
Melodifestivalen-programledaren David Lindgren är stolt över sin insats som programledare. Men hemlängtan är stor – och sonen saknar att inte ha Lindgren hemma. – Han var så förstörd, säger David Lindgren i Mix Megapol.
Därför ställde Hasse Andersson och David Lindgren in festen
Under onsdagen bjöd Stockholms stad in till kommunfest inför finalen av Melodifestivalen 2017. Hasse Andersson och David Lindgren valde dock att inte närvara. I stället var det Clara Henry som fick representera programledarna.
Känslorna bakom Davids låt i SVT
I Andra chansen sjunger David Lindgren om de elaka kommentarerna som Melodifestivalens programledare får på nätet. Nu berättar han, Clara Henry och Hasse Andersson om hur de hanterar de elaka kommentarerna. – Det är klart man blir ledsen om man blir dissad. Man undrar vad det är för fel på mig, säger Hasse Andersson.
David Lindgrens fina budskap till sina barn
Han har slickat på Robin Bengtsson, skrämt artister i greenrom till tonerna av Imperial march och sjungit ett hyllat schlagermedley – i bara kalsongerna. För ett och ett halvt år sedan kollapsade David Lindgren på scen – nu är han tillbaka starkare än någonsin. Nu berättar artisten och programledaren om vägen tillbaka, hyllningarna, vännernas ätstörningar och varför han inte pratar om kroppen med sina barn. – Det är jätteviktigt för mig att mina barn ska veta att de är fina som de är, säger han.
SVT:s snoppskämt i Melodifestivalen
Den fjärde deltävlingen av Melodifestivalen 2017 inleds med sång av David Lindgren – och en man som är spritt språngande naken. Troligtvis är det här den första penisen i programmets historia. – Det är möjligt att det är det, säger projektledaren Anette Helenius.
David buades ut - nu ska han ta revansch
I Växjö buades David Lindgren ut efter att ha skämtat om hockey. Nu ska han ta revansch i Skellefteå. – Vi får se om det funkar bättre här hemma i stället, säger han.
Läs mer om David Lindgren och Skellefteå.
Clara Henry och David Lindgrens modesucc
Programledarna Clara Henry och David Lindgren överglänste artisterna i sina klädval - och hyllas av Expressens modexpert Emma Danielsson. – Clara Henry fortsätter sin lyckade stilresa och gör ännu ett smart klädval på scenen. Hon adderar lite glitter och glamour men lyckas ändå se modern ut i sin festliga ensemble, säger Emma Danielsson.