Dbu

Danska landslaget sjöng trots kritiken

Sporttelegram. Trots kritiken från det danska fotbollsförbundet DBU sjöng herrlandslaget återigen sången med orden "stora pattar" efter en landskampsseger. Image-text: Danmark firar målet mot Panama.
Läs mer om DBU och Panama.

Inte hårdare straff för Danmark – efter Sveriges överklagan

Uefa har avvisat Svenska fotbollförbundets överklagan av Danmarks straff efter den uteblivna VM-kvalmatchen lagen emellan i höstas. Det skriver Danska fotbollsförbundet (DBU) på sin webbplats.
Uefa avvisar Sveriges Danmarksöverklagan
Uefa har avvisat Svenska fotbollförbundets överklagan av Danmarks straff efter den uteblivna VM-kvalmatchen lagen emellan i höstas. Det skriver Danska fotbollsförbundet (DBU) på sin webbplats.
Läs mer om Danska, Svenska och VM-kvalmatchen.
Konflikten avblåst – här är nya avtalet
De hotades med diskkvalificering, dömdes till flera hundra tusen i böter och förlorade tre VM-kvalpoäng efter det danska damlandslaget gick ut i strejk i oktober.Nu har det danska fotbollsförbundet uppnått lagets villkor.– Det är ingen hemlighet att vi hade en tvist, säger Kim Hallberg, elitchef på DBU.
Läs mer om DBU, Kim Hallberg och VM-kvalpoäng.

Danska spelarna kommer till VM-kvalmatchen mot Kroatien

VM-kvalmatchen mellan Sverige och Danmark, som skulle ha spelats i dag fredag, ställdes in sedan spelarna och danska fotbollsförbundet DBU misslyckats med att enas om ett landslagsavtal. Nu meddelar DBU att ett tillfälligt avtal slutits och att spelarna ansluter för att spela tisdagens match mot Kroatien.
Danmark riskerar att förlora 80 miljoner
Europeiska fotbollsförbundet (Uefa) meddelar att VM-kvalmötet mellan Sverige och Danmark ställs in. Därmed riskerar det danska förbundet DBU att gå miste om mer än 80 miljoner kronor i bidrag från Uefa. Samt att få böter och dömas att betala skadestånd till Sverige.
Läs mer om DBU, Danmark, Sverige, Uefa och VM-kvalmötet.
Krismöte på Danmarks spelarhotell – har inte gett upp hoppet
Det danska fotbollsförbundet DBU har meddelat att det inte blir någon VM-kvalmatch mot Sverige i Göteborg i morgon kväll. Spelarna, som på grund av de infekterade förhandlingarna om ett nytt kollektivavtal har tränat på egen hand i Dragør, fortsätter dock att hoppas.
Bakgrund till danska spelarkonflikten med fotbollsförbundet
Förhandlingarna mellan Danmarks fotbollsförbund (DBU) och spelarföreningen, som företräder de kvinnliga landslagsspelarna, om ett nytt landslagsavtal har pågått sedan 2016.
Spelarna vägrar träna – besked dröjer ytterligare
Klockan 10 skulle Danmarks fotbollsförbund (DBU) meddela att det inte blir någon VM-kvalmatch mot Sverige – om inte de danska spelarna lyckats få DBU tillbaka till förhandlingsbordet.Men beskedet tycks dröja, samtidigt som spelarna fortsatt undviker att träna som planerat.
Läs mer om DBU, Sverige och VM-kvalmatch.
Tiden börjar rinna ut för danska landslagsspelarna
Klockan 10.00 ska Danmarks fotbollsförbund (DBU) meddela kollegorna i Sverige att det inte blir någon VM-kvalmatch på fredag – om inte de danska spelarna lyckats få DBU tillbaka till förhandlingsbordet.
Läs mer om DBU, Sverige och VM-kvalmatch.
Sveriges VM-kval i fara efter bråket
Den danska fotbollskonflikten fortsätter – och nu är VM-kvalet mellan Sverige och Danmark i fara.Sedan förhandlingarna om ett kollektivavtal på nytt strandat säger förre Linköpingsstjärnan Pernille Harder:–Vi har meddelat DBU att vi är redo för spel när vi har ett nytt kollektivavtal. Vi spelar inte under individuella avtal.
Fotbollskonflikten fortsätter – VM-kvalet i fara
Den danska fotbollskonflikten fortsätter – och nu är VM-kvalet mellan Sverige och Danmark i fara. Sedan förhandlingarna om ett kollektivavtal på nytt strandat säger förre Linköpingsstjärnan Pernille Harder: – Vi har meddelat DBU att vi är redo för spel när vi har ett nytt kollektivavtal. Vi spelar inte under individuella avtal.
Danmarks VM-kval ställs troligen in
Det ser mörkt – om inte omöjligt – ut för danska damlandslaget att få ihop spelare till VM-kvalmatchen mot Ungern på tisdag.Efter intensiva dagar strandade förhandlingarna om ett nytt avtal mellan danska fotbollsförbundet (DBU) och spelarföreningen under lördagen.– Jag är säker på att vi, om vi hade haft två timmar till, hade fått ihop ett avtal, säger Pernilla Harder till danska TV 2.
Damlagets konflikt med förbundet växer – EM-finalreprisen inställd
EM-finalreprisen mellan Danmark och Nederländerna ställs in, meddelar det danska fotbollsförbundet DBU. Skälet är den konflikt som har eskalerat mellan de danska spelarna och DBU.
Hareide förlänger sitt kontrakt med Danmark
Danmarks förbundskapten i fotboll, norrmannen Åge Hareide, stannar på sin post.Han säger till Horsens Folkeblad att han och fotbollsförbundet (DBU) är överens om att förlänga kontraktet.
Läs mer om Danmark och Åge Hareide.
Danskt avtal inför OS-fotbollen
Danska fotbollsförbundet (DBU) och landets klubbar har träffat ett avtal om vilka herrspelare som...
Läs mer om OS-fotbollen.
Åge Hareide kan presenteras i morgon
MALMÖ. Offentliggörandet av Åge Hareide som dansk förbundskapten närmar sig och norrmannen kan komma att presenteras redan på tisdagen. Enligt vad Kvällsposten erfar vill DBU gå ut med uppgiften innan Malmö FF på torsdag möter Molde, medan MFF ser fördelar med att vänta till efter matchen mot Real Madrid. –Vi har chansen att gå vidare och ska göra allt vi kan mot Real Madrid, säger Hareide om sin närmsta framtid.
Hareide bekräftar Danmarks intresse
Malmö FF:s tränare Åge Hareide bekräftar att han är en av kandidaterna till att bli ny dansk förbundskapten i fotboll. – DBU (danska fotbollsförbundet) har frågat mig om jobbet, sade Hareide till Kvällsposten efter fredagens MFF-träning.
Hareide bekräftar Danmarks intresse
Malmö FF:s tränare Åge Hareide bekräftar att han är en av kandidaterna till att bli ny dansk förbundskapten i fotboll.— DBU (danska fotbollsförbundet) har frågat mig om jobbet, sade Hareide till Kvällsposten efter fredagens MFF-träning.
Hareide lämnar MFF - klar för Danmark
MALMÖ. Åge Hareide är överens med det danska förbundet. Enligt flera initierade källor till Kvällsposten offentliggörs överenskommelsen efter MFF:s möte med Paris Saint-Germain nästa vecka. – DBU har frågat mig om jobbet, säger Hareide.
Läs mer om Danmark, Hareide, Kvällsposten och MFF.
DBU har inte varit i kontakt med Malmö
MALMÖ. Åge Hareide är nära att ta över som dansk förbundskapten. Från Malmö FF:s håll är man fåordiga i frågan. – DBU har inte varit i kontakt med Malmö FF angående Åge Hareide, säger MFF:s vd Niclas Carlnn.
Läs mer om Malmö FF, Malmö och Åge Hareide.
Efterträdare kan bli klar före nyår
Danmarks fotbollsförbund (DBU) hade redan påbörjat rekryteringsprocessen av en efterträdare till...
Säkerheten höjs vid Sveriges playoffmatch
Efter fredagens terrordåd i Paris, då bland annat Stade de France var ett av målen, väljer danska fotbollsförbudet (DBU) att höja säkerheten inför playoffmatchen mellan Danmark och Sverige.
Läs mer om Danmark, France, Stade och Sverige.
Danska biljettbluffen: Det är oacceptabelt
En Facebooksida uppger att de har tio vip-biljetter till Danmark-Sverige som de lottar ut. Men det danska fotbollsförbundet (DBU) varnar nu för att den är en bluff. – Det är fullständigt oacceptabelt, säger Jacob Lauesen, chef för affärsutveckling på DBU, till DR.
Dansk fotbollskonflikt löst
Fotbollskonflikten i Danmark har nått en lösning. Det danska fotbollsförbundet (DBU) och spelarföreningen har kommit överens om ett avtal efter att förhandlingarna på nytt bröt samman förra helgen.
Läs mer om Danmark.