Deklaration

Missat avdrag i deklaration? Det är inte för sent att ändra

Har du lämnat in deklaration men missat att göra avdrag för exempelvis resa till och från jobbet?Lugn, det går att lösa i efterhand.– Det enklaste är att man går in och deklarerar om i e-tjänsten, säger Anna Sjöberg, deklarationsexpert vid Skatteverket.
Läs mer om Anna Sjöberg och Skatteverket.

Sista-minuten-tips för din deklaration

Viktigaste rådet för dig som tänker deklarera i sista stund: Deklarera inte i sista stund!Det menar sparekonomen Christina Söderberg.Här är 10 tips i sista stund för dig som ändå tänker vänta nån vecka med deklarationen.
Skatteverket: Här är de vanligaste misstagen i deklarationen
Fler än hälften har ännu inte deklarerat – och än är det gott om tid. Men se upp för fallgroparna. Här är de vanligaste misstagen i deklarationen, enligt Skatteverket. Även för den som har en enkel deklaration utan ändringar ser vi misstag som vi vill tipsa om att undvika, säger Anna Sjöberg, deklarationsexpert på Skatteverket.
Läs mer om Anna Sjöberg och Skatteverket.
Här är de 10 viktigaste avdragen i deklarationen
Onsdagen 28 mars är sista dagen att deklarera för den som vill ha eventuell återbäring första veckan i april. Men skicka inte i väg din deklaration allt för fort för godkännande. Då riskerar du att gå miste om avdrag värda tusenlappar. Här är de tio viktigaste avdragen att ha koll på.

Hofors missade att deklarera 81,5 miljoner - här är ekonomichefens förklaring: "Ett tankefel"

Hofors kan tvingas betala 8 miljoner i straffskatt efter miljonmisstaget med kommunens deklaration 2016.
Maria Crofts: Bra utveckling att fler deklarerar digitalt
Det var färre som loggade in i sin deklaration första dagen i år jämfört med förra året. Det är en utveckling åt rätt håll.
Skatteverket behöver inte betala återbäring - under 100 kronor
Om du är en av många som skaffat digital brevlåda för att kunna få din deklaration så tidigt som möjligt så är idag, den 20 mars, den första dagen som du kan godkänna din deklaration.
Över hälften gör fel när sparande ska deklareras
Deklaration av sparandet är det område där svenskarna missar allra mest.Över hälften av dessa deklarationer blir fel, enligt Skatteverket.– Svåra regler får många att ge upp, säger Johan Schaumann, verksamhetsutvecklare på Skatteverket.
Läs mer om Johan Schaumann och Skatteverket.
Så undviker du de stora skattemissarna
Med hjälp av nya digitala tjänster, som ska räkna ut vilka avdrag du har rätt till, vill Skatteverket minska felen i deklarationerna. Tanken är att privatpersoner inte längre ska behöva lusläsa skattereglerna. På tisdag går startskottet för årets deklaration.
Läs mer om Skatteverket.
Så smidigt gör du ett avdrag på din deklaration
Nyheter24 har tidigare skrivit om 6 enkla avdrag du inte får missa om du fått din deklaration, de kan du läsa om här. Men hur gör man egentligen ett avdrag?
Fått din deklaration? Här är 6 enkla avdrag du inte får missa
Fick du deklarationen i din digitala brevlåda idag? Har du tänkt godkänna den utan att göra ändringar? Gör då inte det!
Imorgon kan du få reda på hur mycket du får tillbaka på skatten
Att få sin deklaration är antingen väldigt roligt eller väldigt tråkigt. Oavsett behöver du inte vänta på besked länge till.
Så kan du få skatteåterbäringen redan i april
Nästa vecka skickas deklarationen ut till dem som är anslutna till en digital brevlåda. De som godkänner sin digitala deklaration utan ändringar kan få eventuell skatteåterbäring utbetald redan i april.
Så får du dina skattepengar redan i april
Nu har Skatteverket spikat utbetalningsdagarna för skattepengarna. Här är de viktiga datumen att hålla koll på i samband med årets deklaration.
Läs mer om Skatteverket.
Nato-frågan drar en tydlig skiljelinje mellan S och M
EU är Sveriges viktigaste utrikespolitiska arena. Det slås fast i regeringens utrikespolitiska deklaration och är någonting som utrikesminister Margot Wallström ständigt påtalar.
Läs mer om Margot Wallström.
Viktiga datum för din deklaration 2018
Det börjar närma sig årets deklaration.Men redan nu kan du börja din planering för deklaration 2018.Viktigt att hämtar hem en digital brevlåda om du vill ha din skatteåterbäring redan efter påskhelgen.– Vi vill att fler ska ansluta sig till digital brevlåda, säger Annika Lind på Skatteverket.Här har du lathunden för alla viktiga datum för deklarationen 2018.
Fem sista minuten-knep: Så kapar du din skatt 2018
Just nu är det hög tid att planera inför vårens deklaration. SvD:s privatekonomiredaktör Frida Bratt ger dig fem råd för att slippa betala mer skatt än nödvändigt. Men pass på – knepen fungerar bara fram till tolvslaget på nyårsnatten.
Läs mer om Frida Bratt.
Ivanka Trump stäms – mörkade tillgångar
Ivanka Trump stäms – igen.Dottern till USA:s president Donald Trump anklagas för att ha mörkat tillgångar i sin deklaration skriver Politico.Maken Jared Kushner stäms för samma sak.
Läs mer om Donald Trump och Politico.Maken.
Tips inför deklarationen – tänk på detta redan nu
Börja tänka på deklaration 2018 redan nu – och spara pengar.Här är skatteproffsets bästa tips inför årsskiftet:– Kvitta aktieförluster mot vinster och se över räntor och rut- och rotavdrag om ni är två, säger Christina Söderberg på Compricer.
Hockeyspelare vill dra av psykologhjälp
Elithockeyspelaren behövde ha hjälp av psykolog för att kunna fortsätta med sin idrott. Nu vill han dra av 33.000 för psykologhjälpen på sin deklaration, skriver Nya Wermlands-Tidningen.
Man fick skattesmäll – på en miljon kronor
Det finns skattesmällar.Och så finns det större skattesmällar.En man från Landskrona har efter årets deklaration en skatteskuld på över en miljon kronor, enligt Helsingborgs Dagblad.
Läs mer om Landskrona.
Sanna Torn Björling: Stor osäkerhet kring USA:s framtida klimatpolitik
Fairbanks. Också USA ställer sig bakom Arktiska rådets nya deklaration och dess skrivningar om klimatförändringar och om Parisavtalet. Det hindrar inte att det råder fortsatt stor osäkerhet kring USA:s framtida klimatpolitik.
Läs mer om Arktiska och Parisavtalet.
Åtta sista minuten tips för din deklaration
Den 2 maj ska deklarationen vara inlämnad. Här är åtta tips i sista minuten.
Åtta sista minuten tips för din deklaration
Den 2 maj ska deklarationen vara inlämnad. Här är åtta tips i sista minuten.