Det

Det blev uppförsbacke direkt

Lublin. Franz Brorsson fick chansen i backlinjen när förbundskapten Håkan Ericson valde att peta Filip Dagerstål. Men det blev ingen rolig EM-debut för Malmöspelaren.

Det känns jävla surt

Lublin. Kristoffer Olsson gjorde sin sista match som lagkapten för det svenska U21-landslaget. – Det är konstiga känslor när man avslutar en tid med ett lag som haft det bra tillsammans, säger Olsson.
Läs mer om Olsson.
Det känns jävla surt
Lublin. Kristoffer Olsson gjorde sin sista match som lagkapten för det svenska U21-landslaget. – Det är konstiga känslor när man avslutar en tid med ett lag som haft det bra tillsammans, säger Olsson.
Läs mer om Olsson.
Vi var här för att ta oss vidare
Lublin. Håkan Ericson stuvade om i startelvan och hoppades kanske att Kerim Mrabti, som fick ta skadade Simon Tibblings roll på kanten, skulle bli Trollkarlen från Lublin. Men Mrabti var i stort sett lika blek som övriga spelare i det svenska laget. – Vi var inte bara här för att titta på och njuta.
Läs mer om Kerim Mrabti, Lublin och Trollkarlen.

Sista bussen har lämnat Söderhallen

Lite vemodigt kändes det, tyckte bussföraren Torbjörn Björnstedt, när han rattade ut från Söderhallen för sista gången, Söderhallen från 1956 som nu ska rivas och ersättas av nya bostäder och kvar i den stora busshallen, som ekade tom, stod endast en gammal trådbuss, tillhörig Spårvägsmuseet, uppställd och kontorslokaler och samlingsutrymmen var övergivna och kollegorna Torbjörn Björnstedt och Charlotta Larsson kramade om varandra innan de for ut på sista turen från Söderhallen (Charlottas son Kasper tittar på) och när de körde in sina bussar efter
Skansen-Jonas oväntade utspel – mot huskatterna
Jonas Wahlström är på krigsstigen – mot katterna.Skansenchefen tycker att alla ägare ska låsa in dem nu på sommaren när naturen är full av fågelungar och andra smådjur.– Katten är en lustmördare. Släpp ut den mitt i vintern när det inte finns några djurungar, ryter Wahlström
Läs mer om Wahlström.
Stjärnans kritik: Köper det inte
LUBLIN/STOCKHOLM. Sveriges U21-landslag blev förnedrat mot Slovakien med 3-0.Pawel Cibicki offrades redan i halvtid av förbundskapten Håkan Ericsson – och var besviken efteråt.– Jag är besviken – jag köper inte att jag blev utbytt, säger Cibicki.
Tinnitusplåster lanseras – möts av tung läkarkritik
Ett plåster som påstås hjälpa mot tinnitus marknadsförs flitigt över hela världen av ett svenskt, börsnoterat bolag. Nu införs plåstret på flera hörselmottagningar – men det möter massiv kritik från tung expertis, som menar att metoden saknar vetenskapligt stöd.
Så hjälps resenärerna åt i stora tågkaoset
Midsommarhelgen behöver inte bli helt förstörd för alla som drabbats av torsdagens omfattande tågstrul – genom sociala medier kan man få hjälp med skjuts.– Det dröjde inte länge förrän en kille meddelade att det fanns tre platser och att vi var välkomna att åka med, berättar Emma Skogmalm, som postade ett öppet inlägg med hashtag #midsommarhjälpen på Facebook.
Läs mer om Emma Skogmalm och Facebook.
Sverige ute ur EM: Otroligt tungt
Lublin. I trettonde matchen tog sviten slut. Sverige blev utklassat av Slovakien med 3-0 (2-0) och är ute ur EM-slutspelet i Polen. – Det är otroligt tungt. Vi har varit obesegrade genom hela kvalet och så slutar det såhär, säger Kristoffer Olsson till Kanal 5.
Sista hindret borta för Kaj Linnas frihet
Nu är det sista möjliga hindret för den släppte Kaj Linnas fortsatta frihet utraderat. Kammaråklagare Jens Göransson kommer inte att överklaga hovrättens beslut om att fria Linna för rånmordet i Kalamark 2004.
Läs mer om Kalamark och Linna.
Det här var en mental kollaps
LUBLIN. Ett U21-landslag åkte till Polen för att försvara ett guld.Ett U21-landslag imploderade när det gällde som mest: Utspelat, utmanövrerat, utslaget.Från Polen tar vi bara med oss det som kommer eka längre än den här sommaren.Åk hem, bryt ihop, men kom tillbaka och kanna på.
Läs mer om Polen.
Sista hindret borta för Kaj Linnas frihet
Nu är det sista möjliga hindret för den släppte Kaj Linnas fortsatta frihet utraderat. Kammaråklagare Jens Göransson kommer inte att överklaga hovrättens beslut om att fria Linna för rånmordet i Kalamark 2004.
Läs mer om Kalamark och Linna.
Marcus Ericssons ilska mot ryktena
Svenske Marcus Ericsson får en ny chef i Sauber.Nu bryter formel 1-stjärnan tystnaden – och slår tillbaka mot uppgifterna om att en intern schism ska ligga bakom att stallchefen Monisha Kaltenborn lämnar.– Det är påhittat och respektlöst mot alla som jobbar i Sauber, säger Ericsson enligt Autosport.com.
Örebros ordförande avgår: Mår skitdåligt
Efter de ekonomiska fiaskoresultaten gör Örebro hockey förändringar.Revisorerna beviljar inte ansvarsfrihet för ordförande Ulf Gejhammar – som nu avgår och samtidigt anser att han har blivit förd bakom ljuset.– Jag mår skitdåligt över det här, säger Gejhammar till Nerikes Allehanda.
Läs mer om Gejhammar, Ulf Gejhammar och Örebro.
Marcus Ericsson om ryktena: Det är helt fel
Tampa. – Det är helt fel, säger Marcus Ericsson om påståendena att teamchefen Monisha Kaltenborn skulle fått sparken för att hon vägrade favorisera svensken. Marcus och Sauber kommer inte att påverkas direkt av att teamets ägare sparkade Kaltenborn på onsdagen.
Bekämpa högskolors otrygga anställningar
Tidsbegränsade anställningar på universitet och högskolor gör att verksamheterna utvecklas långsammare och Sverige inte får inte den kvalificerade forskning som vi skulle kunna ha. Det skriver Britta Lejon och Annika Aronsson från fackförbundet ST.
Vill vi ha samarbete måste S tona ner den hårda retoriken
Om S menar allvar med ambitionen att om så krävs kunna samarbeta med andra, så måste vi börja med att förändra vår egen retorik. Det går inte att i ena stunden bunta ihop de borgerliga partierna och kalla dem högerpartier, för att i nästa sträcka ut handen, skriver S-kommunalråden Lars Stjernkvist, Kikki Liljeblad och Olle Johansson.
Regeringen inför miljonsatsning mot hat och hot i medier
Regeringen satsar ytterligare två miljoner för att förebygga och hantera hat och hot mot journalister. Uppdraget går till Linnuniversitetet. Utan åtgärder finns det risk för självcensur, säger Alice Bah Kuhnke (MP), kultur- och demokratiminister till DN.
Ett år efter brittiska folkomröstningen: Drottning i baren med min stärkta svenska krona
För ett år sedan på en valvaka i London, när det ofattbara verkade hända, frågade jag professor Simon Hix, guru i EU-frågor, vad händer nu? – Ingen aning... förutom att pundet lär rasa i värde, svarade han. Förvirringen efter folkomröstningen var alltså så kompakt att inte ens experterna förstod innebörden.
Läs mer om EU-frågor, London och Simon Hix.
Polis åtalas – ska ha slagit konsertbesökare som stod upp
När en polisman, ledig för kvällen, gick på konsert i Globen i Stockholm i början av december i fjol slutade det med bråk. Polismannen åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat och ofredat en annan man i publiken, som ska ha stått upp och då dragit på sig den bakomvarandes ilska.
Läs mer om Globen och Stockholm.
Insekter invaderar planen inför Sveriges U21-match
Pawel Cibicki är en av Sveriges nyckelspelare i ödesmatchen mot Slovakien.Men stjärnan fick en mindre angenäm uppladdning – då han attackerades av insekter och tvingades slänga av sig tröjan.– Pawel Cibicki hade det lite stökigt på innerplan..., säger programledaren Karin Frick i Kanal 5.
Läs mer om Kanal, Karin Frick och Slovakien.Men.
Öppnar mottagning för kvinnor som utsatts för könsstympning
Region Skåne ska tillsammans med andra landsting och regioner satsa på en mottagning för kvinnor som blivit utsatta för könsstympning.Enligt Gilbert Tribo (L) är det Sveriges skyldighet att hjälpa dessa kvinnor och flickor.– Det är en del av integrationsprocessen att hjälpa flickorna att stärka deras roll. För att också stå upp för de svenska, liberala värderingarna, säger Gilbert Tribo till P4 Malmöhus.
Läs mer om Gilbert Tribo.
Ernsts frustration: Det är lika bra att kapitulera
Under torsdagskvällen är det premiär för årets Sommar med Ernst i TV4.Den folkkära profilen avslöjar vilket som blir årets byggprojekt – och hyllar lök.Samtidigt stöter Ernst Kirchsteigers inredningskunskaper på patrull:– Det spelar ingen roll hur mycket man inreder – sjön där ute kommer alltid vara vinnare eller kung. Det är lika bra att kapitulera, utbrister han i kvällens program.
Läs mer om Ernst och Sommar.
Kungen och Silvias kärlekshus till salu
Den här lyxfastigheten med panoramautsikt över skärgården kan bli din – för 25 miljoner kronor.Enligt mäklarens annons var det här som kungen och Silvia höll sig undan nyfikna pressfotografer när de var nykära i början av 70-talet.– Det är troligt att det ligger till så här, säger Karin Lennmor, GT:s kungliga kommentator.
Läs mer om Karin Lennmor och Silvia.