Det

Trump lovade pengar till sörjande far – men inga kom

USA:s president Donald Trump lovade en sörjande far till en dödad soldat cirka 200.000 kronor ur egen ficka och att starta en insamling till familjen – men höll inte löftet. Det skriver Washington Post som intervjuat fadern.
Läs mer om Donald Trump och Washington Post.
Ryska troll ville skapa rädsla bland svarta amerikaner
De ryska försöken att påverka amerikanska folket kan ha sträckt sig så långt som till att starta självförsvarsutbildningar för svarta amerikaner i ett försök att underblåsa sociala oro. Det skriver CNN som tagit del av utredningsdokument.
Läs mer om CNN.
Beskedet efter stjärnans svåra sjukdomsbesked
Bollnäs stjärna Patrik Nilsson, som i somras drabbades av giftstruma, kan vara på väg tillbaka.Han tränar både på isen och utanför, men tränaren Jesper Söderbäck kan inte svara på exakt när han är tillbaka.– Det är svårt att säga, säger Söderbäck.

Stjärnan hyllas stort – efter fina bilderna

18-årige Benfica-målvakten Mile Svilar stod för en avgörande tabbe som gav Manchester United seger med 1-0. Efter matchen tröstades Svilar av Romelu Lukaku.Nu hyllas belgaren för sin gest.Man United fansen kommer älska Lukaku efter det här, skriver The Mirror.
Han har något extraordinärt...
Björn Goop knep fyra segrar på Solvalla på onsdagen.Araw Hoss imponerade mest i kvartetten – en finskfödd sexåring full av löplust i blott andra starten på två år.- Det kändes att han har något extraordinärt inombords, sa Goop om hästen som Timo Nurmos väntar sig en hel del av framöver.
Läs mer om Goop och Solvalla.
Drömmål av Dzeko i svängiga matchen
Chelsea och AS Roma blev en riktigt svängig historia. Men det var Edin Dzeko som stal rubrikerna med sitt drömmål. Bosniern gjorde två mål när italienarna säkrade en poäng i London.
Läs mer om Dzeko, Edin Dzeko och London.
Den döda kroppen kan vara försvunnen miljöaktivist
SO PAULO. Fallet med den försvunne argentinske miljöaktivisten kan få sin upplösning. En manlig kropp har hittats i en flod i närheten av där han försvann. Allt tyder på att det är den 28-årige aktivisten Santiago Maldonado.
Läs mer om Santiago Maldonado.
TV4:s ord om Martin Timell – utreddes internt
Under de senaste dagarna har flera tidigare medarbetare på Äntligen hemma trätt fram och berättat att Martin Timell har betett sig illa på kanalen under flera år.Under 22-nyheterna på onsdagskvällen berättar kanalens programchef Anna Rastner att kanalen gjorde en utredning för två år sedan.–Vår uppfattning är att det har blivit mycket bättre efter att vi gjorde det här arbetet, säger hon i nyhetssändningen.
Stjärnan utvisad – men Barca vann enkelt ändå
Gerard Pique fick syna det röda kortet mot Olympiakos i Champions League.Men det hindrade inte Barcelona från att vinna då Leo Messi fixade segern.
Läs mer om Barca, Barcelona och Leo Messi.
Trump stoppar försök att ge låginkomsttagare sjukvård
Tjugofyra timmar efter det att han uttalat sig positivt om en uppgörelse över partigränserna sänker nu Donald Trump förslaget som skulle ha gett människor med låg inkomst möjlighet till sjukvård.
Läs mer om Donald Trump.
Även dagisbarn kan säga: Stopp, min kropp!
Nu har #MeToo-kampanjen om sexuella övergrepp nått sin kulmen hävdar experter på sociala medier. Därmed återstår arbetet med att göra något vettigt av alla hudlösa berättelser, byta sorger mot kamp och dumpa skammen där den aldrig mer kan göra sig påmind. Kommer det är ske? Har tyvärr svårt att tro det.
Bondens chockbesked – hoppar av programmet
Nötbonden Fredrik Leandersson kärleksjakt är över. Nu hoppar han av programmet meddelar bonden i onsdagens avsnitt av Bonde söker fru.– Det känns nästan som om man grep sista halmstrået. Men fyfasen - hon har kvaliter! säger Fredrik om kärleken Yvonne i kvällens program.
Läs mer om Bonde, Fredrik och Yvonne.
Fem strategier för att klara riksdagsspärren
Kristdemokraternas möjlighet att klara riksdagsspärren beror troligen mer på hur det går för Moderaterna än på det egna partiet. De moderata stödrösterna är centrala för Busch Thors parti. Här är fem sätt för KD att försöka häva sig över fyra procent nästa höst.
Läs mer om Moderaterna.
Stödrösterna kan bli färre 2018
Kristdemokraterna satsar på sjukvård och äldreomsorg, men förtroendet för partiets politik på området har fallit. Samtidigt är det tveksamt om stödrösterna räcker för att klara riksdagsspärren den här gången. – Läget ser mer osäkert ut än i de två föregående valen, säger statsvetaren Annika Fredn.
Läs mer om Annika Fredn.
Tränare smygfilmade flickor i omklädningsrum och dusch
En tränare i Göteborgsområdet misstänks för en rad sexbrott mot unga flickor.Totalt handlar det om tio målsägande – de flesta mellan 12 och 15 år, skriver Göteborgs-Posten.– Han medger det mesta, men har väl generellt inställningen att det inte var så farligt, säger åklagaren Mats Ihlbom, till tidningen.
Sverige övervägde en strejk innan EM
Det danska fotbollslandslaget strejkar mitt under VM-kvalet.Enligt uppgifter övervägde det svenska damlandslaget en strejk innan sommarens EM.–Förhandling är nummer ett och det är det enda som gäller fram tills att något annat händer, säger generalsekreteraren Magnus Erlingmark till SVT.
Läs mer om SVT och VM-kvalet.Enligt.
Kommunalrådets hjälp till HA-toppen
HA-toppen Jörgen Eriksson efterlyser en stulen buss på Facebook.Nu får han hjälp i sökandet – av Överkalix kommunalrådet Mikael Larsson, V.– Jag såg det mera som att någon hade stulit en bil, och inte att det var han, specifikt, säger Mikael Larsson till Norrländska socialdemokraten.
Konsten att bemöta explosiva barn
Varje kväll och morgon är det samma sak: barnet får ett utbrott, slåss och skriker så fort det är dags för tandborstning. Föräldern är förkrossad och vet inte hur situationen ska hanteras. Mer hur ska man egentligen bära sig åt? Psykologen Ross Greene var den som först myntade begreppet exposiva barn – här delar han med sig av sina bästa tips.
Svårt att se att Timells karriär överlever det här
Sverige har knappast upplevt en större tv-skandal.Mannen som en gång lärde en hel generation allt om relationer och kärlek, anklagas nu för sextrakasserier på bred front.Jag har svårt att se att Martin Timells tv-karriär överlever det här.
Petter Stordalen avslöjar hur han träffade Gunhild
Både Petter Stordalen och frun Gunhild Stordalen lever upptagna liv.Men främst fokuserar de på att just leva.Nu berättar Petter om kärleken till Gunhild. Redan från första gången de träffades visste han att det var något speciellt med henne.– Jag bara visste att hon var en på en miljon, säger Petter Stordalen.
Känns som att vi begraver någon vi älskar varje dag
När finansborgarrådet Karin Wanngård, S, på onsdagskvällen mötte medborgare i Tensta under ett öppet möte om den ökade otryggheten gjorden hon en Angela Merkel. – Vi klarar det här, sa hon – i samma tonläge som Merkel sa Wir schaffen das när den stora flyktingkrisen nådde Tyskland hösten 2015.
Tittarnas stora ilska – efter händelsen i bakningsprogrammet
Den brittiska föregångaren till Hela Sverige bakar möter en tittarstorm.Fansen är rasande över att deltagaren Stacey Hart går vidare i programmet – efter att bland annat ha slitit loss en ugnsdörr, skriver Daily Mail.Stacy har: gjort sönder en ugn, glömt hur man räknar, lämnat papper i en kaka. Och det här är semifinalen? skriver en person på Twitter.
Slopa åldersgränsen för mammografi
Var femte kvinna som drabbas av bröstcancer är över 74 år. Trots det upphör mammografiscreening när kvinnor fyllt 74 år. Samtidigt vet vi att risken att dö i bröstcancer minskar med upp till 25 procent för dem som deltagit i mammografi. Tidig upptäckt räddar liv. Det är hög tid att Socialstyrelsen ser över 74-årsgränsen för mammografi, skriver Barbro Westerholm, Elizabeth Bergsten Nordström och Wanja Lundby-Wedin.