Det

Landmina sprängdes i handen på rekryt

En landmina gick av i handen på en rekryt på Skaraborgs regemente under tisdagskvällen, skriver Skövde Nyheter.Det var i samband med en övning om larmminor som olyckan var framme.Personen har fått vård på sjukhus för sina brännskador.
Läs mer om Skövde Nyheter.Det.

BMW:s stora snygga kombi charmar och roar

För det kombiälskande Sverige är BMW 5 Touring ett nytt och trevligt inslag bland herrgårdsvagnarna. Stilig, rymlig och med goda köregenskaper hittar den säkert sina köpare.
Läs mer om BMW, Sverige och Touring.
Kompisarnas möte: Snackar hela tiden
Han har spelat i HV 71 så gott som hela sin karriär.I kväll kommer Adam Almqvist, 26, för första gången att ställas mot sin moderklubb – och däribland kompisen David Ullström.– Det kommer att kännas speciellt, helt klart, säger backen.
Bluff-biljetter från SAS sprids nu på Facebook
Ge två fribiljetter till någon, står det i ett fejkat erbjudande som sprids på Facebook och utger sig komma från flygjätten SAS.– Det är en falsk kampanj som någon annan har dragit i gång av någon anledning, säger Fredrik Henriksson, presschef för SAS.
Läs mer om Facebook och Fredrik Henriksson.

Värnpliktiga får höjd ersättning

De som genomgår grundutbildning inom totalförsvaret får nu sin ersättning höjd – och det rejält. Ersättningen för de som genomgår grundutbildning längre än 60 dagar höjs från 72 kronor till 146 kronor per dag, skriver regeringen på sin hemsida.
BMW stora snygga kombi charmar och roar
För det kombiälskande Sverige är BMW 5 Touring ett nytt och trevligt inslag bland herrgårdsvagnarna. Stilig, rymlig och med goda köregenskaper hittar den säkert sina köpare.
Läs mer om BMW, Sverige och Touring.
Ägaren: Nu har vi ju problemet...
Matchningen kan hindra avelsarbetet: Får komma i andra hand, det är ren bonus
Han blir ny landshövding i Västra Götaland
Anders Danielsson, generalsekreterare för svenska Röda korset, blir ny landshövding i Västra Götalands län.Danielsson börjar sitt nya jobb den 18 september.– Det är en stor ära att ha blivit utnämnd till landshövding, säger han i ett pressmeddelande.
Läs mer om Röda och Västra Götaland.
Antalet viltolyckor ökar lavinartat
Viltolyckorna fortsätter mot nya rekordnivåer. Förra året inträffade över 58.000 sådana olyckor – i år spår Älgskadefondsföreningen att det rekordet kommer att slås med ytterligare 10.000 olyckor. Mellan 2012 och 2015 var antalet cirka 47.000.
Zlatan släpper sitt spel: Riktigt stolt
Det första spelet med Zlatan Ibrahimovic i huvudrollen är här.I dag släpper fotbollsstjärnan sitt Zlatan Legends tillsammans med spelstudion Isbit Games.– Jag är riktigt stolt över vad studion har lyckats åstadkomma det här senaste året, säger Zlatan i ett pressmeddelande.
Läs mer om Zlatan och Zlatan Ibrahimovic.
Misstänkt föremål var skarp laddning
För två veckor sedan hittades ett misstänkt föremål vid en bil i Alingsås.Nu står det klart att det handlade om en skarp laddning och polisen söker vittnen från området, skriver Alingsås Tidning.
Läs mer om Alingsås.Nu.
Man häktad för mord på kvinna – greps i Tyskland
En ung man har häktats, misstänkt för mordet på en kvinna i Karlstad i juni.Han greps i Tyskland, men har nu utlämnats till Sverige.Det skriver NWT.
Läs mer om Karlstad, NWT, Sverige.Det och Tyskland.
Friskolereformen var ett experiment utan dess like
Det är intressant att Hamilton menar att en jämlikhetssträvande reform i skolan är socialt ingenjörsskap. Särskilt när friskolereformen som sådan varit en experimentverkstad utan dess like, skriver Lina Stenberg, Tiden, och Anders Österberg (S) i en slutreplik.
Läs mer om Hamilton, Lina Stenberg och Tiden.
Demon-Ferrari från förr säljs för 60 miljoner
Ferrari 121 LM Spider lämnade konkurrenterna långt efter sig på raksträckorna. Men i kurvorna hade den det svårare och det ledde bland annat till en förares död 1956.Nu säljs bilen som nådde över 290 km/h. Beräknat pris: omkring 60 miljoner kronor!
Apple till attack mot Trump
Hat är cancer, skriver it-jätten Apples vd Tim Cook till sina anställda och förtydligar att han till skillnad från Donald Trump inte tycker att det går att likställa nazister med människor som värnar mänskliga rättigheter. Mängden företag som tar avstånd från USA:s president fortsätter växa.
Läs mer om Donald Trump, Tim Cook och Trump.
Nokia 8 lanserad - så blir toppmobilen
Efter att ha lanserat en rad smartphones i det billigare segmentet slår HMD Global på stort med kommande Nokia 8. Vi går igenom det nya flaggskeppet.
Läs mer om Nokia.
Sex bärbara med maxad prestanda - för en rimlig peng
Vill du ha en kraftfull bärbar för jobb, media, skapande och spel? Senaste generationen prisvärda gaming-laptops levererar allt det.
Förläng sommaren med trendiga bollkryss
Romantiska och praktfulla – nu är det dags att smycka balkongen och uteplatsen med bollformade krysantemum. Ett perfekt val för dig som saknar vårblommornas sprakande färger, skriver Plantagen.
Läs mer om Plantagen.
Lotta Lundgren och Erik Haag får nytt tv-program
Lotta Lundgren och Erik Haag är tillbaka i SVT i vinter.I det nya programmet Bye bye Sverige syns tv-paret igen, skriver Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet, Bye, Erik Haag, SVT och Sverige.
Märkta bilar ska stoppa kommunens fartsyndare
Efter att Älmhults kommun fått in upprepade klagomål om att kommunanställda kör för fort kommer äldreomsorgens bilar att märkas med en tydlig siffra.På det viset ska allmänheten kunna rapportera om vilken av kommunens bilar som färdades för fort, skriver Smålandsposten.
Läs mer om Smålandsposten.
Hon tillverkar axelband av gamla cykeldäck
I dagens förbrukningssamhälle är det viktigt att ta tillvara på allt som kan återvinnas. Vad sägs om att införskaffa ett eko-vänligt axelband?
Bbekräftar: Känslig information i läckan
Transportstyrelsen bekräftar att information om luftfartsskydd, säkerhetskontroller och försvarets civila bilar kan ha läckt ut i samband med it-skandalen, det rapporterar Ekot.Detta ska också tas upp när försvarsutskottet sammanträder under torsdagen.
Läs mer om Ekot.Detta.
KU utreder skandalen på Transportstyrelsen
Transportstyrelsens generaldirektör Maria Ågren fick sparken.Sedan offrades inrikesminister Anders Ygeman och infrastrukturminister Anna Johansson.I dag inleder riksdagens konstitutionsutskott den politiska granskningen av det som skapade sommarens stora regeringskris – IT-upphandlingen av Transportstyrelsen.– Det är ett haveri, sa Stefan Löfven när han kommenterade skandalen för första gången.
Starkt resultat för Oriflame – som snart fyller 50 år
Oriflame ökar både sitt resultat och sin omsättning – och slår analytikernas förväntningar.Försäljningen steg rejält i forna Sovjet.Och sminkföretaget har fler anledningar att jubla: snart firar det 50 år.
Läs mer om Oriflame och Sovjet.Och.
Tre bolag intresserade av Air Berlin
Tre flygbolag uppges vara intresserade av ett uppköp av Air Berlin som tidigare i veckan ansökte om konkursskydd. Det säger vd:n Thomas Winkelmann i en intervju med Frankfurter Allgemeine Zeitung.