Dhr

DHR i Gävleborg kräver ny assistansutredning nu!

Den 16 februari, läckte assistansutredningens kommande förslag ut. Det föreslås att barn under tolv år och äldre över 80 år ska förlora sin assistans, vilket är helt oacceptabelt.
Läs mer om Gävleborg.

Alla har rätt att leva ett värdigt liv

Många som är behov av assistans för att klara av vardagen är i dag mycket oroliga för framtiden. Det berättar Rasmus Isaksson, ordförande i DHR. Organisationen har cirka 12.000 medlemmar med nedsatt rörelseförmåga.
Läs mer om DHR.
Nya p-regler i Stockholm – fler får betala mer
Se upp när du parkerar i Stockholm. Från den 1 september gäller nya regler på gatorna. Avgiftstiden ökas till klockan 07–19. Även i ytterstaden krävs betalning. Också MC-förare och rörelsehindrade beläggs med avgift. – Sätt dit fuskarna istället. Det här är en bakvänd lösning, säger Nisse Duwhähl, ordförande i organisationen DHR.
Läs mer om DHR, Nisse Duwhähl och Stockholm.

För långt till multibassäng

Bra flyt-tränaren Pernilla Ahlström, DHR och kommunala handikapprådet uppvaktar kommunen för att korta avståndet mellan p-platserna och Höganäs sportcenter.
Läs mer om DHR och Pernilla Ahlström.
DHR Höganäs pådrivande kraft
DHR delade ut pris för tillgänglighet
Restaurang Bryggan, Bogrens Direkten och Höganäs hamnkrog får vars 3 000 kronor för sina åtgärder för tillgänglighet.
DHR hade kräftfest
Vansinnigt att misstänkliggöra människor som söker stöd
Man kommer för att söka stöd - hos sjukvården som ska lyssna, hjälpa och bevara förtroenden.Istället finns en dold agenda: att hitta fuskare.–Det finns ett hårdare drev mot assistansersättningen, säger Rasmus Isaksson, förbundsordförande i DHR.
Läs mer om DHR.
Vansinnigt att misstänkliggöra människor som söker stöd
Man kommer för att söka stöd - hos sjukvården som ska lyssna, hjälpa och bevara förtroenden.Istället finns en dold agenda: att hitta fuskare.–Det finns ett hårdare drev mot assistansersättningen, säger Rasmus Isaksson, förbundsordförande i DHR.
Läs mer om DHR.
DHR har haft årsmöte
DHR ordnar föredrag
Föreningar
DHR Halmstad-Hylte-Laholmsavdelningen har haft medlemsmöte. Information lämnades om avdelningens kommande egna aktiviteter: Kalkonmiddag och teaterbesök.
DHR, Landskrona avd.
Dhr:s Landskronaavdelning höll sin årliga kräftskiva lördagen 9 augusti i stugan på Lill Olas. Ett 30-tal medlemmar varav även medlemmar från Helsingborg och Höganäs deltog. Trots att väderleken varierade under kvällen så var stämningen på topp. En duo från Helsingborg stod för den musikaliska underhållningen vilken uppskattades mycket av deltagarna bl.a. genom sin repertoar av gamla klassiker.
Läs mer om Helsingborg och Landskrona.
DHR grillade och trivdes
DHR:s Landskrona avdelning anordnade grillfest i stugan vid Lill-Olas söndagen 13 juli. Ett 20-tal medlemmar deltog. Vädret till trots var stämningen på topp. Träffen avslutades med kaffe och tårta.
Politikerna får hemläxa i valrörelsen
LAHOLM. DHR, förbundet för ett samhälle utan rörelsehinder, har gett politikerna i Laholms kommunfullmäktige en hemläxa över sommarledigheten.
DHR kräver åtgärder i Säter
Sedan åtgärdslistan för full tillgänglighet för handikappade till bland annat restauranger, butiker och banker uppdaterades för två år sedan har vissa saker har hänt,
Läs mer om Säter.
Livat och läckert hos DHR Höganäs
Ja, tjo vad det var livat på handikappvänliga Bryggan på tisdagskvällen.Ett 40-tal DHR-medlemmar från Höganäs, Landskrona och Ängelholm tjuvstartade midsommarfirandet med en läcker buff och lysande underhållning av Ros-Marie Green och John Isberg - kända från bl a Kullateaterns Höganäskåkar. Med glimten i ögat bjöd paret på en kavalkad av sketcher och melodier alltifrån Povel Ramel till Jussi Björling.
FN-kommitt kritiserar Sverige
Sveriges arbete för funktionsnedsattas rättigheter kritiseras hårt i en ny FN-rapport. Bland annat underkänner FN regeringens nya lagförslag. — Det är lite pinsamt att Sverige inte presterar bättre, säger Rasmus Isaksson, förbundsordförande för DHR.
Läs mer om DHR, Det, FN-rapport och Sverige.
Årsmöte DHR, Landskrona avd.
DHR:s Landskrona avd. höll årsmöte i möteslokalen Västra Fäladens Äldreboende söndagen 30 mars.Bengt Silfverstrand höll i klubban på som vanligt ett smidigt och proffsigt sätt. I mötet deltog 36 medlemmar och efter sedvanliga förhandlingar avslutades mötet med förtäring och lotterier.
Läs mer om Landskrona.
DHR Höganäs på hugget
DHR Höganäs – förbundet för ett samhälle utan rörelsehinder – fortsätter att spela en framträdande roll i arbetet för att göra Höganäs kommun tillgänglig för alla. Vid föreningens årsmöte på tisdagen omvaldes Bengt Silfverstrand som ordförande på 2 år liksom styrelseledamöterna Ingegärd Ahlman och Yvonne Rollmark. Ny ledamot blev Marianne Klittval.
Julstämning hos DHR Höganäs
DHR Höganäs - förbundet för ett samhälle utan rörelsehinder - har vind i seglen. Sex nya medlemmar anmälde sig till föreningen som på onsdagskväll höll julmöte på restaurang Bryggan. Efter information om föreningens arbete för att göra kommunen tillgänglig även för personer med funktionsnedsättning avnjöts ett välsmakande julbord.
Läs mer om Bryggan.