Dig

7 frukostar som bränner fett

Vill du gå ner i vikt? Det börjar vid frukostbordet. Med rätt frukostvanor kan du minska ditt midjemått samtidigt som du håller dig mätt. – Man kan gå ner 0,5 - 1 kg i veckan, säger dietisten Sofia Antonsson. Här är sju enkla och goda recept.
Läs mer om Sofia Antonsson.

Hopprep - superträning för hela kroppen

Tror du att hopprep bara är för barn? Då är det dags att tänka om, för att hoppa hopprep är nämligen en av de mest effektiva träningsformer du kan ägna dig åt!
16 tips som kan ge guldkant på ålderns höst
Känner du oro inför din kommande pension? Du är inte ensam. Nästan varannan yrkesverksam svensk delar din oro. Här är knepen som kan ge dig lite guldkant på ålderns höst.
Löneväxling ett alternativ – om du tjänar lite mer
Att löneväxla är ett alternativ till pensionssparande – men är bara gynnsamt under vissa förutsättningar. Kollar du inte noga om löneväxlingen passar dig kan du stå som förlorare i slutändan. Frida Bratt svarar varje vecka på läsarnas frågor om privatekonomi.

7 tips till dig som är morgontrött

Är morgnar värsta tiden på dygnet för dig? Då ska du ta del av dessa knep.Vi har listat de bästa tipsen på hur du ska bli piggare och få saker gjorda på morgonen!
Sjuksköterskans varning – många kvinnor kissar fel
Undviker du att sätta dig ned på toalettringen när du kissar?Då kissar du fel, enligt uroterepeuten Johanna Sjögren.– Vi vet att det är problem i skolorna, säger hon till SVT nyheter.
Läs mer om Johanna Sjögren och SVT.
Kan jag styra vad mitt arv används till?
I ett testamente är det möjlig att ställa vissa krav för den egendom du efterlämnar dig. Men det finns ett annat alternativ som kan vara mer taktiskt. Caroline Elander, SvD:s expert inom familje- och arvsrätt, svarar på läsarnas frågor.
douard Louis: Vem dödade min far?
En höstdag besöker den franske författaren douard Louis sin svårt sjuka pappa. Han har knappt råd med mediciner. Ditt livs historia är historien om politiker som avlöst varandra för att bryta ner dig, skriver sonen.
Är du teknikpessimist? Här är 7 grejer du inte behöver oroa dig för
Framtiden innebär inte enbart oro för förändringar. Vissa saker under nästa år kan du lägga åt sidan, redan nu.
Paula Bielers mål: Ta över efter Åkesson
SD-toppen Paula Bieler jagar LO-kvinnornas röster och siktar högt, kanske mot den absoluta partitoppen, om Jimmie Åkesson lämnar.– Den dag han kliver av så beror det helt på hur läget är då, vilka personer som finns.Expressen träffade SD-ledamoten för en längre intervju om SD:s egna #metoo-skandal, utbrändheten, de interna maktstriderna, hatet från nazisterna och aborthotet: Man borde göra en abort i efterhand på dig.
Så skyddar du dig mot id-kapning
Det går inte att skydda sig helt mot id-kapning. Men du kan göra det mycket svårare för bedragarna. Här är tipsen som hjälper dig att undvika mycket stress och bekymmer.
Ska pensionen ge dig rent samvete eller ren avkastning?
När du ser ditt något rynkigare ansikte i spegeln som pensionär, vad vill du se? Ett rent samvete för att de pensionspengar som trillar in på kontot varje månad är etiskt placerade? Eller högre pension genom fokus på ren och skär avkastning?
Zandra lärde sig att bryta sitt dåliga dejtingmönster: Sluta anpassa dig efter andra
I jakten på tvåsamhet tappade Zandra Bergman bort sig själv - och träffade en sol-och-vårare. Hos dejtingcoachen lärde hon sig att sätta sig själv i första rummet. Och att ha tråkigt.
Läs mer om Zandra Bergman.
Är du vänsterhänt? Så här ställer du om mobilen så den passar dig!
Det finns ungefär tio procent vänsterhänta i Sverige. Ändå görs nästan alla prylar för högerhänta. Så här ställer du om din Androidenhet.
Läs mer om Androidenhet och Sverige.
Nu kan du ångra skickade meddelanden i Line
Meddelandeappen låter dig äntligen ångra och ta bort meddelanden. Men du har bara 24 timmar på dig.
Läs mer om Line.
141 enkla rabatter för dig som är pensionär
En av alla populära pensionärsrabatter är resor.Flera aktörer erbjuder mängder med resor – och en del arrangerar också egna.– Seniorer tycker om att resa och söker sig gärna till varmare klimat, säger Veronica Sjölin på SPF seniorerna.
Läs mer om SPF och Veronica Sjölin.
Hjälp oss att utveckla vår journalistik
Tillhör du dem som läser dina nyheter i mobilen? Kanske använder du några av de många nyhetsappar som finns eller nöjer dig med facebookflödet? Oavsett har du en viktig roll att spela i den hittills största studien som gjorts i Sverige av nyhetskonsumtion i mobilen.
Läs mer om Sverige.
Vad kan du om Stureplan?
Stureplan hamnar alltid på något sätt mitt i Stockholmsdebatten. Även om inte hela Sverige bryr sig om platsen så har nästan hela landet något slags relation till den. Men vad vet du om Stureplan? Testa dig i DN:s quiz.
20 måsten du inte får missa i London
London är storfavoriten vi svenskar aldrig tröttnar på. Det finns massor att göra i London. Antagligen har du sett både Buckingham Palace och Madame Tussauds vid det här laget. Här är 20 Londontips som tar dig bort från turistiga Oxford Street och Piccadilly Circus. Från South Bank och Notting Hill till Harry Potter och The Shard.
Vet du varför berömda svenska älgen är vit?
Nutidstest: Hur mycket minns du av veckans nyhetshändelser? Sätt dig själv på prov i SvD:s quiz.
Checklista: Så teknikladdar du inför för kris och svåra oväder
Hur klarar du dig om det blir strömavbrott och vad gör du om det blir en större kris? Här är några viktiga tips om hur du kan förbereda dig.
Ewas tusen och en natt – recept från hälsoappen Wellie
En perfekt rätt för dig som älskar många kryddor och smaker!Dessutom är den vacker att titta på, knapriga valnötter och granatäpplekärnor som glittrande rubiner!
Läs mer om Wellie.
Brevet till Zlatan: Håll dig borta!
Zlatan Ibrahimovic hintade om en återkomst i Blågult efter VM-avancemanget.Nu har ESPN-journalisten Iain Macintosh skrivit ett brev till svensken.Budskapet är tydligt.Snälla Zlatan, håll dig borta, skriver han.
Vet du vem som skrivit klassikerna?
Har du bättre koll på klassikerna än Ebba Busch Thor, som gick bet på Lagerlöf och Strindberg i Aktuellt? Testa dig själv i SvD:s quiz.