Djurgårdens

Experten: Malmö säkrar SM-guldet
Djurgårdens oväntade förlust mot Sirius under söndagen fick MFF-fansen att jubla.Nu kan de regerande mästarna säkra SM-guldet redan i kväll.Men då krävs seger borta mot IFK Norrköping.– Vi är i ett superläge men det finns ödmjukhet och respekt för att det inte är klart, säger huvudtränaren Magnus Pehrsson till MFF:s hemsida.
Läs mer om SM-guldet.

Fagerudd lånas ut till Mora

Djurgårdens Marcus Fagerudd spelade aldrig mot Mora på lördagen. Direkt efter mötet på Hovet blev det klart att den finske backen lånas ut till SHL–konkurrenten från Dalarna.
Läs mer om Dalarna, Hovet, Mora och SHLkonkurrenten.
Falks hälsning under Djurgårdens storseger
Djurgården krossade Mora på hemmaplan.Mitt under matchen tackade Nichlas Falk för blommorna som Järnkaminerna skickat till honom efter den otäcka incidenten i torsdags.– Jag har messat med Falken lite och det kändes bra. Alla tankar har varit hos honom och familjen, säger Djurgårdsforwarden Henrik Eriksson.
Wikegårds rädsla efter de otäcka scenerna
Djurgårdens legendar Nichlas Falk föll först ihop på isen.Och var nära att göra det en gång till under intervjun i C More.Nu berättar Niklas Wikegård om oron i samband med de obehagliga scenerna.– Jag var rädd att han hade slagit i bakhuvudet i isen, säger han.
Läs mer om C More.Nu.
Dramat: Föll ihop under ceremonin
Stor dramatik på Hovet.När Djurgårdens ikon Nichlas Falk skulle hyllas för sina tjänster i laget föll han ihop på isen – mitt under sitt tacktal.Falk mår efter omständigheterna bra – men har förts med ambulans till sjukhus för att ta reda på vad som orsakade kollapsen.– Det finns absolut ingen anledning till oro, säger Djurgårdens lagläkare Bengt Gustafsson.
Läs mer om Bengt Gustafsson och Hovet.När.
Engqvist: Vi är inte nöjda med det...
Färjestad BK och Djurgårdens IF var givna topplag år efter år under 00-talet.Nu är de två klassiska lagen tillbaka i toppen av SHL och framför allt Djurgården har övertygat i inledningen av SHL.Mycket tack vare starka nyförvärv.Och nu hyllas ett av nyförvärven av ett annat.– Han är riktigt bra och har ju ett riktigt bra avslut och är stark med pucken. Det är imponerande, säger Andreas Engqvist om Ren Bourque.
Läs mer om Djurgården, Ren Bourque och SHL.
Vi maler ner motståndarna
Växjö Lakers fick stopp Djurgårdens fruktade förstakedja, men det finns andra spelare som kan kliva fram också. Michael Ahln och Lukas Vejdemo gjorde varsitt mål när Djurgården vände i tredje perioden och vann på Hovet med 2-1 och tog fjärde raka trepoängaren.
Läs mer om Djurgården och Hovet.
Djurgårdens nya skalp – tog tredje raka segern
Djurgården går starkt just nu.Efter nya mål från stjärnvärvningarna Ren Bourque och Andreas Engqvist så slog de Rögle med 6-2.
Läs mer om Ren Bourque och Rögle.
Blir vansinniga – efter Djurgårdens 4–0-mål
Djurgården maler ner Gif Sundsvall.I inledningen av den andra halvleken gjorde Stockholmslaget sitt fjärde mål – efter en tveksamt dömd straff.– Han tar ju bollen, säger kommentatorn Daniel Kristiansson i C More.
Engvall vill bryta måltorkan mot Sundsvall
Gustav Engvall har inte gjort mål i allsvenskan sedan den 20 augusti.Mot Sundsvall vill Djurgårdens anfallare bryta den dryga månaden långa måltorkan.- Skärpan har inte riktigt varit där, säger han.
Läs mer om Sundsvall.
NHL-stjärnorna bakom Djurgårdens succman
Rene Bourque har fått en drömstart i Djurgården.Innan klubben skrev kontrakt med honom gick både Alexander Wennberg och Gabriel Landeskog i god för att kanadensaren kunde producera offensivt.– Wennberg och Landeskog har absolut givit honom höga betyg där och det är killar jag litar på, säger Djurgårdens tränare Robert Olsson.
Djurgårdens sköna svit: Mål i alla matcher
Inget lag nätar som Djurgårdens damer. Den allsvenska fyran är målsäkrast i Sverige – och ensam på såväl dam- som herrsidan om mål i årets alla matcher. – Det är en styrka och något vi ska ta med oss, säger landslagsspelaren Johanna Rytting Kaneryd.
Djurgården hoppas på Hultström
Hockeybacken Linus Hultström var med på Djurgårdens fysträning på fredagen. Backen, som tillhör NHL-laget Florida Panthers, är tillbaka i Stockholm och Djurgården jobbar för att han ska bli klar för spel i SHL.
Läs mer om Djurgården, Hultström, SHL och Stockholm.
Allt med min cancer har inte varit dåligt
När beskedet kom att hon hade drabbats av bröstcancer tog projektledaren i henne över. Djurgårdens vd Jenny Silfverstrand blickade varken framåt eller bakåt utan var noga med att stanna i nuet. – Jag och läkarna hade en plan. Det gav mig en trygghet, säger hon. Ett drygt år har gått. Alla behandlingar är avklarade.
Läs mer om Jenny Silfverstrand.
Experten: Dif får tufft i kväll också
De klassiska SHL-klubbarna Brynäs och Djurgården möts under torsdagskvällen.Och båda lagen är – efter tre omgångar – nere i botten av tabellen, med blott en poäng vardera.SportExpressens oddsexpert Johan Meijer tror Brynäs drar det längsta strået i kväll – och pekar på Djurgårdens oförmåga att göra mål.
Läs mer om Djurgården och Johan Meijer.
Jag har aldrig blivit hånad för mina hörselproblem tidigare
Djurgårdens Josefine Jakobsen fick under helgens match mot Brynäs ta emot hån från en motståndarspelare för att hon bär hörapparater. – Jag har aldrig blivit hånad för mina hörselproblem tidigare, säger hon.
Djurgårdens skadesmäll: Han tvingas till operation
Markus Ljungh var förra året Djurgårdens näst bästa poänggörare.Enligt Hockeynews.se missar centern nu flera veckor på grund av en skada han drog på sig mot Malmö Redhawks.
Experten: Malmö FF är en trolig vinnare
Djurgårdens poängtapp i helgen kan bädda för ett guldryck i kväll.Vid Malmö FF-seger mot Elfsborg i kväll är avståndet till tvåan nio poäng.Tränaren Magnus Pehrsson har receptet för hemmaseger. – Deras kreativa spelare är inte lika vassa under press, säger han till Malmö FF:s hemsida.Sportexpressens spelexpert Eskil Hellberg tror också på hemmaseger – och noterar att de regerande mästarna får tillbaka två nyckelspelare efter avstängning.
Läs mer om Elfsborg och Eskil Hellberg.
Så här ska det väl inte vara?
Förra hösten fick Djurgårdens vd Jenny Silfverstrand, 44, beskedet från läkarna: Du har bröstcancer.I en stor intervju med SportExpressen berättar hon nu om ögonblicket då hon upptäckte knutan i bröstet, stödet som hon har fått sin familj och från alla spelare, och att cancern faktiskt givit henne fler positiva än negativa ögonblick.– I perioder har det varit väldigt tufft, men det är mer wow än fy fan när man summerar det.
Djurgårdens mardröm – förbannelsen intakt
19 raka derbyn utan seger.Förbannelsen fortsätter för Djurgården – som spelade 1-1 mot Hammarby.Nu ger de upp drömmen om SM-guldet.– Ja, det får man säga, säger Jonas Olsson till C More.