Djurgårdens

Djurgårdens nya stjärna lovar mer

Fredrik Ulvestad är värvad som Kim Källströms ersättare i Djurgården. Norrmannen imponerade direkt mot Häcken, men han själv lovar mer. - Jag kan mycket bättre, säger 25-åringen till DIFTV.
Läs mer om Djurgården och Häcken.

Direkt efter smällen blev man lite rädd

Han har hunnit träna på is två gånger sedan sista matchen mot Örebro. Men Andreas Engqvist spelar inte första kvartsfinalen hemma på Hovet på söndag. – Nej, inte som det ser ut nu, säger Djurgårdens stjärncenter.
Läs mer om Hovet och Örebro.
Djurgårdens ordförande om splittringen: Vi vill ha en röst
Djurgården, som på söndag spelar första SM-kvartsfinalen, har gjort sin mest framgångsrika grundseriesäsong på åtta år. I det läget väljer man att förändra sportchefsorganisationen. Ett beslut som förvånat många. – Det är alltid svårt att veta exakt när det är rätt läge att göra förändringar, men vi gör de här korrigeringarna för att vi tror att de är viktiga för framtiden, säger Djurgårdens vice vd K-G Stoppel.
Läs mer om SM-kvartsfinalen.

Så ska Djurgården försöka lösa söndagens krock: "Vi inser utmaningen"

AXEL OCH KEVIN. Djurgårdens förhoppnings är att fansen både ska hinna se Axel Jonsson Fjällby och Kevin Walker spela på söndag. Foto: Bildbyrån På söndag spelar Djurgården sin första kvartsfinal i SM-slutspelet hemma på Hovet.
Djurgården bussar fans från Hovet till Friends
Vi är kluvna inför söndagen. Så inleds den senaste nyheten på Djurgårdens hemsida. Anledningen är att herrlaget i fotboll och herrlaget i hockey båda spelar viktiga matcher under söndagseftermiddagen. Nu sätter klubben in bussar för att transportera fansen mellan arenorna.
Läs mer om Hovet.
JUST NU - PÅ FD: Så undveks Djurgårdens hockeykrock - förbundet avvisade AIK:s förslag
Två stora matcher Djurgården på söndag - derby mot AIK i cupsemifinalen, samma dag spelar Djurgården Hockey kvartsfinal i SM-slutspelet. AIK har försökt flytta tillbaka cupderbyt från klockan 18.15 till klockan 15.00.
Berndtsson har laddat om efter OS-besvikelsen
Drömmen om OS gick i kras och när Djurgårdens målvakt Lovisa Berndtsson förstod att hon inte skulle få åka till Sydkorea gick luften ur henne. Men bara tillfälligt. Nu är hon taggad inför hockeyslutspelet som inleds på onsdagen. –Det skulle kännas extra skönt att vinna SM-guld med tanke på det som har varit, säger hon.
Derby extra krydda i cupen för Djurgården
Djurgårdens tränare Özcan Melkemichel tillbringade tisdagskvällen på Friends läktare tillsammans med ett par andra tränare från klubben. Nu väntar AIK i semifinalen i Svenska cupen. – Ett derby kryddar ju till allting, konstaterar Melkemichel.
Järnkaminernas protest: En oacceptabel krock
På söndag spelar Djurgården kvartsfinal i SHL-slutspelet.Samma dag möter Djurgården AIK i semifinal av Svenska cupen.Det är en oacceptabel krock, skriver Djurgårdens officiella supporterförening Järnkaminerna i ett uttalande på sin hemsida.
Tre nya får chansen Sveriges U21-trupp
Tre nya spelare finns med i Roland Nilssons U21-trupp till EM-kvalmatcherna mot Turkiet och Cypern den 23 respektive den 27 mars.Det är Trelleborgs mittback Dennis Hadzakadunic, Rosenborgsmittfältaren Jonathan Levi och Djurgårdens vänsterförsvarare Jonathan Augustinsson.– Dennis är en spelare som jag haft tidigare i P98 och som fortsatt att utvecklas både i Malmö och i Trelleborg, säger Nilsson i en videointervju på Svenska fotbollförbundets webbplats.
Djurgårdsstjärnorna ska få barn: Är jätteglada
Emilia Brodin är en av Djurgårdens nyckelspelare.Nu missar hon hela säsongen 2018 eftersom hon och maken Daniel Brodin väntar sitt första barn.– Vi är båda jätteglada över detta, säger hon till Djurgårdens hemsida.
Läs mer om Daniel Brodin.
Djurgårdsstjärnan tvingas till ny vila
Sporttelegram. Djurgårdens stjärncenter Andreas Engqvist tvingas på nytt att vila. Huvudvärken i sviterna efter senaste hjärnskakningen har återkommit inför SM-kvartsfinalerna. - Han är ett frågetecken, säger tränaren Robert Ohlsson.
Djurgårdsstjärnan tvingas till ny vila efter hjärnskakningen
Djurgårdens stjärncenter Andreas Engqvist tvingas på nytt att vila. Huvudvärken i sviterna efter senaste hjärnskakningen har återkommit inför SM-kvartsfinalerna. – Han är ett frågetecken, säger tränaren Robert Ohlsson.
Djurgårdens sportchef: "Vi kan värva en forward om vi vill det"
Djurgården tog sig i går kväll vidare till semifinal i svenska cupen, och om mindre än tre veckor är det allsvensk premiär. Ännu är det dock inte säkert att man är klara på transfermarknaden.
Djurgårdsstjärnan tvingas till ny vila
Djurgårdens stjärncenter Andreas Engqvist tvingas på nytt att vila. Huvudvärken i sviterna efter senaste hjärnskakningen har återkommit inför SM-kvartsfinalerna. – Han är ett frågetecken, säger tränaren Robert Ohlsson.
JUST NU - PÅ FD: Djurgårdsstjärnorna vill ha AIK - "Skulle vara grymt"
STOCKHOLM. Djurgården är vidare till semifinal i Svenska cupen och antingen blir ett derby mot AIK på Friends Arena eller borta mot Örebro. För Djurgårdens Jonas Olsson och Jesper Karlström är valet självklart.
Olsson hoppas få möta AIK i cupsemifinalen
Djurgården är klart för semifinal i Svenska cupen. Efter 1-0 i kvartsfinalen mot Häcken på Tele2 arena väntar nu semifinal på söndag – mot AIK eller Örebro. – Derby lockar mest. Det pratas om det här derbyspöket, då får vi en chans till att jaga bort det, sa Djurgårdens lagkapten Jonas Olsson till CMore efter matchen.
Läs mer om AIK, CMore, Häcken, Svenska, Tele2 och Örebro.
Jonas Olssons ord inför Djurgårdens rysare: "En konstig vecka"
Djurgården spelar på måndag ett rafflande kvartsfinalmöte mot Häcken i Svenska cupen. Flera nyckelspelare insjuknade i veckan och har därmed missat Stockholmslagets träningar. Lagkaptenen Jonas Olsson längtar ändå till måndag.
Läs mer om Häcken och Svenska.
PÅ FD: Jätteintresset för Djurgårdens premiär - förhandlar om fler biljetter: "Vi är bra på masspsykoser"
Djurgården fick lång resväg till premiären i allsvenskan - ändå är intresset enormt inför bortamatchen mot Östersund.
Läs mer om Östersund.
Mushekwi helt utanför truppen i Kina - då jättesmäll utan förre Djurgårdssuccén
Nyasha Mushekwi har en tuff situation i kinesiska Dalian Yifang. När kinesiska ligan startade i helgen så fanns inte Djurgårdens förre skyttekung med i Dalians matchtrupp. Då åkte laget på stordäng - förlust 8-0 (!) mot Shanghai.
VIDEO: "Skruva den som Walker" - Dif-stjärnans pärla på Tele2
Skruva den som Beckham" hette det förut när världsstjärnan David Beckham slog in frisparkar i nät. I Djurgårdens möte med Jönköpings Södra visade Kevin Walker att även han har en känslig högerfot.
Nya förstakedjan bjöd på drömmål
Djurgårdens stjärncenter Andreas Engqvist gör comeback mot Mora efter 20 matchers frånvaro.Då slog han till med en assist direkt till kedjekompisen Daniel Brodin som efter sin skadefyllda säsong fick sätta sitt första mål för säsongen efter ett drömmål.– Jag kände på mig att snurrpasset skulle komma. Det var skönt att se den gå in, säger Brodin till C More.
Läs mer om Brodin, C More, Daniel Brodin och Mora.
Drömmålet fixade Djurgårdens seger
Här är Kevin Walkers drömmål.Med en stenhårt skruvad frispark som gick ribba in säkrade mittfältaren Djurgårdens seger mot Jönköpings Södra - och därmed ser nu Djurgården ut att få spela kvartsfinalen av Svenska cupen på hemmaplan.- En fantastisk frispark av Kevin, säger tränaren Özcan Melkemichel.