Djursholm

Minnesord: Zaid-Britt Zernell

Zaid-Britt Zassa Zernell, Djursholm, har avlidit i en ålder av 96 år. Hon efterlämnar döttrarna Marianne och Barbro med familjer.
Läs mer om Barbro, Djursholm och Marianne.

Minnesord: Sven Moberg

Överläkare docent Sven Moberg, Djursholm, har avlidit vid 83 års ålder. Närmast anhöriga är hans barn Henrik, Karin, Ludvig, Jonas, Wilhelm och Axel.
Minnesord: Katarina Jeansson
Katarina Katte Jeansson, Djursholm, har avlidit 78 år gammal. Närmast anhöriga är Tedde och barnen Tedde jr, Cissi och Kristoffer med familjer. Hon sörjs också av sina systrar Ulla och Helena med familjer och av syskonbarn.
Läs mer om Cissi, Djursholm, Helena, Kristoffer, Tedde och Ulla.
Man kördes ihjäl på övergångsställe
En man i 75-årsåldern omkom på söndagen i en trafikolycka i Djursholm norr om Stockholm.
Läs mer om Djursholm och Stockholm.

15-åring sköt sovande svan från motorbåt – döms för jaktbrott

En 15-årig pojke sköt en svan till döds i Stockholms skärgård i maj. Han ska därefter ha uppmanat ett vittne att inte ringa polisen och sagt fattar du att jag kan få en anmärkning och kommer från Djursholm, skriver Metro. Nu döms pojken för jaktbrott.
Läs mer om Djursholm och Metro.
Köpte den för 32 miljoner – men det var ett ruckel
Det är över sex år sedan han spelade sin sista match.Och när Robin Söderling, 33, nu är i tennishallen är det för att träna Elias Ymer, eller femåriga dottern Olivia.I en stor intervju med SportExpressen berättar den före detta tennisstjärnan om saknaden av kickar, kampen med den sjuka kroppen, den nära vänskapen med grannen Mats Sundin och lyxvillan i Djursholm.– Vi köpte den för 32 miljoner, men det var ett ruckel, säger Söderling.
Polisjakt efter Audirån mot familj i Djursholm
En familj i Djursholm i Danderyd rånades på en svart Audi under lördagseftermiddagen.– De hotade med ett tillhygge, säger Eva Nilsson vid StockholmspolisenEtt stort polispådrag, med hundpatruller och helikopter, jagar de misstänkta, som flydde i bilen som de hade lagt beslag på.
Falkengrens klipp – 30 miljoner i vinst på villan
Den tidigare bankchefen Annika Falkengren och maken Ulf har gjort ett rejält klipp när de sålde sin exklusiva villa i Djursholm.Hela 30 miljoner kronor steg värdet på lyxvillan under de år paret ägde fastigheten.Nu har villan bytt ägare.
Miljardären uppsagd från tvåa med kokvrå
Miljardären och företagsledaren Robert af Jochnick, 77, har blivit uppsagd från en tvårummare med kokvrå i centrala Stockholm som han hyrt i över 50 år.Hyresvärden fattade beslutet efter att ha fått reda på att Robert af Jochnick egentligen bor i Djursholm.– Jag har inte bott i lägenheten på 30 år, min syster har bott där oavbrutet, säger Robert af Jochnick till Dina Pengar.Nu hamnar tvisten i hyresnämnden.
Storsvindlare dömd till fängelse
Miljardsvindlaren La Reinemannen döms nu återigen till fängelse, efter att ha deltagit i en skenförsäljning av Liberias gamla diplomatvilla i Djursholm. Han döms till åtta månaders fängelse.
Läs mer om Djursholm.
Lotta Olsson tipsar om nio bra pocketböcker att läsa just nu
Maja hamnar i häkte efter en skolskjutning i Djursholm. Men hur gick det till? Störst av allt är en fruktansvärd sedeskildring. Lotta Olsson tipsar om den och åtta andra här nedan.
Läs mer om Djursholm.
Minnesord: Lars Arosenius
Tekn lic Lars Arosenius, Djursholm, har avlidit i en ålder av 87 år. Närmast anhöriga är barnen Elisabet, Marianne, Erik och brodern Karl-Erik med familjer.
Leonidas Aretakis: Finansmannen Mats Qviberg träder fram som ett tacksamt studieobjekt
Trots att 62 personer äger lika mycket som jordens fattigaste hälft vet vi väldigt lite om de allra rikaste. Med undantag som Mikael Holmqvists pärla Djursholm: Sveriges ledarsamhälle är forskningen tunn. Tur då att sådana som Mats Qviberg frivilligt träder fram som studieobjekt.
Läs mer om Djursholm.
Minnesord: Marianne Treschow
Marianne Treschow, Djursholm, har avlidit i en ålder av 75 år. Närmast anhöriga är de tre döttrarna med familjer.
Läs mer om Djursholm.
Jag trodde jag var fylld av ungdomligt mod
Det är den tiden på dygnet när jag kör till arbetet och tre unga människor är på väg hem från krogen. De är lite fulla, uppfyllda av allt och mest av allt det som ligger framför dem. När en yrvaken fågel råkar kvittra till i iskylan blir jag också 21 och vandrar från Danvikstull, inte till Djursholm men Kungsholmen. Benen är nylonstrumpenakna och himlen är rosa i en annan nyans.
Nu säljer Falkengren lyxvillan i Djursholm
I morgon tisdag gör Annika Falkengren sitt sista framträdande som vd för SEB innan hon och familjen flyttar till Genève.Nu är Falkengrens lyxvilla i Djursholm till salu.Den 570 kvadratmeter stora villan har sjöutsikt över Framnäsviken, tolv rum och badrum i Carraramarmor.
Minnesord: Sven Eklöw
Sven Eklöw, Djursholm, har avlidit nära 92 år gammal. Hans närmaste är Ulla, född Assarsson, samt barnen Johan och Staffan med familjer.
Läs mer om Assarsson, Djursholm, Johan, Staffan och Ulla.
Minnesord: Eddie Flinck
Eddie, Edgar B Flinck, Djursholm, har avlidit i en ålder av 81 år. Han efterlämnar makan Tullan, döttrarna Camilla och Veronica med familjer. Men också släkt och massor av vänner över hela världen.
De lever liv i lyx – på dina pensionspengar
De kör Porsche, Ferrari, BMW och Mercedes. De bor på exklusiva Östermalm, Lidingö och i Djursholm. Här är fonddirektörerna som tjänar miljoner på dina pensionspengar – och lever lyxliv. Ändå lyckas flertalet av dem inte slå statliga sjunde AP-fonden som dessutom är billigare. – De säljer fonder som är dyra och dåliga, säger Claes Hemberg, sparekonom på Avanza.
Städare utsatt för väpnat rån i Djursholm
En städare utsattes för ett väpnat rån under natten mot torsdagen i fashionabla Stockholmsförorten Djursholm, uppger polisen.
Villan blev överlägsen etta på Hemnet 2016
303 000 gånger – och en överlägsen förstaplats på Hemnets sammanställning av förra årets trafik. Den slottsliknande villan i Djursholm drog till sig mångas blickar. – Det är något som många gillar att drömma om, säger Staffan Tell på Hemnet till Mitt i.
Läs mer om Djursholm, Hemnet, Mitt och Staffan Tell.
Villan blev överlägsen etta på Hemnet 2016
303 000 gånger – och en överlägsen förstaplats på Hemnets sammanställning av förra årets trafik. Den slottsliknande villan i Djursholm drog till sig mångas blickar. – Det är något som många gillar att drömma om, säger Staffan Tell på Hemnet till Mitt i.
Läs mer om Djursholm, Hemnet, Mitt och Staffan Tell.
Man skottskadad i Djursholm
En man har blivit skottskadad i Djursholm norr om Stockholm.Polisen fick in ett larm strax före...
Läs mer om Djursholm och Stockholm.Polisen.