Dna

DNA-testet visar sanningen om Jackson

Fick Janet Jackson och exet James DeBarge ett hemligt kärleksbarn tillsammans? Nu sägs ett DNA-test visa sanningen, skriver Radar Online. – Jag försöker fortfarande känna efter hur det är att bli pappa till en främling, säger James DeBarge.
Läs mer om Jackson och Radar Online.

Dna-prov bekräftar: kroppsresterna är den försvunna familjens

Resultaten från en analys av dna-prover tagna från hittade kroppsrester bekräftar att det rör sig om familjen Troadec som försvann förra månaden. En ex-svåger har erkänt att han slagit ihjäl alla fyra med en kofot.
Läs mer om Troadec.
Chuck Berrys låtar utgör rockmusikens DNA
Hösten 1977 skickade NASA ut två obemannade farkoster, Voyager 1 och Voyager 2, med syfte att utforska rymden. Efter 39 och ett halvt år år är båda fortfarande intakta och skickar rapporter tillbaka till jorden.
Läs mer om DNA och Voyager.
Mördad nordkoreansk halvbror identifierad
Den mördade halvbrodern till Nordkoreas diktator, Kim Jong Nam, har nu identifierats med hjälp av DNA från hans son, säger Malaysias vice premiärminister.
Läs mer om DNA och Kim Jong Nam.

Bockbrännaren åtalas – efter DNA i mössan

Bara någon timme efter det att Gävlebocken, som firade 50 år, hade invigts i november förra året stod den i lågor. Nu väcks åtal mot en 20-årig man som misstänks ha tänt eld på den, skriver Gefle Dagblad. –Det bygger på dna och vittnesuppgifter som i kombination, enligt min uppfattning, ger mig den bevisning som gör att jag kan väcka åtal, säger åklagare Lars Göransson.
Läs mer om DNA, Gefle Dagblad och Gävlebocken.
Polisen misstänker: Tränare våldtog unga pojkar i sitt fotbollslag
En fotbollstränare i en Stockholmsklubb misstänks för åtta grova våldtäkter mot tre pojkar som spelar i hans lag. Två av pojkarna är i tioårsåldern. I bevisningen ingår dna-spår – men fotbollstränaren nekar genom sin advokat till alla anklagelser. – Frågan om sexuella övergrepp inom idrotten får stor plats på Riksidrottsmötet i maj, säger Björn Eriksson, ordförande i Riksidrottsstyrelsen.
Tusentals miljarder gigabyte data kan lagras i DNA - men det kostar skjortan
DNA är framtidens usb-sticka. Rymmer enorma mängder data och håller i tusentals år. Nu har forskarna tagit ett steg närmare masslagringen.
Läs mer om DNA.
Skallfynd kan vara kranier av denisovaner
Forskare kan ha hittat de första skallfynden av denisovaner, neandertalarnas mystiska släktingar i Östasien. Tidigare har denisovanerna bara varit kända genom sitt dna. Nu får man första gången en aning om deras utseende.
Läs mer om Östasien.
Genetisk härdsmälta kan förklara mammutens död
I slutet av sin tid på jorden hade mammutarna så stora skador på sitt dna att de troligen hade utvecklats till enstöringar utan luktsinne och med en skinande, silkeslen päls. De nya forskningsrönen kan ge viktiga insikter i hur nu levande men utrotningshotade arter kan räddas.
Forskare visar möjlig superdator som utvecklas genom användning
En superdator byggd av DNA skulle kunna bli snabbare än alla världens datorer tillsammans.
Läs mer om DNA.
Forskare visar möjlig superdator som utvecklas genom användning
En superdator byggd av DNA skulle kunna bli snabbare än alla världens datorer tillsammans.
Läs mer om DNA.
Så hyllas Zlatan i England efter titeln
Zlatan Ibrahimovic är namnet på allas läppar efter att ha avgjort ligacupfinalen för Manchester United. Nu hyllas han på de brittiska öarna för sina insatser och efter att han avgjort ännu en final för klubben. Zlatan har vinnarmentaliteten i sitt DNA, skriver The Mirrors krönikör John Cross.
Läs mer om DNA, England, Manchester United och Zlatan.
Malaysia kräver DNA för att lämna Kim Jong-Nams kropp
Malaysia kräver DNA från en nära anhörig för att lämna över Kim Jong-Nams kropp och släppa obduktionsrapporten till Nordkorea. Tre personer har gripits hittills för det mystiska mordet på halvbrodern till Nordkoreas diktator Kim Jong-Un.
Läs mer om DNA, Kim Jong-Un och Nordkorea.
Malaysia kräver dna-prov från Nordkorea
Kim Jong-Nams familj måste lämna dna-prover till Malaysia innan kroppen kan skickas till Nordkorea, enligt polisen. Nordkorea har begärt att kroppen lämnas ut.
Läs mer om Malaysia och Nordkorea.
Karin Bojs: Dna krossar myter om gruppen irländska travellers
En ny dna-studie ger den hittills bästa bilden av ursprunget till den irländska grupp som kallas travellers. Den krossar åtminstone två av de vanligaste myterna.
Tim Cook försvarar Apple Pencil i Glasgow – här kan du se hans tal
Apples vd diskuterade stylusar, migration och Steve Jobs DNA.
Läs mer om Apple Pencil och Glasgow.
Polisens stora fynd: Kläder för 250 000
Den 29-årige mannen nekar till att ha stulit kläder för en halv miljon i en butik på Kronprinsen i Malmö.Men kvar på golvet låg engångshandskar med hans DNA.Och en bit av samma handske dök upp när polisen av en slump hittade hälften av stöldgodset.
Läs mer om Kronprinsen och Malmö.Men.
Bachner: Ser hjälplös ut för första gången
LONDON. Manchester United är på väg förbi Manchester City i Premier League. Det kändes långt borta ganska nyligen, eller hur? Men medan Pep Guardiola tycker att misstag är gulliga har Jos Mourinho och Zlatan Ibrahimovic börjat se effekten av sitt gemensamma DNA.
Ryska förklaringen till positiva dopingproven
Den ryska dopingskandalen får allt mer bisarra följder. Nu hävdar den ryska idrottsministern Vitalij Mutko att manlig DNA hittad i kvinnliga idrottares urinprover kan ha sin förklaring i ett samlag. – Det handlar om hur man presenterar fakta, säger Mutko enligt ryska Championat.
Läs mer om Championat, DNA, Mutko och Vitalij Mutko.
Nycklarna till mordet på Bogg Magnus, 25
Här är nycklarna som kan lösa mordet på krögaren Bogg Magnus Andersson, 25, i Idre: En svart t-shirt med texten Mötley Crüe och en stor lampfot. Åklagarens önskan: Att sakerna hittas inför den kommande hovrättsförhandlingen. – Skulle man hitta fingeravtryck eller DNA från någon gärningsman där – då kan det ge en tydligare bild av hur brottet har gått till, säger vice chefsåklagare Gun-Britt Ström till Expressen.
Bernie Ecclestone: För många italienare i Ferrari
Formel 1-chefen Bernie Ecclestone menar att Ferrari behöver ett nytt team. Ett team med färre italienare. – Det ligger inte i deras DNA att styra ett team till framgång, säger Bernie Ecclestone till Bild.
Läs mer om Bernie Ecclestone, Bild, DNA och Ferrari.
Obegriplig kritik mot att sjukvården förnyas
Svensk sjukvård har påbörjat en spännande resa där många av vårdens traditionella arbetssätt förändras – sjukvårdens DNA byggs om. Viktigast är utvecklingen inom it och patienternas aktiva medverkan. Att läkarnas organisationer gör motstånd mot detta är obegripligt, skriver flera debattörer.
Läs mer om DNA.
HA-kopplad man åtalas för brutalt rån
Vid ett tillslag hittade polisen sprängmedel, illegala skjutvapen och mängder med ammunition i en skåpbil i Märsta i Sigtuna kommun. En 43-årig man med kopplingar till Hells Angels har nu åtalats. Efter ett DNA-prov kunde han även kopplas till ett brutalt rån i Gävle där ett par bands med buntband, fick huvor över huvudena och pistolhotades.
Läs mer om Gävle, Märsta och Sigtuna.