Dna

Så söker polis efter Kim Walls kvarlevor

Den danska polisen ger inte upp i sökandet efter journalisten Kim Wall.En kroppsdel som matchade svenskans DNA har hittats, nu återstår det att finna resterande kvarlevor.– Dykarbetet är inte klart ännu, säger Jens Möller, chef vid mordenheten i Köpenhamn till Ekstrabladet.

Överlät allt till dem – så kan vi inte ha det

Inte ens på hockeyrinken är världen befriad från hat och hot.Under vårens SM-slutspel fick domare Morgan Johansson ta emot ett mordhot.Och nu berättar C More-profilen Niklas Wikegård om hoten även han fått riktade mot sig.– Det ringde hem folk till min familj för att hota mig och det blev rätt många brev som skickades till Linköping för DNA-undersökning, ingen ska behöva stå ut med det.
Salvador Dal frias i faderskapsmål
Den framlidne spanske konstnären Salvador Dal var inte far till den kvinna som krävde att hans kropp skulle grävas upp för att dna-tester skulle kunna genomföras, skriver La Vanguardia.
Läs mer om La Vanguardia och Salvador Dal.
DNA efter försvunnen 9-åring hittad i bil – misstänkt gripen
En av de 30-åriga män som släpptes i fredag, misstänkt för att ha kidnappat och fört bort nioåriga franska flickan Maëlys De Araujo, har gripits igen. I söndags eftermiddag hittades dna från flickan i mannens bil.

Fråga doktorn-Suzannes kärlek: it-konsulten Jörgen

EDSBRO, ROSLAGEN. Fråga doktorn lockar varje måndag en miljonpublik, men Suzanne Axell hör ändå till de programledare som tjänar sämst. – Jag undrar ibland om jag är SVT:s statare, säger Suzanne Axell, 61, i en stor intervju om att kämpa i motvind, brist på pappa-uppmuntran, ha dåligt självkänsla i relation till män, testamentet, varför hon inte vill att just hennes DNA ska springa vidare och vad SVT gjorde med Lasse Stefanz-sångarens kvarglömda kalsonger.
Läs mer om DNA, Jörgen, SVT och Suzanne Axell.
Hemtjänstbedragare avslöjades av DNA
Två kvinnor har under loppet av några månader sökt upp ensamma kvinnor i 90-årsålder och låtsats komma från hemtjänsten.Kvinnorna misstänks ha stulit smycken värda 73 000 kronor och kontanter för 12 870 kronor.De greps på bar gärning inne hos en 96-årig rullstolsburen kvinna i Skåne.
Läs mer om DNA och Skåne.
Sökarbetet har intensifierats
Sedan en DNA-analys visat att de kvarlevor som hittades i början av veckan tillhör den svenska journalisten Kim Wall intensifieras nu sökandet efter ytterligare spår.Under torsdagen söker polis, försvar och personal från den danska Beredskapsstyrelsen systematiskt av områden i södra Amager.
Gripen blottare kopplas till barnvåldtäkt
Efter ett dna-test på en blottare misstänker polisen att mannen ligger bakom överfallsvåldtäkten mot en 12-årig flicka i Pildammsparken i Malmö förra hösten. Nu undersöks om han kan kopplas till fler våldtäkter, rapporterar Sydsvenskan.
Polisen: Walls blod funnet i ubåten
Dansk polis bekräftar under en presskonferens att Kim Walls DNA stämmer överens med den kropp som hittats i vattnet utanför Amager. Walls blod har också hittats i ubåten.
Läs mer om Amager.
Polisen håller pressträff: Kim Walls blod i ubåten
Dansk polis har bekräftat att det finns en dna-träff som överensstämmer med den försvunna Kim Wall från den kroppsdel som hittades i vattnet utanför Köpenhamn. Presskonferensen inleds klockan 9.00. Följ tv-sändningen och direktrapport här.
Läs mer om Kim Wall och Köpenhamn.
Expert: Måste motbevisa Madsens berättelse
Köpenhamnspolisen bekräftar en DNA-träff mellan den hittade kroppen och Kim Wall. Den stympade kroppen talar emot den häktade Peter Madsens berättelse. – Dna-träffen är mycket graverande, men det gäller att motbevisa hans berättelse, säger Ingela Hessius.
Läs mer om Kim Wall.
DNA-experten: Så arbetar polisen med kroppsfyndet
Polisen har hittat en DNA-koppling mellan kroppen som hittades i Kögebukten och Kim Wall, uppger de på Twitter.Det kan bli en nyckel i polisens utredning.Mycket handlar om hur kroppen bevarats i saltvattnet – och vad som finns att jämföra med.– Vatten påverkar, men man vet inte hur mycket det påverkar, säger DNA-experten Anne Kihlgren, som tidigare arbetat på Nationellt Forensiskt Centrum (NFC).
Dansk polis om Kim Wall: Vi har en dna-träff
Dansk polis meddelar att det finns en dna-träff i sökandet efter Kim Wall.
Läs mer om Kim Wall.
Köpenhamnspolisen: Vi har en DNA-träff
Det finns en DNA-koppling mellan den torso som hittats och Kim Wall.Det uppger Köpenhamnspolisen på Twitter, som nu kallar till pressträff klockan 9 på onsdagsmorgonen.
Danska polisen: Det är Kim Walls kropp
Köpenhamnspolisen bekräftar på onsdagsmorgonen att man fått en träff på DNA-testet av den sargade kroppen som påträffades i måndags. Det rörde sig om Kim Walls kropp.
Köpenhamnspolisen: Dna-besked kommer i morgon
Se danska polisen videouttalande om den kvinnokropp som hittades på måndagen och sökandet efter journalisten Kim Wall.
Läs mer om Kim Wall.
Dansk polis: DNA-besked om hittad kropp i morgon
Det är fortsatt osäkert om den stympade kroppen som har hittats i danskt vatten är försvunna Kim Wall. Ett DNA-besked kommer i morgon. – Det inte går att utesluta att det är Kim Wall, säger Jens Möller på Köpenhamnspolisen.
Läs mer om Kim Wall och Köpenhamnspolisen.
Imam utreds för terrordåden – skulle spränga Sagrada Familia
Spansk polis söker efter en extremistisk imam som tros vara hjärnan bakom torsdagens terrordåd. I en husrannsakan av hans bostad i Ripoll har man bland annat kunnat säkra dna-spår som kan kopplas till huset i Alcanar där cellen tros ha planerat att spränga den ikoniska basilikan Sagrada Familia i Barcelona, enligt flera spanska medier.
Forskare hackar dator med dna
Snart kan dna-analyslabb behöva ställa sig frågan: Var kom den där dna-sekvensen ifrån? Den kan nämligen vara hackad.
Biohackare har lyckats gömma skadlig kod i en dna-sträng
Går du runt med en cyberattack i blodet? Riktigt där är vi inte, men forskare har hittat ett spännande sätt att gömma skadlig kod i dna.
DNA-spår hetaste spåret efter mordet på Ulrika, 28
Snart är det 16 år sedan Ulrika Åkesson, 28, hittades mördad.Den 27 juli 2011 hade hon varit på Helsingborgsfestivalen, men eftersom arbetet kallade dagen efter gick hon hem tidigt.Morgonen därpå hittades 28-åringen av sin mamma – strypt till döds, i sin säng.Än i dag arbetar polisen med spår som kan fälla en mördare.– Utredningen är något av ett sorgebarn, säger Bo Lundqvist, utredare vid polisens specialgrupp för Kalla fall i Malmö.
Gustaf Andersson: Revanschens kraft gav utdelning
Inom idrottslitteratur och idrottsfilmatiseringar är revanschen – och kraften att resa sig efter en förlust – ett återkommande tema. Att vinna – och att komma tillbaka som en vinnare – är ett av elitidrottens primitiva fundament och ingår i dess DNA.
Läs mer om DNA.
Konstnärens kropp grävs upp – för faderskapstest
Kvinnan som påstår sig vara Salvador Dals dotter har vunnit domstolsstriden.I dag grävs konstnärens kropp upp ur sin grav för att DNA-testas.– Jag vill bara veta sanningen, säger den påstådda dottern Maria Pilar Abel till Reuters.
Läs mer om Maria Pilar Abel.