Donald trump

Twitterinlägget Trump kanske ångrar

Trots att Donald Trump har sagt att han aldrig ångrat ett twitterinlägg kan den amerikanske presidenten nog ha önskat att han aldrig tryckt på publiceraknappen i lördags. Andra menar att inlägget var noga övervägt.
Läs mer om Donald Trump.

Trump på väg mot nästa flopp

27/3 2017. Sätt en företagare i Vita huset, så blir det åka av. Så löd löftet från mannen som visste att förhandla och göra affärer, jag ensam kan fixa det här. Han skulle raskt rensa träsket i Washington, köra över det politiska etablissemanget och äntligen få saker gjorda. President Donald Trumps frontalkrock med verkligheten blev brutal.
Läs mer om Vita och Washington.
Vilken nyhetssajt tror ni Åkesson gillar mest?
För att hålla Donald Trump på gott humör och undvika vredesutbrott på Twitter serverar medarbetarna honom nyheter från Breitbart och Fox News. Om presidentens fotfolk har tur kompenserar denna välvilliga rapportering de kritiska perspektiven på CNN eller i New York Times.
Peter Wolodarski: Trump vinner den dagen vi slutar att uppröras.
Kaoset kring Donald Trumps presidentskap är så omfattande att det är lätt att bli blas. Det gäller att inte normalisera lögnerna.

Peter Wolodarski: Trump vinner den dagen vi slutar att uppröras

Kaoset kring Donald Trumps presidentskap är så omfattande att det är lätt att bli blas. Det gäller att inte normalisera lögnerna.
Trump pressades att göra en fiendelista
Stephen Bannon försökte pressa Donald Trump till att kräva en öppen omröstning om Obamacare – för att kunna registrera vilka som röstade mot hans förslag, skriver New York Times. Chefsstrategen ska ha försökt sätta upp en fiendelista för att stoppa splittringen i Republikanerna.
Efter nederlaget: Trump ger sig på skattereform
Efter det svidande nederlaget i kongressen om att avveckla Obamacare satsar nu USA:s president Donald Trump på skattereform som nästa stora fråga.
Läs mer om Donald Trump och Obamacare.
Ivanka Trump har gjort grannarna sura
Grannar till Donald Trumps dotter Ivanka Trump och hennes man Jared Kushner är missnöjda med parets parkeringsvanor och stora säkerhetsarrangemang. Även deras sophantering får en känga.
Läs mer om Ivanka Trump och Jared Kushner.
Kaos när Trumps ledarstil mötte verkligheten
New York. Under två år har Donald Trump vänt upp och ned på vedertagna sanningar om amerikansk politik. Den här veckan tycktes verkligheten hinna i fatt honom. Haveriet med sjukvårdsreformen kommer att få stora konsekvenser för hans framtid i Vita huset.
Läs mer om Donald Trump och Vita.
Trumps nästa projekt: Stor skattereform
Donald Trump led ett tufft nederlag när hans nya förslag till sjukvårdsreform fick nobben. Nu väntas en ännu tuffare uppgift, att få igenom sin nya skattereform, utan de pengar som en upprivning av Obamacare skulle ha gett honom. – Ja, det här gör arbetet med skattereformen svårare. Men det gör den inte på något sätt omöjlig, säger Paul Ryan, representanthus talman, enligt CNBC.
Läs mer om Obamacare och Paul Ryan.
Trump rasande för att svärsonen lät skidresa gå före jobb
När Donald Trump och hans team förgäves försökte baxa sin sjukvårdsreform genom kongressen var Trumps svärson och chefsrådgivare, Jared Kushner, på skidsemester i Aspen. Enligt uppgiftslämnare i Vita huset är Trump rasande för att Kushner inte var på plats den avgörande veckan.
Läs mer om Aspen, Jared Kushner, Kushner, Trump och Vita.
Trumps ilska efter semesterbilderna
Medan president Donald Trump slet hårt i Washington för att få i genom sin sjukvårdsreform tog hans svärson och chefsrådgivare Jared Kushner det desto lugnare i fashionabla skidorten Aspen i Colorado. Något som ska ha retat upp Trump, enligt CNN:s källor.
Trump: Obamacare kommer att explodera
USA:s president Donald Trump skyllde nederlaget på demokraterna efter att hans sjukvårdsreform inte fått tillräckligt många röster i representanthuset.
Läs mer om Donald Trump.
USA-experten: Det här är ett bakslag, givetvis
Donald Trump tvingades dra tillbaka sin sjukvårdsreform. Presidenten lyckades inte samla tillräckligt stort stöd bland sitt eget parti. – Det här är ett bakslag, givetvis. Man har lovat i många år och det har varit ett av flaggskeppen för republikanerna, säger Expressens USA-expert Frida Stranne.
Trump: Jag ångrar inget
Istället för att gå ut på sitt eget Twitter valde president Donald Trump att berätta om beslutet att dra tillbaka sitt förslag till en reporter på Washington Post. President Trump ringde just upp mig, skrev politikreportern Robert Costa på Twitter.
Ödestimmar för Trumps vårdreform
USA:s president Donald Trump håller på att genomföra ett alternativ till Obamacare – American Health Care Act. Men för Trump ser det tungt ut. En källa inom republikanerna uppger för CNN att röster saknas för att genomföra reformen.
Trump mötte 30 män för att diskutera kvinnofrågor
USA:s president Donald Trump samlade på torsdagen 30 lagstiftare för att diskutera kvinnors rätt till abort, mödravård och preventivmedel som en del av Trumps nya hälsovårdsreform. Titta på bilden och se om du upptäcker något märkligt – inga kvinnor är närvarande vid mötet.
Läs mer om Donald Trump.
Källor: Trump har inte stöd för att skrota Obamacare
Donald Trump skulle riva upp Obamacare på torsdagen – men efter ett internt uppror sköts omröstningen upp till på fredagen.Nu verkar Trump inte ha stöd nog för att stoppa Obamacare, enligt CNN.
Läs mer om CNN, Obamacare och Trump.
CNN: Trump har inte nog med röster för sin nya sjukförsäkring
President Donald Trump kan komma att drabbas av en stor motgång när Representanthuset röstar om den nya sjukförsäkring som ska ersätta Obamacare på fredagen. Just nu befinner sig talmannen Paul Ryan hos presidenten för att leverera dåliga nyheter, uppger bland andra CNN.
Trumptest: Vilket avslöjat tv-plagg ägde han inte?
Donald Trump har fått enormt mycket publicitet under sin första tid vid makten – både för vad han har sagt och för vad han har gjort. Men hur mycket minns du egentligen av vad USA:s 45:e president har sysslat med de senaste månaderna? Gör SvD:s quiz och testa dig själv.
Emma Thompson gav Donald Trump nobben
Hollywood-stjärnan Emma Thompson blev uppvaktad av Donald Trump. Men skådespelaren gav den dåvarande affärsmogulen nobben. – Jag visste inte vad jag skulle ta mig till, berättar Emma Thompson i SVT-programmet Skavlan.
Läs mer om Donald Trump och Emma Thompson.
Emma Thompson i Skavlan: Donald Trump bjöd ut mig på middag
Emma Thompson berättar i fredagens Skavlan om när USA:s nuvarande president försökte bjuda ut henne på middag.
Läs mer om Skavlan.
Det här innebär Trump för svenska sparare
Först sa experterna att Donald Trumps valseger skulle leda till börskrasch.Trump blev USA:s president – och börserna rusade till nya rekordnivåer.Den senaste visan från marknaden är att Trump inte får igenom sin politik tillräckligt snabbt.Vad innebär det för svenska aktiesparare? Expressen frågade analytiker.
Läs mer om Trump.
Trump gör nytt försök – annars blir Obamacare kvar
USA:s president Donald Trump ger republikanerna i representanthuset ett ultimatum. Om de inte röstar igenom den nya sjukförsäkringsreformen, kommer Obamacare att bli kvar.
Läs mer om Donald Trump och Obamacare.
Trump ställer ultimatum inför omröstningen
USA:s president Donald Trump ger republikanerna i representanthuset ett ultimatum. Om de inte röstar igenom den nya sjukförsäkringsreformen, kommer Obamacare att bli kvar.
Läs mer om Donald Trump och Obamacare.