Donald trump

Mattis: USA vill inte beslagta Irakolja

USA försöker inte plundra de irakiska oljereserverna. Det meddelar försvarsminister James Mattis trots att president Donald Trump sagt att USA borde ha använt oljan för att finansiera sina krigsansträngningar i landet.
Läs mer om Donald Trump, Irakolja och USA.

Viktor Barth-Kron: Borgarråden är i gott sällskap med Donald Trump

Det är mycket möjligt att Stockholm kryllar av egoistiska grannar. Borgarråden borde dock ha viktigare saker att rasa mot.
Läs mer om Donald Trump och Stockholm.
Säkerhetsrådgivare kritiserade Trump – sparkas
Som nationell säkerhetsrådgivare kritiserade Craig Deare president Donald Trump. Nu har Deare fått lämna sin position och flyttats tillbaka till sin tidigare tjänst på ett universitet.
Läs mer om Craig Deare, Deare, Donald Trump och Trump.
Felen bakom Trumps attack mot Sverige
Fel och osanningar ligger till grund för Donald Trumps attack mot Sverige i sitt tal på lördagen. Donald Trump refererade till ett inslag på den konservativa tv-kanalen Fox News där det bland annat påstås det att 160 000 asylsökande kom till Sverige 2016. Den verkliga siffran på antalet asylsökande förra året var 28 939 personer.
Läs mer om Sverige.

Trump-rally på svenska trävaror

Mycket tyder på att Donald Trumps löften om satsningar på infrastruktur, sänkta skatter och tullar bäddar för ökad efterfrågan på trävaror i USA. Det gynnar svensk trävarukonjunktur.
Läs mer om USA.
De roligaste Twitterskämten om Donald Trumps #LastNightInSweden
Efter att Donald Trump i ett tal i helgen refererade till vad som hände i Sverige i går kväll – en incident som helt enkelt inte ägt rum – exploderade sociala medier i en kavalkad av skämt under hashtaggarna #LastNightInSweden och #SwedenIncident.
S-toppen: Trump uppträder inte som han är i psykisk balans
BRYSSEL. Efter Donald Trumps Sverigeattack slår de svenska EU-parlamentarikerna nu tillbaka.– Han uppträder inte som om han är i psykisk balans. Det känns otäckt, säger S-toppen och tidigare kulturministern Marita Ulvskog till Expressen.Moderaternas Gunnar Hökmark beskriver samtidigt Trumps första tid i Vita huset:– En maktfullkomlighet som står i strid med rättsstaten.
UD svarar på Trumps Sverige-uttalande
Svenska utrikesdepartementet ser fram emot att informera USA:s ledning om svensk migrations- och integrationspolitik. Detta sedan president Donald Trump felaktigt insinuerat att Sverige skakats av ett terrordåd.
Läs mer om Donald Trump och Sverige.
Trump-besök upp i parlamentet
Ska USA:s president Donald Trump få komma på statsbesök i Storbritannien? Eller ska besöket ha lägre status? Det ska de brittiska parlamentsledamöterna debattera i dag.
Läs mer om Donald Trump och Storbritannien.
Ny säkerhetsrådgivare sökes
USA:s president Donald Trump kan komma att hålla fler intervjuer med nya eller nuvarande kandidater till posten som ny nationell säkerhetsrådgivare, säger en talesperson för Vita huset.
Läs mer om Donald Trump och Vita.
Ambassaden: Se fram emot att informera
Vi ser fram emot att informera den amerikanska regeringen om svensk invandrings- och integrationspolitik, twittrar Sveriges ambassad i USA sedan president Donald Trump förklarat sig.
Läs mer om Donald Trump och USA.
Trump-besök upp i parlamentet
Ska USA:s president Donald Trump få komma på statsbesök i Storbritannien? Eller ska besöket ha lägre status? Det ska de brittiska parlamentsledamöterna debattera i dag.
Läs mer om Donald Trump och Storbritannien.
Trumps första månad vid makten
En månad har gått sedan Donald Trump installerades som USA:s 45:e president den 20 januari 2017. DN sammanfattar de mest uppmärksammade händelserna under Trumps turbulenta första månad.
Läs mer om Donald Trump.
48-åriga Ines Knauss är Melanias doldissyster
Tillsammans lämnade systrarna Slovenien för att göra karriär i modebranschen. Nu är lillasyster Melania Trump USA:s första dam - medan storasyster Ines Knauss, 48, är en doldis. Systrarna bor båda i New York, är bästa vänner och när Melania gifte sig med Donald Trump var Ines hennes brudtärna, rapporterar New York Post.
Vita huset kommenterar Trumps Sverige-utspel
Nu kommenterar Vita huset Donald Trumps uttalande under lördagen. Enligt TT som hänvisar till Reuters, talade Trump i allmänna ordalag. Trump ska alltså inte ha syftat på en specifik händelse.
Läs mer om Trump och Vita.
Martin Gelin: Kärnväljarna nöjda med Trump trots alla skandaler
New York. Donald Trumps första månad som president har präglats av kaos och skandaler. Men bland lojala kärnväljare ser man honom som en handlingskraftig ledare som vänder upp och ned på Washington.
Läs mer om Trump och Washington.
Motståndet mot Trump ger ny energi till kampen för vattnet
Cannonball, North Dakota. Kort efter sin installation öppnade president Donald Trump för att färdigställa två stora oljeledningar. North Dakota Access Pipeline kan nu vara klar inom en månad. Efter nästan ett års protester i Oceti Sakowin–lägret vid Standing Rock ska lägret tömmas, med deadline på onsdag.
Hånstorm mot Trumps galna Sverigeattack
I sitt tal i Florida antydde Donald Trump att något allvarligt har hänt i Sverige på fredagskvällen. Nu gör många svenskar –och andra runtom i världen – narr av Trumps uttalande. Min attack var mot kycklingmiddagen min make lagade åt mig, skriver bibliotekarien Emma på Twitter.
Expertens analys av Donald Trumps tal
Donald Trump talade för de sina under ett stormöte i Florida under lördagen. Han pratade om det hårt kritiserade inreseförbudet och kom in på säkerhetsläget i världen –där han gav Sverige och flyktingmottagandet som exempel. USA-forskaren Frida Stranne ger här sin analys av president Trumps tal efter en månad i Vita huset.
Läs mer om Florida, Sverige och Vita.
Fem Donald Trump- uttalanden om Sverige
Donald Trumps uttalande om Sverige i natt har väckt stor uppmärksamhet. Men det är inte första gången – här är fem uttalanden Trump gjort om Sverige. – Hur går de med de radikala som kommer till Sverige, sa han till Expressens reporter i höstas.
Läs mer om Sverige och Trump.
Zlatan på bänken – då hånas Donald Trump
Zlatan Ibrahimovic sitter på bänken mot Blackburn. Anledningen? Jag undrar om det är för att han är påverkad av gårdagskvällens händelser i Sverige, twittrar ESPN-journalisten Gabriele Marcotti i en syrlig pik mot Donald Trump.
Läs mer om Blackburn, Donald Trump och Sverige.
Teori: Trump blandade ihop Sverige med Pakistan
Han pekade ut Sverige som ett säkerhetsmässigt skräckexempel – och hänvisade till en okänd händelse som skedde under fredagen. Men nu är en teori att president Donald Trump blandat ihop Sverige med den pakistanska staden Sehwan, skriver The Guardian. I Sehwan dödades 80 personer i fredags i ett självmordsdåd.
Melania – inte först att gå sin egen väg
Som Donald Trumps hustru vore det konstigt om Melania inte gick sin egen väg som First Lady. Eller gör hon verkligen det? Enligt New York Times visar Melania Trump karaktärsdrag som synts hos flera av hennes föregångare.
Läs mer om First Lady, Melania och Melania Trump.
Så har Trump hyllat och sågat Sverige – farfar från Karlstad
USA:s president Donald Trump har ljugit om att han härstammar från Värmland, hyllat svenska skolan – och samtidigt lyft fram Sverige som ett skräckexempel. SvD listar några av Trumps återkommande Sverige-uttalanden.