Donald trump

Källa: Donald Trump förbjuder ordet mångfald

Presidentadministrationen i USA förbjuder tjänstemän på folkhälsovårdsmyndigheten Centers for Disease Control and Prevention att använda sju ord eller fraser i officiella dokument som har med kommande års budget att göra. Det rapporterar den amerikanska tidningen The Washington Post.

Bildts utspel om Donald Trump i Nyhetsmorgon

Den förre utrikesministern Carl Bildt (M) gästade på lördagsmorgonen TV4 Nyhetsmorgon.Där pratar han bland annat om Donald Trump - som Washington enligt Bildt ännu inte vant sig vid.– Det är en berg- och dalbana dagligen, säger han i programmet.
Gazaborna kämpar för att få ett normalt liv
Han erbjöd henne sin njure, och hon gav honom sitt hjärta. Men Safa Harazin, 26 år, måste ut ur blockadens Gaza för att få vård. När Donald Trump i förra veckan erkände Jerusalem som Israels huvudstad blossade åter den förbittrade striden upp mellan de två folk – israeler och palestinier – som gör anspråk på samma historiska land.
Läs mer om Gaza och Jerusalem.
Melania Trump mer populär än maken
USA:s första dam Melania Trump blir allt mer populär, enligt nya siffror. Sämre ser det ut för hennes make – president Donald Trump, rapporterar The Hill.

Stopp för Trumps beslut om preventivmedel

En domare i Pennsylvania har tillfälligt stoppat ett beslut från USA:s president Donald Trump om att arbetsgivare inte längre ska tvingas betala för kvinnliga anställdas preventivmedel i sjukförsäkringar.
Läs mer om Donald Trump och Pennsylvania.
Trumps senaste avhoppare: Han är inte rasist
Omarosa Manigault Newman, en av få afroamerikaner i Trumps innersta krets, lämnade sin post i onsdags. Trots att hon flera gånger känt sig obekväm av presidentens plumpa uttalanden menar Omarosa att Donald Trump inte är rasist.
Läs mer om Donald Trump och Omarosa.
Trump och Putin i samtal om Nordkorea
Rysslands president Vladimir Putin och USA:s president Donald Trump har talat om bilaterala frågor och om Nordkorea i ett telefonsamtal. Ledarna diskuterade situationen i flera krisområden, med fokus på att lösa kärnvapenfrågan på den koreanska halvön, enligt ett uttalande från Kreml.
Putin och Trump har pratat om Nordkorea
Enligt Kreml har Vladimir Putin pratat i telefon med Donald Trump om Nordkorea, uppger AFP.
Trumps strid för presidentämbetet: En daglig kamp timme för timme
Klockan 05.30 varje morgon vaknar president Donald Trump och sätter på tv:n i Vita husets stora sovrum. Så börjar ännu en daglig strid som USA:s president. New York Times Vita huset-reportrar tecknar en bild av Trumps liv i Washington, där varje vaken minut går ut på att kämpa för titeln som president.
Läs mer om Donald Trump, Vita och Washington.
Putin hyllar Trump: Vi ser hans framgångar
Under en fyra timmar lång presskonferens hann president Vladimir Putin på torsdagen både avfärda politiska motståndare, anklagade en visselblåsare inom OS för att jobba för FBI – och hylla Donald Trump.– Objektivt sett ser vi vissa stora framgångar som han uppnått, säger president Putin.
NHL-ikonens fru anklagar Trump för ofredande i hiss
Tampa. Frun till en före detta NHL-stjärna vittnar nu om att president Donald Trump stötte på henne i en hiss i Madison Square Garden och bad henne följa med hem i mitten av 1990-talet.
Kvinnornas nya offensiv mot Trump
LONDON. De kallar det rond 2.Historierna om sexuella trakasserier är desamma som hösten 2016, men kvinnorna som anklagar president Donald Trump är nu tillbaka framför kamerorna.#Metoo-rörelsen har ju fått många andra mäktiga amerikanska män på fall.Flera kvinnliga demokrater i kongressen kräver nu presidentens avgång.Men Donald Trump slår tillbaka.
Läs mer om Donald Trump och Trump.
Ikonens hustru anklagar Trump
USA:s president Donald Trump skakas av nya anklagelser om sexism.Den här gången är det NHL-ikonen Luc Robitailles hustru Stacia som står för utpekandet.
Läs mer om Donald Trump, Stacia och Trump.
Kallade Trump jävla idiot – deltog sedan i Rysslandutredning
Två FBI-anställda, som senare deltog i utredningen mot Donald Trumps valkampanj, kallade honom för en avskyvärd människa och en jävla idiot under 2016. Det visar nya offentliggjorda sms, skriver The Guardian.
Demokraternas seger ger Trump problem
Demokraternas vinst i Alabama är inte bara en nesa för Donald Trump. Den ställer också till politiska problem. Det kommer nu att bli ännu svårare för republikanerna att få igenom sin politik i senaten – och demokraterna vädrar morgonluft inför nästa års senatsval.
Läs mer om Alabama, Donald Trump och Trump.
Republikanerna siktar på färdigt skatteförslag nästa vecka
Om allt går som det ska så kommer senaten rösta om en slutgiltig skattereform på måndag, representanthuset på tisdag och president Donald Trump skriva under förslaget på onsdag i nästa vecka.
Läs mer om Donald Trump.
President Trump skakas om: En politisk jordbävning
Demokraten Doug Jones seger över kontroversielle republikanen Roy Moore i Alabama kan påverka Donald Trumps ställning framöver. Det menar flera experter – SvD har samlat några av rösterna efter nattens val.
Läs mer om Alabama, Roy Moore och SvD.
Demokrat vann – stort nederlag för Donald Trump
MONTGOMERY. Republikanen Roy Moore förlorade valet. För första gången sedan 1992 skickar Alabama en Demokratisk senator till Washington DC. Ett stort nederlag för president Donald Trump, som helhjärtat stöttade Roy Moore. Och ett allvarligt bakslag för Republikanerna vars övertag i Senaten ny krymper.
Doug Jones besegrade Roy Moore i senatsvalet
Demokraten Doug Jones vann senatsvalet i Alabama i natt, skriver AP.Roy Moore – som trots sexbrottsanklagelser fått stort stöd av Donald Trump – fick se sig besegrad.
Läs mer om Alabama, Donald Trump och Roy Moore.
Politiker kräver utredning av Trumps påstådda övergrepp
Nu kräver fler än 100 kongressledamöter att president Donald Trump ska utredas för sina påstådda övergrepp mot kvinnor. Trump själv kallar anklagelserna för fake news, rena lögner.
Läs mer om Donald Trump.
Trump varnades kort före dådet i New York: Du har misslyckats
Den 27-årige mannen som misstänks för bombdådet i New York varnade USA:s president Donald Trump kort före attentatet. Trump, du misslyckades med att skydda ditt land, skrev mannen på Facebook.
Läs mer om Donald Trump, Facebook och New York.
Därför pratar alla (även Trump och Obama) om valet i Alabama
Både Donald Trump och Barack Obama har engagerat sig i tisdagsnattens fyllnadsval i Alabama, där Roy Moore och Doug Jones slåss om en plats i senaten.Expressens USA-expert Frida Stranne förklarar vad som står på spel.
Vonns ilska efter Trump-hatet
Lindsey Vonn nobbar att besöka Vita huset vid en eventuell medalj i OS.– Jag skulle absolut inte tacka ja, har Vonn tidigare sagt till CNN.Efter uttalandet har flera Donald Trump-anhängare riktat hatiska inlägg mot Vonn på sociala medier. Nu väljer alpinstjärnan att svara på kritiken från Trump-anhängarna.Det är smärtsamt att läsa kommentarerna från människor som önskar att jag ska bryta nacken, skriver Vonn på Instagram.
Håkan Guldkula – doldis och kung på Wall Street
Håkan Guldkula, 58, är dalkarlen som blev börshaj på Wall Street på 80-talet och förlorade allt i en bankkrasch.Nu har han byggt upp en ny förmögenhet, lanserat sitt eget champagnemärke och berättar om sina möten med president Donald Trump.– Han var inte blyg och gillade att vara i centrum för uppmärksamheten. Och så är fortfarande fallet i dag, säger Guldkula till Business Insider.
17 saker som hänt (och inte hänt) sedan Parisavtalet
PARIS. I dag möts ett femtiotal av världens ledare, klimatexperter och framstående finansledare i Paris till One Planet Summit – på dagen två år efter att Parisavtalet skrevs under.Det är nu eller aldrig som pengarna måste skjutas till, heter det. Trots att Donald Trump och USA håller sig utanför.För planeten jorden har de sista två åren varit en svajig klimatresa.