Donald trump

Trumps alternativa fakta dilemma för medierna

Uttrycket alternativa fakta från Donald Trumps stab följer mönstret som USA:s president använt under hela kampanjen. – Han ska vara störst och bäst. Trump tar allt personligt. Taktiken fortsätter att vara vi mot dom, säger Dag Blanck, professor i Nordamerikastudier.

Wikileaks på jakt efter Trumps skattepapper

Donald Trump står fast vid att han som första president på 40 år inte tänker offentliggöra sina skattedeklarationer. Nu eftersöker Wikileaks någon som kan ge organisationen uppgifterna så att de kan publiceras, rapporterar The Guardian.
Läs mer om The Guardian.
Tusen slöjor delades ut till stöd för muslimer
Oenighet råder bland Trumps ministrar om synen på islam. Men den antimuslimska retoriken har större betydelse än den faktiska politiken, säger Laila Noureldin, doktorand i sociologi. Under protesterna mot Donald Trump delades tusen slöjor ut – och gick åt som smör.
Läs mer om Donald Trump och Laila Noureldin.
Ryktet: Zuckerberg vill bli president i USA
Först företagaren Donald Trump. Nu: Mark Zuckerberg – eller? Amerikanska medier spekulerar i att Facebookgrundaren och mångmiljardären har presidentplaner i sikte, skriver Washington post.

May: Jag är inte rädd att säga till Trump vad jag tycker

Jag är inte rädd att säga till Donald Trump om jag finner något oacceptabelt, säger Storbritanniens ledare Theresa May i en tv-intervju. May reser i veckan till Washington.
Springsteen tar nytt avstånd från Trump
Bruce Springsteen, 67, tar nytt avstånd mot Donald Trump. När han drog i gång sin Australien-turn stötte han de tusentals som har demonstrerat mot Amerikas president. –Vi är en del av det nya motståndet, sa han från scenen, skriver ABC News.
Netanyahu ska träffa Trump i Washington
Donald Trump har bjudit in Israels premiärminister Benjamin Netanyahu till ett möte i Washington i februari.
Trump bjuder in Netanyahu till möte i Washington
Israeliska myndigheter har efter president Donald Trumps tillträde i USA gett grönt ljus för över 566 nya bostäder i tre bosättningar i det ockuperade östra Jerusalem. Trump har också bjudit in Israels premiärminister Benjamin Netanyahu till ett möte i Washington i februari.
Trump lämnar inte ut sina deklarationer
USA:s president Donald Trump kommer inte att offentliggöra sina självdeklarationer meddelar, Kellyanne Conway, en av Donald Trumps absolut närmaste rådgivare.
Trump lämnar inte ut sina deklarationer
USA:s president Donald Trump kommer inte att offentliggöra sina självdeklarationer meddelar, Kellyanne Conway, en av Donald Trumps absolut närmaste rådgivare.
Sanna Torn Björling: Var beredda på förakt och lögner från Vita huset
Washington. Efter bara två dagar kom ett smakprov på hur Vita huset med Donald Trump som president kan komma att behandla medierna: med taggarna utåt, och med förnekande av fakta. Det kommer säkerligen mer av detta.
Läs mer om Donald Trump och Vita.
Trump vägrar lämna ut sina deklarationer
Donald Trump håller sina deklarationer för sig själv. Det rapporterar New York Post och hänvisar till ABC. –De flesta amerikaner är väldigt fokuserade på hur deras egna deklarationer kommer att se ut, säger Kellyanne Conway, rådgivare i Vita huset.
Vita huset om publiken: Vi gav alternativa fakta
Donald Trump hade den största publik som någon president haft under en installation. Det slog Vita huset fast på lördagen genom pressekreteraren Sean Spicer. En uppgift som presidentens högsta rådgivare på söndagen kallade alternativa fakta.
Läs mer om Sean Spicer och Vita.
Trump slår tillbaka mot kvinnorna på Twitter
Donald Trump fortsätter även som president att vara en flitig twittrare, något han lovade redan under installationskvällen. På söndagen gick Trump till attack mot demonstranterna som protesterade mot hans politik på lördagen.
Läs mer om Trump och Twitter.
Malena Ernmans angrepp mot Trump
Operasångerskan Malena Ernman går till angrepp mot USA:s nya president Donald Trump och kallar honom diktator. Alla vet att de krafter som står bakom Trump tillhör det förgångna, skriver hon i ett sms till Expressen.
Läs mer om Donald Trump, Expressen och Trump.
Trumps hån efter protesterna: Varför röstade ni inte?
Donald Trump pratar ogärna med journalister, som kan ställa kritiska motfrågor. Men han Twittrar mer än gärna. Nu kommenterar den nyvalde presidenten gårdagens massiva demonstrationer.
Läs mer om Twittrar.
Trumps hann inte bli klar – fick ta Obamas Beast
President Donald Trump skulle egentligen ha haft en helt ny presidentbil på fredagens invigning. Det fick både George W Bush och Barack Obama ha när de tillträdde som presidenter 2001 och 2009. Men den nya Cadillac President One eller the Beast som den kallas hann bara nästan bli färdig.
Granskningen av Vita huset väntas bli svårare under Trump
Washington. Donald Trumps attityd till medier har fått dem att resa gemensam varningsflagg. Samtidigt är amerikanernas förtroende för medierna rekordlågt – särskilt bland de som röstade på den nya presidenten. För USA:s journalister är den kommande mandatperioden fylld av utmaningar.
Läs mer om Trump och Vita.
En miljon marscherade mot Trump
Donald Trumps tillträde som president i USA har väckt en oro hos många. Världen över marscherade igår män och kvinnor för lika rättigheter för alla.
Läs mer om Trump och USA.
Trumps nya attack: Fejden med CIA är påhittad
Om det fanns en förhoppning att Donald Trump skulle upphöra med sin egen version av verkligheten utan att backa upp den med fakta efter att han blev president så grusades den redan under första hela arbetsdagen i Vita huset. Presidenten hävdar nu att han aldrig varit oense med underrättelsetjänsten CIA – och skyller fejden på medierna.
Läs mer om CIA, Donald Trump och Vita.
De är Donald Trumps trogna väljare i USA
WASHINGTON. Sandy McClernan, 57, bestämde sig i sista sekund för att rösta på Donald Trump. Robert Cordis, 53, har varit ett fan sedan dag ett och följt Trump över hela USA Nu har de en enda önskan – att USA sluter upp bakom sin nya president.
Läs mer om Donald Trump, Trump, USA och USA.
Martin Gelin: Historisk chans för Demokraterna att vända protesterna till valsegrar
Miljontals kvinnor demonstrerade mot Donald Trump i USA på lördagen. För att demokraterna ska kunna använda den här energin för politiska segrar behöver de undvika gamla misstag och inbördeskrig i partiet.
Läs mer om Demokraterna, Donald Trump och USA.
Martin Gelin: Utmaning för Demokraterna att vända protesternas energi till valsegrar
Miljontals kvinnor demonstrerade mot Donald Trump i USA på lördagen. För att demokraterna ska kunna använda den här energin för politiska segrar behöver de undvika gamla misstag och inbördeskrig i partiet.
Läs mer om Demokraterna, Donald Trump och USA.