Donald trump

Laura Tyson: Goda jobbutsikter – för robotar

KOLUMNEN. Laura Tyson är professor vid universitetet i Berkeley och tidigare ekonomisk rådgivare till president Bill Clinton. Donald Trump har skyllt förlusten av jobb på handeln med andra länder. Men det är teknikutvecklingen som har varit den starkaste förändringskraften. Och utvecklingen fortsätter med stor kraft.
Läs mer om Berkeley och Bill Clinton.

Trump: Obama gjorde inget mot Ryssland

Donald Trump anklagar Barack Obama för att ha struntat i att agera mot Ryssland trots att landet försökte störa USA:s presidentval. Trump, som kallat ryssinblandningen påhittad, tycks härmed ändra sig – men hans reaktion kommer på en artikel som just handlar om hur Obamaadministrationen ansträngde sig för att straffa Ryssland.
Då ljög Trump – den definitiva listan
Donald Trump ljög eller uttalade sig missledande varje dag under sina första 40 dagar som president. Det rapporterar New York Times, som sammanställt presidentens lögner i en omfattande lista.
Läs mer om Trump.
NY Times: Trump ljög varje dag i 40 dagar
Donald Trump talade osanning varje dag under sina första 40 första dagar som president. Och lögnerna fortsätter. Detta enligt en lista som den starkt Trumpkritiska tidningen New York Times presenterar.
Läs mer om Trumpkritiska.

Trump antyder att han ville påverka Comey

Det fanns inga hemliga inspelningar av James Comey, medgav Donald Trump i veckan.Men i en ny intervju säger presidenten att det var fördelaktigt för honom att den förre FBI-chefen trodde att inspelningarna existerade.
Läs mer om Comey och Donald Trump.
Trump hävdar att han manipulerade Comey
Det var inte korkat, så mycket kan jag säga, säger Donald Trump om sin insinuation om att han skulle ha spelat in sina samtal med James Comey. I intervjun tycks han också medge till att han försökt skrämma den sparkade FBI-chefen.
Läs mer om Comey och Donald Trump.
Melanias iskalla drag mot Trump
Bilderna talar sitt tydliga språk.Melania Trump avskyr maken Donald och hans dotter Ivanka, enligt en expert på kroppsspråk.– Det finns absolut ingen kärlek där, säger Tracey Cox till irländska Independent.
Här chockar Trump golfvärlden
Här chockar president Donald Trump golfvärlden – och kör golfbil rakt över greenen.En svår synd enligt golfare – men nej, det blir nog inga repressalier för Trump.Han äger nämligen golfbanan själv.
Läs mer om Donald Trump, Trump och Trump.Han.
Trump slirar på orden igen
USA:s president Donald Trump ifrågasätter opartiskheten hos den tidigare FBI-chefen Robert Mueller, den särskilde åklagaren med ansvar för Rysslandsutredningen.
Uppgift: CIA kände till Putins plan redan i augusti
Rysslands president Vladimir Putin beordrade personligen en operation för att hjälpa Donald Trump att vinna presidentvalet i USA – och CIA kände till det redan i augusti förra året.
Läs mer om CIA, Donald Trump, USA och Vladimir Putin.
CIA kände till Putins plan redan i augusti
Rysslands president Vladimir Putin beordrade personligen en operation för att hjälpa Donald Trump att vinna presidentvalet i USA – och CIA kände till det redan i augusti förra året.
Läs mer om CIA, Donald Trump, USA och Vladimir Putin.
CIA kände till Putins Trump-plan i augusti
Rysslands president Vladimir Putin beordrade personligen en operation för att hjälpa Donald Trump att vinna presidentvalet i USA – och CIA kände till det redan i augusti förra året.
Läs mer om CIA, Donald Trump, USA och Vladimir Putin.
Vita husets rysshärva växande hot mot Trump
Det intrikata spelet kring de ryska kopplingarna, som hotar sabotera Trumps politiska ambitioner efter ett halvår vid makten, håller världen på spänn. Ryssland försökte påverka presidentvalet 2016 till Donald Trumps fördel, enligt FBI och CIA. Men konspirerade Trumps egna medarbetare med ryska agenter och hackers? Eller är historien fake news som presidenten hävdar?
Läs mer om CIA, FBI och Trump.
Kvinnor betalar dyrt när USA stryper aborthjälpen
Kolkata. Sapna var bara 16 år när hon blev våldtagen av sin dubbelt så gamla morbror. – Utan aborten hade mitt liv fallit i bitar, säger hon. Jag hade blivit utkörd, socialt utstött. I och med att president Donald Trump strypt biståndet till organisationer som stöder aborträtten riskerar nu miljoner kvinnor att gå det ödet till mötes.
Läs mer om Donald Trump och USA.
Depp skämtade om att lönnmörda Trump
Skådespelaren Johnny Depp är i England för att presentera sin nya film men fick mest uppmärksamhet när han plötslig gav sig på Donald Trump.– När var det senast som en skådespelare lönnmördade en president?, frågade han sig, skriver USA Today.
Läs mer om Donald Trump, England och Trump.
Johnny Depp skämtade om mord på Trump
Skådespelaren Johnny Depp har hamnat i blåsväder efter att han inför en publik i Glastonbury, Storbritannien, på ett skämtsamt sätt antytt att han är för ett eventuellt lönnmord på den amerikanska presidenten Donald Trump.
Depp pratade om att lönnmörda Trump
Skådespelaren Johnny Depp är i blåsväder efter att ha pratat om USA:s president Donald Trump när han presenterade en film vid Glastonbury musikfestival i Storbritannien, rapporterar flera medier.
NFL-höjdare kan bli ambassadör
USA:s president Donald Trump nominerar Woody Johnson till ambassadör i Storbritannien, enligt Vita huset.
Trump förnekar att han stört ryssutredning
USA:s president Donald Trump säger att han inte hindrat FBI:s utredning om den misstänkta ryska inblandningen i USA:s presidentvalskampanj 2016 och en eventuell samverkan med Trumpkampanjen.
Läs mer om Donald Trump och Trumpkampanjen.
Trump: Jag har inga inspelningar
Donald Trump har flera gånger antytt att han kan ha spelat in sina kontroversiella diskussioner i Vita huset med FBI-chefen James Comey. Men nu säger presidenten att så inte är fallet. Jag gjorde inga inspelningar och jag har inga inspelningar twittrar Trump.
Läs mer om Trump och Vita.
Trump nekar: Har inga inspelade samtal
Donald Trump har inga ljudinspelningar på samtal mellan honom och sparkade FBI-chefen James Comey, skriver han på Twitter.
Läs mer om Twitter.
Trump vill inte ha fattiga regeringsrepresentanter
USA:s president Donald Trump säger att han inte vill se en fattig person hålla i en ekonomiskt viktig roll i regeringen. Det rapporterar The Guardian.
Läs mer om Donald Trump och The Guardian.
Trump: Solen ska betala Mexikomuren
Donald Trump överväger solpaneler på den mur han lovat bygga mot Mexiko. Han dammade av sitt framträdande vallöfte inför sina supportrar under ett kampanjliknande tal i Iowa på onsdagen.
Läs mer om Iowa, Mexiko och Mexikomuren.
Donald Trump talar i Iowa
Läs mer om Iowa.
Detaljen i drottningens tal gav ryktena om Donald Trump nytt liv
LONDON. Tidningen Guardian skriver att Vita Husets oro för protester hindrar Donald Trump från att besöka Storbritannien.Och på onsdagen tog spekulationerna rörande presidentens planerade statsbesök ny fart.