Donald trump

Fler papperslösa grips i Trumps USA

Donald Trump har lovat att fokusera på att utvisa papperslösa som begår kriminella handlingar. Och antal gripna har ökat kraftigt under årets första månader. Men ny statistik visar att många som grips inte har begått något brott alls.

Ett skickligt strategiskt val av Donald Trump

Donald Trump har varit president i 100 dagar – och i stället för att medverka den årliga korrespondentmiddagen valde han att möta sina väljare. Inför dem valde presidenten återigen att kritisera medierna – ett strategiskt val, enligt Expressens USA-expert Frida Stranne.
Läs mer om Donald Trump.
Trump firade hundra dagar med mediahån
Han nobbade traditionsenlig korrespondentmiddag och kallade media för fake news. Donald Trump firade i stället hundra dagar som president med sin supportrar på ett massmöte i Pennsylvania.
Läs mer om Pennsylvania.
USA-pressen: Vi är inte fejkade nyheter
Även om Donald Trump saknades på årets korrespondentmiddag för journalister i Washington DC, USA, var han högst närvarande i anden. Den journalistiska veteranen Bob Woodward vände sig direkt till Trump. – Herr president, medierna är inte fejkade nyheter.

Trump via Twitter i 100 dagar

Donald Trump har sedan länge valt att meddela sig via Twitter snarare än traditionella meddelanden eller presskonferenser. Telegraph har sammanställt presidentens tweets under de 100 första dagarna i Vita huset.
Läs mer om Twitter och Vita.
Råd till Australiens premiärminister: Studera Fox News inför mötet med Trump
Australien håller andan inför premiärminister Malcolm Turnbulls besök i USA kommande vecka, då han för första gången ska stå öga mot öga med Donald Trump. Ett råd från en tidigare Vita huset-medarbetare är att Turnbull ska titta på tv-kanalen Fox News, för att kunna förstå vad som rör sig i USA-presidentens huvud.
Läs mer om Donald Trump, Trump, Turnbull, USA och Vita.
Trump: Vi kommer att fortsätta vinna
Donald Trump firade hundra dagar som USA:s president med ett massmöte. – Vi har gjort en underbar resa tillsammans, och kommer att vinna varje stort slag framöver, säger Trump.
Läs mer om Trump.
Peter Wolodarski: Donald Trumps hundra dagar av osanningar.
Stats- och regeringschefer far ibland med osanningar. Donald Trump spelar i en egen liga av falskhet. Det undergräver tilltron till demokratin.
Trump: Vi kommer att fortsätta vinna
USA:s president Donald Trump firar sina hundra första dagar på posten med ett massmöte i delstaten Pennsylvania. – Vi har gjort en underbar resa tillsamman, och kommer att vinna varje stort slag framöver, säger Trump. – Tveka inte, vi kommer att vinna varje rond för att göra Amerika stort igen.
Tiotusentals amerikaner protesterade mot Trump
Donald Trump firar 100 dagar som president. Då har tiotusentals amerikaner tagit sig ut på gatorna runtom i landet för att visa sitt missnöje mot presidenten och framför allt klimatpolitiken. – Trump förstör allt det Obama åstadkom, säger New York-bon Michele Holmes till CNN.
Läs mer om CNN, Obama och Trump.
Trump firar 100 dagar som USA:s president
HARRISBURG. Donald Trump har varit president i exakt 100 dagar. I kväll firar han med sina supportrar i staden Harrisburg – och ger sig själv högsta betyg. Men frågan är vad han egentligen åstadkommit.
Läs mer om Harrisburg.
Martin Jönsson: Medieägare som beter sig som Mats Qviberg är ovärdiga sitt uppdrag
KOMMENTAR. Ett par veckor efter att Mats Qviberg och Custos köpt tidningsbolaget Metro ställde jag frågan om Mediesverige i Qviberg fått sin egen Donald Trump. De senaste dagarnas utveckling har tydligt visat att vi är på väg i den riktningen – och för varje nytt utspel från Qvibergs sida blir saken bara värre.
Trump: Historiskt framgångsrika 100 dagar
VIDEO | Trots kritik och politiska motgångar är Donald Trump själv mycket nöjd med de dryga tre månaderna på jobbet. Han beskriver sina första 100 dagar som USA:s president som bland de mest framgångsrika i landets historia.
Läs mer om Donald Trump.
USA ska utvärdera handelsavtal
USA:s president Donald Trump kommer att skriva under en order under lördagen med syfte att identifiera eventuella problem med landets handelsavtal, inklusive en utvärdering av engagemanget i Världshandelsorganisationen WTO.
Trump slipper stänga USA – tills vidare
Donald Trump stod inför hotet om government shutdown – ett stopp för statliga utbetalningar – på lördagen, hans 100:e dag i Vita huset. Med bara timmar före deadline godkände dock kongressen en tillfällig utbetalningsplan som gäller en vecka.
Läs mer om USA och Vita.
Trumps första månader: Mycket snack och lite verkstad
När Donald Trump ser tillbaka på sina första 100 dagar som president är det en tid full av konflikter, twittrande och en förändringsiver som nästan fått det att fladdra i gardinerna i Vita huset. Ändå har Trump inte åstadkommit mycket konkret under sina första månader vid makten – men det är det få presidenter som gör.
Läs mer om Trump och Vita.
Trump om robottestet: Dåligt!
Nordkorea har under den upptrappade krisen genomfört ytterligare en testuppskjutning av en robot. Det visar brist på respekt mot vad Kina och landets högt respekterade president vill, twittrar USA:s president Donald Trump.
Läs mer om Donald Trump och Kina.
Trump om robottestet: Dåligt!
Nordkorea har under den upptrappade krisen genomfört ytterligare en testuppskjutning av en robot. Det visar brist på respekt mot vad Kina och landets högt respekterade president vill, twittrar USA:s president Donald Trump.
Läs mer om Donald Trump och Kina.
Trump riskerar missa chansen till ekonomiska reformer
Donald Trump tog sig igenom sina 100 första dagar i Vita Huset utan att få någon stor reform igenom kongressen. Inom ekonomisk politik ser utsikterna inför resten av året i bästa fall marginellt mer positiva ut. Men ingen seger är given på förhand – och Trumps chans att få något gjort hotar gå honom om intet.
Läs mer om Vita Huset.
Experter dömer ut Trumps skattereform
Donald Trumps förslag om skattesänkningar ser ut att stå inför en tuff match. Kritiker från flera håll oroar sig för kraftigt försvagade finanser. Reformen ger inte alls den skjuts till ekonomin som Trump utlovar, enligt ekonomer som DN talat med.
Läs mer om Trump.
Trumps 100 dagar som president
Efter 100 dagar i Vita huset har president Donald Trump skapat otaliga rubriker, men visat få resultat.
Läs mer om Donald Trump och Vita.
Trump: Trodde det skulle vara enklare att vara president
En öppenhjärtig Donald Trump har berättat hur han saknar det liv han levde innan han blev USA:s 45:e president. Det här innebär mycket mer jobb. Jag trodde det skulle vara enklare, säger Trump, uppenbarligen överraskad.
Läs mer om Donald Trump och Trump.
15.30: Chatta med väljaren om Trumps 100 första dagar
Donald Trump har snart suttit 100 dagar som president. Dagen då han valdes kunde ni läsare chatta med en av Trumps väljare, Dayton Nooner från Colorado. Nu är Dayton tillbaka. Ställ era frågor om Trumps 100 första dagar direkt till honom.
Läs mer om Colorado, Dayton och Dayton Nooner.
Trump: Jag trodde det skulle vara lättare
Donald Trump saknar att köra bil, tycker det känns som om han lever i en kokong och är förvånad över hur tufft det är att vara USA:s president.– Det här mer jobb än jag hade i mitt tidigare liv. Jag trodde det skulle vara lättare, säger han i en intervju med nyhetsbyrån Reuters.
Donald Trump ska ha träffat Foxconn-höjdare
USA:s president och den kinesiska tillverkarens grundare möttes under gårdagen.
Läs mer om Foxconn-höjdare.