Donald trump

Insändare: Trump samlar de värsta han kan finna om kring sig

Rex Tillerson fick sparken som utrikesminister. För att vara en medlem av USA-regeringen kände han ett visst ansvar. Han uppträdde diplomatiskt för han besatt kunskaper om världen som Donald Trump aldrig kommer att omfatta.
Läs mer om Donald Trump.

Nils-Eric Sandberg: Tullar skyddar inte - tvärtom

Foto: Henrik Montgomery/TT Statsminister Stefan Löfven (S) och USA:s president Donald Trump. Donald Trump och Stefan Löfven träffades nyligen för att diskutera handelsteori och ekonomi. Löfven försvarade frihandeln.
Läs mer om Donald Trump och Stefan Löfven.
Trump köpte information om 50 miljoner människor
Dataanalysföretaget Cambridge Analytica ska ha laddat ner information om 50 miljoner människor.Därefter ska de ha sålt sina tjänster till Donald Trumps valkampanj, skriver New York Times.Läckan beskrivs som en av de största som drabbat Facebook som nu brutit all kontakt med företaget.
Stora hemlighetsmakeriet kring Nordkorea-mötet
Sverige och Nordkorea diskuterade samarbete och säkerhetsfrågor som rör USA under mötet i Stockholm. Men om samtalen lett närmare till ett möte mellan Donald Trump och Kim Jong-Un råder det tysthet kring.På måndag står Sydkorea på tur att prata med Sverige.

Trump ska ha köpt personuppgifter om 50 miljoner väljare

Dataanalysföretaget Cambridge Analytica uppges ha tankat ner personlig information om mer än 50 miljoner Facebook-användare och sålt sina tjänster till president Donald Trumps valkampanj 2016. Nu bryter Facebook alla kontakter med företaget och delstaten Massachusetts högsta juridiska företrädare har tillsatt en utredning om affären.
Läs mer om Facebook och Facebook-användare.
Trump ska ha köpt miljontals personuppgifter
Facebook har kapat alla kontakter med dataanalysföretaget Cambridge Analytica. Företaget ska ha tankat ner personlig information om över 50 miljoner Facebook-användare och sålt sina tjänster till president Donald Trumps valkampanj 2016.
Analysbolag kartlade miljontals användare – fick betalt av Trump
Facebook har kapat alla kontakter med dataanalysföretaget Cambridge Analytica. Företaget ska ha tankat ner personlig information om över 50 miljoner Facebook-användare och sålt sina tjänster till president Donald Trumps valkampanj 2016.
Trump ska ha köpt skördade personuppgifter
Facebook har kapat alla kontakter med dataanalysföretaget Cambridge Analytica. Företaget ska ha tankat ner personlig information om över 50 miljoner Facebook-användare och sålt sina tjänster till president Donald Trumps valkampanj 2016.
Sverigesamtal med Nordkorea slut – UD lägger locket på
Sverige och Nordkorea diskuterade samarbete och säkerhetsfrågor som rör USA under mötet i Stockholm. Men om samtalen lett närmare ett möte mellan Donald Trump och Kim Jong-Un råder det tysthet kring.
Kina varnar USA för nya linjen om Taiwan
Kina varnar USA för "sitt misstag" sedan president Donald Trump undertecknat en ny lag i fråga om Taiwan. Det kinesiska utrikesministeriet uttrycker "beslutsamt motstånd" mot USA:s nya linje om Taiwan.
Läs mer om Donald Trump, Taiwan och USA.
Kina varnar USA för Trumps nya linje om Taiwan
Det kinesiska utrikesministeriet uttrycker beslutsamt motstånd mot USA:s nya linje om Taiwan sedan president Donald Trump undertecknat en ny lag.
Läs mer om Donald Trump, Taiwan och USA.
De har tvingats lämna under Trump
Hög personalomsättning har präglat Donald Trumps premiärår i Vita huset. Närmare 40 personer har sparkats eller hastigt lämnat sina centrala jobb i sedan han tog över presidentämbetet i januari i fjol. Här är de mest framträdande namnen.
Läs mer om Trump och Vita.
Afghansk Donald Trump väcker hat
Utrikes. En 18 månader gammal afghansk pojke har blivit utsatt för en hat- och hotkampanj på sociala medier i hemlandet.
Uppgifter: Trump hotar porrstjärnan med domstol
Nu går matchen mellan Donald Trump och Stormy Daniels om deras påstådda sexaffär in i ny fas.Nu hotar den amerikanske presidenten med domstol och böter på 20 miljoner dollar – om porrstjärnan inte håller tyst, uppger Bloomberg News.Nyheten toppar alla de stora amerikanska mediebolagens sändningar.
Från Trump till Merkel – Löfvens hektiska veckor
Från möte med Donald Trump i Vita huset till besök av Nordkoreas utrikesminister i Stockholm. Stefan Löfven har haft fullt upp i sluttampen av mars, inte minst på den internationella arenan.
Läs mer om Donald Trump, Stockholm och Vita.
Därför peakar skräckfilm 2018: "Privatiseringen av rädsla och vår narcissistiska tidsålder"
Vi tittar på skräck nu mer än någonsin, men varför? Det visar sig att Donald Trump och sociala medier spelar in. Det pratas om en skräckpeak just nu.
Läs mer om Donald Trump.
Trumps bowlingskämt förvånar japanska bilindustrin
Donald Trump har gjort det igen – kritiserat Japan för att göra det extra svårt för amerikanska biltillverkare. Och den här gången tog han till bowling.– De släpper ett bowlingklot från sex meter. Blir det en buckla i huven så underkänns bilen, sa den amerikanske presidenten enligt Washington Post.Talespersoner för både den japanska regeringen och bilindustrin är minst sagt förvånade.
Snabbkoll på nattens nyheter - detta hände när du sov
Åtta döda vid polisräd mot fängelse i Bolivia, Donald Trump uppges vilja göra si...
Läs mer om Bolivia och Donald Trump.
Uppgifter: Trump sparkar sin säkerhetsrådgivare
Häromdagen fick utrikesminister Rex Tillerson sparken av Donald Trump.Nu ryker även den nationella säkerhetsrådgivaren HR McMaster.Det skriver ansedda Wahington Post.
Nordkorea förlänger besöket i Sverige
Nordkoreas utrikesminister Ri Yong-Ho, som inlett samtalen med utrikesminister Margot Wallström, förlänger sitt besök i Sverige. Frågan är om visiten leder till besked om Nordkoreas ledare Kim Jong-Un är beredd att träffa USA:s president Donald Trump.
Kemin mellan Trump och Kim som hos två kära
Två ledare med kemi – som i den bästa av världar kan ta fram ett avtal som leder till fred på den koreanska halvön. Och det finns en chans att toppmötet mellan Nordkoreas ledare Kim Jong-Un och USA:s president Donald Trump äger rum i Sverige.
Trots "fire and fury" - osannolika mötet kan bli verklighet
Mötet i Sverige kan alltså vara ett steg mot ett möte mellan Kim Jong-Un och Donald Trump.
Läs mer om Donald Trump, Kim Jong-Un och Sverige.
Vanessa Trump ansöker om skilsmässa från Donald Trump Jr
Vanessa Trump har ansökt om skilsmässa från sin man Donald Trump Jr, skriver Page Six.Ansökan ska ha lämnats in i Manhattan under torsdagen.
Nordkoreansk toppminister har landat i Sverige
Nordkoreas utrikesminister Ri Yong-ho är i Stockholm för möten med utrikesminister Margot Wallström. Det alla undrar är om han har med sig ett officiellt besked om Nordkoreas ledare Kim Jong-un är beredd att träffa USA:s president Donald Trump.