Donald trump

Trump startar upprop mot knäande

NFL vägrar att straffa spelare som knäar under nationalsången före matcherna i amerikansk fotboll. USA:s president Donald Trump försöker därför att sätta press på ligan genom att starta ett upprop.
Läs mer om Donald Trump.

Nu har även ex-presidenterna tröttnat på Donald Trump

Barack Obama har just kritiserat sin efterträdare, Donald Trump.Än märkvärdigare.George W Bush har gjort detsamma.
Bush och Obama ryter till mot efterträdaren Trump
Ingen av dem nämnde Donald Trump vid namn. Men det rådde inga tvivel om vem de tidigare presidenterna George W. Bush och Barack Obama åsyftade när de talade på torsdagen. – Mobbning och fördomar i vårt offentliga liv sätter tonen för hela landet och ger tillåtelse för ondska och trångsynthet, sade Bush.
Dubbelkänga mot Trump från ex-presidenterna
Donald Trump fick ta emot rejäla bredsidor under torsdagen av sina närmaste företrädare – utan att någon av dem yttrade hans namn enligt CNN.Både Barack Obama och George W. Bush fördömde politik som splittrar landet istället för att förena det.– Det räcker inte med att vara en bra affärsman, man måste vara en god medborgare också, sade Obama.– Trångsynt verkar uppmuntras, sade Bush.
Läs mer om Bush, George W, Obama och Trump.

Bush i dolt angrepp mot Trump

USA:s tidigare president George W. Bush fördömde i ett tal på torsdagen vit makt och trångsynthet och varnade samtidigt för hur USA är på väg att förlora sin identitet som ett samhälle där alla är amerikaner, oavsett hudfärg och bakgrund. Talet har tolkats som en direkt kritik mot president Donald Trump.
Läs mer om Donald Trump, George W, Trump och USA.
Donald Trump vacklar om chefen för centralbanken
Inom kort väntas president Donald Trump utse en ny chef för amerikanska centralbanken, Federal Reserve. Ekonomiprofessorn John Taylor hör till favoriterna. Men sittande Fed-chefen Janet Yellen är inte ute ur leken. Från att ha varit starkt kritisk tycker Trump numera att hon gör ett bra jobb.
Hälften av väljarna tror att Trump-nyheter är påhitt
Donald Trump anklagar gärna medierna för fake news.Det har fått gehör hos de amerikanska väljarna.Närmare hälften tror att journalister hittar på historier om presidenten, visar en ny undersökning från Politico/Morning Consult.
Läs mer om Trump-nyheter.
Martin Gelin: Trump gör även döda soldater till en måltavla
Militären brukar anses vara den sista institutionen i USA som står utanför den politiska polariseringen. Donald Trumps lögner kan nu ändra på det.
Läs mer om USA.
Trumps svenska rådgivare: Medierna har en agenda
Svensken Tomas Philipson från Uppsala är en av Donald Trumps viktigaste ekonomiska rådgivare som medlem i det mäktiga Council of Economic Advisers. – Jag är inte anställd som presschef, svarar han på frågan om kritiken mot Trump som person.
Läs mer om Council, Trump och Uppsala.
Trump lovade pengar till sörjande far – men inga kom
USA:s president Donald Trump lovade en sörjande far till en dödad soldat cirka 200.000 kronor ur egen ficka och att starta en insamling till familjen – men höll inte löftet. Det skriver Washington Post som intervjuat fadern.
Läs mer om Donald Trump och Washington Post.
Trump: FBI-chefen ljög och skyddade Hillary Clinton
Donald Trump sparkade dåvarande FBI-chefen James Comey i maj och anklagade honom för att ha försökt hjälpa Hillary Clinton i förra årets presidentval. Nu går Trump till förnyad attack – och hänvisar till en ny FBI-rapport som verkar ge presidenten visst stöd.
Läs mer om Hillary Clinton och Trump.
Trump stoppar försök att ge låginkomsttagare sjukvård
Tjugofyra timmar efter det att han uttalat sig positivt om en uppgörelse över partigränserna sänker nu Donald Trump förslaget som skulle ha gett människor med låg inkomst möjlighet till sjukvård.
Läs mer om Donald Trump.
Trump anklagas för plumpt samtal med änka
Donald Trump påstås ha varit okänslig i ett samtal med en soldatänka. Det påstår en kongressledamot som hörde samtalet. Men USA:s president blånekar.
IS-sympatisör friades – får 97 000 kronor av staten
30-åringen får knappt 100 000 kronor för att ha suttit häktad som misstänkt för terrorbrott i Sverige. Han friades av tingsrätten för ett branddåd mot en shiamuslimsk föreningslokal i Malmö – en händelse som bland annat kommenterades av president Donald Trump.
Läs mer om Donald Trump, Malmö och Sverige.
Comey friade Clinton i utkast – månader i förväg
Han la ned utredningen om Hillary Clintons privata mejlskandal.Nu visar nya dokument att förre FBI-chefen James Comey fattade beslutet flera månader innan utredningen var klar.Wow, FBI bekräftar att James Comey utarbetade brev som friade skurkaktiga Hillary skriver Donald Trump på Twitter.
Läs mer om Clinton, Donald Trump, FBI, Hillary och Twitter.
Trump till sörjande änka: Visste vad han gav sig in på
Han visste vad han gav sig in på, men jag antar att det gör ont ändå, sa Donald Trump till änkan till en amerikansk soldat som nyligen dog i strid. Det menar en demokratisk kongressledamot. Helt påhittat, svarar Trump på Twitter.
Läs mer om Donald Trump, Trump och Twitter.
Trump visar – så här kan muren se ut
Donald Trumps dröm om en mur mot Mexiko är nu ett steg närmare att bli verklighet. Flera företag håller på att ta fram åtta olika prototyper för hur en eventuell mur skulle kunna se ut, och under tisdagen twittrade Trump ut en video från arbetet.Prototyper av gränsmuren är på gång! skriver han.
Läs mer om Mexiko och Trump.
IS flyr Raqqa – Donald Trump tar åt sig äran
IS uppges ha besegrats i huvudfästet Raqqa i Syrien – och Donald Trump tar åt sig äran.På frågan om varför detta inte hänt tidigare svarade den amerikanska presidenten:– Eftersom vi inte hade Trump som president.
Ta inte Sveriges relationer med USA för givna
Trots kritik sin kritik av Nato så ökar president Donald Trump USA:s militära närvaro i Europa. Sverige har lyckats skaffa sig en privilegierad ställning i Washington, men med Trump i Vita huset kan den snabbt försämras, menar Damon Wilson vid den ansedda amerikanska tankesmedjan Atlantic Council.
Trump kan avskriva Sverige som irrelevant
Trots kritik sin kritik av Nato så ökar president Donald Trump USA:s militära närvaro i Europa. Sverige har lyckats skaffa sig en privilegierad ställning i Washington, men med Trump i Vita huset kan den snabbt försämras, menar Damon Wilson vid den ansedda amerikanska tankesmedjan Atlantic Council.
Trump rasar på Forbes lista över miljardärer
USA:s president Donald Trump faller närmare 100 placeringar på tidskriften Forbes berömda lista över de rikaste amerikanerna. På ett år har han förlorat närmare fem miljarder svenska kronor.
Läs mer om Donald Trump.
Trumps nya inreseförbud stoppas
En federal domare i Hawaii har beslutat att stoppa president Trumps senaste förslag om inreseförbud till USA – timmar innan det skulle börja gälla, rapporterar ABC News.Motivet: Att stoppa Donald Trump från att förbjuda att muslimer reser till landet.
Läs mer om Donald Trump, Hawaii och USA.
Trump till attack mot Obama när han själv inte ringt anhöriga
– Andra presidenter ringde aldrig anhöriga. Det var USA:s president Donald Trumps försvar när han själv inte kontaktat anhöriga till fyra soldater ur De gröna baskrarna sedan de dödats i ett bakhåll i Niger. Donald Trump får nu hård kritik för sitt uttalande.
Läs mer om Niger och Obama.
Johnson & Johnson lyfter efter rapport
New York-börserna började tisdagen med små indexförändringar. Dollarn har fortsatt stärkas och USA-räntorna stigit efter uppgifter om att president Donald Trump föredrar John Taylor, en ekonom vid Stanford University, som ny Fed-chef.