Donald trump

Över tusen vilseledande eller falska påståenden av Trump

Donald Trump har krossat tusenvallen – när det gäller falska eller vilseledande påståenden.Den inträffade i början av augusti, och nu är den amerikanske presidenten uppe i 1057.Det skriver Washington Post som räknat sedan Trump tillträdde på sin post.
Läs mer om Trump och Washington Post.

Senatsledare: Jag samtalar med Trump

Mitch McConnell, Republikernas ledare i senaten, säger att han och hans medarbetare står i regelbunden kontakt med USA:s president Donald Trump för att diskutera gemensamma mål som infrastruktur och skatter.
Läs mer om Donald Trump och Trump.
Clinton: Måste leva med misstagen resten av livet
Donald Trump fick det att krypa i skinnet på Hillary Clinton under en tv-sänd debatt förra året. – Kanske har jag lärt mig alltför väl att hålla mig lugn, hålla tyst och knyta näven i fickan, säger hon till tv-kanalen MSNBC.
Läs mer om Hillary Clinton.
Allt fler civila offer i sargat Afghanistan
USA:s president Donald Trump lanserar en plan för Afghanistan som fokuserar på amerikanska intressen. Samtidigt ökar terrorn mot afghanska civila och extremistgrupper som IS är på frammarsch, visar en färsk FN-rapport.

Trump: Vi ska bygga muren

Inför jublande anhängare talade USA:s president Donald Trump på ett massmöte i Phoenix. Under sitt tal lovade han återigen att bygga gränsmuren mot Mexiko - ett försök att vinna tillbaka sina kärnväljare..
Läs mer om Donald Trump, Mexiko och Phoenix.
Trump: Se – de vill inte att folk ska lyssna på mig
Arizonas nationalgarde stod redo och polispådraget var omfattande när president Donald Trump höll tal i Phoenix natten till onsdag. Trots kritiken efter Charlottesville höll Trump ett argt, uppiskande tal likt hans kampanjrallyn inför valet.
Martin Gelin: Trump kan benåda främlingsfientlig sheriff
Under Donald Trumps tal i Phoenix i natt lät det som att han vill benåda den kontroversielle sheriffen Joe Arpaio, som fick avgå efter att ha dömts för diskriminering mot latinamerikaner. Det måste betraktas som ett långfinger åt alla som kritiserat Trumps bemötande av högerextremism och främlingsfientlighet.
Läs mer om Joe Arpaio och Phoenix.
Trump: Vi ska bygga muren
USA:s president Donald Trumps uttalande efter en våldsam högerextrem manifestation i Charlottesville har beskrivits fel av många medier, säger han själv under ett kampanjliknande massmöte i Phoenix, Arizona. Trump lovar åter att muren mot Mexiko ska byggas.
Trump försvarar uttalande om Charlottesville – skyller på medierna
USA:s president Donald Trumps uttalande efter en våldsam högerextrem manifestation i Charlottesville har beskrivits fel av många medier, säger han själv under ett massmöte i Phoenix, Arizona. Trump lovar åter att muren mot Mexiko ska byggas.
Kritiserad eftersökning av Trumpkritiker dras tillbaka
Förra veckan begärde USA:s justitiedepartement ut uppgifter om 1,3 miljoner besökare på en webbsida med innehåll som var kritiskt mot Donald Trump. Departementets agerande kritiserades för att bryta mot yttrandefriheten – och nu dras begäran om att få ut ip-adresser tillbaka.
Läs mer om Donald Trump och Trumpkritiker.
Många republikaner lättade efter Trumps besked om Afghanistan
Washington. Många republikaner har uttryckt lättnad efter att president Donald Trump kommunicerat sin nya strategi för kriget i Afghanistan. Särskilt betydelsefullt är att det inte finns något datum för tillbakadragande, enligt senator John McCain. Andra, som den avskedade chefsrådgivaren Steve Bannon, är mer kritiska.
Oro inför Trumps besök i Arizona
NEW YORK. President Donald Trump åker i dag till Arizona för ett stort rally. Men dit kommer också tusentals demonstranter och Phoenix borgmästare Greg Stanton vädjar till Trump att skjuta upp besöket. – Jag är rädd att han kommer tända en gnista, skriver Stanton i Washington Post.
Trump möter väljare i ilsket Arizona
Efter att ha presenterat USA:s nya Afghanistanstrategi, avskedat sin chefsstrateg och kritiserats massivt för sin hantering av våldsamheterna i Charlottesville möter president Donald Trump nu sin väljarbas i Arizona.
Gunnar Jonsson: Trump har en plan – eller inte
Donald Trump säger sig veta hur man vinner. Men hans strategi för Afghanistan är snarlik Obamas.
Läs mer om Afghanistan.
Timothy Snyder: Donald Trumps ord lämnar mig ingen ro
Efter Charlottesville stod president Donald Trump inför ett enkelt prov – och misslyckades. Timothy Snyder, professor i historia vid Yale, skriver om hur USA:s president gjort amerikanska nazister tre stora tjänster.
Läs mer om Donald Trump och Yale.
USA-experten: Trump i behov av lyckad insats
Donald Trump förklarade i natt att trupperna från USA stannar kvar i Afghanistan.Men hur målet att utplåna IS och talibanerna ska uppnås gavs inga svar på.– USA är i behov av en lyckad insats, säger USA-experten och Expressenkrönikören Frida Stranne.
Trump lovar hårda tag i Afghanistan
USA är inte i Afghanistan för att bygga upp landet – utan för att döda terrorister. Det budskapet gav president Donald Trump, som backar från sitt vallöfte om ett snabbt tillbakadragande från Afghanistan.
Läs mer om Afghanistan och Donald Trump.
Trump: Säger inte när – men vi kommer attackera
Det är villkoren på slagfältet som ska avgöra hur USA strider i Afghanistan, inte politiska tidsplaner, säger den amerikanske presidenten Donald Trump. Han avslöjar inte i sitt tal när USA kan gå till attack, men lovar att det kommer att hända.
Läs mer om Afghanistan, Donald Trump och USA.
Trump: Mindre politisk styrning i Afghanistan
Det är villkoren på slagfältet som ska avgöra hur USA strider i Afghanistan, inte politiska tidsplaner, säger den amerikanske presidenten Donald Trump. Han avslöjar inte i sitt tal när USA kan gå till attack, men lovar att det kommer att hända.
Läs mer om Afghanistan, Donald Trump och USA.
Titta inte in i solen, Mr president
Under måndagen utspelade sig fenomenet The great american eclipse i USA.En solförmörkelse som täckte 100 procent av solen på flera ställen i landet.President Donald Trump var en av miljontals fascinerade människor.Men är det inte farligt att kolla rakt in i solen?
Läs mer om The.
Skydda det offentliga från affärsmän som Trump
Erfarenheter från affärslivet innebär inte att man automatiskt blir en bra myndighetschef. Fallet Donald Trump illustrerar varför näringslivets ideal inte kan vara vägledande vid styrningen av offentliga sektorn. Det är dags att återupprätta ämbetsmannaskapet, skriver Hans Hasselbladh och Mikael Holmqvist, professorer i Företagsekonomi.
Donald Trump har rätt om Kina
Läs mer om Kina.
Trump avslöjar sina planer för kriget i Afghanistan
Stanna eller lämna? Klockan 03 i natt svensk tid kommer USA:s president Donald Trump att berätta om hur USA:s längsta krig kommer att avslutas eller om nya trupper ska skickas till Afghanistan.
Läs mer om Afghanistan och Donald Trump.
Secret Service pengar slut efter Trumps resor
Secret Service, myndigheten som bland annat har i uppgift att skydda presidenten och dennes familj, har inte längre råd att betala de hundratals agenter som behövs för att skydda president Donald Trump och hans stora familj och hans många bostäder, enligt USA Today.
Läs mer om Donald Trump.
Första rundan om Nafta avklarad
USA, Kanada och Mexiko avslutade på söndagen den första förhandlingsrundan om Nafta – av president Donald Trump en gång stämplat som det värsta handelsavtalet genom tiderna.
Läs mer om Donald Trump, Kanada, Mexiko och Nafta.